Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Brassói aprópecsenye

2012.06.25. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

A brassói aprópecsenye nem az, amit a legtöbb étteremben elédtolnak szinte főtt húskockák és zsíros krumpli formájában. A brassói aprópecsenye – ha jó - eteti (vagy ahogy Nádudvaron mondják: éteti) magát.
Az elsőnél felhívtam anyámat és szégyenkezve kérdeztem tőle, kell-e alá hagyma. Nem nevetett ki, pedig már akkor is tudtam főzni, de valahogy brassói még sosem került a fakanalam alá, és elbizonytalanodtam. Azóta sokszor megfőztem, megunni nem tudjuk, ha ez a feldobás ebédötletként, a két fiú mindig lelkesen rábólint.
Állítólag az eredeti brassói marhából készül, egyszer rápróbáltam, de türelmem nem volt hozzá, hogy legközelebb is abból csináljam, és nekem a marhahús íze is túl markáns, vagy csak a megszokotthoz ragaszkodom.
Füstöltszalonna-kockákat zsíron kisütök,

1.szalonna_1.JPG

tarját csíkozok fel és a zsiradékon, fokhagymával fehéredésig sütöm, sóval-borssal ízesítem, majd fedő alatt puhára főzöm.

2.fokhagyma_1.JPG

Amikor majdnem puha, még jó sok fokhagymával megkínálom, és ha a levét elfőtte, pirosra sütöm, a közben visszarakott füstötszalonna kockákkal együtt. Ha zöldborsóval kívánjuk meg, én közvetlenül az étel elkészülte előtt teszem hozzá a konzervborsót, mert az, ugye, széttrancsírozódik hamar, ha sokáig tologatom a sülőfélben lévő hússal. Igazi borsó természetesen a fővési szakaszban megy bele, hogy megpuhuljon a hússal együtt.

3.krumpliravarva_1.JPG

 A krumpli hozzá szigorúan hasábburgonya, esetleg kockára vágott, előfőzött, majd megsütött krumpli, de az én családom férfitagjai hasábosok.

4.kesz_1.JPG

Anyukám ugyanígy csinálja, szép kis csinos, pirosra sütött csíkok, pecsenye formájában, csak ő gyakran tepsibe teszi a húst és fólia alatt puhítja-pirítja.
Nos, a brassói egyszerű, ha kicsit gonosz akarnék lenni, azt mondanám férfilelkületű kaja. Fekete-fehér, igen-nem, kevés alapanyag, semmi váratlan tényező, kiszámítható, biztonságos, ha gyorsan kell összedobni, feljebb csavarunk a lángon.
Vannak elvetemültek, akik hagymát tesznek alá, még perverzebbek, akik mindenféle mediterrán étkeket próbálnak gyártani belőle, paradicsommal-paprikával, szerintem az már egy másik étel. Ami egyszerű, azt ne bonyolítsuk túl, ez esetben a brassóiban sosem fogunk csalódni :).

282 komment

Címkék: tarja brassói

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr914604146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:27:34

@Pinka-Panka: ének, nyelvtan 4, többi 5, környezet, infó, technika: dícséretes :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:29:42

@Pinka-Panka: kösz, de amúgy lusta mint a dög, csak jó az esze meg a memóriája.. de még nagyon éretlen..:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 20:30:26

@anica inkognitóban: Remélem, legalább magatartás hármas ... :)

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:30:53

@anica inkognitóban: az nem baj, rosszabb volna ha lusta is lenne meg buta is...így meglesz az esze mindenhez...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:32:24

@Andrass9: @Pinka-Panka: rendes gyerek, de legalább egészséges: már nagyon unta a sulit, alig várta a szünetet :)
@gyvy: mi minden lehet a te tudatalattidban...:DDD hát még a tudattalanodban...:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:36:31

@Benikuty: gá-gá-gá..:D ilyet azért tudok.. tudnék csak nem akarok :D

Benikuty 2012.06.25. 20:38:25

@Pinka-Panka: hol, kiccsillag?:) Mert itt a muskátlikat úgy szétverte mint a rütyök, én a paradicsomokat mentettem.

1kutya 2012.06.25. 20:39:38

@gyvy: @Andrass9: na, itt is elállt egy félórája.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 20:41:29

@1kutya: Kell a földnek a víz (meg Bélabának is)!

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:43:24

@Benikuty: itt a dombon süt:) a nyugati égtájra néz az emeleti szoba, ahol vagyok, süt a lemenő nap:)
DNY-ról már gyűlnek a felhők is, nagyon szép az ég most:)

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:44:24

@Andrass9: kell nagyon, száraz minden, éjjel eshetne sokat...

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:49:56

A Bélabácsi előkerült??

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:52:02

@anica inkognitóban: de jó neki:) reméljük jól feltöltődik...

Hurri Kán 2012.06.25. 20:52:46

@anica inkognitóban:
Tudattalanalattiról inkább ne is beszéljünk. :)

@1kutya:
Legalább hideg is lett?

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:55:12

@Benikuty: gratulálok, hogy kolbászodra ilyen nagy igényt tartanak:P:)

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:56:02

@anica inkognitóban: és milyen savanyút esztek a brassóihoz?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:57:07

@Pinka-Panka: éles váltás volt, de legyen! :D mi semmilyet, nekünk ez nem igényli...

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:58:42

@anica inkognitóban: nem véletlen váltottam:) szoktam:PP
na, kezdem azt hinni, hogy egyedül vagyok azzal, hogy savanyút, salátát eszem mindenhez...ez olyan tesztelés vót:)

1kutya 2012.06.25. 20:58:58

@Andrass9: azt nem mondtam, kellett ide is...

Hurri Kán 2012.06.25. 21:01:00

@1kutya:
A múlt csütörtöki kb. 36-nak éppen a fele...

1kutya 2012.06.25. 21:04:48

@anica inkognitóban: közben mást is csinálok, csak néha be-be nézek:)

Benikuty 2012.06.25. 21:07:06

@Pinka-Panka: óvatos duhaj vagyok, és ahogy Dédi mondta: "maradékkal a vacsorát" . Szóval, majd kiderül:)

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:07:47

padlizsán krémes poszt is lesz vajon? mert azt százfélképpen csinálják?

Benikuty 2012.06.25. 21:08:25

@anica inkognitóban: édes, kegyedtől még a gágogás is a szférák zenéje:DD

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:09:16

@Benikuty: én is ilyen vagyok:) nyugtával dícsérem a napot és nem elbizakodni, csak csendben örülni - de gratulálni akartam azért:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:09:48

@Benikuty: Ön egy úriember..:) lám, ennyi kell egy nőnek és elolvad :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:09:51

Remélem időben mondom: Szombaton eltűnünk az internetről egy hétre. Kinek adjam a kulcsot? Elbírtok a kocsmával nélkülem is? (dugi pálesz a hátsó szobában van ...)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:10:06

Ismét nem volt időm végigolvasni. Most jövök a fodrásztól, végre nagyjából humanoid külsőm lett.
A seregben van gomba és borsó is a brassóiban, nem lenne olyan nagyon szar, ha nem égetnék szénné a krumplit hozzá a sütőben.
Gondolom, most eleven parazsat gyűjtök a fejemre, de valamikor hihetetlen jó brassói-szerűt készítettem szójakockából. Komolyan gondolkodom rajta, hogy egyszer összedobok egyet - gondosan dokumentálva -, és megosztom veletek.

Benikuty 2012.06.25. 21:10:50

@Pinka-Panka: ne pajzánkodj, mert még megpörkölődik a szoknyád széle:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:11:06

@Pinka-Panka: Biztos lesz, mert feleségem szuper padlizsán krémeket gyárt! Majd lekottázom a közönség számára :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:11:18

@Andrass9: majd megpróbáljuk :)mondjuk, a dugipáleszre szerintem keresztet vethetek, hacsak nem dugtál el pffffröccsöt is, hogy az ÜV azt igya :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:11:22

@Andrass9: Én sajna hétfőig Tatán leszek, Víz, zene, virág, and everything.

Benikuty 2012.06.25. 21:12:48

@Andrass9: a halakat vedd ki a hittőből, mielőtt kihúzod:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:13:01

@Waka: nem vagy te olyan beszari, hogy egy kis megégettetés meggátoljon bármiben :))

Hurri Kán 2012.06.25. 21:13:05

@Pinka-Panka:
Mi az az étel, amit nem csinálnak százféleképp? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:13:06

@Waka: Hmmm .... tofu brassói. Szerintem csináld meg. Azt nem állítom, hogy eszem is belőle, de érdekel a recept!
Jövő héten úgysem vagyok, posztolhatod :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:13:58

@anica inkognitóban: Az ÜV-nek világjó Othellója van, gondolom a melegben inkább azt issza majd ...

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:14:33

@Andrass9: várom nagyon:) érdekel a sok variáció:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:14:34

@Waka: Mi is megyünk valamikor a nyáron Tatára :)

1kutya 2012.06.25. 21:16:08

@Andrass9: csak megleszünk valahogy! majd elterelgetem itt a bandát PO-val meg Waka-val:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:16:36

@Benikuty: Szerdán (ha minden klappol), megcsinálom Süllőcske halsalátáját. A hal persze nem a hütttőből van - remélem kapok frisset. Pisztrang, Süllő és Barramundi a (füstbe ment) terv.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:16:37

Az ínyesmester szerint:
Metéltre vágunk 60 dkg sertéscombot, vagy kicsontozott bordát és forró zsírban barnára pirítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk és - ízlés szerint - meghintjük majoránnával. Felöntjük néhány kanál csontlével, vagy húslevessel, befedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Olajban kisütött hasábburgonyát teszünk mellé (ez is 60 dekából készült), néhány percig együtt pároljuk, majd meghintjük pirospaprikával. Összekeverve, savanyúsággal tálaljuk.

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:18:27

@Benikuty: :) dehogynem, kell azt is néha:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:18:55

@1kutya: Köszönöm szépen!
Van egy újabb grilles posztom, tegnap főztem (sütöttem), azt mindenképpen megírom még. Meg Marcsi sütött király rétest is ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:19:33

@anica inkognitóban: Nem tojtam be, csak előre levédtem magam.
@Andrass9: Nem tofu, extrahált szójakocka. Kábé olyan, mint a parafa. Próbálok Tatán gasztroszemmel járni, hátha összejön belőle egy poszt.

1kutya 2012.06.25. 21:19:50

@Andrass9: mi mást?:) egyébként majd csinálunk hidegvizes, meg vajaskenyeres posztokat, csak hogy a színvonal megmaradjon:-DDD

1kutya 2012.06.25. 21:21:12

@anica inkognitóban: ne sértődj meg, téged csak azért nem írtalak be, mert te itt mindenki anutája vagy (tehát nem terelgetsz:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:21:51

@Waka: Az még érdekesebb - olyat nem is láttam még!
Az Ínyesmester is hasábkrumplit használt? A fene a jódógát. De megvan legalább a pirospaprika, amit eddig senki nem említett.

Hurri Kán 2012.06.25. 21:22:26

@Pinka-Panka:
Dehonnem. Fahéjjal. Kakaóval. Lekvárral. Folytassam? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:23:06

@1kutya: A vajaskenyér egy megosztó téma - tudjuk már a karajról, de hogy a szintet ilyen magasra akarod emelni, az igazán dícséretes!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:23:15

@Andrass9: Én is régen kerestem ilyesmit, remélem, még lehet kapni.
Mivel metéltre vágja a húst, az illik hozzá.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 21:24:47

@anica inkognitóban: Gratulálok a lusta dög bizonyítványához.

És tessék már békén hagyni a gyerekeket. Szünet van! Feltűnt valakinek? Különben meg lehet utánuk csinálni.

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:24:51

@gyvy: jóvanna, de ezt a krémet tényleg élvezettel olvasnám, meg csinálom is:)

1kutya 2012.06.25. 21:26:37

@Andrass9: és még ha elolvasod anica posztját, ha kiteszem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:27:30

@Andrass9: Majdnem füstbe ment - de prolongáltuk csütörtökre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:28:07

@1kutya: Anica jó a hidegvízes receptekben?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:29:44

@1kutya: vigyázz, vigyázz!!!!!:D
@Andrass9: te meg ne add alá a lovat!! :D

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:30:58

@Andrass9: Anica mindenben jó szerintem:) az ő fénye nagyon kell ide, meg a ránk figyelése:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:32:24

@1kutya: az első villámcsapás.. zárd be az ablakot, húzd ki az elektromos berendezéseket!!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 21:32:47

@1kutya: A hidegvizes posztot elvállalom, ha nagyon nyaraltok. Pont tegnap kaptam az Arniseeról vizet.

Hurri Kán 2012.06.25. 21:34:05

@Andrass9:
Vannak meleg vizes receptek is?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:34:18

@dömbi: kösz :) okos, jóképű, gyönyörű a teste és tudja, mit kell mondani a nőknek :D nem véletlenül mondják, hogy tökéletes pasit csak úgy találsz, ha megszülöd :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:35:19

@dömbi: áhh.. gyöngyöt a disznók elé??:D nem értékelik ezek a pasasok az igazi tehetséget, Dömbikém..:DD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 21:46:48

@anica inkognitóban: ezt a mondást még nem hallottam, de elgondolkodtató. megszülöm magát a TÖKÉLYT másnak...
ha az igazi tehetséget nem értékelik, akkor mit?

1kutya 2012.06.25. 21:53:38

@Andrass9: nem, majd meglátod:)

@anica inkognitóban: elvonultak a felhők. mellélőttél:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:54:52

@1kutya: gondoltam, elég lesz megijesszelek, de nem férsz a bőrödbe! :P:DDD

Hurri Kán 2012.06.25. 22:06:19

Közben hallgatom a szomszéd kedvenc zenéit. :D
Valaki nyugtasson meg, a pálinka ugye jó ülőideg-becsípődésre? Nem, nem bedörzsölöm. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 22:09:34

@gyvy: persze :D mindenre, ideig-óráig. mondjuk, ipari mennyiségben másnaposságot okoz..:D
Gyvy, B+, nem vagy itt, mikor meg kellene védjen valaki! :P:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 22:37:07

@gyvy: Azt majd 1kutya írja - abban ő a profi :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 22:38:45

@Andrass9: nagy spieler vagy te, Főnök, már gyanakszom rád egy ideje! :P:DDDD

susztertangó 2012.06.26. 04:51:50

Jó reggelt, kénytelen vagyok az itthoniból inni, ha még nincs nyitva az Italbolt. Pardon:kricsmi.

susztertangó 2012.06.26. 04:53:36

@gyvy: Attól tartok egy darabig gyakorolni fogod nyelvünk trágár szavait.

süllőcske 2012.06.26. 11:03:05

Gyakran sikerül utoljára írnom, nem hálás dolog.
A brassói szerintem wokkos étel.
Tarját, csíkosan zsíros oldalast kockázom, tűzforró wokban pirítom. Párolni, főzni nem kell, melegen tartom.
Krumplikockákkal ugyanígy járok el, nem főzöm elő, hanem a hús zsírján sütöm, pirítom, ezer fokon. Kész, félre. Hús vissza, só, bors, igen sok fokhagyma, reá a pityóka, összedobálom.
Mellé joghurtos uborkasaláta, marcona, nagy fickóknak csípős savanyúság.
Némileg kímélőbb, de iszonyú finom, áramvonalas hölgyeknek is megfelelő módozatom.
Előző módon készítjük kis olíván, disznószűzből vágott kockákkal, villámgyorsan. Krumpli helyett kockára, vagy hasábra aprított, belisztezett, héjas
cukkinit süssünk pirosra.
Legmagasabb áldozatom pirinyó újpityóka gömbökkel, tárcsán készül, melyhez az izzó vason báránylapocka
szeketeket sótlanul hirtelen kisütök, deszkán forrón felkockázom, sózom, borsolom, muzsdéjba mártott rozmaringággal áthúzom, mélyebb fatálban összerázom a pityókácskával, így adom fel.

1kutya 2012.06.26. 11:27:30

@süllőcske: asszem elmegyek ebédelni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:31:28

@süllőcske: szörcs.. nyálam folyik, mint aki megveszett..:D
áramvonalason szerintem nem ugyanazt értjük.:D áramvonalas hölgyek szeretnek enni, élni, attól áramvonalasak..:DD
(de e témában vannak itt szakértőbbek..:D)

Hurri Kán 2012.06.26. 16:41:39

@susztertangó:
Várjál... ez úgy történik, ÉN döntöm el, neki mik a kedvenc zenéi. ;-)

susztertangó 2012.06.26. 20:09:23

@gyvy: Nem a zenére-az űlőideg becsípődésre gondoltam.

susztertangó 2012.06.26. 20:12:12

@gyvy: 37565 hsz! Te locsi-fecsi!:-))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:32:57

@susztertangó: te meg cuccolj már arrébb egy poszttal, ne beszélj itt magadban! :DDD gyere lepcsánkot enni!!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.27. 22:45:28

@anica inkognitóban: Köszönöm szépen. Ma nem kocsmáztam, ház körüli teendők. Kertrendezés, délután bepakolás.