Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

The True Story Of Lepcsanka

2012.06.26. 07:00 1kutya

Sokáig gondolkodtam, mi a fenét lehet írni a lapcsánkáról (lepcsánka, tócsni, krumplipósza)? Jó, nem egy zsírosdeszka, de azért nem is egy flambírozott/souvideált/pácolt dinoszauruszfelsál, hanem egy sima borzacska. Krumpli… sütve…

Aztán eszembe jutott, hogy anno Andrással a blog indulásakor megegyeztünk, hogy enyém a paraszti/népi vonal, úgyhogy most a világ „egyik” legegyszerűbb ételének receptje következik. Ráadásul úgy ahogy egykor otthon a Beregben tanultam – ami köztudottan az ország nem azon tájegysége, ami kifejezetten gazdag lenne  –, ahol gasztronómiailag leragadtak a mocskostészta - paradicsomos töltött káposzta - füstölt csülkös káposztás paszuly vonalnál (recepiék azért jönnek később, mert ha valami finom, az finom, legyen bármely egyszerű:)

Ma (péntek) este 6-kor jön az ukáz: vacsora kell!

Kenyér van? Nincs!

Hús? Minden a fagyóban…

Krumpli? Az maradt a SlambucParty-ról, akkor…

…krumplipucolás, mosás, reszelés – a nagyobbik lyukú reszelőn, mert szeretjük, ha a szélén megégnek a vékony, kiálló szálak (meg reszelje le a sajtreszelőn, akinek 6 anyja van egy utcában:) -, bekeverés:

Fél kiló lereszelt krumplihoz:

  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 kk bors
  • 1 kk paprika (ne a süllőcskééből, mert olyan színt csinál, hogy ihaj!)
  • 1 gerezd fokhagyma

Ez itt úgy másfél kilónyi cucc:

001.JPG

Csakis kézzel homogenizáljuk:

002.JPG

Egy nagyobb evőkanállal öklömnyi darabokat szaggatunk, majd kábé ujjnyi forró olajban fél centi vastag placsnikat csinálunk belőle:

003.JPG

Mindkét oldalát aranybarnára sütjük:

004.JPG

Közben az alapanyagot kutyulgatjuk, mert a krumpli biza' levet ereszt...:

006.JPG

Szalvétán leszedáljuk:

005.JPG

Hogy ne tűnjünk akkora parasztnak, mint amilyenek vagyunk, Feind Péter féle muscat ottonelt és Gere Tamás féle villányi kékfrankost fogyasztunk hozzá:

007_1.JPG

Eggs'

 

Ja! 0-nál nagyobb számosságú fiatalkorú jelenléte esetén számítson rá mindenki, hogy a palacsintához hasonlóan a sütés intenzitásával egyenes arányban tűnik el a tányérról a produktum!

Aki meg elég mazoPista ahhoz, hogy tényleg lereszeli a kolompért az aprólukú sajtreszelőn, az nyugodtan használhatja rántott akármikhez bundának, a liszt-tojás-zsemlemorzsa szentháromság helyett...

 

Lepcs1.jpg

A lepcsánka létezik előre gyártva is. Az újítás Debrecenhez kötődik. A Mester8 vendéglőben készítik többféle ízesítésben, de az alap a fokhagymás. A lepcsánkát elősütik, majd lefagyasztják. A kimelegítése történhet mikróban, de tárcsán is. Ha van otthon ilyen a fagyasztóban, viszonylag könnyen aktiválható.

A sokféleség nemcsak az ízesítésben jelentkezik, dicséretes, hogy a hagyományos, lisztes változat mellett készül gluténmentes is. Itt sem kell valami szörnyű dologra gondolni, mindössze arra, hogy hajdinaliszttel készül.

A Mester8-ban sokféle étel köreteként is kínálják. Folyik a kísérletezés, vannak igazi újdonságok is. Ki hallott már olyanról, hogy bikatöke paprikás lepcsánka körettel? Itt összejön a dolog :)) [PO]

241 komment

Címkék: tócsni lapcsánka lepcsánka borzaska

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr374605632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 07:27:11

első! :D

igazad volt, Robi! :DDDDDD
lepcsánkát amúgy kilószámra, forrón, kétpofára :D

1kutya 2012.06.26. 08:01:20

@anica inkognitóban: nekem mindig igazam van (amikor véletlenül nem, akkor automatikusan életbe lép az előző szabály:)

egyébként köszönet PO-nak a kiegészítésért, azt hiszem így kerek lett a poszt, most már jöhetnek a törzsek a saját receptjeikkel!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 08:03:40

@1kutya: akkor told át a kis hátsódat a levelezőrendszeredbe és utána újratárgyaljuk ..:DDDDDD
szalvétán leszedáljuk..:D ez vitte...:DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 08:11:17

Köszönöm szépen, nem vagyok éhes.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 08:31:14

@anica inkognitóban:
Köszönöm szépen nem vagyok éhes, és nem is leszek.
Fogyaszd jó étvággyal az én adagomat is. hihi

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 08:49:34

@dömbi: oké, meg még begyűjtök egy-két adagot..:D adományokat mindig szívesen fogadunk..:P:D

Öreg Sam 2012.06.26. 08:56:16

@1kutya:
Ezt csakis igy lehet csinálni,én is nagyon szeretem!
Ettem már Szabolcsban tepsibe belesimitva,ugy sütőben megsütve.Ugy se rossz,de serpenyős az igazi!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 08:58:24

@Öreg Sam: így, így, mondjuk nálam mínusz pirospaprika...viszont ördögűzésre alkalmas mennyiségű fokhagyma az tuti!
és nagyot vétek az etikett ellen: kanállal kavarom, nem kézzel.:)

Vaczak2 2012.06.26. 08:59:29

Nagyanyám köménymaggal megszórva csinálta,(utáltam) a zasszony cukkiniből gyártja az öko-bio-fitnessz verziót.
És nem rossz!

tartetatin 2012.06.26. 09:20:01

Végre nyers krumpliból, kiszaladok a világból, ha főttből készül.
Nálam se paprika, se tojás, teljesen natúran és majdnem szárazon sütve gyakran mozgatva. Végén fokhagyma dörzs, tört bors.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.26. 09:20:51

Szuper! Köszi 1kutya a jó posztot!
Nagyritkán nálunk is készül, és tényleg a sütés után szinte üres a csepegtető/letörlő szalvéta. Valahogy légneművé válnak ...
A szuvidált dinohátszín betalált :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 09:21:54

Nálunk ez az étel kremzli név alatt futott (a C.Nagymama, ugye). Aztán még gyerekkoromban egy lengyelországi kiránduláson is ettük, ott platzki-nak hívták, ettől fogva mindkét név forgott. Paprikát, fokhagymát sosem tettek bele.
(A hajdinás változat izgalmas lehet.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.26. 09:23:07

@tartetatin: A főttből készült, az nem lepcsánka, hanem röszti. Más műfaj, szintén jó étel.

tartetatin 2012.06.26. 09:24:08

@anica inkognitóban: mentás tejet pici mézzel lehet?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 09:26:03

@anica inkognitóban: Azért ajánlom figyelmedbe a tegnapi intelmemet a krumplival kapcsolatban.
Ha mégis bekövetkezne, fordulj hozzám bizalommal (lábszag elleni fürdősó+krém)! hihihi!!!

Daró 2012.06.26. 09:36:08

Nejem néha sütőben süti, tepsi alján szétterítve, végén grillen rápirítva, szeletelve. Nem az igazi de nem büdös és nem kell mellette állni.

tartetatin 2012.06.26. 09:39:52

@Andrass9: én mindkettőt rösztinek/lapcsánkának hívom, a főtt meg selejt :)

tartetatin 2012.06.26. 09:41:08

Lapcsánka spanyol verziója, tapas imádóknak, a tortilla da patatas
Nem könnyű étek... én párolva sütöm az elején a krumplit, de az eredeti így készül:
www.youtube.com/watch?v=RsIDWHvI0Gc
Hidegen-melegen vacsira salátával isteni!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 09:55:30

@tartetatin: A tortilla nagy előnye, hogy liszt nem kell bele és kevésbé zsíros.
A spanyolok reggelire eszik legszívesebben /én is enném reggelire, de az elkészítési ideje minimum félóra/.

1kutya 2012.06.26. 09:56:10

na, látom felélénkült a csapat:)

@Andrass9: köszi, igyekeztem/tünk.

@tartetatin: több verzió létezik, ez már tuningolt (paprika). nagyanyám anno a kisebbik lyukú sajtreszelőn reszelve, kizárólag borssal és kevés fokhagymával ízesítette. a tojás kizárólag a könyebb kezelhetőség miatt van benne, ki lehet hagyni.

@Daró: képzeld, nálunk feltalálták a páraelszívót (ami egy általam nagyra tartott szakember szerint csak szagelszívó, de a funkcióját ellátja):-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 09:57:07

@tartetatin: pulton találod.:)
@dömbi: oké, majd figyelek..:DD
@Andrass9: légneművé....:DDDDD

Benikuty 2012.06.26. 10:00:29

nehogy már ebbe is paprikát!

tartetatin 2012.06.26. 10:08:47

@Mitzi von Küche: csináld meg előző nap, hidegen (szobahőmre engedve) is isteni, vagy betolod a légkeverősödbe :)

tartetatin 2012.06.26. 10:10:33

@1kutya: akkor nagyanyádnál enném :) liszt is felesleges, hiszen krumpli a tojás meg csak tovább "köti" - mármint nekem :)

BariKarika 2012.06.26. 10:10:56

@Mitzi von Küche: kevesbe zsiros??? huuu, en hazi tortillat ettem, isteni volt, de muszaj volt utana kuldenem egy paleszt, az epem miatt...vagy csak nekem zsiros a sultkrumpli miatt? :S

egyebkent ezt a kajat regen ettem, mar nem, de akkor sok fokhagymaval, paprika nelkul viszont ha kesz volt akkor tejfollel, hogy dietas maradjon :)

@Vaczak2: na erre a cukkinisre kivancsi lennek, nem nagyon vizes? egy kb aranyt tudnal irni, hogy mennyi liszt ill cukkini? Koszi :)

tartetatin 2012.06.26. 10:11:22

@anica inkognitóban: köszi! és még pici fahéjat is csempésztél bele :)

tartetatin 2012.06.26. 10:13:15

@BariKarika: akkor egyél hash browns-t :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 10:14:26

@tartetatin: miket csinálok :O:DDD
@Benikuty: @1kutya: semmi kutyaviadal... leülnek szépen, ííííígy... jól van.. jó kutyusok..:P:DDDDDD

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 10:16:01

a neve beré, és nem kell bele paprika, meg fokhagyma. se.

én szoktam krumpli helyett cukkiniből is.

tartetatin 2012.06.26. 10:17:00

@anica inkognitóban: kutyanyelven hogy van, hogy "szerintem" ? :)) gyerekeket is erre a szóra tanítgatom nap mint nap :))

1kutya 2012.06.26. 10:21:20

@Babette_: de ez la(e)pcsánka és kell (legalábbis én rakok:)

@anica inkognitóban: he?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 10:29:29

@1kutya: paprika-nem paprika...:DD
@tartetatin: jaja.. én is szokom említeni..:D

Benikuty 2012.06.26. 10:33:02

@1kutya: magyar átok ez a paprikát mindenbe. Érdemes belenézni a Zilahyba. Amúgy tudok olyat , aki a spenótba is tesz:(

1kutya 2012.06.26. 10:33:14

@tartetatin: majd jön a Lepke és jól leszúr érte:)

@anica inkognitóban: ja, hát az ennél egyéni szocproblem:) gondolom Beni sajnálja bele, mert kell a kolbászba:-DDD

1kutya 2012.06.26. 10:34:22

@Benikuty: ja! csak ezért:) hagyd ki belőle (mint fentebb is írtam, nagyanyám még nem tett bele)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 10:35:03

@1kutya: lehet benne valami...:D tudod, mit mondanak, mi körül forog a világ? na, hát eminnen nézve érthető, hogy Beni a kolbászával van elfoglalva :DDDD
(Beni, meg ne sértődj!!!!!!!!! )

Benikuty 2012.06.26. 10:37:45

@anica inkognitóban: szerintem nem bántó a véleményem közlésének stílus.
De gustibus non est disputandum.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 10:38:55

@Benikuty: dehogy bántó!!!! csak vicceskedni akartam, te.. :)tudod, hogy csípem a stílusodat! :)

1kutya 2012.06.26. 10:39:11

@Benikuty: nem is! egészséges vita:)

Benikuty 2012.06.26. 10:41:12

@anica inkognitóban: feltett szándékom, hogy készítek paprika nélküli kolbászt. Valszeg Süllőcskét fogom megkérni, segítsen, mert vannak erdélyi kapcsolatai.
Az én kolbászom csabai tipusú, arra pedig erősen paprikáznak, ez a fűszer a domináns a négyből.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 10:43:18

@Benikuty: majd egyszer (ha más nem, a balatoni blogtalira) viszek neked olyan házi vastagkolbászt, amit a sógorom édesapjáék készítenek (húsboltjuk van, vesznek, vágnak, feldolgoznak), teljesen más lehet, mint a tiéd, de érdemes lesz megkóstolnod :)
mi a paprikás (lehetőség szerint csípőset) szeretjük :)

tartetatin 2012.06.26. 10:54:42

@1kutya: nem közözködöm, tényleg :) de én is kezdem elhagyni teljesen a pirospaprikát. Még ún. pörköltbe, lecsóba sem megy mindig. helyette sokstor csilipehely, az nem vörösít és nem a jellegzetes paprika ízt adja.
Bocsi és szerintem, vau :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:01:12

@tartetatin: zöldség-gyümölcs átlagot javítom, piát rontom..:)

tartetatin 2012.06.26. 11:01:40

@Benikuty: a párom is ezzel szokott érvelni.
Én meg hozzáfűzöm, hoyg együtt érvényes a "Le style, c'est l'homme" szólással :)

Benikuty 2012.06.26. 11:02:47

@anica inkognitóban: kérdez Pinka-Pankát, milyen az enyém. András is ismeri. Mind a ketten a csípőset szeretik.
Azt nem csak kóstolnám, közelebbről is érdekel.:)

tartetatin 2012.06.26. 11:06:37

@Benikuty: csilipehejtől vagy buffon mondásától?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:14:14

@tartetatin: zöldség-gyümölcsből sokat, piából inkább ritkán és keveset... néha kis kilengéssel, ez leginkább "baráti varrószakkör" esetében :DD
nagyon dícsérik, majd nyaraláskor arra kanyarodunk és veszünk egy kis kóstolót :)
ha megkóstoltad, adok telefonszámot...csak nem ígérem mostanra a kóstolót, mert nem tudom, van-e most nekik..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 11:20:49

@Benikuty: Azért ugye a paprikás is marad?! Micsoda világot élünk, ha már a te kolbászod se lesz a régi...
mert engem meg a paprika nélküli kolbász látványától ver ki a víz.

@anica inkognitóban: Meggondoltam magam, mégis éhes vagyok. Újragondolom a lepcsánkát, és megsütöm, kérsz belőle?

tartetatin 2012.06.26. 11:24:05

@dömbi: akkor te sem csíped a bajor sütőkolbászt :))

süllőcske 2012.06.26. 11:24:27

Laepcsánkácska? No, az igen finom lenne, ha nem szívná a zsiradékot. Én csak kevésszer és kevéskét eszem belőle, de ízletesnek találom.
Táborzárás aprólékos teendői miatt lemaradtam a beszélgetésről. A halászlé brutális lett a nagy harcsa, a tonhalszerű, erős, ízes vadpontyhús miatt.
Ez egy más kategória, már-már túl erős aromákkal, de mindenképpen nagy élmény.
Most Szegeden valék, de csak, hogy pakoljak a Székelyföldi táborra. Andrásshoz hasonlóan én is eltűnök több, mint két hétre.
A brassóihoz is hozzászóltam, ha még érdekel valakit.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:27:27

@BariKarika: Nekem a lepcsánka a zsírosabb. (Egyébként ettem már cukkinis tortillát is, asse rossz.)
@tartetatin: Mert mit mondott Buffon (nagyon csípem a palit)?

Benikuty 2012.06.26. 11:28:05

@dömbi: csabai mindenképp marad:)
@tartetatin: bocs, nem értem a kérdést:)

Daró 2012.06.26. 11:28:42

@süllőcske: engem érdekelt és ki is próbálom, van egy nagyszerű (zsírral beavatott így tefloni magasságokat hágó) dögnehéz öntöttvas wok-om, ami tényleg csak az enyém mert Era fel sem bírja emelni :-D

Benikuty 2012.06.26. 11:30:18

@süllőcske: olvastam:)
Megkérnélek, ha Erdélyben jársz, tudd már meg légyszi, hogy csinálják ott a paprika nélküli kolbászt. Köszönöm!

tartetatin 2012.06.26. 11:33:43

@Mitzi von Küche: ez nem a szép dzsanluidzsi, Te, hanem egy 300 éves celeb.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:34:01

@süllőcske: azért nem (vagy marhára felturbózott fantáziával) tudlak elképzelni aszkétaként, aki azért teszi vissza tálba a harmadik darabot, mert szívja magába a zsiradékot...:DDDDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 11:40:14

@tartetatin: Az attól függ, hogy néz ki, és milyen az illata, és természetesen nem magyarországon készült. A szárazkolbászt paprika nélkül...,köszönöm szépen, nem vagyok éhes!

@anica inkognitóban: Nyisd az ablakot, nehogy a szilánkot is elropogtasd!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:43:18

@dömbi: na, ha kizárólag női társaságban lennénk, mondtam volna valami arcpirítót, de maradjunk inkább annyiban, hogy biztos ami biztos, nyitom..:DDDDDD

most Láng Vince-üzemmód :)

süllőcske 2012.06.26. 11:44:23

@Benikuty: Feltétlen meghozom a receptjét.
És elhozom a lövétei sósvizet is, amire ott annyira esküsznek. Azt pedig PO elemezteti, mi lehet a titka.

Benikuty 2012.06.26. 11:54:35

@dömbi: a szélben szárított diós kolbász nagyon finom:)

tartetatin 2012.06.26. 11:56:16

@dömbi: megértelek :) ámbár az alpesi füvekkel, dióval, rókagombával, vargányával, fekete áfonyával, beaufort-ral ízesített szarvas-, vaddisznóhúsból készült szárazkolbászok is bizonyára tudnak valamit. Utóbbit nem raknám rakottkrumpliba, lecsóba.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 12:10:41

@anica inkognitóban: HÖ-HÖ-HÖ! Jó étvágyat!

@Benikuty: Megnyugodtam, köszi.

@tartetatin: Nem mondom, hogy nem jó, de én köszönöm nem vagyok éhes. Csak halkan mondom, most dobtam ki 3 szál ilyet. Senki sem ette meg, még az emésztőgödreim sem.

@süllőcske: Ha az elemzés publikus lesz, engem érdekelne.

medvedr 2012.06.26. 13:09:46

Én reszelem a krumplit, úgy jobban bejön. Nálunk fontos a mártogatós hozzá. Majonéz, ketchup,- házi vagy Univer (Kecskemét- ééérted?). Fok(g)hagymás tejföl stb. Köretként nem fogyasztjuk, csak ilyen gyors vacsoraként. Kicsit azért zsíros. Fröccs jár hozzá és vagy unikum a gyengébbeknek. A kisebbik fiam annyit bír belőle enni, hogy hihetetlen.

Benikuty 2012.06.26. 13:14:21

@medvedr: az Univer majonéz azért kicsit durva.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 13:29:47

@tartetatin: @1kutya: Mrrrrrgrrrrr... vasárnap óta harapós lepke üzemmódban dolgozom, elkezdett fájni egy fogam, ami nagyon-nagyon ritkán történik meg, de ha megtörténik, rossz vége lesz. Holnap van randevúm a fogorvosommal, addig viszont életveszélyes vagyok. A lapcsánka anyám konyhájának száműzöttje volt amiatt, amit már emlegettetek: hogy felszippantja a sütőolajat... Én nagyon szeretem (szerencsére barátnőim anyukái sütöttek, úgy hogy volt hol hiénázni), továbbá van szuper kerámiabéléses lenemtapadós serpenyőm, amibe elég egy pötty zsiradék, úgy hogy a napokban sütök (már ha marad fogam... grrrrrrrr).

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 13:30:54

Ja, a lényeg lemaradt: nyers reszelt krumpli + liszt + tojás + só a tésztája. :)

1kutya 2012.06.26. 13:38:28

@LepkeReloaded: naugye! sejtettem én...:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 13:43:41

@1kutya: Állítólag a kutyák "telepatikus" képessége igencsak fejlett, kiválóan felismerik a gazdájuk (és más emberek) hangulatát. Úgy látszik, hogy Te a neten át vagy képes észlelni egy lepidoptera mordságát is... ezotévés "küldömazenergiát"-tal kéne próbálkoznod! Vagy legalábbis "küldömaslambucot"-tal... :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 13:44:32

@anica inkognitóban: Tésztájába nem, a kisült jószágot fokhagymával bedörgölni viszont nagyon-nagyon igen. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 13:49:20

@anica inkognitóban: És az illata! Az milyen jó... Ha nem kéne nap mint nap emberek közé mennem, naponta meg tudnék enni három-négy gerezd nyers fokhagymát, csak úgy. :)

1kutya 2012.06.26. 13:54:06

@LepkeReloaded: kizárólag sóval én köretnek szoktam készíteni, ez ami fent van, magában falandó alkalmatosság, de természetesen ízlés szerint lehet utólag is fűszerezni (intenzívebb ízeket ad ugye).

BariKarika 2012.06.26. 14:31:53

@LepkeReloaded: ne aggodj, susd meg, majd be a turmixba, cumisuveg es kivaloan fogyaszthato fog nelkul is, esetleg egy kanal tejfolt adj hozza a kremes allag eleresehez :P

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 14:38:07

@1kutya: Sose próbáltam magát a tésztát fűszerezni, no de egy kíváncsi pödörnyelvűnek lételeme a kísérletezés, ha legközelebb lapcsánkát csinálok, kipróbálom! :)
@anica inkognitóban: Hol találod ezeket az eszméletlenül hülye videószösszeneteket, te? :D :D :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 14:40:15

@LepkeReloaded: ma a zseni énem felülkerekedett a hülyepicsán és ez inspirált..:DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 14:43:59

@BariKarika: Segítséééég, valaki fékezze meg ezt az apró, de nagyszájú kérődzőőőőőt! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 14:45:33

@anica inkognitóban: El nem merem képzelni, milyen az, amikor a HP dominál... a fájós fejemet meg szétröhögtem a fokhagymafilmen. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 14:47:32

@LepkeReloaded: ha akarod, hozhatok referenciát..:DDDD

igaz????:DDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 14:59:33

@LepkeReloaded: ha már fog...:D és ettől totál lezsibbadsz, semmi nem fog fájni...:DDDDDDD
www.youtube.com/watch?v=F-m31byzTcM

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 15:09:14

@dömbi: aóó...( a svejciek védenek a káros hatásoktól?:D
egy kis reklámfilm arról, hogy a fokhagyma hogy űzi el a vámpírokat:D

BariKarika 2012.06.26. 15:11:47

@LepkeReloaded: egyebkent sem lattam meg lepket foggal :P
bocsi, tudom, hogy sz@r, en most vagyok tul egy bolcsessegfog novesen, es meg mindig nincs kint az a szemet, a masikrol nem is beszelve...kucorognak honapokig, meg sem rezdulnek, apolva vannak ( elektromos fogkefe, fogselyem, szajviz) majd fogjak magukat es se szo, se beszed robbannak a halatlanok! :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 15:40:24

@Daró: ááááááááááááá, te szadista!!!!!!:DDDDDDD

Daró 2012.06.26. 15:45:30

@anica inkognitóban: :-) Axl Rose-on kívül ő volt az egyedüli értékelhető férfi énekes akinek ment a 4 oktáv.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 15:51:32

@Daró: 4 oktávban igazad van, de az "értékelhető férfi" kitételt vele kapcsolatban nem tudom elfogadni...:DD

Daró 2012.06.26. 15:55:40

Pedig volt értékelhető tette. Pl mikor gitározott. Ja hogy nem is gitározott? Hát akkor az amikor betárazott. (tudom, nem illik)

Daró 2012.06.26. 15:57:31

de ha az index képes kitenni egy ilyen cikket:
(a szürke rész szerintem vállalhatatlan és szégyenletes)

index.hu/belfold/2012/06/25/megrepedt_a_hagymatikum_oldalfala/

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 16:11:13

@anica inkognitóban: Áááááááá.... :D
@dömbi: Egy haláli amatőrfilmecske arról, hogy ha fokhagyma-babával alszol, a H1N1 és a vámpír pikk-pakk kipurcan, te pedig frissen-mosolygósan ébredsz. :)
@BariKarika: Fiam, nekem 46 évesen egy bölcsességfogam még mindig csak félig nőtt ki, valószínűleg ki kell műteni, mert nem fér el a többi fog mellett. Egy másik bölcs.fogat azért kellett kihúzni, mert szintén teljesen szétcseszte a fogsoromat... és még mindig van kettő. Nevetni fogsz, életembe összesen ha 2X fájt fogam, ebből az egyik a partizán bölcs.fog, ezért vagyok borúlátó a holnapi fogorvosi látogatás miatt, mert ha nekem fogam fáj, abból tuti műtét/húzás lesz. :-(
@Daró: Köszi... inkább sajog, de amolyan aljas módon. És mivel nálam a fogfájás = nagy gebasz = húzás... nem folytatom. :-((

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 16:11:55

@Daró: Tudod, hogy köhög az asztmás juhász?
Juhhuhu....juhhöhö... juhhho... juhhodály. :D

Hurri Kán 2012.06.26. 16:44:57

Otellóval máá nem is jó? :)

susztertangó 2012.06.26. 16:48:11

@tartetatin: Kutyunyelven? sz-v-sz, sz-v-sz! Nem tévesztendő össze a hasonló hangzású rövidítéssel, mert az száguldás-porsche-szerelem :-))

Öreg Sam 2012.06.26. 16:49:09

@LepkeReloaded: Nekem csak egy bölcsességfogam nőtt,az is egy satnya csontszilánk,3 belémszorult.
Talán ezért is nem lettem bölcs? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 17:08:58

@gyvy: olvastad az indoklás-részt, nem?:DD
@susztertangó: na, most ezt dúdolászom:)
@Öreg Sam: tök fölösleges is, örököltük az állatvilágból, használni nem használjuk, csak a baj van vele.. lehet, te már egy következő lépcsőfokon állsz törzsfejlődés szempontjából...:))

Hurri Kán 2012.06.26. 17:16:10

@anica inkognitóban:
Látszat-dolgok sosenem érdekeltek :)

susztertangó 2012.06.26. 17:17:46

@anica inkognitóban: Az állatvilágból én is örököltem teljesen fölösleges két plusz mellbimbót, egész kicsik. Ahelyett, hogy két nagy..
Hogy örültek a dokik annó az iskolaorvosi vizsgálaton- jé, állati visszaütés-mondták.

1kutya 2012.06.26. 17:26:37

@anica inkognitóban: akkor én még fejlettebb vagyok, nekem egy se nőtt ki:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 17:27:51

@BariKarika: Keríts Chlumsky-oldatot és azzal kenegesd 2x naponta az íny és fog között, továbbá nagyon tisztítsd (ha fáj, akkor is) - helyrejön. Ha nincs C., akkor Gingisol ínyecsetelő is jó (vagy más gyógynövényes ecs.). Ha lyukas fogad fáj, tegyél bele egy darabka szegfűszeget - kiáll. Mai rendelés végetért.

1kutya 2012.06.26. 17:32:59

@Mitzi von Küche: húzni nem húzol virtuálisan? Lepkének most az kéne!:-DDD

Öreg Sam 2012.06.26. 17:43:09

@anica inkognitóban:
Vagy még egy előző fokon állok,egy lépcsőn a szauruszokkal...

Hurri Kán 2012.06.26. 17:47:19

Birkapörköltet akarok. Most.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 17:57:21

@gyvy: pedig feltételeztem, hogy csupa aggódás z életed emiatt..:DDD
@susztertangó: pedig egész nap el lennél foglalva..:D
@1kutya: hát...öööö...persze, persze, te teljesen..:DDDD
@Mitzi von Küche: a fájdalom, vagy a szegfűszeg áll ki?:D vagy ez olyan mint a menj haza, kapjál be valamit?:DD (azt hiszem, túlpörögtem..:D)
@Öreg Sam: azért annyira nem vagy te öreg :))

1kutya 2012.06.26. 18:05:47

@gyvy: szerintem virtuálisan mészárold le Barikát és főzd meg:-DDD

Hurri Kán 2012.06.26. 18:18:38

@1kutya:
Az nem jó... A mai cseppet sem virtuális répafőzelék után vágyom valami emberi fogyasztásra is alkalmas ételre. :)

BariKarika 2012.06.26. 18:21:52

@Mitzi von Küche: Koszi :) nincs ilyen oldatom, volt egy ecsetelom de nem talalom, tisztitom, allatira faj, nem lyukas de liffeg az iny, most jobb egy kicsit egyebkent, de meg erzem...egyebkent el vagyok kepedve! Fogdoki vagy es vajakos modszereket ajanlgatsz( szegfuszeg) ??? Csak viccelek, nekem meg a palinkas ecseteles jott be, gondolom csak lezsibbasztotta az inyt de addig sem fajt :) Nagyon koszi megegszer :) Milyen espana? ;)

BariKarika 2012.06.26. 18:22:36

@gyvy: @1kutya: na errol majd meg beszelunk ...grrrrrrrrr!!!!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 18:30:08

@1kutya: @gyvy: na de fiúk, egy ártatlan bárányt??:DDDD jaj, de csúnya, rossz fiúk vagytok! :DDD

Daró 2012.06.26. 18:43:35

Harmincpár éves barit főzni kellene néhány (nagyanyám szerint ennyihány) órá hosszat hogy megpuhuljon a húsa...
Egyél inkább zabkását, úgyis mindenki azt isteníti mostanság. Én is vettem, Lidlös, kék zacsis, 200 pénz, még nem mertem megfőzni. :-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.26. 18:50:09

Most kevertem be a tócsi/siligó/cicege anyagot, kb. 50% cukkini van benne, kevés zöldséghez való grillfűszerrel ízesítettem, némi liszt és só kerül még bele. A krumplit sajtreszelővel, a tököt V-gyaluval aprítottam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 18:52:34

@Waka: a cukkini nálam majdnem ott van a dobogón mint a spenót..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 18:54:12

@Waka: vettem egy csülköt, holnap megsütöm, ennek apropóján visszapörgettem a csülkös posztodhoz, hát megint szétröhögtem az agyam..:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 18:59:44

@BariKarika: Külföldön szükség esetén bevált (fiamnál is - ugye, a fogorvos fiának fájdul meg a foga: osztálya röhögött).
@Waka: Elképzeltem: nagyon szimpatikus.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 19:05:31

@Mitzi von Küche: azért csodákra a fogorvos sem képes, nemigaz?:) ami elromolhat, el is romlik :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 19:16:30

@BariKarika: Még néhány nap és hajrá, fritura (persze, csak óvatosan).

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.26. 19:42:55

A cukkini a 7végén került sorra. Enci egy óriási darabot szánt tölteni, de én cukkini ropogósra áhítoztam. Liszt helyett a tönköly kenyeremből készített morzsával adalékoltam, de mindhiába. A morzsa és a tojás hozzáadása után is sok levet eresztett. Sebaj, kisütöttem.
Nagy kaland volt, mert elég sokáig kellett mellette ácsorogni. Bizony, mondom néktek, nem férfiembernek való az! :S
De a végeredmény: megérte!

Na, most hagyjatok békén, ne telefonáljatok, röszüt sem kérek, mert most Anica nyomán indulok... hová érek? Hát egy vérbő brassói lesz a tányéron, kockás kolompírral. Borsó rulez.
Ne inzultáljatok már, h hagyjam el a vacsorát*, ma 50 km volt erdei utakon, ebéd nélkül, majd meg haltam. Vagy már meg ki is nyúltam???

*a blogtalin résztvevők alacsonyabbnak és vékonyabbnak gondoltak. Nem baj ez, de sajnos beépült a tudatalattimba. Vacsora előtt mindig előjön :P

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 19:44:25

@anica inkognitóban: Nah...ízlett az ebéd, he?

A cukkini, meg tök helyett megy a tökfőzelékbe, és nem a laplepcsánkába.
@BariKarika: Ne becsüld le a szegfűszeget fogfájásra, mert használ, jobban mint a pálesz.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 19:47:47

@PO: vérbő brassói...:DDD jól hangzik..:DDD
(az a lényeg, hoy vacsora közben elfelejted..:DDD)
@dömbi: fénypostások megették útközben, úgyhogy nemrég reggeliztem...:(

süllőcske 2012.06.26. 20:06:22

@PO: A cukkinit meg kell sózni, állni hagyni, kicsit kinyomkodni, itatósra teríteni. Szűrőben liszttel hinteni, lerázni minden felesleget, igen forró wokban pirongatni. Sok ne legyen az edényben, lehet két serpenyőben is dolgozni. Fogkhagymát szereti.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 20:11:06

@Öreg Sam: Örülj neki... én lassan bölcsültem-bölcsülök, de ha tudom, hogy ennyi fájdalomba kerül, inkább maradtam volna ütődött. :)
@Daró: Merd megfőzni, engem a kékzacsis győzött meg arról, hogy a zabkása finom, holott gyerekkori lidérces emlékeim miatt évtizedekig csak kerülgettem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 20:12:20

@anica inkognitóban: Nem csodálkozom, ritka jól sikerült. Akkor meg se mondom mi volt, ne fájjon a fogad.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:14:11

@LepkeReloaded: jaj...:D
@dömbi: lécci, lécci! :DDD
@süllőcske: rápirítasz a cukkinire és elpirul??:D

Daró 2012.06.26. 20:15:49

@LepkeReloaded: Kit hív kegyed kékzacsisnak? Akinek ennyire jó a rábeszélőkéje? Nyomozás indul!
Pedig tanulnom kellene, pénteken közmű vizsga!

Daró 2012.06.26. 20:17:36

@anica inkognitóban: @Waka: én a múlt héten pörgettem vissza, röhögtem, majd elhagytam a recept felét, hozzátettem a saját felemet meg némi répát és az is jó lett :-D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.26. 20:20:55

@LepkeReloaded: maradtam ütődött :)) Remélem, mit szóltok hozzá?? (vö: nem nőtt bölcsességfogam, egyse)

@anica inkognitóban: de neeeem felejtem! :D

@BariKarika: mondok 1 durvábbat: szegfűszeg illóolaj. Negyed csepp, bejuttatni az odúba, váááááááá. Utána alapos szájöblítés, mert a szf olaj belsőleg nem ajánlott. Sőt, mérgező.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:21:03

@Daró: végülis itt gasztrokulturális ingerek érnek, ez talán hozzájárul az általános műveltségedhez, az a közművelődéssel könnyen összehozható, onnan meg már csak egy lépés a közmű.....
na, inspiráció megvolt a kocsmából..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:24:02

@anica inkognitóban: mint az egyszeri állatorvosi egyetemi vizsgázó: tétel: papagáj. lövése nincs.
felelet: a papagáj egy állat. a ló is egy állat. a lónak négy lába van. az asztalnak is.
az asztal egy olyan bútordarab, használati tárgy, ami ....bla-bla-bla..
:DDDD
@PO: mi pocakkal is szeretünk :))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 20:33:07

@anica inkognitóban: Már megint nem értem, most akarod tudni, vagy nem?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 20:33:53

@Daró: A kékzacsis... juj, hát nem lebuktam, nemrégiben újítottam be egy törpepasit, szép fehér a sapkája, kék a bőre, Hami a neve és iiiisteni szakács... :-P
@PO: Bizonyos módokon ütődöttnek maradni jó. :D Fog által bölccsé válni... váááááááá... a szegfűszegolaj pedig rettenetes, ne akard szegény Báránykával szétrúgatni a lakása négy falát, épp elég neki az alapfájdalom, úgy hiszem...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:33:56

@dömbi: azért csak meséld már el!! :))
@Babette_: én sem értettem...

Hurri Kán 2012.06.26. 20:35:04

@BariKarika:
A fűszerezésbe beleszólhacc. ;-)

@anica inkognitóban:
Áááááártatlan? Hát az én innen nem tudom eldönteni. :D

süllőcske 2012.06.26. 20:36:49

@PO: @anica inkognitóban: Engemet pedig tagbaszakadt termetűnek gondolhattak, nagy kőfaragó tenyerekkel, hófehér, vagy fekete öltözékben.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 20:37:56

@PO: én meg látatlanban reméltem, hogy ilyen emberformád van:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 20:38:50

@Daró: utolsó? nekem pénteken utolsó.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:39:18

@gyvy: olvastad a cikket, amit linkeltem neked?:D
@süllőcske: téged a honlapon már megkukkoltunk :P:DDDDD

Daró 2012.06.26. 20:40:59

@Babette_: pénteken utolsó vizsga, még van egy szigorlat de arra nem biztos hogy tudok jelentkezni. Nem is nagyon terveztem, de ha tudnék akkor az jövő csütörtökön.

süllőcske 2012.06.26. 20:45:06

@anica inkognitóban:Jaj, persze. Van-e valami tervkezdemény a kettedik tali ügyében?

Hurri Kán 2012.06.26. 20:49:34

@anica inkognitóban:
Olvastam. Ez egy felületes, több sebből vérző elemzés, aminek leírták ide az eredményét. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:52:21

@gyvy: de végső érvként hagyjuk talonban :DDDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:58:43

@PO: Mondasz valamit (vajon kitől tudod?). A kulcsszó: eugenol. Továbbá a cukkinit én vékonyra karikázom, lisztbe hempergetve hirtelen kisütöm és igen! ropog. Csak tálaláskor sózni.

süllőcske 2012.06.26. 21:02:28

@anica inkognitóban: Az jó, de a harmadik sarka a háromszögnek legyen itt, szép Szögeden.
Sok-sok elképzelésem vón', hiszem, hogy szeretnétek.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:02:32

@PO: @BariKarika: számos eugenol-tartalmú, belsőleg használatos szer van (pl. Endomethasone gyökértömő anyag, stb.).

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.26. 21:04:28

@Daró: jövő csütörtökig ezer idő van...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:06:50

@süllőcske: csapatnak mondd, én semmi jónak nem vagyok elrontója :)
@Mitzi von Küche: hozzád lesz egy privát kérdésem, írom, jó?

Hurri Kán 2012.06.26. 21:10:00

@anica inkognitóban:
Ennél én álmomból felébresztve jobbat írok :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:11:42

@gyvy: én nem vagyok ilyen beképzelt.:DDD viszont a blogot csípem..:)

süllőcske 2012.06.26. 21:12:24

CSAPATNAK MONDOM, AMIT ANICÁNAK ÍRTAM AZ IMÉNT!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 21:14:02

@anica inkognitóban: Lazacsánka lett a neve.
Norvégiai vadvizi lazacfilét megfüstöltem zöldtea+citromverbéna+citromhéj+rizs keverékén, majd saját gyártmányú kakukkfű+utifű+pitypang szirupban karamelizáltam karikára vágott bio citromot, vajon párolt répa tárkonnyal,gyömbérrel, citrom alól sziruppal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:16:04

@Mitzi von Küche: ok .) dettó :))
@süllőcske: :DDD
@dömbi: Dömbi, ezt posztolhatnád!!!!!!:) szenzációsan hangzik :)

Hurri Kán 2012.06.26. 21:16:31

@süllőcske:
Én biztos vagyok benne, hogy igen.

süllőcske 2012.06.26. 21:19:34

@dömbi: Nem jó, mert a répát nem karamellizáltad fenyőszirupban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 21:46:50

@anica inkognitóban: Nem! Nem posztolom, mert Süllőcske megmondta, hogy nem jó!
@süllőcske: Hja kérem, úri huncuttságra nem telik.
Fenyőszirup, mi?
Nekem jó volt. hö-hö!

1kutya 2012.06.26. 21:58:03

nah, gyerőcbútor bepakolva. miről volt eddig nagybaszó? megyünk Szögedre bulizni, vagy miva'? már nem szekszprémbe?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:58:29

@dömbi: nem is ő kéri .:))
@süllőcske: te meg ne majomkodj! :P:D te,te... te gasztroatombombagolyó! :DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 21:59:36

@1kutya: 2. blogtali. Balcsi(??), 3.: Szögede
na, nyugalom, higgadtság, otelló, olvasás, fuss neki újra! :DDDD

süllőcske 2012.06.26. 22:03:55

@dömbi: Na de Dömbi! Viccelni nekem is szabad!
Különben, a pirított dióhab mártást még inkább hiányolom. Nem is vagyok éhes..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.26. 22:05:36

@anica inkognitóban: Najó erre még aludok egyet kettőt hármat négyet...
Szép álmokat!

süllőcske 2012.06.26. 22:09:49

@anica inkognitóban: @1kutya:
Majd eldöntitek. Én nagyon szeretném, elintéznék mindent. Nagyon elememben lennék, ha főzhetnék Nektek, megmutathatnám a várost, amit nagyon szeretek.

1kutya 2012.06.26. 22:12:28

@süllőcske: a főzésed csucsu lenne, a város engem perspeciel annyira nem forszíroz, ugye eleve 5 évig ott éltem és minimum 5 évente megjelenek érettségi találkozón (de inkább sűrűbben a haveroknál).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:13:24

@süllőcske: ha kettőnkre bízod a döntést, nem jártok jól, mert mi bármin jót tudunk vitatkozni...:DDDD
majd a fiúk megmondják hogy legyen, de gondolom, célszerű lenne úgy, mint Robi csinálta, feldobni posztba, mikor aktulissá válna
(tudod, én csak a szegény Isaura vagyok itt a pult mögött..:DDDD;) )

süllőcske 2012.06.26. 22:13:51

@anica inkognitóban: Ma olyan különös volt Dömbi, nem?
Most nem látok mélyebbre.

Hurri Kán 2012.06.26. 22:14:47

@anica inkognitóban:
Majd gyűjtünk a kicabadításodra. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:15:36

@süllőcske: mindőnknek vannak különös napjai.. de én ilyenkor privátban mindig megpróbálom elrendezni a másikkal, magammal stb.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:17:37

@1kutya: zdmg, megint???.:P:DDDDDDD
a tegnapi két b+-es üzenetet kiskolegámmal (haláli jópofa srác) megosztottam, szakadt a röhögéstől, csak mondom.. azt mondta, neki álma egy ilyen...:DDDDDDD
@gyvy: kösz, tudom én, hogy rád számíthatok :DD
(örök életre rabszolgaként sínylődnék!:D)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:19:20

@anica inkognitóban: @1kutya: már csak mivel személtetnem kellett neki, milyen egy úrinő, ha kibújik belőle a zállat...:DDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:35:48

@1kutya: ja, így már szalonképeset is tudok...:DDDDD az ördög, az igen..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.26. 22:38:51

@anica inkognitóban: fúúúú . miket nem vagytok képesek mondani ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.26. 22:39:39

El is megyek aludni! Jóccakát mindenkinek!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:41:09

@Andrass9: ja, így könnyű: beköszön, nagy lóvét felmarkolja (gombosvillával forgatod, mi?:D), a melósok meg húzzák az igát a kocsmában! :P:DDD

Hurri Kán 2012.06.26. 22:43:02

@anica inkognitóban:
Ez a baj, hogy az igát húzzák, ahelyett hogy kiszolgálnának. :)

süllőcske 2012.06.26. 22:43:12

@Andrass9: Szia főnök! Ne fessük a falra, ugye?
Egy hétig úgyis idejében fel köll ismerni, ha jő a szarvacskás.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:45:28

@gyvy: nézd csak a táblát a falon:" 18 éven aluliakat és ittas személyeket nem szolgálunk ki...." ha kötekszel, ittas személynek minősítünk..:DDDDDD

(egyébként ezt sosem értettem: hol legyen ittas valaki, ha nem egy kocsmában??:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:46:17

@anica inkognitóban: Jut szembe, @Andrass9: élőállatot be lehet ide hozni egyáltalán??:DDDDD;)

süllőcske 2012.06.26. 22:48:31

@anica inkognitóban: Bezár az kocsma, ahol nem rúgnak be.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:49:15

@süllőcske: jót szóltál, erre most elszívok egy cigit..addig csend, rend..miket beszélek: fegyelem?? itt???:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 22:56:37

@gyvy: mondjuk, a tetejét látva más poént gondoltam..:DDD de ez már a 11 órának betudható biztos.:DD

Hurri Kán 2012.06.26. 22:57:54

@anica inkognitóban:
Végül is arra is rá lehet fogni. :D

Daró 2012.06.26. 23:00:28

@anica inkognitóban: Ez egy csunya profitorientált világ. Hagyd itt a lóvét, hőbörögni meg menj haza!
Engem eddig még csak Nádudvaron raktak ki kocsmából. Kétszer. Meg egyszer lakziból, az is Nádudvaron volt, pedig ott nem is ittam. Ellenben megismertem egy helyre kis menyecskével :-) régi szép emlékek.

1kutya 2012.06.26. 23:03:39

@Daró: mekduktad a menyasszonyt?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:03:59

@gyvy: még melózom, itt van a 3 vagyonnyilatkozat is, amit holnap le kell adnom, és bogarászok egy csütörtök reggeli meghallgatásra :( lehet, ennek inkább.. ilyenkor (is) veszett vagyok :D
@Daró: neszójjábe, mert elfelejtem, hogy ladányi vagyok, úgy fog rémleni, hogy nádudvari és én is kiraklak! :P:DDDDDD

Hurri Kán 2012.06.26. 23:07:48

@Daró:
Ha nem volt a kabátod hátán lábnyom, nem lehetett egy komoly lagzi. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:07:56

@1kutya: az azért veszélyes, mert ha még csak menyasszony állapotban van, akkor a nyakán maradhat..:DD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:11:09

@süllőcske: Szögedre menni jó. Dunai halászlét tísztával enni nagyon jó. :D A tábori búcsú-hallé leírására könnybe lábadt a szemem... mit nem adtam volna egy harapás vadharcsa-húsért.

Hurri Kán 2012.06.26. 23:11:19

@anica inkognitóban:
Igen. A sajátomat, másnap reggel. Pontosabban reggel anyám kérdezte, jó volt a buli, mikor meglátta a kabátomat a fogason. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:14:38

@LepkeReloaded: Tudom, hogy Szeged NEM Duna-part. :) Csak sajog az állkapcsom, kicsit homályos a tudatom, és szorongok a holnapi fogászati inkvizíció miatt. De ha rendbe rakják a számat, jobb lesz, azt is tudom. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:16:48

@LepkeReloaded: neked...:D és vajon életed párja nem fogja-e nosztalgiával emlegetni azt a pár napot, míg szóhozjutott?:DDDDDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:25:11

@anica inkognitóban: Háááááá.... az istenadta pillanatnyilag Ausztráliában melózik, úgy hogy csak skype-on csicsergünk, ami az időeltolódás miatt kész cirkuszi mutatvány. Tán ezért nem un még? Egyébként ő se megy a szomszédba, ha véleményt kell kifejteni a világ dógairól. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:27:25

@LepkeReloaded: hasonló a hasonlónak :))
én nagyon szorítok érted, beszariként teljesen együtt tudok érezni
(se Istentől, se embertől, magától az Ördögtől se, de a fogorvostól....brr...)

1kutya 2012.06.26. 23:34:21

@anica inkognitóban: jártam én már olyan lagziban, ahol a fentiek megestek, nem is lett hosszú életű párkapcsolat:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:37:56

@anica inkognitóban: A vicc az, hogy már jó anyám is ehhez a fogorvoshoz járt, és amióta rágószervem van, ez az egy ember kezelt. Mindig hatalmasakat röhögünk, ha felbukkanok nála, és a "közönséges" aprítást jól is bírom, csak most nagyon úgy néz ki, hogy gennyzacskót kövesztettem az egyik foggyökeremre, aminek szinte biztos, hogy húzás-vésés lesz a vége, merthogy a vicces kis foggyökereim olyan kunkoriak, mint egy medúza karjai. Abbafejezem, mielőtt valaki még elájul a kocsmában... ha meg túlélem, folytatom a locsogást, de nem a fogaimról. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:38:12

na, cigitime, aztán én megyek lefeküdni, mert későre jár..

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.26. 23:38:21

@anica inkognitóban: És rámfér a drukkolás, köszönöm. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:39:56

@LepkeReloaded: nyugi, én strapabíró vagyok, a fiúk meg Férfiak, bírniuk kell (meg úgysem árulják el, ha elalélnak.. tudod, az ego ;) )
nyugi, pikk-pakk túlleszel rajta

1kutya 2012.06.26. 23:45:40

@anica inkognitóban: én úgy járok fogdokihoz, mint más közértbe, tehát bírom:) de hogy jutottunk el idáig a lepcsánkától?:-DDD

(el balfenéken, reggel jövök)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 23:47:07

@1kutya: nem tudsz a közig.hivatal körnékén (gyk: ahol a múltkor cigiztünk) olyan közjegyzőt, akihez be lehet esni bejeletnkezés nélkül??

susztertangó 2012.06.27. 05:07:07

Jó reggelt! Nem volt este kenyér a téren a közértben és lusta voltam elmenni a Kaisersbe, így csinálok-ki nem találjátok- reggelire tócsnit.

Pinka-Panka 2012.06.27. 06:10:11

Jó reggelt:)

A tócsni az egyik legjobb kaja, nagyon finom, mi krumplibabának nevezzük.
Hasonlóan csináltam, mint az 1kutya, nemrégiben egy vendégem tanácsára, zsemlemorzsát tettem liszt helyett - olyan ropogós lett, azóta ezt teszem én is.
Nyári változatban, cukkinit teszek bele, kicsit több mint a fele arányban - könnyebb lesz tőle.
Ja és én is serpenyőben sütögetem. Szaftos, ragus hús mellé köretnek is tettem már az asztalra.
Szeretem nagyon.

Vaczak2 2012.06.27. 06:50:51

@BariKarika: Asszony mondta, ki köll nyomkodni, osztán a liszt bele érzéssel. Izgalmasabb, "zöldebb" az íze mint a krumplisnak.

Pinka-Panka 2012.06.27. 07:05:38

@Vaczak2: na ugye?:)
én is ezt mondom, kicsit több fűszer ble és mennyei...

Daró 2012.06.27. 07:21:58

@1kutya: Hát, egyet párszor igen, ha lehetek szókimondó, de azt később el is vettem :-)
@anica inkognitóban: Azért Petrusz annak idején meggyőzőbben csinálta, lábam sem érte a földet.
@gyvy: nos, ezek szerint én komoly lakziban még nem voltam.
@LepkeReloaded: Ismered a viccet amikor a néni a sok rossz hír hallatán begazolva kéri a dokit, mondana valami biztatót... a válasz:
HAJRÁ SZABÓ NÉNI!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.27. 07:40:41

@susztertangó: nem köll parancsolgatni, kérésre jobban működnek a dolgok :D
@Daró: kapott később ő is tacskóktól, mikor már nem bírt a nagy erejével, meg arcával..:DDD
@Pinka-Panka: Jó reggelt! :)

BariKarika 2012.06.27. 08:01:45

@Vaczak2: Koszi szepen :) Kiprobalom, nem most...hamarosan :)
süti beállítások módosítása