Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Ecetes paprika

2014.11.03. 07:00 Waka

Amennyire kitolt az idei időjárás a paradicsommal, olyan kegyes volt a paprikához. Augusztus eleje óta szedtem folyamatosan, lett vagy 30 üveg paprikakrém - a három halálfejes fajtából -, és frissen is ettük nyakló nélkül. Október közepén még harsogóan zöld volt, telis-tele apró paprikával és virággal. Sajnáltam, mint a fene, de kellet a hely az őszi talaj előkészítéshez.

 

1.jpg

2.jpg

 

Október 20-án aztán nekiveselkedtem, szépen kinyűttem őket, és mind egy szemig lecsipegettem róluk a termést. Lett minden féle-fajta dögivel, nem is fért el a kosárban, bő félvödörnyi összejött a habanerokból is.

 

3.jpg4.jpg

 

Otthon három részletben, háromszori vízcserével, végül folyóvíz alatt alaposan megmostam.

 

5.jpg

 

Fajtánként szétválogattam őket, gondoltam legyen ilyen is, olyan is, erősebb és enyhébb, meg aztán az ízük is eltér kissé. Lett egy adag Kung Pao, külön üvegbe terveztem a Serranot és a Hybrid peppert, külön a különféle Jalapenokat, egy kis üvegnyi összejött az Orange Thai paprikából is. A habanerokat is kiraktam egy tálra, de igazán nem tudtam, mit kezdjek velük. Aztán az idő erre is megoldást hozott, elvittem egy ismerősnek, vesződjön ö vele, mégis csak keményebben nyomja, mint én.

 

6.jpg7.jpg

 

A paprikák szárát fazonra igazítottam: ne legyen túl hosszú, mert úgy sok helyet foglal, de azért fogása legyen, hogy le lehessen harapni a csumáról.

 

Előkerestem a hagymaszeletelőt. Tudom, földhözragadt dolog ilyesmit használni, de édesanyámnak hajdan nagy segítség volt, mert a rossz szeme miatt másképp nem boldogult. Én is használom néha, mikor például igen finomra kell vágni a lilahagymát a körözötthöz. Most azért volt jó, mert egy döfésre sok lyukat lehetett vele szúrni a paprikán. A rövidebbeket egy, a hosszabbakat két helyen szúrtam ki.

 

8.jpg

 

Az üvegek aljára egy-egy fél kávéskanál kapor- és koriandermagot szórtam meg pár szem mustármagot.

 

9.jpg

 

A paprikákat az üvegekbe rendeztem és minden üvegbe tettem egy késhegynyi nátrium-benzoátot. A dunsztoló edény aljába egy textildarabot terítettem, majd eligazgattam rajta az üvegeket.

 

10.jpg

 

Elkészítettel a felöntőlét, az alábbi keverékből egy tripla adagot:

- 1,5 l víz

- 2,5 dl cukor

- 2,5 dl 10 %-os ecet

- 1 teáskanál só

 

11.jpg

 

Minden üveget színig töltöttem és azonnal szorosan lezártam. Úgy gondolkodtam, hogy a hűlés következtében fellépő nyomáscsökkenés hatására a lé a lyukakon keresztül beszivárog a paprikák belsejébe. Nem is csalatkoztam ebbéli várakozásomban, másnap mindegyik üveget utána kellett tölteni 2-4 kanál felöntőlével.

 

12.jpg

 

Ezután csak lazán tettem vissza a kupakot, az üvegek közé papírcsíkokat tettem, hogy össze ne koccanjanak. Feltöltöttem vízzel a lábost és alágyújtottam. A forrástól számított mintegy 40 percig főztem, majd elzártam a gázt és néhány könnyű égési sérülés árán újra visszacsavarta a kupakokat. Negyedóra elteltével már lehetett hallani, ahogy halk pattanással sorban horpadnak be a kupakok.

 

13.jpg

 

Másnap kiemeltem az üvegeket a vízből és kihordtam a tárolóba. Egy üveggel már behoztam a dolgozóba, nagyon ízlett mindenkinek, aki kóstolta, Zed a krumplifőzelék mellé is azt tolta.

 

14.jpg

 

Volt egy maréknyi bébicukkini, amit a kertben csipegettem össze, abból is készült egy üvegnyi savanyú, hamarosan sort is kerítek rá, mert hajlamos megpuhulni.

 

15.jpg

14 komment

Címkék: cukor mustármag ecet habanero koriandermag kapormag KungPao jalapeño serrano paprika Yellow thai

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr76848587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.03. 12:20:29

Csak megelőztél a savanyú posztolásával, de jobb is, mert nagyon klassz, ahogy a sokféle paprikát eltetted. Nekem mindegyik megforr, ha nem teszek egy csepp NaNe-t a levébe, bár vizes dunszttal muszáj neki tökéletesen sterilnek lennie. Csak attól félnék, hogy elpuhul a paprika, de tán a csilik jobban bírják a gyűrődést!
A savanyított cukkíni nekem nem értelmezhető étel, de sebaj :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.03. 17:13:38

Szép napot!
Úgy látom, ciánoztak..
@Andrass9: A hőkezelés dacára finom, ropogós maradt. A cukkini nem volt egy nagy durranás, azért elfogyott.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.03. 18:12:07

@Waka: Akkor nyugodt vagyok. Annyira leült a blog, hogy magamat hibáztatom miatta - valószínűleg jogosan.
Megnyugtat, hogy a cukkíni szerinted sem vitte el a pálmát!!!

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.03. 20:38:53

Amikor svanyú a téma, savanyú a látogató is.:D

Nagyon jól néz ki a kertben a parika.

Én bolti fűszerrel készítettem levet a paprikának, igaz, hogy kapros volt, de szerintem az nem rontotta el, a lé íze jó volt.

susztertangó 2014.11.03. 22:05:27

@Andrass9: A leült blogra.Kicsit rusztikus, de hátha leköpöd tőle a képernőt. Vagy engem :-)
A tengerben áll egy nő. Kezében egy imakő. Miközben halkan mormolja imáját a tenger szelíden nyalja a térdét.
---------------------------------------------------
(Gyerekek ágyban?)
Nyugi-nyugi, semmi aggály, meglesz a rím, ha jő a

Topy 2014.11.04. 08:19:32

@Andrass9: csodákat ült le... csak most épp mindenki mással van elfoglalva, Mindenszentek környéke a legtöbbeknek elég hajszás, kevésbé érnek rá a kocsmatöltelékek :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.04. 09:23:55

@Topy:

Pontosan, mi is országjáró túrán voltunk, két nap, két irány. De nem Horány.:D

Fenchurch68 2014.11.04. 09:43:45

Pénz híján mindenféle saját készítésű finomságokat szoktam karácsonykor ajándékozni, és van egy-két rokon és barát, akik szeretik a csípős savanyút. Köszönöm a posztot, kézivezérlés nélkül biztos nem állnék neki. A csatnit, narancslekvárt, házi pralinékat már biztos unja mindenki.

Topy 2014.11.04. 09:57:18

@látjátok feleim szümtükkel: ezért írtam, még mielőtt András szepukut követne el :)
hosszú hétvégén Sárospatakon voltunk (már csak azért is tudom, hogy mindenki utazott, mert az egyébként két és fél órás út négy órás lett, akkora volt a forgalom), most hétvégén Pesten temetőztünk (itt már bringával, így legalább haladni lehetett :) ), viszont így elég sűrű lett az elmúlt időszak (pláne, hogy a hétvégi teendők egy része is hétköznapra csúszik)
és szvsz nem tévedek nagyot ha úgy gondolom, sokan járnak hasonló cipőben

vörösbor(de)minőségi 2014.11.04. 14:03:46

szépek ezek mindenhogyan.mondjuk azé a habanerok VIP kosarat kaphattak volna! :))

sztem nem ült le a blog,csak mindenki uccsó erejével még fut egy kört és aztán bevackol téli álmot aludni februárig.
akkor lesz itt nagy kocsmai zsivaj...

Topy 2014.11.04. 16:14:09

mert mindenki ennek őszi változatát űzi:
www.youtube.com/watch?v=Df7OVmc2tuw
:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.04. 17:30:35

@Topy: Ez még ma is fantasztikus! Végignéztem egy fél órára valót!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.04. 18:24:44

Szép estét!
Kicsit zűrös a mai napom. Lenn voltam a kertben meló után, a főnökömnek szedtünk kis zöldséget. Utána hazarongyoltam, felraktam egy zöldséglevest, meg kevertem egy sütőtökös süteményt, most sül az is. Még szerencse, hogy a tököt tegnap megsütöttem, és áttörtem, de zöldségpucolás rengeteg időt elvett. Kicsit most leültem, de szaladgálok ki a konyhába kavargatni a levest meg odafigyelni a sütőre.