Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Brassói aprópecsenye

2012.06.25. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

A brassói aprópecsenye nem az, amit a legtöbb étteremben elédtolnak szinte főtt húskockák és zsíros krumpli formájában. A brassói aprópecsenye – ha jó - eteti (vagy ahogy Nádudvaron mondják: éteti) magát.
Az elsőnél felhívtam anyámat és szégyenkezve kérdeztem tőle, kell-e alá hagyma. Nem nevetett ki, pedig már akkor is tudtam főzni, de valahogy brassói még sosem került a fakanalam alá, és elbizonytalanodtam. Azóta sokszor megfőztem, megunni nem tudjuk, ha ez a feldobás ebédötletként, a két fiú mindig lelkesen rábólint.
Állítólag az eredeti brassói marhából készül, egyszer rápróbáltam, de türelmem nem volt hozzá, hogy legközelebb is abból csináljam, és nekem a marhahús íze is túl markáns, vagy csak a megszokotthoz ragaszkodom.
Füstöltszalonna-kockákat zsíron kisütök,

1.szalonna_1.JPG

tarját csíkozok fel és a zsiradékon, fokhagymával fehéredésig sütöm, sóval-borssal ízesítem, majd fedő alatt puhára főzöm.

2.fokhagyma_1.JPG

Amikor majdnem puha, még jó sok fokhagymával megkínálom, és ha a levét elfőtte, pirosra sütöm, a közben visszarakott füstötszalonna kockákkal együtt. Ha zöldborsóval kívánjuk meg, én közvetlenül az étel elkészülte előtt teszem hozzá a konzervborsót, mert az, ugye, széttrancsírozódik hamar, ha sokáig tologatom a sülőfélben lévő hússal. Igazi borsó természetesen a fővési szakaszban megy bele, hogy megpuhuljon a hússal együtt.

3.krumpliravarva_1.JPG

 A krumpli hozzá szigorúan hasábburgonya, esetleg kockára vágott, előfőzött, majd megsütött krumpli, de az én családom férfitagjai hasábosok.

4.kesz_1.JPG

Anyukám ugyanígy csinálja, szép kis csinos, pirosra sütött csíkok, pecsenye formájában, csak ő gyakran tepsibe teszi a húst és fólia alatt puhítja-pirítja.
Nos, a brassói egyszerű, ha kicsit gonosz akarnék lenni, azt mondanám férfilelkületű kaja. Fekete-fehér, igen-nem, kevés alapanyag, semmi váratlan tényező, kiszámítható, biztonságos, ha gyorsan kell összedobni, feljebb csavarunk a lángon.
Vannak elvetemültek, akik hagymát tesznek alá, még perverzebbek, akik mindenféle mediterrán étkeket próbálnak gyártani belőle, paradicsommal-paprikával, szerintem az már egy másik étel. Ami egyszerű, azt ne bonyolítsuk túl, ez esetben a brassóiban sosem fogunk csalódni :).

282 komment

Címkék: tarja brassói

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr524604146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.06.25. 07:11:36

@Babette_: bizony, brassóiba borsó. Próbáld ki, isteni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 07:14:17

@Daró: pesten ettem egy helyen jó brassóit, amúgy életemben kétszer csináltam. nemigen szeretem. ritkán használok disznóhúst, mert fövés/sülés közben büdös.

PiperPerabo 2012.06.25. 07:24:17

Nincs baj a borsóval. Borsói.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 07:55:55

sok helyen azt kérdezik döbbent fejjel:borsó nélkül????
nálam nem alaptartozék, hol így, hol úgy...

jó reggelt!

1kutya 2012.06.25. 08:10:07

@Babette_: én is borsó nélkül, ha lehet (úgyhogy már ketten vagyunk:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 08:29:19

@1kutya: én nem "ha lehet", hanem életemben se láttam borsóval.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 08:29:47

@hajdulaszlo (volt hajdul): a borsó is? :O:DDDD
@1kutya: legyen neked borsó nélkül..egyszerű:nem teszel bele:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 08:30:39

@Babette_: errefelé meg szinte mindenütt így csinálják. és most már láttál, még ha nem is "élőben" :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.25. 08:36:08

@anica inkognitóban: Naná, hogy a borsó is. Ha nem vagy képes rá, minek írogatsz ide? Tudod még reggel van, s ilyenkor nagy a mellény, mert az igazi erős gyerekek még nem jöttek meg.

Vaczak2 2012.06.25. 08:36:48

Borsóval is létezik, ez így OK.
Tényleg minden kocka benne, ez így OK.
Kedves barátom édesanyja sütőben, tepsiben adott neki egy végső pirítást, ekkor meghintette némi köménnyel. Soha sehol nem ettem így másnál. Eleinte idegenkedtem tőle, de szerethető, noha nem biztos, hogy így már brassóinak kellene nevezni, mindenesetre egy variánsnak elmegy.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 08:39:22

@Vaczak2: na, csak visszalépek...de rég láttunk..miért nem jössz gyakrabban?? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 08:40:24

Jó reggelt! A borsó engem is meglepett.
@hajdulaszlo (volt hajdul): véleményével szimpatizálok, de hát minden lehetséges (meg az ellenkezője is)
A tarja jó hús bele. A pirosra sütéshez nem segített egy kk paprika?
Fura, de mindíg morogtam, ha sima hasábburgonyát adtak hozzá. Valahogy a krumpli is bele volt keverve emlékezetem szerint. Főzni még nem főztem - túl nagy volt a családi ellenállás.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.25. 08:50:38

@Andrass9: Tényleg nem értem, hogy sok helyen mi az oka az ellenállásnak. Amokor végül valaki mégis csinál, akkor meg kétpofára zabálják. Mondjuk okot gondolhatok eleget: Rossz húsválasztással büdös a hús, vagy száraz, vagy mócsingos, vagy rágós. A krumpli benne nem jó (szétfőtt, nem megsült, hasáb formájú, fagyaztottból csinált, nem jó fajtaválaszték. Szalonnán sütve esetleg túl zsíros, markánsan átütő zsírszag, vagy olajon tocsog az olajban. Megégett fokhagyma, visszapofázó fokhagyma, túl sok fokhagyma.
No ebben van a főzés tudománya: kevés alapanyagból, egyszerű technikával jót.

Öreg Sam 2012.06.25. 08:52:24

@anica inkognitóban:
Ez a borsó dolog valami ősi nádudvari szokás lehet :)
Az enyém:tarjasütésig ugyanez,viszont mikor kész van,egy másik serpenyőben mireli hasábburgonyát piritok,és mikor az kész,összeboritom a kettőt,frissen ráreszelt SOK fokhagymával 1-2 percig piritom.(az ujkrumpliból,ha megfeszülsz se tudsz ropogós hasábot sütni)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 08:53:24

@Öreg Sam: kikérem magamnak: ladányi lány vagyok!!!! :P

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.25. 09:03:11

@Öreg Sam: Újkrumpliból is lehet ropogóst sütni. Nagyon kicsi gumókat egyben. A mirelit hasáb kapcsán pedig te leszel a második akibe ma reggel belekötök. Nincs rendes kruplipucolótok, késetek, hogy mirelit krumplit vesztek?

BariKarika 2012.06.25. 09:24:50

Szank es kornyeken talalkoztam a vastagon megpirospaprikazott verzioval, fura volt, de nem rossz :)
@anica inkognitóban: mondd, miert konzerv az a borso??? :S konzervgyarban dolgoztam, akkor itt kernek meg mindenkit, hogy NE hasznaljon konzerv, uveges borsot...nem reszleteznem miert, eleg annyi, hogy foldkozeli novenyrol beszelunk es gep szedi fel...mindenestol...:(

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.25. 09:26:28

Szervusztok! Csak beugrotta, itt parkolok a kocsmaajtó előtt, így a machetén szinte kézközelben van :))

Anica: íteti. Különben meg tényleg gonosz vagy ;-) A férfilelkületű tulajdonságok között említsd meg, hogy egy szálon fut a cselekmény, nem kell szétszórni a figyelmünket.

Empirikus megfigyelésem szerint a Tiszától keletre gyakran kerül bele borsó, illetve az ételnek nem sok köze van Brassóhoz.

Én egyszer csináltam, HH orthodox receptje alapján, sok fokhagymával. Legközelebb így is csinálom majd, borsóval, és gasztrobloggeresen, mozsárban tört borssal. De a krumpli, az kocka lesz benne! Ha nem találok a piacon, csak kerek krumplikat, akkor párolom, majd forró zsírban egy kis színt viszek rá (izgalmas lesz, mert a krumpli fajtájától függően akár püré is lehet belőle néhány mozdulattal).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 09:31:20

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nálunk oka is van: gyerekek étteremben ettek, és mind betegek lettek tőle. Azóta számukra szitokszó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 09:34:52

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nálunk nincs krumpli a fagyasztóban, de a magyarázat az lehet, hogy a gyári már elő van sütve. Így akár tepsiben is befejezheti, aki nem akar plusz olajat.

Vaczak2 2012.06.25. 09:39:45

@anica inkognitóban: jövök én, ha van értelme, de egyrészt a munka feneketlen mocsarában dágványozok napestig, másrészt amihez nem értek, nem kommentelem. Olvasni viszont elolvasok (majdnem) mindent.

tartetatin 2012.06.25. 09:48:37

Guszta! Gyönyörű a fofhagymás kép! Zöldborsó ötlet tetszik, nálam ez rengeteg petrezselyem.
Tarja helyett szűszérmével szoktam, seccperc alatt kész (vagy comb, lapocka).
Krumplit ressre főzöm, kocekára vágva összepirítom a hússal, vajat hozzáadva.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.25. 09:52:57

@BariKarika: azért annyira nem tragikus a helyzet. Ahol én dolgoztam, ott 1 tonna késztermék (főzelék, vagy mirelit zb) előállításához 9-10 m3 vizet használnak fel. Ivóvizet. Vagyis 1 kg-hoz 10 litert.
Mind a két terméket hőkezelik, úgyhogy nem látom aggályosnak a dolgot.

BariKarika 2012.06.25. 09:54:51

@Babette_: @1kutya: viz volt, azert kivancsi lennek, hogy a felapritott nyuszit, bekat, madarkat etc ennetek e...konzervdobozban nem latszik semmi...a mirelit maskent keszul...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 09:58:02

@BariKarika: sosem eszem egészben nyulat, madárkát, a békát is felaprítom majd, ha egyszer a kezembe kerül..mondjuk, én proteinport sem eszem...
@Vaczak2: néha érzi úgy az ember, hogy nem sok értelme...
@tartetatin: kösz, a képet kivételesen tényleg sikerült elkapnom, a te verziódat meg kipróbálom :)

tartetatin 2012.06.25. 09:59:45

Már több receptben láttam, hogy olajban sütés előtt megfőzik a krumlit. Az miért jó? Krémesebb belül? Nem lesz túl zsíros?

tartetatin 2012.06.25. 10:02:14

Egyébkéntr a brassói az az étel, amit étteremben tilos kérni. És mindenki (meg az anyukája) máshogy csinálja :)

BOAR 2012.06.25. 10:03:01

@BariKarika: "hogy a felapritott nyuszit, bekat, madarkat etc ennetek e"
Valójában szoktunk felaprított nyuszit, békát, madárkát enni... :-)
Ettől függetlenül nem eszem konzerv zöldborsót, eszem a sajátot amíg kitart, utána is csak mirelitet.

BOAR 2012.06.25. 10:05:32

"Vannak elvetemültek, akik hagymát tesznek alá, még perverzebbek, akik mindenféle mediterrán étkeket próbálnak gyártani belőle, paradicsommal-paprikával, szerintem az már egy másik étel."
Azért van ennek egy diszkrét bája, hogy a zöldborsó a pc, de az egyebek már a perverzió kategóriába sorolandók amiktől már nem is brassói a brassói. :-)
Egyébként combból vagy lapockából...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.25. 10:05:43

@tartetatin: a múltkor beszélgettem egy fiatal szakács hölggyel, aki több évig dolgozott Hajdúszoboszlón. Azok után nem is tudom, a cigány pecsenyén kívül merjek-e mást kérni étteremben... Na jó, a gyros az más :))

BOAR 2012.06.25. 10:08:28

@PO:
Rohatt rászista... :-)
(-Tessék Uram, a cigánypecsenyéje!
-És mondja, legalább sokat szenvedett?)

tartetatin 2012.06.25. 10:12:42

@BOAR: Anikánál is rápottyant egy zöldpaprikarika ;)
Én szeretek pici apróra vágott paradicsomot elfonnyasztani mindenféle serpenyős hús mellé, színt ad neki és perverzióm egy kevés sült paradicsomhéj.
Szerintem hamarosan befut egy gombás verzió is :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 10:13:14

@BOAR:
- Főúr, kérek egy cigánypecsenyét!
- jó, de akkor zene nem lesz!
:D

tartetatin 2012.06.25. 10:15:37

@PO: cigánypecsenye ≠ cigány pecsenye :)

tartetatin 2012.06.25. 10:16:39

@anica inkognitóban: mindenre imádom! Ubisalátába hajszálvékonyan, rakottkrumpliba szintén.

BOAR 2012.06.25. 10:18:50

@tartetatin:
Sült paradicsomhéj?
Félve kérdem, Te a lecsót sem hámozott paradicsomból csinálod?
Keblemre! :-)
Egyébként az asszony is szokott messziről brassóinak látszó de gombával, zöldborsóval turbózott "egytálételt" ekkenteni, horribile dictu még hagyma is van benne, nem szétsütve/főzve csak megpirítva.

tartetatin 2012.06.25. 10:21:53

@BOAR: lecsót hámozott paradicsomból ???? Nem pürét csinálok, Te!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 10:23:25

@BOAR: De jó neked, hogy lehetőséged van sajátot enni.
@BariKarika: A mirelit készítéséről mit tudsz?
@anica inkognitóban: Teljesen rendben van a brassóid. Több évtizede riogatom a krumplievőket, hogy azért büdös a lábuk, mert krumplit esznek. Nem, nem azért, mert a seggükből nőtt ki, kizárólag a krumpli...hö-hö-hö. A békacomb meg nagyon finom.

BOAR 2012.06.25. 10:24:16

@anica inkognitóban:
Nono...ez abban az esetben igaz, ha hasonlóak a perverzióink... :-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.25. 10:25:50

@BOAR: @tartetatin: hínnye, ezt beszoptam :-/ De legalább a gyrost jól írtam...

tartetatin 2012.06.25. 10:25:51

@BOAR: én is szoktam "ekkenteni" ilyen horribilediktu verziókat. Kockázatos, mert párom meglehetően ortodox:)

tartetatin 2012.06.25. 10:27:18

@PO: nem tudom, még ma is ki van-e írva a piros 7es busz oldalán, hogy GYORS, de abban az időben a pavlovi reflex miatt azonnal mentem a törökbe.

tartetatin 2012.06.25. 10:28:52

@BOAR: (néha még a gazpatchóban sem hámozom, pedig az már ciki...így legalább csak én eszem:)

tartetatin 2012.06.25. 10:32:03

Megnéztem az "ÉN, a séf"-et. Kicsit nyálas, de a nyár már csak ilyen. Aperol, könnyű rozé mellett élvezhető.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.25. 10:32:04

@dömbi: a mirelit, meg a főzelékborsó előkészítése ugyan az. Mosás, osztályozás. Utána a mirelitet gőzben blansírozzák, majd lehűtik, szárítják és gyorsfagyasztják.
A főzeléknél az osztályozott szemeket előfőzik, üvegbe/dobozba töltik, felöntő lével felöntik, zárják. Utána hőkezelik, ami pasztőrözést jelent, majd visszahűtik.

Ma már egyetlen konzervgyár nem engedhetné meg magának, hogy a termékbe akár milyen békaalkatrész kerüljön.

BOAR 2012.06.25. 10:33:41

@dömbi: "De jó neked, hogy lehetőséged van sajátot enni. "
Egy titka van. Soha nem szabad kiszámolni a ráfordítást...mert valszeg sikítva rohannék a boltba mirelitet venni.
Elvetem. Nem kel. A szomszédé már arasznyi, ez meg még most bújik. Kurva galambok, biztos szétfötörték mert hézagos. Sárga, locsold. Műtrágyát is. Gazos lett.Most kapáltam. Akkor is gazos. Locsold meg. Csapvízzel, az van. Megint gazos. Elfeküdt, nem tudom megkapálni. Kurva gazos. Érik. Mondom ÉRIK! Ráér. Rá a rosseb, megint elöregszik. Nézd meg, nem is öreg. Nem hát, tízből három még egész zsenge, a többi elvénült. Jövőre nem vetek. Ne vessél......
Hány sor legyen? Tavaly hat volt. Te, kurvasok van ebben a zacskóban, legyen most nyolc sor...
Mindez szorozva kettővel, mert nem csak itthon, a hegyen is van ahová ki kell járni, benzin, idő stb.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 10:34:24

@anica inkognitóban: a borsó tette el a nagymamát
---------
zavarjatok el tanulni:)

BOAR 2012.06.25. 10:35:30

@PO: "Ma már egyetlen konzervgyár nem engedhetné meg magának, hogy a termékbe akár milyen békaalkatrész kerüljön."
Eltekintve persze a békakonzervtől...

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 10:35:36

@BOAR: "jövőre ezt se ültetünk!"
"nem megmondtam tavaly, hogy ne ültessünk??"

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 10:36:05

@PO: pedig a francia konyha világhírű :D
@Babette_: :D
menj!
engem meg melózni, de 100%-kal, nem 30-cal!

kági 2012.06.25. 10:40:37

Brassóihoz szigorúan krumpli pucol, kockára vág, bő olajban kisüt. A fagyasztott krumpli nem olyan, a kockára vágottban több puha rész marad belül, az kell hozzá szerintem. A húshoz két adaghoz is simán dukál a fej fokhagyma, jó sok frissen őrölt bors. Slussz. Én fedő nélkül csinálom, mire elpárolog a leve, megpuhul az, utána szép pirosra pirítom. Nagy lábosba összeöntöm a krumplit és a husit, majd jó alaposan összerázom. Én saját tartárral eszem, tudom én, hogy fura, de bevált.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 10:50:50

@PO: Szoboszlói éttermek híresen rosszak. A strandon meg, a nagy kondérhoz csalogató behívó emberek, brrr... A bográcsokat minden nap utántöltik, egész nap rotyog a napon - és még azt mondják, a víztől megy az emberek hasa...
Brassói: félig főtt, majd zsírban forgatott krumplival összekeverve szeret/t/em.

BOAR 2012.06.25. 10:52:40

@Babette_:
No igen, ha én olyan okos lennék előre mint a feleségem szokott utólag... :-)

kági 2012.06.25. 10:54:17

@anica inkognitóban: :-) Szerintem se, és isteni tartárral. Ha vendég jön rá, gondoskodni szoktam savanyúságról, de jobban szokott fogyni a tartár hozzá. :-) Éveken át csak lestem, hogy miket adnak brassói néven az éttermekben, azt hittem, hogy ez a módi csak nálunk dukált otthon. Ma már tudom, hogy ez az igazi.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 10:55:22

@Mitzi von Küche: én azért idegenkedem kicsit az összeforgatott verziótól, mert egyszer ettem nagyon zsírosat..így meg mindenki úgy szedi magának a családból, ahogy jólesik.. van, aki mellé, van aki össze..:)
@kági: mindent meg lehet csinál jól és el is lehet rontani :)

BariKarika 2012.06.25. 10:55:56

@anica inkognitóban: @PO: ok, pongyolan fogalmaztam, a konzervbe mennek bele az allatkak, szorostul, belestul, mindenestol...gondolom ti is igy eszitek otthon, legalabb nem kell tolteni a nyuszit, benne van mar minden :) a joszandek vezerelt, lehuztam a gyarban ket honapot, de tenyleg mindenkinek szive joga azt enni amit akar. Kedves egeszsegetekre :)
@BOAR: helyes, a fagyasztott jobb es egybol latszik ha valami van benne...persze a friss a legjobb, de ugye azt nem lehet mindig...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 11:00:29

@BariKarika: tudjuk, Bari,ismerünk, nem vontuk kétségbe a jószándékot :) csak nem látjuk ilyen tragikusnak a helyzetet.
tudod, mint a viccben: nem szagolni! tanítani! :)

Topy 2012.06.25. 11:00:40

@BOAR: utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének... :D

tartetatin 2012.06.25. 11:05:53

Micsináljak 17 kiló meggyel. Apró és nem mézédes, nem magozom, nem lekvár.
Előre voltunk hülyék a lelkes szedd-magad hétvégén, és utólag sem lettem okos.

1kutya 2012.06.25. 11:11:16

@tartetatin: egyértelmű a meggybor:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 11:11:58

@tartetatin: ablak kinyit, meggy kihajít..káromkodik, meggondol, értemeg(G)y, összeszed, anyázik, mégiscsak kimagval...:D

tartetatin 2012.06.25. 11:19:14

@anica inkognitóban: második verzió játszik, esetleg nem is nyitok ablakot, úgy gyorsabb (ámbár ablakmosás sem kedvenc)
Full rosszul vagyok, már megettem kb.50 dekát reggel óta.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:20:56

@BOAR: Ezt nem is vonom kétségbe, de nem erre gondoltam. Arra, hogy jó annak akinek van hol megtermelni.

@BariKarika: Azért minden a fagyasztottban sem látszik, vagy azonosíthatatlan.
@PO: Köszi.

tartetatin 2012.06.25. 11:22:40

@dömbi: ezt úgy érted, hogy a fagyasztott zöldborsós zacsiban nem veszek észre egy egeret? :))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:26:11

@tartetatin: Azonnal telefonálj a gyerekemnek, hogy menjen enni. 1 óra múlva nyoma sem lesz a meggyednek.
@1kutya: Micsoda csúfság...nyilvánosan!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:30:34

@tartetatin: Nem te, hanem én, és nem az otthoniban, hanem, az itthoniban.
Komolyan, valami azonosíthatatlan zsiradék, + mitudoménmi (talán szecskázott fűszerek) vonja be az egészet.

1kutya 2012.06.25. 11:30:59

@dömbi: mondhattam volna pálinkát is, de annak kevés a mennyiség:-DDD

tartetatin 2012.06.25. 11:31:35

@dömbi: aztán meg melegvizespalackozhatom estig szegényke hasát...:( mondom, a gond az, hogy cavanykás a meggy. Lekvárba max 30deka cukrot szoktam kilónként, de ez itt kevés lenne.
Azt hiszem, lefagyasztom egy kis egérrel.

tartetatin 2012.06.25. 11:32:49

@dömbi: te már a mirelitben is gyógyfüves szappanyt látsz...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 11:43:12

@tartetatin: HAHahahaha! Az övét biztos hogy nem!
Majd legközelebb lefotózom a mirelit borsót, kíváncsi leszek, akkor mit mondasz majd. Egyébként ha gyógyfű kell a szappanyomba, akkor szedek bele frisset.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 11:56:33

@tartetatin: az előbb azt írtam: "....§ (1) bekezdése tartet..." basszus!! törlés (kisrutin, kampó, stb, tartalmazza! :DD

tartetatin 2012.06.25. 11:56:43

@dömbi: lehet, hogy valami olyan félkész cucc, amit csak párolni kell és vajas-fűszeres köret.
Mint ahogy nálunk is van fagyasztva "krémes" parajpüré (broaa) és szimpla parajlevél vagy -darálvány

tartetatin 2012.06.25. 11:58:34

@anica inkognitóban: kisrutin, kampó után a karamelt se feledd!

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 12:05:59

édes mazsolás kalács, vaj, chiliskecskesajt. jó.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 12:07:44

@tartetatin: Naja, aztán meg nem tudjuk mitől hízunk mi? Friss borsót itt még nem láttam, vagy a konzerv, vagy ez. Mit főzzek ebből?
Meg ne mond, mert kifutok a szakadó esőbe.
A broaa a paraj márkája? DDD

tartetatin 2012.06.25. 12:20:58

@dömbi: egyél sovány mormotát :)

BariKarika 2012.06.25. 12:33:29

@anica inkognitóban: persze, hogy nem latjatok ilyen tragikusan, nem lattatok azt amit en :S
@dömbi: a szepen fagyasztottban kulon gurulnak a borsoszemek, azert siman ki lehet szurni, hogy az a szem borso e avagy nyuszi szemszerv :)
@PO: meghagylak a hitedben, nem kerulhet manapsag semmi bele ( muhahahhahahahahahaaaaa!!!! ) bocs, nem baszogtatas, de hidd el, sokminden bennemarad...amig emberek dolgoznak es ok valogatnak addig hidd el ez nem fog valtozni...
A kukoricaval nincs gaz egyebkent, uborkaval sem...

BariKarika 2012.06.25. 12:47:35

@tartetatin: nagyanyam meggybefottjet ajanlanam, 4 kila meggy, magozott, 1 kilocska cukor, keshegynyi szalicil...allni hagyod egy napig amig a cukor feloldodik, neha keverd at kezzel ( tok szepek lesznek a kormeid tole :P) utana kifozott uvegekbe tomkodd bele a meggyet ( mehet szorosan) ra annyi le amennyi ellepi, celofan, lapka es mehet is a polcra, olyan az allaga mint a konyakosmeggyben, ropogos, finom...a level viszont nem tudom mit lehet kezdeni, talan levesnek elmegy ( de annyinak???)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 12:57:49

@BariKarika: még nincs akkora élettapasztalatunk biztos :)
@tartetatin: jókor szólsz....:D

Benikuty 2012.06.25. 12:58:21

@Babette_: használj libazsírt. Szalonna nem alap, ahogy a borsó sem, de attól még jó.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 12:59:39

@Benikuty: nem érted.
utálom a disznóhús szagát.

Topy 2012.06.25. 13:01:40

@BariKarika: ivólé :)
a gond csak az, hogy pont a magozást akarta elkerülni szegény...

Hurri Kán 2012.06.25. 13:20:12

Jó reggelt!
(Bor)só nélkül, ha kérhetem. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 13:22:29

@gyvy: nehezen tudom eldönteni, vajon melyik nélkül...:P:D

Benikuty 2012.06.25. 13:23:50

@Babette_: egyébként pulyka felső combból legutóbb remek brassóit rittyentettem:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 13:26:47

@Benikuty: azt is.
házi sonka jöhet, jó vékonyra szelve, néha még a kolbászt is megeszem,
de a fövő/sülő disznóhúsnak számomra borzalmas dögszaga van, mindegy mit evett életében.
Lehet, hogy kicsit sok disznóölésen voltam már, nem tudom...

A disznónál csak a pulykát utálom jobban.

Mint említettem, egy helyen ettem jó brassóit, a közgáznál a Padláson.

susztertangó 2012.06.25. 13:27:27

@Babette_: Valószínú félre értetted az epitheton ornanst:" te büdös disznó!"Az általában élő férfira vonatkozik,nem a cocára.
@anica inkognitóban: Márkust láttad mostanában?@BariKarika: Legalább az ásványi anyag tartalom is meg van...@PO: Minden "magyarosch" sült/pörkölt étel ami nagyon meg van fűszerezve, gyanus. Rántott szelet jöhet, mert ahogy felvágod a prézlit alóla kiszabadul az illata, vagy ordenáré büdös-volt már rá precc edens. Pincért kértem óvatosan szagolja meg, nem kell, hogy afél étterem lássa, szó nélkül elvitte és hozott másikat. (Azt valszeg megköpködte)@BOAR: "Vadmenyem" még a paprikát is meghámozza....de legalább a borozóba a férje nélkül is lemegy :-))@Topy: Nahát Topi :-)))))))----------------------------------------
Kétféle képen csinálom 1./ késsel, villával, illetve kanállal verzió. Az első, húst megpirítani, só, bors és mellé pakolni a főtt, zsírban gyorsan kérgesre sütött krumpli, a másik plusz piros paprika, zúzott fokhagyma a végén és összeforgatva a krumplival még pirit és elküldeni Pirit ub.sal.-ért.Más. Tegnapról maradt elméretezett töklecsó, rizst zsíron elősütve beleszórva egy fél zacskó áprilisban lejárt szezám mag, dupla víz só , kukta lezár. Maradék csirke pörköltöt fagyasztóból ki mikróztam így most van hús is köret is és ehetek hozzá kovászos uborkát jó sokat mert még rám puhul.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 13:29:49

@susztertangó: ha általában nem is, de az exférgemre minden bizonnyal.

Benikuty 2012.06.25. 13:31:27

@Babette_: akkor miből jó? Én egyszer véletlen bélszínből csináltam..., na erre ma már gondolni sem merek.

tartetatin 2012.06.25. 13:36:01

@BariKarika: köszi! 1 kilóból rote grützét tervezek, 80 dekát megettem (elég hetekre), 4 kiló esetleg nagyibefőtt, már csak 11,2 kiló, juhéé!

BariKarika 2012.06.25. 13:37:40

@tartetatin: ah a nagyibefottbol nyugodtan csinald a dupla adagot, ha pl szeretitek a meggyes pitet meg a meggyes habost ( telen) 4 kilo kimagozva, az kb a dupla adaggal szamolva 9 kilocska :) maris jobban allunk :) a lekvart miert zartad ki?

tartetatin 2012.06.25. 13:38:04

@Topy: köszi. Döntöttem, bemegy a gyerektáborba, köpködjék ők :)

BariKarika 2012.06.25. 13:39:21

@tartetatin: banyeg, tok hulye vagyok! Meggybort csinalj belole!!! :)

tartetatin 2012.06.25. 13:41:36

@BariKarika: tegnap már csináltam 2tucat muffint... elég :( ha mézédes lenne, kifordulós maggal, nem paráznék cseppet sem, de ez némileg savas (viszont szép, a fenébe).

BariKarika 2012.06.25. 13:41:53

@Topy: jaja, tudom, de gondoltam bedobom mint tippet :)meggyet magozni nem olyan nagy kaland, foleg ha vannak az embernek rabszolgai akik megcsinaljak :P

tartetatin 2012.06.25. 13:44:25

ha büdi a hús, a brassóit el tudom képzelni csicseriborsós curryvel, sok korianderrel és egy kis tamarind csatnival :P

BariKarika 2012.06.25. 13:44:36

@tartetatin: mondanam, hogy nyitom az ablakot, itt nincs meggy, sajna befott formaban beszerezheto de a szetfozott verzio, az egyetlen meggylekvar amit lehet kapni az tomeny cukorizu, ennyi :(

tartetatin 2012.06.25. 13:47:40

@BariKarika: tavaly tettem el szédületes meggy lekvárt (inkább jam). arabosD félmeggyek, cukor alig, olyan aromás, cukros volt a gyümölcs. Savas gyümölcsből kár belekezdeni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 13:49:04

@susztertangó: ha G-re gondolsz, hacsak tehetem, nem érintkezem politikusokkal...:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.25. 14:01:54

@Benikuty: nem tudom, életemben kétszer csináltam, nem hiányzik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 14:26:04

@Babette_: Ha nem hiányzik, akkor nem erőltetem, de marha puhahátszínből vagy laposhátszínból nagyon jó lesz, csak sokáig készül.
A disznó pedig tényleg büdös. Vejem nem is eszi (palesztin), de a bacont kétpofára tolja és már megevett két szelet rántott karajt is becsületből:)
Ez valami kiskori dolog lehet, ha akkor nem ettél disznót, akkor később furcsa lesz a szaga számodra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 14:27:04

@gyvy: @anica inkognitóban: Kisasszony, lökjön mán oda neki egy rozét. Az nem sós...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 14:30:36

@tartetatin: Nagyi eltevését turbózhatod rumosmeggy formára is: miután beraktad az üvegbe, 1/4 rész rumot tegyél bele, és utána adj csak levet még hozzá. Nagyon hamar elfogy ám!!! Ha kb 15%-ra sikerül beállítanod, az valószínű nem forr már meg.

Hurri Kán 2012.06.25. 14:31:33

A majoranna csak nekem hiányzik belőle?

1kutya 2012.06.25. 14:35:55

@Andrass9: a maradék rumot meg igya meg és rögtön nem idegeskedik a savanyú meggy miatt:)

Hurri Kán 2012.06.25. 14:37:52

@1kutya:
Igya meg az összes rumot, és sz@rjon a meggyre. :)

Hurri Kán 2012.06.25. 14:38:30

@tartetatin:
Ecetes vízben előfőzve, hogy az is elvigye a szagot. :)

susztertangó 2012.06.25. 14:43:57

G mint Grafenberg? Nem rá, vagy mai politikusra. Egyébként született politikus volt az öreg Márkus.Mit öreg, vén.

BariKarika 2012.06.25. 15:03:54

@Andrass9: oh igen, rummal is finom, de nem jofajta bacardival hanem a snassz sutorummal, az a tuti :)

teljesen OFF, de muszaj megkerdeznem, ha befoglaltok egy 5 csillagos udulot akkor felhivnatok, hogy vigyetek e wc papirt??? :S

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 15:07:53

@BariKarika: Rum valóban csak sütőrum. WC papír ügyben: az ügyfél fejében rend van? Habár, ha meg soha nem volt 5*-ban, akkor megértem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 15:24:07

@Andrass9: francba, elfelejtettem Gyvyt..:D most látom rajta a kiszáradás tüneteit...:D
@gyvy: el biztos nem rontja :)

Hurri Kán 2012.06.25. 15:29:03

@Andrass9: @anica inkognitóban:
azért csodálkozom ennyire, hogy kimaradt belőle, eddig nem igen olvastam olyan brassói-receptet, ami ne említené. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 15:37:51

@gyvy: de én nem olvastam, anyámtól tanultam :)

BariKarika 2012.06.25. 15:42:42

@Andrass9: most erre irhatnam azt, hogy nem, nincs rend, wc papir van a fejeben...a mai gyongyszem egyebkent nem ez volt...kiajanlom a francia alpokat, jon a kerdes: es az tengerparton van? okok, abbafejezem...

Na, a sutorum aromajahoz esetleg a captain morgan hasonlithato, tudom, hogy aroma meg minden, de ugye gyerekkorban csak ez volt, nekem ez a rum ( persze azert nem kopom ki a havannaht meg a sotetbarna bacardit sem...:P )

Hurri Kán 2012.06.25. 15:43:50

@anica inkognitóban:
ezexerint ő sem olvasott receptet. :)

@BariKarika:
Ilyenkor szabad cinikusan válaszolni az ügyfélnek? ;-)

BariKarika 2012.06.25. 15:57:44

@gyvy: nem, nem szabad :) de van egy gomb amit ha megnyomsz akkor nem hallja az ugyfel, hogy a: mennyire rohogsz b: karomkodsz c:leesel a szekrol etc :) egyebkent szoktam cinikus lenni, de azert annyira nem, nem szabad, nem lehet...nem is kell, nem tudhat mindenki mindent, en sem tudok mindent, inkabb probalok turelmes lenni...

BOAR 2012.06.25. 15:58:57

@gyvy:
Édesanyám azzal csinálja. Nekem jobban ízlik anélkül...

Hurri Kán 2012.06.25. 16:06:47

@BariKarika:
Kár. :)
Nekem e-mailekből van pár olyan, amit végül nem küldtem el. :)

Pinka-Panka 2012.06.25. 16:15:06

@anica inkognitóban:
nagyon jó a a kaja, így is úgy is csinálom - nem ragaszkodom a hagyományos receptekhez, kivéve a kelt tészta...t
én csináltam már borsóval, sőt srépa kocka is volt benne - nekünk úgy is jó volt.
De ami fontos a szalonna alp, én ebből keveset szoktam, én bizony teszek bele gy kis hagymát is és sok fokhagymát, Egy kis majorannaát én is szórok rá, meg törött borst is...
sertésből csinálom, nem keverem össze, a krumpli mellé tálalom - mi szeretjük...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 16:19:33

@Pinka-Panka: répakocka? :D ez meglepő, de végülis miért ne?:D

(Panka, most mindjárt megyek évzáróra a gyerekkel, este írok :) )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 16:24:47

@BariKarika: Captain Morgant mindeddig rendszeresen importáltam az USA-ból, mert itthon nem találtam. Most már itt is kapható (persze kétszer annyiért, mint kinn) A legjobb sütőrum!
A francia Alpok pedig lehet a tengerparton - szép meredek partoldal lenne :)

susztertangó 2012.06.25. 16:40:27

@anica inkognitóban: Hát nem l a d á n y i lány vagy?

BariKarika 2012.06.25. 16:43:28

@gyvy: az utobbi idoben sajnos elkuldtem par mailt amiket nem kellett volna, na azota eloszor a fonokomnek kell kuldenem oket, o cenzurazza es utana mehetnek :D
egyebkent van egy gyujtemenyunk a kiszolasokbol, a legtobb az aranyos, vicces, kedves, de van olyan amitol a hajam egnek all :)
@Andrass9: na itt meg csapj 50%ot az otthoni arhoz :D

susztertangó 2012.06.25. 16:46:16

@BariKarika: De hát ez szuper! Majd kiadod könyvben.Minden esetre sokat mulathatsz!

Hurri Kán 2012.06.25. 16:49:51

@BariKarika:
Én egyik előző cégnél nem küldhettem pár ügyfélnek mélt, és telefonon sem beszélhettem velük. :D

tartetatin 2012.06.25. 16:53:13

@gyvy: majorannás meggyszörp...hmm

tartetatin 2012.06.25. 16:59:37

@tartetatin: közben leesett. Szegényke... biztos pakol tusfürdőt meg konzervzöldborsót is

tartetatin 2012.06.25. 17:06:37

@Andrass9: lehet, hogy az Alpes Maritime megyére gondolt, ami erősen kotdazűr.

Imre apó 2012.06.25. 17:11:26

Adjon szép napot Nektek:)

Jóóó kicsi brassói, azt se tudom mikor ettem utoljára, de menő kaja. Vagy én látom az uccsó 2 képet picit hományosan, vagy azok? tökmind1 cukikaja.

Anica! megvan-e már, kitől, honnan az a kissé túlfűtött szöveg a FB-n??

BariKarika 2012.06.25. 17:21:38

@gyvy: a legaranyosabb amikor a tagsagon a bejegyzes: ugyfel nem hajlando xy kollegaval beszelni, majd a kovetkezo sor, xy kollega nem hajlando az ugyfellel beszelni :D
@susztertangó: nem lehet, uzleti titoktartas...:P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 17:22:50

@Imre apó: A kép a legaljára fókuszált mindkét esetben ...

BariKarika 2012.06.25. 17:27:02

@tartetatin: szomaliaba??? miert is? o.O

_Remy_ 2012.06.25. 17:38:25

Teljesen le vagyok döbbenve:) Én eddig azt hittem, hogy a brassói elengedhetetlen tartozéka a borsó és most azt látom, hogy van aki anélkül készíti. Akkor mitől brassói a brassói?

BariKarika 2012.06.25. 17:40:55

@"Remy": erre vonatkozo frissen megjelent irodalmat ajanlanam, a cime Ede a levesben :)
a brassoirol is szo van benne :)

_Remy_ 2012.06.25. 17:46:35

@BariKarika: Nem tudom, te mikor tapasztaltad ezeket de fiam éppen hétvégén volt diákmelón a konzervgyárban, pont most van borsószezon. Igazán finnyás gyerek de ilyet nem mesélt. Szerintem az a borsószedőgép selejtes lehetett, ami után te ilyeneket láttál. Az üvegbe menő borsókat is csak átgőzölik és nemigen látni benne idegen anyagot.

tartetatin 2012.06.25. 17:48:43

@BariKarika: ((semmi, Te. Már értem, hogy ügyfél kérdezte. Max albán 5csillagosba vinnék papírt (vagy somáliába, erre utaltam volt).
Ede a levesben már nem annyira friss, hacsak nem az ír fordításra gondolsz ;)

Benikuty 2012.06.25. 18:10:25

@anica inkognitóban: a végén az lesz, hogy gyalult tököt pakoltok hozzá:D

Benikuty 2012.06.25. 18:11:36

@"Remy": attól, hogy hál'istennek nem vagy Krisztina;)

Imre apó 2012.06.25. 18:16:31

@Andrass9: Akkor jól gondoltam, hogy a szemem még jó:)

BariKarika 2012.06.25. 18:18:23

@"Remy": melyik reszen volt a konzervgyarnak? a csomagolon? akkor ertem en ha nem latta, en borsot valogattam ket honapig, azzal almodtam, sok kis zold gurigaval...:)

Benikuty 2012.06.25. 18:19:14

na megjöttem, rögvest belétek szorult a szó, remélem a szél nem.;) Menek vissza konyhába, ott a helyem.
Holnaptól innen is kikacsint a kolbász...
www.gourmetgasztro.hu/gg/az-elvezet-kellekei-a-sonka-delikat/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 18:31:04

@Benikuty: kerestem jobbra meg balra, de nem tudom, mit kell találni ...
Nézz rá az emiledre is légyszi.

BariKarika 2012.06.25. 18:44:25

@tartetatin: ok, akkor annyira friss, hogy nem 20 eve jelent meg :)
WC papir fontos az 5*-osba, dominikara is kell vinni konzervkajat az all inc udulobe :)))

1kutya 2012.06.25. 19:20:38

@Benikuty: mármint a Fény utcai sonkástól?

1kutya 2012.06.25. 19:22:33

(mindenkinél szakad, vagy csak itt van ilyen cudar idő?)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 19:44:52

@1kutya: Itt is elállt egy órája, de ti még kaptok belőle az időkép szerint.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:06:52

@susztertangó: hát de :)
@Imre apó: khmm... nos, túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki, de..nem telefontéma :D
@Benikuty: @"Remy": :DD ettől a párbeszédtől még mindig behalok, ha eszembejut..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:22:38

@Pinka-Panka: ezt nem mondod..:O megesz a sárga irigység..:( :DD
itt bizony olyan, amikor még a @1kutya-t sem verik ki a házból..:D

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:25:37

@anica inkognitóban:
pedig így van:) ma egyébként esett jócskán, ami nagyon jó volt, de most hogy ránk süt a lemenő nap ez csoda:)
megvolt az évzáró? bizi milyen?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:27:34

@Pinka-Panka: ének, nyelvtan 4, többi 5, környezet, infó, technika: dícséretes :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:29:42

@Pinka-Panka: kösz, de amúgy lusta mint a dög, csak jó az esze meg a memóriája.. de még nagyon éretlen..:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 20:30:26

@anica inkognitóban: Remélem, legalább magatartás hármas ... :)

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:30:53

@anica inkognitóban: az nem baj, rosszabb volna ha lusta is lenne meg buta is...így meglesz az esze mindenhez...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:32:24

@Andrass9: @Pinka-Panka: rendes gyerek, de legalább egészséges: már nagyon unta a sulit, alig várta a szünetet :)
@gyvy: mi minden lehet a te tudatalattidban...:DDD hát még a tudattalanodban...:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:36:31

@Benikuty: gá-gá-gá..:D ilyet azért tudok.. tudnék csak nem akarok :D

Benikuty 2012.06.25. 20:38:25

@Pinka-Panka: hol, kiccsillag?:) Mert itt a muskátlikat úgy szétverte mint a rütyök, én a paradicsomokat mentettem.

1kutya 2012.06.25. 20:39:38

@gyvy: @Andrass9: na, itt is elállt egy félórája.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 20:41:29

@1kutya: Kell a földnek a víz (meg Bélabának is)!

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:43:24

@Benikuty: itt a dombon süt:) a nyugati égtájra néz az emeleti szoba, ahol vagyok, süt a lemenő nap:)
DNY-ról már gyűlnek a felhők is, nagyon szép az ég most:)

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:44:24

@Andrass9: kell nagyon, száraz minden, éjjel eshetne sokat...

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:49:56

A Bélabácsi előkerült??

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:52:02

@anica inkognitóban: de jó neki:) reméljük jól feltöltődik...

Hurri Kán 2012.06.25. 20:52:46

@anica inkognitóban:
Tudattalanalattiról inkább ne is beszéljünk. :)

@1kutya:
Legalább hideg is lett?

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:55:12

@Benikuty: gratulálok, hogy kolbászodra ilyen nagy igényt tartanak:P:)

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:56:02

@anica inkognitóban: és milyen savanyút esztek a brassóihoz?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 20:57:07

@Pinka-Panka: éles váltás volt, de legyen! :D mi semmilyet, nekünk ez nem igényli...

Pinka-Panka 2012.06.25. 20:58:42

@anica inkognitóban: nem véletlen váltottam:) szoktam:PP
na, kezdem azt hinni, hogy egyedül vagyok azzal, hogy savanyút, salátát eszem mindenhez...ez olyan tesztelés vót:)

1kutya 2012.06.25. 20:58:58

@Andrass9: azt nem mondtam, kellett ide is...

Hurri Kán 2012.06.25. 21:01:00

@1kutya:
A múlt csütörtöki kb. 36-nak éppen a fele...

1kutya 2012.06.25. 21:04:48

@anica inkognitóban: közben mást is csinálok, csak néha be-be nézek:)

Benikuty 2012.06.25. 21:07:06

@Pinka-Panka: óvatos duhaj vagyok, és ahogy Dédi mondta: "maradékkal a vacsorát" . Szóval, majd kiderül:)

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:07:47

padlizsán krémes poszt is lesz vajon? mert azt százfélképpen csinálják?

Benikuty 2012.06.25. 21:08:25

@anica inkognitóban: édes, kegyedtől még a gágogás is a szférák zenéje:DD

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:09:16

@Benikuty: én is ilyen vagyok:) nyugtával dícsérem a napot és nem elbizakodni, csak csendben örülni - de gratulálni akartam azért:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:09:48

@Benikuty: Ön egy úriember..:) lám, ennyi kell egy nőnek és elolvad :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:09:51

Remélem időben mondom: Szombaton eltűnünk az internetről egy hétre. Kinek adjam a kulcsot? Elbírtok a kocsmával nélkülem is? (dugi pálesz a hátsó szobában van ...)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:10:06

Ismét nem volt időm végigolvasni. Most jövök a fodrásztól, végre nagyjából humanoid külsőm lett.
A seregben van gomba és borsó is a brassóiban, nem lenne olyan nagyon szar, ha nem égetnék szénné a krumplit hozzá a sütőben.
Gondolom, most eleven parazsat gyűjtök a fejemre, de valamikor hihetetlen jó brassói-szerűt készítettem szójakockából. Komolyan gondolkodom rajta, hogy egyszer összedobok egyet - gondosan dokumentálva -, és megosztom veletek.

Benikuty 2012.06.25. 21:10:50

@Pinka-Panka: ne pajzánkodj, mert még megpörkölődik a szoknyád széle:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:11:06

@Pinka-Panka: Biztos lesz, mert feleségem szuper padlizsán krémeket gyárt! Majd lekottázom a közönség számára :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:11:18

@Andrass9: majd megpróbáljuk :)mondjuk, a dugipáleszre szerintem keresztet vethetek, hacsak nem dugtál el pffffröccsöt is, hogy az ÜV azt igya :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:11:22

@Andrass9: Én sajna hétfőig Tatán leszek, Víz, zene, virág, and everything.

Benikuty 2012.06.25. 21:12:48

@Andrass9: a halakat vedd ki a hittőből, mielőtt kihúzod:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:13:01

@Waka: nem vagy te olyan beszari, hogy egy kis megégettetés meggátoljon bármiben :))

Hurri Kán 2012.06.25. 21:13:05

@Pinka-Panka:
Mi az az étel, amit nem csinálnak százféleképp? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:13:06

@Waka: Hmmm .... tofu brassói. Szerintem csináld meg. Azt nem állítom, hogy eszem is belőle, de érdekel a recept!
Jövő héten úgysem vagyok, posztolhatod :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:13:58

@anica inkognitóban: Az ÜV-nek világjó Othellója van, gondolom a melegben inkább azt issza majd ...

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:14:33

@Andrass9: várom nagyon:) érdekel a sok variáció:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:14:34

@Waka: Mi is megyünk valamikor a nyáron Tatára :)

1kutya 2012.06.25. 21:16:08

@Andrass9: csak megleszünk valahogy! majd elterelgetem itt a bandát PO-val meg Waka-val:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:16:36

@Benikuty: Szerdán (ha minden klappol), megcsinálom Süllőcske halsalátáját. A hal persze nem a hütttőből van - remélem kapok frisset. Pisztrang, Süllő és Barramundi a (füstbe ment) terv.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:16:37

Az ínyesmester szerint:
Metéltre vágunk 60 dkg sertéscombot, vagy kicsontozott bordát és forró zsírban barnára pirítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk és - ízlés szerint - meghintjük majoránnával. Felöntjük néhány kanál csontlével, vagy húslevessel, befedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Olajban kisütött hasábburgonyát teszünk mellé (ez is 60 dekából készült), néhány percig együtt pároljuk, majd meghintjük pirospaprikával. Összekeverve, savanyúsággal tálaljuk.

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:18:27

@Benikuty: :) dehogynem, kell azt is néha:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:18:55

@1kutya: Köszönöm szépen!
Van egy újabb grilles posztom, tegnap főztem (sütöttem), azt mindenképpen megírom még. Meg Marcsi sütött király rétest is ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:19:33

@anica inkognitóban: Nem tojtam be, csak előre levédtem magam.
@Andrass9: Nem tofu, extrahált szójakocka. Kábé olyan, mint a parafa. Próbálok Tatán gasztroszemmel járni, hátha összejön belőle egy poszt.

1kutya 2012.06.25. 21:19:50

@Andrass9: mi mást?:) egyébként majd csinálunk hidegvizes, meg vajaskenyeres posztokat, csak hogy a színvonal megmaradjon:-DDD

1kutya 2012.06.25. 21:21:12

@anica inkognitóban: ne sértődj meg, téged csak azért nem írtalak be, mert te itt mindenki anutája vagy (tehát nem terelgetsz:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:21:51

@Waka: Az még érdekesebb - olyat nem is láttam még!
Az Ínyesmester is hasábkrumplit használt? A fene a jódógát. De megvan legalább a pirospaprika, amit eddig senki nem említett.

Hurri Kán 2012.06.25. 21:22:26

@Pinka-Panka:
Dehonnem. Fahéjjal. Kakaóval. Lekvárral. Folytassam? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:23:06

@1kutya: A vajaskenyér egy megosztó téma - tudjuk már a karajról, de hogy a szintet ilyen magasra akarod emelni, az igazán dícséretes!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.25. 21:23:15

@Andrass9: Én is régen kerestem ilyesmit, remélem, még lehet kapni.
Mivel metéltre vágja a húst, az illik hozzá.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 21:24:47

@anica inkognitóban: Gratulálok a lusta dög bizonyítványához.

És tessék már békén hagyni a gyerekeket. Szünet van! Feltűnt valakinek? Különben meg lehet utánuk csinálni.

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:24:51

@gyvy: jóvanna, de ezt a krémet tényleg élvezettel olvasnám, meg csinálom is:)

1kutya 2012.06.25. 21:26:37

@Andrass9: és még ha elolvasod anica posztját, ha kiteszem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:27:30

@Andrass9: Majdnem füstbe ment - de prolongáltuk csütörtökre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 21:28:07

@1kutya: Anica jó a hidegvízes receptekben?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:29:44

@1kutya: vigyázz, vigyázz!!!!!:D
@Andrass9: te meg ne add alá a lovat!! :D

Pinka-Panka 2012.06.25. 21:30:58

@Andrass9: Anica mindenben jó szerintem:) az ő fénye nagyon kell ide, meg a ránk figyelése:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:32:24

@1kutya: az első villámcsapás.. zárd be az ablakot, húzd ki az elektromos berendezéseket!!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 21:32:47

@1kutya: A hidegvizes posztot elvállalom, ha nagyon nyaraltok. Pont tegnap kaptam az Arniseeról vizet.

Hurri Kán 2012.06.25. 21:34:05

@Andrass9:
Vannak meleg vizes receptek is?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:34:18

@dömbi: kösz :) okos, jóképű, gyönyörű a teste és tudja, mit kell mondani a nőknek :D nem véletlenül mondják, hogy tökéletes pasit csak úgy találsz, ha megszülöd :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:35:19

@dömbi: áhh.. gyöngyöt a disznók elé??:D nem értékelik ezek a pasasok az igazi tehetséget, Dömbikém..:DD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.25. 21:46:48

@anica inkognitóban: ezt a mondást még nem hallottam, de elgondolkodtató. megszülöm magát a TÖKÉLYT másnak...
ha az igazi tehetséget nem értékelik, akkor mit?

1kutya 2012.06.25. 21:53:38

@Andrass9: nem, majd meglátod:)

@anica inkognitóban: elvonultak a felhők. mellélőttél:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 21:54:52

@1kutya: gondoltam, elég lesz megijesszelek, de nem férsz a bőrödbe! :P:DDD

Hurri Kán 2012.06.25. 22:06:19

Közben hallgatom a szomszéd kedvenc zenéit. :D
Valaki nyugtasson meg, a pálinka ugye jó ülőideg-becsípődésre? Nem, nem bedörzsölöm. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 22:09:34

@gyvy: persze :D mindenre, ideig-óráig. mondjuk, ipari mennyiségben másnaposságot okoz..:D
Gyvy, B+, nem vagy itt, mikor meg kellene védjen valaki! :P:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.25. 22:37:07

@gyvy: Azt majd 1kutya írja - abban ő a profi :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.25. 22:38:45

@Andrass9: nagy spieler vagy te, Főnök, már gyanakszom rád egy ideje! :P:DDDD

susztertangó 2012.06.26. 04:51:50

Jó reggelt, kénytelen vagyok az itthoniból inni, ha még nincs nyitva az Italbolt. Pardon:kricsmi.

susztertangó 2012.06.26. 04:53:36

@gyvy: Attól tartok egy darabig gyakorolni fogod nyelvünk trágár szavait.

süllőcske 2012.06.26. 11:03:05

Gyakran sikerül utoljára írnom, nem hálás dolog.
A brassói szerintem wokkos étel.
Tarját, csíkosan zsíros oldalast kockázom, tűzforró wokban pirítom. Párolni, főzni nem kell, melegen tartom.
Krumplikockákkal ugyanígy járok el, nem főzöm elő, hanem a hús zsírján sütöm, pirítom, ezer fokon. Kész, félre. Hús vissza, só, bors, igen sok fokhagyma, reá a pityóka, összedobálom.
Mellé joghurtos uborkasaláta, marcona, nagy fickóknak csípős savanyúság.
Némileg kímélőbb, de iszonyú finom, áramvonalas hölgyeknek is megfelelő módozatom.
Előző módon készítjük kis olíván, disznószűzből vágott kockákkal, villámgyorsan. Krumpli helyett kockára, vagy hasábra aprított, belisztezett, héjas
cukkinit süssünk pirosra.
Legmagasabb áldozatom pirinyó újpityóka gömbökkel, tárcsán készül, melyhez az izzó vason báránylapocka
szeketeket sótlanul hirtelen kisütök, deszkán forrón felkockázom, sózom, borsolom, muzsdéjba mártott rozmaringággal áthúzom, mélyebb fatálban összerázom a pityókácskával, így adom fel.

1kutya 2012.06.26. 11:27:30

@süllőcske: asszem elmegyek ebédelni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 11:31:28

@süllőcske: szörcs.. nyálam folyik, mint aki megveszett..:D
áramvonalason szerintem nem ugyanazt értjük.:D áramvonalas hölgyek szeretnek enni, élni, attól áramvonalasak..:DD
(de e témában vannak itt szakértőbbek..:D)

Hurri Kán 2012.06.26. 16:41:39

@susztertangó:
Várjál... ez úgy történik, ÉN döntöm el, neki mik a kedvenc zenéi. ;-)

susztertangó 2012.06.26. 20:09:23

@gyvy: Nem a zenére-az űlőideg becsípődésre gondoltam.

susztertangó 2012.06.26. 20:12:12

@gyvy: 37565 hsz! Te locsi-fecsi!:-))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.26. 20:32:57

@susztertangó: te meg cuccolj már arrébb egy poszttal, ne beszélj itt magadban! :DDD gyere lepcsánkot enni!!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.27. 22:45:28

@anica inkognitóban: Köszönöm szépen. Ma nem kocsmáztam, ház körüli teendők. Kertrendezés, délután bepakolás.