Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (315) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (25) cukor (141) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (62) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (28) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (52) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (440) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (93) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (332) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (24) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (52) kacsazsir (4) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (90) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (28) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (80) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (156) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (57) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (75) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (130) olívaolaj (8) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (3) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (87) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (78) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (168) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (20) (320) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (36) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (65) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (90) tejfel (63) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (213) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (11) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (226) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (6) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Vöröslencsevalami, tepsiscsirke mellé

2012.09.04. 07:00 Blogkocsma

Anica inkognitóban


Hétvégén – ellensúlyozandó a hétköznapi ebédekre általában sertésből készült éttermi menüket – lehetőség szerint legalább az egyik napon szárnyast készítek. Ezen a szombaton gyorsan összeraktam egy klasszikus „karikakrumpli-paradicsom-paprika-hagyma-fokhagyma-csirke” kombót és mehetett a sütőbe.
A sült mellé – részemről a krumpli kiváltására, köretként; a férjem inkább savanyúság-jelleggel ette – vöröslencsét tálaltam, próba:szerencse -alapon.
Kevés olajon félkarikára vágott lilahagymát dinsztoltam, majd mellé babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót és kevés ételízesítőt tettem, hozzáadtam kb. 1,5 deci vöröslencsét, felöntöttem 3 deci vízzel és fedő alatt majdnem puhára pároltam. 


1.jpg
A fedőt levéve kevés fehérbort adtam hozzá, összeforraltam, majd amikor elkészült, almaecettel kicsi savanykásságot még adtam neki.


2.jpg
A gyereknek természetesen nem ízlett, de legalább evett belőle. A férjem leokézta, néhanapján bevehetjük az étrendbe.  Kedvenc nekem sem lesz (hozzáteszem: a lencsefőzelékért sem vagyok odáig, de megeszem), de havonta egyszer, ha nem lesz más ötletem, megcsinálom és közben megpróbálom továbbfejleszteni.


3.jpg
Amit legközelebb máshogyan tervezek a főzése során:

  • Borókabogyó helyett megpróbálom korianderrel (receptek ezt írják, de elfogyott, helyette találtam a fűszerespolcon kétféle borókát).
  • Az ételízesítőt kiváltom majd valami karakteres fűszerrel, még nem tudom, mivel, de a gyakorlat során majd megjön az ihlet.
  • Kevesebb vízben fogom párolni, inkább hamarabb öntök alá bort.
  • Menet közben szemeztem egy szép nagy, lédús nyári paradicsommal, de nem tettem bele. Legközelebb nem állok ellen.
  • Lehet, hogy saláta-összetevőként fogom használni az elkészített vöröslencsét.

Nos, akinek nem vette el a kedvét, hogy első próbálkozásomat követően máris azon kell gondolkodnom, hogyan csiszoljak a technikán, az hajrá, saját módon főzzön vöröslencsét!

163 komment

Címkék: vöröslencse

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr544746005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tartetatin 2012.09.04. 13:13:21

@hajdulaszlo (volt hajdul): török minden sarkon van, szeráj nincs ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 13:14:11

@tartetatin: amennyire 12 percben túl lehetett bonyolítani :DDDD

Benikuty 2012.09.04. 13:14:23

@hajdulaszlo (volt hajdul): akkor inkább saorma a Köztársaság téren.

tartetatin 2012.09.04. 13:15:37

@anica inkognitóban: ok, a borocska kéznél van, de a borókabogyót ki kellett kotorászni a konyhaszekrényből :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 13:17:29

@tartetatin: nekem a borocskát kellett előkotorászni a kinti hűtőből.:) a fűszer nálunk hamarabb kéznél van.:)

tartetatin 2012.09.04. 13:23:14

@anica inkognitóban: nagyon finom hidegen is oívaolajjal, mentával/korianderrel, citromlével, pici római köménnyel

tartetatin 2012.09.04. 13:25:17

@anica inkognitóban: amúgy látom, te a hagymát dinsztolod, a lekvárt meg bizonyára dunszteled ? :P

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.04. 13:28:24

@tartetatin: A cserszömörcét, a rassoult, a gránátalmaszirupot, a feketesót, és az egész hibiscus virágokat.

Topy 2012.09.04. 13:31:25

@dömbi: a Teréz körűton, nagyjából szemben a Corinthia Hotellel nyílt egy török/arab(?) fűszeres, nézd esetleg meg, ha arra jársz;
én 2-3 hónapja jártam arra, elég rendesen "befűszereztem" :)
remélem még él, mert a körúton elég rövid az üzletek életciklusa... :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 13:33:34

@tartetatin: úgy is kipróbálom majd, kösz :)
nem, a lekvárt dunsztTOLOM

tartetatin 2012.09.04. 13:39:25

az agyag kivételével szerintem mindent kapsz az 1000 fűszerboltban, agyagot meg neten?

Hurri Kán 2012.09.04. 13:42:05

@dömbi: @Topy:
Ez is
www.gastronomica.hu/index.php?pg=szir_elelmiszerbolt
egy nagyon jó kis bolt, itt is van minden, mi szem-szájnak ingere :)

tartetatin 2012.09.04. 13:42:42

@Topy: én fenntartással a török fűszeresekkel, egyiknél valami mandulás sütit vettem, hemzsegett a rovaroktól. Visszamentem jobban szétnézni, egy csomó termék "mászott" :(

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.04. 13:44:04

@Benikuty: Mióta láttam arra Lendvai Ildikót, inkább kihagyom a környéket:-)

Hurri Kán 2012.09.04. 13:45:30

@tartetatin:
Afrikai elefánt mégsem bújhat bele a fűszereszacskóba :)

medvedr 2012.09.04. 13:49:27

A sólet lencséből is jó.

1kutya 2012.09.04. 13:49:34

@gyvy: abba tényleg csak az indiai, az kisebb:-DDD

tartetatin 2012.09.04. 13:50:35

@gyvy: arra nem is számítottam. De egy arab bejza lehetett volna

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.04. 14:00:15

@tartetatin: Sok évig jártam ebbe a boltba, sosem volt problémám a minőséggel. Ezeket a dolgokat, máshol nem láttam még, kivétel a gránátalmaszirup, megfelelő minőségű agyaghoz nehéz jutni, és irgalmatlan ára van a postának. A legnagyobb szívfájdalmam egyébként a cserszömörce mag, és az egészben szárított vad hibiszkuszvirág. Utóbbi tuti nem ér ide egészben, és már alig van pár deka itthon. Nagyon szeretem kandírozva, és gyönyörű díszítés tortákra, deszertekre, koktélokba se utolsó.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 14:01:23

@medvedr: a sóletet is imádom, jó csípős kolbásszal! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 14:14:25

@medvedr: megkérdeztem neked a hagymalekvárt, de az ismerősöm azt mondja, ők csak megvehagyma-tinktúrát, ilyesmit készítenek.

medvedr 2012.09.04. 14:15:57

@anica inkognitóban: Köszi! Tudom, hogy a net tele van hagymalekvár receptekkel, csak én olyat szerettem volna, amit tényleg főznek is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 14:23:06

@medvedr: én kipróbálom ezt (mindmegette-ről szeretek receptet vadászni), te próbálj ki egy másikat és majd tapasztalatcserézünk :) nos?:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 14:38:52

@hajdulaszlo (volt hajdul): na tessék! a doki két napja keres valakit, akinek már kipróbált receptje van, te meg csak most szólsz?:P:D
jónak tűnik ez is.
zellerlekvárt is tervezek kipróbálni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.04. 14:41:47

@anica inkognitóban: Azt hittem lesz előbb jobb is. Nekem ez bejött. A kínai konyha használja a csilli-ecet-méz(cukor) hármasát ízesítésre. (Pekingi szósz) A hagymához is bejött.
Ez a pekingi szósz olyan lehet Kínában mint nálunk a pörköltszaft.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.04. 15:47:39

@anica inkognitóban: Már el is felejtettem azt a nőszemélyt. Bár ő nem felejt..

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 15:53:21

Közkívánatra közlöm, h ma shoppingoltunk Malagában (ó, cipők...) és az El Corte Ingles-ben kaptunk be egy jó lazacot ebédre (herkentyűk majd vacsorára).
@tartetatin: Szia, Tatin, hiányoltalak!

süllőcske 2012.09.04. 15:56:42

@anica inkognitóban: Olyan szép képek, hogy csak na!
Ügyes. Kommentet nemigen tudok most olvasni, de azért elmondom a legfinomabb lencsés ételt:
Savanyúra főtt, vagy savanyúra pácolt és sütött csuka, babérral, fokhagymával, szigorúan a csuka levében főtt lencsével. Lencsehalmocskára reátesszük a jó kemény húsú csukafilét, plusz még egy kis külön pácolt lilahagymakarikát.
Ezek az elemek úgy összekapaszkodnak, mintha csak egymásnak lennének teremtve.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 16:01:41

@süllőcske: ó, köszönöm, tőled ez nagyon nagy dícséret! :)

susztertangó 2012.09.04. 16:13:30

@hajdulaszlo (volt hajdul): Meg disznóhúsból tatár-féleséget: Hackepeter.

susztertangó 2012.09.04. 16:16:32

@látjátok feleim szümtükkel: Egyél babot s........mit tegyünk, hogy ne az eredeti befejezés legyen?????

medvedr 2012.09.04. 16:22:19

@hajdulaszlo (volt hajdul): Köszönöm! Tetszik, majd beszámolok!

medvedr 2012.09.04. 16:23:21

@anica inkognitóban: Lehet róla szó, de valószínű hogy@hajdulaszlo (volt hajdul): recipéje lesz megpróbálva.

süllőcske 2012.09.04. 16:56:12

@anica inkognitóban: Már többször akartam mondani, hogy kitűnő vizuális képességed vagyon ! Sajátos, merész színvilággal, egyéni látásmóddal.
(gondolom, tudod is ezt..)

susztertangó 2012.09.04. 17:08:42

@anica inkognitóban: Zöld/pirosparadicsom már megvolt?

_Remy_ 2012.09.04. 17:10:53

Érdekes, ha én lencsét látok, soha nem vagyok éhes. :) A vöröslencsének más íze van?

1kutya 2012.09.04. 17:10:59

@süllőcske: na ezt most megenném.

most azonban megyek befűszerezem a reggel kivett oldalasokat, hogy mire Edit hazaér, legyen mit betolni a sütőbe (közben bútorpakolás, kutyaólépítés). estére még benézek...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.04. 17:21:18

@1kutya: Már megint? Csak nem?
Aztán fűtött legyen ám, jön a tél.

1kutya 2012.09.04. 17:22:40

@dömbi: még mindíg. petrocselli...:-DDD

Benikuty 2012.09.04. 17:34:18

@"Remy": pedig finom az, pl. kicsiny sonkával:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 17:46:57

@1kutya: Nagyon nehezen épül fel annak a kutyának a háza! Szerencsére van még idő a hideg előtt.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.04. 19:17:03

@susztertangó: Akkor valós volt az emlékem a disznótatárról. Mintha kicsit füstös lett volna, nem?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.04. 19:18:55

@susztertangó: Az első felforrt főzővizet le kell önteni, s akkor nem jön a MOL, hogy zavarod a gáztermelő üzletágukat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 19:33:47

@hajdulaszlo (volt hajdul): Hackepeter nem volt füstös - legalábbis amikor én ettem.

Pinka-Panka 2012.09.04. 19:37:32

Szép estét neketek!
nem próbáltam még a vöröslencsét, még az is lehet, mert a simát is nagyon szeretjük.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 19:44:48

@Andrass9: lehet, @1kutya: már öreg napjaira gondol ??:DDDDDDDDD
@Pinka-Panka: na, szia! :)
@süllőcske: nem :O:)
@susztertangó: piros volt a paradicsom, nem sárga?:DDD

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.04. 19:49:58

@susztertangó:

Ezen a lapon azt írják, hogy a babban lévő triszacharidok felelősek a gázokért, amit egészséges bélrendszerben az enzimek lebontanak és cukrot készítenek belőle. Azt javasolják, hogy kis adagokban kell fogyasztani, és az elősegíti az enzimek kialakulását.

Amióta nem eszem kenyeret babos ételekhez, nincs iylen gondom.

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=a%20babok%20fajt%C3%A1i&source=web&cd=8&cad=rja&sqi=2&ved=0CFIQFjAH&url=http%3A%2F%2Fvitaminvaros.hu%2Fhuvelyesek%2F656-a-babok-fajtai&ei=Gj5GUOPKCOf44QTN7YDwBw&usg=AFQjCNESl_raPr7WlyRlzpLP8T3MIlVLFw

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 19:50:01

Vöröslencsére van egy jó receptem - előkerítem, megfőzöm és posztolom!

Pinka-Panka 2012.09.04. 19:52:36

@Andrass9: aranyos vagy, csak beköszöntem és már megyek is:) Legyetek jók:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.04. 20:14:20

Jó estét! Sajna csak beugrottam, sok volt a dolog, most csomagolok, holnaptól két napos továbbképzés és csapatépítés Badacsonylábdihegyen. Remélem megérem a csütörtök estét.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:25:06

@Waka: ahhha...:D;) én is mindig azt mondtam a gyereknek, míg kicsi volt, hogy azért kell pénteken vagy szombaton este mamáéknál aludnia, mert mi konferenciára megyünk...:DDD
(így legalább nem kotyogta el az oviban, hogy a szülei állandóan buliznak :D)

szóval jó továbbképződést és csapatépítést! :DD

Hurri Kán 2012.09.04. 20:29:33

Jó estét :)
Ph érték beállítva egy kis hideg vadmalacsült, majonézes krumpli és párolt káposzta segítségével, most senkire nem haragszom. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 20:31:58

@gyvy: Azért küldhettél volna egy kis PH beállítót errefele is ...
Különben nem is tudom miért reklamálok, nekem finom hideg sült oldalas jutott!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:32:02

@gyvy: miattad már kipusztult a magyar vaddisznópopuláció nagy része :P

Hurri Kán 2012.09.04. 20:33:57

@Andrass9:
A' is jó :)

@anica inkognitóban:
Á, ez nem volt egy életrevaló példány. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:35:26

@gyvy: ki is szelektálódott..:DD
@Andrass9: Debrecenben vacsoráztál?:DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:38:00

@Andrass9: jut eszembe, kaptok az ÜV-vel mindketten egy-egy pohár fröccsöt: otelló, gyömbér + narancskarikák.. egészségetekre! :)
csak :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 20:39:59

@anica inkognitóban: Nagyra értékelem jó szándékodat! Köszönöm!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 20:41:00

@anica inkognitóban: Azért szabad csendben megérdeklődni, mit keres gyömbér vagy narancs egy otelló fröccsben? Nem sangria az ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:42:19

@Andrass9: újragondolom: otelló, gyömbér, narancskarikák .. és CIÁN!!!!!!!!!!!!! :P:DDDDDDDDD

susztertangó 2012.09.04. 20:46:15

@anica inkognitóban: Piros és ződ pariból is lehet lekvárt főzni, a pirosból még nem tettem.A gugli ismeri a zöldséglekvárokat.@hajdulaszlo (volt hajdul): A füst ízre nem emlékszem-kb. 1980ban volt.Evés közben a borsókára gondoltam. A bab főzővizének leöntéséről hallottam, ki fogom próbálni.De sajna a lecsó is felfuvalkodottá tesz + sör.Ezeket nem lehet előfőzni. :-))Van ötlet elég malac: láttam olyan fúvós hangszert, persze TVben, amit orrba dugnak...:-)))Minden új ötlet szokatlan először.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:50:50

@susztertangó: egy debreceni farmerexpón láttam kiállítva házilekvárokat, egy vácrátóti házaspár készíti és árulja, a www.hazilekvar.hu a weboldaluk, tőlük hallottam először zellerlekvárról. szeretem a zellert, van, hogy petrezselyemzöld helyett zellerzöldet teszek a krumplira, anyósm meg franciasalátába is tesz, ha olyanja van. Úgyhogy akkor fülembeücsörgött a kisbogár, rég tervezek ilyesmit csinálni. Gyümölcslekvárt anyámtól kapunk adományként :D

1kutya 2012.09.04. 20:57:52

@Andrass9: még kutya sincs:) (egyébként kész, csak festeni kell)

én annyival vagyok jobb pozícióban, hogy nekem meleg oldalas jutott (bár a rizs kicsit sós volt! lehet szerelmes a szakácsné? de vajon kibe?:)

@anica inkognitóban: hogy szokta kislányom mondani ilyenkor? höss?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 20:58:39

@1kutya: na, én meg itt kedveskedem egy fröccsel?:PP:DDDD

Hurri Kán 2012.09.04. 21:01:15

@1kutya:
Miért kell a kutyát lefesteni? :D

Hurri Kán 2012.09.04. 21:06:37

@anica inkognitóban:
Vajon pedigrét is hamisít neki, mint Svejk? :D

1kutya 2012.09.04. 21:06:38

@gyvy: túl világos, gyorsan koszolódna:)

@anica inkognitóban: a harmadiknál tartok. kérdés?:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 21:14:14

@1kutya: Van egy rossz hírem: Sohasem abba akinek sós az étel ...

1kutya 2012.09.04. 21:18:16

@Andrass9: ezt én is tudom, no de akkor kibe? ez itt a nagy kérdés!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 21:22:33

@1kutya: pedig én nem is iszom :)
@Andrass9: rendetlenkedéssel és a tekintély megkérdőjelezésével töltöm a fél életem, azt hitted, te megúszod?:P:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 21:33:22

@anica inkognitóban: Tekintély ... bahhh. Az enyémet még nem kérdőjelezték sehol :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 21:45:12

@Andrass9: jó, maradjon a rendetlenkedés az előző kommentemből..:))))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.04. 21:47:37

@susztertangó: nem tul regen a Zimbo hozzott ki kis tégelykében sertés tatárt. Azt biztos hőkezelték, s lehet, hogy annak a füstös íze keveredik az Erfurt-Weimar környéki ízekkel

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 22:05:05

@hajdulaszlo (volt hajdul):milyen arányban van a chilli, az ecet és a cukor a pekingi szószban?

Benikuty 2012.09.05. 05:21:30

Pálinkás jó reggelt kívánok!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.05. 09:34:11

@anica inkognitóban: Fogalmam sincs. Kiadja az magát. Mondjuk elég régen csináltam. Valamely nap csinálok: Sertéscsíkok édes pekingi szószban-t. A cukor a legtöbb, a csiliből nem kell sok. Az ecet is csak löttyintésnyi. Gyorsan el kell párolognia a maró ecetszagnak.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.05. 09:35:35

@Benikuty: Na ettől tudok kiakadni: Pálinkáról beszélsz, de üres a kezed :-)
Egyébként hosszú évek tapasztalata mondatja velem, hogy a kolbász reggelihez a pálinka a megfelelő reggeli ital.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.05. 14:35:40

@Andrass9: szerencséd van, nem vagyok a legjobb formámban :)

tartetatin 2012.09.06. 10:46:54

Remek pástétomot lehet csinálni belőle, piritóson vagy magában, grill mellé stb.
Tegnapi:
Vöröslencsét megfőzőm (15p), leszűröm.
Hagymát dinsztelek vagy dinsztolok, tetszés szerint:)
A mostani verziót indiai ízvilág alapján gyömbérrel, (sok) korianderlevéllel, római köménnyel, fokhagymával, zöldcsilivel kevés nyers sótlan mogyoróval, olívaolajjal, sóval-tört borssal összeturmixoltam (lehet krémesebbre piritósra vagy darabosra, ha inkább villázva valamihez).

Máskor "olaszosan" a dinsztelt hagyma után nagy marék rukola/bazsalikom/menta, (fenyőmag), olíva,kakukkfű, bors (parmezán), grillezett kápia stb, amit találok.

Irtó fincsi, egyáltalán nem "szandál-vega" műfaj.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 11:19:22

@tartetatin: szandál-vega...:DDDD marha jó duma :D
pudingpróba lesz :))

Llychllyn 2012.09.13. 01:33:39

@dömbi: Bocs, ha már valaki írta, láttam, hogy Topy már adott tippet az alapanyagbeszerzéshez, de azért én is hozzájárulok két tippel (már ha még egyáltalán aktuális az ügy):
Szép kis India - Wesselényi utca. Amit itt a pincében nem találsz meg, az nem is létezik, és nem csak indiai fűszerekkel foglalkoznak.
És innen nem túl messze, emlékeim szerint a Dob utca környékén a Körúton van egy török bolt, olajbogyók, konzervek, szárított holmik - mindenféle.
Van még egy török a Kolosy téri piac árkádjai alatt is, ott változó, hogy mi van, de ilyenolyan szárított holmik, fűszerek és egyebek azért akadnak. Török kenyér vagy pita vagy ilyesmi nem mindig akad, azért a Dob utcához kell elzarándokolni (vagy felhívni egy nappal korábban a szentendrei török gyorsétkezdét - isteni kenyeret sütnek). Az mondjuk sokaknak azért kitérő:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.13. 08:40:05

@Llychllyn: Köszönöm, majd megpróbálom ha otthon leszünk.
süti beállítások módosítása