Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @old forester: A szomszédasszony főzi gerslivel, én csak a sóletbe teszem. Nem rossz űgy sem, bár ... (2019.11.19. 00:51) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • jegeskaveee.: @kobold63: Apukám igen szerette a sajtlevest. Én egy nagyon egyszerű változatát csináltam neki. Va... (2019.11.18. 06:33) Lecsós csirkemáj
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta
  • látjátok feleim szümtükkel: vörösbor(de)minőségi: Hehehe. Nem is rossz ötlet. Kéne egy kis csili? Nyomjuk meg a gombot, de c... (2019.11.13. 10:38) Sült paradicsomok - üvegbe zárt nyár

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (365) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazuza (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Egyszerű káposzta saláta

2015.01.10. 07:00 Waka

Mindjárt a vegyes vágott savanyúság után következik a toplistán. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. ugyanakkor igen olcsó téli salátaféleség. Száz forint körül már simán lehet kapni egy kiló káposztát, a hozzávalók is kijönnek egy ötvenesből. A napokban főztem egy pörköltet kacsaszárnytőből, hozzá nokedlit készítettem. Ehhez kellett valami savanyú, gondoltam egyet, vettem egy kis fej káposztát.

11.jpg


Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl 10 %-os ecet.
- 1 dl cukor
- 5 dl víz
- 2 csapott teáskanál só
- 1 mokkáskanál frissen őrölt köménymag
- pár szem egész fekete bors

A káposzta külső leveleit leszedtem, megmostam, majd félbe vágtam.

1.jpg
Az eredeti német V-gyalu (nemesacél pengékkel) segítségével vékonyra gyalultam.

2.jpg
A vöröshagymát félbevágtam, kivágtam a "torzsáját", majd nagyon vékonyra felszeltem.

3.jpg
A hagymát belemorzsoltam a káposztába, majd alaposan összekevertem.

4.jpg
Hozzáadtam a sót is, és szintén jól összeforgattam.

7.jpg
A fűszereket mozsárban durvára őröltem.

5.jpg
A vizet az ecettel és a cukorral felforraltam, hozzáadtam a fűszereket, és két percig főztem.

6.jpg
A káposztából alaposan kinyomkodtam a levet.

8.jpg
aztán leforráztam az ecetes-cukros lével.

9.jpg
Jól összekevertem, majd mikor kihűlt, egy műanyag vödörbe raktam, lenyomkodtam, hogy a leve ellepje, és a hűtőbe tettem.

10.jpg

113 komment

Címkék: vöröshagyma cukor ecet kömény feketebors fejes káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr647026733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 11:06:39

@Topy: Gyanakodtam is, hogy édeskáposztás húst főz, de tőle egyéb galádságok is kitelnek :)

Topy 2015.01.10. 11:11:56

@Andrass9: na azt a karajt irigylem, én már hetek óta ellátási nehézségekkel küzdök, év végén a legtöbb helyen leállnak a füstöléssel, még kell vagy két hét, mire megint lesz...

Topy 2015.01.10. 11:12:19

@Andrass9: az már majdnem paradicsomos káposzta lenne! ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 11:15:09

@Topy: Most még ki tudok ugrani venni neked. 12-ig van nyitva a piac, és talán még van.

Topy 2015.01.10. 11:27:06

@Andrass9: köszi a felajánlást, de már fél tizenegy van, ki tudja van-e még, emiatt ne szaladgálj :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.10. 11:45:25

@Andrass9: A savanyú miatt csak puffogok, ahogy szoktam. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 11:49:31

@Topy: Ez ugyan fél tizenkettő, de lett volna pár perc kiszaladni. A következő piacnap csak Februar 14. Ha akkor is esedékes, szólj.

Topy 2015.01.10. 11:56:51

Waka, reggel óta azon jár az agyam, hogy igazán vehettem volna egy fej káposztát a piacon... :D

Topy 2015.01.10. 12:01:37

@Andrass9: na pláne, hogy fél tizenkettő! :)
még egyszer köszönöm, elvileg két hét múlva már lesz Fecóéknál a piacon
addig méregtelenítek A'La Susztertangó ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 12:04:15

@Topy: Jézus Anyám! Mi lessz veled akkorra????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 12:05:14

@Topy: Most savanyút, vagy édeset??? Teljesen meghülyítetek itt ...

Topy 2015.01.10. 12:09:10

@Andrass9: én édeset, hogy csináljak egy képosztasalátát :D

Topy 2015.01.10. 12:10:38

@Andrass9: elvonási tüneteim :D
de reggel reményt keltő ígéretet kaptam, hogy már csak két hét
i.imgur.com/sknYyIZ.jpg

Topy 2015.01.10. 12:20:34

@Topy: bár a maki nem túl szavahihető...
:D

Benikuty 2015.01.10. 12:27:29

Ilyen gyalut hol árulnak?

vörösbor(de)minőségi 2015.01.10. 12:47:52

válasszuk ketté hölgyeim és uraim...nagy itt a gépházban a zaj..:)))
van aki a savanyukáposztához van aki az édeshez szólt hozzá...
igazi kocsmai beszélgetést alakult ki...jó ez igy.
és most egy fröccsöt kérnék fehérből-leül-rágyujt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 12:53:38

en szoktam ratenni olajat is, meg karikazok bele paprikat, de az az igazsag, a kepek alapjan, most egy jo kaposztas cvekkedlit kivantam meg

Topy 2015.01.10. 13:02:03

@hagyma: savanyú vagy édeskáposztából? ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 13:09:15

@Topy: naturlich friss zsennge kposztabol
es cask borssal
sok borssal

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 13:24:12

@hagyma: nekem meg már kész is hozzá a tészta, csak káosztám nincsen

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 13:28:11

@Benikuty: Gugli a barátod:
www.google.hu/search?q=eredeti+V+szeletel%C5%91&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=qRqxVN_uHsfhav_agqgF
Lehet persze németül vagy angolul is, de ez mára már fogalom - minden nyelven.
És tényleg jó!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 13:30:40

@Andrass9: Ja, és vaterát vagy teszveszt felejtsd el ...

Isley 2015.01.10. 13:34:17

@Benikuty: a diósdi Intersparban vettem kb. 5 éve

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 13:34:39

@Andrass9: annelkul nem less egyszeru cvekkedlit csinalni

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 13:35:42

@hagyma: Nekem mondod???? :)
Keresek káposztát a szomszédságban, hátha van valakinek ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 13:36:34

@Andrass9: Aliexress sem jó, viszont alibaba azt árul, ami neked kellene.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 13:47:44

@Andrass9: hat ha nyul a szomszedod, akkor less gyorsan

vörösbor(de)minőségi 2015.01.10. 13:49:48

@Andrass9: finom! akkor legyen egy házmester,hogy ne kelljen annyit ugrálni......
:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 13:51:21

@vörösbor(de)minőségi: Valami kisebbet nem lehetne rendelni, hamár ingyenes? :)
Egye csuda, - egészségedre!!!

susztertangó 2015.01.10. 15:53:49

Ma a Kórház utcai piacon a Flórián mögött minden savanyúságosnál volt kisdinnye. Szerintem a többin is, Lehel,Újpesti, Fehérvári úti.

Topy 2015.01.10. 16:10:34

@susztertangó: de a jót (mi több, stabilan jót) megtalálni legalább akkora kihívás, mint a jó savanyúkáposztát... :(
én is nagy rajongó vagyok, de ami vackot már kóstoltam... sós/édes/túl ecetes/brutális édesítőszer íze van (pedgig ehhez azért edzve vagyok)/keserű (gondolom megbillent a nátrium-benzoátos zacskó)

Topy 2015.01.10. 16:11:57

@hagyma: érdekes, na azt csak és kizárólag édesen tudom megenni...
viszont az édes túróscsuszától meg kiver a víz

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.10. 16:18:15

Körülnéztem a kertben, meg felhoztam az ősszel kiszitált biohumuszt, hamarosan itt az amarillisz-ültetés ideje.
Az egyik kolléga Zirc környékén termeszt többek közt káposztát, azt mondta, a tavalyi év kitolt velük. A piaci káposzta akkorára nőtt, mint az ipari felhasználásra szánt, az ipari meg lelógott a traktorról. :)
@Benikuty: Én a WS teleshoptól vettem tíz éve, az egyetlen használható termékük, és már nem árulják, hogy rohadnának meg. A hírlevelükről meg nem tudok leiratkozni.
@Topy: Már a vecsési is édesítőszerrel készül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 16:26:00

@Topy: ez orok ellentet
Cukor vagy bors
a kaposzta eleve cukrosodik
borsot kivan
sokat
turoscsuszara meg aki cukrot tesz a mas galadsagra is kepes
mondjuk ha holnaptol nem lehetne sehol cukrot kapni, semmiben nem valtozna az eletem
@susztertangó: savanyusagban amerika nem is rossz
sot jo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 16:31:01

@Waka: esetleg hamarabb kellett volna fel/le/ szedni?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.10. 16:36:22

@hagyma: Nyár közepén szedje fel az ipari káposztát? Utána mit csináljon vele, gurigázzon?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 16:39:57

@Waka: helyezze huvos, sotet helyre
csinaljon savanyukaposztat
es egyenek sok kaposztas cvekkedlit

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.10. 16:52:35

@hagyma: Basszus, az illető termelő. Tegyen be a spájzba 60 tonna káposztát?

Topy 2015.01.10. 17:03:58

@Waka: deeehogy! csináljon belőle cvekedlit! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 17:10:48

@Topy: jol megborsozva!!!!!
@Waka: legyalul
besoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 17:23:32

@Topy: hat ha nagytermelo - es nem birnak el annyi cvekkedlit - akkor kell infrastruktura is
amugy nem ertek a kaposztahoz
egyszer arultam dinnyet piacon
megnott, megerett, piac...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 17:26:56

@Topy: vagy lehet kialakitani nyulfarmot hasonlo esetekre
babettek levagjak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 17:51:29

uristen 60 tonna kaposztabol mennyi nyulpaprikas kijonne

Benikuty 2015.01.10. 18:05:46

Köszönöm a segítő válaszokat, már meg is vettem a teszvesz-nél.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 18:08:25

@Benikuty: Sok szerencsét hozzá! Igazán jó eszköz - immáron 25 éve használom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 18:09:15

@hagyma: Szerintem kevesebb, mint amennyit te meg tudnál enni :)
60 tonna az RENGETEG!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.10. 18:11:20

@hagyma: Ja ... megcsináltam belőle a cvekkedlit. Feleségem előszedett valahonnan egy negyed káposztát. Igencsak jól érzem magam!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 18:28:48

@Andrass9: football hetvege van
kaja Mary dolga
most eppen kenyeret sut
javaslom minden ferfitarsamnak, aki le akarja foglalni a nejet, vegyen neki kenyersutogepet
focinapon nagyon hasznos

nyulat nem eszek elvbol
nekem vannak elveim

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 18:30:02

nade, most kutatom - a meccs elott - a legenda a nyulpaprikasrol c filmet
a mozifil meg is van de a Bodrogi fele tv filmet nem talalom
ha valaki tud segiteni...

Fenchurch68 2015.01.10. 19:06:33

Segítség!
Hirtelen holnap vendégsereg. Kaptam szűzpecsenyét. Semmi más általam már készített húsféle nem volt értékelhető minőségben/mennyiségben.
Ha ma este bepácolom - tudom, tudom, sót ne tegyek bele, valami mustáros-olajos-zöldfűszeresre gondoltam - és holnap baconbe tekerve megsütöm, az jó irány?
Köretnek már berendelték a tejszínes zöldségeket, ehhez kéne igazodni.

susztertangó 2015.01.10. 19:09:47

@hagyma: Asssszem kezdjük tapasztalni :-(

süllőcske 2015.01.10. 20:09:06

@Kató néni: Jó ennél, szerintem, ha az ember asztalra terít fóliát, rárendezi a szalonnaszeleteket, szépen sorban, de kötésben. Most mehet rá a maszat, ami tejszínes köretekhez szerintem zöldfűszeresen nagyon jó.
Erre aztán a szűz, majd jön fóliástól a szoros felgöngyölítés. Mehet hidegre. Így intenzíven pácolódik, és előkészített formát kap, amit másnap aztán egyenest a tepsibe lehet gurítani. Konyhahőre melegítés után pedig ler.

Fenchurch68 2015.01.10. 20:36:34

@süllőcske: Köszönöm. A ler az a sütő, ugye?

Fenchurch68 2015.01.10. 20:38:39

@Kató néni: (Biztos, ami biztos, ostoba szőke budai luvnya létemre inkább rákérdezek.)

süllőcske 2015.01.10. 20:56:36

@Kató néni: Persze, sütőcske.(vicces vagy, te meg a példázás):-))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.10. 22:33:50

@Topy: thx!!!!!!!!!!!
Soo Mihaly kalandjaiban volt
nade most kezdodik a meccse:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.11. 12:01:37

Szép napot!
Majdnem gép nélkül maradtam. Kitakarítottam a masinát, a processzorhűtő kihúzta a foglalatból a processzort. Alig tudtam leoperálni róla, utána meg nem akart visszamenni a helyére. Azért sikerült, némi kollegális segítséggel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 12:12:29

@Waka: Remélem friss hővezető pasztát kentél alá a régi eltávolítása után ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 13:24:18

a legjobb hir hogy tegnap nyert a pats
a legrosszabb, hogy fogalmam sincs mit reggelizzek /Mary dolgozik/
vacsorat mar hoz
delutan foci megint
unom a rantottat, lehet fozok tojast es osszekeverem a salataval

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 13:35:04

mer ilyen lettuce az van a huttoben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 13:51:04

nincs 60 tonna, de van
es most latom fott tojas is van
Mary altalaban fel oraig fozi a tojast
mondjuk az se jo ha sut es nem foz
hat eve mondom a melegszendvicseire, hogy en szeretem ha kriszpi, es tenyleg szeretem, de ha mar kokszosodik, nem annyira
elso aposomek ugy csinaltak a piritost, hogy kes oldalrol bele a kenyerbe es nyilt gazlang...
viszont borsolevesbol erosek voltak

na, akkor reggeli:)
ejtozes
foci

Fenchurch68 2015.01.11. 13:55:03

@süllőcske: Jó lett. Köszönöm a tippet, nem vagyok még annyira bátor húsvonalon.
A köret a legtutibb, képzelj el egy tepsit, amiben soronként le van rakva zöldborsó, sárgarépa, karfiol, kukorica, zeller és kelkáposzta. Csak só és bors, rá jó sok tejszín, megsüt. Szép és jó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 14:23:47

@Kató néni: etelt tekintve - a steaken kivul - a legnagyobb valtozas szamomra a rengeteg zoldseg es gyumolcs, amit itt esznek, nyersen sutve grillezve stb.
most is salatat eszek fott tojassal, ez otthon kizart lett volna
es van melle uborka , retek, zoldpaprika

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.11. 18:01:36

@Andrass9: Paszta nyista, ezért csak próbaüzem, meg egy gyors keresés. Pár napig csak elvétve leszek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 18:18:07

@Waka: Nekem meg elment az internetem, és csak kedden javítják ...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.11. 19:59:49

Es a sargarepa hol van belole?
es miert forrazod???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 20:02:33

@Babette .: Sárgarépával nagyon más az íze. Az is jó, csak egy másik saláta. Forrázni meg jó, mert a káposzta jobban beveszi a köményt és az ecetet :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.11. 20:04:37

@hagyma: gyerekkoromban zsirban sult a piritos...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 20:07:59

@Babette .: nalunk volt ilyen fekete kerek vasplattni-tartozek a gaztuzhelynek
es ott
sok sok fokhagymaval es utan megkenve zsirral
zsirban a bundas sult

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 20:09:04

@Babette .: Nekem is!!! Azután bedörzsöltük fokhagymával és citrompótlós teával ettük :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 20:10:52

Mary nem varial, beteszi a sutobe, szenne egeti, majd szol, lehet kicsit tulsutottem
pedig van toasterunk legalabb 4
a kklasszikus otthon persze az a lemezboritasu szendvicssuto volt
/lengyel vagy ndk esetleg cseh, az jo volt szendonak/
piritosnak platni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 20:12:06

@Andrass9: a citompotlos tea nem kerdes:)
/vezet a dallas, nem vagyok boldog/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.11. 20:18:26

@Andrass9: nagyon bedorzsolod fokhagymaval, mindket oldalon, a veget belenyomod a kenyerbe
a regi piritosokban meg volt anyag

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 22:37:50

@hagyma: Ahogy mondod, a végére benyomtuk a girizd maradékát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 22:39:05

@hagyma: A tatárbifszteknél követtem el azt a hibát, hogy sütőben próbáltam pirítóst csinálni. Soha többé, igérem!!!

susztertangó 2015.01.11. 23:06:32

@Andrass9: Hogy is mondta Öreg Sam? Ő a röhögésbe, én az erőlködésbe halnék bele :-(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.11. 23:17:15

@susztertangó: Hiányzik az Öreg Sam! Jó humora és stílusa is volt...

vörösbor(de)minőségi 2015.01.12. 06:47:10

@Andrass9: az ugye nem lehet hogy samsungék a ventillátor tisztitást nem könnyititk hanem ellenkezőleg?
előző acernél kiválóan lehetett megejteni-és most tipródom nagyon mert 88ezer csavar...oszt mégse.

pedig kéne nagyon egy pucolás-érzem.néztem neten,kerestem-de vagy a totál kibelezés,vagy semmi ventillátorral könnyed találkozás esete-nincs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.12. 08:39:21

@vörösbor(de)minőségi: Ha ez egy laptop, csak nagy bátorsággal vágnék bele. Esetleg próbáld meg porszívóval a levegő beömlő nyílását kiszívni - az ellenkező légmozgás irány talán segít (szétszedés nélkül persze, akkor a garancia nem vész el).

Topy 2015.01.12. 09:09:28

@vörösbor(de)minőségi: általában csak egy részét kell a csavaroknak kiszedni, hogy lejöjjön a burkolat; próbálj meg a neten kitakodni, ha szervíz doksi nem is lesz, de pl. a youtube-on lehet szerencséd, nem kizárt, hogy épp tisztítást is találsz

Topy 2015.01.12. 09:11:10

@Andrass9: @vörösbor(de)minőségi: ha még garis, simán bevinném a szervízbe, hogy ugyan takarítsák már ki (ők is jobban járnak ha nem sül meg)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.12. 09:18:08

@Topy: Az a gyanúm, hogy már nem garis, mert azalatt nem tud annyi koszt begyűjteni :)

vörösbor(de)minőségi 2015.01.12. 20:26:33

@Topy: @Andrass9: uraim köszönöm szépen.ezeken már túl vagyok.és sírósan gondolok az "acer"notira ami roppant egyszerü volt.
de ez? kifogott rajtam.a porszivós trükk is megvolt már ....ez maradt mint lehetőség.nem garis már de egy tisztítás 8ezer alatt sehol.
ezért akartam én ügyeskedni.nem sok sikerrel eddig.van egy pont ahol már nem merem feszegetni..

Topy 2015.01.12. 22:11:51

@vörösbor(de)minőségi: www.youtube.com/watch?v=KlYHqslUT5I
hogy szakadjanak meg, ez is tele van beakadós műnyag pöckökkel :(
billentyűzetet is ki kell "pöckölni", meg az akksi alatt is van néhány, ami összefogja a házat

Fenchurch68 2015.01.12. 23:15:39

@vörösbor(de)minőségi: A leánykám uraságoktól levetett laptopját szedte szét az emberem, mert winchestert cseréltünk benne kariajira :) Huszonnégy csavart tekert ki, és mikor összerakta, maradt egy az asztalon. Külön kis dobozban, masnival átkötve kellett volna odaadni neki.

Fenchurch68 2015.01.12. 23:16:21

@Kató néni: Pedig ez IBM. (Bocsánat, férjezett nevén LeNövő.)

Topy 2015.01.12. 23:37:51

@Kató néni: Le'Növő - ez valami francia márka? ;)

Fenchurch68 2015.01.13. 00:05:08

@Topy: Igen, francia hajfesték :D

vörösbor(de)minőségi 2015.01.13. 17:01:23

@Kató néni: befuttatni azt az egyet 24karátossal és fülbe hordani:))))))

vörösbor(de)minőségi 2015.01.13. 17:02:12

@Topy: nagyon szuper elmentettem holnap megnézem.kiváncsi leszek nagyon.
köszönöm a segitséget!!