Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • jegeskaveee.: @Andrass9: Annak meg errefelé öhöm a neve.:))) (2019.11.22. 19:30) Ebéd: krémes gulyásleves, spenótpüré
  • jegeskaveee.: @kobold63: Nem feldobta, besűrítette.:))) A reszelt sajttal együtt, mert azt is a tej felforrása u... (2019.11.21. 07:57) Lecsós csirkemáj
  • Andrass9: @old forester: Örülök, hogy segíthettem! (2019.11.19. 23:10) Az ősz töltött káposzta kisérlete
  • Waka: @jegeskaveee.: Csak pár szálat bele, hogy ropogósabb legyen. (2019.11.18. 18:52) Céklás tócsi
  • látjátok feleim szümtükkel: @kobold63: Pedig a tudományos meghatározásokat is időnként felül szokják vizsgálni, mert kiderül... (2019.11.13. 15:39) Ecetes jalapeño saláta

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (35) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (244) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (20) cukkini (10) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (32) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (366) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (74) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (271) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (37) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (37) kakukkfü (70) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (24) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (67) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (134) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (11) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (10) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (95) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (75) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (7) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (110) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (46) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (130) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (69) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (37) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (135) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (10) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (20) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (235) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (40) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (8) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (78) tejfel (56) tejföl (77) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (185) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (108) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (34) zellerlevél (29) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zúza (5) zuza (2) Címkefelhő

Nemcsáky

2013.02.17. 07:00 Waka

15.jpg

Csák Máténak három fia volt, két törvényes, és egy törvénytelen. A két törvényes Chuck Berry és Chuck Norris, a törvénytelen Nemcsák Károly volt.

A Csáky töltött rostélyost Csáky Sándor szakács alkotta meg. A séf az újmátrafüredi Szontagh-Palace Szanatórium, a margitszigeti Nagyszálló, majd a Margaréta és Dália szállodák, valamint a Piccadilly étterem főszakácsa volt. Közben – nem mellesleg – megírta a huszadik század szakácsművészetéről szóló könyvet.

Szeretem a Csáky rostélyost. Sajnos a csumiban elég vacakul készítik, de amúgy sem ehetnék marhahúst. Voltaképpen az elcsépelt „főzni szívvel, lélekkel” hiányzik. A halászlét sűrítményből hígítják, a patkót gőzös sütőben párolják hozzá. A Csáky rostélyost sem a pörköltszaftban párolják készre, azt a tálaláskor löttyintik a sápadt nokedli mellé.

Na, gondoltam, összehozok valamit csirkemellből.

Az elkészítés eléggé macerás volt, főleg, hogy ez ügyben magam is mindent megtettem.

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé

A töltelékhez:

40 dkg lecsó

5 tojás

A mártáshoz:

1 TV paprika

1 kápia paprika

2 nagy fej vöröshagyma

házi paradicsomlé, vagy némi sűrített paradicsom

2 gerezd fokhagyma

pirospaprika

bors

zsír vagy olaj

450 g tejföl

A mártást előző nap készítettem el, csak a tejfölt adtam hozzá másnap. Éppen akadt pár hagyma – lila és veres vegyesen – amelyik megérezte a tavasz közeledtét, és hajtásnak indult, ezekből pucoltam meg néhányat. A felaprított hagymát némi forró zsíron, kevés só hozzáadásával megdinszteltem. Hozzáadtam a laskára vágott paprikát, és kicsit azt is megpároltam. A tűzről félrehúzva megszórtam pirospaprikával, majd vízzel és paradicsomlével felöntöttem. Apróra vágott fokhagymával és borssal fűszereztem, és fedő alatt puhára pároltam. Mikor teljesen megpuhult, szitán áttörtem, és lehűtve eltettem a hűtőbe. A lefagyasztott lecsót elővettem, hogy másnapra kiolvadjon.

1.jpg2.jpg3.jpg

5.jpg6.jpg

Másnap elsőként a tölteléket készítettem el. A kiolvadt lecsót serpenyőben felforrósítottam, a tojásokat kevés sóval felvertem, és hozzáöntöttem, folyamatosan kevergetve teljesen megsütöttem.

7.jpg8.jpg

A csirkemell-filékről lemetszettem azt a kis belső darabot, majd a nagyobb részt lapjára kettévágtam, és megsóztam. A szeleteket műanyag fólia alatt kiklopfoltam, megtöltöttem a lecsóval, majd feltekertem, és hústűvel összetűztem. Mint kiderült, ilyen formán nem lehet akkorára kiverni a csirkemellet, hogy rendesen meg lehessen tölteni. A további darabokat egy éles késsel óvatosan bevágtam, úgy, hogy egy nagyobb szeletre nyíljon szét. Ügyelnem kellett arra, hogy lehetőleg ne lukadjon ki a hús. Az így kapott darabokat aztán elég volt fólia alatt kicsit megütögetni, hogy jókora, tölthető szeletet kapjak. Az eredménytől felbátorodva, a végén a belső szeleteket is szétnyitottam, és megtöltöttem, igaz, azokhoz több hústű kellett. A lecsó végül kicsit soknak bizonyult, kb. egyötöde megmaradt másnap reggelire.

10.jpg11.jpg

A megtöltött húsokat kevés zsíron elősütöttem, és egy tepsiben szépen glédába rendeztem.

12.jpg

A mártást felforraltam, és belekevertem a tejfölt. Kicsit híg lett, de nem akartam semmiféle sűrítőanyagot használni. A kész kencét ráöntöttem a húsokra, és a sütőben kettes fokozaton másfél órát pároltam. A csirkehús ugyan nem igényel ilyen hosszú sütést, de a szósz ezalatt szépen besűrűsödött.

9.jpg

13.jpg14.jpg

Nokedlivel tálaltam, és nagyon beettem.

23 komment

Címkék: csirkemell lecsó bilagit Csáky Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr495079171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2013.02.17. 07:17:03

Szép vasárnapot nektek!

Én ma éjjel zártam a kocsmát, s én is nyitom friss kávéval!

Waka, az első sor leleményes és találó, jót nevettem rajta Csák fiain:)

Az étel meg nagyon jó, nyálcsorgós. Marhából meg még jobb. Ettem már és tudom:)
Mondjuk én a tojásos lecsótól is jól vagyok, hát így ez már lucullusi, főleg nokedlival.
Finomat főztél, nem csoda ha belaktál.
irigykedünk!

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.17. 08:24:03

jó rég ettem csirkemellet, de pont mos tukmált anyós egy adagot, úgyhogy ez jó ötlet...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.17. 08:55:29

@Babette_: Ellopta tőlem a mondanivalómat :) Nekem is kóvályog 2 kapirgálós csirkemell a frigóban. Nagyon tetszik a recept, még nem ettem ilyet, ezért csinálok is!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.17. 09:31:26

Szép napot!
Már kel a pékkifli.

süllőcske 2013.02.17. 09:43:21

Aggyisten! Köszöntöm különössen a creatort, aki jót főzött! Waka, azért csodálkoztam volna, ha nem jössz rá, hogy lehet egy csirkemellet megtölteni.
Halfilénél is szoktam tovább nyitni, a háti vastaghúst a hasi lebeny vastagságára igazítani, miközben hatalmas tekercselhető darabot kapok.

Maya-- 2013.02.17. 09:50:07

hú, ezt én muszáj kipróbálnom. nagyon guszta. sok időt vesz föl?, mert én egyszerre csinálnám.

medvedr 2013.02.17. 09:51:49

Borjúból az igazi, de így is nagyon jó.
A szitán áttörést elhagynám, nem baj, ha nem tök sima a mártás.

süllőcske 2013.02.17. 10:07:15

Nálunk hajdinapalacsinta volt a reggeli, paprikás savanyú káposztával, fokhagymás, hidegen ütött szotyiolajjal.

Fenchurch68 2013.02.17. 10:23:29

@süllőcske: nálunk meg házi sütésű kifli, amibe feltekerés előtt a következőt kentem: szárazon pirított tökmag megdarálva, pici só, pici fokhagyma, egy löttyintésnyi tökmagolaj, amennyitől kenhető lesz. Szép zöld lett tőle az egész kifli, és jó szaftos. Képzeld, @Babette_: kecsketejet ittunk hozzá, mert a tyúkos néninek már kecskéi is vannak. Ma megyünk kiskecskenézőbe, és vinni kell valami ajándékot, mert a két bébinek a legkisebb lányom a keresztanyja.
Ezt a kencét egyébként kenőkeként is esszük, és a baráti kör hímtagjai csak "prosztatakrém" fedőnév alatt ismerik. Mint ahogy a reszelt nyers céklás majonézes kence a barbikrém, és a padlizsánkrém a trolltakony névre hallgat, előre elnézést, ha valaki evés közben olvassa.
@Waka: ezt a kaját meg fogom csinálni, én majd eszem a szószt zsemlegombóccal, abból úgyis ma kell ipari mennyiséget gyártanom.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.17. 10:33:38

@Andrass9: hát bocs:D

@Kató néni: aztán hogy' ízlett?
vakondhusit ismeritek-e?

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.17. 10:37:21

nálunk maradt még nyúlpaprikás, csinálok hozzá friss nagynokedlit.

érkezett olcsó csirkemáj, beletekertem drága sliccelt baconban, meg egy kis majonézes borsó megy hozzá,
aztán pihenek,
front van, fárasztó volt a két nap egyetem, késő este állatorvosoztunk, aki végre kiderítette, mi baja ténylegesen, reggelre mégis meghal a kecske. ki vagyok merülve lelkileg.
és egyébként is: vasárnap van!

süllőcske 2013.02.17. 10:37:23

Mentem anyámhoz, kiviszem a füstölt disznóságokat a sokkal jobb kamarájába.(mit kamra, egy egész melléképület)
Húsvétig úgyse kell.
Viszek anyácskának a tegnapi sült halból és megbeszéljük a kerti teendőket. Kedves kocsmatársaimtól kapott(ezúton is köszönöm) mindenféle magok helyét, szerepét a kertben megpróbáljuk kitalálni.
Ehhez tudni kell, hogy ez anyámnál nem megy olyan könnyen. Minden új jövevény megjelenése a kertben különös és kritikai figyelmet kap részéről.
Majd beszámolok, mennyire sikeres diplomáciát sikerült folytatnom.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.17. 10:51:53

@Maya--: Egy kicsit időigényes, ezért készítettem el előző nap a mártást.
@medvedr: A paprikahéjat szerettem volna eltávolítani, elvégre fotózásra (is) készült.
@Kató néni: Zsemlegombóccal is finom, de szólok, hogy a mártás csaknem kevésnek bizonyult.
@süllőcske: Ez volt az első ilyen étel, ki kellett dolgozni a technológiát. Tartottam tőle, hogy túl vékony lesz, és kilyukad.

Fenchurch68 2013.02.17. 11:08:08

@Babette_: nem ismerem, mi az a vakondhusi? Nagyon izgalmasan hangzik, valami fekete cucc? A grízből meg paradicsomléből összefőzött, szardellapasztával készült "kaviárt" ismeri valaki? Ciki, nem ciki, én nagyon szeretem. Ezek mind jó kaják, ha az ember nem úgy eszi, hogy valami helyett. Nálunk pl. sose volt szójavirsli, meg gabonakolbász, mert azt gondolom, hogy ha rettentően megkívánnám a kolbászt, inkább ennék igazit. Sose voltam klasszikusan kívánós, de egyszer a középső gyermekkel vemhesen egy teázóban ülve megláttam egy feliratot, hogy "virsli mustárral". Akkor már vagy tíz éve nem ettem húst, de szó szerint elkezdett folyni a nyálam. Megrendeltem, kihozták, megettem, és rájöttem, hogy tulajdonképpen én mustárt akartam enni. Aztán egy hétig nem ettem mást, mint mustáros kenyeret.

Pinka-Panka 2013.02.17. 11:39:20

@Babette_: együtt érzek! vannak ilyen napok sajnos, de majd lesz jobb, ez vigasztaljon!

Pinka-Panka 2013.02.17. 11:40:22

@Andrass9: szoktam, és ha tudtam volna, aludtam volna is. Front, vagy telihold? Nem tudom és sok a gondolatom, amik emésztenek, örömben is bánatban is!

Pinka-Panka 2013.02.17. 11:50:50

Brokkoli krém leves, hagymás tört krumpli, sült hús és uborka saláta.

klasszikus étel, de mi megettük, jó lett, most lesétálom.

medvedr 2013.02.17. 13:59:03

@Waka: Az más! Food styling art- az a nagy dolog:)

Maya-- 2013.02.17. 19:26:01

@Waka: megcsináltam. de én kivettem a mártásból egy kicsit mikor még darabos volt, tehát mielőtt turmixoltam volna a mártást. amit kivettem, abból lett a töltelék, persze extráztam becsületesen :)a mártáshoz is több paradicsomsürítményt tettem és egy picit csípősre készítettem. rizzsel ettük. fincsi volt, mind elfogyott.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.18. 06:29:45

@Maya--: Az is járható út. Egészségetekre!