Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint kétmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Andrass9: @PiperPerabo: Ez semmire sem volt válasz. Csak a ciánozás azt jelenti, hogy az összes cockroach el... (2018.07.22. 21:31) Csülökragu
  • Andrass9: @Waka: Küldhetnél abból az esőből! Itt 2 mm volt a két nap alatt ... Szerencsére Tatán égig ért a ... (2018.07.22. 20:50) Töltött tök
  • kobold63: @Waka: Meggyőztetek, 50. Most kéne a kaprod, sikerült 15 kg gyönyörű uborkát venni egy farmról, eb... (2018.07.19. 07:24) NAM, azaz a fermentált disznóhúsból készült thai csemege
  • Boar.: @kobold63: Sajnos a füstölt marhanyelvvel én is ezt tapasztaltam, a gyorspácos-füstpácos technológ... (2018.07.18. 08:29) Aszpikos disznónyelv
  • látjátok feleim szümtükkel: :D:D:D (2018.07.16. 20:36) Töltike mangoldból

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (4) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (61) alma (26) almaecet (12) almaszósz (2) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (10) babér (30) babérlevél (32) bacon (25) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (5) barbecue (8) barbecue csirke (2) barbeque (7) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (39) bazsalikomsó (6) bbq (5) BBQ (10) bbq oldalas (2) BBQ szósz (4) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (8) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (3) borókabogyó (20) bőrősháj (2) bors (180) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (13) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (56) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (39) csilipaszta (18) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (21) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (4) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (8) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (13) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (24) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (15) cukor (91) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (4) dara (2) daragaluska (2) darálthús (26) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (46) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (2) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (28) fánk (3) farhát (3) Farkas András (12) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (77) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (297) fokhagyma granulátum (8) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (6) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (28) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (55) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) görögszéna (2) görög BBQ (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (60) gyömbér (83) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (230) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (5) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (6) kacsamell (5) kacsanyak (2) kacsazsír (28) kacsazsir (2) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfű (35) kakukkfü (45) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (9) karajcsont (2) karaláb (17) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (18) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (21) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (5) kifli (12) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (10) kömény (59) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (24) koriandermag (16) köröm (19) körte (6) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (107) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (11) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (2) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (23) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (33) lime levél (6) liszt (75) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (58) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (6) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (34) Montreal steak fűszer (3) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (4) mussel (2) must (4) mustár (51) mustármag (14) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (28) oliva (16) olíva (2) olívabogyó (2) olivaolaj (78) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (34) oregánó (2) öregtészta (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (27) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (102) paradicsomlé (19) paradicsompüré (22) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (106) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (27) pirítós (2) pirospaprika (52) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (9) portobello (3) prézli (23) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (49) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (31) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (111) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (151) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (29) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (12) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (33) Spicy Fiesta (6) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (48) szárazbab (3) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (25) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (5) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (43) szerecsendióvirág (35) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (19) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (15) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (66) tejfel (41) tejföl (67) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (7) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (162) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtyű (5) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (19) újhagyma (30) újkrumpli (11) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (163) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (2) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (94) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (14) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (39) zellergumó (23) zellerlevél (19) zellerszár (22) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (53) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (10) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

Burgerparty

2014.03.21. 07:00 Waka

A gerillakertben ismét szépen terem a galambbegy saláta, ahogy haladok az ásással, szedem a javát, és hordom haza. Igyekszem úgy alakítani a menüt, hogy a saláta passzoljon hozzá. Legutóbb vendégségbe vittem két jó szatyornyit, és pár instrukció kíséretében legott a szorgos asszonyok gondjára bíztam.

 

1.jpg

Összevont nő-, Mátyás, Zoltán és egyéb napokat ültünk a Lakóparkban. Terv szerint hamburger volt a főmenü, de a korai kezdés miatt M összedobott egy sóletet a biztonság kedvéért, hátha valaki éhen akarna veszni, amíg elkészül. "Autentikus" recept alapján készült, gerslivel és füstölt sonkával, kevés bab is volt benne. Sikerült is igen hamar belakni belőle, úgyhogy a burger projekt beindítása kezdett a távoli jövő homályába veszni. Arról nem is beszélve, hogy miután gondosan elolvastam a paprikás üvegen a feliratot, - fire in the hole – egy jó kiskanállat gondolkodás nélkül belekevertem az ételbe. Erre mondják: ennyi eszem van. A krémet én készítettem 90 % habaneroból. Tehát vörös nyakkal ettem, közben szipogtam, nyeltem a könnyem, és törölgettem a homlokom. Már dermedt volt az étel, de még mindig forró volt.

 

2.jpg

 

Aztán befutott a gyermeksereg, akiket a sólet nem nagyon izgatott fel, ők hamburgerre vágytak, nem volt hát mese, feltápászkodtunk, és nekiálltunk a sütésnek.

Zed nem bízta a véletlenre a hamburgerhús kérdését, volt marhahús, sertés és pulyka is. Elektromos darálóval – szerintem kicsit túlságosan – finomra darálta. M nemrég beújított kontakt grilljén sütöttük a fasírt. A hőfokszabályzó működését még ki kell tapasztalni, és legközelebb a kinti használatot lenne célszerű preferálni, – tekintve, hogy eléggé fröcsköl a kisült húslé – de a masina igen jól szuperál. A forró lapon a zsemléket is megpirítottuk.

 

3.jpg4.jpg

 

A gondos asszonyok a galambbegy mellett egyéb belevalóról is gondoskodtak, mindenki kedvére választhatott az ízlésé szerint.

 

5.jpg

 

Én egy bő marék galambbegy salátát tettem a zsemlére.

 

6.jpg

 

Erre került a hús, némi uborka és lila hagyma valamint kecsap.

 

7.jpg

 

Kettőt majszoltam el, egy sertés- és egy marhahúsost.

 

8.jpg

 

Némi sör még lement, aztán kértem egy sürgős fuvart haza. Éjszaka kétszer látogattam meg Salvust a mosogató alatti kuckójában. Reggel voltak még egyéb, erős paprika által kiváltott konzekvenciák is, de ez már nem tartozik szorosan a hamburger témakörhöz.

94 komment

Címkék: burger galambbegy gerillakert

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr255870125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.21. 07:32:02

tudtommal a füstölt sonka nem autentikus a sóletben:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.21. 08:40:33

@Babette_: De a füstölt marha vagy liba az igen :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.21. 08:44:42

Meglep, hogy a habanero másnap is csípett. Én úgy tapasztaltam, hogy a csili egyszercsípős, de nem világos, hogy miért. Másutt is csípi a számat, mint a hazai rózsapaprika. Ugyanaz a kapszaicin van benne, ami a magyar csípős erősben, az meg háromszor is csíp ...

medvedr 2014.03.21. 12:13:21

@Andrass9: Lófaszt! füstölt marha (szegy, ha lehet) ÉS! liba (comb vagy mell vagy mindkettő)+ tojás héjában.

A hamburgerhez: A marha faggyús része hiányzik ebből a húsból így ránézésre. Lehet finomkodni, hogy vesefaggyú meg ilyesmi, de szerintem jó nagy darab nyakhoz egy kis faggyús bordarészt lecsupaszítunk a bordáról a kívánatos 15% köré jutunk. Ha ehhez megy egy kis egyéb hús is attól még lehet finom, de azért egy kis faggyú kell bele.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.21. 13:07:18

@medvedr: Nem tudtam, hogy a lófasz is autentikus ...

2014.03.21. 14:02:37

Végre valami idei zöld! Ezt a galambbegy salátát nagyon irigylem!
Itt csak lótetűt forgat az ásó, na jó, meg tyúkhúrt, de az nem szimpi, nem legelem. Kicsit följebb a hegyeken virít némi saláta boglárka, de azt védett területről le nem szedem.

Nekem az a bajom ezekkel a grill lapokkal, hogy soha nem tudom eléggé felforrósítani. Ez a típus milyen? Elég forró a lapja?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.21. 17:00:26

Szép napot!
@Babette_: Betéve idézőjelbe, hogy elsőre is kellett volna. Attól lett autentikus, hogy őnáluk így szokták.
@medvedr: Pontosan így van, de csak a salátába volt beleszólásom. Én töltött libanyakat szerettem volna, és reggel vittem volna a pékhez, berakni a hűlő kemencébe.
@pizzaszeletvágó: Ez az, amit ki kellene tapasztalni a hőfokszabályzó skála használatában, mert vagy nem sült, vagy nagyon. Galambbegy magot szerintem tudok majd nyár elején adni, akkor kell elszórni, és onnantól lesz, ha hagysz magnak valót.

susztertangó 2014.03.21. 17:13:32

@Andrass9: Csak ha füstölt...
@pizzaszeletvágó: A tyúkhúr ehető ződ a Gugli szerint.
....................................................
Már egy ideje hasgat a vállam és azóta kerülgetem ezt a témát. Most, hogy a másnap erős jelenségről szó volt, előhozakodok vele.Javaslom tessék begyakorolni az ügyetlenebb kézzel egy bizonyos mozdulatot, mert duplán kínos amikor bejő egy vállizületi gyulladás és nem tudjuk használni a megszokott karunkat a másik meg nem ér el odáig ahová kéne csak nagy nehézségek árán.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.21. 17:18:10

@Andrass9: Ez a paprika érdekes szokott lenni. Ha valami miatt - mondjuk sokat iszom - gyorsan megy keresztül rajtam a táplálék, akkor szokott csípni, egyébként nem. Talán az lehet az oka, hogy nem tudom teljesen megemészteni.

2014.03.21. 17:40:49

@susztertangó: erre a mozdulatsor problémára én is gondoltam már. Egyszer 2 hónapig "hiányzott" a jobb kezem középső ujjának vége, de még egy év múlva is nagyon fájt, ha valami hozzáért. Akkor gondoltam rá először. Másodszor, ez inkább elméleti kérdés, hogy csinálják a mozdulatot egyes nők hosszú műkörömmel? Naugyehogyugye? :)

A tyúkhúr? Majd szabadon engedek egy-két tyúkot a területen, hátha ők megeszik, én nem fogom. Akármit írnak róla, biztos nem mindegy, hogy tyúkhúr, libahúr, benhúr... :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.21. 17:44:27

@pizzaszeletvágó: Ez a műkörmös dolog már az én fejemben is megfordult, de nem csak annál a mozdulatsornál. Hogyan öltözteti a gyereket, hogyan ken meg egy szelet kenyeret, hogyan mos hajat?

2014.03.21. 17:45:13

@Waka: a magra visszatérünk, addig is köszi a felajánlást.
Az már jó jel, ha van olyan fokozata a grillnek, hogy nagyon sül! Amit eddig próbáltam, vagy láttam, azok közül egy hűvösebb napon, este kinti sütögetésre egyik sem volt elég forró.

2014.03.21. 17:46:10

@Waka: és mi marad mindezek után alatta... :)))

vörösbor(de)minőségi 2014.03.21. 18:28:38

@Andrass9: kérem tisztelettel apró kiigazítás habanerő és társai ügyben.nos ez az 1ccer csip kécce vagy 3x...ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy egészséges embörnél mire a tápcsatorna output részéhez ér a cucc,addigra a szervezet feldolgozta,és igy elő nem fordulhat az előbb felsorolt bárhányas szorzóval illetett "emlékeztető".
akinél mégis ez minden esetben azértis -annak szervezete nem!képes feldolgozni maradéktalanul.
aki szerencsés,az csak egyszer élvezi de akkor maradéktalanul,és nem ismeri azt amiről itt most beszélünk-bár hallott már róla:))

(bármennyi hamburgeremet cserélném egy adag sóletre)

vörösbor(de)minőségi 2014.03.21. 18:33:12

bocsánat habanero-nem habanerő.
fáradt a szemem kopott a billentyűzetem,minden bajom van ma..

vörösbor(de)minőségi 2014.03.21. 18:33:56

@Waka: én ugy hallottam a harmadik amikor vissza nézel rá és a szemedet csípi....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.21. 19:24:16

@vörösbor(de)minőségi: A csere ügyben én is beszállok! Ennék már egy adag sólettet (a nagylyány mondja két t-vel :))
A habanerő pedig Freudi elszólás!

2014.03.21. 19:44:04

@Andrass9: akkor nyilván ez is elszólás Waka szövegében:
"...egy jó kiskanállat gondolkodás nélkül belekevertem ..."

kiskanállat :)))
Hát ez állat csípős lehetett. :)

vörösbor(de)minőségi 2014.03.21. 20:28:30

@Andrass9: persze nem kell magyarázni:))) mindenki tudja ugyis a hüttő az nem hűtő stb...
csodahüttő ls kész.
a sólettet is azonnal értettem ennek mentén gondolkodva:)))

igy kerek a világ-jól van ez igy.
de ha már itt tartunk:istenbizony nem ér rákeresni!!!
de kérem elválasztani azt a szót hogy BODZA.

majd mondom miért.

2014.03.21. 20:28:49

@Waka: van hogy lassabban ír a kéz, mint ahogy az elme szárnyal, vicces dolgok jönnek ki belőle. :)

susztertangó 2014.03.21. 20:53:29

@vörösbor(de)minőségi: bod-za. Legalábbis Dobos tanító Néni és Dr. Küpry Lászlóné tanító Néninél így volt divat.1953tól.
@pizzaszeletvágó: :-)))))))
@Waka: Ha második képet nem teszed be, azt mondom: tiszta fejetlenség.:-)))

2014.03.21. 21:35:25

@susztertangó: ha a fejük nincs is meg teljesen a képen, a szorgos kezű asszonyok telefonszáma a kép hátoldalára van felírva... ;)

@vörösbor(de)minőségi: bod-za
kettős ravasz feladvány, vagy dézé vagy dzé vagy mindegy mi, akkor is így van. Nem gugliztam!

susztertangó 2014.03.21. 21:47:36

@pizzaszeletvágó: A kép hátoldalán csak por van...Megyek aludni, ma már kifújtam az egész fejemet 32 zsebkendőbe:-(((((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.21. 21:48:33

@susztertangó: harminckettőbe belefért????
Aludj nagyot!

vörösbor(de)minőségi 2014.03.22. 02:33:48

@susztertangó: @Andrass9: @pizzaszeletvágó:

a bloggazda éppen csak átcsúszott a vizsgán,mert krisztus előtti időktől a helyes ahogy a fijjuk is irták.nem olyan régen ezt megváltoztatták és az eddig tanultakkal szembe menő kínkeserves szarakodással összehozott valamire és lőn belőle bo-dza.én nem lennék erre büszke..
a magam részéről pedig marad a bod-za.de nyugodtan lehet az alaptörvénybe is betenni-akkor is!

susztertangó 2014.03.22. 06:18:13

@vörösbor(de)minőségi: Szerintem érthető és szükségszerű volt a változtatás. Így az illetékesek elmondhatják, hogy nem éltek hiába.@Andrass9: Igen, ha az utolsó zsepik törölközők voltak, de tényleg...Úgy néz ki túlélem. Most megyek, mert meló előtt még beugrom az Élmunkás téri piacra, a holnapi töltött csirke összetevőiért. Valaha összekötött lábú pipiket vitt haza -akkoriban a háziasszony- fejjel lefelé lógtak az ujjáról és kivégzésük előtt az asztallábhoz kötve még sétálhattak /járkálj csak halálra itélt/ kotyoghattak és tojtak az egészre. Görbét.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 07:08:18

@susztertangó: Én is indulok a kispiacra. Elfogyott a tojás, és nézek kapirgálós csibét a feleségemnek.
Erre a konyhaasztal lába körül kotyogó dologra emlékszem. Meg arra is, mennyire nem szerettem a leforrázott toll szagát ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 10:59:59

@Andrass9: Kapirgálós csibe nem kell, van 3 nagyszelet rostélyos holnapra.
A reggelim pincepörkölt volt. Könnyű, light étel a teraszon a napsütésben :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.22. 11:35:26

Szép napot!
Fő a poszt, de nehezen puhul. Lehet, csak vacsora lesz belőle, ebédre eszem egy kis maradékot, mert menni kell a kertbe, kicsit még tenni-venni, mielőtt megjön az eső.

2014.03.22. 12:55:39

@Andrass9: én székelykáposztát reggeliztem. Azt meg nem lehet vörösbor nélkül befejezni. Nincs is kedvem dolgozni, se kertben, sehol, ilyen kezdés után. :)

Topy 2014.03.22. 13:19:02

@susztertangó: inkább logikus, mert be kellett illeszteni a sorba
<grammarnáci>
nem összetett szó, úgyhogy a dz itt többjegyű betű, önálló mássalhangzó amit nem választunk szét
</grammarnáci> :)

Topy 2014.03.22. 13:21:06

sajtleves volt, sajttal gombával rakott hús - kisebbik lányomnak kakukkfüves pulykaszelet -, krumplipüré, görög saláta
ez a szél meg olyan huzatot csinál, hogy majd kifújt a konyhából!

2014.03.22. 13:45:48

@Topy: a hozzászólásban nem használhatók HTML tag-ek! :)))

Én is azon gondolkoztam el, hogy van-e a "bodza" szónak valamiféle eredete, miszerint esetleg két tagból állt volna össze, majd egybemosódott az idők során a jelentés.
Tehát ha a "bod" és a "za" mégiscsak összetétel lenne, de nem találtam kis agyacskámban semmit, guglizni meg tilos volt ugyebár. :)
Valami olyasmire gondolok, hogy őseink megismerték ezt a növényt, és Álmos vezér nagyon megszerette, ezért az volt a szavajárása, hogy: "Menjél csak Árpika, hozzál abból a gizgazból, de szedd a láBOD ZAbáljunk már gyorsan!" és ez a mondat rövidült és tárgyiasult az évszázadok során BODZA szóvá, akkor már hagyománytiszteletből is bod-za módon kell elválasztani. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 15:08:25

@Waka: Derekam leszakad, hátma fáj - tipikus tavaszi "nem szokta a cigány a szántást" állapotban leledzem. 38 saláta palánta pikírozva, locsolórendszer első elemei beállítva hozzá és a borsóhoz. Kéne a spenóthoz is tenni csöveket, de jön az eső! Ezért azután estére még permeteznem is kell, mielőtt ideér.

susztertangó 2014.03.22. 16:32:08

@Andrass9: Hát ma fáj, de lehet, hogy holnap se lesz százas.
@Topy: Nekem 8. Gondolom akkoriban is volt valami magyarázat, holmi mássalhangzó torlódás. Arra azért kiváncsi vagyok, hogy mindig is bo-dza volt? Akkor hajlandó lennék megfontolni ezt a súlyos kérdést.

susztertangó 2014.03.22. 16:36:44

@Andrass9: Szóval kibújt a szög zsákból, nettó ráááászista vagy, non píszí. "Ilyen mondat helyesen nincs."

vörösbor(de)minőségi 2014.03.22. 16:44:19

az egésznek semmi jelentősége nincsen,csak kiváncsiskodtam mennyire komoly a kocsma belső termében a társaság:))

ez a bodza dolog,pedig őszbe hajló akadémikusaink nagy munkáját prezentálja-sem súlya sem komolysága nincsen,mint ahogyan a megváltoztatott nevű utcák/terek akcióknak sincs semmi pozitiv hozadéka.ja egy igen-most nem ferihegyünk van hanem lisztferihegy.kicsit hosszabb-más semmi.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.22. 16:47:34

@Andrass9: Helyesen:
Derekam leszakad, hátam fáj,
Tipikus tavaszi, ne rinyálj.
@pizzaszeletvágó: Édesapám szerint volt egy nyolcadik vezérünk is, Szameg volt a neve. Mikor felértek Vereckére, Árpád apánk körültekinte, és így szóla vezéreihez: Huba, Szameg de szép ország, na ezt elfoglaljuk.
Eljött segíteni a kertbe a kistesóm, meg a kisfia. Kezükbe nyomta egy ásót meg egy gereblyét, ez lesz itt a ti földetek, ássátok fel, vessetek bele spenót. Először sírtam, aztán már csak vigyorogtam kínomban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 16:50:39

@susztertangó: Ezt még az átkosban is így mondták!!!
Semmi PC vagy miaszösz.

2014.03.22. 16:51:01

@susztertangó: hát ez az! Annyira elbizonytalanodtam, hogy soha többé nem teszem sor végére az ilyen szavakat.
Vagy körülírom.
Például "Labdarúgó edző" helyett "Falábak kivirágoztatásával foglalkozó szakembert" fogok írni. Biztos, ami biztos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 16:52:06

@vörösbor(de)minőségi: Látod, ez pont annyira fontos, minthogy piros tányérra nem teszünk paradicsomot :) Miért? Megsértődik?
De legalább tudtam!!! (mármint a bodzát)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 16:55:08

@Waka: Még nem hallottam, de találó. Ami meg Hubát és Szameget illeti - mehettek volna egy kicsit nyugatabbra, a fene a lusta belüket!
Most akkor kistesó bosszút állt, amiért nem főztél neki kocsonyát???
Miért kellet sírni? Azt mondtad ez az ő földjük, ők nem esznek róla spenótot ... Amúgy értem, mit mondasz, mikor nézem a szomszédasszonyt veteményezni ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.22. 17:14:02

@Andrass9: blogkocsma.blog.hu/2014/03/21/burgerparty/fullcommentlist/1#c21951093 Ezen kommented kezdődik így, csak a rímet hagytad le. Szegény vezéreink elfáradtak annyi év kószálás után, gondolták szusszannak egyet, aztán nyomás tovább, de leültek, mint az iszap.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 17:46:54

@Waka: Basszus / még a saját kommentjeimben sem vagyok következetes.
Megyek is permetezni, mielőtt besötétül!

2014.03.22. 17:47:59

@Andrass9: @Waka: Hát meg ugye ki volt téve a "Megtelt" tábla innen nyugatra, mint régen kánikulában a strandok bejáratánál.
Azok ott már sok száz éve építették a nemtudommit, a római birodalom romjain meg többezer éve, mire a magyarok ideértek.
Ez olyan, mint a házibuliban: későn jövőnek nem jut semmi.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.22. 18:04:23

@pizzaszeletvágó: Talán a másik irányba kellett volna elindulni. Pannon puma helyett ázsiai tigris lenne a totemállatunk.

2014.03.22. 18:10:33

@Waka: Most képzeld el Columbust, mikor felfedezi az USA-t és a magyarok leszármazottaival találkozik, akik a Bering szoroson átkelve addigra benépesítették az amerikai kontinenst. Nem is gondolom tovább...
;)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.22. 18:34:04

@pizzaszeletvágó: Nyomorult, sikítva menekült volna haza. A Columbia meg magyar sörmárka lenne a Soproni helyett. :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.22. 18:50:35

Baszus! Azt mondják, aki későn jön, annak nem jut semmi. Tényleg? Egy kis pihentető borocska sem?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 18:53:42

@látjátok feleim szümtükkel: Varga féle Kékfrankos.
Az üvegbetét majdnem több, mint a bor ára ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 18:54:19

A saláta palántáim szépen felegyenesedtek, pedig nem Viagrával locsoltam ...

2014.03.22. 19:10:18

@Waka: elmenekül és egy fehér lóért elcseréli a Spanyol Királyságot :) Na akkor lenne rendes vörösbor nem ez az olcsó kékfrankos, amitől a kocsmáros szabadulni igyekszik!

2014.03.22. 19:11:22

@látjátok feleim szümtükkel: van egy kis nyereg alatt puhított törköly alapanyag a későn jövőknek.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.22. 19:35:21

@pizzaszeletvágó:
Gondolom olyan is az, mint amilyet a rádiókabaréban főztek. Aszondi azembör, hogy főzzenek otthon pálinkát, mire azasszony kibont egy üveg szilvát, oszt a pálinka szar lött.:)
De azért kösz a jóindulatot.

Mellesleg nagyon elfáradtam-kiszáradtam, ezért minden féle iható folyadékot szívesen elfogadok, feltéve, ha melegít, és pihentet.

@Andrass9:

Az a saláta nem palántázva lett véletlenül? Egyáltalán tudod mi a pikirozás?

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.22. 19:45:29

@Andrass9:
A habanerő nem freudi elszólás, hanem tény, mert habanerő, akkor pikirozás, ha nincs, akkor nem lesz habanero.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 20:11:45

@látjátok feleim szümtükkel: Csak sejtem: amikor a sok mag elvetésével keletkezett tumultust szétültetéssel oldjuk fel :)

2014.03.22. 20:40:37

@látjátok feleim szümtükkel: ne legyél már ilyen pikírt! :) igyunk egy sört, aztán részemről irány az álomgyár, csak tudnám, hogy fáradtam ma el ennyire a semmit tevésben (nem a semmit evésben) :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.22. 20:57:00

Ki pikírtitt? Én csak pikíroztam. Tegnap egész nap, este már alig éreztem az újjaimat.:)
Ma meg megszívott a nap ( mondaná apám ). A kora tavaszi friss levegőn gyorsan el lehet fáradni még a semmitevésben is, hát még a munkában.:)

Andrass9 igazad van, valóban, a sűrün vetett magokból kelt, két leveles növénykék szétültetése úgy, hogy kb. egy centire legyenek egymástól a növények és a sorok is. Később majd poharakba kerülnek. Majd holnap megszámolom mennyi növénykét kellett eddig széttelepíteni, mert még nincs vége, holnap folytatás csiliügyileg. Ma permetezés, kapálás.

@Waka:
A teátrummal szeressem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.22. 21:42:42

@látjátok feleim szümtükkel: Akkor jó, mert ezek szerint palántáztam ma. A rengeteg saláta növénke egy tömött sorban gyalogolt a biztos pusztulás felé, így azután 15 centis tőtávolsággal 40 centis sortávolsággal kipalántáztam. Még az ősszel vetettem két rövid és sűrű sort.
A 15 centit a csepegtető cső határozta meg, mert nem találtam hirtelen a 22 centis lyuktávú csövemet.

susztertangó 2014.03.22. 23:51:34

@Andrass9: Azt mondta a boltos, ha összegyűlik 8 üveg és visszaviszem neki, ingyen ad egy teli palackot. Varga Zweigelt.

susztertangó 2014.03.23. 00:27:02

Jól látom, hogy van a közelben egy csecs emő???

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.23. 06:33:17

@Andrass9:

Így jár az, akinek egy locsolócső nem is elég.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 09:09:17

@susztertangó: A madarasban 5 üvegért kapsz egy újat + üvegbetét :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.23. 09:50:35

@Andrass9:
Amikor elolvastam a címet, arra gondoltam, hogy a nyelvstratégia vajon arról szól, hogy jobbról balra, vagy balról jobbra?

vörösbor(de)minőségi 2014.03.23. 09:57:34

@Waka: picit sántit a hasonlat-mert az elkészült remekműnek adott volna még egy nagy lökést ha fehér fekete akármilyen de nem piros!!tányéron pompázik.
nem a tányér sértődött volna mi nem voltunk kocsmatagok kellően elismerve..:)))))))))))) :DDDD
na de komolyra:maga a gyakorlat igy is tartalmát tekintve 10pontot kapott,najóóó a végén az a kis megroggyanás....:))
jön az eső meg a hideg sejehaj-ezért egy jó kis babgulyás indul a perkelt maradék romjaira ráépitve-a sólethez semmi köze ugyan-de valamelyest hiánypótló lehet..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 13:12:33

@vörösbor(de)minőségi: Szegény Waka, még az én színvakságom miatt is őt ostorozod ...

susztertangó 2014.03.23. 14:07:33

@Andrass9: Cenzúra? Ha a jó izlés a cenzor.Mikrofon engedély pláne kéne. Meg még valami: amikor beszélgetős műsorokban vér értelmiségiek egymás szavába vágva beszélgetnek, kibaltáz az ideg .-((

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.23. 14:19:15

@susztertangó:

Én eddig úgy tudtam, hogy ugyan abba a folyóba nem léphetünk kétszer, de már kezdek kételkedni.:(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 16:11:17

@vörösbor(de)minőségi: Csak a piros tányért nem értem, meg a megroggyanást.
@látjátok feleim szümtükkel:
Szemben az nagy teátrummal,
Rendelt egy úr teát rummal.
De mire a tea kész lett,
Eltörött a teás készlet.

vörösbor(de)minőségi 2014.03.23. 17:48:21

@Waka: a tökéletesség, az univerzum maga, az ami megroggyant a végén:)))
a piros tényér vette el ezt-de remélem átjön a betűkön a hülyéskedés-mert ugye se hangsuly se mimika és ölég egy rossz betüsor én háború indul-.no ez nincs szándékomban-én inkébb csak viccelődöm.kéretik ezt igy kezelni-köszönjük szépen.

és eső,illetve piciny jég is volt..ugy órája

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.23. 18:14:58

Javaslom, hogy a jövőben ez legyen a bologszlogen ( vörösbor(de)minőségi után szabadon ): >nincs ennek más baja, csak annyi, hogy piros tányérba tette<.:)

susztertangó 2014.03.23. 21:01:36

@látjátok feleim szümtükkel: Pelikánt kérdezted?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 21:18:22

@vörösbor(de)minőségi: Nincs ezzel semmi baj, csak fél nap ásás után már nem az igazi a felfogóképességem.
Itt elenyésző eső volt, pedig kéne.

susztertangó 2014.03.24. 00:14:21

@látjátok feleim szümtükkel: "Igaza van Susztertangónak......"Ha még 14.999.999.Susztertangónak lesz, az már kész dzsatiszforhangeri??? Rezge sóhaj...

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.24. 06:19:13

@susztertangó:
Kérdeztem, de nem ért rá válaszolni, mert éppen vedelt.:)

vörösbor(de)minőségi 2014.03.24. 07:23:27

@Waka: a legjobb ami történhetett-felfogóképesség elásva=na majd 90nap múlva micsoda izmos új szoftver nő ki?
tudományos szenzációk sokszor a véletlenekből lesznek.

(alaphangon 5 nyelven fogsz beszélni)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.24. 18:58:46

@vörösbor(de)minőségi: Nem a szoftverrel van gond, a hardver rozoga.