Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Édes chiliszósz

2014.10.26. 07:00 Waka

Tita hozott a közelmúltban egy üveggel, valamelyik áruházlánc saját márkás terméke volt. Finom volt, édes, pikáns, kicsit csípős. Főleg sült hús, kolbász és virsli mellé ettem, de néha még a rizses húsra is pötyögtettem belőle. Most, hogy ilyen sok paprika termett, gondoltam, miért ne készíthetnék én is.

 

11.jpg

 

Az Interneten temérdek recept lelhető a témában, szokás szerint átfutottam párat, aztán fogalmam nem volt, hogyan is legyen? Kezdődött azzal, hogy az angolszászok cup-ban mérnek mindent. Azt még ki tudtam böngészni, mennyi is az, de, hogy a rizsecet hány százalékos lehet, és mivel pótolhatnám, arról már nem szólt a fáma. Egy életem – gondoltam –, kezdjük el találomra, aztán majd finomítunk rajta. Az első próbálkozásra sikerült eltalálnom a megfelelő arányokat, ezt használom eztán etalonnak.

 

Hozzávalók:

- 4 darab serrano paprika

- 4 darab hybrid pepper

- 1 darab jalapeno paprika magozva

- fej fokhagyma

- 3 dl cukor

- 1 dl 10%-os ételecet

- 1 dl almaecet

- 4 dl víz

- 1 kávéskanál só

- késhegynyi NaBe

 

2.jpg

 

A hozzávalókat megmostam, megtisztítottam.

A serrano és a hybrid paprikát hosszában félbevágtam és vékonyra szeleteltem.

 

3.jpg

 

A jalapenot kimagoztam, és szintén vékonyra vágtam. Tudom, bűn kimagozni a paprikát, de úgy gondoltam, a többi elég csípős lesz, és ebben nem is csalatkoztam.

 

4.jpg

 

A fokhagymát lereszeltem. Mint később kiderült, feleslegesen.

 

5.jpg

 

Gondoltam egyet, és a paprikákat meg a fokhagymát a már kimért vízből egy decivel beleöntöttem a félliteres csorba bögrémbe, és a botmixerrel alaposan megdolgoztam.

 

6.jpg

 

A maradék vizet a a cukorral és az ecetekkel feltettem főni.

 

7.jpg

 

Beleöntöttem a paprika pürét is, és a forrástól számított 10 percig főztem.

 

9.jpg

 

Kikevertem 1 evőkanál étkezési keményítőt 3 evőkanál vízzel. (Na, nem egészen így volt. Túladagoltam a keményítőt rendesen, majdnem szelni lehetett a kencét.)

 

8.jpg

 

A szószba beleszórtam a nátrium-benzoátot, majd a keményítőt is hozzáadtam.

 

10.jpg

 

Kiforraltam, majd forrón üvegekbe töltöttem. Az üvegeket száraz dunsztba tettem másnapig.

Egy üveggel elvittem Titának, egyet meg Százados Asszony kapott az üvegekért cserébe. Úgy hírlik, fogy rendesen, hamarosan nekiállhatok a következő adagnak. A harmadikat bevittem melóba, abból majszolok ha olyan az ebédem. Nagyon jó lett, pont olyan, mint a bolti, csak éppen kicsit nehéz kicsalogatni az üvegből.

Három főzetre való paprikát felaprítottam, a fagyasztóban várja a sorát.

 

12.jpg

38 komment

Címkék: cukor ecet almaecet étkezési keményítő serrano paprika sweet chili édes chili hybrid pepper

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr696828579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.26. 08:10:08

Ezek nagyon pöpec üegek, hol lehet beszerezni?
Ja, egyébként a szósz se kutya.:)

vörösbor(de)minőségi 2014.10.26. 10:42:54

szép látvány,szép ötlet,szép ízek:))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.26. 14:13:17

Szép napot!
Igen csúnyán berúgtam tegnap, alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Lementem a kertbe, kistesóval felhoztuk a sütőtököket, mind a hatot, meg is gyógyultam a cipekedéstől.
@látjátok feleim szümtükkel: Valamilyen szósz volt benne, talán Heinz.
@vörösbor(de)minőségi: köszönöm!

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.26. 19:35:55

@Waka:

Milyen az, amikor nem csúnyán rúgsz be?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.26. 20:29:15

@látjátok feleim szümtükkel: Mondjuk, fel tudok kelni emberi időben, nem émelyeg a gyomrom egész nap, stb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.26. 21:50:29

@látjátok feleim szümtükkel: Azé egy órával csak hamarabb hazaértetek:)
Én például csak SZÉPEN tudok berúgni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.27. 11:35:31

Népszámlálást tartottam a garázsban, mennyi almát szedtek le a gyerekek a Mucsu almafáról.
Kb 1500 almára saccolom, ami 300 kilónak felel meg.
m.cdn.blog.hu/bl/blogkocsma/image/almaspite/101.jpg
A padlóra kellett tennünk, mert esett az eső, és meg kell száradnia, mielőtt dobozokba kerül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.27. 15:21:15

@Babette.: Elkelne valami segítség, hogy dobozokba kerüljenek. Megpróbálom valamelyik gyereket haza csalogatni egy bő órára, mert én nem tudok hajolni.

süllőcske 2014.10.27. 15:29:10

@Andrass9: Az nem semmi mennyiség, húha!
Viszontlátásunk felett érzett felhőtlen örömömben "szépen" berúgtam tegnap este. Mi tagadás, felébresztettetek bennem valamit és ez jó!

süllőcske 2014.10.27. 16:30:59

@látjátok feleim szümtükkel:
Hát úgy, hogy megfogtam (szépen) a kiskezemmel a vörösboros serleget, és óvatossan betöltöttem az önarcképbe. Ezenközben azon gondoláztam, hogy milyen jó, hogy összefutottunk. :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.27. 16:32:53

@süllőcske: Én is örültem, de még nem rúgtam be :)
A halkocsonyád eszméletlen finom volt! Egyáltalán nem túl csípős, ne aggódj!!!

süllőcske 2014.10.27. 17:02:07

@Andrass9: Nem rossz ízű, bár az agar-agar technika nem volt túl jó, mert az alja lágyabb maradt.
Lehet, hogy legyengült már a szer, két éves. Ennyi a szavatossága. Frisset veszek.
Azért forrón huhogott volna az ember!
Felezett csilikből szárítmányt is csináltunk, mag nélkül, gusztán néz ki. Így gyorsan szikkadt a radiátoron, szitákban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.27. 17:04:15

@süllőcske:

Nem a technikára gondoltam, hanem arra, hogy csúnyán vagy szépen?:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.27. 17:04:54

@süllőcske: iszonyú sok chilim van leszárítva nekem is

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.27. 17:16:18

most akkor az 1 evőkanál a jó mérték, vagy az a túl sok?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.27. 17:19:48

Szép napot!
@süllőcske: Egészségedre!
@Babette.: Attól függ, mit adagolsz?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.27. 17:37:42

@süllőcske: Én is szárítom a felezetteket, de magostul, mert akarok róluk magot is fogni. Mivel radiátor nincs (padlófűtünk), így az aszalóba tettem.
Vettem Deszken gyönyörű barna csiperkét (amit francia krémgombának is hívnak) - ezt is szárítom. Most nincs kedvem megfőzni, sokáig meg nem áll el.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.27. 17:39:53

@Babette.: A szöveg egyértelmű: 1 ek a jó mértek, de Waka nem annyiból kezdett :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.27. 17:41:37

@látjátok feleim szümtükkel: Az már akkor kiderült, amikor megtudtuk, hogy berűgott:) @süllőcske: "örömömben "szépen" berúgtam"

vörösbor(de)minőségi 2014.10.28. 05:21:37

@Andrass9: kérem tisztelettel,nsgyon szivesen segédkezem almapakolásban!!
emelésben 30kg-ig biztos 20kg-ig napi rutin.
miután jómagam a vasárnapi sörözésből felgyógyultam bár a hétfő az harmatgyengére volt véve,de már semmi bajom sincsen.
ezt sokkal szivesebben csinálom,mint az ablakszigetelést.
szóljon-megyek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 07:26:29

@susztertangó: Lacikonyhai hússütő kocsik. Itthon az óriás kerek serpenyő terjedt el, odaát ilyen kiskocsikkal sütnek az utcán akár hamburgert vagy szelet húsokat, néha még hotdogot is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 07:28:33

@vörösbor(de)minőségi: Nagyon köszönöm az ajánlatot, de sikerült vasárnapra a kicsilyányt elcsábítanom (pár friss házi tojás és egy steak is besegített:).
Még az Idaredet is le tudjuk így szedni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 07:51:00

@susztertangó: Még hozzá kell tennem, hogy akár malacot is lehet rajta sütni, mert nagyon nagy a parázsfelület, amivel manipulálhatsz.
BBQ.ra igencsak alkalmas, mert alulra is lehet tenni a húst, amit "felső lángon" tudsz sütni a parázstálca felülre tételével.
AKAROK egy ilyet!!!!
Az csak a gond, hogy évente legfeljebb egyszer használnám, mert 6-8 kilónál kevesebb húsért be sem érdemes gyújtani.
Egyben helyesbítem is az előző kommentemet, mert ez inkább BBQ grill, mint lacikonyhai hússütő, bár az utóbbi funkcióhoz is megvan minden alkatrész.

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.28. 09:44:46

@Andrass9:

Ebben a videóban nincs semmi féle működés, két személy valami ételteket pontoz.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 11:55:35

@látjátok feleim szümtükkel: A fene a belükbe, cserélgetik a linkeket :)
www.youtube.com/watch?v=s7CuBefmmqg&list=PL40A0C3F9B290F8D3
Ez jobb lesz.
BBQ with Bobby Flay Featuring La Caja China on the Food Network Part 1 of 2
A 2. rész, aminek sikerult feltennem a linkjét, elnézést kérek!

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.28. 20:14:58

@Andrass9:

Ez az eccájg olyan, mint amikor a földbe ásott gödörbe berakják a becsomagolt húst és forró köveket raknak a tetejére. Ez a modernizált változat.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 23:45:53

@látjátok feleim szümtükkel: Persze úgy is nézhetjük, hogy ez egy olyan sütő, ahol a felső vagy alsó lángot a faszénparázs áthelyezésével tudod biztosítani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 23:49:25

ON
Elkészítettem a saját verziómat ebből az édes csili szószból. Sokat loptam Waka receptjéből, de azért hozzáadtam a saját ötleteimet.
Jó lett!!!
Kösz a receptet.
OFF

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.28. 23:50:35

@Andrass9: Ja, és 1,5 ek keményítő kellett az én változatomhoz :)