Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

A látrányi véres események margójára

2012.07.03. 07:00 poczok2

A nyüzüge már a második tálca hurkát nyomta befelé. Vékonyka ember volt, viseltes dekkcipőben, rövidnadrágban, színehagyott trikóban és drótkeretes szemüvegben. Mint Lovasi András, mikor húsz év után kicsit penészesen előkerül a borneói dzsungelből.

Ehhez képest már a második tálca véres hurkát ette. Mit ette, falta. Komótosan, de tempósan. Friss kenyérrel, ecetes almapaprikával. Mellé csapolt barnát ivott, ami némileg stílustörésnek tűnt a kötelező rizlingfröccs helyett, de ha figyelembe vesszük, hogy április végén, a Balaton partján nem könnyű csapolt barnát találni, minden bizonnyal megbocsátható.

A sör, pontosabban a csapolt sör volt az oka, hogy dr. Telkessy és baráti társasága ezt az üzemegységet választotta. Telkessy feleségének volt cége, értékelhető gesztusként elő- és utószezonban jelképes összegért nyugdíjasait nyaraltatta balatonszemesi üdülőjében. Így volt ez ezen az április végi hosszú hétvégén is. Telkessyék befizették azt a pár ezer forintot és négy napig teljes ellátással élvezhették a Magyar Tenger áldásait. A víz ugyan cefetül hideg volt és az üzletek harmada volt csak nyitva, cserébe viszont ezerrel sütött a nap, és nem volt tömeg a parton.

Ezen az estén, vacsora után (bolognai spagetti vagy Stefánia vagdalt krumplipürével, választható,brrr) sétára indultak a falu „belvárosa” a vasútállomás felé. Az üdülő személyzete, szűkös anyagi lehetőségeik dacára megpróbált kitörni az örökös SZOT-üdülős zöldségleves-rántotthús-túrósbukta szentháromság béklyójából, de sajnos ennek az akarásnak legtöbbször nyögés lett a vége, persze a vendégek részéről.

Ezen az estén, a szokásosnál is nyamvadtabb vacsora arra sarkallta őket, hogy valami pótlék után nézzenek. Ekkor találták meg azt a visszafogottan lepukkant falatozó-sörözőt az állomás mögött, ahol ily korai szezonban is mértek csapolt barnát. Itt telepedtek le egy-egy fokhagymás lángossal pohár barna sörük mellé, Telkessy Béla, a felesége Elvira, valamint barátaik, Sanyi és Éva.

A falatozó nyüzügét Éva vette észre, aki amúgy is otthonosan mozgott a hurka-sültkolbász tengelyen, képes volt negyvenfokos agylapító hőségben is verdeső szempillákkal elfogyasztani harminc centi sültkolbászt úgy, hogy utána éhesen nézett körül. Ráadásul, - Telkessy Elvirájával ellentétben- ez meg sem látszott az alakján.

-          Nézd már, apjuk, milyen jó étvággyal eszi azt a hurkát – bökte oldalba férjét.

Sanyi, (nagydarab, kékszemű, szelíd ember, akinek mindig ökölbe szorult a talpa, ha apjuknak szólították, pláne nyilvánosan), most kissé ingerülten szólt vissza:

-          Ne bámuld már, kinézed a szájából, vegyél magadnak, ha megkívántad.

-          Nem veszek én, csak ha jó. A hurka bizalmi ügy. Pláne áprilisban. Megkérdezem.

-          Mama!

-          Haggyá békén!

-          Te nem vagy normális.

Telkessyék csak lapítottak, ismerték őket, tudták, ilyenkor jobb nem beleszólni.

. . .

-          Öööö… elnézést, finom a hurka?

-          Mennyei.

-          Zsemlés vagy rizsás?

-          Asszonyom, a véres hurka az zsemlés. Kész. Nincs tovább. A többi csak olyan, mint a Mona Lisa huszárbajusszal. Karikatúra.

-          Izé, jól át van sütve?

-          Roppan, mint lökhárító a kerítésoszlopon.

-          De nincs kiszáradva, ugye?

-          Szaftos, mint szűzlány . . . de ezt inkább hagyjuk. De miért nem kóstolják meg? Én már nem kérem, túlvállaltam magam. Tessék, nem haraptam, csak törtem belőle. Itt van kenyér, meg paprika, úgy az igazi. Ha ízlik, vehetnek még. Csak a látrányit kérjék a Pistától. A látrányi vérest. Máshol nincs az egész déli parton. Mondjuk az északin se.

-          Köszönjük szépen, elfogadjuk.

-          Mama!

-          Haggyábékén!

-          Köszönjük mégegyszer, izé. . . uram.

-          Laci. Laci vagyok, elnézést.

-          Hát akkor köszönjük, Laci.

-          Nincs mit.

A kis ember elkacsázott a vitorláskikötő felé, Éva mag rávetette magát a söntéspultra. Kért még egy korsó barnát, egy szál véres hurkát, kenyeret, uborkát, mustárt, káposztával töltött paprikát, céklát egy kisebb darab kolbászt, hogy a hurka ne billegjen a papírtálcán, meg egy citromos sört Sanyinak.

Telkessy szívesen vele tartott volna (főleg a korsó barna végett) de Elvirája egyetlen szemvillantása lelohasztotta ebbéli vágyát.

Éva két pofára ette a hurkát, a mustárt néha keze fejével törölte le arcáról, közben beszédbe elegyedett a csapossal.

-          Remek ez a hurka.

-          Abbizony az. Látrányi.

-          A Laci ajánlotta, aki az előbb ment el.

-          Tudom. Úgy szereti, mint saját gyermekét.

-          Ez a Laci, ez itt lakik Szemesen? vagy valami vízi ember?  Úgy nézett ki, mint egy öreg hajós.

-          Hát, van ugyan egy kis vitorlása, de nem helybéli. Övé a vágóhíd Látrányban.

 

 

 

Based on a true story

53 komment

Címkék: véreshurka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr194620952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.03. 07:07:23

a véres hurka zsemlésen, bizony.
bevallásuk szerint azért csinálják rizzsel, mert az könnyű, nem dagad meg és nem szakad ki. én ebből arra következtetek, hogy csak a jó hentes tud zsemlés véres hurkát:)

Daró 2012.07.03. 07:37:02

"a hurka bizalmi ügy"

Sosem ettem még zsemléset, csak rizseset. Nos, bárki bármit mond, nem rossz az sem.

1kutya 2012.07.03. 07:44:54

nem lettem éhes tőle (nem haverom a véres hurka, ellentétben a tüdőssel:), de az írás megint zseniális - mint mindig, de nem tudom abbahagyni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 07:58:33

májashurka, stipi-stopi!
de most inkább egy liter kávé! :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.03. 08:04:42

Köszönöm szépen, nem vagyok éhes.

@anica inkognitóban: Itt a kávé, egészségedre!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 08:07:24

@dömbi: jaj, köszi! kedves vagy, jólesik :))

na, összekaparom magam, mert a család már felpörgött...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.03. 08:10:35

@anica inkognitóban: Akkor nekik ne adj a kávéból.

Az írás ismét kiváló!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 08:35:18

@dömbi: a férjre azért ráfér egy..:))

fiúk, nyugtassatok meg: ugye, azért egy jóízűen falatozó csaj, az teljesen oké? :DD
mondjuk, ma reggel nem ennék hurkát, de a sztori jó :))

skylla 2012.07.03. 08:44:52

nekem is nagyon tetszett, csak az a szerencsetlen telkessy miert nem ehetett belöle?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.03. 08:45:18

@anica inkognitóban: Ne a fiúkat kérdezd. Inkább 1 ilyen nőci, mint aki turkálja az ételt, de nem?
De miért ennél hurkát, mikor az ország legjobb kolbásza ott van?

1kutya 2012.07.03. 08:54:29

@anica inkognitóban: a rumot ki ne hagyd neki belőle:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 09:24:23

Kíváncsi lennék, h Poczok urat Sanyi vagy dr. Telkessy személyesíti-e meg (vagy egyik sem, de ott volt és zseniálisan elleste a történéseket).

Vaczak2 2012.07.03. 09:27:35

@Mitzi von Küche: Sanyi és Éva létező személyek, a többiek korábbi írásokból származó fiktív alakok, a történet miatt kerültek ide, egyik sem én vagyok, de a sztori (majdnem) így valóban megesett.

Öreg Sam 2012.07.03. 11:11:02

@Vaczak2:
"az emberélet utjának felén egy nagy sötét erdőbe jutottam,mivel az igaz utat nem lelém"-vagy hogyis van Babits(?)orditásában.(aki jobban tudja,feltétlen javitson)
Én az emberélet feléig debreceni voltam,itten volt hurka:
1,Májas kevés majoranna,rizs.
2,Tüdős sok majoranna,rizs.
3,Véres,sok köménymag,kevés majoranna,rizs.
Ezen szocializálódtam.
"az emberélet utjának felén"-vagy hogyis-,elvetett a sorsom Kecskemétre,úgy 30+ évre.
Nem ismerhetitek azt az érzést,amikor meg kell kérdezni,hogy gyalog hogy jutok haza,a cég bérelte panellakásba:))
Aztán persze apránként felfedeztem a környezetet,többek közt a "kis piacot",ahol 7-8 hurkás-kolbászos-lángosos versengett a veveők kegyeiért.
Ott ért az első pofon...
Minden hurka zsemlés volt!!!
Az üditő kivétel a gerslis(máig nem merem megkóstolni,nem tudom mi az)Ha most valaki elagyarázza,akkor betárazom a kalasnyikovot.
Lassacskán beletörődtem a dolgokba,uram bocsá' még izlett is!
Most a sorsom ujra Debrecenbe vezérelt.
Semmi sem izlik...
Basszameg,én már igy fogok meghalni,ég és föld között,mint Salamon koporsója...

Vaczak2 2012.07.03. 11:19:50

@Öreg Sam: Rövid válasz: Egyé kóbászt vaze!
Hosszabb válasz: A gersli(gerstli?)nekem is Belzebubbal és az Armageddónnal(Harmageddón?)egyenérékű. Én életem első 20 évében egyáltalán nem ettem véres hurkát!! Nem vót otthon. Aztán mikor kiszabadultam a nagyvilágba és kollégista lettem Bépesten, a rákoskersztúri buszvégállomás buffet-jében volt májas (3,20 Ft/10 dkg) és véres (2,80 Ft/10 dkg) /1983/ finom utalás a minőségi különbségre. És ugye a kollégista mindig éhes és mindig csóró, automatikusan jött a véres. És mondá az Úr, és jó vala...
Aztán sokkal később pécsi barátok révén a füstölt hurka, ami egy teljesen más operett, de erről majd egyszer hosszabban...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 12:04:01

@Öreg Sam: Salamon = Mohamed. Mit szólna Szép Ilonka:)

tartetatin 2012.07.03. 12:25:21

Szerintem bátran lehozható lenne jobb napilap hétvégi mellékletében :) sőt

Vaczak2 2012.07.03. 12:51:17

@tartetatin: Hát én is ezt mondom! Én is! Csak sajna egyelőre nem verik rám az ajtót a jobb napilapok. (Vannak még "jobb" napilapok?)
Egyébként távlati célom a Playboy bár az csak havi.

Daró 2012.07.03. 13:01:54

Én is a Pléboyra hajtok. Elkezdtem fogyózni, futok, epilálok es elkezdtem hüvelyeseket enni, hátha az segít az elsődleges nemi jellegem változtatásában ... :-)
a jobb és a napilap egy ily kicsiny országban szerintem nem létezhet egyszerre...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.03. 13:17:32

@Vaczak2: lehetne olyat, hogy a következő részben, tehát a cukrászdai színben Béla - bár szelíd növényevő - véres bosszút áll Elvirán, ugyanis amikor kérik a fagylaltokat, beveti a hírhedt "lézernézést", amit eddigi házasságuk során még csak kétszer alkalmazott, harmadjára pedig most, amikor Elvira sorolja a pincérnőnek a fagylaltkehely összetevőt, és ott, a 6. és a 7. gombóc között - pedig a 7. gombóc pont a gesztenye lett volna, ami köztudottan nemcsak Elvirának, hanem nekem is a kedvencem.
Szóval, lehetne? :D

Vaczak2 2012.07.03. 13:46:38

@PO: Béla óvatos duhaj, s alamuszi macska is egyben.
Ha emlékszik valaki, a "Stille Nacht" című részben ő az aki Szenteste elmegy otthonról egy jót zabálni(pure fiction). Szóval ne féltsétek Bélát, helyén az esze s szíve néki.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 15:05:49

@dömbi: mondjuk, ez igaz, tényleg finom! :)
@1kutya: szóval szerinted engem csak berúgva lehet elviselni??:PP:DDD értem én...:PPP:DDD
@Mitzi von Küche: ugye, közben írogatsz is? kíváncsian várom, szerintem a többiek is:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 15:06:14

@susztertangó: ááááááááá!!! ez nagyon ütött!! :DDDDD

Hurri Kán 2012.07.03. 16:55:57

Jó reggelt. :)
Még 3 nap...
Poczok for president!

_Remy_ 2012.07.03. 17:09:30

Elég abszurd, hogy egy vágóhídtulajdonos nyüzüge, de mindig a leghihetetlenebb dolgok, amik valóban megtörténtek:DD

_Remy_ 2012.07.03. 17:29:51

@Öreg Sam: Én is túlvagyok már az emberélet útjának felén, de még nem ettem zsemlés hurkát.

Topy 2012.07.03. 17:42:17

@"Remy": nem zsemlés az, hanem "tésztás"! :)
ahogy Zalában híjják... :D

Öreg Sam 2012.07.03. 17:46:18

@"Remy":
Vagy csak nem tudod...:D
Nagy kalandtura:költözz Kecskemétre(Bács megyében bárhova)kis időre,és megtudod hol lakik a zsemlés Jóisten! :DD

Hurri Kán 2012.07.03. 17:55:52

@"Remy":
A tanárnak a gyereke neveletlen általában. :)

_Remy_ 2012.07.03. 18:18:24

@Öreg Sam: épp most merült fel a Mercedes-gyár miatt, de ha már a hurka is mellette szól :DD

susztertangó 2012.07.03. 19:46:57

@PO: @Vaczak2: Béla az a disszidens kovboj akarom mondani tsordás, aki ifiasszony feleségével hazafelé lovagolván bemutat a botló lónak: 1...2....? Lézernézés, mi?

_Remy_ 2012.07.03. 20:30:49

@gyvy: Csak talán nem pedagógusgyerek vagy? :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.03. 21:11:13

Szép estét!
Poczok ismét hozta az elvárt színvonalat, isteni.
Már vasárnap megjöttem Tatáról, de ettől a melegtől úgy össze van ragadva az agyam, hogy nem tudtam rászánni magam a kommentelésre. Az elmaradt olvasnivalót - ígérem - pótolom.
Az úti beszámolót is lassan összefércelem, de a melóban éppen hajrá van, itthon meg 31 fok celsius 01:30-kor.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.03. 21:15:51

Látrány - mellesleg - régi emlékeket ébreszt bennem, a volt kollégám, Irmapusztán kezdte a szakmát, sokat mesélt a környékbeli élményeiről, különös tekintettel - az azóta már kihalt - Kakpusztán esett bálra.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.03. 21:21:06

@"Remy": most, hogy én is túl vagyok a felén, pironkodva mondom, hogy még nem is láttam zsemlés hurkát (vagy nem tudtam róla). Kíváncsi is vagyok, nem akarok Kmétre költözni, most mi legyen?

@Waka: ezek a Poczok-posztok olyanok, mint amikor nagyanyám egy új, nagy üveg befőttet bontott. Már vártuk nagyon és tudtuk, hogy ízleni fog. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 21:26:07

@PO: felénk nem szokás szerintem.megkockáztatom: hülyének nézne a férjem családja, ha a legközelebbi disznótorkor feldobnánk ötletként..bár már eggyel több alkalom oly mindegy.:D
@"Remy": nyugodtan tagadj le belőle ;):)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.03. 21:30:24

Volt már szerencsém rizses és zsemlés hurkához is, volt köztük jó is rossz is. Szeretem mindkettőt. Igazából akkor van gondom egy hurkával, ha azt - ilyen-olyan okok miatt - agyonfűszerezik. Nekem ne lángoljon a pofám tőle, - ha ere vágyom, majd nyomok mellé valami csípős savanyút - ne röfögjek még másnap is savas abalét. Legyen selymes ízű, kívül roppanós, belül puha.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 21:51:05

Szerintem a következő vagy az azutáni blogtalira Öreg Sam hozzon nehány kecskeméti zsemlés véreshurkát, aztán majd kielemezzük. Érted, Sammy? Nem rózsát, hurkát :))

Imre apó 2012.07.03. 21:53:58

Jóccakát:)

Poczok Úr ez csúts, de nem akarlak dicsérni:):)

@PO: A svábok csináltak Vecsésen zsemlyéshúrkát, na ott ettem, de oly rég, hogy az ízére azóta se emlékszem, szrintem nem volt jó:):)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.03. 22:04:47

@Mitzi von Küche: abból legalább nekünk is jutna :))
De mit is beszélünk, sztem már Sam bátyánk alszik, mint a tej... :-O És holnap vagy olvassa, vagy nem. Ejjjj, de bizonytalan ez a mi hurkakóstolásunk!

Mitzi, jó idő van rátok? Ne küldjek zsákban 1 kis meleget? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 22:12:13

@Mitzi von Küche: :DDDD nekünk, nőknek sosem elég semmi..:DDDD
@Imre apó: ha nagyon rossz, vagy nagyon überalles lett volna, emlékszel..:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 22:22:52

@PO: @anica inkognitóban: Most mondta be a spanyol tv, h Budapesten 40 fok van, az utóbbi 100 év legmelegebbje (ritkán említik Magyarországot).
Itt most szolid 23 fok van, holnap délben 29-30 várható, kellemes szél fúj, hullámzik a tenger. Csak ajánlani tudom, gyertek ide azonnal:))

Imre apó 2012.07.03. 22:24:27

@anica inkognitóban: JA JA:)

Szép álmokat, ne meleget:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 22:28:22

@Imre apó: meleget ne is.. vagy szépet, vagy forrót! :DDDDDDD
@Mitzi von Küche: én innen sehová! legszívesebben haza sem...:(

1kutya 2012.07.03. 22:28:38

@Mitzi von Küche: tárt karokkal vársz minket, már beágyazva a szobák, a parton kibérelve a nyugágyak és a napernyők... bilibe lógott a kezem:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 22:33:41

@1kutya: de legalább felébredtél..:DDDDD neked a hívószó a tenger?:DDD

1kutya 2012.07.03. 22:38:05

@anica inkognitóban: igen! olyan nekem, mint neked a hegyek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.03. 22:41:30

@1kutya: tudom :)
te meg biztos valami tengeri kütyü voltál az előző életedben :DDD