Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (15) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (34) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (48) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (10) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (243) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (13) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (36) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (50) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (19) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkealaplé (2) csirkeaprólék (2) csirkecomb (22) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (17) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (20) cukor (119) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (44) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (89) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (364) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (44) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (62) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (73) gyömbér (100) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (269) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (13) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) Hoisin szósz (2) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (20) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (36) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (70) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (9) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (21) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (8) kemény sajt (2) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (66) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (24) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (133) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (16) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (27) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (42) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (93) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (74) mák (11) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (6) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (46) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (109) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (46) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (25) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (117) paradicsomlé (24) paradicsompüré (26) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (12) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (129) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (67) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (31) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (36) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (39) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (62) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (46) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (43) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (134) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (234) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (8) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (54) szerecsendióvirág (41) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (31) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (77) tejfel (56) tejföl (76) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (184) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (40) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (195) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (17) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (21) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (33) zellerlevél (28) zellerszár (26) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (66) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (8) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Fésült kata, avagy a mogyorós-diós mandula

2013.02.08. 07:00 Waka

Múltkoriban a pite kapcsán emlegettem a leeső tészta egyik remek felhasználását. A napokban elhatároztam, hogy egy egész adag tésztát fogok hasonló módon elkészíteni, a tölteléket a Borzas Kata ihlette, persze messze van attól. A szokásos pitetésztát dagasztottam meg.

Hozzávalók a tésztához:

0,5 kg BL55 liszt

10 dkg cukor

10 dkg vaj

1 kis pohár tejföl

1 zacskó vaníliás cukor

1 zacskó sütőpor

1 kávéskanál só

2 tojás

1.jpg

A töltelék:

40 dkg darált mogyoró vagy dió (Mivel nem volt elegendő mogyoró megtörve, dióval kevertem.)

3-4 evőkanál baracklekvár

2-3 evőkanál cukor

1 evőkanál kakaópor

1 citrom reszelt héja

1 kávéskanál rumaroma

3.jpg

+1 tojás a kenéshez

A hozzávalókból lágy tésztát dagasztottam, és kétfelé osztottam, egyben ugyanis nem fért volna el a deszkán kinyújtva.

2.jpg

A tölteléket összekevertem.

4.jpg

A tésztát belisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A leeső darabokat újból összegyúrtam, kinyújtotta, kiszaggattam, míg el nem fogyott mind. Az utolsó kis darab már olyan kemény volt, hogy alig lehetett nyújtani.

5.jpg

A töltelékből minden korong közepére tettem egy jó teáskanálnyit, a tészta szélét megkentem felvert tojással, és „összeragasztottam”. A töltelék igazi kihívás volt, nagyon ragadt, alig tudtam leimádkozni a kanálról meg az ujjamról. Ha végül mégis lepottyant, messzire elkerülte a tésztakorong közepét.

6.jpg

Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és megkentem tojással a tetejüket.

7.jpg

3-as fokozaton kb. 30 perc alatt megsütöttem. 3 részletben sütöttem ki, összesen mintegy 65-70 darab lett belőle. Érdekes, mandula forma sütemények lettek, igen jóízű volt, még negyednap is ebből nassoltunk.

8.jpg

35 komment

Címkék: dió pite mandula mogyoró

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr85064467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.08. 07:46:58

"alig tudtam leimádkozni a kanálról meg az ujjamról"

két kiskanalat kell használni

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.08. 09:25:24

Finom lehetett! A lekvár a diónak nagy barátja nálam - vagy mondjam inkább úgy, hogy kedvelem a lekváros diót? Különösen palacsintában :)

süllőcske 2013.02.08. 11:13:36

Ügyes, jó kis süttönyke.

Topy 2013.02.08. 12:25:55

@Babette_: én elsőre azt olvastam, hogy kanáriról és erősen sajnáltam szegény madarat, hogy belekeveredett a töltelékbe :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.08. 12:54:57

@Topy: Ne aggódj, @Babette_: két kiskanárit használna :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.08. 15:52:18

Szép napot! Inni van valami?
@Babette_: Úgy kezdtem. Mikor a fele töltelék a két kiskanálon tartózkodott, az ujjamat fogtam be. Amúgy is kellett volna még egy kéz, tartani a tálat, amíg kanalazom belőle.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.08. 16:27:24

@Waka: majd egyszer megmutatom, hogyan kell:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.08. 16:53:29

mindenki szépen jegyezze meg, mit ígértem neki megmutatni, mert én el fogom felejteni:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.08. 18:32:17

@Andrass9: Kicsinyke mehet bele. Kupica egy bögrébe.

süllőcske 2013.02.08. 19:15:45

Szépjóestét!
Ugyan ma temetésen voltam, de nem szomorkodom, az életre, akárhol is van, koccintsunk,kedves egészségetekre!
Hiányolom Hajdul, Panka, Látjátokfeleimszümtükkel társunkat. Mi van velük?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.08. 19:28:32

@süllőcske: Ha kis eszük van, akkor valahol mulatnak és nem holmi internetezéssel töltik idejüket :)
Panka valószínű a kutya és a konyha között repked.
Laci meg tán utazgat?
Feleinkről nincs elképzelésem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.08. 19:30:13

@süllőcske: Ja és én meg megírtam 5 posztot, hogy éhen ne haljak :)

süllőcske 2013.02.08. 19:34:46

@Andrass9: Termékeny , aktív vagy. Én is főzök, de nehezen fordul posztra, bevallom. Nem baj, mert változik ez majd.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.08. 19:48:16

@Waka: Ezt a rumot eleddig az USA-ból hoztam rendszeresen feleségemnek sütni. Most már itthon is kapható, csak nagyon drága.

Pinka-Panka 2013.02.08. 20:31:27

Szép estét nektek.Aranyos vagy Süllőcske, hogy hiányoltál.
A mai napom munkával tellett, meg jöttek is hozzám és a kutya.Majd megszokja, de nem tudjuk mindig kint hagyni, mert ellógna örökké,
rafinált egy jószág.
S minden időnket elveszi most.

Pinka-Panka 2013.02.08. 20:40:05

Waka megint klasszat csináltál, annyira bírom, hogy sütögetsz ilyen finomakat.
Ma én is sütöttem, megmondom a gépről néztem le, még korában, gondoltam kipróbálom.
A tészta diós stimmelt a leírás, a krémmel nem voltam elégedett, magam javítottam fel és tettem könnyebbé egy főzött krém alappal.

Na és a máz volt, amin már kezdetben csodálkoztam, hogy azt mondja: 15dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor és 3dl (??) vízben főzzük fel, majd 6dkg vaj, kihűteni és rá a krémre. Na maikor már úgy bent volt a lábosban, tudtam, nem is várom, meg hogy kihűljön, hanem ment ki sajnos. Úgy folyt, hogy az sosem dermedett meg volna:) Na ezt jól leírtam.

Így maradt a bevált gőz fölött főzött recept, ahogy csak 5dkg cukor kell és vajból több. rögtön jó lett. Most meg is kóstoltam, mert vendégségbe küldök belőle. Ciki volna ha úgy adom, hogy azt se tudom milyen.
Most úgy elgondolkoztam, hogy olyat csináltam, amit eddig nem, illetve a tésztát már igen, de próbálkozni kell, s hiába rakja fel Mari néni a Web cukrászdába, még az nem biztos, hogy jó is lesz.

Pinka-Panka 2013.02.08. 20:48:42

@Babette_: megnéztem és 3 dl írt, gondoltam kipróbálom, de rájöttem, hogy ez túlzás. S a krém is fura olt.
16 dkg darált dió 8 kanál tejben felfuttatni, na ez is összeállt nagyon, s csak a vajkrémhez kellett volna adagolni. Na azt már nem, mondtam és feljavítottam egy főzött krémmel.

Pinka-Panka 2013.02.08. 20:50:44

elnézést, hogy össze-vissza írok, de már elfáradtam.
Megyek is, jó éjt mindenkinek.
Én is hiányolom a többieket, reméljük előkerülnek. s nincs bajuk!
sziasztok

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.08. 20:52:12

@Pinka-Panka: tuti el van írva.
milyen recept ez?

Pinka-Panka 2013.02.09. 08:49:56

@Babette_: www.tutireceptek.hu/dios-kremes

Valahol az iwiwen néztem még korábban és leírtam, most ezt találtam rá, s nézd meg 3 dl írt, de az annyira folyékony volt, hogy az csuda.
A másik a krém, muszáj volt könnyíteni rajta, mert ez egy diós vajkrém, ami fullasztó is és a cukor mennyiségéket is bőven csökkentettem, még ha annyit belerakok, nem tudom mi lett volna, tiszta törökméz lett volna.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 08:52:07

@Pinka-Panka: vagy elnézted, avgy javították: 0,3 dl

egyébként meg főzzél a nosaltyról, ott a kommentekben kiderül, ha el van írva a recept.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 08:53:11

@Pinka-Panka: a krém az tényleg nemfinomnak hangzik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.09. 08:56:52

@Pinka-Panka: Ez a recept egy vajtemető :(
Mondjuk én ki nem állhatom a vajas krémeket, viszont vajat darabonként ettem a kiflivel, amikor még volt kifli. Egy darab vaj a kiflivégre, egy harapás! A fiam meg kiskorában kanállal lopta a vajat a tartóból.

Pinka-Panka 2013.02.09. 08:57:43

@Babette_: mondom, hogy nem ebből csináltam, hanem az iwiről, a krém miatt tettem fel ezt. Amúgy a cukrász unokaöcsém is hígra csinálja és azt mondja, hogy sziruposra kell főzni, s akkor megdermed. Nem mertem ráönteni.
Szirupos vajkrémet csináltam már piskóta tekercsbe, de itt valami nem stimmelt.Ott az arány 1dl víz, 10 dkg cukor és 20 dkg vajhoz adagoljuk, miután kihűlt.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.02.09. 08:59:05

@süllőcske: Megtisztelő, hogy Pinka-Pankával emlegetsz egy kommentben. Megvagyok, olvasok. Az utóbbi időben olyan receptek voltak, amelyekhez hozzá sem tudtam szagolni. Most a bölcs Lacibácsit játszottam, aki kalapjában ül a sarokban, szúrós szemmel hallgatja a beszélgetés. Néha szí egyet pipájából, s ha valami nem tetszik neki legfeljebb összevonja szemöldökét, s hegyeset pök a sarokba.

Pinka-Panka 2013.02.09. 09:00:20

@Andrass9: igen, nem baj, kipróbáltam ezt is.
Erre a tésztára amúgy ilyen pudingos krémet kell tenni, vagyiis van egy olyan egy változata is, de a dió miatt van ez így, mert abban elveszne a dió íze szerintem.Egy 2dl tejben, 2kg lisztes főzött krém segít jobban rajta.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 12:00:05

@Pinka-Panka: a szirupos krém, máz ismert,ilyen a sacher meg az isler máza, a párizsi krém is hasonló.
és ilyen a szaloncukor, abban is hosszú a víz és szálasra kell főzni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 22:20:38

@látjátok feleim szümtükkel: Én is próbáltam 6 napig. Még élek :)
Welcome back!