Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (20) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (270) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (36) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (94) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (68) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Piros tojás, kék tojás...

2013.03.25. 07:00 Waka

Nemrégiben láttam egy filmet, nem azt mondom, hogy egy mozitörténeti mérföldkő, de könnyed szórakozásnak elment. A címe: Tucker and Dale vs Evil, a magyar forgalmazó Trancsírák címmel vetítette. Műfaját tekintve horror-vígjáték. A történet dióhéjban: egy csapat sznob, horrorfilmeken szocializálódott egyetemista bulizni megy valami kies erdős vidékre. Az útszéli vegyeskereskedésben belefutnak a két főhősbe, akik végtelenül jóindulatú, ugyanakkor egyszerű vidéki srácok, csak sajnos a városi szem számára úgy néznek ki, mint akik a Texasi láncfűrészes mészárlásból léptek ki. Innentől a film egy vérfürdős, ugyanakkor igen mulatságos tévedések vígjátékává alakul, sajnos (szerintem) nyálas befejezéssel.

 

10.jpg

 

Hogy, hogy jön ez ide? A film elején, nagyjából 00:03:36-nál az egyik szereplő egy hatalmas uborkás üvegből tojásokat majszol elszántan. Az üvegen felirat: Pickled eggs. A kisördög nyomban piszkálni kezdett, mi a csuda lehet az az ecetes tojás?

A barátom, Google segített is gyorsan, elolvastam – na jó, a másik barátom, SZTAKI szótár is besegített – pár írást a tárgyban. Kiderült, hogy igazi amerikai ételkülönlegességbe botlottam. Sajnos a receptek többségénél nem volt mennyiség, vagy egyből két tucat tojással indított, annyit pedig kipróbáláshoz sokalltam,meg aztán nem vagyok én valami kárpát-medencei Dagobert bácsi. Azt is megtudtam, hogy aki igazán menő, nem szimplán savanyít, hanem színez is. Végül két változatot választottam ki, és alakítottam a magam ízléséhez. Az általam készítetteken kívül többek közt létezik jalapenoval és tárkonnyal készített fajta is.

A céklásnál egyből belefutottam két problémába. A recept szerint céklalé és pickling spices (savanyúság fűszerkeverék) kell bele. A céklalé problémája hamar megoldódott. Nem lesz benne, és kész, majd sok céklát használok helyette. Nincs az a finomság, aminek a kedvéért nekiállnék céklalevet facsarni. A fűszerkeverék más tészta volt. Kapros savanyúságtartósítóval mégsem készíthetem, nosza, Google izzít, van is találat bőven. Amerikai ételhez, amerikai fűszerkeveréket választottam.

 

PICKLING SPICE RECIPE

2 cinnamon sticks, broken: fahéjrúd összetörve

1 tablespoon mustard seeds: mustármag

2 teaspoons black peppercorns: szemes bors (fekete)

1 teaspoon whole cloves: egész szegfűszeg

1 teaspoon whole allspice: egész szegfűbors

1 teaspoon juniper berries: borókabogyó

1 teaspoon crumbled whole mace: összetört szerecsendióvirág

1 teaspoon dill seeds: kapormag

4 dried bay leaves: szárított babérlevél

1 small piece dried ginger: szárított gyömbér

1 teaspoon coriander seeds: koriander mag

1.jpg

Az összetevőket külön-külön megtörtem mozsárban, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjak, a végén aztán együtt is őröltem rajtuk kicsit. Sajnos gyömbér és szegfűbors csak őrölt formában volt itthon, de nem volt időm elzarándokolni a városszéli hiperbe, a kisboltban meg nem kaptam. A fahéjat sokalltam, egy rúdnyit tettem csak bele.

 

2.jpg3.jpg

Az én ízlésemnek túlságosan aromás lett a keverék, de gondoltam, egy életem, megpróbálom.

 

Céklás savanyított tojás.

Hozzávalók:

5 kemény tojás

4 evőkanál almaecet

1 evőkanál cukor

15 dkg nyers cékla

1 kisebb hagyma vagy pár szem mogyoróhagyma

1 teáskanál savanyúság fűszerkeverék

1 csipet só

A céklát zsüliennél kicsit vastagabbra vágtam. (Mint később kiderült, célszerűbb lett volna finomra reszelni.)

 

4.jpg

Hozzáadtam az ecetet, a cukrot és a fűszereket, beleöntöttem fél liter vizet, és fedő alatt másfél órát főztem. Az elfőtt vizet a vége felé pótoltam. A fűszerkeverék a hosszú főzés alatt jelentősen vesztett a töménységéből, egészen harmonikus lett.

 

5.jpg

A tojásokat a megfőtt céklával befőttes üvegbe rétegeztem, beletettem a mogyoróhagymákat, és a lével felöntöttem. Hűtőszekrényben három napig érleltem.

 

8.jpg

Currys savanyított tojás.

Hozzávalók:

5 kemény tojás

4 evőkanál almaecet

1 evőkanál cukor

1 teáskanál currypor (én a nem csípős fajtát használtam)

1 mokkáskanál kurkuma

1 csipet só

A páclé összetevőit fél liter vízzel összeforraltam, és az üvegbe rakott tojásokra öntöttem, a cékláshoz hasonlóan három napig a hűtőben érleltem.

 

6.jpg7.jpg

A curry sajnos nem festette meg olyan mélyen a tojást, mint a cékla, de azért nem nézett ki rosszul, és a mi fontos, finom is lett. Bár kicsit erős tojásillata lett mindkettőnek, ez az üvegből kivéve pár perc alatt elillant (vagy megszokta az orrom).

 

9.jpg

Fontos az elkészítés során a higiénia maximális betartása. Használjunk fém és porcelán edényeket az előkészítésnél, és az üvegeket is alaposan forrázzuk ki. Én a kemény tojásokat hámozás után még lobogó forró vízben megmártottam egy fél percre. Ne feledjük, hogy a tojás igen romlékony étel, még hűtőben, ecetesen is könnyen tönkremegy. Egyes oldalak riogatnak a botulizmus veszélyével, de kellő elővigyázatossággal elkerülhető. Meg talán nem kellene hónapokig érlelni: Use the eggs within 3 to 4 months for best quality.”

21 komment

Címkék: tojás cékla boróka almaecet etc. kapormag szerecsendióvirág

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr855164592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.25. 08:49:07

hm. érdekes.
medvedoki mit szól hozzá?

1kutya 2013.03.25. 10:27:51

a címlapkép alapján először azt hittem, hogy Veszprémbe két héttel hamarabb jött el a húsvét :)

Vaczak2 2013.03.25. 13:35:32

Boldogult ifjúkoromban (80-as évek eleje-közepe)előszeretettel látogattuk a pesti belváros "állami gazdaságok" által üzemeltetett visszafogott árfekvésű borozóit (Kazinczy utca, Belgrád rakpart, stb.) ahol sztenderd "pub-food volt a hagymás zsíros kenyér mellett az ötliteres uborkás üvegben ecetes salátalében kuksoló főtt tojások bámész serege. Nem volt egy homárfarok, de a sör meg a fröccs csúszott rá.

Vaczak2 2013.03.25. 13:55:17

Waka,legközelebb a Hannibal Lectert nézd meg, abból milyen fájintos kis posztot rittyentenél, ha egy marék pudvás főtt tojásból ez lett!

susztertangó 2013.03.25. 14:33:43

Úgy hallottam, hogy a Kinder tojás is igen csucsu, csak nehéz a sárgáját megenni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.25. 14:37:55

@susztertangó: Vejem kutyája megtanulta kinyitni - mindig talál benne valami kutyameglepit (mármint a sárgájában)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.25. 14:40:02

A színek még az én szítévesztő szememnek is fantasztikusak!
Ha az amerikaiak szerint pár hónapig eláll, akkor nem kell aggódni. Ezek itt mindentől félnek, nem mernének ilyen hosszú tárolási időt ajánlani, ha veszélyes lenne.

süllőcske 2013.03.25. 17:19:06

Hú, de jó színe van! Ki fogom próbálni, és még más ízű, színű növényeket is bevetek!

susztertangó 2013.03.25. 17:39:21

@Andrass9: Hát, ha Ti beletettétek...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.25. 18:10:25

Szép napot!
@1kutya: Gondoltam elébe megyek a Húsvétnak, ne utólag tudósítsak az ünnepi menüről. Hannibál szolgált már néhány tippel, de a publikálással megvárom az elévülési időt.
@süllőcske: Az írásban lévő utolsó linken van pár ötlet.

1kutya 2013.03.25. 18:47:40

@Waka: pedig ahogy elnézem, nálatok (meg lassan nálunk is) a mikulás hozza a tojást :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.25. 19:06:30

Mifelénk a sarki nyúl tojja majd, a piros tojást.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.25. 21:28:22

@Waka:
Nyakon vághatnád, és megposztolhatnád a sarki húsvéti nyulat.

susztertangó 2013.03.26. 10:06:40

@Andrass9: Megnézném térképen hol is vagy-eléggé északon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.26. 13:56:02

@susztertangó: Nashua, NH
Ez eléggé észak, de azért van még jócskán felfelé az országból.

susztertangó 2013.03.28. 16:55:22

@Andrass9: Nashuában n i n c s e n hóóóóóó???? Bekukkantottam a Google Earthel és nem úgy nézett ki.

susztertangó 2013.03.28. 17:11:55

@Andrass9: Nálatok most n i n c s hóóóóó??? A Google Earthon néztem Nashuát.(Nem a piros biciklin, hehe.)

susztertangó 2013.03.28. 17:12:58

Maga mindent 2x mond???Blogmotor???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.28. 18:59:02

@susztertangó: csak 3 lábnyi volt, de már többé-kevésbé elolvadt. Persze nyugatabbra és északabbra van még rendesen.