Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

A kihívás

2012.06.29. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

اعلی درجے کی اراکین

(Segítek: a cím az étel neve egy Pakisztánban és Indiában beszélt nyelven )

Szeretem  a kihívásokat, még ha némelyik fáraszt is egy idő után. Alapból viszont adrenalinfröccs-függő vagyok, imádom a lehetetlen megcsinálni, nem érdekel, ha utána két napig sem agyam, sem testem nem pörög négyesben, csak éppen alapjáraton duruzsol.

Nos a kihívó: nézzük csak.. (nem, PO, most nem a dekoltázsomról van szó, hanem személyről…) kedves „kollegám” úgy gondolta, a legjobb téma az övé. Kicsit kiszólt dicsekvés közben erre az általam a lelket gyógyító homeopátiás étkek témakörébe soroltra. Persze, sosem bírom megállni, hogy ne vegyem fel a kesztyűt.

Lássuk csak, lehet-e posztot írni arról az ételről, amit bizonyára sokan gyerekkorunk óta ismerünk, bár ritkán jut eszünkbe, de akkor rám például elemi erővel hat az érzés: kell nekem!

Az étel, ami gyors, egyszerű és finom, ami megbolondítja az érzékeimet, amit harapok, tépek és imádom az illatát, az ízét. Az étek, amit lesajnálni nem hagyok. Aminek a nagyonszupertitkos receptjét közreadom. :-)

Nem egy elválasztó diétás kaja: szénhidrát alapon némi növényi anyag, nem kevés zsiradékkal. Só nélkül, jó sósan, szegedi pirospaprikával megszórva, hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymásan – egyszóval gombócartúri magasságokba emelkedve bárhogyan.

Az előkészítés természetesen fontos. Először a pszichés.

A világ egyik legjobb dolga, amikor kinn ülsz a teraszon, a hirtelen feltámadt nyáresti szél kifújja az agyadból a gondolatokat és utánanézel a kavargó cigarettafüstnek, egy mélyről jövő sóhajjal. A harmadik szál után, este ¾ 11-kor az ember lánya száraz, kiégett aggyal már csak vegetál, de megpróbálja magában meglogisztikázni, hogyan is fogjon neki.

Ha ez megvan, jöhet a megvalósítás.

Illetve jöhetne, de először pár szót a pozitív élettani hatásokról a fő alkotóelem tekintetében  (forrás: dietetika.info.hu), csak a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében, hogy ne csak a „fúj, szénhidrát” vonalat gondoljuk végig:

- A glükóz garantálja a megfelelő agyműködést. Egy átlagos felnőtt agya naponta körülbelül 140 grammnyi glükózt használ fel, ami a napi cukorfogyasztásunk felét teszi ki.

- biztosítja az izmok energiaellátását

- A sejtek külső burkában jelenlévő összetett szénhidrátok nem csak a sejt mechanikai védelmében, de sajátos anyagcsere- és védekező mechanizmusában is részt vesznek

- szérumfehérjékben (vér) és hormonokban is megtalálhatóak

- az összetett szénhidrátoknak emellett szerepük van az immunanyag képzésben (a nyálkahártya váladékában vannak jelen), a véralvadás gátlásában (heparin), a kalcium-anyagcserében, ezen keresztül a csontosodási folyamatban is.

- kedvezően befolyásolják az agy érési sebességét fejlődő korban.

- az anyatej szénhidrát tartalma segíti a megfelelő bélflóra kialakulását csecsemőkorban, mivel prebiotikumai táplálják a vastagbélben megtelepedő probiotikus sejteket.

No, az oktatóanyag áttekintése után lassan tényleg elkészíthetjük azt a késői vacsorát, aminél jobbat most nem tudnának elémtenni semmilyen ***********-os étteremben.

Mindenki felkészült? Én szóltam.

Nagyon figyeljetek, mert csak egyszer mondom el!

Lábasban, vagy serpenyőben zsíron apróra vágott vereshagymát szép, aranysárgára dinsztolok. Amikor már tündöklik és az íze az agyamba kúszva megnyomja a kis piros csengőt, egy nagy karéj kenyeret jobb kezembe véve hirtelen mozdulattal belefordítok, jól beletunkolok, hogy hagyma is ragadjon rá dögivel, majd a kenyeret a hagymás zsírból kivéve széles, kéjes vigyorral a képemen beburkolom :-D

Mindig repetázom :-D

 

Na, ugye, hogy a zsíroskenyér is megér egy misét? :-D

P1090602.jpg

P1090599.jpg

164 komment

Címkék: zsíroskenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr114614807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre apó 2012.06.29. 19:13:42

@váj mí: Te most merre éldegélsz?

váj mí 2012.06.29. 19:20:51

@Imre apó: Apó, én most hotelből hotelbe élek (tudod, mint a francia és amcsi filmekben). Az én életem is felborult kissé. De ez tök lényegtelen. A főzésről meg különben azt gondolom,. hogy rögtön az intenzív német nyelvtanfolyam után elvégzek egy Kochschule -t. Csak össze kell szednem a pénzt a havi 800 eurós létfenntartós melók melletti sulikra.

Imre apó 2012.06.29. 19:34:45

@váj mí: De egy szakácskönyv is megteszi, én is abból kuksiztam sokat. A főzőtanfolyam csak azoknak való, akik unatkoznak:):)

800 eur megy el havonta, gondolom szállás a hotelben nem occó, miért nem bérelsz lakást?

Imre apó 2012.06.29. 19:37:17

Úgy látom ketten uraljuk a kocsmát, tán megen foci van?

medvedr 2012.06.29. 19:46:14

Csak azt akarom mondani, de csak halkan, hogy izé. nahát a cigi meg a dinsztelthagymás zsíroskenyér az jó út az érszűkület felé. Persze ha nem mindennap van ez így akkor lehet OK, meg minden. Zsíroskenyeret szeretem egyébként.

medvedr 2012.06.29. 19:47:00

@váj mí: Mit dolgozol a szexiparban?

susztertangó 2012.06.29. 20:11:26

@medvedr: Lehet, hogy félúton vagyok? Cigi nincs.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 20:15:17

@1kutya: valószínűleg vasárnap elkészül

váj mí 2012.06.29. 20:15:57

@Imre apó Jah, szakácskönyvileg azért nem nagyon szorulok a szabályszerű főzésre.. Csak kell egy papír itteni menő Kochschule-től, hogy kezdeni tudjak valamit, és ne pizzacsaj legyek. Ahhoz meg pénz kell, miknt bárhol máshol.

@medvedr: Eladom azokat, akik képtelenek a piacon megélni. Félreértés ne essék, kurvákat árulok, így én is az vagyok. De ez van, havi 400 euróért nem dolgozok otthon ...

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 20:16:50

@Daró: nekem pont fordítva:)
160-an kezdtünk, kb 30-an vagyunk...

Hurri Kán 2012.06.29. 20:26:29

@BariKarika:
Majd titokban jáccol. :D

@1kutya:
Beáztattam. ;-)

Hurri Kán 2012.06.29. 20:29:18

@Imre apó:
Ma nincs.

@medvedr:
Én nem dohányzom. Akkor mennyi zsíroskenyeret ehetek? :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 20:35:19

@váj mí: ne haragudj, múltkor is kérdeztem, de nem válaszoltál: jól emlékszem, hogy dolgoztál hajón ?
ne válaszolj, ha túl indiszkrét.

smithgerda 2012.06.29. 21:03:45

@Daró: a kikötözésre, vagy a megetetésre? ;)
@váj mí: a "szexiparban dolgozol" tulajdonképpen azt jelenti, amire gondolok? Csak kíváncsi vagyok, semmi előítélet vagy ilyesmi :)

váj mí 2012.06.29. 21:06:56

@Babette_: Persze, dolgoztam hajón. Folyamin.

@smithgerda: A tököm tudja, hogy mire gondolsz, de nem vagyok aktív lány, aka. prosti... ha erre gondolnál.

smithgerda 2012.06.29. 21:13:27

@váj mí: arra gondoltam hirtelen, aha...

smithgerda 2012.06.29. 21:14:43

@gyvy: :D de piszkos itt egyesek fantáziája...engem is beleértve.

Hurri Kán 2012.06.29. 21:15:43

@smithgerda:
Háizé... Kikötözni már akartak, de viszont frissen dinsztelt hagymás zsíroskenyeret nem ajánlottak hozzá, így visszautasítottam. :D

váj mí 2012.06.29. 21:19:21

@smithgerda: Le mertem volna fogadni ;) Különben, okés, végülis a hülyeségükből élek, abból, hogy nem beszélnek nyelveket, így nem tudják eladni magukat németül vagy angolul. Én vagyok a testkufár, összetört magyar és román lányok szívének gyógybalzsama a 4 darab nyelvtudásommal.(Nem, normális fordítóként csak kihalásos alapon lehet bekerülni ... mielőtt még megkérdeznéd).
De tudod, ezek a csajok, sokkal őszintébbek, mint Anyjuk, aki elől menekülnek hozzájuk a pasik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 21:19:52

@gyvy: rózsaszín plüssbilincs pipa, zsíroskenyér pipa, de nekem meg nem vagy az esetem..:DDDDDDDDD

Hurri Kán 2012.06.29. 21:21:17

@anica inkognitóban:
Rózsaszín plüssbilincs???? Nem Eltondzsonival randiztam. :DDD

Hurri Kán 2012.06.29. 21:24:32

@anica inkognitóban:
Mindennek megvan a maga járása...
Én most kijárok a hüttőhöz. :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 21:25:40

@"Remy": oké, majd "közvetítem" :);)
@gyvy: libe-libe-libegős?:DDDD

medvedr 2012.06.29. 21:25:50

@gyvy: Amennyi jólesik. Ha dohányzol akkor is. A kockázatod viszont nagyobb.

medvedr 2012.06.29. 21:27:10

@váj mí: Megítélésem szerint az csúnya dolog, és ritkán van jó vége.

Daró 2012.06.29. 21:28:01

@smithgerda: igen, ebben a sorrendben.
Vigyázat, ünneplés folyik, vége a vizsgaidőszaknak! Eddig 3 sör 1 feles.
(szigorlat nem számít, tavaly úgy rúgtak ki hogy azt hittem min.4 lett)

Hurri Kán 2012.06.29. 21:29:36

@anica inkognitóban:
Subi-dubi-rókaprém
Más is buzi nem csak én. :DDD

@medvedr:
Bagót idén lesz 9 éve, hogy letámasztottam... :)

Daró 2012.06.29. 21:29:50

mielőtt elkezdek ökörségeket beszélni meg beszólni, kilépek, sziasztok.
Jó ez a hely. Mi a sikeres blog titka?
Mit nevezünk sikeresnek?
Jó éjjelt.

medvedr 2012.06.29. 21:33:26

@gyvy: Gratulálok, sokat tettél ezzel magadért szerintem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 21:34:23

@Daró: szevasz földi, igyál még kicsit, ha jólesik, aztán jó éjszakát! :)
@gyvy: hát nem nyugtattál meg... ugye, azért nem mindenki??:DDD

váj mí 2012.06.29. 21:39:27

@váj mí: Van, aki a windows 7-et árulja, van, aki a gucci és prada cuccokat, meghint más a lacoste pólókat. Minden eladó. Az ember is, nemcsak a kígyóbőr öv. Hát ez van. Hogy kinek, milyen vége lesz, az meg nagyjából mindenki egyéni döntése. Semmi sem kényszer ...

váj mí 2012.06.29. 21:40:19

@medvedr: Van, aki a windows 7-et árulja, van, aki a gucci és prada cuccokat, meghint más a lacoste pólókat. Minden eladó. Az ember is, nemcsak a kígyóbőr öv. Hát ez van. Hogy kinek, milyen vége lesz, az meg nagyjából mindenki egyéni döntése. Semmi sem kényszer ...

smithgerda 2012.06.29. 21:44:39

@gyvy: ja, mert ha ajánlottak volna, akkor nem utasítottad volna el? ;)
@váj mí: tudom ... az egyik legjobb barátnőm egy ideig ezt csinálta, de azután abbahagyta, mert nem bírta lelkileg. Úgyhogy egészen közelről ismerem ezt a világot ... Helyedben sem lennék azért.
@Daró: örülök, hogy örülsz! Egyik kedvenc sporttársam is ma védte meg a diplomáját :)
mért akarnál te engem ezzel a borzalommal etetni?

medvedr 2012.06.29. 21:58:09

@váj mí: Ez is igaz, meg az is, hogy mindenkit minősít az áruja, és a csere környezete és minősége. Keveset láttam ebből, élettapasztalataim is korlátozottak, de azt gondolom, hogy ronda. A döntéseid ellenére a környezetedtől egészen nem függetlenedhetsz.

Hurri Kán 2012.06.29. 21:58:13

@medvedr:
Megvolt az oka... Kétoldali spontán légmell. (Szintén örököltem...) Utána valahogy semmilyen szinten nem hiányzott, hogy rágyújtsak. És azóta sem.

@anica inkognitóban:
Sajnos nem. :DDD

@smithgerda:
A zsíroskenyeret biztos, hogy nem. :D

medvedr 2012.06.29. 21:59:16

@gyvy: Az nem fasza. Hogy élted túl?

Hurri Kán 2012.06.29. 22:00:36

@medvedr:
Úgy, hogy időben beért velem a mentő a Jánosba.

smithgerda 2012.06.29. 22:08:54

@medvedr: spinningelek, néha futok és súlyzózom, meg görkori. Miért?

váj mí 2012.06.29. 22:19:45

@smithgerda: @medvedr: Aki ebbe a világba bekerül és "lelke" van, az jobb, ha megcélozza a legközelebbi apácarendi zárdát. Ez üzlet és pénz, semmi köze hozzá a léleknek vagy lelkiismeretnek. Árú, pénz, forgalom, mint a Tescoban. Ott sem érdeklődsz a TS margarin lelkiállapotáról. Pesztrálásra viszonylag korlátozott idő áll rendelkezésre. Gyakorlatilag nulla. Szar és kemény. Üzlet. De van benne pénz. Ó, igen, az van benne. A lányoknak is. Csak ki kell bírni.

medvedr 2012.06.29. 22:19:50

@smithgerda: Semmi, csak kíváncsi voltam. Azt hittem, ahogy a sporttársról írtál, hogy valamilyen egyesületben sportolsz. Vívtam, lovagoltam, fiatalként, már egy jó ideje csak súlyzózók, mostanában megint futok mellette.

medvedr 2012.06.29. 22:30:52

@váj mí: Szerintem ez olyan happy hooker story a kemény csajról, aki bírja,- ami nem igaz. Lehet hogy bírod, azt nem kérdőjelezem meg. Ebben a világban ott a drog, ott a lehúzás aka csalás, markecolás, ott a friss hús beszerzése, ott az erőszak, ott vannak a fertőző betegségek, stb. ez azért nem csak üzlet, vagy ha igen akkor mások a fogalmaink, de te tudod. A margarin azért egy kicsit másnak tűnik, bár az Unilever sem egy leányálom, de mégis más.

Hurri Kán 2012.06.29. 22:37:33

Birkapörkölt fél 11-kor este az helyes táplálkozás? ;-)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.29. 22:38:00

@-nyuszi-: Az enyém meg már méter magas, és tenyérnyi paradicsomokkal van tele. Próbáld meg télire fagyasztani, nekem nagyon bejön télen is más zöldséggel, gyümölcccsel össze turmixolva.

Ha a termőhelyen ősszel marad egy-két érett pradicsom, és nem ásod fel a helyét, akkor tavasszal jó eséllyel kikel a magja, és ugyan olyan lesz, mint amit most nevelgetsz. Nálunk az így kelt paradicsomon is van már diónyi termés, pl. a hosszúkás, piros szendvicsparadicsomot nem is szoktam vetni, évek óta kel magától, csak szét kell ültetni.

1kutya 2012.06.29. 22:40:07

Mi van itt? Kihuzom a labam, rogton elkanaszodik csapat! Nem less ez igy jo:-)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.29. 22:40:58

@LepkeReloaded: Lila hagymából is nagyon finom, de mi a mártogatás után meg is sózzuk, vagy már a pirításkor meghintjük egy csipet sóval a hagymát.

smithgerda 2012.06.29. 22:43:42

@váj mí: a léleknek és lelkiismeretnek úgy van köze hozzá, hogy emberekről beszélünk. Nem élettelen, érzéketlen árucikkekről.
@medvedr: értem :) nem tudtam máshogyan megfogalmazni, mert kevesebb, mint barát, de több, mint ismerős. Tényleg vívtál? Az számomra egy borzasztóan érdekes sport, hogyan dönt úgy valaki, hogy pont vívni akar...
Én is tudok lovagolni, de nem tudom leküzdeni a félelmemet :(

smithgerda 2012.06.29. 22:45:34

@gyvy: az semmiképp se. Meg kellett volna hagynod reggelire.
@1kutya: most ezt hogy érted?!?!

1kutya 2012.06.29. 22:49:38

@smithgerda: eddig tunyulas volt, most pedig pezsgo elet! Komolyan, job, ha mi bloggerek nem vagyunk itt?:-)

smithgerda 2012.06.29. 22:50:51

@1kutya: ez csakis miattam van ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 22:54:29

@1kutya: pezsgő életről más fogalmaink vannak, lehet..::DDD

1kutya 2012.06.29. 22:54:55

@smithgerda: olyan kis genyo vagy neha:-)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.29. 22:56:17

Paradicsom kedvelőknek ajánlom a tigris csíkos paradicsom termesztését. Nagyon szép, piros és narancssárga csíkokkal tarkított, finom édes, és nagyon jól terem. Május elejei kiültetéssel kb. méter magas, és dugig van paradicsommal.

1kutya 2012.06.29. 23:00:12

@anica inkognitóban: nincs fogalmad a pezsgo eletrol:-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 23:01:34

@1kutya: ha nem haragszol, erre itt és most nem reagálok, jó?:)
maradjunk annyiban, neked meg rólam :))))

smithgerda 2012.06.29. 23:04:58

@1kutya: de angyal és kezes bárány is tudok lenni ;)
@gyvy: mármint reggelire is ezt tolod majd? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:08:09

@gyvy: Már éppen tanácsolni készültem! Nincs is jobb, mint egy kis laza birkapörkölt reggelire :) Illetőleg egy körömpörkölt talán hasonló pozíciót foglal el ...

Hurri Kán 2012.06.29. 23:09:56

@Andrass9:
Elég laza lett, a főzőborból jutott valamennyi a lébe is. :)
Köröm helyett rántott borjúlábban gondolkozom, nagyon rég ettem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:10:07

Megjöttem Rétságról. Ebédre halászlé tiszai stílus, valószínű mirelit alapléből és vadasmarha. Az utóbbi igencsak el volt találva, a zsemlegombóc is finom volt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:10:59

@gyvy: Én meg még soha pedig megéltem jónéhány évet. Lehet megpróbálom valami jobb étteremben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:11:54

@smithgerda: Angyaloknak egy kört - a ház fizeti!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:13:45

@látjátok feleim szümtükkel: Nekem idén nem jött be a saját palántám, így a piacira fanyalodtam. Szép erőteljesek, virágzanak és már vannak diónyi zöldek. Csak a sárga koktélt sajnálom, de majd jövőre.

Hurri Kán 2012.06.29. 23:14:33

@Andrass9:
Étteremben eddig egyszer ettem belőle jót, az a hely már megszűnt, a Corvin mögött volt egy füstös, büdös kisvendéglő, ott nagyon jól csinálják.
Van a Nóra utcában egy kisvendéglő, vagyis pár éve volt, nekik volt az étlapjukon,l de nem tudom, milyen, ott nem ettem. ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 23:14:38

@Andrass9: ebben mint Angelika automatice részesülök én is :DD

smithgerda 2012.06.29. 23:14:55

@Andrass9: köszönöm szépen, akkor 1 cidert kérnék elalváshoz :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:15:00

@1kutya: Eddig én is hallgatam. Tán okosabb lett volna, ha folytatom :)

smithgerda 2012.06.29. 23:16:35

Rántott borjúláb milyen ízű? A bécsi szeletre hajaz?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:17:42

@smithgerda: Igenis, egy cider rendel.
@anica inkognitóban: Automatice mit iszik a kisasszony?
@gyvy: Ez a gondom, amire Poczok úr tegnapi posztja is utal - honnan tudni, merre van jó tanyérhús vagy rántott borjúláb ? Feleségem szerint a Számalk menzáján látott utoljára vagy 30 éve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:18:49

@smithgerda: Ha a körömpörköltöt el tudod képzelni, akkor valami hasonlót - de paprika nélkül - ránts ki. Kb olyan lehet.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 23:19:04

@Andrass9: mi a Ház Ajánlata??:)
vagy mit lök ide az üv??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:20:04

@Andrass9: Olvastam olyan elvetemült alakról, aki a malackörmöt a kocsonyából kilova kirántotta :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:23:34

@anica inkognitóban: Énszerintem lootoljuk az ÜV Othellóját. Mit szólsz?

Hurri Kán 2012.06.29. 23:26:01

@smithgerda:
Nem igazán. Annál kicsit inasabb, zsírosabb hús.

@Andrass9:
Az a hely tőletek nincs messze, amit írtam. De elkészíteni sem nehéz.

smithgerda 2012.06.29. 23:27:10

@Andrass9: hááááát... akkor nem biztos, hogy meg akarom kóstolni :) A cidert viszont igen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:29:04

@gyvy: Még egyszer sem láttam azt a kisvendéglőt nyitva - így benne sem jártam. Persze, ez nem bonyolult: estefelé nem jártam arra :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:29:52

@smithgerda: Esért próbáltam érzékletesen megfogalmazni :)

Hurri Kán 2012.06.29. 23:31:03

@Andrass9:
Ok., értem. Akkor szerintem egyszer próbálkozz meg vele eská.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:33:43

@gyvy: Gondolod van olyan hentes a közelben, aki tart borjúlábat? met én azt még boltban nem láttam. Viszont azt a kisvendéglőt tényleg meg kellene próbálnom. A Gyertyás nagon lesűlyedt, szintúgy a Széphalom étterem. Maradt a Profi melletti kis kifőzde. Az viszont jó!

váj mí 2012.06.29. 23:35:25

@medvedr: Semmi happy nincs benne, ezt garantálom. Pénz van benne. Annak meg mi köze ehhez? A lányok meg megoldják, vagy nem. Igaz, meg lehet keresni egy hét alatt az otthoni havi átlagkereset 3-4-szeresét. De ennek is ára van: hernyó, kóla, viszki, bor, partydrogok, bármi csak ne emlékezzenek a vendégekre. Bármi, ami segít elfelejteni. Hetente legalább egyszer egy lány kiborul. Menetrend szerint. Persze, kurvák. Hogyne. Lányok. Elsősorban.
@smithgerda: Nem akarlak kiábrándítani az emberiségben vetett hitedből, de bizony árucikkről beszélünk. Na jó, szolgáltatásról. Téged érdekel, milyen a hangulata úgy egyébként a pincércsajnak, aki kihozza a zsírmentes tejes hosszún kávédat? Ugye nem? Mosolyogjon, rakja le,és tschüss! Hát a vendégek is így vannak a lányokkal, legyenek olyanok, amit a hirdetésben láttak, ők a pénzt lerakják, és tschüss! Nem igazán érdekli őket a lányok lelke.
Szolgáltatás és üzlet. Ennyi

@1kutya: @Andrass9: Most bennetek tényleg zavar, ha nem csak kedélyes délutáni bográcsozásokról, meg hajnali sörözéses halászatokról van szó, amolyan a amerikai-álom-stílusban?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:35:37

Mivel tőbb a typo, mint a hibátlan szöveg - megyek csicsikálni!

Jót ne halljak rólatok, mert holnap még vagyok!

Hurri Kán 2012.06.29. 23:35:48

@Andrass9:
Kisvendéglőileg nem ismerem azt a környéket. Ha van ismerős hentesed, kérdezd meg, szerintem tud keríteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:39:40

@váj mí: Magam részéről: nem tudom miről beszélsz, mivel mutattam ki, hogy zavarna. Természetesen szívesebbel olvasok bográcsolásról, de olvastam Zola: Nana című könyvét is.

smithgerda 2012.06.29. 23:40:18

@Andrass9: én is lefekszem, jó éjt.

váj mí 2012.06.29. 23:56:05

@Andrass9: A hallgatásra tett megjegyzésedből gondoltam. Bocs, ha tévedtem. De ez is az élet része. Lehet, pont a szomszédcsaj ugrik át hétvégente Grazba, vagy az 64 éves Gizi néni, az I emelet 4-ből. Nem tudhatod. Dolgoztam Essenben, magyar lányokkal, 18 éves 6 gyermekes cigány csajtól, 59 éves rokkantnyugdíjasig. Ez volt a két véglet. Csak szólok, lehet, az a kis helyes aranybarna hajú, őzike szemű szomszédlányka, hétvégenként Linzben adja magát egy kontaktházban.... Mert nem az ordas pornóskurvákból áll leginkább külföldön a magyar kurvák hadosztálya, hanem a "szomszédlányokból", akik egy 50-esért gumi nélkül hozzák a fél órát. Mert jön a villanyszámla. És nagyon letörik az árakat. Ausztriában ne nagyon akarj kupiba menni, ha nem akarsz magyarral találkozni. Hát így.

Daró 2012.06.29. 23:57:13

@váj mí: nehéz ám okosnak lenni és megtalálni a helyes utat. Roxanne.

www.youtube.com/watch?v=cx5H-49dgvo

váj mí 2012.06.30. 00:15:02

@Daró: Ebben a világban nincs helyes út, csak kevésbé rossz, amivel több zsét tudsz relatíve spájzolni. Már ha van eszed. De fel is szívhatod, vagy elcseszheted gucci meg chanel szarokra.Sokan csinálják mindkettőt, mert itt nincs helyes és helytelen. Csak napok egymás után. Tök mindegy, hogy hányadika van. Az EB is csak azért érdekes ebben a világban, mert akkor kevesebb a vendég...

Pinka-Panka 2012.06.30. 08:16:44

Egy helyes út van, embernek kell maradni mindenek felett és a mértékletesség az egyetlen megoldás!
Számomra ez lenne...

medvedr 2012.06.30. 16:34:07

@smithgerda: Nem én döntöttem, hanem a hagyomány, de ez esetben nagyon jó döntés volt. Mindenki fél először a lovon, annyira idegen az egyensúlyérzéknek. Valószínűleg felnőttfejjel tanultál, és egy kicsit újraéled, ne küzdj ellene és OK lesz. Gyerekként tanultam meg, úgy más.de én is féltem. Ma már nem ülök fel, mert nincs időm tisztességesen heti 6 szor kijárni, meg a lelesésen is aggódom. Az nem esik le, aki nem ül föl. Nem igazán vagyok már rugalmas sajnos.

smithgerda 2012.07.01. 10:00:11

@medvedr: igen, 21 évesen tanultam meg, egy megbízhatatlan lovon, aki gyakran elszaladt velem. Estem is párszor, de soha nem lett semmi bajom.
Valószínűleg, ha rendszeresen lovagolnék normális, lovardai lovakon, akkor elmúlna a rettegés.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.01. 19:13:08

@Andrass9: egy ötlet saját palánta termesztéséhez:
Tescoban szoktunk néha tortát venni, és annak a dobozát nem dobjuk el. Ennek az alsó felébe jó minőségű kerti földet rakok, megnyomkodom, és abba vetem a magot, beöntözöm, és bezárom a dobozt. Naponta egyszer-kétszer kinyitom, és a mag kelésig újságpapírt is szoktam rá tenni. Kelés után ( világos helyen tartva )addig, amíg a doboz felső részét el nem éri a palánta ( a szellőztetés továbbra is fontos ), csukva tartom a dobozt, de én szoktam már korábban kipikírozni a kisebb a palántát. Ehhez olyan műanyag dobozokat használok, amikben gombát vásároltam ( kék színűek ), és amikor már több leveles, és elég erős a palánta, akkor tejfölös kupába ültetem szét. Ilyen módon nevelt palántákat ültettem május elején, és csoda szépek.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.01. 19:18:41

Paradicsom ( hobi ) termelőknek ajánlom, hogy a vásárolt palántát szaporítsák meg. A kiültetett, és már szépen beindult, bokros növényről le kell vágni kb. 10 centis hajtásvégeket, vagy ha már egészen nagy, a hónalj hajtást, és vízbe téve meg kell gyökereztetni, vagy jó minőségű földbe, tejfölös kupába beültetni, és állandóan nedvesen tartani. Gyorsan, és jó gyökeresedik. Ha megnyurgult palántát veszünk, azt rögtön meg lehet kúrtítani, és a levágott darab mehet a gyökereztetőbe.