Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

A tél első kocsonyája (kisadag)

2014.12.15. 07:00 Andrass9

Már megint elkövettem azt a hibát, hogy éhesen mentem a madarasba vásárolni. Vettem persze kutyakaját, meg ami még a listámon volt, de beleütköztem egy kis tálca kocsonyahúsba, amit nem volt szívem otthagyni.

10.jpg

Tényleg kis adag, talán 1,3 kg volt mindössze. Neki is estem azonnal, hogy ezt most megfõzöm, úgyis hideg van odakinn.

  • 1 sertésköröm kettévágva
  • 35 dkg sertésbõr
  • 1 vastag szelet sertéscsülök a forgójával
  • 1 sertésfarok
  • 1 kis szál gyökér
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 vereshagyma
  • 6 girizd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • kis darab szerecsendióvirág
  • 6 szem szegfûbors
  • 3 szem borókabogyó
  • kiskanálnyi feketebors
  • 1 pici csilipaprika

11.jpg

Ezt most nem minimalista módon készítettem, ezért a sok fûszer, zöldség. Megróhattok, de mi szeretjük, ha benne fõ ez meg az is.

12.jpg

A körmöket picit perzseltem, kapirgáltam, de szép tiszták voltak. Szintúgy a csomagban lévõ farok és a bõrök is. Egy 4 literes fazekat félig meg is töltött a húsáru. Beletettem a gyökeret, sárgarépát a zöldpaprika darabot, a vereshagymát és végül egy csilipaprikát a csokrosból. A fûszereket, fokhagymákat teatojásba rejtettem, a csudának van kedve vadászni rájuk a végén. Felforraltam, lehaboztam, kóstoltam, sóztam, majd pici lángon hagytam 5 órát mocorogni a gázon. Az a tapasztalatom, hogy sokkal sósabbnak kell lennie, míg meleg, mert valahogy hidegen nem érződik annyira benne a só.

13.jpg

Ekkor kiszedtem a lébõl mindent. A húst, körmöt csonttalanítottam (muszáj a kutyát is boldoggá tenni), és egy kis lével leöntötve félretettem. A levét kitettem a teraszra lehülni. Azután pihentem egy sort. Visszamelegítettem mikróban a húsokat, a tûzhelyen a levét és kiporcióztam. Mi nem tányérba tesszük (kivéve a tiszta lét minden nélkül, ami a feleségemé), hanem fagyisdobozokba. Szépen szétosztottam 5 dobozra valót, amibõl kettõ az lé és tiszta hús, kettõ a körömmel, hússal és egyben pedig a farokkal dúsított bõrök persze további hússal.

A kocsonyahús tényleg megérdemelte a hús nevet, annyi csülök volt benne! Majdnem az összes levet kiosztottam, kiraktam kifagyni, végül még egy vékony réteg levet kapott, hogy teljesen elfedje a kilógó darabokat a kiszáradást gátolandó. Fogyasztani pedig kiborítva szoktuk lapostányéron. Én sózom, borsozom, citromozom, de idén tettem rá a zöld Serrano csilipasztámból is.

14.jpg

Feleségem hazajött munkából, és megjegyezte, hogy majdnem vett kocsonyahúst, annyira rákívánt :) Két nap alatt nyomtalanul eltûnt!

95 komment

Címkék: hagyma fokhagyma farok bors csülök sárgarépa köröm boróka gyökér zöldpaprika szegfűbors szerecsendióvirág

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr606959175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2014.12.15. 08:06:12

Sziasztok!

Rég nem voltam, kicsit megmelegednék.

Tegnapelőtt témáztunk a kocsonyán az üzletben, ki, hogy főzi. Én is kívánom, de még várok egy picit hidegebbre,

András, nagyon szép a kocsonyád, senki sem szól meg a zöldségekért sem, én is így csinálom, ahogy Te. Ahány ház, annyi szokás, jól néznénk ki, mindenki úgy csinálna mindent egyformán. Akkor semmi érdekes nem volna az életben, s nem is lehetne elmélkedni, ki mit, hogy, meddig, mikor, miképpen csinál.

Jómagam is hússal rakom meg a tányért, nálunk is kell a kutyának valami. Nem teszek bele füstöltet semmit sem.
Amúgy jó sztorik vannak a kocsonyáról,, van vendégem, aki 1 óra alatt kész van, azaz egy óra alatt, mert kuktába csak bedobja és neki kész van. :)) A szomszédom meg csirkelábból késziti. Na, ez a kinek a pap, kinek a papné...

Pinka-Panka 2014.12.15. 08:08:28

Ja, és én pedig a saját eltett erős almapaprikával fogyasztom a kocsonyát.
Nekem az a mennyei, és teljesen egyetértek, a meleg kocsonyának sósabbnak kell lennie.
A tetjére még borst szórok.

Jajj, de megkívántam.

,

Isley 2014.12.15. 09:02:14

nagyon jól néz ki, de nem szeretem :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 09:34:59

@Isley: lehet, hogy jol nez ki, de ha cask a 4-ik kepet nezem, nem biztos, hogy rajovok, ez kocsonya:)
nalunk zoldseg kizarva es kell bele 12 cm fustolthus

Topy 2014.12.15. 09:35:31

a kocsonya jó, szeretem nagyon :) pláne ha egy kis füstölt hús is fő benne!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 09:35:47

ja es ettol fuggetlenul, vagy ezzel egyutt, ez az etel is lehet nagyon finom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 09:36:31

@Topy: es az segit beloni a sotartalmat is

Pinka-Panka 2014.12.15. 09:38:13

Ma, amúgy mezei krumpli főzelék föl most, tegnapi pörkölttel lesz majd ebédre. És egy nagyon szép tököt sütök, magamnak, mert azt csak én szeretem.

Ja, soha rizsliszttel nokedlit, én befaragtam vele, holott csurgatva jó volt az eddigi levesekben. Pusztán a nokedli, egybeállt, így tegnap a sima búzaliszttel voltam kénytelen megcsinálni.
Zabból nem akartam, mert a színét nem kultiválja a férjem, mi a lánnyal úgy is megesszük.

Karácsonyi takarítás kész, a vásárlás a kajához is megvan. Lazacot és pisztrángot vettem. Süteményeket még nem tudom mi lesz, de szeretnék nagyon jót csinálni. Javarészt egyszerűen étkezünk, az ünnepre, legyen két falat, de az nagyon jó. Én a mai napig hiszem, az ünnep más legyen, mint a szürke hétköznap, minden tekintetben megadom az ünnephez méltó dolgokat. Fűszerezve és nem elhagyva az "ezeréves" hagyományt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 11:26:08

@Pinka-Panka: Szia! Jó újra látni téged!
A rizslisztes nokedli érdekes gondolat - eszembe nem jutott volna :)
Nálunk nagy harc volt tegnap este. Itt voltak a gyerekek, a kislyányt ünnepeltük. Szóba került a karácsony is. Mindkét gyerek (meg én is) azon a véleményen voltunk, hogy ne legyen sütés. Mármint sütemény. Van begyúrva 3 adag mézes, abból a kislyány csinál minden szomszédnak egy mézeskalácsházat, oszt jónapot. (Minden sátoros ünnepekkor viszünk a szomszédba komatálat). Persze a feleségem nem hagyta jóvá. Ő már eldöntötte, hogy vagy egy hétig süt, amit azután nem győzünk elajándékozni ... Nem tudjuk róla lebeszélni. Lehet, hogy elzárom a gázcsapot???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 11:26:40

@Pinka-Panka: Borsot én is darálok rá. amikor eszem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 11:35:04

@Topy: A kocsonya jó így is, remek füstölttel, meg rengeteg fokhagymával is, meg zöldségek nélkül is. A lényeg, hogy ne legyen szőrös a bőr benne, mert énnekem az a kedvencem (a köröm, farok). Érdekes módon a füllel nem tudtam barátságot kötni - az a ropogós porc benne, azt nem komálom, de attól még a lének jót tesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 11:38:48

@Andrass9: nem eleg, hogy kocsonya helyett aszpikot keszitessz, meg ukran miniszterelnoknek is kepzeled magad?:)

Topy 2014.12.15. 11:39:08

@Andrass9: hagyd csak kibontakozni, majd páran arra kanyarodunk és elhozzuk a fölösleget! ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 11:44:05

@Topy: Ja. Oszt te fogod megfőzni a karácsonyi ebédet, miközben ezer és egy tepsi foglalja el az egész konyhát???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 11:44:42

@Topy: en matis vevo vagyok egy rud dios es egy rud makosbajglire

Topy 2014.12.15. 11:49:51

@Andrass9: hát utána, ha már elhoztuk a süteményeket még több hely lesz! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 11:50:48

@Andrass9: cask jo a kedvem, nyertem egy fel taliga penzt tegnap, Mary megy melozni en meg nem
egy rossz van
jegtelenitem kell a kocsijat
az nem orom
viszont ennek fejeben sosem mosogatok
es tel ritkabban van mint mosatlan

viszont
eltekintve attol, hogy az en kocsonyam job
egy tuti bajglirezeptet szivesen vennek meg karacsony elott

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 11:54:08

@hagyma: Az például mindannyiunk ellenkezésébe ütközött. Amennyit megeszünk, kapunk komatálban :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 11:55:47

@hagyma: A recept ügyében Babette-t vagy másokat nyaggass, én nem sütök (még) bájglit!
Ezek szerint nyert a Pats? Az jó lenne, mert akkor örül a vejem is ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 12:01:07

@Andrass9: nyert/ es mar rajatszasban van/ es a KC is
tolem lehet vendegposzt is
eletem elso bajgliehez kernek jol kiprobalt tuti receptet
diom es makom mar van
utiobbit meg otthomrol hoztam
semi unorthodox recept!!!
kocsonyat nem fozok, mert Mary nem eszi
magamnak meg....
szomszedolas, komatal meg nem divat errefele...
szoval kocsonya nem less
a bajgli less a hianypotlas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 12:03:32

na megyek kocsit takaritani
utana szolid reggeli
csirkeszarnyak csiposen buffalo modra
utana ejtozes

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 12:07:05

@hagyma: Csirkeszárny tegnap volt nálunk ünnepi vacsorára :)

Topy 2014.12.15. 12:43:31

@hagyma: emlékeztem, hogy volt már valamikor beigli a kocsmában, na csak meglett; igaz nem kipróbáltan, hanem Ilus néni receptesfüzetében :)
blogkocsma.blog.hu/2013/01/30/ilus_neni_receptes_fuzete_iii

( megbízható recept akad, még anyámtól szereztük és azóta mi is ezt használjuk, de csak otthon, este tudom előkeresni )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 13:11:44

@Topy: Köszi a segítséget! Szerintem estig Hagyma is kibírja :)

Fenchurch68 2014.12.15. 15:44:32

Tényleg! Kocsonya!
Múltkor, mikor életemben először csináltam, felmerült bennem, hogy lehetne akár kuktában is (akkor nem kellett volna fenn maradnom fél háromig), de ezek szerint ez unortodox, és ha mégis így csinálnám, mélyen hallgassak róla :)
Miután szombaton váratlan ebédvendégünk megette azt a kontingenst is a mézes-mustáros csirkecombból, amit vasárnapra szántam más körettel, kénytelen voltam vasárnap megfőzni a hétfőre szánt töltött cukkinit, úgyhogy ma csak vakartam a fejem. A környékbéli két hentes hétfőnként nincs nyitva, és az összes boltban a péntekről összesöpört maradékot árulják, az igaz, hogy olcsón. Úgyhogy a küszöb alatt kúsztam be a tejszínes csirkével, de aztán kiderült, hogy ennek ellenére megtartanak.
Előkarácsonyi ajándéknak csináltam pralinékat valakinek, mondtam, hogy tegye be a hűtőbe, és csak szenteste szabad kinyitni a dobozt. Tegnap este felhívott, hogy a gyömbéres-narancshéjas-fehércsokis valami isteni, küldjem a receptet. Hát így várjon el az ember önfegyelmet felnőttektől...

Topy 2014.12.15. 15:53:21

@Kató néni: reménytelen! nálunk is készült csoki karácsonyra - részben ajándéknak -, de ahogy elnéztem a produktumot tartalmazó dobozt, ha nem készül utánpótlás akkor már a megajándékozandók is rosszul fognak járni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 16:09:24

@Andrass9: meg van egy hetem , mar megneztem 10 videot
az alap ugyanaz, de 2 egyforma nincs
de meg tudom csinalni
@Kató néni: kocsonyat kuktaban???? ertem en a viccet cask nem szeretem
meg a vegen huslevest is
meg egyaltalan:)
kuktara nincs szukseg egy haztartasban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 16:16:58

kocsonyat - es az Andrass altal posztolt huslevest is - reggel tesszuk fel
delutan leszurjuk
este 10-tol eheto, legalabb 1 hetig, reggeli-ebed vacsora viszonylatban

Topy 2014.12.15. 16:19:26

@hagyma: azért a Himalája nyolcezresei közt megbocsátható a kukta használata :)
de az Avasra még pár lapáttal rá kellene dobni, hogy ott is indokolt legyen! :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.15. 17:16:34

Szép napot!
Hát, én sem így szoktam, de hát, ahány ház... Nálam fülből legalább három kell bele meg egy kisebb fél fej, viszont szálkás húst egy szemet sem. Ha van, pár orrot is veszek. Pontosabban vettem, mert három éve nem főztem már, de idén elcsábulok, csak kiheverem 16 nap alatt a lábfájást. A napokban kaptam egy kedves kollégától egy tányérral, volt benne kevéske füstölt csülök is (mármint a kocsonyában, bár Zed is azt reggelizett, tehát gyaníthatóan benne is volt egy kis füstölt), valami isteni volt, én is fogok belefőzni. Zöldséget nem szoktam beletenni, só, bors, rengeteg fokhagyma, egy fej vöröshagyma.

Fenchurch68 2014.12.15. 20:24:09

@hagyma: Az édesem mindig kuktában főzte a húslevest. Amióta átvettem az irányítást a konyhában, ez megszűnt, neki meg nem kell okvetlenül mindenről tudnia.
Szeretjük a céklasalátát, és az mondjuk nem mindegy, hogy két órát fő vagy 25 percet. Meg ilyen nagyobbacska füstölt izék megfőzésére is nagyon alkalmas. Nekem kenyérsütőgép nem kéne, azt sokkal egyszerűbben is el lehet intézni :) (Remélem, beválik nektek, és jó kenyereket fogtok enni! Szuper dolgokat lehet benne csinálni, csak nem kell elkeseredni a kezdeti esetleges kudarcoktól. Egy idő után Mary is el fog jutni odáig, hogy a kenyeret gép bedagasztja és megkeleszti, aztán sütőben sül meg...

Topy 2014.12.15. 20:38:53

@Andrass9: küldtem neked privátot, hogy hová küldhetem a doc file-t! :)

Boar... 2014.12.15. 20:48:17

@hagyma:
Így van. Füstölt hús nélkül nem kocsonya a kocsonya, leveszöldség pedig a húslevesbe kell.
A borókabogyó és a szerecsendióvirág meg egyenesen értelmezhetetlen számomra ebben a kontextusban.
András lelkesen vágja agyon mindennek a saját ízét a sokszor teljesen véletlenszerűen összeválogatott fűszerekkel, lelke rajta de a kocsonyáért kár...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.15. 20:54:06

Mifelénk abszolút nincs kocsonyafőző idő. No meg ráfogtuk a lakatosra, hogy amíg dolgozik a teraszon, addig az asztalt nem tudjuk betenni a kamrába, hogy azon dermedjen a kocsonya.
Én zöldség is, füstölt hús is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 21:05:27

@Boar...: Semmi gond, az a kocsonya gyorsan elfogyott így is :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 21:12:24

@Kató néni: Marynek nem kell eljutni sehova
ifjabb koraban dagasztott is sutott is kenyeret
a gep meg tokeletesen mukodik
azt hozza, amit vartam, eheto atlagos kenyeret olcson es keves munkaval
majd egyszer eljutsz oda, hogy nem hasznalsz kuktat
ehhez ido kell
huslevest kuktaban fozni buncselekmeny:)
ceklat is
amelett hogy meg lehet fozni egy tonnat 2 ora alatt es eltenni, meg sem nagyon eri
tokeletes ceklakonzerveket lehet kapni, ha nem terem meg felesleges vele bajlodni
ceklasalatat kuktaban
hm:)
@Boar...:
hat a kocsonya is mgoszto, mint minden egyszeru etel, de en is ugy csinalom, ahogy te
fokhagyman es max voroshagyman kivul nem kell bele zoldseg, mert minek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 21:17:10

ja, amugy ecsanyam hasznalt par evig kuktat, ha nagyon gyors vacsorat akart akkor a zuzaporkolt ott keszult, ha eppen zuzat akart
azutan a kukta ment a kukaba
husleves jo eg
annak az a lelke, hogy 4 oraig gyongyozve foljon
kocsonya detto

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 21:22:05

@Andrass9: lenyeg hogy megalvadt
nekem volt ismerosom, akinek zselatin nelkul sosem sikerult
teli idoszakban mindig mondta, en tudom, mi a titok nytija
zselatin
jokat mosolyogtam magamban
normalis kocsonyahus
sok fokhagyma es ido
es a kocsonya nyaron is megalszik

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.15. 21:33:19

@hagyma: Kaptunk @Topy: -tól remek beigli receptet. 19.-én meg is jelenik a poszt. Ha nagyon sürgős, akkor valahogy előbbre hozom :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.15. 21:43:40

@Andrass9: 19 tokeletes
23-an akarom sutni, vagy24
minnel tobb receptet nezek annal jobban osszeazavar:)
pedig elvileg egyszeru
ha less megkoszonom es kovetni fogom

Topy 2014.12.15. 22:38:13

@hagyma: ha szerencsénk lesz, addigra képek is lesznek :)
még osztozkodunk, hogy mikor sütünk :)

vörösbor(de)minőségi 2014.12.16. 09:29:37

mindig harcolok magammal kocsonya ügyben.mert amiből készül ez az isteni étel-azt nem eszem.csak színhús(mondjuk comb) és a füstöltből is a hús-bőr nuku.no és természetesen a gyönyörű tiszta lé ezeken.
no de mi legyen azzal a rengeteg (állítólag)finomsággal?
ilyenkor megnézem kinek is van a legtöbb kutyája:)) és szállítom.
legutóbb a sikeres dolgok ki-és elhelyezése után kapom a telefont."te ez olyan gusztusos és finom,én is ehetek belőle? vagy minden a kutyáké?.."
azt hiszem,napokon belül egy hosszan tartó "monodiéta" következik.
kocsonya:reggel-délben-este
:D

Fenchurch68 2014.12.16. 11:17:44

@vörösbor(de)minőségi: Ez nálunk is megvolt :) A kutyatulajdonos néni legközelebbi találkozáskor bevallotta, hogy lenyúlta a felét.
@hagyma: Nem a céklasaláta készül kuktában, csak a főtt cékla, amit amúgy sok mindenre használok, és sokszor nem mindegy, hogy háromnegyed óra vagy három óra. De mondom, a húsleves azóta nem kuktában készül, amióta én főzöm.

Végre kaptam normálisnak látszó Vilmos körtét a zöldségesnél, a tegnapi maradék csirke mellé megsütök egyet-kettőt gorgonzolával meg áfonyalekvárral kibélelve. Lehet, hogy hülye kérdés, de maradt pár nem szép banán, én nem eszem, az ember meg ilyen állapotában már nem szereti. Ha bedobnám a sütőbe azt is kéksajtosan-lekvárosan... Kezdjek el már előre bepakolni a bőröndbe, vagy akár jó ötlet is lehet?

Topy 2014.12.16. 11:39:41

@Kató néni: szerintem csinálj inkább turmixot azokból a leharcolt banánokból :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.16. 11:45:51

@Kató néni: szét fog folyni.
banánkenyér? elefántkönnycsepp?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 12:04:57

@Kató néni: eppen valamelyik nap linkeltem, mondjuk nem eppen aZert, hogy valaki meg is csinalja
www.origo.hu/tafelspicc/recept/20141213-ami-paleo-vagy-vegan-lehet-zsenialis-is.html

kuktaban nem fozunk ceklat SEM:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 12:06:53

bar, aki kuktaban fozi a ceklat az lehet sut masfel oraig banant is:)
no offense
teketizi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 12:09:26

de allitolag nagyot ut a paleoknak

Topy 2014.12.16. 12:16:46

@hagyma: a mai villanysütők röhögve elvannak másfél órát úgy, hogy közben alig fogyasztanak - persze ha nem nyitogatod; hőszigetelt, zárt rendszer, a ventilátor csak a sütő környezetét hűti; úgyhogy miért ne? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 13:05:06

felolem mehet
nekem furcsa vo;t filleres csodalatos edessegnek nevezni 3 rothadt banant sutni masdfel oraig
nekunk is modern villanysutonk van, rohogve kibor masfel orat, de azert fogyaszt is
annyi ido alatt egy csulkot megsutok
es lehet katoneninek gaza van
na az azert megint gaz
raadasul a bloggazda belengette hogy elzarja a gazcsapot
nalunk a banan ritkan rohad meg, de ha megis , akkor kuka nem 1 ora suto

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 13:24:29

@vörösbor(de)minőségi: @Kató néni: Tessék!
Mindenki engem szid, hogy ellopom a kutya kajáját, pedig a szomszéd is azt tette :)
Mondjuk Topynál ez nem fordulna elő, mert ő megeszi a kutya elől saját maga a kocsonyában :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 13:28:46

@Kató néni: @hagyma: A kukta nem Isten ellen való dolog. Megvan a maga helye a konyhában. Például a híres Pépín bácsi, a mesterszakács is előszeretettel ajánlgatja egy s más dologra. Én például majdnem kizárólag csak párolt rizs készítésére használom. Egyszer próbáltam Mitzi ötletére ( blogkocsma.blog.hu/2012/07/25/ossobuco_konnyen_es_gyorsan ) ossobuco készítésére - na AZ MERÉNYLET az étel ellen :) Ő viszont boldog volt vele ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 13:30:38

@hagyma: Nem kötekedésből, de 1,5 óra szintentartás a villanysütővel kb 0,6 kWh, ami kevesebb, mint 10 cent (24 Ft). Mindenképpen olcsóbb, mint 3 banán ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 13:34:16

Hozzánk megjött már a Jézuska (előzetes) !
Kaptunk bio kacsákat, gyöngytúkokat, gyönyörűen tisztítva. A csodahűttőbe telepítettem őket szétválogatva külön cimkézett zacskókban felhasználásig, oszt megint irígykedhettek, milyen szuper hűtőm is van nekem :)

Topy 2014.12.16. 13:35:41

@Andrass9: a feketeöves porc és bőrkerajongók közt csak félve merem bevallani, hogy a kocsonyából én csak a levét és a színhúst eszem meg, illetve a szalonnabőrkét, ha főtt benne; ja, meg rajongója vagyok a kocsonyába rejtett meglepetéscsilinek :)

meglepetéscsili: ez az, amikor pár apró cső csili benne fő a lében és jótékonyan a nekem szánt, csak húst és levet tartalmazó tányérokba rejtik a végén

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 13:35:59

@Andrass9: hat nem hiszem hogy 180 fok masfeloraig 10 cent lenne
de ha igy lenne sem sutnek masfeloraig rothatd banant
esetleg kuktaban kene kiprobalni
rizst kuktaban
nane viccelj
labas, fedo h
amarabb megvan meg felfoz a kukta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 13:54:09

@Topy: hat vegulis az is a legjobb benne, de ha nem teszel bele kormot, fejhust meg ilyenek, akkor nem less kocsonyad
etelt meg ki nem dobunk
szoval nem illik kienni a javat
jo ha tudod
egy kis korom, egy kis bor egy kis le egy kis fustolt

szerencse hogy nem vagy rokonom es ismerosom, mert ha cask a szin es fustolthust es a levet zabalnad ki a kocsonyabol....

Topy 2014.12.16. 14:39:23

@hagyma: nem dobjuk ki, a többit megkapja a kutya! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 14:53:28

@Topy: Nem vallom magam feketeövesnek. A porcot én sem eszem, de a bőrét megszerettem az évek alatt. Régebben csak lé és színhús volt, ez a szerep most a feleségemé.
A meglepetéscsilit pedig bedugtam magamnak az egyik körömbe, így nem is tudtam fogyasztáskor, melyikben van :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 14:57:08

@Topy: Ahogy én is a kutyának adom a csontokat a körömből, meg a randa lepecsételt bőröket is - azt valahogy nincs kedvem megenni. Színhúsnak én legjobban a csülökhúst szeretem, ami olyan szép diókban kifejthető és nagyon mutatós a tányérban.

vörösbor(de)minőségi 2014.12.16. 16:47:26

@Topy: mééé? nem ez az igazi kocsonya?
van aki másként ismeri?
máshogy eszi?

:))))))

Fenchurch68 2014.12.16. 19:06:28

Kocsonyát! Most! Pici citromlével és pirospaprikával!
Szóval:
A fekete külsejű banán nem rothadt, hanem érett. Tudom, mindenki az éretlent szereti, mert az szép sárga és kemény, de akkor is...
Mindegy, betettem a körték mellé a banánokat is a sütőbe, vékony réteg gorgonzola a fél banán tetejére, és baconnel betekerve.
Velem pici koromban a soványságom miatt annyi banánt etettek, hogy kifejezetten rühellem. Viszont ez jó volt. Kármentésnek pláne kifejezetten jó. (Legalább kompenzáltam, hat kiwit kellett ma kidobni, mert kívül kőkemény volt, belül meg lukas és penészes.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 19:12:18

@Kató néni: Sajna elfogyott, pedig most jó lenne.
Banánnal nem próbáltam, de rokonával a plantainssel gyakran: szétlapítva olajban ropogósra sütni. Az nagyon finom!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:34:31

@Andrass9: hat azert nem sajna
az utolso kepen ugy nez ki mint egy dobozba zart embrio@Kató néni: a fekete kulseju banan az rohadt:)
ezert is kllett megsutni, mert a parod nem akarta megenni ebben a formaban, ami ertheto
orulok ha segithettem:)
@Topy: kutryanak nem fozunk kocsonyat
a kocsonya lenyege eppen az hogy van benne korom, bor hus fustolt hus es nincs Zoldseg
ez kb olyan mintha koromporkoltnel cask a szaftjat ennenk meg mert nem szeretjuk a kormot
ezzel nincs ibaj elvileg, csakakkor nem kell korompolkoltet fozni

pecsetes bort erleve bele sem teszunk a kocsonyaba
ezt a citrom maniat sosem ertettem, semi szukseg ra
kozeposztaly sznobizmusa
pirospaprika az meg kis mennyisegben megy bele rogton a szetmeres elott
@vörösbor(de)minőségi: van:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:34:47

Szép estét!
@Kató néni: Egyetértek veled, a hideg ráz a zöld héjú banántól. Akkor veszem meg, mikor kezd barnulni (legalább is jó sárga) a héja, de a legjobb, mikor már csaknem fekete. Ilyenkor már dobálják az ember után, de ekkorra érett meg, ilyenkor van banán illata. Persze oda kell figyelni, hogy mindezek ellenére ne legyen rothadt. Simán fekete, de ha nem érte ütődés, a belseje még egységesen világos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:40:12

@hagyma: szetmereskor offkurz
egy jo kocsonya attetszo kis pirospaprikaval a tetejen
van benne kis korom, kis bor, az dio amit Andrass elmlitett es egy 3 centimeters fustolthuscafat
jo kenyer
egy villa
/kocsonyahoz nem kell kes/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:43:58

@Waka: hat kivulrol feketeheju banant meg nem lattam ami belul egszesegesen vilagos
nyalkas a kulseje, belul szetmallik
kuka
mondjuk gondolom ezert is dobaljak a vevo utan
a banan sargan tokeletes
ha zold, akkor meg erhet par napot a konyhaban
de ha barna....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:44:54

ja, ha barna, akkor erdemes masfelorat sutni a sutoben:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:47:15

@hagyma: Mostanában nem vettem banánt, de vesszek meg, ha legközelebb ilyet kapok, megosztom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 20:49:04

@hagyma: Kicsit fékezz le a kinyilatkoztatásaiddal. Errefelé nem szokás másokat kritizálni, valamint a saját receptünket az egyetlen és tökéletesnek beállítani.
Pont az a lényege a kocsmának, hogy megbeszéljük, meghallgatjuk a más módszereket is, legfeljebb nem alkalmazzuk azokat, amik nekünk nem jönnek be.

Köszönöm előre is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 20:51:04

@Waka: Én is a fekete banánt preferálom. Sokkal illatosabb, ízesebb. Néha sajnos túl jól sikerül, és már elég magas az alkoholtartalma :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 20:57:27

@Andrass9: ezt tettem, elmondtam a velemenyemet a kocsonyadrol
es azt is szerintem melyik az udvozito kocsonya
errol szol az internet /is/
ennek adtam hangot
a Te kocsonyad nem kocsonya, hanem aszpikos husleves
a fekete banan meg rohadt
\de semi gond, ugyis tul gyakran voltam erre, szabin vagyok sok volt az idom, majd kevesebbet leszek/
bajglire meg azert jovok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.16. 21:03:56

@Andrass9: ja, meg egy un. lepcsohazi gondola
erdekes de amerikai kajakban sokkal erossebb vagy
azok utnek
steakek oldalasok csilik
ez a kocsonya szora sem erdemes:)
na megyek jeghokit nezni
ha nem tiltassz le, akkor varoom a bajglit
nagyon meg akarom lepni Maryt

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.16. 21:15:25

én meg a pöttyös banánt szeretem.
na.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.16. 21:16:25

és asszem, csinálok megen kocsonyát...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 21:52:01

@Babette .: Az enyémnél jobbat csinálj! Fontos, hogy fejlődjünk ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 21:58:20

@hagyma: A marhákat jobban szeretem a disznóknál :)

Ezen a blogon egyetlen ember érdemelte csak ki a kitiltást eleddig. Elveimmel ellenkezik, mert mindent meg lehet beszélni relatíve udvariasan is.

Volt azért klasszikus kocsonya receptem is a multban
blogkocsma.blog.hu/2014/02/11/minimalista_kocsonya
blogkocsma.blog.hu/2013/01/05/a_ketszer_fozott_kocsonya

susztertangó 2014.12.17. 06:36:49

@Andrass9: Tótkomlósi liszt fellelhetősége-csak igazán elkötelezetteknek.Limaránál olvashatod, hogy csak abból az igazi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.17. 07:30:53

@susztertangó: Na ja - ez nagy segítség Hagymának az USA-ban :)
Én speciel a Szabó malmot használom Szigetszentmiklósról ...
www.szabomalom.hu/

vörösbor(de)minőségi 2014.12.17. 18:05:07

@Waka: tudom hogy nem teszünk banánt a hűtőbe de mégis megtörtént.no és ráadásul hátra is csusszant és eltakarta sok más.
mire előkerült addigra fekete volt kivül.nem barnás foltos-fekete.
és belül,nem egy löttyedt rothadt gyümölcs volt hanem egységesen világos foltmentes és nem puha.
ámde érett.
de én már jártam úgy sajttal is,hogy megjárta az adriát-ott elidőzött 8napot,majd hazajött velünk-és én olyan finom sárga érett zamatosat nem ettem még mint az volt.
se penészes nem volt se más baja sem.egy érett holland gouda vált belőle:)))

susztertangó 2014.12.17. 18:39:17

@Andrass9: Már késő, gondolt volna erre mielőtt disszidál. Most aztán NEM tótkomlósi lisztből kell sütnie. Megérdemli. He-he-he.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.17. 18:55:23

@vörösbor(de)minőségi: Nekünk egy kofferunk (valójában 4) veszett el egy USA-Mo úton. Egy hónap múlva jött a telefon Ferihegy 1-ről, hogy miért nem jövünk már érte (akkor az 1-esen csak Malév gépek jártak).
Valószínűleg nem bírták tovább a sajtszagot ...