Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Halsaláta reprodukciója

2012.07.02. 07:00 Andrass9

Minden klasszikus festményről készítenek reprodukciót, hogy azokhoz is eljusson az élmény, akik nem engedhetik meg maguknak azt a párezer milkát az eredetiért.

Annyira jó volt Süllőcske halsalátája, hogy elhatároztam a reprodukálását. Szerencsére fiam és barátnője támogató közönségként jelezték, hogy megkóstolnák. Este 7-re igérkeztek, aminek még lesz jelentősége a történet során.

Először is ismételten elolvastam a klasszikust, hogy mit kell hozzá beszereznem. A mennyiségeket a kb 8 személyes adag ismeretében teszem a listához.

  • 2 fürtös uborka
  • 3 fej lila hagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 2 kápia vagy 1 kaliforniai piros paprika
1.jpg 2.jpg
3.jpg 4.jpg

A kápiát a grillen feketésre sütottem, és egy kis zacskóban parkoltam, amíg lehült. A héja könnyen lejött, magját a csapvíz levitte. A paradicsom hámozását - lévén csak 4 darabról van szó - a gáztűzhely legnagyobb lángján villán megpiritva könnyen meg lehet oldani, nem kell víz forralással bajlódni. A zöldségeket meghámozzuk, majd kis kockára aprítjuk. Itt remekül lehet az időközben befutott vendégek segítségét igénybe venni, addig sincs velük gond :)

A füstöléshez:

  • 1 zacskó borókabogyó (nekem terem a kertben, abból szedtem ágastol)
  • 1/2 zacskó koriander
  • kis marék szegfűbors
  • 15 rövid és vastag (3cmx10cm) birskörte ág a tavaszi metszésből, vízbe áztatva
  • 1 kis zacskó faszén (2,5 kg)

6a.jpg

6b.jpgEgy jópofa alumínium tartóba szórjuk a fűszereket (és ha van valami nemes illatú faforgács, akkor azt is - persze bevizezve, hogy ne égjen el azonnal). A konténert fóliával lezárjuk, amin néhány lyukat bökünk ki az ujjunkkal. Ez megakadályozza a tartalom meggyulladását, mert oxigén nem jut bele, viszont a füst azért kijön.

(Tájékozottab olvasónknak feltűnhet a kapor hiánya. Sajnos fiam nem bírja még a szagát sem, így ennyiben módosítottam a receptet)

És maguk a halak: pisztráng, süllő, királydurbincs, barramundi, stb. Amilyen szálkaszegény halakat találunk.

Gondoltam, a CBA Gourmand-ban kapok friss halat, mert csütörtökönként érkezik friss hal Marseille-ből. Még reggel lementem a zöldségeket megvenni, megnéztem a halas pultot, ahol néhány kis pisztráng árválkodott lazac és afrikai harcsafilé társaságában. Persze volt más filé is, de most egész halat kerestem.

Az eladó megnyugtatott, hogy délután érkezik a friss szállítmány, és megígérte, hogy felhív, amint befutott. Nyugodtan mentem haza, megcsináltam a fűszeres füstölőt, és dolgoztam kicsit.

Délután 4 óra, telefon sehol, és nem marad idő a hal besózására. Futás a boltba. Halaspult gyakorlatilag üres, eladó sehol, adrenalin szint emelkedik. Csak találok egy másik halas fiút: "Jaaa - az még nem jött meg. Soha nem tudjuk pontosan mikor ér ide, repülővel hozzák." Megnézte hátul, de csak a rákfélék jötteg még meg, azt meg máshonnan hozzák. Akkor hol vehetek friss halat? Tanácsa az Auchan vagy a Tesco volt. No Comment.

A Metró kártya persze a feleségemnél van, aki a belvárosban segít kisebbik lányunknak. Jött az ihlet Mitzitől: irány a Cora. Csupáncsak 20 km ...

Halaspult szép, nincs halszag, biztató.

  • Csak tengeri pisztráng van - adja a nagyobbat (70 dkg),
  • kicsi tengeri süllő (30 dkg) - egyet kérek, nem ismeri, hogy szálkás-e? - Nem ismerem,
  • Királydurbincs - azt a szép nagyot kérem (60 dkg).

A pisztráng tisztított, de a többi nem.

- Kérném, tisztítsa meg

- Azt nem szabad!

- Miért?

- Na jó, megtisztítom.

10 perc. Újabb 20 kilométer haza. Közel 6 óra van, most már biztos, hogy hétre nem lesz kész, de sebaj, késtem már többet is a vacsorával :)

A három halat VASTAGON megszórtam kívül/belül durva sóval és egy nylon zacskóba tettem. Van egy bő órája!

A begyújtott grill szép lassan bemelegedett, szép parázs van, mehet minden a tűzre:

7.jpg

5a.jpg5b.jpg

8.jpg 9.jpg

A parázsra rápakoltam a vizes birskörte ágakat és a tetejére tettem a fűszeres alu konténert. Amint a képen is jól látható, igyekeztem csak az egyik oldalon tüzet rakni, a halat nem akarom a parázs fölé tenni! Kivettem a zacskóból a halakat, még volt rajta só. Süllőcske tanácsa ellenére nem törölgettem le őket, nem volt elég ideje a sóban a halnak. Így ahogy volt, fel is tettem a grill másik oldalára. Rá a tetejét, amiből el is kezdett vékonyan a füst felszállni - Hagyma indián rokonai biztosan jelentették Marynek. A szellőző nyílásokat kicsire vettem, ne legyen túl meleg odabenn!

10.jpg

Tizenöt perc múlva bekukkantottam, majd meg is forgattam a halakat - hátha alulról kevésbé éri a füst. Újabb 15 perc, és készre jelentettem:

11.jpg

Most már csak a Süllőcske által emlegetett könnyű kéz és a beretvaéles kés kell. Ez utóbbit megcsodálhatátok a zöldséges fotón feljebb. A halakat kivettem, kicsit hagytam kihülni, és kezdődhet a halhús kimentése a gyilkos szálkák közül:

12.jpg

12a.jpg

15.jpg 18.jpg
19.jpg 16.jpg
20.jpg 21.jpg

A késsel óvatosan alányúlva a halak bőrét szépen le lehet fejteni a húsról. Itt derült ki, hogy a süllőn még a pikkelyek is rajta maradtak :) Egyszerűen lefejthető volt a süllő húsa, csak a gerinc maradt.

A királydurbincs szép nagy halhús lemezekkel honorálta a füstölést, bőre alatt kicsit kékes színnel!

A tengeri pisztráng viszont nagyon lefárasztott. Húsa színe setétebb - majdnem lazac szerű. Gerince mellett pedig vékony kósza szálkákkal "örvendeztetett" meg. Azért nem adtam fel, amennyit megláttam, kivettem.

A lebontott húst az összevágott zöldségek tetejére pakoltam, egy-egy kis halomba a szélére pedig a 3 hal húsából kóstolót képeztem. Nekem a királydurbincs, nekik a pisztráng volt a nyerő.

22.jpg 23.jpg

Ekkora tálat már nem akartunk evőpálcikával keverni, maradt a könnyűkezű szakács és fa tálaló eszköze. Keverés közben a még felbukkanó szálkáktól is megszabadítottuk a salátát.

Mivel nem állt rendelkezésünkre PO mester kenyere, így baguett szeletekkel fogyasztottuk (magyarul: toltuk befelé).

Este fél kilenc: elfogyott:(

107 komment

Címkék: süllő pisztráng grill halsaláta füstölthal királydurbincs

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1004620363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.02. 09:06:45

fsza. én csak tonhalsalátát dobtam össze az éjjel, más nem fért belénk.

Imre apó 2012.07.02. 09:30:54

Lepkelyány, ha gondolsz a fotóra?:):):)

Imre apó 2012.07.02. 11:12:44

Debrecen izzik, átkarikáztam, ne tudjátok meg.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 12:18:02

Üdv a napfényes Torremolinosból, kellemes 25 fokból. Szobánkra várunk, aztán kipakolás után ebeéééd, majd tengercsodálás.
Andrass, remekül leírtad, így könnyen reprodukálható. A Corában én is így jártam a halpult segédjével, mondtam neki, a főnöke mindig megpucolja a halat. (A tengeri pisztráng meg lehet, hogy lazacpisztráng volt.)

1kutya 2012.07.02. 12:26:10

@Imre apó: én csak elsétáltam 100m-t ebédelni, de majdnem hőgutát kaptam.

@Mitzi von Küche: irigykedni lehet?:-DDD

tartetatin 2012.07.02. 12:41:41

Csudaszép. És nagyon megdolgoztál érte :)
(Mellesleg nem kell Metro kártya, asszem 200 ft-ért adnak napi belépőt, ha mondod a kártyatulajdonost.)
Én is pont Corában vettem pisztrángot :) Bánatos vagyok, hogy megszűnik. Az egyetlen hiper, ahová elmentem félévente 1x. Tele kifutó Cora-emblémás termékkel fillérekért. Vettem egy évre konyhai kézmosószappant :)

Imre apó 2012.07.02. 12:46:45

@Mitzi von Küche: Jó felüdülést:):)

@1kutya: Ne is mond, szakadt a víz rólam.

tartetatin 2012.07.02. 12:50:45

Elnézegetve az álomszép 4 órás laposcsirke bbq-t csak ámulok és sárgulok, hogy pasasoknak van idejük/kedvük ilyen tevékenységhez :))

tartetatin 2012.07.02. 13:00:38

Muris, 1h-kor 15 komment. Senki nem dolgozik?? :)

1kutya 2012.07.02. 13:13:18

@tartetatin: a sok nyaralós ingyenélőjét neki!:-DDD

Hurri Kán 2012.07.02. 13:18:33

Jó reggelt. :)
Hmm.. jól néz ki... Lehet ilyet birkából is? :D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.02. 13:24:05

@gyvy: Mondasz valamit. tegnap bárányt (növendék) sütöttünk. Maradt ki egy kis lapocka. Megezsem a bárányt, s mellé a zöldet.

Hurri Kán 2012.07.02. 13:49:20

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Szerintem akár bárány, akár nyúl jó lehet ebbe a salátába.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.02. 14:17:12

@gyvy: Ha a kezedre ütsz mielőtt a salátába darabolnád, egyenesen isteni marad.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 14:32:07

@Imre apó: 3,5 óra túrázás 39 fokban, az az??:DDDDD
@Mitzi von Küche: 25 fok?? óhh.. de jó lehet! :) jó pihenést, csatangolást! :)
@1kutya: majd jusson eszedbe ez a mondat augusztusban horvátBAN :DD:P

és most a'sszem, szieszta, majd este kimerészkedünk a városba megint :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 14:41:54

nézzétek, milyen gyöngyszemet találtunk Csobánkán:
kepfeltoltes.hu/120702/P1100174_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és tényleg beülnek egy kávét meginni és közben olvasgatni.. mini irodalmi kávéház :))

1kutya 2012.07.02. 14:57:41

@anica inkognitóban: tudom, akkor majd én leszek a mocskos ingyenélő, tengerparton seggásztatós, semmittevős...:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 14:59:15

@1kutya: jaja, de valahogy mégsem irigyellek... nagyjából elmondtam félmondatban, miért..
szar lehet most a bankban.. én most beállok a zuhany alá, jaj, de jó hűs lesz ! :PP:DDDDDDDDD

1kutya 2012.07.02. 15:02:41

@anica inkognitóban: annyira nem. 24 fok van, kellemesen duruzsol a hátam mögött a légkondi...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 15:08:41

@1kutya: ja, úgy lehet radírozni...a ny.festéket..:P:DDDDDDDD oszt' még így sem megy??:DDDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 15:23:35

@1kutya: viszont figyelj, ilyen kávégépet kérek ide, a kocsmába!
kepfeltoltes.hu/120702/P1100136_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

de nem a borravalómat lenyúlni és abból megvenni!!! :)

susztertangó 2012.07.02. 15:30:03

@anica inkognitóban: Na ez az! Indítsunk népi kezdeményezést a SZIESZTA AZONNALI BEVEZETÉSÉÉRT!Fenyegessük meg a kormányt, hogy addig fogunk tüntetni, amíg be nem vezetik! A hőségre és az egészségtudatosságra való tekintettel, mindenki otthon, leengedett redőnyök, lavór vízbe lábáztatva tüntet!!!

1kutya 2012.07.02. 15:33:45

@anica inkognitóban: hát mit is mondjak? nekem speciel túl giccses. de majd megkérdezzük a főnököt:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 15:35:58

@susztertangó: engem a héten nem érint..:))))
@1kutya: alapjáraton nekem is, de ott, ahol fotóztam, nagyon a helyén volt :)

Hurri Kán 2012.07.02. 15:57:35

@susztertangó:
Védőital fogyasztása engedélyezett tüntetés közben?

@anica inkognitóban:
Csobánka tündéri kis falu a hegyek között, ha van időtök, menjetek fel Dobogókőre is, ott egy kicsit az idő is enyhébb és nagyon szép hely.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 16:10:07

@gyvy: tudom, gyerekkoromban bejárhattam Sopront, Kőszeget, Bodrogolaszit, a Dunakanyart,meg ki tudja, még mi mindent. Csak ez a rohadt hőség ne lenne, már a gutaütés határán voltunk 1/2 3-ra :(
( a gyerekkel, aki rokonlélek, megbeszéltük, hogy a hegyekben keresünk neki középsulit és az anyja csövezhet majd az albérletében..:D az apja meg hadd élvezze az Alföldet, max. hétvégeken meglátogat bennünket :D)

Hurri Kán 2012.07.02. 16:19:38

@1kutya:
Ezúttal nem tiltakozom. :D

@anica inkognitóban:
Nem csodálom... Szeretem a nyarat, a meleget is elég bírom, de ez hangyányit kezd durva lenni. :)

susztertangó 2012.07.02. 16:22:53

@gyvy: Kötelező! A tegnapi napot csak sváb fröccsökkel bírtam ki.Ennél fogva éjjel többször is felébredtem...

Hurri Kán 2012.07.02. 16:24:28

@susztertangó:
Nem csodálom... Én sem a rozésüvegbe befelé öntögettem a bort. :)

Hurri Kán 2012.07.02. 16:34:47

@anica inkognitóban:
Áfonyalé??? Az meg minek bele? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 16:36:27

@gyvy: mindössze mennyiségnövelésre..:DDDDD meg túl édes fűszerbor, ez meg kicsit enyhít a gejlségén....de szerintem estére valami mással lenyomatom, mert szomjanhalok másképp...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 16:49:17

@susztertangó: nálunk eleve eperből csak pálinkát....ezért lettem kíváncsi..:)

1kutya 2012.07.02. 17:25:44

én meg hazaértem és nyitok hideg sört. de kurvagyorsan...:-DDD

Imre apó 2012.07.02. 17:47:47

@anica inkognitóban: Városban 20 perc bringa ma, készvoltam:):)

Imre apó 2012.07.02. 17:48:55

@anica inkognitóban: Kommenteltem pár képed:)

@Imre apó: Egs neked:)

Pinka-Panka 2012.07.02. 18:21:42

Jó estét:)

Ó, hát ez is egy remek étel, de azt hiszem, hogy ez olyan macerás, hogy én nem követem el, de ha lehetne rendelni - akkor jöhet mind:)

1kutya 2012.07.02. 18:23:09

@Pinka-Panka: süllőcskénél, vagy Andráss-nál lehet a rendeléseket leadni. íz: utánozhatatlan, ár: borsos:-DDD

Pinka-Panka 2012.07.02. 18:30:23

@1kutya: van az a pénz:)
Hogy bírjátok ezt a kis afrikai forróságot:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 18:47:03

@1kutya: fuss, Forrest..:DDDD
@Imre apó: puding..:P:DDDD
majd mindjárt megnézem...

az imént - a név kötelez - ittam egy ANGELS'S KISS fantázianevű kávét egy olyan laza, csucsu helyen...:D csak az az eg baj van, hogy kurvára itatja magát, a meleg szesz meg ilyen időben.. úgyhogy lehűtjük egy kis fehérborral...:)))

1kutya 2012.07.02. 18:54:03

@Pinka-Panka: hát igen. minden másra meg ott a Mastercard:-DDD

@anica inkognitóban: futok.. futok... (most éppen locsolni)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 18:55:04

@1kutya: kicsit ide is locsolhatnál...:))és milyen szófogadó! :P:DDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:04:02

@Imre apó: hű, de kreatív napod volt! :DDDDDD cseppfolyós lett az agyad, mi?:DDDDDDD

skylla 2012.07.02. 19:37:16

nagyon kis igenyes poszt. remelem, hogy a követkzö reprodukcional valami helyettesiti a füstölest is.

@anica inkognitóban: egy stella rendel. ha nincs, benyulok a hütöbe. (hm, ott sincs, bar egyeb serek azert lustalkodnak itt)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:38:09

@skylla: de van!!! csak eldugtam neked, rá ne raboljanak ezek a pasik! :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:39:26

@skylla: törzsvendég vagy, abból is a jobbik fajta :) tudod, az fontos, hogy a pultos is csípje a vendéget: nem mindegy, hogy hideg-e a sör..:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:41:40

@skylla: hát, öööö ....azzal nem lennék kisegítve..gondolom:DDDD

skylla 2012.07.02. 19:42:47

@anica inkognitóban: na!!! leszolod a borravalomat? telhetetlen nöszemely!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:44:38

@skylla: ja, hát ez nagyrészt igaz, de én inkább a hagyományos borravalónál maradnék per pillanat..:D;)

skylla 2012.07.02. 19:46:01

@anica inkognitóban: miert, az enyime nem hagyomanyos itt? :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:47:28

@skylla: azt írtad: a borravaló se kutya..
:DDDD
de nekem jó lesz a borravaló pénz formájában, mit kezdenék innen Szentendréről Robival (Kutya)??
:DDDD

éééééérted már??:DDD

skylla 2012.07.02. 19:48:41

@anica inkognitóban: ej, az tul olcso poen lett volna, ha kutjara celozgattam volna.
különben ertettem azeris!

www.youtube.com/watch?v=nb2asjiNbVI

skylla 2012.07.02. 19:50:17

@skylla: szretem ennek a szamnak a melyseget.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 19:50:48

@skylla: ne szívass már akkor! :DDDD
bontok mégegyet, és nézz már rá a kócerájra, míg kiugrok rágyújtani, oké?? újabban fogynak a poharak..:DDDD

skylla 2012.07.02. 20:06:06

@anica inkognitóban: hat a nep kicsit tulzas volt. kutya nincs itt. nem nem, nem az a kutya:)

Imre apó 2012.07.02. 20:10:08

@Babette_: Elment ma nyulászni, én nem mentem vele.

@anica inkognitóban: Ahogy a melegben a bitumen is megfolyik, úgy a vízben hűtött agyam is:):)

skylla 2012.07.02. 20:12:56

@Imre apó: belemartottad a lavorba?

Imre apó 2012.07.02. 20:16:21

@skylla: nem én, a ventivel nyomtam egész délután, és lavor:)

skylla 2012.07.02. 20:17:39

@Imre apó: nalam is venti, de mar latom, h halottnak a szenteltviz :/

Imre apó 2012.07.02. 20:19:25

@skylla: Szóval nem sokat ér, de elnyomja a meleg érzését és még huzatot is lehet kapni, mondjuk az se kellemes ebben a fránya melegben:)

Imre apó 2012.07.02. 20:20:08

@Imre apó: Ugye már jártál hasonló meleg éghajlaton?

Imre apó 2012.07.02. 20:20:35

@skylla: Ugye már jártál hasonló meleg éghajlaton?

skylla 2012.07.02. 20:21:24

@Imre apó: akkor anyukam ezert mondja mindig, hogy mi van, huzatot kaptal? ;)

skylla 2012.07.02. 20:22:26

@Imre apó: "Ugye már jártál hasonló meleg éghajlaton? "

na csak nem küldesz oda :P

Imre apó 2012.07.02. 20:56:27

@skylla: Nem nem, isten ments. nem arra gondoltam:)

skylla 2012.07.02. 21:03:30

anit meg elraboltak füstöles közben?

skylla 2012.07.02. 21:06:08

a kovaszos uborka meg ket nap alatt megert. ez normalis?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 21:10:18

na, kis hűsölés árnyékban, egy jó könyvvel, egy pohár hideg borral, és minden oké:)
@skylla: köszi :)
@Imre apó: talán a víz....:P:D

Imre apó 2012.07.02. 21:14:50

@anica inkognitóban: Megyek is firedni, zuhanyozni:):)

1kutya 2012.07.02. 21:36:55

@skylla: @anica inkognitóban: ne tessék itt engemet inzultálni! pláne, hogy behalt a szivattyú a locsolás felénél, szomjazik a fű:(

1kutya 2012.07.02. 21:49:49

@anica inkognitóban: nemtom, még most kezdek el pakolni. a méretezésnél kiderül...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 21:50:58

@1kutya: pakolsz? kivágtak otthonról??:DDDD jaaaa, hogy posztot... jajjjj, de kis buta vagyok...:DDDDDD
jól van, mondtam, rádbízom...

1kutya 2012.07.02. 21:56:49

@anica inkognitóban: nyugi, megoldom! nagyfijju vagyok, már saját magam törlöm a s...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.02. 21:57:56

@1kutya: tudom, hogy megoldod..:)
na, csináld, hagylak dolgozni...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.02. 22:37:23

@1kutya: én már nem küzdök a fűvel, lassan úgy nézünk ki, mint görögország füvei,
de a kútban alig van víz...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.02. 22:37:49

@Babette_: én elég sokat :D

Ha már Csobánka, nekem ez ugrik be:
youtu.be/S3G8_Z5B880

És ne feledjétek: a sivatagi harcos első ökölszabálya, hogy verítéket NEM törlünk le! :)

1kutya 2012.07.02. 22:46:53

@Babette_: 64 méteres a kutam. bebeaxna, ha nem lenne benne víz!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.02. 22:53:12

@Babette_: hajnal 3 óta akcióban. Ez a kis meleg meg csak mellékkörülmény :) Kora délután viszont sztrájkoltam egy kicsit. Ez a szieszta jó dolog.

1kutya 2012.07.02. 22:56:14

@Babette_: nem az! ha jól tudom az artézi olyan mélységű, ahonnan a víz magától feljön a nyomás miatt. ehhez még szivattyú kell (aminek a kapcsolója ma este adta meg magát).

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.02. 23:04:15

@PO: :)

@1kutya: ez ilyen fúrt kút? nekünk simán ásott kút van. és magas a folyóban a vízállás. mégis kilátszanak már a kútgyűrűk:(

medvedr 2012.07.02. 23:27:57

Na szóval, nekem ez macerásnak tűnik, de élmény volt olvasni. Nekem is ez a gasztronómia: Összejönni olyanokkal, akiket szeretünk, előtte rákészülni, az alapanyagokat bevadászni, együtt is csinálni kicsi,t majd jó evés ivás-ez az ,ami kell. Jó volt olvasni.

susztertangó 2012.07.03. 05:39:13

Jó reggelt! Megyek itatni a 3 túlélő rózsát páfrányokat cserepeseket.