Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

The True Story Of Lepcsanka

2012.06.26. 07:00 1kutya

Sokáig gondolkodtam, mi a fenét lehet írni a lapcsánkáról (lepcsánka, tócsni, krumplipósza)? Jó, nem egy zsírosdeszka, de azért nem is egy flambírozott/souvideált/pácolt dinoszauruszfelsál, hanem egy sima borzacska. Krumpli… sütve…

Aztán eszembe jutott, hogy anno Andrással a blog indulásakor megegyeztünk, hogy enyém a paraszti/népi vonal, úgyhogy most a világ „egyik” legegyszerűbb ételének receptje következik. Ráadásul úgy ahogy egykor otthon a Beregben tanultam – ami köztudottan az ország nem azon tájegysége, ami kifejezetten gazdag lenne  –, ahol gasztronómiailag leragadtak a mocskostészta - paradicsomos töltött káposzta - füstölt csülkös káposztás paszuly vonalnál (recepiék azért jönnek később, mert ha valami finom, az finom, legyen bármely egyszerű:)

Ma (péntek) este 6-kor jön az ukáz: vacsora kell!

Kenyér van? Nincs!

Hús? Minden a fagyóban…

Krumpli? Az maradt a SlambucParty-ról, akkor…

…krumplipucolás, mosás, reszelés – a nagyobbik lyukú reszelőn, mert szeretjük, ha a szélén megégnek a vékony, kiálló szálak (meg reszelje le a sajtreszelőn, akinek 6 anyja van egy utcában:) -, bekeverés:

Fél kiló lereszelt krumplihoz:

  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 kk bors
  • 1 kk paprika (ne a süllőcskééből, mert olyan színt csinál, hogy ihaj!)
  • 1 gerezd fokhagyma

Ez itt úgy másfél kilónyi cucc:

001.JPG

Csakis kézzel homogenizáljuk:

002.JPG

Egy nagyobb evőkanállal öklömnyi darabokat szaggatunk, majd kábé ujjnyi forró olajban fél centi vastag placsnikat csinálunk belőle:

003.JPG

Mindkét oldalát aranybarnára sütjük:

004.JPG

Közben az alapanyagot kutyulgatjuk, mert a krumpli biza' levet ereszt...:

006.JPG

Szalvétán leszedáljuk:

005.JPG

Hogy ne tűnjünk akkora parasztnak, mint amilyenek vagyunk, Feind Péter féle muscat ottonelt és Gere Tamás féle villányi kékfrankost fogyasztunk hozzá:

007_1.JPG

Eggs'

 

Ja! 0-nál nagyobb számosságú fiatalkorú jelenléte esetén számítson rá mindenki, hogy a palacsintához hasonlóan a sütés intenzitásával egyenes arányban tűnik el a tányérról a produktum!

Aki meg elég mazoPista ahhoz, hogy tényleg lereszeli a kolompért az aprólukú sajtreszelőn, az nyugodtan használhatja rántott akármikhez bundának, a liszt-tojás-zsemlemorzsa szentháromság helyett...

 

Lepcs1.jpg

A lepcsánka létezik előre gyártva is. Az újítás Debrecenhez kötődik. A Mester8 vendéglőben készítik többféle ízesítésben, de az alap a fokhagymás. A lepcsánkát elősütik, majd lefagyasztják. A kimelegítése történhet mikróban, de tárcsán is. Ha van otthon ilyen a fagyasztóban, viszonylag könnyen aktiválható.

A sokféleség nemcsak az ízesítésben jelentkezik, dicséretes, hogy a hagyományos, lisztes változat mellett készül gluténmentes is. Itt sem kell valami szörnyű dologra gondolni, mindössze arra, hogy hajdinaliszttel készül.

A Mester8-ban sokféle étel köreteként is kínálják. Folyik a kísérletezés, vannak igazi újdonságok is. Ki hallott már olyanról, hogy bikatöke paprikás lepcsánka körettel? Itt összejön a dolog :)) [PO]

241 komment

Címkék: tócsni lapcsánka lepcsánka borzaska

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr884605632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:14:11

@LepkeReloaded: jaj...:D
@dömbi: lécci, lécci! :DDD
@süllőcske: rápirítasz a cukkinire és elpirul??:D

Daró 2012.06.26. 20:15:49

@LepkeReloaded: Kit hív kegyed kékzacsisnak? Akinek ennyire jó a rábeszélőkéje? Nyomozás indul!
Pedig tanulnom kellene, pénteken közmű vizsga!

Daró 2012.06.26. 20:17:36

@anica inkognitóban: @Waka: én a múlt héten pörgettem vissza, röhögtem, majd elhagytam a recept felét, hozzátettem a saját felemet meg némi répát és az is jó lett :-D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.26. 20:20:55

@LepkeReloaded: maradtam ütődött :)) Remélem, mit szóltok hozzá?? (vö: nem nőtt bölcsességfogam, egyse)

@anica inkognitóban: de neeeem felejtem! :D

@BariKarika: mondok 1 durvábbat: szegfűszeg illóolaj. Negyed csepp, bejuttatni az odúba, váááááááá. Utána alapos szájöblítés, mert a szf olaj belsőleg nem ajánlott. Sőt, mérgező.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:21:03

@Daró: végülis itt gasztrokulturális ingerek érnek, ez talán hozzájárul az általános műveltségedhez, az a közművelődéssel könnyen összehozható, onnan meg már csak egy lépés a közmű.....
na, inspiráció megvolt a kocsmából..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:24:02

@anica inkognitóban: mint az egyszeri állatorvosi egyetemi vizsgázó: tétel: papagáj. lövése nincs.
felelet: a papagáj egy állat. a ló is egy állat. a lónak négy lába van. az asztalnak is.
az asztal egy olyan bútordarab, használati tárgy, ami ....bla-bla-bla..
:DDDD
@PO: mi pocakkal is szeretünk :))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 20:33:07

@anica inkognitóban: Már megint nem értem, most akarod tudni, vagy nem?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 20:33:53

@Daró: A kékzacsis... juj, hát nem lebuktam, nemrégiben újítottam be egy törpepasit, szép fehér a sapkája, kék a bőre, Hami a neve és iiiisteni szakács... :-P
@PO: Bizonyos módokon ütődöttnek maradni jó. :D Fog által bölccsé válni... váááááááá... a szegfűszegolaj pedig rettenetes, ne akard szegény Báránykával szétrúgatni a lakása négy falát, épp elég neki az alapfájdalom, úgy hiszem...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:33:56

@dömbi: azért csak meséld már el!! :))
@Babette_: én sem értettem...

Hurri Kán 2012.06.26. 20:35:04

@BariKarika:
A fűszerezésbe beleszólhacc. ;-)

@anica inkognitóban:
Áááááártatlan? Hát az én innen nem tudom eldönteni. :D

süllőcske 2012.06.26. 20:36:49

@PO: @anica inkognitóban: Engemet pedig tagbaszakadt termetűnek gondolhattak, nagy kőfaragó tenyerekkel, hófehér, vagy fekete öltözékben.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 20:37:56

@PO: én meg látatlanban reméltem, hogy ilyen emberformád van:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 20:38:50

@Daró: utolsó? nekem pénteken utolsó.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:39:18

@gyvy: olvastad a cikket, amit linkeltem neked?:D
@süllőcske: téged a honlapon már megkukkoltunk :P:DDDDD

Daró 2012.06.26. 20:40:59

@Babette_: pénteken utolsó vizsga, még van egy szigorlat de arra nem biztos hogy tudok jelentkezni. Nem is nagyon terveztem, de ha tudnék akkor az jövő csütörtökön.

süllőcske 2012.06.26. 20:45:06

@anica inkognitóban:Jaj, persze. Van-e valami tervkezdemény a kettedik tali ügyében?

Hurri Kán 2012.06.26. 20:49:34

@anica inkognitóban:
Olvastam. Ez egy felületes, több sebből vérző elemzés, aminek leírták ide az eredményét. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:52:21

@gyvy: de végső érvként hagyjuk talonban :DDDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:58:43

@PO: Mondasz valamit (vajon kitől tudod?). A kulcsszó: eugenol. Továbbá a cukkinit én vékonyra karikázom, lisztbe hempergetve hirtelen kisütöm és igen! ropog. Csak tálaláskor sózni.

süllőcske 2012.06.26. 21:02:28

@anica inkognitóban: Az jó, de a harmadik sarka a háromszögnek legyen itt, szép Szögeden.
Sok-sok elképzelésem vón', hiszem, hogy szeretnétek.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:02:32

@PO: @BariKarika: számos eugenol-tartalmú, belsőleg használatos szer van (pl. Endomethasone gyökértömő anyag, stb.).

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 21:04:28

@Daró: jövő csütörtökig ezer idő van...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:06:50

@süllőcske: csapatnak mondd, én semmi jónak nem vagyok elrontója :)
@Mitzi von Küche: hozzád lesz egy privát kérdésem, írom, jó?

Hurri Kán 2012.06.26. 21:10:00

@anica inkognitóban:
Ennél én álmomból felébresztve jobbat írok :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:11:42

@gyvy: én nem vagyok ilyen beképzelt.:DDD viszont a blogot csípem..:)

süllőcske 2012.06.26. 21:12:24

CSAPATNAK MONDOM, AMIT ANICÁNAK ÍRTAM AZ IMÉNT!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 21:14:02

@anica inkognitóban: Lazacsánka lett a neve.
Norvégiai vadvizi lazacfilét megfüstöltem zöldtea+citromverbéna+citromhéj+rizs keverékén, majd saját gyártmányú kakukkfű+utifű+pitypang szirupban karamelizáltam karikára vágott bio citromot, vajon párolt répa tárkonnyal,gyömbérrel, citrom alól sziruppal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:16:04

@Mitzi von Küche: ok .) dettó :))
@süllőcske: :DDD
@dömbi: Dömbi, ezt posztolhatnád!!!!!!:) szenzációsan hangzik :)

Hurri Kán 2012.06.26. 21:16:31

@süllőcske:
Én biztos vagyok benne, hogy igen.

süllőcske 2012.06.26. 21:19:34

@dömbi: Nem jó, mert a répát nem karamellizáltad fenyőszirupban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 21:46:50

@anica inkognitóban: Nem! Nem posztolom, mert Süllőcske megmondta, hogy nem jó!
@süllőcske: Hja kérem, úri huncuttságra nem telik.
Fenyőszirup, mi?
Nekem jó volt. hö-hö!

1kutya 2012.06.26. 21:58:03

nah, gyerőcbútor bepakolva. miről volt eddig nagybaszó? megyünk Szögedre bulizni, vagy miva'? már nem szekszprémbe?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:58:29

@dömbi: nem is ő kéri .:))
@süllőcske: te meg ne majomkodj! :P:D te,te... te gasztroatombombagolyó! :DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:59:36

@1kutya: 2. blogtali. Balcsi(??), 3.: Szögede
na, nyugalom, higgadtság, otelló, olvasás, fuss neki újra! :DDDD

süllőcske 2012.06.26. 22:03:55

@dömbi: Na de Dömbi! Viccelni nekem is szabad!
Különben, a pirított dióhab mártást még inkább hiányolom. Nem is vagyok éhes..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 22:05:36

@anica inkognitóban: Najó erre még aludok egyet kettőt hármat négyet...
Szép álmokat!

süllőcske 2012.06.26. 22:09:49

@anica inkognitóban: @1kutya:
Majd eldöntitek. Én nagyon szeretném, elintéznék mindent. Nagyon elememben lennék, ha főzhetnék Nektek, megmutathatnám a várost, amit nagyon szeretek.

1kutya 2012.06.26. 22:12:28

@süllőcske: a főzésed csucsu lenne, a város engem perspeciel annyira nem forszíroz, ugye eleve 5 évig ott éltem és minimum 5 évente megjelenek érettségi találkozón (de inkább sűrűbben a haveroknál).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:13:24

@süllőcske: ha kettőnkre bízod a döntést, nem jártok jól, mert mi bármin jót tudunk vitatkozni...:DDDD
majd a fiúk megmondják hogy legyen, de gondolom, célszerű lenne úgy, mint Robi csinálta, feldobni posztba, mikor aktulissá válna
(tudod, én csak a szegény Isaura vagyok itt a pult mögött..:DDDD;) )

süllőcske 2012.06.26. 22:13:51

@anica inkognitóban: Ma olyan különös volt Dömbi, nem?
Most nem látok mélyebbre.

Hurri Kán 2012.06.26. 22:14:47

@anica inkognitóban:
Majd gyűjtünk a kicabadításodra. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:15:36

@süllőcske: mindőnknek vannak különös napjai.. de én ilyenkor privátban mindig megpróbálom elrendezni a másikkal, magammal stb.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:17:37

@1kutya: zdmg, megint???.:P:DDDDDDD
a tegnapi két b+-es üzenetet kiskolegámmal (haláli jópofa srác) megosztottam, szakadt a röhögéstől, csak mondom.. azt mondta, neki álma egy ilyen...:DDDDDDD
@gyvy: kösz, tudom én, hogy rád számíthatok :DD
(örök életre rabszolgaként sínylődnék!:D)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:19:20

@anica inkognitóban: @1kutya: már csak mivel személtetnem kellett neki, milyen egy úrinő, ha kibújik belőle a zállat...:DDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:35:48

@1kutya: ja, így már szalonképeset is tudok...:DDDDD az ördög, az igen..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.26. 22:38:51

@anica inkognitóban: fúúúú . miket nem vagytok képesek mondani ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.26. 22:39:39

El is megyek aludni! Jóccakát mindenkinek!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:41:09

@Andrass9: ja, így könnyű: beköszön, nagy lóvét felmarkolja (gombosvillával forgatod, mi?:D), a melósok meg húzzák az igát a kocsmában! :P:DDD

Hurri Kán 2012.06.26. 22:43:02

@anica inkognitóban:
Ez a baj, hogy az igát húzzák, ahelyett hogy kiszolgálnának. :)

süllőcske 2012.06.26. 22:43:12

@Andrass9: Szia főnök! Ne fessük a falra, ugye?
Egy hétig úgyis idejében fel köll ismerni, ha jő a szarvacskás.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:45:28

@gyvy: nézd csak a táblát a falon:" 18 éven aluliakat és ittas személyeket nem szolgálunk ki...." ha kötekszel, ittas személynek minősítünk..:DDDDDD

(egyébként ezt sosem értettem: hol legyen ittas valaki, ha nem egy kocsmában??:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:46:17

@anica inkognitóban: Jut szembe, @Andrass9: élőállatot be lehet ide hozni egyáltalán??:DDDDD;)

süllőcske 2012.06.26. 22:48:31

@anica inkognitóban: Bezár az kocsma, ahol nem rúgnak be.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:49:15

@süllőcske: jót szóltál, erre most elszívok egy cigit..addig csend, rend..miket beszélek: fegyelem?? itt???:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:56:37

@gyvy: mondjuk, a tetejét látva más poént gondoltam..:DDD de ez már a 11 órának betudható biztos.:DD

Hurri Kán 2012.06.26. 22:57:54

@anica inkognitóban:
Végül is arra is rá lehet fogni. :D

Daró 2012.06.26. 23:00:28

@anica inkognitóban: Ez egy csunya profitorientált világ. Hagyd itt a lóvét, hőbörögni meg menj haza!
Engem eddig még csak Nádudvaron raktak ki kocsmából. Kétszer. Meg egyszer lakziból, az is Nádudvaron volt, pedig ott nem is ittam. Ellenben megismertem egy helyre kis menyecskével :-) régi szép emlékek.

1kutya 2012.06.26. 23:03:39

@Daró: mekduktad a menyasszonyt?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:03:59

@gyvy: még melózom, itt van a 3 vagyonnyilatkozat is, amit holnap le kell adnom, és bogarászok egy csütörtök reggeli meghallgatásra :( lehet, ennek inkább.. ilyenkor (is) veszett vagyok :D
@Daró: neszójjábe, mert elfelejtem, hogy ladányi vagyok, úgy fog rémleni, hogy nádudvari és én is kiraklak! :P:DDDDDD

Hurri Kán 2012.06.26. 23:07:48

@Daró:
Ha nem volt a kabátod hátán lábnyom, nem lehetett egy komoly lagzi. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:07:56

@1kutya: az azért veszélyes, mert ha még csak menyasszony állapotban van, akkor a nyakán maradhat..:DD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:11:09

@süllőcske: Szögedre menni jó. Dunai halászlét tísztával enni nagyon jó. :D A tábori búcsú-hallé leírására könnybe lábadt a szemem... mit nem adtam volna egy harapás vadharcsa-húsért.

Hurri Kán 2012.06.26. 23:11:19

@anica inkognitóban:
Igen. A sajátomat, másnap reggel. Pontosabban reggel anyám kérdezte, jó volt a buli, mikor meglátta a kabátomat a fogason. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:14:38

@LepkeReloaded: Tudom, hogy Szeged NEM Duna-part. :) Csak sajog az állkapcsom, kicsit homályos a tudatom, és szorongok a holnapi fogászati inkvizíció miatt. De ha rendbe rakják a számat, jobb lesz, azt is tudom. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:16:48

@LepkeReloaded: neked...:D és vajon életed párja nem fogja-e nosztalgiával emlegetni azt a pár napot, míg szóhozjutott?:DDDDDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:25:11

@anica inkognitóban: Háááááá.... az istenadta pillanatnyilag Ausztráliában melózik, úgy hogy csak skype-on csicsergünk, ami az időeltolódás miatt kész cirkuszi mutatvány. Tán ezért nem un még? Egyébként ő se megy a szomszédba, ha véleményt kell kifejteni a világ dógairól. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:27:25

@LepkeReloaded: hasonló a hasonlónak :))
én nagyon szorítok érted, beszariként teljesen együtt tudok érezni
(se Istentől, se embertől, magától az Ördögtől se, de a fogorvostól....brr...)

1kutya 2012.06.26. 23:34:21

@anica inkognitóban: jártam én már olyan lagziban, ahol a fentiek megestek, nem is lett hosszú életű párkapcsolat:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:37:56

@anica inkognitóban: A vicc az, hogy már jó anyám is ehhez a fogorvoshoz járt, és amióta rágószervem van, ez az egy ember kezelt. Mindig hatalmasakat röhögünk, ha felbukkanok nála, és a "közönséges" aprítást jól is bírom, csak most nagyon úgy néz ki, hogy gennyzacskót kövesztettem az egyik foggyökeremre, aminek szinte biztos, hogy húzás-vésés lesz a vége, merthogy a vicces kis foggyökereim olyan kunkoriak, mint egy medúza karjai. Abbafejezem, mielőtt valaki még elájul a kocsmában... ha meg túlélem, folytatom a locsogást, de nem a fogaimról. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:38:12

na, cigitime, aztán én megyek lefeküdni, mert későre jár..

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:38:21

@anica inkognitóban: És rámfér a drukkolás, köszönöm. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:39:56

@LepkeReloaded: nyugi, én strapabíró vagyok, a fiúk meg Férfiak, bírniuk kell (meg úgysem árulják el, ha elalélnak.. tudod, az ego ;) )
nyugi, pikk-pakk túlleszel rajta

1kutya 2012.06.26. 23:45:40

@anica inkognitóban: én úgy járok fogdokihoz, mint más közértbe, tehát bírom:) de hogy jutottunk el idáig a lepcsánkától?:-DDD

(el balfenéken, reggel jövök)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:47:07

@1kutya: nem tudsz a közig.hivatal körnékén (gyk: ahol a múltkor cigiztünk) olyan közjegyzőt, akihez be lehet esni bejeletnkezés nélkül??

susztertangó 2012.06.27. 05:07:07

Jó reggelt! Nem volt este kenyér a téren a közértben és lusta voltam elmenni a Kaisersbe, így csinálok-ki nem találjátok- reggelire tócsnit.

Pinka-Panka 2012.06.27. 06:10:11

Jó reggelt:)

A tócsni az egyik legjobb kaja, nagyon finom, mi krumplibabának nevezzük.
Hasonlóan csináltam, mint az 1kutya, nemrégiben egy vendégem tanácsára, zsemlemorzsát tettem liszt helyett - olyan ropogós lett, azóta ezt teszem én is.
Nyári változatban, cukkinit teszek bele, kicsit több mint a fele arányban - könnyebb lesz tőle.
Ja és én is serpenyőben sütögetem. Szaftos, ragus hús mellé köretnek is tettem már az asztalra.
Szeretem nagyon.

Vaczak2 2012.06.27. 06:50:51

@BariKarika: Asszony mondta, ki köll nyomkodni, osztán a liszt bele érzéssel. Izgalmasabb, "zöldebb" az íze mint a krumplisnak.

Pinka-Panka 2012.06.27. 07:05:38

@Vaczak2: na ugye?:)
én is ezt mondom, kicsit több fűszer ble és mennyei...

Daró 2012.06.27. 07:21:58

@1kutya: Hát, egyet párszor igen, ha lehetek szókimondó, de azt később el is vettem :-)
@anica inkognitóban: Azért Petrusz annak idején meggyőzőbben csinálta, lábam sem érte a földet.
@gyvy: nos, ezek szerint én komoly lakziban még nem voltam.
@LepkeReloaded: Ismered a viccet amikor a néni a sok rossz hír hallatán begazolva kéri a dokit, mondana valami biztatót... a válasz:
HAJRÁ SZABÓ NÉNI!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.27. 07:40:41

@susztertangó: nem köll parancsolgatni, kérésre jobban működnek a dolgok :D
@Daró: kapott később ő is tacskóktól, mikor már nem bírt a nagy erejével, meg arcával..:DDD
@Pinka-Panka: Jó reggelt! :)

BariKarika 2012.06.27. 08:01:45

@Vaczak2: Koszi szepen :) Kiprobalom, nem most...hamarosan :)