Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Gyorsfüstölés a csudadobozban

2012.10.10. 07:00 Blogkocsma

süllőcske

Halfüstölőm, ki már bemutatkozott a kocsmában, kreatív kis eszköz, sok huncutságot tud.

Ma azt bizonyítja, nem csak halhoz alkalmas, a gyártók ajánlása ellenére.

Csicsereg a mobil, óra múlva érkezik a sógor. Képzeljétek, ez az órácska elég egy füstölt kacsa és csirkemelles tálhoz. Mert a kis pöfékelőm pikk-pakk, már üzemképes, villámgyors.

Nem kell parázs, mert denszesz ég alatta, amely 160- 220 fok között állítható.

Szóval, elő a kacsa és csirkemelleket, só, bors bátran mehet rá. Serpenyőben kis kéregsütés, mehet a füstölő rácsára, tetejére még egy kis só, ami menet közben behatol a húsba. Aljába jófajta forgács. Füstölünk.

De nem több, mint tizenöt percig, ha nem akarunk újabb faforgácsot gyártani a mellekből.

Deszkára szedjük, ventillátor elé állítjuk. Ez azért kell, mert különben sok finom nedv kifolyna a hűlés során, meg amúgy is nagyon nedves a füstölényünk.

P1170100.JPG

Ha lehűlt és a sógor még parkolót keres, kényelmesen felvághatjuk, ízlés szerint.

P1170101.JPG

Csodálatosan lehet vágni, akár papírvékonyra is.

P1170105.JPG

Szeretném hangsúlyozni, ez nem párolt, nem gőzölt, nem sült, nem főtt, inkább olyan szuvidált hatású anyag. A száraz pipicici is zamatos, kellemetes, hát még a kacsa.

Magában is csipegethető, tehető szendvicsbe, saliba, tésztára, főzelékre.

Most úgy gondoltam, nem lenne rossz egy kis vörösboros, borókás szedermártással.

Bejött. Aki gyümölccsel nem enné, annak tormamártást, finom mustárt javasolnék.

68 komment

Címkék: csirke kacsa füst

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr224827587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.10. 07:15:05

Reggeli nyálcsöpögés. Kíváncsi vagyok halfüstölés mennyi hozzászólást generálna? Érdekes még mindig sokan idegenkedek a gyümölcs-hús párostól, pedig jó.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.10. 07:18:54

A füstölő edényt lehetne látni ( egy hasonlóan jó képen, mint amilyen a husikról látható )?

1kutya 2012.10.10. 07:50:41

@látjátok feleim szümtükkel: ha visszakeresel süllőcske halfüstölős posztjára szerintem ott látható.

ps: kaptam reggel fél kiló friss vargányát. tippeket kérek, mi legyen belőle este!?

skylla 2012.10.10. 08:11:23

nagyon ügyes.

@1kutya: rizotto?

Hurri Kán 2012.10.10. 09:11:20

@1kutya:
Magában pörköltnek kevés, egy jó vadraguhoz viszont kiváló.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 09:39:11

Remek recept kiváló bemutatásban! Ha nem csirkemell lenne, még enném is, de így maradok a kacsa résznél. Használtál-é valami különleges faforgácsot és/vagy fűszert a füstöléshez?

Hurri Kán 2012.10.10. 09:41:13

@1kutya:
Tegnap ettem meg a végét... :)

1kutya 2012.10.10. 10:11:11

@Andrass9: erre gondoltam én is! (mi újság, hogy vagytok?)

@hajdulaszlo (volt hajdul): én is levesen gondolkodom.

süllőcske 2012.10.10. 10:24:56

Sziasztok! Olyan jó dévéres szakaszt találtam a Maros-torokban, csak úgy ontja a rezes színű nagy keszegeket. Vöröses a szájuk, mert azt a kis gyöngycsigát ropogtatják, ami ezen a helyen terítve van. A szerelékemen ezt a csigát apró hungarocell golyóval utánzom, aminek kagylós ízesítése van. Van ám botgörbítős kapás szépen!
Dagadt dévéreim sütve már majdnem túl zsírosak, tegnap bajai levet főztem belőlük, csucsu volt.
@Andrass9: Rendben, Neked kacsábúl csinálok,
libából még jobb, de nem megvetendő a vadmadarakból készült füstölény.
Semmi különös, alma-cseresznye forgács, kis boróka.

1kutya 2012.10.10. 10:32:58

@süllőcske: hú! most a keszegekért irigyellek kicsit! úgy megenném sűrűn irdalva, paprikás lisztben forgatva, roppanósra sütve...

Pinka-Panka 2012.10.10. 10:44:27

@süllőcske: hátén nagyon megdicsérlek, mert ez profi munka. S, hogy nagyon ennék belőle,az már biztos. Köszönjük az alapos leírást és csoda képeket! S ez a hús-gyümölcs párosítás is mennyei, olyan csipegetős, mosolygós...na, ügyes vagy tényleg.:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.10. 11:12:20

@Pinka-Panka: Ha már hús-gyümölcs. Paraszt-szushi körtebefőttel megvolt-e már?

medvedr 2012.10.10. 11:39:56

Ez igen! A körbesütés előtt kihűtöd vagy melegen megy a füstre?

süllőcske 2012.10.10. 11:41:33

@1kutya: Ezek télire föltankolt, tohonya, pufi dévérek, 0,5-1,5 kiló egyedsúlyban, nehezen lennének ropogósak, inkább úgy jó sütni, mint a potykát.
Fogtam aprókat is, de ezekből olajoshalat készítek, mert keresem a megoldásokat a gyerekeim Pestre való felpakolására.
(Beszéljünk sürgősen a szállításról, privi.)

süllőcske 2012.10.10. 11:47:01

@medvedr: Körbesütés, azon melegében föl a füstölőrácsra, fokozatosan emelkedő hőmérséklet, de mielőtt megfőne a külseje, lassan veszem vissza, így a hő kíméletesen jut a hús közepéig, a kérge pedig már hűl.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.10. 13:13:45

@1kutya: Porcinit reggeliztem (vargánya). Gyengéden megpárolták: semmi hagyma, semmi fűszer (max. minimális zöldpetrezselyem és pici só). A gomba gazdag íze teljes mértékben évényesült - tanuljunk a rómaiaktól, a maiaktól :)
@süllőcske: Csodás finomságok, a szederszósz külön ínyencség mellé. Meg is éheztem rögvest a porcini-reggeli dacára...

süllőcske 2012.10.10. 13:54:50

@hajdulaszlo (volt hajdul): Gyékényszatyrot tudok intézni Tápéról, de kis darabszámban.

süllőcske 2012.10.10. 13:58:23

@Mitzi von Küche:
Én is gondosan ügyelek a gombánál a megfelelő, minél inkább értékmegőrző elkészítésre.
Persze, lehet azért ezt- azt adni hozzá az ízzavar létrejötte nélkül. Poszt rövidesen.

medvedr 2012.10.10. 14:32:08

@süllőcske: Kösz a választ! Csak most látom, butaságot írtam a körbesütés után kihűtöd-e lett volna kérdés, de így is értetted szerencsére. Iszok valami erőset meg egy kávét.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.10. 14:56:52

@süllőcske: Ahogy a pásztortűzön is írtam:
Egy kell a birkahúsnak, halnak, egy pedig a tabletnek. Küldesz címet, elmegyek. Végül is egy megye.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.10. 15:20:44

@süllőcske: @Pinka-Panka: Aztán persze eszembe jutott, hogy Pinka-Pankától is van címem.

Hurri Kán 2012.10.10. 15:23:57

@1kutya:
Közben rájöttem. Aggyad nekem, van mellé szarvasom, megfőzőm őket együtt. :)

Topy 2012.10.10. 15:28:28

@1kutya: akkor legyen tojáslikőr! :D:D:D
hát én lehet, hogy csak megpirítanám egy kis olívaolajon, amiben előtte pár gerezd fokhagymát megbarnítottam; ső, bors aztán elfalatoznám egy kis sajt mellé

Hurri Kán 2012.10.10. 15:30:20

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Nem játszom. Ez a szomorú valóság. ;-)

1kutya 2012.10.10. 15:48:22

@Topy: ahhoz fél kiló egy kicsit sok (perkeltnek meg kevés). úgyhogy ha minden igaz leves lesz belőle...

Topy 2012.10.10. 15:53:12

@1kutya: segítek megenni, na? :)
egy részéből reggelire egy jó vargányás rántotta... sőt inkább tojásos vargánya! :)
esetleg egy vargányás tészta

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.10. 16:11:08

@1kutya: Krumplileves vargányával, tejföl fokhagyma, 5 tekerésnyi bors, ha van friss kakukkfű a tetejére, kéksajt bele, és annál nem kell finomabb.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.10. 16:26:18

Addig gombáztatok, hogy sertésvelős barna csiperke lesz a vacsora. Majorannával dúsítva.

A@Andrass9:
Köszi, de már megtaláltam Waka halfüstölését. Majd a kettőt összeollózom, bár én nem halat, hanem majd ( vad ) kacsa húst fogok füstölni ( most még tokosak ).

susztertangó 2012.10.10. 16:37:35

Na most tényleg összefutott a nyál a számban. Ehez képest kifőzdei tökfőzelék és fasirt lesz az ebéd, már csengett a mikró.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.10. 17:38:44

Csorog a nyálam, lassan ki kéne találnom valami füstölt zöldséget.
Zöld teát kértem már?

süllőcske 2012.10.10. 17:54:52

Egy vargányás ételem:
A gombák kalapját levágjom a tönkjéről, egyben hagyom, a tönköket vastag karikákra vágom.
Fogkhagymából keskeny ékeket vágok, a gombadarabokba nyomom. Alufólianégyzetekre teszek minden vargányát külön, kis sót, borsot petrezselyemlevelet, darabka vajat teszek rájuk, a fóliát felül csücsörítem, kis löttyintés fehérbort kap, lezárom a batyut.
A csomagokat tepsibe állítom, lerben 20 percig párolom.
A gombát kiszedem, a keletkezett finom szaftot öregebb, vaskosabb kenyérszeletekre locsolom, tetejüket parmezánnal megszórva, tepsibe téve kissé megpirítom. A gombát a kenyérszeltekre rendezem, meghintem petrezselyemzölddel, így adom föl.
A szafttal átjárt sajtos pirítós méltó talapzata a finom gombakirálynak.

süllőcske 2012.10.10. 18:03:10

@Waka: PO a teás fiú.
Látom, tudod, hogy a füstölt zöldség is jó.

süllőcske 2012.10.10. 18:06:47

@süllőcske: Elfelejtettem írni, hogy a jó házi felezett zsemlyék is nagyon jók így, akár kétfelől borítva.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.10. 18:18:33

@süllőcske: Jól hangzik, éppen bele is illik a diétámba. De mi lett a felkarikázott tönkökkel?

süllőcske 2012.10.10. 18:37:51

@Waka: Azok is követték a kalapok példáját. Szeretem ezeket az állagokat. Harapunk, kenyér reccsen, gomba roppan, majd jönnek a testes, majd a szaftos érzetek, előtűnik a fő íz, a gomba, tagolja a fokhagyma, a petrezselyem, Megint átcsap az egészen a szaft tartalmas ízskálája, de végig az úrigomba nagy íze dominál, irányít. Csucsu.

1kutya 2012.10.10. 19:51:53

na! gombából leves készült, még finnyás Ankám is belapátolt belőle egy tányérral (ha ő megeszi, akkor nem lehetett rossz), posztot most kreálom:-)

Pinka-Panka 2012.10.10. 20:49:42

@süllőcske: de kedvesen becézgeted az ételt is, jó olvasni:) A recept kíváló, nyál összefutás:)

Pinka-Panka 2012.10.10. 20:51:00

@hajdulaszlo (volt hajdul): nagyon jól emlékszel, mert linkeltem valóban:) már csak venni kell...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 21:32:33

@Waka: Nem emlékszem, de itt egy finom nagylevelű forrázva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 21:35:11

@Mitzi von Küche: Én is a porcinire szavaznék, vagy @süllőcske: remek szendvicsére!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.10. 21:45:20

@süllőcske: Aj, de jó az ötlet a gombás-parmezános pirítósra!
@1kutya: Gombaleveses posztot, subito!

Hurri Kán 2012.10.10. 21:47:56

@Mitzi von Küche:
Nana... Ott pihen a birkás-kéziratom is. ;-)

1kutya 2012.10.10. 21:48:40

@Mitzi von Küche: képeket már megdolgoztam, holnaputánra feltöltöm (ha valamelyik túlbuzgó kollega meg nem előz:)

1kutya 2012.10.10. 21:50:00

@gyvy: tényleg, azt még ki kell raknom! akkor préntek lesz a gombalevesből.

Hurri Kán 2012.10.10. 22:04:26

@1kutya:
Kiszúrok veled, és küldöm a többit is. ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 22:05:22

@gyvy: már küldheted nekem is, ha 1kutya elfoglalt.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.10. 22:23:40

@Waka: Zöld tea helyett, de majd csak holnap idd meg ( nem értem rá korábban, hoyg előkeressem ):

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fnaturalpatika.hu%2Fmithasznal%2Fgyogynovenytar%2Foolong.html&ei=bdh1UKr_Gcil4gS9i4CwAg&usg=AFQjCNF1ne7IwXXSYXNpqRCgqpNO3_229A

Ha nem jönne be, akkor naturapatika-olong teára keress rá, egyébként finom tea

1kutya 2012.10.10. 22:28:26

@gyvy: várom!

@Andrass9: most a ma esti levest írom, holnap töltöm, belefér a Gyurié is:)

Boar. 2012.10.10. 23:49:18

@süllőcske:
Én a vargányát nem fűszerezem, fokhagymát sem adok hozzá. Annyira csodálatos a saját íze, hogy nem kell mellé a fokhagyma agresszivitása. A feleségem viszont azzal eszi...igaz, Ő szinte mindenhez szereti.
A vargánya igazi ízét egy kis pirítás adja ki szerintem. Tárcsán is nagyon finom csak ügyelni kell rá, hogy megkapja a kevés de szükséges zsiradékát mert ha szárazon pirítod, megkeseredik a külseje. a tönköt forró zsírban megsütjük "pecsenyének" avagy felkarikázva(ez az állagától függ, mennyire szivacsos)szinte chipsnek, fantasztikus íze van.
A kedven vargányás ételem egyébként a reggeli tojásrántotta. Félcentisre vágom a vargányát, lepirítom a serpenyőben egész kevés zsiradékon(ezt ki kell tapasztalni, mert valamennyi kell bele de minél szárazabb, annál jobb), pici só, lehelletnyi őrölt bors rá, ha már szép piros(barna), az alaposan felvert és SOK petrezselyemzölddel összekevert tojással nyakon öntöm, épp csak megsütöm és hatalmasan bereggelizem belőle. Aki tiszta vargányából pörköltet készít, az szerintem minden egyéb gazságra is képes.

Pinka-Panka 2012.10.11. 05:14:34

Szép jó reggelt mindenkinek:)

Pinka-Panka 2012.10.11. 07:18:55

@hajdulaszlo (volt hajdul): milyen hamar itt toporgunk már szomjúhozva, egy kis kávéra - főzöm is, most csak méz lesz benne, egy kis tejjel, mert igen hideg van..

süllőcske 2012.10.11. 08:54:20

@Boar.: Fokhagymaékek itt-ott megbújnak a gombahúsban, javaslom próbáld azért meg, szerintem nagyon is jól aránylik a vargánya ízével.
A pirításhoz nagy wok-ot használok, és vajat. Tüzesre hevítem az edényt, kikenem hideg vajjal.
Gomba, öszerázom, kis vajkockákat adagolok fokozatosan, hogy minden gombát vékonyan belakkozzon. És pirul, szakaszosan, 10-15 másodpercig békén hagyva, majd újrarázva-dobva.
Ha tovább áll, kijön a leve.
Ezután sok minden történhet vele, de már így is mennyei.
Rántottád pont, mint ahogy én is szeretem. Sok ilyen szép reggelit kívánok, komám!
Csak vargányából pörkölt? Ki csinál olyat, az a galád..

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.11. 17:56:23

@Boar.: Teljesen egyetértek! (Egyébként ma is porcinit reggeliztem, oly módon, ahogy írod - minden nap meg bírnám enni, de sajnos, holnap haza...)
süti beállítások módosítása