Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Minimalista kishúsfazék

2012.08.08. 07:00 Andrass9

Lehet nem jól tudom, de mintha ez a fogalom egy egyszemélyes - sok hússal megáldott - húslevest takarna. Ha nem, akkor majd úgyis kicikiztek :)

01.jpg

Szokás szerint ellenőriztem az Auchan húspultját - ott néha csodás darabok fordulnak elő. Most egy érdekes akció volt. Az a szokás, hogy a húsosok a lejárat kozeli időben összeragasztanak celluxszal két habtálcát - effektíve felezik az árakat, vagy akörül. Azért eddig legalább a hasonló húsokat kötözték össze. Most meg ... egy szép csontos marhaszegy csücsült egy darab csontos sertéslapockán. Érted te ezt? Sebaj! Hogy a körömpörkölt most se maradjon ki, a lapockát csontostul befagyasztottam a körmök közé - jól jön egy kis tiszta hús is a bőrők között.

1.jpg

A marhaszegy meg pont egy kicsi húslevesre elég. Volt velőscsont 899Ft/kg-ért. Aranyból van???? Nem is vettem. Nem találtam zellergumót sem, ennyiért meg nem húzok fel a kertben egy óriásit - maradt egy méretes zellerlevél. Gyökér, répa, karaláb akadt a hűtőben, a hagymák meg pontméretűek a kis leveshez. egy paprikacsuma (lásd megjegyzést előző posztban) is került. Ezért a címben a "minimalista" jelző.

12.jpg

Este 7 óra: tökéletes kezdés, hat után amúgy sem ehetek! Kb 2 liter tiszta vízben feltettem a húst, karalábot, gyökeret és zellerszárat a fűszeres teatojással a teraszon az indukciós rezsóra. 200W-ra állítottam, miután felforrt, és kapott két órát kezdetnek. A teatojásban indultak még:

  • 10 szem fekete bors
  • 1 SzeGfübors
  • 2 Borókabogyó
  • kisujjpercnyi gyömbér és
  • köröm méretű szerecsendióvirág!

11.jpg

Ezt mind belepakoltam, és most éppen odakinn rotyog.

13.jpg

Egy bő óra főzés után kapott a víz egy evőkanál sót is. Fenomenális illatok terjengenek este 10-kor a teraszon. Szerencsére a szomszéd megkapta a maradék pástétomot, ő már nem töri rám az ajtót! Kis hab is képződött a tetején, de nem foglalkoztam vele. Fehér volt, és Süllőcske szerint a fehérhab jó hab - a hallevesen :)

14.jpg

Ilyenkor tényleg riasztóan néz ki, de aggodalomra semmi ok. Eltel immár 3 óra is, a hús még kemény (valószínű, nagymama tehén volt), de beleteszem a répát, hínárt (zeller, petrezselyem levelek szárastul). Van még bő egy órája, de azt már nem várom ki. Majd a rezsó kikapcsol.

Utólag revideáltam nézeteimet, és adtam még egy órát a marhának. Két óra múlva már biztos alszom, de a beépített óra majd kikapcsol.

Az USA-ban dilis mániám, hogy amikor megérkezem, első dolgom egy NAGY húsleves. Azt szereti a lányom, vejem és a barátaink is. Mindig veszek bele velőscsontot, amivel a saját pocakomat növesztem - ott el nem tudnák képzelni, hogy megeszik. Sok szép húst (lábszár, nyak, amiket azonosítani bírtam). Ebből egy 10 literes fazekat állítok ki, este felteszem, és reggel zöldségelem csak be. Még lefekvés előtt megeszem belőle a velőt pirítóssal, frissen őrölt borssal, sóval. Senki nem mondhatja, hogy nincs jó dolgom. Apropó - a velőscsont ára ott is ennyi, csak a fizetések vannak más kategóriában :(

Hát valami ilyen hosszú szeánszot próbálok most itt is. Reggelre kelve a húsleves kész, ki is hült már annyira, hogy lezsírozhatom (villával, ahogy az HajduL szerint kell - lásd).

15.jpg

Persze a hús még mindig kemény:( Vissza a rezsóra, ebédig van gyöngyözni. Az órát persze nem állítottam be, hogy majd ránézek munka közben. Tudhatnám már, hogy ez soha nem jön össze! Viszont kiderül, akkor is kikapcsol, ha nem állítom be az órát. Tán váj mi jósolt valami húsleveskockát ... Ha az nem is, de felére lefőtt. Eszméletlen jó erős húsleves nagyon kevés zöldséggel. Ezt szeretem pohárból is inni, de annyi azért nem lett.

Ebédre elfogyott egy szép adag.

20.jpg

És ettem Táfelspitzet is!

16.jpg

Kisérőnek emellé elővettem a múltkoriban főzött egres/ribizli "lekvár"-omat, és azt kanalaztam hozzá. Szósznak megfőzni lusta voltam.

A címfotóról a levest pedig feleségem ette meg a nagy túrábol visszatérve, és izlett is neki.

Én meg rég ettem ilyen jó húslevest tányérhússal.

179 komment

Címkék: húsleves velőscsont marhaszegy kishúsfazék szerecsendióvirág

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr944694730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 07:32:51

Jó reggelt!
Irgalmatlan fejfájásra jó gyógyír lehet ez a húsleves.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.08. 07:36:35

Jó reggelt!

Izgalmas fűszerezés. Én is használok bele velőscsontot. Ha ráérünk lehűteni, majd lezsírozni, nagyon ott a helye a csapatban.
Nem említetted a velőscsont sózásának szükségességét. Örülök, h túl vagy ezen az urbán legendán.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 07:46:59

Jó reggelt!

Meg vagyok elégedve, gyönyörű, megfelelő a fűszerezése, lé mennyisége.
1 baja azért van! Nélkülem ettétek meg!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 08:29:55

@anica inkognitóban: Felétek is időváltozás?@PO: Nekem bejött a velőscsont sózása.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 08:33:31

Általános kérdés: Jó ezek a fajta lábasok az indukciós tűzhelyre? A villanyon nem igazán jöttek be, úgyhogy átcsoportosítottuk a gáztűzhelyes házba. Van még egy korosztály akinek egyes levesek csakis a hagyományos bonyhádi lábasban elképzelhetők.
Mi indokol egy külön indukciós főzőlapot? Nálam az indokolgat, hogy néha kevés a főzőlap.
Az a tányér is kúl. Főtt húst tormával, az is jó!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 08:35:10

A villával zsírozást azóta ismerem, hogy kaptam egy Gundel szakácskönyvet. A leszedett zsírt bizonyos esetben pl rántáshoz fel is használják benne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 08:37:03

@PO: Jó reggelt!
Én nem sózom a velőscsontot, mert urban legendának tartom (párszor próbáltam, de hatástalan), viszont a vékony fehér cérnával való 3-4 átekerésben hiszek - és működik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 08:41:24

@hajdulaszlo (volt hajdul): Amióta ez az indukciós rezsóm megvan, csakis bonyhádit használok rajta. Tökéletesen megfelel a célnak, és nem hagyod a fizetésed a boltban egy lábosért. Egy fontos tapasztalat: Ha a lábosod zománcozása már megmattult, hajlamos beleégni az étel. Ez a fajta tűzhely úgy működik, hogy az összes energia az edény fenekébe megy, csakis azt forrósítja, így "nagy lángon" igencsak forró tud lenni a lábas feneke! Előnye viszont, hogy máshova nem megy a meleg - gazdaságosan működik, valamint jól szabályozható.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 08:48:23

@hajdulaszlo (volt hajdul): A villás ötletet külön köszönöm - eddig hálós kiszedőkanalat használtam, ami hoz magával kis levesbetét darabkákat is, míg a villa csakis a zsírt emelte le.
Ez a fehér leveses tányér része egy pont ilyen fehér teljes garnitúrának, ami gyakorlatilag az egyetlen a háztarásban, és 18 személyes ... Tán az Ikeában vettük vagy 100 éve?
A külön rezsó indoka nálunk kettős:
Rendszeresen főzünk a kutyának/macskának csirkefarhátat sok zöldséggel, és hát a farhát nem mindíg illatos.
Ebben a hőségben a konyhai tűzhely használata feketelistán van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 08:49:30

@dömbi: Jó reggelt neked is! Csukva volt az ablakod, visszajött a fénypost :)

1kutya 2012.08.08. 08:50:12

uhhh! meginnék most egy bigrével!

1kutya 2012.08.08. 08:53:59

@Andrass9: egy jó elszívó sokmindent megold! láttad nálam azt a nagy dögöt, bár arra is azt mondta a szaki, hogy max páraelszívónak nevezhető és nem szagelszívónak:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 08:55:01

@Andrass9: Valaha mi is vettünk néhány olyan "hagyományosnak" tűnő edényt az Ikeában. Vettünk egy nagy kékmintáűs fémtálcát is tiszaugi (myownminds.wordpress.com/2012/08/05/piacos-nap-es-tiszaug/) barátainknak, azzl, hogy disznóvágáskor arra tegyék a hurkát és a kolbászt, amit elviszünk kóstolónak :-)
Lehet, hogy a jövőben a kocsonyfőzés is ilyen indukciós cuccon fog történni, annak is igen erős szaga van.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 09:02:38

Csodás színe van a levesnek. Villanyszámlánk túl markáns lévén nincs szívem ilyen hosszú ideig villanyon főzni, inkább kuktában készítem a húsleveseket.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 09:05:51

@Andrass9: Nem is igaz, az összes ablakom nyitva van, mert végre nem esik az eső! Pontos volt a cím?
Most miattad főznöm kell 1 ilyet! Persze oldalasból, mert a marhából olyan se íze-se bűze, mintha vizet kanalaznék. De hogy miért? Ötlet, valaki?

Az utolsó zománcos fazék vásárlásánál bevallom őszintén, engem vizesruházni kellett, az ára miatt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 09:11:51

@hajdulaszlo (volt hajdul): Jó az a piac! Elkelne errefelé is. A mienk kicsinyke és csak kéthetente van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 09:14:24

@dömbi: Ez már több napja volt, akkor még esett nálad :)
A zománcos árai (szabvány piros, fehér vagy szürkemintás belsővel) nem olyan vészesek. vettem egy 4 literes lábast (28 cm) az olajban sütéshez 2800 Ft-ért ami 10 euro kb.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 09:25:11

@Mitzi von Küche: @Andrass9: Kocsmáros bácsi! Szóljon már rá Mitzikére, hogy liberális a kocsma, de csak egy határig. Mondanám: Margit! Nóórmális? Húslevest, pörköltet nem főzünk kuktában. Nem a hús puhasága a fontos, az csak melléktermék, ha már megpuhult. A lé, a szaft. Ahhoz pedig idő kell, hogy a szükséges anyagok kioldódjanak. A tyúk, csirke ia megfő rövid idő alatt, mégis felteszik a 7 órás mise előtt főni, de csak délben szedik szét.
Lakodalmakon elkövetik azt a gazságot, hogy a levesben főtt mellett, combot (fűrészport) még megsütik, s éjfélkor feltálalják. Borzalmas.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 09:27:37

@Andrass9: Pedig ez csak a volt "Kispiac" Az volt az igazi amikor az utcán sarkán megépül a "Nagypiac". Most már csak a helye van meg. Lehet, hogy meccselek azon, hogy ismét megnyissuk. A mi piacunkon egyedül a faház kocsma maradt meg a hajnali szíverősítő végett.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 09:33:51

@Andrass9: Figyeljetek oda, mert a jó minőségű bonyhádi lábasok mellett, főleg a "100" forintos boltokban ott vannak, a vacak romániai zománcáruk is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 09:40:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): A bonyhádira azért mindig figyelek. Az klasszikus, és még most is jó a zománca!
Nálam kukta két ételhez van bevetve: pergős rizshez van egy pici kuktánk, amiben 9 perc alatt kész max 6 adag rizs, és egy nagyobb, amiben rozsdás marhát készít a feleségem.
@Mitzi von Küche: Tegyük fel, hogy 8 órát akarod főzni és 50 Ft egy kilowatt áram. 200 wattos állásban a leves szépen mozog, de nem zubog. Ez teljes 80 Ft-ba került. Hogy gázon mennyi ez, nem tudom, mert soha nem mértem, pedig megérne egy misét!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 09:44:45

@Andrass9: Tök mindegy melyik energiahordozót használod, a vége ugyanannyi. Állambácsi vigyáz arra, nehogy lyukat találj a légycsapón. Volt, hogy fúrt kutunk volt, azaz nulla vízdíj, viszont az áram díj...

Pinka-Panka 2012.08.08. 09:49:27

@Andrass9: remek a levesed, jól néz ki zusammen az egész!
Szerintem nagy bűnőket követek el, hogy én kizárólag a második vízben főzöm meg a levest - ami csakis a legjobb marhahúsból van, ezt már a H. Lacinak leírtam valahol. Legjobb húsleves= marhahúsból...
Zsír még így is van rajta, zöldség picit több és kelbimbó még vagy kelkáposzta is. velőscsont majdnem mindig, én is lassú főzésnek vagyok a híve, de istentisztelet előtt teszem fel jóval és nálunk is délig fő meg!

Pinka-Panka 2012.08.08. 09:54:04

@hajdulaszlo (volt hajdul): odafigyelek, de segíthetnél, miről ismerem fel a jó bonyhádit. Most szeretnék venni egy 15 literes fazekat, ami, ha lehet fehér legyen belülről - eskü nálunk, hogy a savanyúságnak szánt levek, csak ebbe jók...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 10:04:13

@Pinka-Panka: A bonyhádi síma zománcoson ott a bonyhádi cimke és a Kermi cimke is. Vagy a bonyhádi felirat. A teflonos belsejűn az EMA-LION logó is. (Teflonos jó rántott cucchoz.)
www.emalion.hu/

1kutya 2012.08.08. 10:11:10

@Pinka-Panka: esetleg www.emalion.hu/

a hagyományos vagy nagykonyhai edények feliratra kattintani.

Pinka-Panka 2012.08.08. 10:30:06

Köszönöm a segítséget, én még nem vettem az elődeimtől ami van az lepukkant.

Pinka-Panka 2012.08.08. 10:30:16

Köszönöm a segítséget, én még nem vettem az elődeimtől ami van az lepukkant.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 10:44:24

@Andrass9: Anyósom szokott mindig levenni 1-2 lábosra, én azért sokallottam a 5-8 ezret, jó nem kicsik voltak, de akkor is. Nekem van még 30 éves rozsdamentesem is, semmi baja. Tepsiben szeretem a zománcost, a 100 forintosban vettem sok éve őket, na azok állják a sarat. Tudjátok szürke mákos kívül-belül, talán itt is volt már fotón, de Tománál tuti.
A teflont sütihez nem, mert mire üvöltenék, már valaki késsel szétbarmolja az alját.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 10:54:12

@hajdulaszlo (volt hajdul): A túlnyomás ugyanazt míveli a hozzávalókkal, mint a több órás főzés, évtizedes tapasztalataim alapján. Az elkészült húsleves gyönyörű színű, zamatos, a zöldség üde benne (és habozni sem kell). A témát kifejtettem némileg PO blogján. Szívesen meghívlak egy ilyen leves megkóstolására, bejelentkezéssel.
@Andrass9: Kerámiatűzhelyem van, a sütő 3kW-os. Érvelésed megfontolandó, ha egyszer ráérek, bizisten kipróbálom :)

BariKarika 2012.08.08. 11:00:19

Babette nincs itt, ezert ram harul a feladat: szeGfubors :)

Egyebkent ilyen leves barhol, barmikor johet, itt ebbol van a legnagyobb hiany, a multkor a jamon serrano csontjabol sikerult hasonlot kerekitenem, tobb zoldseggel ( en ugy szeretem)

Pinka-Panka 2012.08.08. 11:08:16

@dömbi: nálunk is az a hiba, amit András mond, hogy megfakult a fazék alja és az már hibás, ezért kell cserélnem, a leégés miatt is fontos cserélni.
szeretnék úgy csinálni, ahogy Anyám szeretné!

1kutya 2012.08.08. 11:10:18

@BariKarika: még jóféle karajcsontot (vagy csontos karajt) sem lehet irelandban kapni?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 11:16:57

@Pinka-Panka: Akkor azok még békebeli lajbisok. Hány évtized után kezdtek megfakulni?
@Mitzi von Küche: Az én tapasztalataim is pont ezek a kuktában készült húslevesről. Otthon sokszor az időhiány miatt került bele.
Most már csak 2 problémám van a kuktával. Kevés az űrtartalma, és rohadt drága.

BariKarika 2012.08.08. 11:20:05

@1kutya: azt lehet viszont sertest itt ritkabban veszek, fura ize van :S akkor inkabb a marha, de csontosert a piacra kell mennem, azt csak szombaton tudok, akkor altalaban mast csinalok szoval az nem egyszeru...

egyebkent nekem a kek mintas tanyer tetszik, azt vinnem :)

1kutya 2012.08.08. 11:23:05

@BariKarika: mér'? mit csinálsz szombaton? alszol?:-DDD

Daró 2012.08.08. 11:43:08

@Andrass9: 1 m3 földgáz emlékeim szerint 10kwh, kb 160 ft :-)

Daró 2012.08.08. 11:49:28

@Daró: Másképp: négylyukú gáztűzhely, egy db wok-égővel (3 zónás, irgalmatlan égő) kb 20 főre húsleves, köretek, 2 féle főétel mérésem szerint nem egészen 3 m3, azaz kb 450 huf.

De mióta kipróbáltam hugomnál az indukciósat, kizárólag olyat vennék, egyszerűen szuper!

Sütőből meg már rég csak az elektromos, egyenletesen süt, alul-felül, léget kever, grillez.
@Mitzi von Küche: való hogy a mienk is 2,6 kwh-os, de ez a maximális felvétel ha minden egyszerre megy és épp fűt! sütés alatt tapasztalataim szerint max. a harmada az áramfelvétel. (egyidejű alsó-felső sütésen, légkeveréssel) Az újabb és nem túl drága sütők annyira jól szigetelnek, hogy a miénk pl. még másnap is meleg...

Pinka-Panka 2012.08.08. 11:55:31

Kérhetnék egy nagy pohár pezsgőt? Innék a kajakosokra, akik hozták az aranyat a jó szokás szerint:)) kettőt is, az Isten áldja meg őket:)

süllőcske 2012.08.08. 12:05:56

@Andrass9: Levesed, tányérhúsod csodálatos.
Nekem is egész sereg bonyhádi edényem van, mind jó és tartós.
A velőscsont végét tojásfehérjébe kell mártani, s nem túl meleg teflonserpenyőbe állítani, vékony hártyát sütni rá. Így nem lesz vele probléma.
Nekem is kifolyt néha a velő, ezért találtam ki ezt medicinát. Működik.

süllőcske 2012.08.08. 12:10:15

@Mitzi von Küche: Mi is gyakran főzzük kuktában (ha belefér), és abszolút igazolom a jó tapasztalatodat.

1kutya 2012.08.08. 12:10:36

@Pinka-Panka: fényes nappal pezsgő? be leszel estére baszikálva:)

Pinka-Panka 2012.08.08. 12:12:09

@1kutya:
az nem baj, bár 1 pohárral kérnék, attól még nem mentem a falnak sosem:)

1kutya 2012.08.08. 12:14:19

@Pinka-Panka: ha minden győzelem után iszol egy pohárral, sok lesz az mára:)

Hurri Kán 2012.08.08. 12:17:04

Húsleves... hehe... legjobb étel a fahéjas-baracklekváros rizs. :-DDD

Pinka-Panka 2012.08.08. 12:18:15

@1kutya: ha így lenne a győzelem mára, simán bevállalnám - de egyelőre a munka mámorában fogok úszni:)
További szép napot nektek!

süllőcske 2012.08.08. 12:30:25

@1kutya: Füstölt harcsa jó lesz szerinted?
Hajnalban evett nagyon a hari. Két nagy elszabadult, a pecsenyéket fogtuk egymás után a fiacskámmal. Hármat hazahoztunk, csak mi légyen belőlük?

BariKarika 2012.08.08. 12:33:29

@1kutya: edzek, taksizok, mosok, ismerosokkel talalkozom, ha az ido engedi kirandulok, kevesbe optimalis esetben a penteki bulit heverem ki :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 12:40:50

@BariKarika: Köszönöm a korrekciót, javítottam.
Arrafelé nem árulnak rendes marhahúst meg csontot sem?

1kutya 2012.08.08. 12:44:26

@süllőcske: ha küldesz belőle, akkor jó!:)

BariKarika 2012.08.08. 12:46:57

@Andrass9: dehogynem, de nem a tecsoban ( az van itt mellettem, semmi mas) ott csak steak, stew-nak valo van, kicsomagolva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 12:48:58

@süllőcske: Az ötleted igazán jó! Mostmár csak az a kérdés, hogy ez a hártya féligáteresztő vagy milyen, hogy a velő ízéből jusson a levesbe is? Vagy annyira jól zár, hogy amikor kiütöd belőle gyönyört, akkor egy merőkanál zsír is jön vele? Ami persze nem baj, hisz a levesről amúgy is levilláznánk :)

BariKarika 2012.08.08. 12:49:05

@Andrass9: a piac a tuti de nekem ahhoz busra kell ulnom, bemenni a varosba, ugy idoziteni mindent, cipekedni...( ha en bemegyek a varosba marhaert akkor tuti, hogy a seggere verek 100euronak, es marhat nem veszek, mert tele van a kezem a taskakkal :))) )

1kutya 2012.08.08. 12:53:50

@BariKarika: hát tessék bemenni az üzletvezetőhöz (sic!), odacsapni az íróasztalra és kikövetelni, hogy legyen csont, meg lábszár, pofa stb:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 12:54:11

@BariKarika: Hentesbolt nincs a közelben? Nem vagyok felétek járatos, de előrecsomagolt húsárut pl az USA-ban kapok kisebb boltokban is. És persze néhány helyen találtam már igazi hentest is ( www.mckinnonsmarkets.com/ )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 12:55:31

@BariKarika: Ooops - visszavontam a más boltokra vonatkozó gondolatokat:) Az érved teljesen helytálló!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 12:58:49

@BariKarika: Ossobucconak való lábszárt én évekig használtam húslevesbe. Volt benne csont, velő és jófajta szaftos hús. Shin néven előre csomagoltan lehetett kapni a szupermarketben. Azt, hogy abból sokkal értékesebb eledelt is lehetne főzni, csak nemrégen tanultam meg :)

BariKarika 2012.08.08. 12:58:56

@Andrass9: nem a varosban elek, marmint nem a kozpontban, itt a kornyekunkon nincs hentes, csak bent, tescoban kicsomagolt husaru van, de nem csontos, max sertes borda van csirkelab ez az...
Ha jot akarok akkor a benti hentes, abbol is egy, tuti perverz a csoka, tart pacalt, kormot, a marhapofat meg kell kerdeznem, muszaj ujra csinalnom :)

@1kutya: ha azzal mennek be hozza, hogy aruljanak meg tobb olcso csokit meg kekszet meg pizzat , szarra cukrozott reggelizopelyhet, uditot akkor arra tuti igent mondananak :S a husra tuti nemet :)

süllőcske 2012.08.08. 13:01:12

@Andrass9: Lehet átmeneti is, ha megszurkálod.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 13:12:30

@süllőcske: Halat ugyan sokféleképpen megeszem, de előnyben részesítem a lehető legegyszerűbb módot, hogy csakis a hal.
Harcsa roston, köretnek rántott harcsa. Na milyen. Előételnek haltepertő. Nálam az ilyen jellegű dőzs elég sűrűn előfordul. Szotyi helyett pedig keszeg.
Halhoz nem kell sem köret, sem saláta, ami a koleszterinszintet hívatott csökkenteni-

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 13:16:49

@hajdulaszlo (volt hajdul): jaj, nagyon! :(
@dömbi: ötletem van, de nem mondom, mert archúzgálás lenne :DDDDDD
@Pinka-Panka: hideg vízben, lassan, én is így tanultam:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 13:17:23

@süllőcske: Régebben mi is főztünk kuktában (házasságunk első évében) aztán megtanultunk főzni. Bocs magas labda volt :-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 13:19:02

@süllőcske: most nem tudom, miért ugrott be a "ha belefér" szókapcsolatról Mr.Bean és a pulyka..:DDD

1kutya 2012.08.08. 13:23:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): igaz! bor kell csak hozzá, az is csak azért, mert unja már szegény a vizet:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 13:32:51

@1kutya: tegnap a tintahalas pizza után mondja a kollegám, hogy szólhattam volna, ebédszünetben akváriumot takarított..:D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 13:41:15

@anica inkognitóban: Csak mondjad, én nem húzgálok semmit ígérem!
@Pinka-Panka: Ezt tegnap- tegnapelőtt is már felvethetted volna, hátha a Mama nem esett volna ki, Szöcsinek meg befigyelt volna az arany, és a Gaber se sírt volna a dobogón.

süllőcske 2012.08.08. 13:46:19

@hajdulaszlo (volt hajdul): Szerinted mi ment a hajdanvolt, rendszeres horgásztúrákon? Pálinka, hal, bor. Megint hal, pálinka, bor. Hal, bor. Pálinka. Hal. Be a faluba. Bor, kész a hal. Együnk. Na, egészség, páleszt a pörire. Nyárson, ppfffröcsöt rá.
Na de aki elég figyelmes, nem dogmatikus, felfedezi, hogy a halacska rendkívül sokféle módon és környezetben remek étel. A történelmi halételek példaként sorolását most kihagyom.
Egyszerűség? Most nyomtam be húsz deka nyers harcsafilét, magában.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 13:55:12

@dömbi: Az első rozsdamentes kuktámat még Bécsből hoztam (én nem Gorenjét), 4 + 8 literes edények, egy fedéllel -nem kicsik...
@BariKarika: Amikor a nagy serranoit láttam, eszembe jutottál...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:05:01

@dömbi: csak az jutott eszembe a tegnapi eszmecsere után, hogy nem lehet-e, hogy egy pár hozzávalót átpakoltál a marhahúslevesből a tiramisudba..:DDDDDDD
nálam is játszott már minden midennel, belőled is kinézem..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:07:06

@Mitzi von Küche: anyunak meg az a nagy, régivágású van, ő nagyon szereti.:)egy-egy hirtelenjött, sokszemélyes (mondjuk, 20 az már az!)családi ebédkor nagyon jól jött!

1kutya 2012.08.08. 14:14:16

na, én meg most kérek valamit inni - az se baj, ha gyorsan! elődöntősök a kézisek!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:16:46

na és mit?? hűtsön, vagy fűtsön??:D

BariKarika 2012.08.08. 14:17:40

@Mitzi von Küche: oh tenyleg? latnad az en 'labaimat' :))) hasonlit a serrano labakhoz, nem vagyok egy ropi modell na :)))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 14:18:26

@süllőcske: Mondom én, hogy sokféleképpen, azaz mindenhogy jó. Hal is az egyik olyan alapanyag, amivel ha szinte semmit sem teszel, már kiváló.
Még azt a vietnami förtelmet is megbocsátanám, mint igéretes kezdet azoknak, akik eddig nem halaztak, de nincs további lépcsőfok.
Megveszi a háziasszony a pangasius, kirántja, mert hallotta a szomszédtól, hogy ócsó és nincs benne szálka. Gyerekek, ember megették a semmi ízű halat (magyar ember az ízektől, zamatoktól írtózik mint ördög a tömjénfüsttől) Na jó kóstoljunk mást, ha már mi is halevők lettünk. Mi van még. Van piroszacskós pangasius, hekk filében, törzsben. Nincs ponty, keszeg, harcsa, fogassüllő, csuka, hogy csak azokat soroljam, ami egyébként van.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 14:22:41

@anica inkognitóban: Hülye, most leköptem a monitort! Ha átpakoltam volna, akkor nem rinyálnék, h nincs se íze se bűze. Vagy lehet, h a hús nem kellett volna a levesbe, hanem a tiramisuba?
Köszi, végre Valaki, aki kinéz belőlem is valamit. Hálából eszem majd neked is 1 tiramisut Genovában.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:24:11

@dömbi: hát, az nekem biztos nagyon jól fog esni..:DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:27:51

@dömbi: melyik is az, amire előre nem szabad inni?? sosem tudom..:DDDD
bocs, Robi! :P:DD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 14:40:57

@anica inkognitóban: Először nekem, aztán majd neked. Jussak el odáig, a többit majd intézem ne izgulj! Össze-vissza eszem majd ott mindent, meg még csomagoltatok is. Na jó utóbbira hideg vizet ne igyál!
A medve bőrkéjére, mert a kutyából meg nem lesz szalonna! Így mondta nekem egyszer valaki, igaz azóta sem állok vele szóba. höhö

süllőcske 2012.08.08. 14:43:53

@anica inkognitóban: A csuka fogsorára, a sügér pikkelyére, balin szálkájára.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:45:28

na, most már tényleg mindent tudunk, hülyén tán már nem halok meg :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:49:18

@dömbi: Tiramisu Genovában? Fotózd majd le és tedd majd fel Fb-ra, kérlek. Na, az már nem virtuális küldés!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 14:52:15

@Mitzi von Küche: aztán majd beletörik a fogam! :DD

( jelentem, a héten készülök a panorámára!!)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 15:10:59

@Mitzi von Küche: Rendben, ha elvisznek én mindent lefotózok megígérem,csak vigyenek el.

A héten már többször reklamáltam, h engem is meghívtak, el ne fejtsék az itteni illetékesek.

@anica inkognitóban: háhá, idáig gondolkoztam mi az a panoráma, de most már tuuudoooom!

spájdernecc 2012.08.08. 15:33:35

Marhahúsleves...
pont az volt vasárnap
mondjuk nekem ilyen kicsi edényem nincs, fel is trancsíroznának az asszonynépek :)
a főtt hús tormával pedig az istenek ajándéka
Jó napot kívánok!
/ meg egy kis esőt /

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 15:41:25

@dömbi:ma olyan gyingyi (Pankától hallottam ezt a szót, nagyon tetszik) mindegyikünk, nem?:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 15:42:02

@spájdernecc: este 7 után eshet, 6-tól demonstrálunk, akkor ne! itt legalábbis!!

1kutya 2012.08.08. 15:45:57

@anica inkognitóban:

- Megyünk... na... hogyishíjják? Aha! Megvan! Menstruáció!!!
- Nema' he! Demonstráció!
- Mindegy nekem, csak vér folyjon...

spájdernecc 2012.08.08. 15:49:22

@1kutya:
eben guba :)
jót röhögtem ma
azt írja a Zújság, hogy a vadászok és vadtenyésztők hosszú évek alapos kutatómunkája során rájöttek, hogy azért kevés a nyúl, a fogoly meg a fácán, mert túlszaporodott a rókaállomány.
nos, ezt én két kisfröccsért elárultam volna nekik

1kutya 2012.08.08. 15:57:23

@spájdernecc: azér ne add le ennyire, kérjél rögtön egy négyzetmétert:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 15:58:24

@1kutya: hülye..:DDD
@spájdernecc: öröm a kompromisszumkész vendég..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 16:01:37

@1kutya: mint mondottam volt, felmelegedett a borod. kiöntsem, vagy fújod?:P:DDDD

1kutya 2012.08.08. 16:02:42

@anica inkognitóban: tedd el holnapra (több nap, mint bor).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 16:05:02

@1kutya: jó.:)
utálom a szerdát: hosszú nap..
valaki hozzon egy jégkrémet, de kettőt! :))

spájdernecc 2012.08.08. 16:05:47

@1kutya:
megette a fene
üzleti ügyekben mindig is balek voltam :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 16:14:17

@anica inkognitóban: Én ugyan nem, gyingyi aki mondja! DDD
Csak kérjed a jégkrémet, úgy jársz mint én, majd jól hoznak neked is kávésat! Olyan rossz volt mint a bűn.
@spájdernecc: Én ingyen is mondogatom évek óta, persze kiröhögnek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 16:22:40

@dömbi: bármilyen jégkrémet megeszem, olyan vagyok mint Gombóc Artúr: csokisat, vaníliásat, epreset, spenótosat, májkrémeset stb.....:DDD

apropó: milyen jó volt a Tokaji aszú ízesítésű fagyi, amit Pesten ettünk! :) No, az is jöhet! :)

süllőcske 2012.08.08. 16:31:04

@anica inkognitóban:
Kóstoltad már az Aranyszarvas szarvasgombás tokaji aszú zseléjét? Mondjuk túrógombóchoz, vagy jó fagyihoz?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 16:31:41

@süllőcske: nem kóstoltam, de adományokat szívesen fogadunk..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 16:42:16

remélem, a Főnök értékelni fogja (fizetésnapkor) :D
A borivó tízparancsolata - Fornády (Fuchs) Elemér: A borkezelés mestersége című művéből (rácz, 1999)

1. Bort soha se igyál éhgyomorra!
2. Bor előtt ne egyél édes ételeket!
3. Légy figyelemmel a bor megfelelő hőmérsékletére! Legmegfelelőbb a 9-11°C-os természetes pincehőmérséklet, a vörösbornál szobahőmérséklet: 16-20°C.
4. Ügyelj a palackos bor helyes felbontására! Utána tiszta kendővel töröld meg a palack nyílását!
5. Bort mindig lassan igyál!
6. Apró kortyokban élvezd a bort!
7. Nemes fajbort ne keverj vízzel!
8. Tarts mértéket a borivásban!
9. Jobban ízlik a bor, ha eszel közben valamit!
10. Amikor egy pohár magyar bort veszel a kezedbe, hogy fehér abrosz mellett jókedvbe álmodd magad, gondolj arra egy pillanatig, mennyi fáradságos, verejtékes munka van eben a pohárnyi borban, és hogy minden elfogyasztott fürt szőlő vagy pohárka bor a szőlőművelő munkásnép számára egy-egy darab kenyér.

süllőcske 2012.08.08. 16:43:21

@anica inkognitóban: Én lehidaltam, olyan finom termék. Elérhető áron.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 16:48:08

@anica inkognitóban: Az tényleg finom volt, és szerencsére cukorral készült.
@süllőcske: Ezaz! Túrógombóc! Ez kéne nekem 2 vödörrel!

süllőcske 2012.08.08. 16:55:48

@anica inkognitóban: AranyszarvasGomba KFT.
Barátocskáim csinálják, olyan remek, állandóan fejlesztett terméksoruk van, hogy ihaj. Jelen vannak a világ legjobb delikátessz áruházaiban, London, Párizs, Barcelona.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 17:04:08

@süllőcske: oké, köszi:)
@dömbi: nekem is és aztán egy hónapig nem ennék egy falatot sem..:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 17:11:06

@dömbi: Az én kedvenc fagyim mostanság a Mövenpick-féle Wiener caffee. Csodás, még csoki kávészemek is vannak benne. (Eszem is majd vacsi után egyet Anica, Te?)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 17:16:48

@Mitzi von Küche: jaj, ne kínozz! :DDD

én most jobbra el (ó, mennyire igaz ez itt, "Kismoszkvában"!), valamikor jövök.. ha 3 napig nem, akkor valaki tegye le az óvadékot, legalább a gyerekért! :DDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 17:30:58

@Mitzi von Küche: Az finom, de amit nekem hozott a 2 fiú, az sajnos nem volt az. Így akarnak kényszeríteni, hogy térjek vissza a parfégyártásra.

@anica inkognitóban: Vigyázz magadra, és muszáj vinni a gyereket? Vállalok bébiszipirtyóságot.

1kutya 2012.08.08. 17:32:39

@süllőcske: huhhh... az a szarvasgombás fokhagymapesztó jól hangzik.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 17:40:46

@anica inkognitóban: Facebookra kivánkozik. Ide nem:-) Mármint a tízparancsolat.

Fszom az a fajbor? Lányom ürmöst ivott tévedésből fröccsnek. Nem is volt rossz. Most aztán Elemér elvtárs kiűz a paradicsomból?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 17:41:40

@1kutya: Kérem szépen, elmondom mégegyszer.
Svájci Bébiszipirtyó, komoly referenciákkal.
Bébisintér csak utána kerül szóba, jó sok pénzért!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 18:05:53

@dömbi: A parfé is megérne egy posztot. Nekem csodás fagylaltgépem van, tavaly remek gyümölcsfagyikat gyártottam (idén kihagyom, a tejszínnel vigyáznom kell).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 19:33:24

@Mitzi von Küche: Én már vagy 30 éve kihagyom. Hidd el, nem sokat veszítesz :)

Pinka-Panka 2012.08.08. 20:23:29

Jajj Istenem fagyiról beszéltek, feneketlen mennyiséget tudnék megenni illetve nyaldosni belőle. Semmi édesség nem tudja lehagyni a fagyi iránti vonzalmamat...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 20:33:50

@Pinka-Panka: Halmozod az élvezeteket, érmes szép fiúk, pezsgő, fagyi..., csak meg ne ártson!

@anica inkognitóban: Hol vagy, mi lett veled, menjünk kimenekíteni a gyereket?

@Mitzi von Küche: Igen, én is imádom. Milyen géped van, ha nem titok?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 20:43:15

@dömbi: Megnéztem: Cook's, ebay-ről lőttem. Tej, tejszín nélküli fagyi- (sörbet?) receptek érdekelnének.

Pinka-Panka 2012.08.08. 20:44:18

@dömbi: egyelőre a munkával nemesítgettem ma is magam - a vendégek ma kénytelen voltak végig hallgatni a kézi meccset fóliával a fejükön - ilyen élvezetekben volt részem:)De most aztán jöhet minden:)

1kutya 2012.08.08. 20:48:40

@Pinka-Panka: most meg a vízilabda megy, de sajna gyengék vagyunk, mint a harmatos lepkefing (vezetnek is a macskazabálók 2 fával)

Pinka-Panka 2012.08.08. 20:53:43

@1kutya: erre nem iszunk ma:(
de ne keseregjünk, a magyarok így is jók!! én büszke vagyok:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 20:55:22

@1kutya: Köszi. A receptgyűjteményt is, szoktam nézni a salty-t, de jobban érdekelnek a blogtársak tapasztalatai - fő a bizalom!

Pinka-Panka 2012.08.08. 20:57:09

@Mitzi von Küche: az unokatestvérem felesége tudott kuktában remek húslevest főzni - nekem sajnos nem sikerült.

Hurri Kán 2012.08.08. 20:57:34

@1kutya:
Hát, sajnos ennél volt jobb...

Pinka-Panka 2012.08.08. 21:00:37

Ma kefíres savanyú krumpli levest főztem, grízes tésztával és saját eperdzsemmel ettük - elfogyott...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 21:06:43

@Pinka-Panka: Írhatnék posztot róla, de minek? Jó minőségű rozsdamentes kuktában általában 3 féle húsból (marharostélyos, sertés karajcsont, tyúkaprólék), sok zöldséggel készítem már régóta, mindent bele egyszerre, háromnegyed óra múlva kész. Húsok, zöldség ki, levest átszűröm - ennyi. Az időhiány miatt kísérleteztem ki, de bevált és mindenkinek meglehetősen ízlik...
Mindezek mellett őszinte elismerésem az Andrass-féle hosszan készült húsleveknek is.

1kutya 2012.08.08. 21:07:14

@gyvy: ennél sokkal jobbnak kellett!!! volna lennie. no mindegy, remélem a kézis tesók megoldják...

@Mitzi von Küche:
- Jean! Mi ez a rotyogás a konyhában?
- Fő a bizalom Uram!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 21:09:48

@Mitzi von Küche: Joghurtot lecsepegtetve eheted? Abból fagyi, mondjuk gyümölccsel, mézzel?
Olyan fagyigépet szeretnék, amiben megfagy a cucc, és nem kell külön mélyhűtő hozzá, és legalább 4-5 literes. Itthon azt hazudom, hogy ilyet még nem árulnak.
@Pinka-Panka: Mai élvezeted volt a vendégek kínja? DDD

Szerintem minden sportoló aki kijutott az olimpiára megérdemli, hogy igyunk rá, akkor is, ha utolsó lett.

Hurri Kán 2012.08.08. 21:10:50

@1kutya:
3 olimpiát megnyertek, nem lehet örökké a csúcson lenni. Derék focistáink azt hiszem így is tanulhatnának tőlük elég sokat...

1kutya 2012.08.08. 21:12:23

@dömbi: @gyvy: oké, csak kellett volna egy kis alázatot tanulni Keményéknek Mocsaiéktól (az eredmény látszik, ugye?)

Pinka-Panka 2012.08.08. 21:12:59

@Mitzi von Küche: én ettem már ilyet is olyat is, tudom, hogy finom mindkettő... sajnos én lemaradtam erről, mert a kuktámat még régebben, befogtam cékla főzésre, vennem kéne egyet - villany tűzhelyem van nekem is...
Nálam még bejátszik a megszokás - ami nálam nagyon nagy úr - nehezen változtatok, de muszáj lesz...

Hurri Kán 2012.08.08. 21:15:01

@1kutya:
Lehet, nem tudom, mitől volt ma ilyen rossz napjuk. Mondjuk a kéziseket sztem kevesebben várták 4 közé, nem nyomta őket az esélyesség, a pólósokat igen. remélem legközelebb jobban játszanak majd.

Pinka-Panka 2012.08.08. 21:15:50

@dömbi: he-he:D már idomitva vannak, hogy ilyen jeles alkalmakkor hallgatnak:) és persze az állandó csacsogó is legalább elővesz egy újságot és nem mondja csak mondja:P

1kutya 2012.08.08. 21:22:06

@gyvy: ma? te nézted a meccseket?

Hurri Kán 2012.08.08. 21:23:24

@1kutya:
Nem a kéziseknek, a pólósoknak volt rossz napjuk. :) Kézisek valami emberfelettit produkáltak.

1kutya 2012.08.08. 21:27:39

@gyvy: a pólósok meg az egész tornán mélyen maguk alatt voltak...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 21:29:10

@1kutya: Pasim edzésén az egyik szülő szokta mondogatni a többi szülőnek, h nem a terem sarkából kell a gyereket szekálni, lehordani mindennek, fel kell menni a szőnyegre, és utána kell csinálni.

Nem kötözködök, de mi csak nézzük a sportolók teljesítményét, de nem látjuk a valóságot, hidd el nekem. Talán jobb is.

1kutya 2012.08.08. 21:30:37

@dömbi: 8 évig kézilabdáztam, tudom! éppen ezért mondtam...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.08. 21:34:55

Most jöttem meg Balatonalmádiból a Jóbarátok Halsütőjéből, három keszeg piheg a pocakomban ugyanannyi korsó barna sörben úszkálva. Kész vagyok, ezért mára búcsúzom is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 21:38:34

@Mitzi von Küche: Mindkét módszernek meg vannak a maga előnyei, ezért én nem szólom le egyiket sem.
Sütit is lehet margarinnal csinálni, ha ahhoz szoktál.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 21:40:50

@Waka: Sörbe fullasztod a szegény keszegeket????

Hurri Kán 2012.08.08. 21:41:12

@1kutya:
Sajnos a sportban ez is benne van.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 21:43:30

@Andrass9: A margarinnál azért a vaj sokkal jobb...
@Pinka-Panka: Pedig érdemes az új dolgokat kipróbálni. Én most gyűjtök információkat arról az új, drága ketyeréről, amivel turmixolás közben lehet főzni (a nevére nem emlékszem most, késő van).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 21:49:18

@1kutya: a hivatal is nézte az élőközvetítést, még a jegyző is...:DD

megvagyok, gyerekestől, férjestől és fantasztikus élményben volt részünk :)

@hajdulaszlo (volt hajdul): van egy varázsszó:szerintem :) és nem hiszem, hogy szintenaluli lenne, de @Andrass9: kimoderálhatja a kedvedért, bár az a rizikó benne van, hogy ha törli, én ma már ide nem tudok írni... ez mondjuk, csak számomra lenne probléma :D
@dömbi: a gyerekeink jövőjéről van szó és totál biztonságban voltak, ellenkező esetben fel sem merült volna az ötlet.. most tanulhatják meg tőlünk, hogy a jogaikért hogyan tudnak majd kulturáltan kiállni.:) hosszú, majd mailben..

1kutya 2012.08.08. 21:49:47

@gyvy: benne... csak akkor nem kéne akkora arccal odamenni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 22:04:23

@anica inkognitóban: Jól van, megnyugodtam, megmarad a pénzük a többieknek.

@Andrass9:@Mitzi von Küche: A margarin azért tényleg más. A kukta használata nálam az idő hiánya volt, 3-5 órai otthonlétbe nem fért bele másképp, enni meg kellett, pogácsától nem mentek előre, és a műanyag, meg egyéb kajáknál lényegesen jobb volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:08:02

@dömbi: mi az, hogy a többieknek??????:DDDD tőled ott rohadhatott volna a cellámra a műanyaglakat??? :DDDDDDDDDDDD
(mondjuk, ha S. főtörzs akart volna feloszlatni, lehet, hagyom..:DDDD)

1kutya 2012.08.08. 22:15:15

@anica inkognitóban: az őrmestert, vagy a lakatot?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:15:59

@1kutya: a családot, hadd menjenek ők szabadon haza...:DDDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 22:18:07

@anica inkognitóban: Anyám, mire én odaérek a pénzzel, már töltöd a jogerőst. DDDD puszi
S. főtörzset meg utána a férjed osztotta volna több részre, he-he. Most megyek elosztom az enyémeket a lakás 2 távoli részébe, mert már megint turmixot követelnek.

Jó éjt!

1kutya 2012.08.08. 22:19:16

@anica inkognitóban: most egyébként mi ellen is tüntettetek?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:20:30

@1kutya: mellett. itt nem...
innék valami erőset (ha már S főtörzset nem hozhattam haza...:DDD)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 22:22:44

@anica inkognitóban: Ezt most megint nem értetted. A facbukra szoktak ilyen negédbe hajló posztokat tenni. Van ismerősöm aki fel is olvassa az ilyeneket, s végére a könnyezéstől remeg a hangja.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:27:16

@hajdulaszlo (volt hajdul): de, értettem. de nekem ez még nem negédes. biztosan a női hormonok miatt van, hogy nem vagyok olyan kemény, mint a hatnapos fagyott.. :P:DDD
Laci, egyrészt néha haloványgyenge poénkísérletnek szánja az ember, mintha nem értené, másrészt nem szeretnék a hülye ember okoskodik hibába esni, de ez nem jelenti azt, hogy nem értem :) hidd el, hogy vág az eszem pont annyira, amennyire szükséges, csak ezt nem kell minden alkalommal körbelobogtatni. szerintem :) minek? )

1kutya 2012.08.08. 22:27:37

@anica inkognitóban: akkor mi ellen? mi nem lesz csajágaröcsögén?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:28:54

@1kutya: Kósa-lovasszobor..:P:DDDD
olvassál már, te ártatlan!!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:32:24

@1kutya: óbazmeg, nyisd már meg azt a kurva gmail rendszert! :D

1kutya 2012.08.08. 22:36:07

@anica inkognitóban: értem! viszont nem értek egyet...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:37:06

@1kutya: te csak egyet? én százat :DDD
na, kiszáradok, vagy kapok inni?:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 22:40:02

@anica inkognitóban: Egye fene, itt egy pohár langyos tej. Attól jól fogsz aludni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 22:40:42

Én viszont tej nélkül, de megyek aludni. Jóccakát!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:42:32

@Andrass9: hű, de nagylelkű főnök vagy! :DDDDDD te borozgatsz, én meg egyszer jövök be civilbe, rögtön tejet kapok?:DD na,lesz még ennek böjtje! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 22:44:33

@anica inkognitóban: Nem mindenkinek adok ám a házi tejből - ez egy megtisztelés vót!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.08. 22:45:32

@Andrass9: oppardon, akkor gyorsan csináltatok belőle valamit, amibe szesz is kell..:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.09. 08:16:38

@anica inkognitóban: Bocsánat. Munkát végett azt hiszem pont elég érzéssel rendelkezhetsz. Bocs még egyszer.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.09. 08:41:47

@hajdulaszlo (volt hajdul): jaj, semmi gáz, ne marháskodj már! :) harcias és harcos típus vagyok, de mióta gyerekem van, teljesen meghülyültem érzelmi téren..:D
süti beállítások módosítása