Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Blogtali egy külsős kameráján

2012.06.15. 07:00 Andrass9

Marcsi helyett irom, ő nem posztol. Anica aggódott, hogy mely képeit fogom Marcsinak feltenni - csakazértis én válogattam!

Kis képek, de klikkelve nagy ablalok lesznek.

1ehetoezapogacsa.jpg Imre Apó kétkedik. Na most akkor ez a pogácsa ehető?
2minemtetszik.jpg A házigazdának valami nagyon nem tetszik ...
3zeneszfelkeszul.jpg PO a zenész felkészül az előadásra. Meg kell azt a szemüveget tisztítani, hogy lásson is!
4posztolunk.jpg A csapos meg csak lazsál, szegény Enikőnek kell dolgozni. Mindig sejtettem, de most itt a bizonyíték!
5vendeglatonk.jpg Valahogy vendéglátónk sem volt 1kutya - figyeld ezt a tekintetet!
6boldogsag.jpg Úgy-e milyen jó volt megviccelni az egész blogot? Most viszont már tudjuk, hogy Remy-t sem kell a szomszédba küldeni egy kis örömért (pláne, hogy nem is Krisztinának hívják!)
7afonokjokedvu.jpg A főnöknek tetszik a buli, csak mosolyog ki a fejibül!
8apucsendesebben.jpg APU!!! Csendesebben légyszi! Nem tudok aludni ...
9zeneszmunkaban.jpg Mindjárt kellemesebb a hangulat, ha PO mester elkezd zenélni! Igazi esti hangulatot varázsolt körénk.
91Anahitajokedvu.jpg Bár Anahita sem szokot kommentelgetni, azért láthatóan szórakoztatja a sok dilis blogger ....
92sullocskebuszke.jpg Süllőcske meg igencsak büszkén mutatja be Anahitát a közönségnek (csak ő szegény lemaradt a képről ...)
93pomesternempihen.jpg Zenészünk nem pihen, pedig már fáradt lehet.
94nemisrosszakaja.jpg Nem is rossz ez a slambuc, gondolja Süllőcske a harmadik tányér közben. Vagy csak a második? Nekem ekkor más sokadik volt a phröccs.
95valakikommentelt.jpg Mintha valaki jót kommentelt volna? Nagyon örültek neki a lányok!
96abicskanyitogato.jpg És végül csak sikerült Süllőcskének a bicskafesztivált megrendezni, bár kicsit féltünk, amikor akcióba lépett.
076_1.jpg Panaszra meg semmi ok nincs, jók ezek a csodabicsakok!

 

Utólag is köszönjük 1kutyának a remek ötletet, a lehetőséget és a kedves vendéglátást!

Update!


ÖregSam küldött a lyányoknak szép rózsát. Igazi gavalléros megmozdulás, ritka a mai világban. A fotós virága 10 nap múlva így illatozott:

DSC06105k.jpg

146 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr434589170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BariKarika 2012.06.15. 14:13:01

@Mitzi von Küche: :D johetsz :) csak hozd a felszerelesed, szerintem most keszul begyulladni egy agyara :S mondjuk bbq-ra nem hivlak az valoszinu nem jonne ossze :D

BariKarika 2012.06.15. 14:16:25

@1kutya: van ryanair dublinba, meg airlingus is, az occcsobbb!!! :D

Hurri Kán 2012.06.15. 14:16:50

@anica inkognitóban:
Még nem teljesen, de dolgozom az ügyön. :)

Hurri Kán 2012.06.15. 14:44:59

@anica inkognitóban:
Monnyuk mai ebédnél szóvá tettem, mikor behozták a gombapörköltnek látszó kituggyamit, egészen úgy érzem magam, mint Michael Douglas az Összeomlásban, a bizonyos gyorséttermes jelenet elején. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.15. 14:49:43

@gyvy: viszont simán megkaptad volna a reggelidet..:DD

Hurri Kán 2012.06.15. 14:51:11

@anica inkognitóban:
A reggeliről inkább lemondtam a hitközség javára. :D

medvedr 2012.06.15. 14:54:00

Klassz volt, sajnálom, hogy lemaradtam. Szépek a bicskák élesek a lányok. Izé, fordítva!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.15. 14:54:28

@gyvy: nem is értem..:P:DD
(azért, amikor császár utáni reggelen -tehát másnap -közölték, hogy elfelejtettek nekem kaját rendelni aznapra, azt zokogtam anyámnak a telefonba, hogy hozzanak kaját /azt amúgy is hoztak volna/, meg hogy én a rohadt életben többé nem fogok egy fillér egészségbiztosítási járulékot sem fizetni! :D)

medvedr 2012.06.15. 14:54:53

Eltűnt egy kommentem. Sajnálom, hogy lemaradtam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.15. 14:55:07

@medvedr: meg tompultak az agyak...:D

megyek, posztot sütni :)

medvedr 2012.06.15. 14:55:40

Nem tűnt el, fene ezt a blogmotort, szórakozik ez velem, majd kihívom a kocsme elé!

medvedr 2012.06.15. 14:56:33

@anica inkognitóban: Köszi, igyekezni fogok eztán ott lenn ígérem.

Pinka-Panka 2012.06.15. 15:09:58

Szép napot mindenkinek és boldogat:)
Hú, de jó képek, kedves arcok, öröm és vidámság. 1kutyának gratulálok a megszervezéshez és fogadáshoz a vendégeknek. Jó volt nézni komolyan:)
hiányolom a Mitzike képeit:(

Pinka-Panka 2012.06.15. 15:14:40

Krumplis tészta volt ma üresen...
holnap rakott cukkini lesz diétásan, sonkával sok salátával
spárgát téliesitek még mindig

Pinka-Panka 2012.06.15. 15:17:02

Hajdult hiányolom, lehet, hogy költözik?

1kutya 2012.06.15. 15:20:18

@Pinka-Panka: köszi!

én a béladoktort hiányolom! elment gombászni és eltévedhetett az erdőben?:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.15. 15:48:41

@Pinka-Panka: Jaj, ne hiányold, Mitzi még nem volt csúcsformában a blogtalin.

1kutya 2012.06.15. 16:15:23

@Pinka-Panka: nézd meg a szombati élőposztban.

_Remy_ 2012.06.15. 16:27:14

Jó képeket válogattál András, csak Mitzit hiányolom. Kicsit rossz megfigyelő vagyok, most vettem észre, hogy neked milyen érdekes órád van!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 16:27:43

@Pinka-Panka: Fagyasztod vagy befőzöd?
És jó napokat neked is!!

_Remy_ 2012.06.15. 16:28:48

@Öreg Sam: Megígérem, hogy az infúziódba meg bekötjük a hp-t:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 16:30:11

@"Remy": Marcsi csinált jó képeket - én csak válogattam, meg szerkesztgettem őket.
Az órámat is tőle kaptam sok-sok éve. Specialitása, hogy 3 mm vastag, valamint hogy 8000 Ft volt csak. Az elődje az 3,5 mm volt és 200 USD-be került :)

Pinka-Panka 2012.06.15. 16:31:17

@Andrass9: fagyasztom, nagyon szép zöldspárgát kaptam a Sparban...

Pinka-Panka 2012.06.15. 16:32:24

@Mitzi von Küche: hogyne hiánylnálak, ott voltál te is:))
és ne kelljen mégegyszer mondani, a kórház után remekül néztél ki...ez pedig egy jó jel:)

Pinka-Panka 2012.06.15. 16:33:10

@1kutya: megnéztem már:) Viszont a te kislányod egy tünemény a fotóról:) klassz csaj:)

_Remy_ 2012.06.15. 16:47:45

@Andrass9: Csak 3? Sajnálom, hogy nem szakértettem meg:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.15. 16:55:06

@Mitzi von Küche: 1elek meg, ebből semmit nem vettünk észre! :D A következő (következzen!) blogtalin majd mindannyian megállapítjuk, hogy hú, Mitzi, te még hurrikánabb vagy :))) Közben pedig Andrass lobbizni fog, tengerentúli kapcsolatait is igénybe véve, h rólad egy hurrikánt nevezzenek el. Persze - mondom én - olyat, amelyik semmi kárt nem csinált, csak végigsöpört, felüdített egy nyomasztó kánikula után ;)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.15. 18:24:05

@medvedr: Jól vagyok, némi diétán, amit napról napra bővítek (most pl. egy kis germersdorfit fogok eszegetni).
@PO: Ne hurrikán, finom déltengeri szellő legyen. Vasárnap pedig pogácsasütés lesz.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.15. 18:29:44

@Mitzi von Küche: finom, déltengeri szellő lesz :D Olyan, amelyik szereti a pogácsámat ;-)

susztertangó 2012.06.15. 18:35:59

Bocs, de az első képen nem Andráss van? Már a csoportképből kiindulva.Csoportkép a blogtalin.

Öreg Sam 2012.06.15. 18:38:15

@Mitzi von Küche:
Node milyen pogácsa???
Megesküdtem,ha egy nő fogamra valót tud sütni,istenbizony negyedjére is megnősülök!
Nekem olyan roppanós a kedvencem,ami morzsákra esik szét.(valaki jótevőm innen a blogról küldötte a recipét,de hát mint tudjuk,lustaság fél egészség) :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 18:45:25

@Öreg Sam: Ne tégy felelőtlen igéreteket! A feleségem pl tud OLYAN pogácsát sütni :)
@susztertangó: Nem hiszem, hogy tévednék a saját pofázmányomat illetően ...
@PO: Hurrikánokkal nem vagyok jóban. Átéltem néhányat, és nem játékszerek, nem beszélve az áldozatokról ...
@Mitzi von Küche: Egyetértek, csak a szellőket nem nevezik el :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 18:46:54

@Pinka-Panka: Klassz! Imádni fogod télen, amikor kuriózum! (És finom is!)

Öreg Sam 2012.06.15. 18:59:13

@Andrass9:
Hajjaj!
El-é tudnám-é szeretni tőled?
Nem baj,ha semmi mást nem tud sütni-főzni,én jó pogácsán hátralévő időmben már jól elvagyok :DD

Pinka-Panka 2012.06.15. 19:35:57

@Andrass9: miután a spárga pakolászás vége közeledvén, a szomszéd néni a holnapra ígért meggyel - ideérkezett ma délutánra....hirtelenjében forgó szédülést kaptam, de megúsztam és nekiveselkedtem rögvest annak is.
Így mostanra 5kg meggy a cukorral összegabalyodva várják a holnap reggelt, mikor megrottyantom és üvegbe dobom:)
Nem mondom, hogy most szép a kezem, mert kizárólag a kisujjaimmal marcangoltam őket egyesével:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 19:39:51

@Öreg Sam: Jaj bizony, mert jól főz, de nem adom!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 19:42:17

@Pinka-Panka: Úgy érted, hogy a kis ujjaiddal, vagy a kisujjaiddal?
Hogy van az, hogy neked mindig összejön valami ???? <mosolyog>
Gratula, hogy így bírod, én már világgá mentem volna!

Pinka-Panka 2012.06.15. 19:46:30

@Andrass9: vendégeim, de én fizetek érte - azontúl ez egy nagy falurész, ahol lakom...egymástól veszünk zöldségeket, ha lehet.
Muszáj bírni, mindent akkor kell elrakni, amikor ériek:)
és ijesztgetnek, hogy nincs elég meggy, meg leég, meg mittudomén - így elraktam.
Gyümölcslevesbe és a sütibe nélkülözni nem szeretném.
A kis ujjaimmal Főnök úr, bocs az elírásért:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 20:01:13

@Pinka-Panka: Nem bántásibul mondtam, csak mindkét írásmód jelentéssel bírt, és tetszett :)
Mi is mindent befőzünk, amit lehet. Most szedtem le 1 kiló cukorborsó hüvelyt. Ezt pl 15 dekás csomagokban lefagyasztom, és télen a mirelit borsóval együtt főzöm, vagy kinai kajába párolom. Remek édes friss borsó ízt ad. Borsót magát nem termelek, az olcsóbb mirelitben a boltban, de ez a cukorborsó ez zseniális. Gondolom a blogpartis társak megróbálták a mártogatós szósszal...
A kertben meg nőnek az ennivalók. Soha ennyi fejes salátát nem ettem, mint idén, mert Marcsi palántázott vagy 10-et, amiből már csak 2 van a földben. A helyére megy a cékla - az eláll télire is.
A zöldbab nem kelt ki. A fene tudja mi történt, mindig ezt a magot használtam és ugyanígy. Vettem helyette 10 Perez uborka palántát. Holnap el is dugom őket, tavaly bevált. Volt belőle koviubi karácsonyig!
Szóval értelek!
A meggyfán meg veszekszünk a verebekkel :( Fel kellene tennem egy hálót, csak lusta vagyok. Cseresznye gyakorlatilag nem volt, pedig azt aszalva szoktuk eltenni - nagyon finom, pikáns íz!
Most reszketek, hogy a piszke és a ribizli ilyen maradjon - akkor lesz télire is.

Imre apó 2012.06.15. 20:30:15

Köszönöm a képeket:) A jó emlékeket gyűjtöm:):)

Öreg Sam ne mond már, hogy olyan öreg lennél:):)

Pinka-Panka 2012.06.15. 20:42:27

@Andrass9: de nem vagyok mimóza, csak gyorsan írok egy kicsit és kapkodásban nem írok helyesen:)
Én szeretek úgy főzni, hogy tudom a kamrában van minden alapanyag. Olyan jó leemelni a polcról a befőttet, lekvárt - vagy a hűtttőből kikotorászni valami finomságot és úgy főzni.
Bajban lennék, ha mindenért boltba kellene szaladozni - mivel nem annyira szeretek odajárni.
Másfelől meg szeretek elrakni mindent - ezt tanultam én itthonról:)

Hurri Kán 2012.06.15. 20:47:03

@Pinka-Panka:
Jó is az, még jobb, ha ezeket a földi jókat tudod is hol tárolni. Rengeteg lakásban sajnos erre semmi lehetőség nincs. :(

Pinka-Panka 2012.06.15. 21:11:17

@gyvy: igen, ez baj, hogy a lakásokban nincs erre lehetőség:(

Hurri Kán 2012.06.15. 21:16:33

@Pinka-Panka:
Sőt lassan nem hogy spájz, de már konyha is alig-alig.

Pinka-Panka 2012.06.15. 21:18:12

@gyvy: nekem sincs nagy konyha:( bár sokszor elég ez is...nagyon nem jó elrendezésű a házunk.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.15. 21:21:34

@Pinka-Panka: Hogy lesz készítve az a diétás rakott cukkini?

Hurri Kán 2012.06.15. 21:24:13

@Pinka-Panka:
Hádde ezek kimondottan új építésű lakások. Kb. akkora konyhával készül nagy részük, kb. meg lehet melegíteni egy zacskó popcornt a mikróban...

Pinka-Panka 2012.06.15. 21:29:02

@Mitzi von Küche: a cukkini szeleteket kevés fáűszerkeverékkel szóróm be, majd kevés olivia olajon kicsit átsütögetem. Barna rizst párolok. Vettem gépsonkát amit csíkkokra vágok ezt is kicsit megsütöm. Csinálok egy újhagymás, kevés paradicsom, california vagy kápia paprikás ragut, erre a sonka.
rétegezem
sovány tejből kevés vajon besamel fűszerek, szerecsendió is és fokhagyma is.
Tetjére sovány reszelt sajt.
Merthogy fehérje diétát kell csinálni.

Pinka-Panka 2012.06.15. 21:30:05

@gyvy: biztos a tervező étteremben evett mindig:) nem is értem, hogy miért kell, olyan kicsi konyhát csinálni.

Pinka-Panka 2012.06.15. 21:31:47

@Mitzi von Küche: és megsütöm a sütőben persze:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.15. 21:56:53

Jó reggelt!
Két órája keltem fel, megcsináltam a szalonna-hagyma nyársakat holnapra, délután jönnek a cimborák a hegyre, az Ördög-rágta sziklánál sütögetünk egyet. Megvolt a főzőverseny, utolsók lettünk, kurvára csalódott vagyok, 38 vendégem volt, tisztára nyalták a tányért. Mérgemben jelentősen bepálinkáztam, aztán hazajöttem szundítani. Rengeteg energiát és időt, no és pénzt beleöltem.

Hurri Kán 2012.06.15. 22:14:43

@Waka:
Nem látom :(
Ez milyen főzőverseny volt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:16:57

@Pinka-Panka: Húúúú!!! Ez nagyon finom!!! Kaphatok belőle?
@Waka: A részvétel a fontos - állítólag. Ne edd magad, jó szakács vagy és rossz volt a zsüri! A vendégeid jóllaktak, és ez a fontosch. A pálinkázás meg jó hatással van az idegekre ....
Szóval ne légy csalódott, ez olyan, mintha a karajon próbálnál jani lenni :) Bár ez sikerült a Sinya korszakban - akkor lemostad azt a bunkót a főnökeivel egyetemben!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:17:58

@Waka: "The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page."
Mondjuk soha nem voltam még a pofakönyvön.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:22:36

@gyvy: Amikor a házunkat terveztettük, megmondtuk a tervezőnek (nagyon jónevű éptítész volt anno), hogy a konyha és a kamra fontos. Ügyes volt. A konyhában mondjuk összeveszünk Marcsival, mert nem kétszemélyes, viszont van egy kamra rögtön a konyha mellett, és készült egy az alagsorban is, ahova a befőttek, szárazáru megy. Eddig még nem panaszkodtunk a helyhiányra!
Hüttőbül meg van egy amerikai 650 literes side by side és egy Indesit(?) 200 literes fiókos mélyhűtő.
Csak azt magyarázza meg nekem valaki, hogy miért van az, hogy ezek a hűtők csak megtelnek, soha nem ürülnek?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.15. 22:23:35

@gyvy: Családi nap, ilyenkor szokott lenni kis házi főzőverseny.
@Andrass9: Tulajdonképpen nyújt némi elégtételt, hogy a Nagyfőnök azt mondta, szerinte az enyém volt a legjobb, és a véleményét mások előtt is felvállalta, de hát Ő nem volt benne zsűriben. A zsűri a kóstolás után visszajött, és befalták, amit megkezdtek.
Négyszer nyertem zsinórban, lehet ennek akartak véget vetni. Igazából az zavar, hogy mocskosul beégtem kb. 300 ember előtt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:24:26

Miután szétoffoltam a saját posztomat - megyek aludni, mert hajnalban indulás Rétságra dolgozni. Ha még élek a délután, belépek. Anica, légyszi zárd a kasszát!
Jó éjt!

Hurri Kán 2012.06.15. 22:25:33

@Andrass9:
Jól csináltátok. Ha gondolod, szívesen segítek kiüríteni. :)

@Waka:
Hát ha korábban négyszer nyertél, akkor kiderült, hogy tudsz főzni, nem mintha főzőverseny nélkül is ez nem lett volna nyilvánvaló.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.15. 22:25:50

@Andrass9: Mert nagyobb a szemed, mint a szád. Én szoktam fagyasztó hetet tartani, akkor csak onnan főzünk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:25:57

@Waka: Beégni akkor égtél volna be, ha szar a kajád! Ezt meg nem nagyon tudom rólad elképzelni, bár megeshetett. A többi meg nem érdekes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:26:31

@Waka: Megtanítanád erre a feleségemet is??????????

1kutya 2012.06.15. 22:27:17

@Waka: szerintem csináld te a következő blogkocsma partit! a leírások alapján lassan több bizodalmam van benned,mint magamban, pedig nem vagyok kishitű (ezt ugye többen is tanusítani tudják:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.15. 22:34:33

@Andrass9: Persze, vedd el a bankkártyáját. :D
@1kutya: Itt a 9-edik emeleti panelban jól mutatnánk vagy tízen. Mondjuk van egy üdülőnk Csopakon, rákérdezek, van-e lehetőség, bár csak utószezonban férünk be, szerintem.

BigBuffalo 2012.06.15. 22:35:45

@Andrass9:
Milyen állapotában van a hüvelyes zöldborsó amikor elteszed?
Tudom, nehéz egzakt választ adni de közelítsük meg úgy, mekkorák a szemek benne?
Nekem lassan neki kell állnom itthon is, a hegyen is a borsónak pedig elég későn vetettem. Érdekes módon a korai és a középérésű szinte egyszerre érik, a különbség inkább az árnyékos/napsütötte oldal viszonylatában van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:42:22

@BigBuffalo: Gyakorlatilag nincs benne értékelhető méretű szem. Ez egy olyan fajta, ami nem nevel szemet, csak a héjat, amiben viszont nincs az a cellulóz réteg, amitől ehetetlen. Minden évben van közte néhány, ami magra megy, azokat nem teszem be a télire szánt adagba. A többi viszont vastag héjú (2-3 mm!), édes és roppanós. Az USA-ban Sugar Snap Peas-nek hivják. Lila és sötét rózsaszín virága van (ha egy vörösvaknak hiszel).

BigBuffalo 2012.06.15. 22:47:39

@Andrass9:
Szóval normál zöldborsóval ne próbáljam meg?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:52:44

@BigBuffalo: Semmiképpen, mert annak a héjában van egy erős cellulóz réteg, amitől ehetetlenné válik. Persze lehet, hogy nagyon korai időszakban (zéró szem, vékony hüvely) ehető, de nem emlékszem, hogy valaha is próbáltam volna.
Ezt a borsót kifejezetten Cukorborsónak árulták. Velő- vagy fejtőborsó sehol sincs ehhez képest.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 22:53:35

@BigBuffalo: Persze egyszerű a döntés. Szedj le egy podot és rágd el. Ha izlik, akkor próbáld meg!

BigBuffalo 2012.06.15. 22:54:21

@Andrass9:
Értem. Akkor majd keresek ilyent oszt másodvetésben meglátjuk, ha marad neki hely.

BigBuffalo 2012.06.15. 22:56:55

@Andrass9:
Rágjam el?
András, én lovat és nagymamát nem eszem de azon kívül szinte mindent, úgyhogy az nem biztos, hogy ami nekem ízlik az ízleni fog a családnak is valamimkor decemberben :-)
Megpróbálom, ha nem nagyon szálas a két széle akkor egy keveset lefagyasztok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:12:07

@BigBuffalo: Nem a széle a kritikus, hanem a húsa. A széléről lehúzhatod a szálkát, mielőtt fagyasztod.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:18:45

@Andrass9: Mármint 8 méter vetés. Én hálóra futtatom, de van aki a földön hagyja.

BigBuffalo 2012.06.15. 23:24:57

@Andrass9:
Így már értem. Én a zöldborsót a földön hagyom, a zöldbabot is, a szárazbabnak valóból is csak a "karós" verziót futtatom hálóra vagy kerítésre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:26:04

@BigBuffalo: A bab nálam is a földön van kivéve az ölesbabot :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:28:33

@Andrass9: Amugy a mostani zbab vetésemből 7 szem kelt ki, hogy a franc egye meg! (3m-es ágyás). Bosszúból Perez uborka palántát teszek bele, és vetek valami más babot máshova.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:31:34

@BigBuffalo: Az a világ legjobb zöldbabja. kb 3-4 méteres karó kell neki, olyan magasra nő, és egy-egy bab 60-80 centi hosszúra nő, abszolute szálkátlan és roppanos fajta. Vékony, mint egy ceruza és zöld. Ölesbabnak meg az egy öl hossza miatt hívják :)
Magja pirinyó, május vége, június eleje a vetési ideje. Én készítettem egy 3m magas hálót, amire futtatom. Folytonosan szedhető őszig.

BigBuffalo 2012.06.15. 23:32:04

Nekem szépen kikelt, el sem fagyott pedig a környező kertekben rendet vágtak a fagyos szentek.
Az idén-kopogjam le-mindenem szépen kikelt, még a petrezselyem is pedig az nem szokott egy sikersztori lenni.

BigBuffalo 2012.06.15. 23:32:56

@Andrass9:
Van valami olyan neve is amin meg lehet vásárolni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:41:50

@BigBuffalo: Méteres bab, Un Metro, Öles bab. Szálkamentes méteres bab.
pl Rédei kertimag Zrt. www.kertimag.hu

Vigna sesquipedalis

A zacsi szerint 2m karó elég. Tapasztalat szerint 3 méter minimum kell, ha nagy hozamot akarsz. nekem a leghosszabb szál 89 cm volt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:47:19

@Andrass9: Képzeld el milyen szép rakott zöldbabot lehet belőle csinálni - végigéri a legnagyobb tepsidet is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.15. 23:48:14

Most innen is elmegyek aludni, meg onnan is - hajnalban munka!

BigBuffalo 2012.06.15. 23:50:06

Eltűnt egy hsz.-om.
Szóval megpróbálom. Ugyan már elmúlt június eleje de hátha lesz belőle valami. ettől cégtől vettem karósbabot és másik szárazbabot is, szépen keltek és szépen fejlődnek de az az átok karósbab direkt nem a háló felé megy(miután a hülyegyerek nem a nap felőli oldalra tette a hálót...)

Pinka-Panka 2012.06.16. 05:11:20

@BigBuffalo: ügyesek vagytok. énmég nem vetek, de fogok:)
jó reggelt:)

Benikuty 2012.06.16. 05:29:44

Jó reggelt!
A piacon megtaláltok. Ha hiányoznék.

susztertangó 2012.06.16. 05:49:46

Mindig van valami új, erről a hosszúra növő babról még nem hallottam. Csak a kolbásztökről.

Öreg Sam 2012.06.16. 07:25:58

@BigBuffalo:
Nekem kicsit elkésettnek tünik a babvetés ilyenkor.Vannak ugyan praktikák(nedves papir között előcsiráztatni) sok sikert!
@susztertangó:
Próbáld ki,marha jó!
A vetőmag boltokban ceruzabab álnéven kapható.
Ha vetni akarsz,ld.mint fent.
Arra mindenképpen számits,hogy min 3m-re megnő,ennek megfelelően kell támot csinálni.Ha elfekszik,meghal.Sok sikert!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 08:31:47

@Andrass9: Bocs, egy kicsit hosszúra nyúlt a tegnapom, kasszazárás is elmaradt...

susztertangó 2012.06.16. 11:40:51

@Öreg Sam: Csak az 5letet vetem el :-)).Ha nem tudom megvenni a piacon/boltban, akkor csak virtuális emlék marad.Pár öreg rózsatő van csak, anyám halála óta nem nagyon van gondozva a kert, veteményes sosem volt, a szomszéd parasztizál, lévén nógródi, de többe kerül a locsolással, a krumpli alatt csak "mogyorók" teremnek.Kolbásztök ismert?@Benikuty: Azt írtad, hogy kolbásztöltelékbe nem rakunk vizet. Halvány emlékem, hogy anyám mesélte: a nagymama nem rakott fokhagymát a kolbászba, csak a zúzott fokhagymára vizet öntött éjszakára, és másnap ezt a vizet használták fel,az arányokról halvány sejtelmem sincs, nem lett leírva. Kár. Baranyai szokás? Rég volt-igaz se volt? Te jó ég, már 50 éve nem.:-((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 22:46:50

@Öreg Sam: Nem vagyok benne biztos, mert ceruzabab az legfeljebb 25-30 cm hosszú és setétzöld (színlátók szerint), míg a méteres/öles bab minimum 60cm és világosabb zöld. Közepes méretű levelekkel, pirinyó vetőmaggal. Kényes egy jószág, kéri a trágyát, de csak módjával. Vízzel is csak akkor kell alaposabban megajándékozni, amikor kivirágzott.