Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Tömött, de nem erszény

2012.06.24. 07:00 PO

Szeretem a körözöttet. Így előbb volt saját változatom, mint ősz hajszálam. Később szerettem paprikába tölteni. Akkor már ilyen lett:

CIMG7868r.jpg

Én körözött-ügyben a Kövi Pál-féle receptet követtem sokáig, kisebb módosításokkal. Az Erdélyi lakoma c. könyvben ezt így írja:

Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 25 dkg vaj, 25 dkg krémsajt, ¼ dl konyak, 1 dl sör, mustár, törött köménymag, pirospaprika, só.

A juhtúrót, vajat, krémsajtot jól elkeverjük. Köményt, mustárt, paprikát és sót is adunk hozzá, majd könnyedén belekeverjük a konyakot és a sört.  Formába rakjuk és a hűtőbe tesszük egy órára, ezalatt a sör könnyű erjedést indít el és a körözött megkeményszik.

Régen, egy időben én is hasonlóan csináltam, de konyak nélkül. Aztán rájöttem, hogy a sör csak akkor indítana el könnyű erjedést, ha szűretlen és pasztőrözetlen lenne. De ilyet meg nem lehet kapni. Nem baj, azért megmaradt nálam a szűretlen búzasör használata. Főleg, mert a körözötthöz csak egy kortynyi kell.

Ma így készítem:

Hozzávalók: 30-40 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 20 dkg túró, 10 dkg tejföl, 1 dl szűretlen búzasör, kömény, paprika, só, zöldhagyma. A töltéshez nagy, halványzöld, enyhén csípős paprika.

A vajat megolvasztom, majd a juhtúrót, túrót, tejfölt, vajat jól összekeverem. Megszórom köménnyel, paprikával, csipetnyi csípős paprikával, sóval és alaposan összekeverem. Ekkor a búzasört könnyedén (ezt a szót Karinthy is bravúrosan alkalmazta a Micimackóban) hozzákeverem.

A nagy paprikák csumáját kivágom, a csípős erek maradjanak. Beletöltöm a krémet, majd a paprikát fagylalttölcsér módra a kezembe veszem, az öklömet az  asztalhoz ütögetem, így a krém végig kitölti a paprikát. Beteszem a hűtőbe, ahol a töltelék megkeményedik és szépen szeletelhető lesz. Zöldhagymával, paradicsommal társítom.

A körözött ekképpen sajnos nyári étel, ízes paprika, zöldhagyma, zamatos paradicsom nélkül csak asztaldísz lenne. Úgyhogy készítsétek!

És elő azokkal a dédi megsárgult füzetéből lesett titkos családi receptekkel!

 

 

 

223 komment

Címkék: sör paprika konyak juhtúró körözött

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr514604015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2012.06.24. 15:12:31

@medvedr: Na ez viszont félelmetes. Mármint a fanatizmus, minden fajtája. Egyszerűen embertelen.

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:16:21

Ha innék alkoholt, csakis jó minőségű italt fogyasztanék, vagy tuti házi valamit. Isten mentsen minden pacsmagtól:)

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:27:43

@BariKarika:
ne csináld már Barika!:))
gasztro - orgazmus?? az meg micsoda?
ilyen nem fogalmazodótt még meg idehaza..,
az ízek és a finom falatok élvezete az más:)
meg az is más, ha már nevén nevezünk valamit...

skylla 2012.06.24. 15:28:25

de reg ettem rac pontyot :( miert csak a fiuk nyavalyognak a szalka miatt?

BOAR 2012.06.24. 15:32:24

@süllőcske:
"nem a Te véleményed rekesztettem ki, hanem magát a kirekesztést."

"A pofonokat végleg eltiltom. Aki vét a törvény ellen, azt fölpofoztatom a bakterral. "

Daró 2012.06.24. 15:33:05

@Babette_: hasam fáj vese tájékon, lázam van. De a vérem, ultrahhang rendben.

BariKarika 2012.06.24. 15:34:06

@Pinka-Panka: ok, passz, nem tudom megfogalmazni, szeretem a jo kajat, de nagyon ritkan fordul elo, hogy valami igazan-igazan-igazan olyan, hogy szinte konnybe labad a szemem...talan a legjobban a kek patkanyos-fozos rajzfilmben erzekeltettek, amikor a vegen felszolgaljak a ratatouille-t :) ez most ilyen volt :)

BOAR 2012.06.24. 15:37:51

@süllőcske:
"Főzöm a tábor búcsúhalászlevét. Két hatkilós nyurgapomtyot, egy 50 kilós harcsa ötkilós darabját készítem el. "
Hűbazdmeg...
(Tudom, tárgár vagyok meg így akarok nagyfiúnak látszani de erre akkor sem tudok így hirtelent márt mondani. Irigyellek azéért az alapanyagért, a táborlakókat meg a halászléért)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.24. 15:39:16

@skylla: Nyavalyoghatok én is, ha gondolod. hihi

Tényleg, ma sem jó semmi?
Ettetek már lekváros gyümölcslevest? Vagy nem!
Lekvárleves! Ez a pontos megnevezés.

@Benikuty: Arról a pálmazsírról kérdeznék, ha nem gond.

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:40:19

@Daró: valami vírust bekaphattál, de figyelni kell...
epehólyag is tud ilyeneket:(
én tudom:)
meg a vese is, felfázás, huzat -

skylla 2012.06.24. 15:41:15

@dömbi: danke schön fürs nyavalygas.
mi az a lekvarleves? jaj!

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 15:43:41

@Pinka-Panka: nekem hasonlóra anno vesehomokot mondtak ultrahang után. de nemtudom, tipp volt-e, avgy az látszik is.

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:45:02

@Babette_: nem minen látszik sajnos
így nem lehet tudni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 15:56:24

Szép napot!
Megvolt az első forduló a kertben, most pihegek, és megyek a másikba. Hazajött az októberi fokhagyma, félig kínai, de ez nálunk családi vonás. :D Leszedtem az összes sárgabarackot, vacsorára talán elég lesz. Egy nagy bögre jéghideg meggylevest ebédeltem.
Úgy látom körözött vonalon mindenkinek van saját receptje, az enyémmel nem is borzasztanék senkit, de van egy isteni, könnyű, nyári mártogatósom: Orda vagy ricotta, natúr joghurt, snidling, új fokhagyma, ízlés szerint friss zöldfűszerek, kevés só. A mártogatáshoz hasábokra vagdalt sárgarépa, uborka, paprikák, esetleg patisszon vagy cékla.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 16:01:11

@skylla: Veszprémben a buszpályaudvarral szemben a Fatehén volt. Viszont volt a Haszkovó u. 18-ban egy hatcsöcsű, amit az oda járó katonatisztek kereszteltek el, később mindenféle tulajdonosa volt, jelenleg Fenyves söröző néven fut, a pult jobb oldalán van a fenntartott helyem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.24. 16:02:35

@skylla: Gyümölcslevesre fájt a fogunk a pasimmal. Vettem gyümölcsöt, megfőztem, semmi íze nem lett, kínomban beletettem a barackbefőttet, semmi, szégyenszemre vaniliás pudingpor, semmi, 2 dl. vízben 1 marék egész hibiszkuszvirág, semmi. Mondom idáig ez már 1 vagyon, ki nem dobom, nincs más hátra mint előre, van lekvár, azt még bele, hátha ehető lesz. Még kellett bele alkohol is, jó illatos rum.
És itt még vitatkoztok, hogy mibe mi kell.

@Daró: "hasam fáj, vese tájékon", most miattad elő kell vennem az anatomiai atlaszt. Bélabá persze nincs itt.

skylla 2012.06.24. 16:11:01

@Waka: akkor engem valaki nagyon atvert

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 16:27:00

@Daró: Te! És akkor, hogyan lesz benne alkohol? Az erjesztéstől. Ami azért távoli rokona a rothasztásnak, még ha szofisztikáltabban is mondjuk.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 16:32:07

@BariKarika: "van olyan, hogy gasztro-orgazmus?" Van! Tegnap este és ma délben szarvaspörköltem kapcsán megéltem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 16:37:12

Na, menek, le kell kezelni kapazinnal a kertet.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 16:37:14

@Waka: Hat vagy akárhány csecsűnek csakis az "ÁFÉSZ xx számú egysége" italboltjait illet az úri közönség.

BariKarika 2012.06.24. 16:40:17

@hajdulaszlo (volt hajdul): ok, akkor megnyugodtam, megsem lehet oralis-orgazmusnak hivni, habar az, csak ugye nem ugy...de nazalis is lehetne, ugye az illatok miatt....

süllőcske 2012.06.24. 17:05:30

@BOAR: Dunait főzök, a sonkavörös vadpontyszeletek, a lenyűgöző harcsadarabok már a bográcsban.
A halakat nem én fogtam, a mártélyi halász varsázta most, a repülés idején, ráadásul zavaros vízben.
A potyka, és a harcsa is tisztítva, egy árban ezerötért lett megmérve. Grátisz még megpakolt 5-6 kiló izmos harcsafejjel, másfél kiló ikrával, mondván, ne legyen már olyan gyöngécske az a hallé.
Ha kész, majd tudósítok.

susztertangó 2012.06.24. 17:32:22

@Pinka-Panka: Kopi Luwak? Az tényleg szar kávé!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 18:22:33

@süllőcske: Abból szívesen ennék. Várjuk a tudósítást!

Benikuty 2012.06.24. 18:25:56

@dömbi: amit tudok, az publikus:)

Benikuty 2012.06.24. 18:29:00

@Pinka-Panka: nem értek a kévéhoz, de valszeg gép kérdése is a végeredmény.

Benikuty 2012.06.24. 18:39:52

@váj mí: ahonnan téged szalajtottak ott nem lehet borhoz szocializálódni, sem egyéb szeszesitalhoz, ezért iszol viszkit. Ahonnan engem, ott sok száz éve készítenek bort, ami nem az istenek ajándéka, pusztán arra van, hogy élvezettel fogyasszuk, mulattasson, kulturált módon része legyen az életünknek. Ez neked kimaradt, nem tehetsz róla, és amikor nincs érved, akkor jön a sznobizmussal való vagdalkozás.
Azon pedig csodálkozom, hogy nem használsz sót (NaCl), mint ízfokozót:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 18:50:20

SUMMARY

A körözött sokszínű étel. Van, aki a juhtúrót hagyja el belőle, van, aki a köményt, mások a vajat, tejfölt. De közös jellemzője a körözöttnek az, hogy körítő mozdulatokkal kell összekeverni a hozzávalókat, illetve az, hogy az echte pestiek juszt is kőrözöttnek ejtik, de ezzel nem akarom a föváros*-vidék ellentétet szítani, mert megint szegény Dömbi csapdázódik be a poénba :))
Akad, aki ilyenkor nem köröz, hanem inkább mártogat. Kellő empátiával fogadjuk az ő hozzáállását is.

Pirított kömény mehet, progresszív, ezt a Délvidékről és a Smaragd szigetről is visszaigazolták.

Törésvonal a Kocsmában nem a körözött legtisztább lényege kapcsán jelentkezett, hanem a felett, hogy a viszki szar, vagy fenséges.

Konszenzus kezd kialakulni az ügyben, hogy Hagyma hiányában szegény váj mi a legérzékenyebb lelkületű kocsmalakónk. Sajnálom, mert így ki van téve mindenféle inzultusnak, pedig bírom, oszt nem szeretném, ha megsértődne és elvitorlázna.

Gasztroorgazmus (vagy miafene) létezik, uniszex jelenségként írhatjuk le.

Van, aki nagy ívben lesajnálja ezt a körözötten (hahaha!) rágódó társaságot - mikor sonkavörös ponty posztumuszokat, öklömnyi harcsa darabokat helyez a hagymával kibélelt nagy üstbe. Zárja a tábort, a fene a jódógát.

- - -
*bezzeg a fŐvárost fövárosnak ejtik! :-/

- - -

András posztjából úgy megkívántam azt a sajthámozót, hogy a most elkészült medeterrano ízesítésű salátám tetejére azzal a tökéletlen Zepter hámozóval szeleteltem érett, füstölt juhgomolyát, ami erre sokkal jobb, mint zöldség hámozásra. Olyan hártyavékony sajtszeleteket produkáltam, hogy egy TBC-s csecsemő átköpne rajtuk! :DD

Imre apó 2012.06.24. 18:53:26

@dömbi: Azért van, mert nem hidegen kóstolgattad:):)

A görög gyümileves, forraltbor ízesítővel, trópusi gyümölcsdarabkákkal (sokkal, nem szílva) tejszínesen vaníliaitallal jéghidegen elronthatatlan. Elkészítési idő félóra. A gyümileves titkait nem a kis mennyiségben kell keresni, minyimum 5 lityi:) Alkoholos cifrázást nem szoktam használni.

Imre apó 2012.06.24. 18:58:06

@PO: Azé élhetté vón egy kellemesebb hasonlattal is, mint pl: a sz..hártya vastagabb, vagy a kakaón a pille:D:D

BOAR 2012.06.24. 19:01:32

@süllőcske:
Ez még mindig "hűbazdmeg"...
Kár, hogy tisztítva adta a halat, azoknak a pontyoknak a vére, belsősége nagyszerű lett volna a lébe.
Egyszer főztem ilyen izmos tiszai nyurgákból halászlét egy fórumtalin, azok a pontyok olyan ízletesek voltak, olyan állaguk volt, hogy a halaspultok töttyedt tógazdasági harcsája a fasorban sincs hozzájuk képest. Mondjuk a kemping hollandus közönsége erősen megbotránkozva nézte ahogy a barbár magyar henteli a malacnyi pontyokat, vérüket csordítja bele a bográcsba.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 19:02:45

@Imre apó: tod, milyen durva lelkületű vagyok, mint egy vasgyári takarítónő :-O

Benikuty 2012.06.24. 19:05:23

@PO: kedves szesztesó, ezen nem kicsit röhögtem mert én egy nem semmi klimaxos vén fasz vagyok:"szegény váj mi a legérzékenyebb lelkületű kocsmalakónk." Sérült szegény, de ki nem;)
Olyan sajt szeletelőt pedig egy ilyen jó baráttól lehet kapni, különleges dán sajtokkal, itt a blogja, de nem kommentelek oda. Nem virtuális a kapcsolat.
skandikamera.blog.hu/

medvedr 2012.06.24. 19:07:27

@PO: Ez jó összefoglaló volt, iszok az egészségedre egy irsai fröccsöt!

Benikuty 2012.06.24. 19:14:48

@medvedr: irsai női bor:) (de jó)

Benikuty 2012.06.24. 19:18:14

@BOAR: elgondolkoztam. Lehet, hogy te egy normális ember vagy?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 19:20:43

@Benikuty: te nyugodtan igyad az egségemre azt, amit délután említettél.

@medvedr: "...nemcsak az irsai jóóóóóó..." :))

@váj mí: te pedig whiskyt, vagy whiskeyt. Mindkettővel koccinthatsz velem ;)

Na, ettől kezdve csupa irreleváns dolgokat írjatok, különben ki kell egészítenem az összefoglalót. Bár, ha Lepke, 1kutya és Anica benéznek, nekik biztosan lesz olyan véleményük, ami miatt appgrédelni kell a szammerit. Úgyhogy megyek füvet nyírni, mivel itt még nincs olyan helyi rendelet, ami tiltaná (és a blogolást se). :-))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 19:23:58

@Benikuty: kolléga, ne izélj már! Az irsai, a cserszegi, a tramini, meg a muskotályok szárazon iskolázva...? A legszebb férfi mulatságok!

Benikuty 2012.06.24. 19:29:36

@PO: így van de nekem olaszrizling, rajnai, sárfehér, kövidinka, aztán sorban könnyű rozé, nem ütős veresek. Illatosak csak akkor, ha a depresszió támad:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 19:38:15

@Imre apó: mostolvastam c. hasonlat: "még egy oltandó tacskó is fellöki"
:)

1kutya 2012.06.24. 19:40:55

Stet:-) zoldbab leszedve, megyek furodni:-)

Imre apó 2012.06.24. 19:43:20

@PO: Aki a gitárját is...szereti, az rosszlelkű nem lehet:D:D

@Babette_: Az cuki kiskutyi:):)

Pinka-Panka 2012.06.24. 19:43:42

@susztertangó: az hát. Kaptam egy tasakkal ajándékba, megkóstoltuk, nem tudom, de én nem éreztem kirobbanó ízt. Csak a macskaürülékből nyert kávészem miatt ilyen drága. Aszem nálunk egy csésze 15000-től kezdődik. Nem ragadott el:)

Imre apó 2012.06.24. 19:49:37

@1kutya: Nem irígyellek cimbora.

Benikuty 2012.06.24. 19:52:15

@Imre apó: dehonnem. Ide e zöldbabot, aztán amíg fürdik, én elrakom a hittőbe:)

Benikuty 2012.06.24. 19:55:27

még öt perc alvadásig...

Imre apó 2012.06.24. 20:03:05

@Benikuty: Azé dógzott az a szerencsés gyerek, ejnemán, nem is vagy ollan, boroskolbászkirály:):):):)

1kutya 2012.06.24. 20:11:30

@Imre apó: ahhh... teljesen jol vagyok:-)

1kutya 2012.06.24. 20:12:31

@1kutya: meg szexelni is tudnek:-)

Imre apó 2012.06.24. 20:15:52

@1kutya: Azért pihenni is szoktál?

Szerintem a kaja mennyisége rendben, de a meló leviszi, így csak a drótfonat marad, ami viszont a szívósság jelképe is lehet:):) A bankodban nyugizz kicsit:)

Imre apó 2012.06.24. 20:19:30

@1kutya: Akkor mit keresel itt:D:D

Hurri Kán 2012.06.24. 20:31:42

Jó reggelt.
Megszomjaztam erre a körözöttre. ;-)

1kutya 2012.06.24. 20:40:02

@Imre apó: nezem a huaszonharmadik anglia olaszorszag meccset:-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 20:40:49

Jó estét! Bontottam egy hideg sört, elnyúltam a gép előtt, és olyan Eric Cartmen-es nyögéseket hallatok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 20:41:41

Rohadt nyitófül meg beleesett a dobozba.

Hurri Kán 2012.06.24. 21:03:49

@Waka:
Igyál pálinkát, annak nincs nyitófüle.

Mindenki meccset néz?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:07:41

@gyvy: be is tenne, ha néznem kéne...:S
otthon vagy és holnap vissza? vagy már nem?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:16:15

@gyvy: basszus, olyan sovány leszel, hogy oldalról úgy fogsz kinézni mint egy plazmatévé..:DD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:19:31

@anica inkognitóban:
És látszani fog a hasamban, ahogy emésztem a kincstári finomfőzeléket. :D

Pinka-Panka 2012.06.24. 21:20:42

@1kutya: @1kutya: meg szexelni is tudnek:-)

no, hát mi tart vissza??:PP

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:21:15

@gyvy: vááááááá!! Gyvy, ne csináld! tudod, hogy lelki szemeimmel rögtön látom...:DDDDD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:25:17

@anica inkognitóban:
És? Legfeljebb a hazaúton a villamoson én leszek az interaktív utastájékoztató rendszer. :)

susztertangó 2012.06.24. 21:26:32

Végül is ez nem az Arisztokrata/Konzervatív Klub hogy ne lehessen pengecsattogtatást hallani-bár remélem nem válik késdobálóvá.Állítólag a stílus az ember.
----------------------------------------------------
Körözöttbe csak liptói túrót, vajat,sót, apróra vágott hagymát, köménymagot piros paprikát teszek-esetleg kevés mustárt. A tehéntúróból tejfölös túró készül nálam.@Benikuty: Amit én ettem abban szardinia volt, kifejezetten nehéz kaja- a szardellától nem lett volna olyan.Toma oda van a szardelláért:-))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:27:00

@gyvy: a BKV nem érdemli meg a kreatív embereket: a vicces buszsofőr fiút is kirúgták a gyökerek..:D

Hurri Kán 2012.06.24. 21:27:44

@anica inkognitóban:
Tény, hogy vaskalapos egy banda... Engem is már többször le akartak szállítani különböző járműveikről. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:29:26

@gyvy: vársz egy kört, aztán visszaszállsz...:DDD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:30:26

@anica inkognitóban:
Öööö... nem értettél meg. Ha leszállítottak volna, önerőből nem igen szállok már vissza. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:32:29

@gyvy: lehet, meggondolták volna..:DD figyelj, egy interaktív tájékoztatótáblát nem mindennap kapnak.. átlagutas van dögivel, de most más a szitu.. tulajdonképpen összetehetik a két kezüket, hogy utaztathatnak..:DDD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:34:34

@anica inkognitóban:
Nem a lábam állapota miatt nem jutottam volna vissza önerőből. Vagyis igen, csak akkor más baj volt velük. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:36:39

@gyvy: á, te nem hiszel magadban...:DDDDD
(jóvanna, értem én.. olvasgattál ;) :DD )

Hurri Kán 2012.06.24. 21:37:23

@anica inkognitóban:
Mondjuk úgy kissé dekoncentrált voltam a sok kultúrától.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:38:52

@gyvy: de sokat röhögtem ezen anno..:DD és emlékszel Beácskára? totál elhitte, hogy könyvekről beszélgettetek..:DD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:42:48

@anica inkognitóban:
Amennyiben emlékeim nekem is pontosak, nem az eszéről volt híres közel, se távol. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:43:41

@gyvy: te viszont jó postás voltál ;) :)) észrevetted, mi??:D a közös pont...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:44:40

na, jó, ne offoljuk szét a kocsmát..igyál inkább valamit! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:49:49

@gyvy: még..:D vagy már megint?:DD na, hagyjuk..:DDD

Pinka-Panka 2012.06.24. 21:54:48

mérges vagyok az olaszokra ma:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:55:52

@Pinka-Panka: no..:)
ne mérgeskedj, holnapra már úgyis rájössz: fölösleges volt :))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 22:30:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): Van bicskám, de meg kellett néznem, nyertem-e még egy dobozzal.

Pinka-Panka 2012.06.24. 22:39:47

@anica inkognitóban: ne is mondddd:)
hosszabbítás lesz:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 22:47:32

@Pinka-Panka: addig kivasalom a gyerek holnapi évzárójára az ünneplő ancúgot..

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 22:51:15

@anica inkognitóban: Mondom én, hogy gonoszok a tanarak. Miért nem lehet az utolsó tanítási napon tartani az évzárót? Gondolom mert írigylik a másnap kezdődő még alacsony áron megvehető üdülési lehetőségeket.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 22:52:34

@hajdulaszlo (volt hajdul): ez a verzió még nem jutott eszembe, de lehet benne valami... na, vagy tíz percre lelépek, addig ossza be mindenki, ami a poharában van! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 23:11:56

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem kell annak a gyereknek évzáróra menni ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 23:14:57

Nekem viszont aludnom kell - hajtós volt az esti grillparty. Sok jó kép lett, készítek belőle posztot is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 23:17:11

@Andrass9: dehogyisnem! és erről nem is nyitunk vitát, mert tudja: vannak kötelezettségek, amik alól nem lehet kibújni.
(és majd megtanulja azt is, mik azok az elvárások, amikre meg tojni kell.:) )

susztertangó 2012.06.25. 05:28:09

Jó reggelt, kellemes, hűvöskés szellő lengedez:-)).

váj mí 2012.06.29. 16:04:37

@Benikuty: Mondd pudli, te szerelmes vagy belém, hogy folyton baszogatsz?