Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bőr (2) bor (20) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (37) kacsazsir (3) kacsazuza (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Kenyértésztában sült csülök, ismét

2015.04.08. 07:00 Waka

ljött a Húsvét, eljött a csülök ideje. Tavaly már kísérleteztem valami hasonlóval, nem is volt rossz. Persze lehetett volna jobb is. A hús-tészta aránnyal minden rendben volt, csak az eloszlás volt kissé egyenetlen. Valaki megemlítette, hogy talán érdemes lenne kisebb, haraphatóbb tésztákat készíteni, és valami egyébbel is dúsítani az ételt. Magamban igazat adtam az illetőnek, de nem szóltam neki, nehogy elbízza magát.
Törtem a fejem, hogy mi passzolna leginkább a füstölt csülök mellé. Arra jutottam, hogy a hagyma, a tejföl és a savanyú káposzta igen jó barátai a füstölt húsnak, végül az utóbbi kimaradt, nem akartam túl tocsogósra készíteni, mint kiderült, így is elég lédús lett.

16.jpg


Hozzávalók a tésztához:
- 80 dkg kenyérliszt (BL-80)
- 5 dkg élesztő
- 5 dl víz
- 2 teáskanál búzasikér
- 2 teáskanál só
- 1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:
- 80 dkg zsírosabb főtt füstölt hús
- 3 fej lila hagyma
- 1 nagy pohár tejföl

Szombaton délután neki is láttam az előkészületeknek. Feltettem főni a csülköt. Nem gatyáztam vele sokat, bele egy nagy lábas hideg vízbe, aztán a forrástól számított másfél órán keresztül kis lángon rotyogtattam. A bőre elég kemény maradt (hála a forrázásos technikának), de gondoltam, a tésztában majd megpuhul, és így is lett. Éjszakára kitettem az erkélyre, hogy a levében hűlhessen ki.
Estefelé még összedobtam egy gyors kovászt is, 20 deka lisztet elkevertem 2,5 deka 2,5 deciliter vízben feloldott élesztővel.

1.jpg
Másnapig a konyhaasztalon hagytam dolgozni, szépen meg is kelt.

2.jpg
Reggel hozzáadtam további 60 deka lisztet és újabb 2,5 deka élesztőt 2,5 deci vízben. Beleraktam a sikért és megsóztam.

3.jpg
Pont sikerült eltalálni az arányokat, remek, lágy tésztát gyúrtam belőle. Mondjuk a kezem majd leszakadt, mire végeztem, a gerenda is csepegett, igaz a sütőt előre begyújtottam. A tésztát letakartam, és feltettem a tűzhely tetejére kelni.

4.jpg
Míg az élesztő tette a dolgát, előkészítettem a tölteléket. A csülök levéről lekanalaztam a zsírt, és három literes flakont megtöltöttem ínségesebb időkre. Kivettem a csontot a húsból és előbb negyedeltem, majd felszeltem (nem a csontot).

5.jpg6.jpg
A hagymákat feleztem és vékonyan felszeltem.

7.jpg
Egy óra alatt a tészta prímán megkelt.

8.jpg
Nyolc megközelítőleg egyenlő részre osztottam és kicsit átgyúrtam.

9.jpg
A tésztát kinyújtottam és megkentem egy jó kanál tejföllel.

10.jpg
Ráraktam egy réteg csülköt, arra hagymát szórtam majd a két rövidebb végét kicsit felhajtottam.

11.jpg
Ráhajtottam a két másik végét, kicsit húzva rajta hogy rendesen fedjék egymást.

12.jpg
Sütőpapírral bélelt tepsibe, a hajtott felükkel lefelé sorba raktam őket, aztán egy újabb órát kelesztettem a tűzhely tetején.

13.jpg
Mikor szépen megkeltek a tésztapárnák, jó bőven megkentem őket egy csipet sóval felvert tojással.

14.jpg
A tepsi alá becsúsztattam a régi tűzhelyből mentett öreg alumínium tepsit, hogy ne süljön olyan gyorsan az alja. Kettes fokozatoz sütöttem 50 percen keresztül, majd 10 percre feltekertem négyesre, hogy piruljon egy kicsit.

15.jpg
Frissen reszelt tormával és galambbegy salátával tálaltam. Nagyon jól sikerült. A tejföltől eresztett ugyan egy kis levet, ami ki is folyt az oldalán, és másnapra el is ázott a tészta egy kicsit, de sütőben melegítve prímán helyreállt az állaga. Egyet vittem a Hegyre is, elvoltam vele egész délelőtt. Gondolkodtam rajta, hogy - fokozandó az ízorgiát - a tejfölt esetleg még el lehetne keverni némi zúzott fokhagymával, no de majd legközelebb.

34 komment

Címkék: tejföl élesztő torma kenyérliszt füstölt csülök lila hagyma galambbegy saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr917348476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2015.04.08. 09:32:54

jó kis cucc ez, de azért egy adag jól kicsavart savanyú káposztával azért tennék a helyedben egy kísérletet! :)

/a sütőd viszont valahogy nem százas, itt megint azt érzem, hogy még egy kicsit rá kellett volna pirítani, mert alig van színe - pedig mint írod, kapott a végén/

Topy 2015.04.08. 12:59:35

i.imgur.com/MK5mtvV.jpg
a nyúl nem aranyból van, a csengő meg nem csokoládéból...
akkor most átb..tak? :)

Isley 2015.04.08. 14:10:52

tetszik ez a húsos táska, különösen "elvitelre".
az első képen klassz a kanál :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.08. 18:20:29

a tejfolt kihagynam, vagy mustarra cserelnem
es igen, meg sulhetett volna
nekem villanysutom van ami felulrol is tud sutni, amikor a vegen kell

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.08. 18:43:57

a hegy miert nagy H?
Te vagy Mozes:)?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.08. 19:07:46

Köszönök szépen!
@Topy: @hagyma: Inkább a telefonnal van baj, mert a tészta szép színű lett.
A Hegy nekem A hegy, oda járok gyermekkorom óta.
@Isley: Még a múltkori halleveshez vettem, kellett valami a tormának, mégsem csaphattam csak úgy mellé. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.08. 19:08:53

@Topy: Nem akartam túlzásba vinni, így is sok volt benne a rizikófaktor.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.08. 19:18:07

@Waka: mint Mozes:)
az is allandoan a hegyre jart
az alja lathatoan rendben van, en sotetebben kedvelem a tetejet
Mary most Husvetkor nagyon eltalalta bar altalaban szet szokta egetni:)

Vaczak2 2015.04.08. 21:11:57

Én is mustárral próbálkoztam volna még. Az valahogy úgy adja magát.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.08. 21:30:09

@Vaczak2: Majd legközelebb. Mivel friss tormát készítettem hozzá, a mustár valahogy eszembe sem jutott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.08. 21:37:09

@Waka: tejfol helyett gondoltik a buci aljaba kenve
mustar-torma 2 jo barat
virslit is ugy eszem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.08. 22:21:47

megneztem az ATV-t tovabbra sem bnorotvalkozik senki
barbarok

susztertangó 2015.04.08. 22:23:04

@hagyma: Nekem egy is sok volt..:-)

Benikuty 2015.04.08. 22:28:41

@Waka: ...és a tejfölnek látszó hulladék a sütésnél elemeire szakad, eláztatja a tésztát. Mint írtad.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.08. 22:54:08

napok ota nem lattam a hazigazdat
meg el?

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.09. 08:51:47

@susztertangó:

Jogos. Egy is elég bőven, néha még sok is.;D

Hagyma meg majd csak kitalálja.:D

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.09. 08:52:48

@hagyma:

Persze, csak neki nincs hónapokig tartó allergiája, és kertészkedni is kell, mert itt a tavasz.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.09. 08:59:41

jo kis kenyerteszta technologia, elegedett vagyok veled

a vegenviszont nem tetszik a sapadt pofaja

süllőcske 2015.04.09. 09:44:25

Ez egy nagyon finom utasellátó darab, nekem is ilyet kellett volna Anahita Gyimesbe vezető útjára készítenem.
A tejföl dolgát, hogy jó-e, majd eldönti, aki csinálja.
Én sajtot, vagy ha Vaczak maestro itt van, krémsajtot tennék bele. Vagy torma, vagy mustár, de inkább torma.
A mustárral kapcsolódásban még megjegyezném azt a jelenséget, hogy a mustárlisztet szinte egyátalán nem használják ételízesítésre, ami jókora mulasztás.
Csak a bekevert mustárt használják, pedig százazpác(rub), pikáns mártás, szaft-levesfűszer kategóriában nagyon jó tud lenni a frissen őrölt, jóízű mustármag.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.09. 12:46:26

@látjátok feleim szümtükkel: nem tudom mi koze az en allergiamnak ehhez ami, mint kiderult ekcema volt
amugy ranezesre van kis tulsulta es maga vernyomasa, hamar diagnosztizalunk:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.09. 13:00:17

@~~Babette~~: a tormat nem jo sutni
azt melle ette nagyon helyesen

susztertangó 2015.04.09. 15:35:29

@hagyma: Keresztneve: André...tovább is van, mondjam még?

Fenchurch68 2015.04.09. 19:15:30

@hagyma: Én simán belesütöttem a saját "utasellátós" sonkás kiflijébe a tormát, nem lett semmi baja se a tormának, se a sonkás kiflinek tőle. Azért ettem még mellé is persze.

Vaczak2 2015.04.09. 19:49:58

@süllőcske: Nem mertem szóba hozni...

Vaczak2 2015.04.09. 19:53:14

Anno, mikor másodszor is megnyitott a Vörös Rák (Hagyma tudja mi az) annak az alagsorában volt cipóban sült csülök, bár az nagyobb fajta volt derékban és nem volt semmivel aláágyazva a csülöknek csak a maga szaftos főtt valójában gubbasztott a tésztában. De jó is volt... na nem a csülök miatt, hanem mert cirka 35 évvel voltam fiatalabb.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.09. 21:03:56

Köszönök szépen!
@Kató néni: Azér' vegyük észre a különbséget. Nem "utasellátós", mert az ugye, elég pejoratív, hanem, "utasellátó". Én ilyesmit nem láttam hajdan a "Resti"-ben. A tormát frissen, csípősen szeretem, a sütésnél elmenne az ereje.
@Vaczak2: Próbáltam én azt a formát is, nem is volt rossz, csak ugye, az ember folyton igyekszik valami újat kitalálni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.09. 21:58:11

@Vaczak2: hhat a regi voros rak idejen meg nem voltam onellato, az uj nem nagyon jot be
asszem onkiszolgalo volt
mi a kazamata-fekete lo - sorkert - santofer negyszogben ettunk-ittunk:)

susztertangó 2015.04.09. 23:22:36

@hagyma: A Tulipánkertben sose jártatok, legalábbis úgy emlékszem, hogy a Szépasszony völgybe vezető úton egy spiccen volt, a balra levő vezetett a völgybe? 1977ben dexionszerelő/alkalmi szakácsként ott mérgeztem a nagyérdeműt vagy két hétig-míg délelőtt fel nem építettük valami KÖZÉRT raktár állványait.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.10. 02:08:44

@susztertangó: de jartunk ott is
es alkalmakkor a volgybe is mentuk Magyar notat enekelni
peldaul a ballagasomkor
meg cask ugy
szulinap ilyesmi
de hetkoznap a fenti negyes vitt mindent
a digok a fagyikertbe jartak:)

Benikuty 2015.04.10. 13:40:45

@Vaczak2: az első Vörös Rák volt az igazi, csak akkor még azt nem tudtuk, lesz második is.

Benikuty 2015.04.10. 13:42:38

@susztertangó:akkor azért volt olyan veszett híre akkoriban... :D

susztertangó 2015.04.10. 14:40:49

@Benikuty: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Csak 3 hétig vendégszerepeltem max.