Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Unortodox BBQ szósz

2012.06.21. 07:00 Andrass9

Történt reggel, hogy kisleányom bejelentkezett estére régesrégi barátnőivel. Gyors felülvizsgálat a feneketlen mélyhűtőben több csirkemellet és egy adag szép oldalast eredményezett, de addig nem vettem ki, amíg visszaigazolta a lyány, hogy tényleg jönnek és négyen. Ugyan ajánlkozott, hogy bevásárol húsokat, mert sütögetni szeretne, de (nem úgy, mint Hagymánál) friss diplomás ne erre költse a piciny keresetét és a hely is kellett a fagyasztóban. Kitettem hát kiolvadni 80 dkg csirkemellet és 2 kg darabolt oldalast.

A hús tehát biztos, most már csak egy jó szószt kell kreálni. Évente minimum 15-ször csinálok BBQ szószt, még sohasem volt kétszer azonos. Most is első utam a kertbe vezetett, mi a friss füszer, ami begyűjthető. Tavasz végén már nem szoktam panaszkodni:

DSC06045b.jpg

 

  • hosszú levelű kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • oregano (sok)
  • citromfű
  • zsálya
  • új fokhagyma
  • snidling
  • petrezselyem
  • zellerlevél

És egy kis csavar a dolgokban: pár szem piszke/egres/pöszméte és kis ribizli. A BBQ szószban muszáj savanyúnak is lennie, hogy a húst lágyítsa. Kell még sok hagyma, 2-3 zöldpaprika, 3-4 paradicsom (vagy püré vagy saját paradicsomlé) és egy kis üveg Zakuszka 2008-ból. Ez utóbbi nem félreírás! Megfogta a szemem a kamrában és beleképzeltem a padlizsános/pritaminos finomságot a szószba és gondolám, hogy az jó. Elővettem még egy kis balzsamecetet, oliva olajat, sót, veresbort - fínomat és a mézes üveget is. Cukor vagy méz nélkül nincs is BBQ szósz, főzés meg nincs veresbor nélkül. Jó, jó, esetleg serrel is lehet, ez étel és hangulat függvénye.

Először is egy megfelelő méretű fazékba kb 3/4 deciliter olivaolajat öntottem. Megtisztítottam a hagymát, zöldpaprikát és a késes mixerben összeaprítottam.

oliva.jpg
hagymapaprika.jpg

 Amíg a hagymát pároltam, letisztítottam a fűszereket. Beledobtam a mixerbe a fokhagymácskákat (még csak ilyen pici volt, de remélem megnő nagyobbra is), a ribizlit, egrest, kakukkfüvet. Felaprítottam az oreganót, zsályát és a többi fűszernövényt. Azok is a mixerben végezték.

ribizli.jpg oregano.jpg
rozmaring.jpg turmixolva.jpg

Ezt a fűszerkeveréket bezúdítottam a már kicsit karamellizálódott hagymába. Utána öntöttem a zakuszkát és egy decinyi veresbort is - ökör iszik magában :). Ekkor lehet sózni, cukrozni izlés szerint.

A paradicsom kellett a salátába, és ezért feleségem közben lenyúlta, így ahelyett most saját eltett paradicsomlét öntöttem bel fél liternyit. Hagytam szépen rotyogni vagy egy órát (tovább is lehet főzni, ha krémesre szánjuk a szószt).

hagymaba.jpg zakuszka.jpg
veresbor.jpg szosz.jpg

Becsomagoltam egy kiló megmosott újkrumplit alufóliába, kettészeltem a csirkemell filéket, besóztam a húsokat. A hagymákról a laza burkot leszedtem és keresztbe félbevágtam őket. A vágási felületre kicsi szójaszószt cseppentettem, ami szépen beszivódik a hagymalemezek közé (lásd kapilláris hatás). A szószt készre jelentettem magamban, és elkezdtem a húsok kenegetését. A csirkemellekre szórtam egy kis majorannát is, és az egészet egymásra pakoltam, hogy jól átjárják az ízek.

krumpli.jpg szojashagyma.jpg
csirkemell.jpg majoranna.jpg
oldalas.jpg pihenteto.jpg

 

Az egészet letakartam konyharuhával, és pihentettem vagy egy órát. Addíg leslagoztam a teraszt, elövettem a NAGY faszenest és megtöltöttem a begyújtó kéményt az előző grillezéskor eloltott faszénnel. Ez könnyebben gyullad, mint a friss szén, mert hamu van rajta (emlékszik még valaki Öveges professzor kísérletére a kockacukorral, ahol a hamuba mártott cukrot könnyen meggyújtota egy szál gyufával?). Persze utántöltöttem a kéményt friss szénnel is. Meggyújtottam a szenet és eloltottam a kutyát aki ott lábatlankodott :)

Szép parázs alakult ki 20 perc alatt, amit beleborítottam a grill egyik oldalába. Megtoppoltam további faszénnel, amit már lapáttal kellett beleszórnom, mert a teraszmosás eredményeképpen a szeneszacskó persze átázott és szétment! Az oldalast két letakart alufólia tálcába tettem és a krumplik társaságában a tűzre raktam, ami szép lassan parázslott csak. Feltettem a grill tetejét is, mert most csak alacsonyabb hő kell az oldalasnak. Ezt a fázis sokszor a sütőben végzem, kár a jó faszénért, de ebben a kánikulában a sütőt begyújtása palotaforradalomhoz vezetett volna. Imígyen párolódik az anyámnak szánt adag:

parolodik.jpg

 Beállt az este, megjöttek a lányok. Elkészült az oldalas és a krumpli, itt az ideje közvetlenül a rácsra tenni. Van még mellette hely, oda a hagyma ment vágott felületével felfelé. A rajtahagyott hagymahéj megakadályozza a hagyma értékes lemezeinek megégését.

sulahuskrumpli.jpg sulazoldalashagyma.jpg

 

Amig a lányok az oldalas csontjairól szopogatták az utolsó szem húsokat is, gyorsan megsütöttem a csirkemell szeleteket is:

sulacsirke.jpg

 A krumplihoz az általam készített vajat és snidlinges tejfölt ettünk, a paradicsomsaláta mellé még volt a kertből egy szép nagy fejessaláta - éppen megindulva a felmagzás felé.

A szószból természetesen maradt egy fél literes befőttesüvegnyi, amit a mikróban - a kupakját rátéve, de nem rászorítva - felforraltam és gyorsan lezártam. Dunsztolni nem szoktam, ez a mikrós megoldás teljesen sterilizál. Általában több szósz marad, de ez most sűrűbb lett a szokottnál.

Nagyon jól jön egy gyors BBQ-hoz később!

 

 

 

 

 

 

141 komment

Címkék: egres sültkrumpli zakuszka oldalas barbeque BBQ zöldfüszer

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr94595233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tartetatin 2012.06.21. 14:35:22

Iszonyú jó hozzávalók :)) isteni!
Ettől függetlenül én inkább nyersen enném hozzá szórnám rá, sajnálnám ezeket a nemes füveket főzni :)
A másik "iskolát" képviselem, nálam szimplán só, tört bors a sütés és utána adom mellé a mártogatóst, . De nagyon megkóstolnám, persze :)

tartetatin 2012.06.21. 14:42:04

@Benikuty: lecsóhoz, főzéshez én is ilyen "szutyok" olajat használok. De te csak főzicskélj belazuban meg manniban ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 14:44:21

@Benikuty: Jövő hétre valamikorra úgyis üzletelnünk kell kolbászutánpótlás ügyben, akkor megejthetjük.
Amúgy egy BBQ szósz abszolút nem igényel minőségi olajat, hiszen az íze elvész a fűszerek kavalkádjában. Mondjuk pomace olajból azért nem csinálnám :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 14:51:03

@1kutya: Javítva - köszi, de azért írjál már te is posztokat :)

BariKarika 2012.06.21. 15:03:17

@Andrass9: egyreszt, masreszt a grillen megeg a jo kis olivaolaj...a spanyolok sem az extra szuzet hasznaljak fozesre...

spájdernecc 2012.06.21. 15:06:18

@BariKarika:
ne legyél már Szerényke, amikor Lukrécia is lehetsz :)
25-28
/ az egyik haverom öregapja szerint, ha már kívánni kel, kívánj akkorát, hogy az öregisten is beleremegjen /

Benikuty 2012.06.21. 15:13:23

@BariKarika: urban legend, az olívaolaj füstpontja meglepően magas, kiválóan alkalmas magas hőfokon való sütésre.
@tartetatin: nem értem miről beszélsz, mert én a prémium olajat veszem annyiért, amennyit az alja olaszért kérnek a hiperben. Amúgy én alapvetően libazsírt használok, és eszem ágában nincs ezen változtatni. Amihez olíva kell, ahhoz azt, és jót.
Továbbá jelzem, csóróbb vagyok, mint gondolnád.
@Andrass9: Rendben, megbeszéljük:)

BariKarika 2012.06.21. 15:49:36

@spájdernecc: khm...(pirulas)nem akarok kozonseges lenni, de kivantam en mar nagyot...ize, annyira nem volt jo :DDD
@dömbi: este fogom latni, cegnel nincs magan emailezgetes ;)
@Benikuty: ok, de lassuk be egy jo minosegu olaj ize ''nyersen'', salatakban, etelhez az elkeszulte utan hozzaadva jon ki igazan, a bbq inkabb a fustot adja hozza, az meg a fokhagymat is elnyomja elegge, ezert kell 'utos' pac...szerintem maradj a zsirnal, a tuti olajat meg hidegen hasznald :)

spájdernecc 2012.06.21. 15:58:20

@BariKarika:
süldő lányok... ehhh!
elhúztam, aki akar a kenesei büfésoron megtalál a jövő héten
addig is kellemes hűsölést!

Bajkál 2012.06.21. 16:16:56

Sziasztok!

Gondolkodtam rajta, hogy bemerészkedjek-e ide, hangulatrontónak. Aztán úgy döntöttem, hogy nagyon-nagyon aranyosak voltatok velem mindannyian, és nem tehetem meg, hogy meg ne szólaljak, még ha egy percre árnyékolom is azt a kedves-baráti hangulatot, éppen azt, ami miatt idejöttem és ami miatt rendszeresen "belétek" olvasok továbbra is.
Szóval, az orvoshoz járás, amit akkoriban említettem, lényegesen komolyabb folyományokat hozott.

Meglehetősen ijesztő, valami, amitől mindannyian rettegünk, de elhessegetjük még a gondolatot is, hogy nem, velünk nem, nem fog előfordulni.

Elnézést, hogy belerondítottam a forró délutánba, meg a klassz receptbe, de úgy éreztem, miután akkor befogadtatok, nem tehetem meg, hogy bunkó módra kikussolok innen.

Süssetek-főzzetek jókat, ugrassátok egymást, nagyon bírom az apró-cseprő csörtéket, és használjátok ki a nyarat.

Kinek-kinek kívánok szépséges naplementéket a Tiszánál, érett paradicsomokat a kertben, minél kevesebb csigát és levéltetvet a kertészkedőknek.

A vizsgára menők essenek túl végre a stresszen, a fiúk fumigálják csak nyugodtan a gyümölcsrecepteket, a horgászok méretezzék óriásira a süllőcskéiket (!), és egyszer, ha netán túl
leszek ezen, majd újra belépek.

Szeretettel, mindenkinek

BariKarika 2012.06.21. 16:18:38

@spájdernecc: suldo lanyok??? :D hol van az mar??? :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.21. 16:18:54

@BariKarika: Ok, köszi

Csak szeretném kérni a küldözgetőket, hogy erre, felém, kizárólag olyan időt kergessetek, ami nem tartalmaz vizet.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.21. 16:21:40

@Bajkál: Jó hogy jöttél!
Viszont aki Át mond, mondjon Bét is! Mi a baj?
Igaz hogy orvosunk szabin van, de azért na...

tartetatin 2012.06.21. 16:32:31

@Benikuty: nem bántottalak, csak írtam, h főzéshez sztem jó az egyszerű.
egyébként elmentettem ezt a pomázi céget, azt hiszem, én is veszek náluk "nagyban" :)

tartetatin 2012.06.21. 16:36:00

@Bajkál: remélem, nagyobb az ijedelem... és sok naplemente meg paradicsom vár :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.21. 17:07:52

kocsmárosné! mindenki a vendégem egy körre:)

Hurri Kán 2012.06.21. 17:16:22

Jó reggelt! :)
A recept bizonyára kiváló. A mai naphoz ennyit tudok hozzátenni:
www.youtube.com/watch?v=72SXt5ycqAk
Hétfőig elmentem szellemi szabadságra. :D

Daró 2012.06.21. 18:30:02

@Bajkál: Erő. kitartás. És a zene mindíg segít.

www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw

@Babette_: Nekem már csak kettő van hátra anya, ha ebből csak az egyik sikerül sem leszek boldogtalan, ha mindkettő akkor pedig hát istenem, berúgok mint egy szamár.
Második kör az enyém. www.kezmuvessorok.hu/szentandraskonnye.php

Imre apó 2012.06.21. 19:06:25

Kemény meló után hűsítő fűrdő, kocsma, asszem a hétvégén grill:)

A paradicsom vérhigító, öregkorben kell:):)

@Babette_: Siker??

BariKarika 2012.06.21. 19:44:34

@Babette_: eljen!!!! :) en egy bubimentes asvanyvizet kernek :) Es gratula!!! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.21. 20:01:44

Jó estét! Olaszrizling hosszúlépés rendel.
Megkezdtem a Balaton-parti blogtalálkozó szervezését. Meglehetősen gyermekcipőben jár még a dolog, csupa visszahívást ígértek eddig, és már az is biztos, hogy csak utószezonban lesz, ha lesz. Nem akarok felcsigázni senkit egyelőre, csak gondoltam, megemlítem, ha ritkán és későn jövök is, azért nem vagytok elfeledve.

Daró 2012.06.21. 20:07:42

Mi a balatonnál leszünk július utolsó hétvégéjén.
Aktuális kedvenc : Lana Del Rey

www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&feature=list_related&playnext=1&list=ALYL4kY05133r8ZzxAu7t9KYxVMWVB17WS

Szeretem a szomorú számokat, ezt már a kisfiam is megjegyezte.
(apa miért hallgatsz ilyen szomorú zenét? Várj, kikapcsolom. Ne, ne kapcsold ki, tetszik, de miért hallgatsz szomorú zenét?)

Pinka-Panka 2012.06.21. 20:32:45

Szép estét, hűvösebbet:)

Azt a mindenit András, ez fejedelmi lakoma:)
hát ezt én is elszopogattam volna:)
nagyon klassz, kifogástalan...

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.21. 20:53:15

@Daró: nekem is kettő és mindkettőnek sikerülnie kell.
ha cigánygyerekek potyognak, akkor is.

1kutya 2012.06.21. 20:59:28

@Andrass9: majd ha ráérek (most nagyon cudar világ van).

@Waka: nekem aug. kilőve!

Daró 2012.06.21. 21:02:43

@Babette_: Nos, nekem volt egy hetem amikor még görcsöltem, felszaladt a vérnyomásom, orvoshoz kerültem, aztán azt mondtam leszarom... Tudom hogy nem tudok eleget de a lelkiismeretem tiszta, az oktatás minőségét a tudásom hűen tükrözi.
Hat félév után egy bukás belefér. (persze nem)
Vicc: szakirány választáskor MINDENKIT megkérdeztem, még a kamarától is kértem véleményt. SENKI nem tudott okos választ adni, ergo nem tudom, jól döntöttem-e amikor a nehezebb szakirányt választottam (akkor azt gondoltam, a nehezebb biztosan többet ér, de ebben senki meg nem erősített)

Daró 2012.06.21. 21:04:52

@1kutya: egyébként lehet később is. Mi jó helyzetben vagyunk, (Bihari Brigantik) mivel sokan vagyunk egy helyen, beülünk egy autóba, elmegyünk egy helyre, aztán lesz ami lesz.

Daró 2012.06.21. 21:06:01

Utólagos engedelmetekkel ezt a béna nevet alkottam a Debrecen-Józsa-Nádudva tengelyre.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.21. 21:06:44

@Daró: nézd, amit említettél, azokra most viszonylag nagy a kereslet. a mezőgazdaságban. az emberemnek el kell kezdeni visszautasítania a megbízásokat..

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.21. 21:10:03

Én már itt vagyok várván a Balaton-pari blogtalálkozóra. A víz jelentem, estefelé kellemesen meleg.

skylla 2012.06.21. 21:13:07

@hajdulaszlo (volt hajdul): mar most? mi lesz egy honap mulva?

1kutya 2012.06.21. 21:14:29

@hajdulaszlo (volt hajdul): fene a jódógod:)

@Daró: pont így gondoltam én is...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.21. 21:15:54

@Babette_: "hüvelykujjam az égre mutat..." Te, hogy van latinul, hogy lájk? :)) Örülök neki, a füvet is sokkal vidámabban nyírtam! :D

@Daró: máskor ne a Kamarát kérdezd meg, hanem engem! A Kamara én vok! :)) Mi is a Balatonnál leszünk júl végén. Ezt az Andorkát nem kellene bemutatni az én kislyányomnak?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.21. 21:21:48

@Daró: ez a név engemet nem is fed le. Nem azért, mert XL-es vagyok (kerekesséfi méret), hanem azért, mert mind a 4 ágon hajdúivadék vagyok. Úgyhogy ;-)

@hajdulaszlo (volt hajdul): te Laci, mi vagy te ott? Főállású fürdőző? :D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.21. 21:26:01

milyen mostanában a balaton? utoljára az angolnás időben voltam.

Daró 2012.06.21. 21:33:34

@Babette_: Angolnás idő? Fiatal vagyok hozzá?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 21:34:57

@Babette_: @Daró: Gratulálok!!! :D
@PO: "Mihi placet". maradjunk a lájknál. :)
Egyébként meg ha lájk, mi bajotok a molylepkékkel? :D

skylla 2012.06.21. 21:37:06

@PO: te küldtel linket töle? vagy pont ezt? ha nem, akkor en néked:
www.youtube.com/watch?v=oXl5ixBtjpY&feature=related

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.21. 21:38:19

@Daró: amikor volt az angolnapusztulás.96 körül talán
@LepkeReloaded: köszi

Daró 2012.06.21. 21:40:44

@Babette_: Balcsiban van Ángolna? csúf egy jószág az...

skylla 2012.06.21. 21:41:05

@LepkeReloaded: á, semmi semmi, gyönyörüek :P

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 21:42:15

@skylla: Uuuuugyeeeee? Én is megtapsolom őket, ha fellépnek! :D :D

skylla 2012.06.21. 21:43:42

@skylla: bar a szettapsolni jobb

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 21:51:56

@BariKarika: JD szószokat én is szeretem, de fel szoktam javítani ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 21:52:34

@skylla: Pedig már reménykedtem, hogy valakinek van tutti megoldása ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 21:53:56

@Benikuty: Én meg a paradicsomlé bolondja vagyok. Nincs az a mennyiség, amit ne innék meg kis só, bors hozzáadásával!!!

skylla 2012.06.21. 21:57:00

@Andrass9: a muslinca viszont meglepöen gyors joszag. ok, h artalmatlan, de qrva idegesitö.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 21:57:20

@tartetatin: nem értek veled egyet a főzést illetőleg, de pont ez a jó a kocsmában :)
Elés sok éve csinálom, és megtanultam úgy megfőzni a fűszert, hogy az továbbra is tökéletes összetevője legyen egy ételnek ...

skylla 2012.06.21. 21:57:44

@Andrass9: ha lenne megoldasom, nem irtam volna, h viszont van molylepkem

1kutya 2012.06.21. 21:59:35

@skylla: viszont mikor úszik a borod tetején, csak szólsz neki, hogy lábakat, szárnyakat behúzni és engedelmeskedik:)

skylla 2012.06.21. 22:01:07

@1kutya: arra nincs ideje, hogy usszon ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 22:02:11

@Pinka-Panka: Köszönöm, Panka. Sok éve dolgozom rajta, hogy jó legyen!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 22:03:02

@1kutya: Jó, akkor Anicát fogom bizdergalni, no meg Mitzit!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 22:08:03

@skylla: Ez nálunk meg majdnem válóok! Miért nem lehet azt a ... muslincát kordában tartani?????

skylla 2012.06.21. 22:08:33

@Daró: te a szomoru szamokat szerted, vagy a melankolikusakat? ;)
vagy ez meg mar nagyon szomoru, söt depresszios?
www.youtube.com/watch?v=JugGmkvhsKQ
na mit is jelent a szomoru?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.21. 22:10:26

@skylla: a kedvenc Viszockij dalom. Kösz! Én a szoljankás posztomba ágyaztam bele :-))

@LepkeReloaded: én szeretem a molylepkéket is. Nálam százával szökdösnek be. Ha tudnák, hogy az öltönyeimet dohány védi, a kabátjaimat meg levendula... ;-)

@Daró: 1991-ben rejtélyes (milyen ciki, j és ly egy szóban) okokból hatalmas angolnapusztulás volt a Balatonon. Ebből következik, h Babette legkésőbb 88-ban született. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy az adventív fajokkal néha problémák adódnak, nem lehet kideríteni, néha mivel lesz tele a hócipőjük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 22:10:51

OFF
Végre erőt vettem magamon, és elkezdtem a veteményes csöpögtetős locsolórendszerét megcsinálni.
Már a fele kész, és ha érdekli a nagybecsűt, akkor posztot is csinálhatok belőle.
ON

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 22:13:44

@PO: Sokan elkövetik azt a hibát, hogy feromonos molycsapdát telepítenek nyitott ablak mellett. Eredményeképpen 15 km környezetükből az ÖSSZES molylepke odajön ...

Daró 2012.06.21. 22:14:59

@skylla: uhh... ez kemény volt :-) Tetszik hát.

Inkább a szomorút, megdöbbentőt. Mint a tied. A melankolikusat is, de az már néha slágergyanús nem? Többször kiraktam már, de konkrétan ez volt az a szám ami a kisfiamnak is bejött
www.youtube.com/watch?v=md7SJ1kDE24

Daró 2012.06.21. 22:16:21

és hogy legyen az elektronikus vonalnak is igaza:
www.youtube.com/watch?v=JCfAGSkhggQ

BariKarika 2012.06.21. 22:17:27

@Andrass9: valami sivatagi post nem lehetne? Rosszul vagyok mar a viztol, csepegestol, potyogestol, zuhogastol :(

skylla 2012.06.21. 22:24:59

@BariKarika: vegy egy skorpiot, tunkold bele bbq-ba, süsd ki, kabbe :)

smithgerda 2012.06.21. 22:41:03

Áhhh... ma ebédre spenótot ettem főtt tojással, vacsorára meg egy csomag mazsola-mogyoró kombót meg csirkemellsonkát. Most meg itt ez a barbecue csirkemell, őrület!! Éhes lettem :(

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 22:43:21

@PO: Én fajtám árulójaként kergetem a kopott barna pulóveres rokonságot, ritkán használt holmik között naftalin, másutt levendula. Sok levendula. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 22:46:56

@skylla: Na... ne piszkáld a bárányt, tudod, milyen piszkosul nehéz tud lenni az átázott gyapjú? És hogy milyen a szaga...? :) Szóval csak kedvesen, kíméletesen! :D

skylla 2012.06.21. 22:55:27

@LepkeReloaded: barany volt a tema, nem az, h nem kell :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 22:58:49

@skylla: :D Istenem, micsoda félelemmel bámultuk általános iskolában a "lázadó nagyfiúk" pöttyös kendőjét... :D

1kutya 2012.06.21. 23:00:29

@skylla: olyan gyorsan iszol, hogy röptiben lenyeled?:)

@Andrass9: Anicát inkább most ne! Mitzi posztja meg holnap jön.

skylla 2012.06.21. 23:01:32

@LepkeReloaded: es te mire ugraltal, ha ugraltal? ;)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 23:11:36

@skylla: Nem nyilatkozom, mert lecsapsz. :D Maradjunk annyiban, hogy rendes kislány voltam, amolyan édes-rendes csokibonbon, a belsejében viszont csiliszósszal.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 23:21:58

@skylla: A pomponlányság még a kanyarban sem járt, amikor én kölyök voltam... emlékszem, általánosban kihívónak minősült az a süldőlány, aki az úttörőegyenruhához nájlonharisnyát húzott. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.21. 23:26:24

@1kutya: Húúúú baj van. Már Anicát sem lehet????
na jó - akkor SENKIT sem bizdergálok, de poszt az kell, te meg busy vagy...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.21. 23:29:32

@skylla: Hát szerinted Daró kocsmatárs miért köszön úgy, hogy "Kezét csókolom, Lepke néni!"...? :D

skylla 2012.06.21. 23:29:52

igen. es tegye fel a kezet, aki nincs itt ;)

skylla 2012.06.21. 23:34:19

@LepkeReloaded: mert közölted vele, h az anyja lehetnel, nahat :)

susztertangó 2012.06.22. 05:00:18

Jó reggelt, jó vérnyomást, jó kávét! Órák óta dörög, villámlik és most zuhog. Na végre.

Pinka-Panka 2012.06.22. 05:56:49

@susztertangó: itt is és végre zuhog:)
Jó reggelt

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.22. 06:21:05

@PO: ezen a számon a gyerekeim jót röhögnének:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.22. 07:34:17

@skylla: Ugyanez. Kellemesen meleg víz. Este volt egy csinos vihar.

süllőcske 2012.06.22. 09:34:02

Remekül elkészített szósz, jó étel.
Oldalast egészben szeretem sütni.
A BBQ szószról még nem is halottam , mikor már sokféle hasonló szószt készítettem, halakhoz is. Az ilyen, Andrásséhoz hasonlatos ízrobbanásoknak egy időben őrültje voltam, ma már inkább a nagyon letisztult ételek varázsolnak el.