Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @old forester: A szomszédasszony főzi gerslivel, én csak a sóletbe teszem. Nem rossz űgy sem, bár ... (2019.11.19. 00:51) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • jegeskaveee.: @kobold63: Apukám igen szerette a sajtlevest. Én egy nagyon egyszerű változatát csináltam neki. Va... (2019.11.18. 06:33) Lecsós csirkemáj
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta
  • látjátok feleim szümtükkel: vörösbor(de)minőségi: Hehehe. Nem is rossz ötlet. Kéne egy kis csili? Nyomjuk meg a gombot, de c... (2019.11.13. 10:38) Sült paradicsomok - üvegbe zárt nyár

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (365) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Paradicsom ivólé

2014.09.24. 07:00 Waka

Augusztus közepén beindult a paradicsom. Ekkoriban még semmi nem utalt arra, milyen csúfos véget fog érni az egész paradicsom ültetvény, főleg, hogy olyan hamar. Szedtem hát másnaponként a termést, és ettem nyakló nélkül. Reggelire azt vittem, és ha hideg étel volt, ebédre-vacsorára is lecsúszott egy nagy tállal.

Kistesó nagy kedvence a házilag főtt paradicsom ivólé, kapacitált hát, hogy hétvégén készítsünk egy adagot. Nem mintha ő nem tudná megfőzni, csak neki egyszerűbb, ha nálam maszatoljuk össze az egész konyhát.

 

1.jpg

 

Már péntek délután hozzáfogtam, hogy szombaton ne menjen el annyi idő vele, másrészt addigra meghűl és úgy könnyebb passzírozni. Először az öregebb példányokat aprítottam fel, hogy főhessen. Volt benne sárga és piros is vegyesen, a Mortgage Lifter Radiator valamiért sárga lett, belül pirosas, ellenben nem növesztett bordákat. Ennek ellenére isteni finom, édes volt.

 

2.jpg3.jpg

 

Felraktam a 14 literes lábosban főni egy jó csokor zellerlevél, egy felszeletelt fél zellergumó és egy kiskanálnyi frissen őrölt feketebors társaságában.

 

4.jpg

6.jpg

 

Ezután következtek a bogyók. Éppen beszakadt a hátam, mire félbevagdostam a milliónyi apróságot. Ezek fűszerezés nélkül mentek a tűzhelyre egy kisebb, ötliteres lábosban. Mikor megfőttek, elzártam a gázt, és hagytam őket másnapra.

 

8.jpg9.jpg

 

Szombaton korán keltem, egyből neki is láttam a passzírozásnak. Kistesónak igaza volt, hiába vágtam félbe az apró paradicsomokat, ahogy a passzírozó csigája összenyomta őket, sugárban spriccelt a lé mindenfele. Felével végeztem, mire befutott a segítség. Valami isteni sugallatra a zellerlevelet is beletettem a passzírozóba, ami nem volt jó ötlet. A csiga frankón feltekerte őket, és meg szedhettem szét a masinát.

 

10.jpg

 

A lét újból feltettem főni, beleraktam a maradék zellerlevelet, borsoztam és megsóztam. Kistesó nem érezte elég markánsnak a zellerízt, ezért felszeleteltem a megmaradt gumót is, felfőztem cérnára, és úgy lógattam bele a lábosba, hogy később ne kelljen rájuk a forró lében vadászni.

 

11.jpg12.jpg13.jpg

 

Kicsit sóztam-borsoztam még rajta, aztán alaposan felforraltam.

 

5.jpg

 

Kedvenc kocsmárosomtól beszerzett vodkásüvegekbe töltögettük, a kupak alá kis darab befőző fóliát is tettem a biztonság kedvéért.

 

14.jpg

 

Az egyik öreg fotelbe raktam az üvegeket, és alaposan bebugyoláltam őket pár honvédségi takaróba.

 

15.jpg16.jpg

 

Finom édes, fűszeres lett, éppen annyira borsos, ahogy kell. Alaposan behűtve, kevéske jéggel ittam, mármint azt a kis üveggel, amit Kistesó méltóztatott itt hagyni nekem.

 

17.jpg

61 komment

Címkék: paradicsom zeller feketebors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr386725371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2014.09.24. 07:25:15

Hát ez remekül néz ki! Nagyon finom is lehet! Hogyan lehet nálad kistesóvá válni???

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.24. 08:28:19

Jó reggelt!
Nem volt fagy, még talakjmentén sem.:)

Ezek a paradicsomok nagyon szépek, és sütve nagyon ízesek. Sajnos nekem sokszor megrepedtek, főleg, ha kaptak egy kis esőt. Még most is van a töveken sok szép zöld, de ahogy elkezd színesedni, körbe is reped.

Waka próbáltad már nyersen darálni a paradicsomot? Leszedés után két-három napig kell állni hagyni, az alatt utóérik, majd darabolva ledarálni. Szoktam szedés után is befőzni, de ha áll akkor jobban darálható. A levet felfőzni, oszt mehet az üvegbe. A zöldségeket meg be szokják kötni egy gézdarabba, úgy teszik a kondérba, és nem kell halászni őket.

Pinka-Panka 2014.09.24. 11:50:56

Waka! Szuper vagy, nagyon szép a termés is, meg a végeredmény is.
Én is főzök bele, zellert is hagymát is, viszont nem fűszerezem. Azt ne kérdezzétek miért nem. Így lestem el, az ősöktől, utólag ízesítünk.

De, meg kell mondjam párja nincs, az otthoni ivólének. Nekem ne mondja senki, nem kell eltenni, dehogynem.
Ez egy kincs a kamrában. Hogy ebből minden paradicsomos étel, sokkal finomabb, az is biztos.
Én szoktam, mondani, kedves hölgytársaimnak, sorozta nézés helyett, ezt, nyugodtan a családnak, meg kell csinálni.
S akkor jön a válasz, "lidibe", milyen jót kapni és milyen finomat. Menthetetlen...
Én még magamnak is eltenném, nehogy másnak.

Pinka-Panka 2014.09.24. 11:52:56

Minálunk a párolt, sült karaj, ami 4 szelet, ahhoz kelkáposzta főzeléket főztem, a lányomnak, meg krumplipürét.
Hívom a hölgyet, akit támogatok, hogy jöjjön, pakolok neki bőséggel.
3 levélke káposztából nem lehet főzni. Jut is marad is, nekem is jobb a falat, ha megosztom.

Pinka-Panka 2014.09.24. 12:11:21

És megfőtt a céklám is, a levét már elkészítettem, jócskán reszeltem bele nyersen, tormával, s majd később, belegyalulom a főt céklákat. S jó, hogy a nyers is ott van, mert a lényeg a nyersben van igazán.
Aztán állni hagyom és beüvegelem a hűtőbe, s csak ki kell tálalni és kész.
Érdekes, hogy én még nem ttem árustól, olyan céklát, ami olyan lenne, amit szeretek. Így bevállalom a készítésér, meg az ujjaim is ilyen vámpírossá lettek. De ez nem érdekel engem.

Topy 2014.09.24. 12:42:09

@Pinka-Panka: árustól már csak azért sem, mert ők szeleteltet árulnak én meg úgy szeretem, ha a nagylyukú reszelőn van átküldve :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.24. 12:53:00

@Pinka-Panka: bakter, jó hogy mondod, valahol a méteres gaz között rejtezik egy sor cékla..

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.24. 16:38:46

Szép napot!
@turósmácsik: Arra születni kell...
@látjátok feleim szümtükkel: Sokat nem lehetett vele várni, kezdett már kérdésessé válni. Gézből csak mull-lap van itthon. Fagyot mindjárt csekkolom, megyek körülnézni a kertbe.
@Pinka-Panka: Köszönöm!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 19:28:35

@Waka: Jóestét!
Itt is fagyokat igértek. Ki is mentem tegnap este betakarni a paprikákat és a bazsalikomot, aminek az eredménye, hogy begyulladt a gerinccsigolyám és fél éjszaka jajgattam. Viszont! A paprika és a bazsalikom szépen átvészelték. Talán, mert 6,2 volt a minimum az éccaka???
Ma éjjel mi lesz? Tegyem vissza a takarót rájuk?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 19:30:17

@Pinka-Panka: Így igaz! Én a tökfőzeléket osztom meg egy szomszéddal - meg ő is az övét velem :)
Ahol egy ember eszik, ott jut mégegynek...

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.24. 19:52:02

pizzas csigat csinaltam vacsorara, hat le vagyok nyugozve magamtol, olyan szoszt rittyentettem bele
:)✅

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 20:36:19

@Babette.: Jó is az, amikor az embernek sikerérzése van!
Én három napja csilit teszek el. Eddig három féle paszta készült: csípős, mégcsípősebb meg egy babáknak való. 35 kisüveg eddig. Ebben nincs benne, amiket már posztoltam :) Nagyon finomak lettek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 20:37:42

@Babette.: Na most álljunk csak meg egy pillanatra! Mi az a pizzás csiga? Egy éticsigára ráragasztasz egy szép nagy pizzát? Hogy bírja el szegény???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 20:39:50

@látjátok feleim szümtükkel: Itt se fagyott :) Pedig füstöltem is este, meg takargattam minden kényeset. Talán pont ezért?

Ami meg a kezed csípésállóságát illeti, átadhatnád a módszert! Ma is csiliztem, de nagyon hamar felvettem a kesztyűt. Még így is késő volt kicsit, mert égett mindkét kézfejem a kesztyű alatt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 20:42:10

Hogy ON is legyek mán:
Imádom a paradicsomlét! Sózva, borsozva napi két litert meg tudok inni belőle. Erre idén mindössze 20 kilót tudtam szüretelni ...
Na de majd jövőre! Lehet, hogy csinálok egy mini fóliasátrat nekik, akkor nem lesz paradicsomvész :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.24. 20:43:26

az uvegeket elnezve, ezek bloody maryben vegzik:)
/ jo, olvastam a vedest a kocsmarossal/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.24. 20:55:33

Szép estét!
@Andrass9: Úgy vélem, fagy mostanában nem lesz. Megnéztem a kertben a paprikákat, semmi gond. Beköszönt a vénasszonyok nyara, nappal kellemes meleg lesz, ahogy lemegy a nap, hűvösödik, de remélhetőleg kitart ez az idő pár hétig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 21:41:48

@Waka: Elég rendes vénasszonyok nyarát jósolnak, ezért nem is bántom az összes paprikát. A Holy Mole-t megcsináltam enyhének kis csokis beütéssel. Lett több mint 2 liter belőle! (Adtam hozzá Ancho-t és Aji Cristal-t is. Szuper ízes lett!)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.09.25. 07:53:11

@hagyma: Gondolom egy nyelet vodka maradt az üvegek alján, hogy ne kelljen vacakolni a bloddy mary-vel.

Topy 2014.09.25. 10:15:19

@Andrass9: olyan minta a kakaós, csak pizzaszósz van kakaó helyett :)
ja, meg nem szokták megporcukrozni :D

Pinka-Panka 2014.09.25. 10:19:00

Sziasztok!

Volt a hűtőben egy csodás marharostélyos, gyorsan levest csinálok belőle. Szépen bezöldségeltem, holnap többen eszünk, így ez lesz holnapra is.
Mára még van kis hús a 4 szelet karajból, ahhoz csináltam salátát, meg kis főtt krumplit még.

Legyen szép napotok nagyon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 10:29:03

@Topy: Olyat se ettem még. Igaz, pizzát is csak minden szökőévben eszem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 10:30:23

@Pinka-Panka: Mire felkeltem, kész volt a zöldbabfőzelék, meg pár kiló szilva rotyogott. Leves is lesz állítólag.
Reggelire viszont szilvásgombócot ettem - a fiamék hoztak nagy adagot!
Most megyek fűtést szerelni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.25. 10:32:06

@Andrass9: nem variáltam túl, egyszerű kelttészta, és csináltam bele egy szószt:
hagyma, olaj
só cukor
fűszerek: őrölt kömény, rozmaring, őrölt babérlevél, őrölt bors, chilipehely, őrölt szerencsedió, paradicsomlé,
és jól besűrítettem,
belekentem a vékonyra nyújtott tésztába, megszórtam reszelt sajttal és felszeleteltem

Topy 2014.09.25. 11:06:31

@Pinka-Panka: ahhh, egy nagy tányér forró marhahúsleves, mit nem adnék érte!
pláne, hogy nincs még fűtés a cégnél...

Pinka-Panka 2014.09.25. 11:15:19

@Babette.: Nagyon ügyes vagy! Finom lehet, meg is csinálom, a pizzát úgysem szeretem annyira, de ez nagyon jól hanzik

Pinka-Panka 2014.09.25. 11:17:44

@Topy: Igen, nagyon jó is lesz most. Finom, jó zöldségeket vettem, most raktam bele kelkáposzát is. Az illata klassz nagyon.
Írtam többször, nálam a marhahúsból az igazi a húsleveseknél.
Azt nem lehet helyettesíteni.

Pinka-Panka 2014.09.25. 11:19:25

@Andrass9: Arany életed van András!:)

Nekem 4 üveg lett a cékla, betettem a hűtőbe, olyan ízletes céklát vettem, s nagyon bordót, nem fás, hanem, mint a vaj.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.25. 11:32:37

@Pinka-Panka: az is lett. jó erős ízűre csináltam a szószt, a fűszerekből egy jó kk ment bele (és még oregano is, azt elfelejtettem írni), és cukorból 4 ek,
és a chili is sok, így egy enyhén édeskés nagyon fűszeres szósz lett, utóízben meg beüt a csípősség.
a hagymát darabosra hagyta, és két fej.
mindez egy 7 decis üveg paradicsomléhez.
azt hittem, majd kell besűrítenem keményítővel, de érdekes módon kb negyedóra alatt besűrült.

gondom csak a tésztával volt, mert lágyra hagytam , hogy kihúlés után se legyen száraz, és így macerás volt a feltekerés és vágás.
de az eredmény jó lett.

Tangó Suszter 2014.09.25. 13:26:25

Valami szőr került a Blog Huba, mert nem hagyott belépni, ez a keret nem is volt, vagy ha igen követelte a belépést és/vagy regisztrálást. Most meg elcsórta az avatárom a fordított név miatt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 15:30:46

@Babette.: A recept korrekt, a csajtól olvastam már pár elfogadható receptet. A pizzaszószod is hasonlít :)

medvedr 2014.09.25. 16:47:21

@Babette.: Csak hang nélkül néztem meg, nem tudom mondott- e róla valamit, de a körmei elképesztőek voltak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.25. 17:18:14

@medvedr: miattad - mar a no kormei miatt beleneztem -beleneztem
mi a baj veluk?

Tangó Suszter 2014.09.25. 17:18:27

@Andrass9: Igen, de majd igyekszem.Pedig a email cím is susztertangó amivel ismét beléptem az Indára. Legalább szórakozom.Meg káromkodom.
Pizza ügyben az olasz vékonytésztás nem annyira jön be , mint a Pizza Hut Húsimádója, de nagyon ritkán hozatunk. Egy lakásfelszámolás közben nem értem rá vacakolni kajával valami dondodovagydonmiafenétől rendeltem és nyers volt a tészta közepe, sajnos az ez ügyben támadt kritikus észrevételeimet nem azonnal felhívva a készítőt mondtam el, a fekete kagylóba,hanem éjjel a nagy fehér fajanszba :-(
A kikapart ereket és magokat XXXX jelölésü dobozban eltéve még felhasználhatod.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.25. 17:37:43

@Tangó Suszter:

Jégkocka tartóba is fagyasztható, és csak egy kockát kell kivenni szükség esetén.

Szerintem a fiók üzemeltetők takarítanak, nekem is kértek valami biztonsági kódot, szerencsére emlékeztem, hogy amikor a fiókot csinálta a gyerek, akkor a kód az ő címére ment, így be tudtam mutatni, és azóta nincs gond. Azt írták ellenőrzik- hogy én használom-e a fiókot. A régi címem nekem is így szünt meg, egyszerűen nem tudtam megnyitni a fiókot, mindig kiírta, hogy hibás a kód. Ezért kellett újat csinálni, de az inda a régivel dolgozik, viszont ha indán keresztül írnak, akkor azt megkapom, valahol összemegy a kettő.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 17:44:45

@Tangó Suszter: Csak nehogy 18 éven aluli találja meg a dobozt ...

Tangó Suszter 2014.09.25. 18:28:21

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, ha nem szárítást választod.@Andrass9: Ez nálam nem fordul elő, még vendégben sem nagyon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 18:58:50

Az ujjam, mint egy hímzőpárna! Nagy kupac vegyes csiliket fűztem fel száradni. A súlyosabbakat madzagra, a könnyebbek ellesznek cérnán is.
Még mindég van vagy 6 kiló csili a bokrokon, ha nem több, de most kivárom a vénasszonyok nyarának végét a szedéssel, mert már bőven szüreteltem.

Tangó Suszter 2014.09.25. 19:59:54

Mondják, hogy mosógéphez, hűtőhöz, kazánhoz ha újat veszek, hozzájárul az állam. ez elmegy kazánnak???
www.facebook.com/Stylisheve/photos/a.676971452343439.1073741988.102313626475894/929787727061809/?type=1&theater

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.25. 20:08:47

Szép estét!
Kutya fáradt vagyok, megjártam a fővárost ma, meló ügyben, (jó)pár maszek kanyart beiktatva. Elnézést kérek, de nem volt időm csapódni senkivel, csak a Lehel meg a Vámház körúti csarnokba ugrottam be, no meg az Ázsia Bt-hez.
@Babette.: Nekem szimpatikus a nő, láthatóan élvezettel csinálja, amit. Stáhl Judittal vagyok még így, már, ha a TV elé keveredek véletlenül abban a műsorsávban.
@Andrass9: Jaj már!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 20:20:28

@Tangó Suszter: Megkaphatom karácsonyra??? Légyszi lécci lécciiiiii!!!!!

Tangó Suszter 2014.09.25. 21:55:47

@Andrass9: Hááát, írj a Jézuskának, hátha...:-)

medvedr 2014.09.25. 22:42:03

@hagyma: nekem koszosnak tűntek szimplán feketének. Ha nem így volt csak benéztem akkor elnézést mindenkitől.

Benikuty 2014.09.26. 06:04:24

@medvedr: én úgy láttam, direkt olyanra van festve...nekem nem tetszik.

Pinka-Panka 2014.09.26. 06:51:07

@medvedr: na, már én is jobban megnéztem.

Kedves doki, ez ilyen köröm, műköröm. És ilyen sötétebbre van dírekt festve a körömvég. Van akinek szép fehérre festik, de van ebben mindenféle, a ettől eltérő extrém változatok.

Nekem is az első benyomásom, hogy koszos, az ilyen körmöknél, ilyen a hatása. Nincs ápolt kinézete.

Pinka-Panka 2014.09.26. 06:51:42

Jó reggelt Mindenkinek!

Szép napot, majd mépg benézek.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.26. 12:23:53

A kosárban felül lévő sárga paradicsomokból nagyon szép sárga lé főzhető.

medvedr 2014.09.27. 19:22:25

@Benikuty: az más, de miért festené valaki ilyenre?

Topy 2014.09.27. 22:34:34

@medvedr: divatban ne keress értelmet! :)

Tangó Suszter 2014.09.28. 23:26:32

@Topy: Kettő is van.Az első, hogy a divatcégek megéljenek, lehetőleg jól, sőt egyre jobban.
A másodiknak talán és itt előre mentegtőzök, hogy ez nem az Angolkisasszonyok Intézete, hanem kocsma- szóval kissé rusztikus leszek, (legfeljebb kuss lesz)szóval: emberek, itt a pina, hempereg.Mert minden e körül forog: Tessék szaporodni. A divat, ami figyelem felhívó ezért létezik.Aztán a nő(stény) választ.Erre jó a fekete köröm, a bagzó macska szemfény, a szájfény , stb. És ez így van jól.