Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Nyitrai szelet

2013.04.02. 07:00 Waka

A csumiban gyakran sütnek ilyet, de én magam még soha nem próbáltam. Gondoltam egyet, Húsvétra ezt készítettem ünnepi menü gyanánt.

7.jpg

Nevezik borzaskának is, de nálunk maradt nyitrai szeletnek. A név eredetéről semmit nem tudok (mármint a nyitrai szeletéről, mert a borzaskát azért ki tudtam következtetni), de biztosan akad valaki, aki rendelkezik autentikus információval e tárgyban, és lesz szíves megosztani velünk.

Hozzávalók:

1 kg tisztított krumpli

1 kg rántani való hús (jelen esetben csirkemell)

0,5 kg egyéb rántani való dolog (gomba, csirkemáj, sajt)

liszt

3 tojás

fűszerek ízlés szerint

olaj a sütéshez

A húst a szokásos módon előkészítettem, mintha csak rántott húst sütnék. A burgonyát lereszeltem, de nem a tócsireszelővel, hanem a „csillag alakú” résszel, abból is a finomabbikkal. Egészen kicsi vérfürdő lett csak belőle.

Kötözés után beleütöttem a tojásokat, sóztam és borsoztam (más fűszert nem is tettem bele), majd hozzákevertem 3 púpozott evőkanál lisztet. A liszt adagolását igen nehéz pontosan megbecsülni. A három kanál liszt később kevésnek bizonyult.

1.jpg2.jpg

Serpenyőben bőséges olajat forrósítottam. A hússzeleteket beliszteztem, és belemártottam a tésztába, az azonban lefolyt róla. Az olaj már forró volt, beletettem hát így, a felső oldalára pedig kanalaztam még egy kis masszát. A hús egyik felén így vastagon volt tészta, a másikon pedig alig. Belekevertem még három kanál lisztet, ettől meg mindenhol marha vastag lett. Végül azt találtam ki, hogy a húst a masszára fektettem, kanállal pedig vékonyan rákentem a „maltert”. Erről a folyamatról sajnos nem készült kép, mivel csuklóig maszatos voltam.

3.jpg4.jpg

A gombákat is meghempergettem lisztben és összekevertem a tésztával. Villával felszúrtam őket, kicsit óvatosan odakocogtattam a tál széléhez, hogy a felesleg lecsepegjen, aztán megsütöttem. Macerás volt, folyton forgatni kellett, mert a vastag bunda miatt szögletes lett, és legalább négy oldalon meg kellett sütni.

A maradék masszából még kikerült pár darab apró tócsi.

5.jpg
Zöldséges-fűszeres rizzsel és csemegeuborkával tálaltam.

6.jpg

24 komment

Címkék: gomba csirkemell tócsi

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr225185453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.04.02. 09:23:08

"Jó lösz ez. Finom lösz ez."

PiperPerabo 2013.04.02. 12:21:01

Én kérek elnézést, de ez az étel meglehetősen gusztustalan. Legalábbis számomra....((
Lehetséges az is, hogy csupán a fotók sikerültek sikertelennek. Ezt nem tudom megítélni.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.02. 12:47:28

Szerintem nincs ezzel sok baj, ízre biztos jó. A krumplit sokallom, és szerintem kevés a liszt. Amit én ettem étteremben, az gyakorlatilag egy párizsi bunda volt, amibe finomra reszet nyers krumplit tettek, annyit, hogy a kész bundából kiérződjön az íze. Ettem olyat is, amibe a krumpli mellé vöröshagymát is reszeltek, az nagyon finom volt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.02. 12:51:03

@PiperPerabo: A felhasznált alapanyagok zavarnak, vagy a képek? A mobil sajnos nem sok lehetőséget ad a "művészi" fotózáshoz.
@látjátok feleim szümtükkel: Éppen azt akartam elkerülni, hogy csupa liszt legyen az egész, a fűszerezést meg így elsőre nem akartam túlzásba vinni.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.02. 12:52:31

Waka itt egy recept ( puszta steak ), ami más arányokat mutat, mint a te bundád:
panirhoz:
3 tojás
2 tejföl ( el is maradhat, de ezzel finomabb )
so
bors
apróra vágott petrezselyem
6-8 evk.kanál liszt
40dkg reszelt krumpli
3.4 gerezd fokhagyma ( pácolt hús esetén nem szükséges )
A húst meg szabadon lehet választani.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.02. 13:28:54

lencsefőzelék füstölt karajcsonttal
húúúúdejólett

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.02. 13:30:47

@PiperPerabo: csak a mobilos képek

én se tudtam mással fényképezni múltkor

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.02. 13:35:58

@látjátok feleim szümtükkel: Pár éve a kedvesemmel elmentünk tócsit enni egy felkapott helyre. Lisztbe reszelt krumplit adtak. No nekem azóta herótom van az agyonlisztezett tócsitól.
@Babette_: Finom lehet, sajnos, csak álmodozhatok róla.
Én tudok mással is, csak behányt a masina. Éppen árában javítanák, újra meg nem futja.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.02. 13:38:12

@Waka: én is tudnék mással, de darálthús tapicskolás közben nem akarok.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.02. 17:14:49

@Waka:
Valamikor régen, kezdő konyhaművész korunkban mindent kipróbáltunk, így az ukrán vagy kijevi lángost is, már pontosan nem emlékszem a nevére. A lényege az volt, hogy a nyers krumpliba vöröshagymát is kellett reszelni, tojást bele, meg fűszert, természetesen sót is. Arra nem emlékszem pontosan, hogy liszt ment-e bele, de ha ment akkor is csak nagyon kicsi. Ebből kellett kevés olajon kanállal, serpenyőbe lepénykéket nyomkodni, és szép pirosra sütni. Tejföllel ajánlotta a recept, és tényleg nagyon finom volt. Már régen nem sütöttem ilyet, annyi minden más került sorra. Talán a mini teflonban újra sorba állítom.

1kutya 2013.04.02. 19:22:56

@Waka: @látjátok feleim szümtükkel: mintha posztoltam volna már ide tócsni (aka. lepcsánka) receptet, ahol írtam, hogy ilyesmire is jó!
ahogy Balázs is írja, csak annyi liszt kell bele, ami ippeg összefogja.

ps: nem lehet Bazsi, hogy kicsit állni hagytad a lereszelt kolompért, oszt azért barnult meg pöttyet???

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.02. 19:49:55

@látjátok feleim szümtükkel: Gyaníthatóan az is valami tócsi változat lehetett. Egyike az igazán megosztó ételeknek, mindenkinek megvan a tuti receptje. Én pl. nem teszek bele tojást és hagymát, ellenben joghurtot igen, és tejföllel tálalom.
@1kutya: Nem akartam a plagizálni.
Amúgy egészen biztosan hagytam állni, szaladt velem a konyha, több dologra is ügyelni kellett, sajnos a massza igen hamar barnul. Ha csak tócsit készítesz, akkor is rendesen kapkodni kell, ha nem akarod, hogy bebarnuljon.

1kutya 2013.04.02. 20:29:21

@Waka: nem plagizéltél, inkább @látjátok-nak írtam a liszt miatt ;)

egyébként jogos, ez igazi "fast food" :DDD

youlopukku 2013.04.02. 20:33:21

én megenném.mindet.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.02. 20:48:05

@1kutya: @youlopukku: Amúgy valami hihetetlen finom lett. A tészta valamivel gyorsabban pirul, mint a panír, ugyanakkor jól záró kérget képez a húson, ennek köszönhetően valami isteni szaftos, zamatos lett a száraz csirkemell is.

süllőcske 2013.04.02. 21:56:48

@Waka: Szerintem jól éreztél rá a szárazabb hús eme sütési módjára.A májra, gombára is igaz. A fissendcsipsz is e célból van kitalálva.
A lepcsánk ügyben személyre szabott a pálya, nincs megkötés. (Csak zárójelben teszem hozzá, hogy nemrég készítettem 30 centis lepcsánkot, 35 centis tefal serpenyőben. De nem bő zsírban, csak kicsi vajon. Fedővel fordítottam, a hősök dobhatják is, egy dobás engedélyezett.Jó lett, szép piri, finom. Ez adta az ötletet, hogy csináljak egy olyan huszárvágást, hogy vékony anyag a vajas serpenyőbe, kicsit sül, a lágy tetejére hússzelet, tetejére az anyag másik fele, fedő, kicsi láng, fordítás,alá kis plusz vaj, nagyobb láng, piri. Finom lett, bár én hallal csináltam, szerintem csirkével is jó.)
A krumpli szürkülése, ha zavar valakit, fröccsentsen egy kis ecetes, vagy citromsavas vizet a reszelvényre, semmi baja nem lesz, kényes igényűeket is kielégíti az anyagról készült kép.Legegyszerőbb permetezni kis pumpából, miközben átkeverjük.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.02. 22:36:41

@süllőcske: A hal is éppen abba a kategóriába tartozik, amely a tócsi viszonylag rövid sülési ideje alatt képes megsülni.

Pinka-Panka 2013.04.03. 05:53:20

Jó hajnalt mindenkinek!

Érdekes a borzaska fogalma, mindenütt más lehet. Lényeg az lehet, hogy valami egyenletlen felszínű rakomány lehet a húson. Mifelénk a borzaska, sima rántott szelet, amire még forrón tálaláskor egy kumuttyot helyezünk. És pedig tejfölbe, fokhagymát reszelünk s annyi reszelt sajtot, valami jobb fajtából, hogy úgy kissé összeálljon - ezt kenjük rá a húsra.Míg sütöttem rántott hús, sokat ettük így is.

A barnaság oka, hogy azzal a kis lukú reszelővel lett, aki már azon reszelt az tudja, nehéz nagyon, s megértelek Waka, ha vérfürdő is volt.
Én a kis sajt reszelőn nyomtam volna le.
Tócsni, nem tócsni liszt helyett évek óta morzsát szórok bele, kinyomkodás után, ropogósabb is lesz, nem lesz ázott sem. Egy mamitól tudom a boltból, hallgattam rá be is vált.

Pinka-Panka 2013.04.03. 05:55:03

@süllőcske: ezzel nagyon jót tettél velem, nagyon jó ötlet, hús nélkül is. Olyan jó, hogy megosztod itt nekünk a jó gondolataidat. Kedvelem nagyon.

Llychllyn 2013.04.03. 13:10:27

Atyaég, a borzaska ugyan nem bonyolult, de éveken át emiatt jártam vissza egy étterembe, mert bő olajban utálok sütni, viszont ezt nagyon szeretem.

Aztán lecserélték a szakácsot és az új már nem érzett rá a dologra.:(

Disznó dolog, ha erre nézelődöm, mindig kedvem támad főzni, csak most idő nincsen rá... No meg ott van egy kazalnyi húsvéti maradék a hűtőben, úgyhogy sonkát kell tolni két pofára:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2015.07.20. 10:45:05

Egy mélylíra, melyben a Mátrai borzaska hasonlítódik össze Márta borzával:
fradyendre.blogspot.hu/2015/05/marta-borza.html
Jó gyomorborzongást! :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2015.07.20. 17:30:47

@Andrass9: vendek ör! azaz örvendek! :)
Kösszy!!! :)