Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @Cpt. Flint: "...remélem, hogy van, aki elgondolkozott a tanácsaimon, a posztoló meg valszleg időv... (2019.06.25. 14:09) Fűszeres marharagu
  • kobold63: @Kumari aki Nilüfer: A rizs sok egyéb finomságot elbír, a különböző zöldségek lazítják és más ízt ... (2019.06.25. 09:55) Gazdag krumplistészta
  • Andrass9: @kobold63: Na látod! Tudta Inyesmester, mit kell használni :) Valami PIROSAT ... (2019.06.20. 15:04) Repül a, repül a ...
  • Waka: @Andrass9: Tegnap délután 3,3 mm, azóta semmi. A föld még nem túl száraz, minden szépen nő, de jöh... (2019.06.18. 23:34) Árva krumpli, bébicékla
  • Andrass9: @kobold63: A füredi piacot mi is szeretjük, de mindig elmegyünk a Liliomkert piacra, Káptalantótib... (2019.06.18. 14:39) Tavaszi üde és édes zöldborsóleves

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (6) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (33) babérlevél (34) bableves (3) bacon (32) Balaton (2) balzsamecet (11) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (44) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (8) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (23) bőrősháj (2) bors (226) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (63) citromfű (12) citromhéj (27) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (47) csilipaprika (42) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (6) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (27) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (111) cukorborsó (7) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (17) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (49) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (87) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (6) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (346) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (34) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (60) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (71) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (261) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (64) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (7) kápia (25) kapor (31) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (23) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (64) köménymag (11) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (130) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (5) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (8) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (33) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (37) lime levél (6) liszt (88) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (5) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) olíva (2) oliva (17) olívabogyó (3) olivaolaj (100) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (43) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (115) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parmezán (28) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (121) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (34) pirítós (3) pirospaprika (63) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (11) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (35) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (58) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (43) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (128) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (19) (209) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (38) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (55) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (30) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (27) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (75) tejfel (50) tejföl (73) tejszín (77) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (178) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (26) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (188) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (12) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (14) vöröshagyma (103) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (47) zellergumó (31) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (35) zöldpaprika (64) zöldség (3) zsálya (36) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (5) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Töltött káposzta II.

2013.02.27. 07:00 Andrass9

43.jpg

Már majdnem március van, és még nem készült töltött káposzta! Ez így nem mehet tovább, irány a bolt anyagbeszerzésre.

Kicsit nem érdemes főzni, belőttem hát a hozzávalókat olyan 10 liter körülire - a pulykasütő lábasom pont jó lesz hozzá.

Ezt a káposztát olyanra akartam készíteni, hogy a feleségem is szeresse, meg a gyerekeim is. Fránya egy válogatós család: a zsíros húst, testes ételt nem szeretik.

Először is vettem egy kis füstölt csüköt, mert az kell. Ezt kuktába tettem sok vízzel, babér, feketebors és borókabogyó társaságában.

10.jpg

Vettem továbbá a pörkölthöz

  • 60 dkg disznócombot (mert az nem zsíros)
  • 10 dkg szalonnát
  • 20 dkg főtt császárt
  • 4 fej hagymát
  • 1 ek pirospaprikát

11.jpg

A töltelékhez:

  • 90 dkg darált comb, ami túl száraz lenne, ezért
  • 20 deka szalonna
  • 30 dkg sütni való kolbász
  • 20 dkg rizs
  • 3 fej hagyma
  • 3 tojás
  • 5 deka bacon szalonna
  • 1 púpos tk paprika
  • 1 púpos tk majoranna
  • 1 púpos tk só
  • 2 tekerésnyi bors
  • 1 nagy fej savanyított káposzta

12.jpg

A káposztához még kellett:

  • 3 kg savanyú káposzta
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek liszt
  • 1 birskörte
  • 2 ek csombor (borsikafü)
  • 4 vékony meggyfa ág

Mivel volt időm, szép kényelmesen dolgoztam az anyagokkal. A csülök már piszergett a kuktában, azzal egy darabig nem kell foglalkozni.

Nekikezdtem a pörkölt elkászítésének. Én a töltött káposztába is pörköltként teszem a húst, mintha székelykáposztát főznék. Egyrészt én jobban szeretem így, másrészt, ha valaki nem szereti a tölteléket, akkor székelykáposztának eheti :)

Felkockáztam a császár zsírosát és a szalonnát és fazékba dobtam kisütni. Természetesen a bőre is belement!

13.jpg

Amíg ez sercegett, felaprítottam a hagymát és a császár húsos részét

14.jpg

A fazékba szórtam a kiolvadt zsírra a hagymát

15.jpg

Amíg a hagyma dinsztelődött, felkockáztam a disznócombot

16.jpg

A megpirult hagymában lesütöttem a császárszalonnát

17.jpg

Majd a combot is megpirítottam.

18.jpg

Többszöri forgatással és a levének elsütésével rendesen pörkötem a húst, majd beleszórtam a pirospaprikát.

19.jpg

Ezt is zsírjára sütöttem, kivadásztam belőle a császárszalonna bőrét (csendben megeszegettem).

20.jpg

Felöntötem 1 deci vörösborral és egy deci vízzel, letakartam és magárahagytam rotyogni kislángon.

21.jpg

Itt az idő, hogy nekilássak a többi feladatnak. Először is kisütöttem 5 deka szalonnát, aminek a zsírjából a liszttel és a paprikával rántásalapot készítettem. Ezt a rántásalapot félretettem, hogy majd a főzés vége felé beletegyem a nagyfazékba.

22.jpg 23.jpg 24.jpg

Felvágtam a birskörtét és kiszedtem a magházát (majdnem beletört a kiskésem!). Meglocsoltam kis citromlével, hogy ne barnuljon meg az állásban.

25.jpg

A töltelékhez az összes szalonnát felkockáztam és kisütöttem. Egy darabkát a sütnivaló kolbászból is beletettem, hogy meg tudjam kóstolni, elég jó lesz-e a töltelékhez keverni. Nem volt panaszra ok!

26.jpg

Lehúztam hát a belet a kolbászról és belekavartam a darált húsba. Apróra vágtam a hagymát és a fokhagymát és azokat is a serpenyőbe tettem, hadd dinsztelődjék.

27.jpg 28.jpg 29.jpg

Lesikáltam és felvagdostam méretre a meggyfaágakat, amivel a lábas fenekét takartam be. Ennek kettős szerepe van a káposztámban: egyrészt nem engedi leégni, mivel távol tartja a forró vastól a káposztát, másrészt nagyon jó extra ízt ad az egésznek. Hogy erre hogy jött rá valaki - fogalmam sincs.

30.jpg

Leöblítettem a rizst és a megdinsztelt hagyma közé kevertem. Megpirítottam, majd 2 dl forró vízzel felöntöttem.

31.jpg

Az így előízesített rizst letakartam, 10 percig lassú tűzön főztem, majd hagytam saját gőzében párolódni, míg a tölteléket kevertem.

32.jpg 33.jpg

Persze a rizs is ment a keverékbe. Kicsit száraznak ítéltem a tölteléket, meg a rizs sem kapott túl sok folyadékot, adtam hát egy bő decinyit a csülök levéből a masszához.

34.jpg

Megszórtam a lábas fenekét káposztával és a felvagdosott birsalmával. Belekanalaztam a pörkölt egyharmadát és tépkedtem a csülökhúsból is a tetejére. Ezt a kombót letakartam még egy kis káposztával, amivel megágyaztam a tölteléknek.

35.jpg

Jöhetnek hát a töltelékek. A káposztaleveleket a vastag erük mellett kettévágtam, az ereket félretettem. Egy-egy ilyen fél levélbe csomagoltam be egy nagy evőkanálnyi tölteléket, vagy amennyi belefért.

36.jpg 37.jpg

Szorosan egymás mellé fektettem a káposztaágyra a töltelékeket, míg egy teljes réteg el nem készült.

Persze innentől egy darabig elfelejtettem fényképezni, meg állandóan töltelékes is volt a kezem, hát becsszóra kell elhinnetek, hogy így készült!

A töltelék réteg tetejére ismét káposztaréteg, pörkölt és csülök került. Volt még levél és töltelék is, így annyit megcsináltam, hogy a levél elfogyott. Ezt immár az újabb rétegben raktam szorosan, nehogy kiessen belőle a töltelék. Ahogy lenni szokott, a fejeskáposzta nem lett elegendő, megmaradt még 45 dkg töltelék, ami a csodahüttő varázsképességét fokozta. Valamiért soha nem veszek elég káposztalevelet.

Az egész tetejére ráment a maradék pörkölt és a káposztalevél. Megszórtam a csomborral és felöntöttem szinig vízzel és a csülök levéből egy kicsivel a lábast. Felforraltam a nagylángon, hogy ne kelljen kivárni, míg a sütőben átmelegszik.

38.jpg 39.jpg

A lábasra rátettem a tetejét és két órára beraktam a sütőbe 160C-ra főni. Ekkor levettem belőle egy adagot, mert már nagyon éhes voltam, valamint félretettem belőle jóbarátnénknak, aki lisztérzékeny. A rántásalapot felengedtem vízzel, belekevertem a lábasba egyenletesen elosztva, majd még 30 percre a sütőbe tettem, hogy összeforrjon a rántás. Ezen az idő előtt kilopott tányéron látszik még, hogy nincs berántva, de akkor is finom volt!

40.jpg 41.jpg

Hogy igazoljam a szavam, másnap kitakartam a töltelékréteg egy részét a kedvetekért. Összesen 42 töltelék lett, amiből egy szép adagot a szomszédasszonynak adtam hétvégi ebédre, a maradékot pedig 2-2 adagonként fagylaltos dobozokba tettem. Ezekből kettőt lefagyasztottam, a többit megettem az elmúlt napokban.

42.jpg 44.jpg

Ha figyelmesen olvasod a receptet, nem lett ez olyan diétás, hiába a száraz hús benne. Feleségem, szomszédok, gyerekeim mind lelkesen ették, pedig azért van benne vagy 40 deka zsír - csak ügyesen elosztva.

3 komment

Címkék: pörkölt káposzta csülök kolbász töltött töltöttkáposzta csombor meggyfa császárszalonna

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr445093769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.03.13. 20:10:23

Holnap megyünk a piacra, fele mennyiségből csináljuk, 3 napig rájárunk.Aztán csak hízunk és henyélünk.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.03.14. 22:08:09

Ez minden bizonnyal a világ legszofisztikáltabb töltött káposztája. Kóstolnám! :)

Kíváncsian vártam a meggyfaágak sorsát, aztán az is kiderült. Én mindössze csak a korpacibere erjesztésénél használok ilyet (amivel az erdélyi pacalcsorbát savanyítom), de nem tudom, az erjedésnél mi a szerepe.