Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • élhetetlen: @Andrass9: Bocs, még egy kör. “Valahogy ez nem volt normális (mi sem ...)” Nem sok rántott húst sü... (2019.12.14. 01:07) "Rice Krispies" édesség
  • kobold63: @Andrass9: :))) (2019.12.10. 23:33) Ananász pite a vejemnek
  • tarackos: @Waka: Lángos tésztában is jó lehet, szoktam látni piacon calzone szerűen összehajtva virslivel va... (2019.12.09. 11:53) Húsos batyu
  • látjátok feleim szümtükkel: @BOAR: Kétszer is finom. (2019.12.07. 21:01) Cafatos disznó a mozdonyban - BBQ pulled pork
  • Andrass9: @MadMary: Mi meg pont azért teszteltünk egy közepes tudásút, hogy vajon kell-e az nekünk. Mivel s... (2019.12.04. 23:06) Egybensült borjúcomb ismét

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (16) almalé (3) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (21) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (246) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (29) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (23) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (18) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (4) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (121) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (51) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (45) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (90) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (368) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (274) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (38) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (71) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (13) kömény (69) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (12) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (96) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (77) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (47) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (111) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (27) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (131) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (38) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (40) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (6) salotta (44) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (238) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (57) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (79) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (186) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (197) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (13) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (15) vörösbor (17) vöröshagyma (109) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Kakaós csiga

2013.03.09. 07:00 Waka

A legédesebb állat. Szeretem. Legutóbb másodiknak sütöttem egy gazdagabb leveshez.

10.jpg

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt

5 dkg élesztő

4-5 dl tej

5 evőkanál cukor + 1 teáskanál az élesztőhöz

20 dkg vaj

2 egész tojás

olaj

A töltelékhez:

kakaópor

kristálycukor

A tepsi kikenéséhez:

5 dkg vaj

A lisztet előző este a radiátorra tettem melegedni. Az élesztőt felfuttattam a megcukrozott, -langyosított tejben. A lisztet megsóztam, beleszórtam a cukrot, és összemorzsoltam a vajjal. Beleütöttem a tojásokat, majd ráöntöttem a felfutott élesztőt. Lágy tésztát gyúrtam belőle. Ez a mennyiség két normál tepsire való adag.

1.jpg2.jpg

A tésztát megkelesztettem.

4.jpg

Kettéosztottam, és a deszkán kinyújtottam, amennyire csak lehetett, és megkentem olajjal.

5.jpg

A kristálycukrot összekevertem a kakaóporral, és vastagon behintettem vele a kinyújtott tésztát.

6.jpg

Szorosan feltekertem, és 3-4 cm széles szeletekre vágtam.

7.jpg

Szépen elosztva a jól kivajazott tepsibe fektettem őkelméket.

8.jpg

Hármas fokozaton 35-40 percig sütöttem.

9.jpg

Három nap múlva is élvezhető volt, ezt vittem reggelire.

34 komment

Címkék: csiga biga kakaós

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr375121885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.03.09. 08:11:23

Morgen! Na, a piacra menet veszek ilyet a péknél és befalom.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.09. 09:04:02

Ezeknek nem azt kell énekelni, hogy csiga-biga gyere ki, hanem azt, hogy csiga-biga gyere be! De gyorsan.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 09:59:16

Jó reggelt!
A csigabiga finom sütemény, de mi kicsit másképp fejezzük abba:
Amikor már féligmeddig megsült, meglocsoljuk felforralt vaniliáscukros tejjel és úgy sütjük készre. Ettől jó szaftos lesz a kakaó/dió/stb. benne!

Topy 2013.03.09. 13:09:35

jól néz ki, olyan igazi kakaóscsiga fazonja van! :)
én meg csináltam egy zöldséges gombalevest, aztán egy nagy adag pörköltet, amit kétfelé választottam, mint Mózes a tengert; az egyik feléből rizseshús lett a fiatalkorúaknak, a másik feléből székelykáposzta nekünk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 17:50:14

@Topy: Jól értem, hogy gombás székelykáposzta?
Nem bántásibul, csak meglepett.

No most, miután ELOLVASTAM a kommentedet :) A pörköltről ugyan nem derült ki semmi, kivéve, hogy húsból volt! Most megennék egy rizseshúst ....

susztertangó 2013.03.09. 18:33:07

A piacra menet a Templom és Deák utca sarkán levő pékségben vettem egy ilyen csúszómászót. 180 pénz az ára. Az előttem lévőket mind tegezte az elárusítónő-középkorúak voltak. Engem magázott és megkérdezte, jó irányban tekeredik-e a csiga, rám mosolygott, a pénztárba dobta a 200ast és mondta, hogy köszöni, a 20as nem adta vissza. Nagy pszichológus!!!!
-----
Két sarokkal odébb 200at adtam Eta mamának.Volt aki ezret.Donáció.
---------------------
Ja, vettem 3 dl tiszta szeszt a 35 dkg leturmixolt fokhagymához-működő elixír!Aztán jön a medvehagyma, ebből@Andrass9: Te kimaradsz, mert egy hónap alatt valószínű lemegy a szezonja.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.09. 18:39:28

Össze vagyok szakadva, ma a venyigehordás alatt előjött a tegnapi bowling során beszerzett derékfájás. A volt kedvesem hivatalos volt némi galambbegy saláta szedésre, de késett vagy két órát. Míg megjött, elégettem a gallyat, de a hajolgatás már nem esett olyan jól. Alig tudtam hazabotorkálni.

medvedr 2013.03.09. 19:28:34

A kakaós csiga klassz. Évente egyszer- kétszer rámjön az utána való sóvárgás ilyenkor bolti, aztán annyi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:32:07

@Waka: Nekem sem nem volt, sem nem jövendőbeli kedves nem jött kertészkedni. Mégis megszívtam és alig tudok mozogni! Kapáltam, ástam a fődet, majd bevetettem mindenféle tavaszi salátákkal - az tán kibírja egyedül, nélkülem!
Ha nem, hát kisnyúl!
Kezdem úgy érezni, hogy ez az kor kérdése, és semmi köze ahhoz, hogy ki jön segíteni :(((
A paradicsomnak még hagytam helyet, de a többit betöltöttem salátákkal, hagymákkal, zeller, tárkony, majoranna, stb.. magokkal.
Egyszerűen nem vagyok képes üresen hagyni az ágyásokat. Persze így meg a korai vetés miatt fogok panaszkodni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:32:53

@susztertangó: Még nmem dugta ki a levelét a kertben, pedig sok van! Talán megvár minket?

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.09. 19:33:20

nálunk ma nem volt kaja, most estünk be a kertből, egy kis hagymás rántottára volt erőm...

Pinka-Panka 2013.03.09. 19:33:33

Szép estét!

Waka, nagyon remek a sütésed, szép tészta nagyon. Ma reggel a piacolás után mindig betérek a pékhez kávézni, szemeztem én is a csigával, sajnos vigyáznom kell a bevitt étel mennyiségével. Így maradt az ábránd, s örömömre itt a jó kép róla.
Ügyes vagy.
Amúgy András írta már, én is nyakon öntöm fél sütés után forró, vajas, cukros tejjel, hadd ropogjón s karamell ízű legyen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:33:45

@medvedr: pedig a recept egyszerű, és megéri a kis munkát vele!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:35:59

@Babette_: Szintúgy itt, csak már elmúlt 6 óra, semmi kaja nem jöhet!
Tegnapelőtt megettem a csirkepaprikást sok nokedlival este 11-kor. Reggel 8,6 volt a cukorszintem. Bele nem haltam, mert finom volt, de talán nem kellene kirúgnom a hámból?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:37:05

@Pinka-Panka: Ez jó! Vártam, hogy mikor dorongolnak le a forralt tejjel való locsolgatásért :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.09. 19:38:31

@Andrass9: miután egész nap nem ettünk semmit...
de hordtam trágyát, kitakarítottam a kecskék területét, felszántották a veteményest, kivágtunk két hatalmas fát és feldaraboltuk, stb...
ha csak veteményeztem volna, nem volnék így meghalva...
a 8,6 sok, ne csináld gyakran.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:38:41

@Pinka-Panka: Sokszor tűnődöm, kinek jutott eszébe meglocsolni a tésztát vajas tejjel!!! Pedig millen finom!

Pinka-Panka 2013.03.09. 19:40:55

@Andrass9: mindegy az már nekünk:) Fő, hogy tudjuk milyen jó. Amúgy a Horváth Ilona is megöntözi, a darázsfészket.
Ha jól tudom a Ferdinánd tekercset is kell, sőt, attól lesz finom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:43:15

@Babette_: Ja - ha csak veteményeznék, gondban is lennék a szintjétől :) Köszi az aggódást, meg is lepődtem rendesen, viszont vagy egy éve nem eszem 6 után. És ha mégis, akkor is csak fehérjét és nem szénhidrátot. Sikerült egy tizest leadnom - ezt szeretném folyatni.
Lenyírtam egy bő köbmétert a hamisciprusból, de a többi a kertészre vár. A metszést nem is merem elkezdeni! (különösen, hogy pár nap múlva itt hagyom az egész hóbelevancot!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 19:44:12

@Pinka-Panka: Ezaz! A darázsfészeknél emlékszem a locsolgatásra (ahelyett, hogy húsvétra gondolnék)

Pinka-Panka 2013.03.09. 19:46:38

@Andrass9: na, ha már témánál vagyunk, itthon se leszel akkor. Így akár el is hervadhatunk itt a kocsmában:)

Pinka-Panka 2013.03.09. 20:02:59

@Babette_: remek asszony vagy és dolgos! Nem semmi az a munka amit csinálsz. Becsüllek érte.

Topy 2013.03.09. 20:13:05

@Andrass9: nem, gomba a levesben volt :)
egyébként egyszer rápróbáltam a gombás székelykáposztára, de nem volt átütő, elveszett benne a gomba; igaz csiperke volt, azt a savanyúkáposzta simán lenyomta... lehet, hogy valami karakteresebb gombából jó(jobb) lenne...

Llychllyn 2013.03.09. 20:24:02

@Topy: Azt hiszem, elég kevés olyan gomba létezhet, amit ne ütne agyon a savanyú káposzta:) Ami meg tényleg karakteresebb, azt meg kár belepancsolni, no de hát ízlések és pofonok.

Nekem mondjuk a korhelylevesbe sem hiányzott a gomba, igaz, miután rendeltetésszerűen elsején, halál másnaposan ettem, valójában maga a leves sem hiányzott olyan nagyon:)

Mondjuk esetleg a sárga gévagombát el tudom képzelni a káposztához, azért nem is kár, főzni úgyis bőven kell, és van egy kis savanykás íze... Mármint állítólag, mert én ahányszor találtam, már úgy tele volt kukaccal, hogy a főzésig még sosem jutottam el vele:)

Topy 2013.03.09. 20:48:10

@Llychllyn: na akkor pont meglett volna a hús a képosztába! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 20:54:06

@Pinka-Panka: Azért gyorsan sütettem egy darázsfészke, hogy az már ne maradjon ki a listáról. Talán még holnap fel is teszem posztnak!
Még nem tudom, milyen, mert éppen a rálocsolt tejet issza befelé :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.09. 21:26:25

@Andrass9: Ku...va jó lett! Ahogy a nagykönyvben megírták. Ezért szeretem a kelttésztát, mert ellentétben a piskótával, nekem az csupán ujjgyakorlat. Nem mérek semmit, csak úgy összecsapom, ahogy úgy látom, hogy jó lesz. Nehéz is lesz posztolni, mert nincs hozzávaló lista. Talán ellopom Wakától???
Holnap persze szenvedhetem a cukorszintem emelkedését ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.09. 21:48:48

@Andrass9: Csak a metszés egy részét sikerült megcsinálnom, a gyümölcsfáknak nem merek nekiállni, mert jövő hétre igen hideget jósolnak. Holnap a hegyre kellene menni, de elhalasztom a jövő hétvégére, inkább a palántavetést fejezem be.
Ez a forró tejjel leöntés dolog nem volt meg eddig, de legközelebb kipróbálom.
@Pinka-Panka: Az utóbbi idők legjobban sikerült kelt tésztája lett.

susztertangó 2013.03.09. 23:01:38

Nagyon jó volt az Anyám sütötte darázsfészek, a sarkokat mindig elhappoltam, mert a kisülő karamellizált cukor kesernyéssége külön vonzó volt-a lágy
foszló tésztáról a prémium mennyiségű mazsoláról nem is beszélve. Sose locsoltuk tejjel, így is nagyon szaftos volt , lefóliázva napokig. A másik nagy sütőmester a sógornője volt ő locsolta az is finom volt, sodónak hívta. Biztos valami hobbi/t recept Zsákos Sodó....

Pinka-Panka 2013.03.10. 06:07:09

@Waka: látom, tényleg szép. Érdekes, hogy a liszt is, a hangulatunk is tehet róla néha. Nálam biztos.