Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (110) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Egyben sült borjúcomb

2014.11.19. 07:00 Andrass9

Ismét elérkezett a szokásos "gyerekek vasárnapja", amikor valami finommal rukkolok elõ.

33.jpg

Feleségem felbiztatott, hogy süssek roastbeef-et: egyben sült marha fehérpecsenyét, ami mindig nagy siker. Akkor lehet krumplipürét is fõzni, mert amúgy nem nagyon eszik a család krumplit.

Feladat kiadva, irány a madaras húsért. Ott van hentesrészleg, ahol mindig kaptam szép darabot a hentesektõl az üvegfal mögött. Egy ideje nem csak hogy nem láttam fényt a hentesrészlegben, de hentest sem :( Kijött éppen egy árufeltöltõ egy nagy kocsinyi csomagolt hússal, azt kérdeztem, van-é neki egyben fehérpecsenyéje. Sajnos nincs, mondta. Megszünt a hentes részleg, egy központi hentesüzembõl hozzák a csomagolt árut.

Ezt hívják pofáraesésnek, de azért nem adtam fel. A hazai multiban eléggé csunyácska szokott a hús lenni, irány Solymár, hamár amúgy is ott vagyok. Van ott egy kedvenc hentesem is, de most annak sem volt fehérpecsenyéje. Miért fordul ellenem minden, amikor kritikus a helyzet???

Hoppá: beugrott, hogy a feleségem szép húsokat szokott látni a Spar-ban, igaz kicsit drágábban, mint a madarasban. Van egy ilyen bolt Solymáron is, gyerünk oda. Gyönyörû száraz fehérpecsenye mosolyog a pultban, de felvágva.

Kérdem a hentest:

- nagyobb darab nincs?

Hátramegy, matat valamit, amikor meglátok egy fóliázott húsdarabot:

10.jpg

Visszajön egy igazán szép - szintén fóliázott - fehérpecsenyével, de nekem a szemem azon a borjún nyugszik csak.

- nagyon haragudna, ha inkább AZT a darab húst vinném el?

Nem vágta belém a bárdot :) Pedig a fehérpecsenye kilóját 3500-ért adta, míg a borjú csak 2800Ft volt. Ennyire baráti áron még nem láttam életemben borjút, naná, hogy hazahoztam!

Itthon azután elolvastam a cimkét, mert itt van olvasószemüvegem is, és 8 hónapos Holland borjúval volt szerencsém a csodahüttõt és a családot boldogítani. A fóliából persze azonnal kibontottam. A húst egy zsír és ín réteg vette körbe, aminek nagyon örültem. Az egyben sült marhának nagyon jót tesz a saját zsírja! Mivel csak 8 adagot kellett készítenem (estére vendégek is jöttek), ezért egy kilós darabot lemetszettem róla, arról lefejtettem az inas részt, hogy az jó lesz majd az egybensültnek és kiporciózva elrejtettem a csodahüttõben esõs napokra.

11.jpg

A feldolgozni szánt darabot kicsit megtisztítottam, és a lefejtett ínréteg társaságában a hûtõbe tettem a fõzés kezdetéig.

12.jpg

Kicsit lassan jutok el az összetevõkhöz, de most álljon itt:

  • 2 kg borjúcomb darab
  • 4 vereshagyma
  • 4 ek szinesbors
  • 2 ek feketebors
  • 1 zacskó hagymalevespor (helyettesíthetõ összetört húsleveskockával)
  • 1 zacskó olasz salátaöntet por (oregano, koriander, petrezselyem szárított keveréke)
  • 1 ek Jamaikai Jerk fûszer (még nem fejtettem meg az összetételét)
  • 7 szelet bacon
  • 2 ek 6%-os borecet
  • 6 ek olivaolaj
  • 1 mozsár
  • 2 méter húskötözõ spárga

13.jpg

Gyorsan feltettem a kis száraz teflon serpenyõmben a borsokat melegedni - már fáztak a konyhában. Tudom, rengeteg, de most ennyi kell!

14.jpg

Felkarikáztam a hagymákat 5-7 mm vastag karikákra, hogy megágyazzak a húsnak a fedeles jénai tepsimben.

15.jpg

A borsok már illatot árasztottak, mentek hát a mozsárba a hagymalevespor és a Jamaican Jerk fûszer társaságában. Addig csépeltem, míg a borsok mind meg nem törtek. Azért õrölt borsot nem ütöttem belõlük.

16.jpg

Akkor essünk neki a húsnak. A filézõkéssel leberetváltam az inas/zsíros részt róla vigyázva, hogy egy darabban maradjon. Vastagon megszórtam a megtört fûszerkeverékkel: az összeset rátettem minden oldalára. Rátettem 3 szép bacon szeletet, majd visszahelyeztem a lenyúzott ín/zsír lapot. A másik adag húsból levett hasonló anyaggal beburkoltam a hús további oldalait is. Ezután szépen megkötöztem a madzaggal, hogy ne kóvályogjon az ín bevonat (nomeg annak kellett a rengeteg borsot a helyén tartania).

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Most, hogy már elkészült a csomagolt hús, elérkezett a tepsibe illesztés ideje. Rátettem a hagymaágyra a húst. Betakartam 4 szelet baconnel. Körberaktam a többi hagymával, meg a tetejére is ügyeskedtem néhány karikát. Az olasz salátaöntetport összekevertem az ecettel és az olajjal, majd alaposan felráztam. Jó sûrû emulzió lett belõle, aminek a 2/3-át (nem AZT!) rálocsoltam a húsra. A végén megkapta a tepsi a tetejét, és ment a sütõbe 150 fokra.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Három óra múltán megsült már annyira, hogy érdemes volt megfordítani. Persze az alja még halovány, de majd most! 25 perc 220 fokos pirítás segített a színét helyreállítani. Ki is pateroltam egy nagy alufóliára, amibe alaposan becsomagoltam, hogy a szaftok valahogy visszaszivárogjanak minden részébe.

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Harminc percet pihent a hús a fólia alatt, amig elkészítettem a szaftot. A hús levét és a hagymát botmixerrel simára turmixoltam. Nagyon sós volt, adtam hát hozzá ugyanannyi vizet és egy kávéskanálnyi kukoricakeményítőt. Ezeket összefõztem, mert kell a szósz (gravy az amerikaiak számára)!

Nekiálltam a húst felszeletelni kb 6-8 mm vastag szeletekre - vagy ahogy sikerült. Vágtam volna én véknyabbra is, de annyira omlós volt a hús, hogy szét akart esni. Megpróbáltam a borító ínnal együtt visszatenni a szeleteket a jénaiba, ahol már a szósz várta a húst - volt amikor sikerült! Egy réteg hús, egy öntés szósz. Elfogyott minden hús és szépen pihent a szósz alatt, aminek egy részét fel is szívta.

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

A tányérra egy szép adag krumplipüré került, amibe a minimerõkanállal kis krátert készítettem a szaftnak, mellé pedig a hússzelet került szintén szafttal.

34.jpg

A rengeteg bors persze megtette a magáét: kicsit csípett, de olyan omlós volt a hús, hogy szinte rágni sem kellett.

A fiam életében tán elõször fényes tisztára nyalta a tányért ...

30 komment

Címkék: hagyma mártás krumplipüré salátaöntet bors bacon olivaolaj borecet gravy borjúcomb

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr466914417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.19. 07:20:06

Ha a húsból csak egy kicsit kell megenni, én is kitakarítanán a tányért.:D

Topy 2014.11.19. 08:33:46

ilyen gyönyörűséget ilyen korán reggel... :)
na megyek is reggelizni! :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.19. 11:35:09

nagyon finom lett a bőrös karajom, de sajnos kicsit túl gyorsan sült, és 4 óra alatt készen lett, így szálas lett a hús, amit én annyira nem szeretek
ez a nyavalyás gázsütő ellenem van, nincs benne alacsony hőmérséklet.
nagyon remélem, hogy karácsonykor már új sütőben sütök, bár nem áltatom magam, de már nagyon elegem van

susztertangó 2014.11.19. 15:41:35

Két harmadát(nem AZT!)Csípem a búrádat-a másik oldalról!!!:-))))))))Beeeeeee.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.19. 17:38:02

Szép estét!
Isteni! Nem rossz a püré sem, de nekem ilyenkor valami gombócféle ugrik be, főleg, ha van valami gravy is hozzá.
Jamaican Jerk seasoning: www.myrecipes.com/recipe/jamaican-jerk-seasoning-blend

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.19. 18:29:11

@Waka: Nagyon köszönöm!
Sajnos a keverék köszönő viszonyban sincs a megadott listával. Van egy elég erős ecetsavas beütése, amitől igazán finom, azt meg nem találom sehol az összetevők között.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.19. 18:30:53

@Babette .: Sajna az én gázsütőm sem szeret alacsony hőfokon dolgozni. Másikat meg már nem szándékozom venni a hátralévő időmben :)
A szálasra sült hústól lábrázásom lesz ... Inkább süsd csak 3 óráig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.19. 18:32:20

@susztertangó: Ne bégess te birka!!! :) Majd, ha menetelés közben főzni is tudsz, akkor elfogadjuk :)
Amennyire látom, jó úton haladsz efelé!

susztertangó 2014.11.19. 19:24:41

@Andrass9: :-))))))))))))))))))))))))))))))))

susztertangó 2014.11.19. 19:28:57

@Andrass9: Bächer Ivánt olvasva a sárga irígység kerülgetett, hogy ilyen jó tollú nincs a Nemzetben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.19. 20:10:57

@susztertangó: Hja kérem ... rendes újságot kell olvasni, nem szemetet :) (Van egyáltalán még olvasható sajtótermék?)

susztertangó 2014.11.19. 23:18:19

@Andrass9: A Nemzetnek volt egy azóta megszűnt rovata a NAPI KRÓNIKA. Ezt olvastam először, még első osztály előtt. Számokkal már nem voltam ennyire jóban. Vagy ők velem.Azért Rufy-Baróti-Kristóf nem is volt olyan rossz.Ja, valaha ÉSt olvastam.Meg Új Írást és persze Galaktikát, de ezt már mondtam.

vörösbor(de)minőségi 2014.11.20. 10:51:33

csodálatosan jó érzés volt elolvasni.az már kevésbé,hogy nagyon éhesen nem szabad mert hátsófali infarktus is lehetett volna:))

nagyszerűen elkészitett étel.az a tükörtojásos utánérzés is nagyon tetszett(krumplipüré kis gödörbe szaft)

grat!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.20. 17:07:29

@vörösbor(de)minőségi: Köszönöm!
Ez a krumplipürés gödör még Amerikából jött. Már ott is imádtam!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.20. 17:08:44

@susztertangó: Ifjú és bohó koromban Nemzetet olvastam. Jó újság volt! Sajnos, csak volt ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.20. 20:50:53

Szép estét!
Fiatal koromban nekünk is a Nemzet járt, aztán Népszabadság lett belőle. Az Internet idején aztán lemondtuk az előfizetést, nem volt már idő szépen, kényelmesen átolvasni a lapot.

Fenchurch68 2014.11.20. 21:20:17

Azok a szép idők, mikor húsz éves voltam, és felváltva vettük a kollégákkal az
újságokat. Népszabi, Nők Lapja, aztán meg mancs, hávégé, cipő.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.20. 21:52:29

@Waka: Mi még az internet idején is járattunk lapot, de annyira leromlott a minősége, hogy végül lemondtuk. Kár, mert papíron azért egészen más, mint a képernyőn.

vörösbor(de)minőségi 2014.11.22. 18:36:57

@Kató néni: még hozzá a tallózó-és a 7vége egyik legszebb pillanatai azok voltak,amikor ezeket olvastam.
minden elvégezve-láb feltéve-körülöttem a felsoroltak.
ujságolvasás.szombati népszabi melléklete.
rég volt-de jó volt.

turósmácsik 2014.11.22. 20:45:45

Nálunk elutazós szabadságnál nincs internet, csak papíralap. Reggelizés közben, strandon, esti nyugalomban papírzörgés, laphajtogatás, rejtvényfejtés és béke van. Mindennap újságokat veszünk, és élvezkedünk. Békebeli jó világot teremtünk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.22. 22:38:56

@turósmácsik: De jó is az! Irigyellek. Nekünk nincs elutazós szabadság, legfeljebb egy-két nap. A szomszédtól függ, aki eteti a kutyát akkor.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.23. 10:32:06

@susztertangó: Köszi, de nem is gondolkodtunk róla. Nagy kutya, sok mozgástér kell neki, nem kínozzuk - bár lehet, hogy neki is vakáció lenne?

susztertangó 2014.11.24. 21:28:01

@Andrass9: Sok panzió van, talán van olyan is ahol sétáltatják. A 3ashatár hegyen a volt vitorlázó reptér felé sétálva találkoztunk ilyen pasassal volt vele vagy 10 kutyi, kisebb nagyobb..és nem pórázon. De mind engedelmeskedett a falkavezérnek. Google: a csodálatos kutya doki.