Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Minimalista gyöngyös leves

2015.05.18. 07:00 Andrass9

Életem elsõ gyöngytyúk leves próbálkozásomat jószándékú olvasónk rendesen ledorongolta, hogy agyonfûszereztem, agyonzöldségeltem. Nos, akkor meg kell kóstolni a minimalista változatot is!

17.jpg

Szerencsémre volt még egy szép adag a csodahüttõben a múltkoriból, gondoltam abból elkészítem gyorsan.

Elõ is szedtem a hozzávalókat:

  • 1 db gyöngytyúk
  • 1 szál gyökér
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 szál szárzeller
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 vereshagyma
  • 10 szem bors
  • körömnyi szerecsendióvirág
  • 1 paprikacsuma (mert az mindenbe kell:)

10.jpg

A gyöngyös szépen meg volt már tisztítva, hála az ajándékozójának! Alufóliával bélelt tepsibe tettem a darabokat és 15 percre a grill alá küldtem napozni.

11.jpg 14.jpg

Ezalatt meghámoztam a kevéske zöldséget, amit fel is aprítottam. A sárgarépát félretettem, azt csak később főzöm a levesbe, hogy keményebb maradjon.

12.jpg

A füszerek mentek a teatojásba, és az egész pedig az új fazekamba 3 liter víz társaságában.

13.jpg

Amikor felforrt a víz, beletettem a megpirított húst is és a legkisebb teljesítményre állított rezsóra tettem. Ez az elõpirítás trükk nagyon sikeres a húsleves fõzésben, mert nem habzik fel a lé! A fehérje ugyanis már a pirításkor kicsapódik. Azért ezt is sikerült picit zavarosra fõznöm ...

15.jpg

Most csak két órát fõddögélt a madárka a teraszon. Gyorsan megterítettem és kimertem magamnak a hátát a levessel. A gyömbér is hozzám került, de azt kompenzáltam egy zuzával és némi májacskával.

16.jpg

A csuda érti ezt a madarat! Zsírja látható mennyiségben nincs, de az viszont olyan gyönyörû sárga, mintha sáfránnyal festettem volna. A két órás fõzés kicsit kevés volt, de legalább nem foszlott szét a húsa.

Igaza volt Benikutynak: nem szabad ezt a tiszta ízt rengeteg fûszerrel/zöldséggel elnyomni. Remek lett!!!

14 komment

Címkék: hagyma gyöngytyúk bors gyömbér szárzeller sárgarépa gyökér szerecsendióvirág paprikacsuma

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr137457820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.18. 11:44:28

Nem látszik zavarosnak a kész leves.

Legalább addig kell főzni a gyöngyöst, amíg le nem válik a csontról a hús. Ezért csak nagyon kis lángon gyöngyözve főhet. A húsleves akkor nem zavaros, ha felforrás után azonnal kis lángra tesszük, és nagyon lassan főzzük.
Én két módon szoktam, vagy lobogó forró vízbe teszem a húst, csontot, és azonnal takarék, vagy hideg vízben teszem fel, felforr és takarék, de ekkor több a hab, és gyakran kell leszedni. Első módon a forró víz bezárja a külső réteget, a másodikban ez elmarad és valóban más is lesz a leves íze. Általában 3 óránál kevesebbet nem fő a húslevesem, kivéve a csikremellcsontot, annak elég másfél is.

A gyöngyöst egyébként mindig csak akkor kell zöldségezni, amikor már majdnem puha a hús. Feltevéskor max egy fokhagyma gerezdet teszek bele. Vöröshagymát nem szoktam bele rakni, attól szintén más az íz.

A fickó 2015.05.18. 14:41:36

@látjátok feleim szümtükkel: Én a szerzőnek adok igazat, mert ez a leves valóban zavaros és vélhetően az előpirításnak köszönhetően. Ezért is lett kevesebb zsírja és így tovább. Gyakran készítek levest gyöngyösből, és mindig kristálytiszta lesz. Az mindegy, hogy forró, vagy hideg vízben tesszük e fel, a végeredmény ugyanaz lesz, a kollagén szövet bomlásából előbb utóbb ugyanannyi zselatin keletkezik, ami meg az ízeket adó aminosavakra bomlik. Annyi, hogy forró vízben hamarabb történik ez meg. Azt nem tudom, hogy ízre más lesz-e,mert én általában hideg vízbe teszem fel főni a húsokat, majd forrásig folyamatosan habozom, majd néhány jégkockával visszahűtöm és innentől már csak gyöngyözve készül. A zavarossá válás mellett azért sem célszerű lobogtatva főzi a levest, mert a vízben nem oldódó (sok ilyen van) illatanyagok a gőzzel távoznak. Ezek megléte fontos a majdani íz érzékeléséhez. Én ezért fedek mindent fóliával.
A levesek zöldségezése mindig a végén történik, mert a zöldség hamar megfő, kiadva friss ízét, ami később eltűnik fáradt íze lesz. A zöldség alaplevet is csak 20-40 percig készítjük, pont emiatt.
A gyöngyösből készült levest azért is szeretem alaplének, mert minimális zöldségezéssel is csodás ízű levese van, de sajna eléggé drága.:( Melle szuvidálva, combja, konfitálva a legjobb egyébként.

Ezt a hús bezárásos, meg lezárásos dolog nem igaz, akár sütésről, akár főzésről beszélünk, mert ez a réteg nem tartja vissza a húsnedveket. De, valahogy mégis ez terjedt el. Természetesen az igaz, hogy magas hőmérsékleten pirított húsok szaftosabbak maradnak és ízesebbek, de csak azért mert így jóval hamarabb elkészülnek, ráadásul a magas hőmérséklet miatt sok pirult rész (íz) keletkezik és kevesebb víz párolog el a rövidebb idő miatt, mintha a saját levében főne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.18. 18:02:11

@látjátok feleim szümtükkel: Egy maradék mellét beleföztem a gyerekek Újházi tyúklevesébe. Az unokám lelkesen ette a gyöngyösmellhúst!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.18. 21:26:25

en megkuldtem volna meg egy kis csigatesztaval
es hegyes zoldpaprika utolag, nem cask csuma
ettol a levestol most inkabb egy kakaslevesre kaptam kedvet, de remelem elmulik mert maceras

holnap fasirt ujkrumplival, beszereztem mindent
most csal disznobol, nem keverem
ma rantottcsirke comb es szarny

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.19. 02:33:43

rakaptam a dunaworldon az izorzokre
8-9 kozott van
nekem nagyon bejon

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.19. 13:21:12

@~~Babette~~: Az NAGYON finom extra íz. Amúgy a régi magyar konyha nagyon sokat használta a gyömbért, azután a paprika bejövetelekor elhagyták, mert gyömbér itthon nem termett, de a paprika viszont igen. Csak pár évtizede lett újra divat használni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.19. 19:44:20

Köszönök szépen!
Ha a sajnos nem lenne, jöhetne, ahogy van, de így marad sok zöldséggel, gyöngytyúk nélkül.
Megjöttem az első országos körútról, hulla vagyok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.19. 21:39:09

Jó estét a még ébrenlévőknek!
Nagylyánnyal, vejemmel és unokával nehezített terepen megy az élet. 4 óra csavargás a Nagycsarnokban, majd a Fakopáncs játékboltban.
Ma megkértem a vejemet, hogy ássa ki a lyukakat a palántáknak, így már 45 csilipalánta földbe került. Azért igencsak elfáradtam, pedig még 63 hátravan, meg az 50+ paradicsom is. Nem hiszem, hogy holnap a vihar előtt sikerül kitennem mind.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.20. 02:29:16

Izorzok
elso kaja savanyu myelvleves:)
ennem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.20. 02:46:53

velos kolbasztoltelek, hagymas maj. krumpli
sorkifli
kezdek raizgulni a belsosegekre ujra

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.21. 08:53:18

@hagyma: Akkor mi lesz Maryvel? Neki főzöl valami mást?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:50:26

@Andrass9: nem csinalom
nezem, de nezni jo volt
mondtam, rakaptam a dunan az izorzokre
tegnap perec volt
/ Mary onellato, nem kell neki fozni, de a fasirtomat pl nagyon csipazza, szokott is unszolni csinaljak belsoseget, ha akarok, de valahogy mar nem kivanom annyira, cask ilyenkor mikor az a szep parasztasszony ilyen remekul elkeszitette/
szoval abbol azert ennek