Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Váratlan vendégek

2012.06.23. 07:00 Andrass9

Mit tegyünk, ha hirtelen beesik a szomszéd, vagy egy baráti házaspár?

Ugyebár szívesen látjuk őket (ha nem ez az eset, akkor ez a poszt nem neked szól), de mivel teljesen váratlan a felbukkanásuk, nem is vagyunk rá felkészülve.

Az elején csak beszélgetünk, különféle italokkal kínáljuk őket, de elérkezik a pillanat, amikor úgy érezzük: "Ezek soha nem mennek el!". Na jó, nem ilyen durván, de valljuk be, nincs akiben ez nem fordult még meg. Mit tegyünk, hogy ezt a kellemetlen élményt is örömmé formáljuk?

Azt nem tudom, ti mit tesztek, de mi elkezdjuk etetni a vendéget. Ez olyan "magyarosch" :)

Nálunk mindig van sajt és valami felvágott, valamint valami rémes rozskenyér (Gerda ne figyelj!). Az este is befutottak, hát gondoltam, kisegítem feleségem, és most én csinálok vendégfogadó tálacskát.

Ilyenkor nem készítünk rendes vacsorát, csupán falatkákat, amit Mitzi oly jól ismer spanyolhonból. Fogtam egy tálcát, és a hüttőben talált összes sajt harmadát rászeleteltem: Füstölt trappista, Óvári, Ementáli,Edami, Parmezán. Tettem még rá kis kigyóuborkát meg csípős zöldpaprikát, mert azt is találtam. Ha több zöldet találok (zpaprika, kápia, pritamin, stb.) akkor ezek egy saját tálcára/tányérra kerülnek. Most csak ennyi volt.

sajtok_1.jpg

Fontos a szétválasztott tálalás. Hiába tesszük egy tálcára, legyen az összes alkatrész jól elválasztva. Most látom csak, hogy a camembert sajtot elfelejtettem, de az vesse rám az első követ, ....

Szeleteléshez ezt a szerszámot használtam:

hamozo_1.jpg

Nézzük, mi van a töltelékáru fronton. Pokol Tüze vastagkolbász, valami noname kolbász, Feketeerdei sonka, Szarvas vastagkolbász,  és a legfontosabb: István Gazda kolbásza (abból csak mutatóba szeletelek, mert inkább én enném - aki nem tudná, ez Benikuty saját alkotása)! Ezeket egy másik tálcán szervírozom:

fustoltar2u_1.jpg

Sok dolgot már nem találok, illetve egy doboz frissen fejt kovászos uborkát, ami jól megy a fenti étkekhez (ízre ez nem ütötte meg a követelményszintemet, de azt ti úgysem érzitek):

koviubi_1.jpg

Már csak valami kenyérfélét kell találni a ládafiában, és kész a vendégváró összeállítás. (Arról nincs képem)

Ilyen egyszerű! (Ha van legalább egy-két összetevő a hütőben). Ha éppen más zöldségnek van szezonja, akkor azt tálald hozzá. Nálam most fut ki a fejes saláta. Hál istennek nem szedtem fel az utolsó fejet :)

Soha ne ijedj meg a váratlan vendégtől, nagyon hálásak a frissen összeállított falatokért. Meg tudom érteni a spanyolok tapas kultúráját!

DSC06149_1.jpgArra azért figyelj, hogy a társad is tudja, hova mentél, mert úgy jársz, mint én, amikor kivittem a tálcákat, a vendégek éppen elmentek és másnap reggel moshattam a mélyhűtőt a bennfelejtett sörösüvegek darabjai után ...

348 komment

Címkék: sajt felvágott vendégváró

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr864597190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 21:45:11

@1kutya: az elmúlt 40-ben nemigen, egyébként meg kapd be, maradj semleges :P

Hurri Kán 2012.06.23. 21:45:16

@anica inkognitóban:
Öööö... azt hiszem, valamit nem jól olvastam. A micsodáid? :)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 21:46:02

@PO: Te meg miért nem Zelemérben ugrálsz a tűz fölött?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 21:47:44

@1kutya: Na, a parlagfüvet egy másodperc alatt becserélném leánderre! :) Meg emlékszem egy olaszországi (szakmai) utazásra, ahol az egyik útitárs életében először szembesült azzal, hogy az autópályán a két sáv közötti elválasztó csíkban bizony oleánder nő, és órákig azon puffogott, hogy micsoda pénzt lehetne ebből csinálni otthon...

váj mí 2012.06.23. 21:47:55

@LepkeReloaded: Ez is egy lehetőség, de milyen piát lehet csinálni kaktuszból, ha már a szilvafa Szibériába fog költözni?

susztertangó 2012.06.23. 21:49:35

@LepkeReloaded: Olyan, hogy pesszimiska nincs. Ő jólértesült optimista.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 21:53:54

@váj mí: Kaktuszlikőrt! :D Nem röhög, van ilyen! Kóstoltam, be nem cserélném egy magyar pálinkára sem, de legalább perspektívát jelent a jövőben. www.bajtra.com/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 21:55:42

@1kutya: Mondjuk az most is úgy nő. Teljesen kifagyott tavasszal, de most kihajtott újra.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 21:55:45

@susztertangó: Affene, eddigi élettapasztalatom azt mondatja velem, hogy ez nem vicc... tényleg így van. :-/

1kutya 2012.06.23. 21:55:54

@anica inkognitóban: kapja be a hathónapos kiskrokodil...

@LepkeReloaded: gondolom ti is úgy néznétek ki, mint ey leánderdzsungel!?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 21:58:56

@susztertangó: :)
@váj mí: Tequilát és akkor megteremne a Margarita koktél is kishazánkban!

1kutya 2012.06.23. 21:59:12

@Andrass9: igénytelen egy valami az (bár a csajok valamiért csipázzák), de még taposnia kell mire a parlagfüfet utoléri.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:00:35

@1kutya: A szomszédhoz földet hoztak. Vadkender nő belőle! Igazi! Kinn az utcán a kupacon!

váj mí 2012.06.23. 22:01:06

@Andrass9: Oké, jöhet a sivatag :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:01:34

@gyvy: nemvagyabarátom! :P:DDD
@1kutya: amott meg a síkköszörű :P:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:02:23

@1kutya: Gyakorlatilag minden télen sikerül majdnem teljesen kiszárítani, mégis túléli. Nem bánnám, ha már végleg megszűnne - egy 70 literes dézsát kell tavasszal és ősszel cipelgetni a pince és a terasz között.

váj mí 2012.06.23. 22:02:34

@LepkeReloaded: Ez a valami nagyon úgy hangzik, mint a pacalpörkölt bor.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:02:51

@1kutya: Nálam a cserepes babér, olajfa, narancsfa már most is úgy nő, mint az eszetlen, a csini marokban elférő aloé verából pár év alatt kb. 1 méter átmérőjű és magasságú monstrum kerekedett, burjánzik a futórózsa, két méter fölötti a gránátalmafa, a fügebokor az ereszt kapirgálja, az Olaszországból hozott leánderdugvány pedig akkora dög lett, hogy túladtam rajta. És én még azon óbégatok, hogy nem nő a kapor... :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:03:39

@váj mí: Minden rosszban van valami jó is :)

@susztertangó: Ez most szándékos vagy lekváros volt??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:04:44

@LepkeReloaded: majd még a norvégoktól fogjuk importálni a kaprot a végén ...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:06:58

@Andrass9: @anica inkognitóban: Pontosan! :D Vagy a népek elkezdenek kézműves spárgát-kötelet fonni...
@váj mí: Höhö... kéépzeld, cukimuki róóózaszíííín likőr, fiiinom cuppcupp gyümölcösz-édesz, pont passzol a Hello Kitty táskákhoz és a csivava kutyulikhoz. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:07:53

@anica inkognitóban: Az a röhej, hogy a növény ismerős volt, de mi, öregek, nem ismertük a szagát. Kisebbik lányom rögtön lebuktatta, mert ha füstöl, akkor skunk szaga van (állítólag bizonyos éjszakai bárokban ismerte meg a szagát..). Meggyujtottunk egy megszáradt levelet és lőn! Mert a skunk szagát igencsak jól ismerjük!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:08:35

@Andrass9: Hoppá, a kapor Norvégiában is megél, a gravlax egyik legfontosabb alkotóeleme... a ménkűbe, igazad lesz! :D

váj mí 2012.06.23. 22:08:36

@Andrass9: Hát ha a páleszt le kell cserélni valamire, akkor a tequila legyen az ;)

@LepkeReloaded: Különben, ittam kaktuszlikőrt. Szar. Röviden. Nagyon szar. Bővebben. Az erős alkohol és a tömény édes íz nem jön össze. Nagyon nem. Kissé bővebben.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:09:20

@Andrass9: No de kérlek! Ma reggel megtanulhattuk, hogy a "puszcsika" nagyvilági írásmódja a "pusy"! :D

váj mí 2012.06.23. 22:09:48

@LepkeReloaded: Asszem hányingerem van ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:10:33

@LepkeReloaded: ehhh - tudtam, hogy valamit nem jól írtam!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:11:12

@váj mí: Lényeglátó megfogalmazás. Én pont erre a konklúzióra jutottam. :D

susztertangó 2012.06.23. 22:11:57

@LepkeReloaded: Rejtett belső programok felderitésért kéretik Orosz Katalin klinikai szakpszihihez fordulni, különös tekintettel a nehéz szüléses estekben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:12:33

@váj mí: Vagy feljön hozzánk a mediterrán tömény (Isten óvjon meg tőle mindenkit), a Limoncello. Na annál pocsékabbat én még nem kóstoltam.
@LepkeReloaded: Lehet, hogy ti boszik vagytok, de bennem Nostradamus veszett el (majdnem teljesen)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:14:23

@susztertangó: Én most teljesen hülye vagyok? Mert ezt a modatot abszolute nem értem. Igaz, nincs is nehéz szülésem.

susztertangó 2012.06.23. 22:14:41

@Andrass9: Mér' hát nem ez volt a leghosszabb nap? (Most tépelődök, jó választ írtam.)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:15:18

@susztertangó: Köszönöm... bár én éppen hogy a szinte teljes felderítettségtől szenvedek néha.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:15:20

@anica inkognitóban: Az a skunk szag. A skunk az amerikai görény. Ha valaki elüt egyet az országúton, tiz mérfoldre érzed a szagát!

susztertangó 2012.06.23. 22:16:06

Te jó ég, mit írtam? Kár, hogy nincs valami jelzés, h melyik komment mire vonatkozik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:16:34

@Andrass9: nem a fordítóprogramot nem tudom használni, hanem szerencsére görényhez nem volt még szerencsém, András :DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:16:42

@susztertangó: Azt hittem a legrövidebb éjszaka előtti vagy utáni nap a leghosszabb nappal...

váj mí 2012.06.23. 22:17:22

@Andrass9: Az a sárga, édes valami, ami csak a színében emnlékeztet citromra, kizárólag a gasztrobloggereknek jön be otthon. Jól hangzik, vágod, nem? ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:17:54

@anica inkognitóban: Örülj neki. Az egy rettenetes élmény, és órákig szellőzteted az orrod (és az autót), míg kimegy belóle!

Benikuty 2012.06.23. 22:18:32

@anica inkognitóban: legalább benéztem, de sok a dolog. Mert ugye fél egyig értékesítési igazgató voltam, aztán grillbajnok, most pedig a feleségem mosogat, takarít. Valahogy hiányzik belőlem az egészséges exhibicionizmus, de minél többet járok ide, egyre kevésbé bánom ezt.
@Andrass9: azt eltörtem, nagyon hiányzik. A kolbászt megismertem, nem is néz ki nagyon szarul.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:19:01

@Andrass9: A limoncello megér egy külön misét. Bár nagyon-nagyon nem szeretem a likőröket, egy olasz barátnőm sorrento-i nagymamája által gyártott limoncello után megnyaltam a szám szélét... igaz, a mami saját kertjében szedte a hatalmas, kezeletlen, spéci citromokat. A boltiról meg inkább nem nyilatkozom. :-(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:19:12

@susztertangó: na, teljes vagyonelkobzás, és vagy kerékbetörés vagy meg kell nézned a következő klipet büntetésül..:D szerintem meghalsz..:DDD

www.youtube.com/watch?v=mpffLPQDXSs

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:19:17

@váj mí: Nem is vagyok gasztroblogger a szó nemesebb értelmében ... vagy valaki másban van a hiba? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:20:05

@Benikuty: Még mindig a legjobb kolbász, amit valaha ettem!

susztertangó 2012.06.23. 22:20:09

@Andrass9: Rájöttem ezzel a nagy intelligenciámmal.Lepke a zürös családokról írt, hogy megtalálja a zsák a foltját. Érthetetlen viselkedésünk néhány oka Orosz Katalin szerint összefüggésben van a születéskori-tudattalan-élményekkel.

váj mí 2012.06.23. 22:20:10

@LepkeReloaded: A tapasztalati út felbecsülhetetlen.;) Különben, ne vigyorogj a hányingeremen, mert egy ilyen jó viszkit viszontlátni, amit az előbb ittam, nem szeretnék ;)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:20:29

@susztertangó: Szerintem az "Emberek nem ismerik magukat..." témájú eszmefuttatásomra válaszolhattál a felderítetlen folyamatokkal. :D Ha nem... akkor én sem tudom, mit írtál. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:20:31

@Benikuty: nem hogy nem néz ki nagyon szarul, hanem nagyon is gusztusos!!! :))
(azt hiszem, értem az elejét....)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:21:52

@LepkeReloaded: Nekem csak a boltihoz volt szerencsém - egyenesen Sziciliából.

susztertangó 2012.06.23. 22:22:27

@Andrass9: A partraszállás napját szokták leghosszabb nap néven emlegetni.

váj mí 2012.06.23. 22:22:32

@Andrass9: Speckó ilyen vonalon eszembe sem jutottál, már bocs ;) Régebb olvastam valamelyik milf-gasztrotüncinél a limoncello által kiváltott orgazmust. Jót röhögtem.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:23:30

@váj mí: Bocsánat... akkor meséljek arról, hogy milyen illatfelhők lebegnek egy skóciai whiskyfőzdében? Már a levegőtől is delirálsz... amolyan elegáns, úri, stílusos módon...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:24:24

@susztertangó: Aha - vettem a lapot. Csak ez a "szakpszihi" szó hiányzott a szótáramból, de így ki tudtam következtetni :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:27:02

@Andrass9: Jaj. Szicília érdekes vidék, a majdnem-Afrika mivolta miatt azt hinné az ember, hogy csak a zöldség megy zöldséggel, holott egy fenét. Az édességeik meg gyilkosan tömények, minden csöpög a cukortól... az arab hatás máig tart. Szóval nem csodálom, hogy a szicíliai cukorszirup kiütött.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:28:29

@váj mí: Hát ha stratégiai pontra kenik, majd onnan nyelvvel eltávolítják, akkor lehet benne valami...

Benikuty 2012.06.23. 22:29:41

@Andrass9: a dicséret jó, de én tudom majd, ha felértem a csúcsra. Mert kérdés, mihez viszonyítasz? Ismerem a viszonyítási alapot, amit nem minősítenék.

váj mí 2012.06.23. 22:30:22

@LepkeReloaded: Oda fogok egyszer elmenni, mondjuk a Grant famíliához ;)

@Andrass9: Á, telenyomta cukorral.
Én meg nem szeretem a likőröket.

susztertangó 2012.06.23. 22:32:38

@anica inkognitóban: lll. foku tortúra ez a visitozó Tünde.Volt szerencsém (?) közelről látni a Maunika sóban-fizetett nézőként.

váj mí 2012.06.23. 22:32:52

@LepkeReloaded: Ahhoz minek az a cukros izé? Én azt zuhany után szeretem, a'la natúr ;) (Bár, ha jobban belegondolok, zuhany sem mindig kell hozzá ...)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:34:36

@susztertangó: akkor minden kommentedet értem: nem tudtad feldolgozni, mi?:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 22:35:00

@Benikuty: Én csak ahhoz tudok viszonyítani, amit eddig ettem. Ez nem volt kevés, de legfőképp bolti - tehát nagyüzemi - áru. Ettem elég sok házit, ott az egyenletes minőség hiányzott (ezt nálad a következö adag fogja majd igazolni). Készítettem magam is, de az egy teljes katasztrófa volt :)
Viszont kritizálni remekül tudom!!!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:35:16

@váj mí: Megértelek. :) Ha mész, akkor viszont menj egy "kisebb" helyre, pl. a Glenfiddich szintén a Grant-famíliáé, ott garantáltan megtanulsz a levegőben járni. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:36:49

@váj mí: Megpróbáltam átkötést találni a limoncello és a gasztrobloggerina orgazmusa között. :D Egyébként meg kell a fenének a cukros lé, se fent, se lent nem jó semmire, legföljebb légyfogónak. :D

váj mí 2012.06.23. 22:41:35

@LepkeReloaded: Te, annak a viszkinek van valami olyan íze, hogy átmegyek tőle limoncellós milf gasztrobloggerbe ;)

susztertangó 2012.06.23. 22:46:06

@anica inkognitóban: Rám férne egy rebirthing.Már csak kiváncsiságból. Orosz Katalint csak a TVbeli ill internetbeli szerepléseiből ismerem, nagyon szimpatikus nő.Amit olvastam tőle itt a neten, illetve dr. Leboyer Gyengéd születés című könyvében olvasottakkal együtt igen elgondolkodtató.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:48:41

@váj mí: Segítség, mit tettem? Felemlegetem Skóciát, erre megfordul a "békából királyi sarj"-folyamat polaritása... vissza kéne adni a boszorkánydiplomát...? *kétségbeesve bámul*

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:51:57

@susztertangó: rápillantottam a témára, így már megvan! nekem meg a "dolog" másik végének természetessé tétele a fixa ideám...
(előző csak poén akart lenni, tudod..)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 22:58:08

@anica inkognitóban: Polcz Alaine, Kunt Ernő... bár, ha érdekel a kérdés, biztosan ismered már a könyveiket.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:59:06

@LepkeReloaded: Pl-A halál és a hozzá vezető út.
azociálpolitikus is vagyok, egyik szakmámba vág..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 22:59:59

@anica inkognitóban: mármint "szociál" a második sor eleje.. bár az asszociál is elég jellemző :DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 23:01:45

@anica inkognitóban: Nagyon fontos kérdés. Ha szeptemberben megkérdezel, lehet, hogy tudok valahogy segíteni a továbbgondolásában.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.23. 23:02:24

@anica inkognitóban: Én ezo-ciált olvastam, aztán annyit mondtam, hogy "Na-na". :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.23. 23:03:51

@LepkeReloaded: majd beszélünk, gondolom nem "telefontéma"
az sem áll távol :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.23. 23:04:54

Jó éjt a hölgyeknek és uraknak!
Anica, légy szíves majd zárj be :)

susztertangó 2012.06.23. 23:53:48

tattari-tattari tatta-tamm ez a Rákóczi induló akart lenni, remélem rájöttetek:-))Egyébként könnyű álmot hozzon az éj...

susztertangó 2012.06.24. 04:47:03

De szépen fütyölt ez a rigó ami fölébresztett, illetve a feszülő hólyag.Ha a Rákóczi induló a zárást jelzi, mi a nyitást? A felgördülő vasredőny hangja? A cirokseprőé amivel a gondos személyzet lesöpri a járdát, mielőtt kannából vizesnyolcasokat rajzolna? A slaugh használatát a vízpazarlás elkerülése okán kerüljük. Egyébként jó reggelt, a pult oldalán a napindító feles vételezésért sorakozó.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 09:34:23

@1kutya: semmire, csak egy ki szokásos nézegetés volt :-(

@Mitzi von Küche: voltunk már többször, ugrottunk is, de most nem jött össze.

Szóval tegnap este, mielőtt válaszolhattam volna, kidobott az internet. Nem is engedett vissza! :))

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 09:59:36

@susztertangó: nálunk az "vappali, vappali mindent lát"

váj mí 2012.06.24. 12:28:03

@LepkeReloaded: Nyugi, milf már biztos nem leszek ;)

susztertangó 2012.06.27. 13:31:16

@váj mí: MILF? Áhá, MILleneumi Földalatti.

süllőcske 2012.06.27. 13:42:17

@susztertangó: Hahó, Csoszogi, te meg mér a kihalt csatamezőn kóborolsz? Jer előrébb kicsit.

váj mí 2012.06.29. 16:01:47

@susztertangó: Pontosan, keskeny nyomtávú ;)