Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Báránymáj Bari módra, anyázással spékelve...

2012.06.11. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - BariKarika

Elcseszett egy hétkezdés volt, a vasárnapi 3 órás kosárlabda party után hétfő hajnalban jött a hajnali zsilettpenge pisilés, Bari a budin zokogott majd beteget jelentett, elhatározta, hogy legközelebb nem és nem felejt el száraz pólót vinni magával (legutóbb ugyanezt megfogadta a tollaslabda meccs után is, de augusztus óta sok idő telt el, Bari esze rövidke sajna, veséje, hólyagja meg érzékenyke).
Mindegy, elvégre erre van a betegszabi, hétfőn jöttek látogatók, nagy csokréta vörös rózsával, Bari rendes házigazdaként megvendégelte őket a hétre előre lefőzött chorizós-serranós-paradicsomos csicseriborsó levessel.
Kedd estére újra kicsattanó egészségnek örvendve konstatálta, hogy hoppá, kaja az nincs a hűtőben, leves elfogyott, rózsát mégsem lehet ebédre vinni-enni.
Akkor irány a tecsó, legalább tíz perc séta, bevásárló lista a zsebben, nehogy többet vásároljon ez ember lánya.
Sajt, tej, túró, paprika, paradicsom, hagyma, valami izé ami finom de nem hizlal...etc...Hopp! Leárazott grillcsirke! Kínai lehetett a szentem, elég sápadt sárga, nem baj, sütő van, majd rápirítunk, 2 eurót megér.Három napi kaja kipipálva (lesz belőle rakott hús, meg saláta, illetve brokkolis csirkeleves).
A kosár egyre nehezebb, de kell még hajbalzsam (mert akciós), kézmosó izé, mifene, bisz meg basz, na meg a Ryan közlegény dvd, mert az még nincs meg, óh és egy üveg fehér bor, új-zélandi (mert az a legjobb!), Bari karja egyre nyúlik és akkor ott, az akciós pultnál, amikor már leszakadni készül a mellső végtag hirtelen felvillan a sárga címke, 28 cent, báránymáj, 300gr, egy szingliadag (pontosabban kettő). Gyors fejszámolás, 20 kilót bír az öko bevásárlószatyor, a végtagnak is legalább ennyit bírnia kell, 300g, nem olyan sok az, belefér még, ugyan már, 10 perc séta, legalább plusz 20 kalória ég így el.
Fizetés, távozás, tíz perc séta, szatyor amputálni fogja Bari karját, sebaj, már úgyis üszkösödni kezdett a csekélyke súlytól, kapun be, liftgomb megnyom, lift mondja: csütörtök, Bari mondja: ************************!!!!!! (két nyelven, fő a változatosság)
Nem probléma, negyedik emelet (óh, hogy rohadna meg az összes akciós báránymáj meg a rohadék grillcsirke a hajbalzsamról, borról, tejről ne is beszéljünk!).
Otthon édes otthon, Bari egymás után két szál cigivel adózik a nikotin istenének, idegei simulnak, akkor lássuk azt a májat:
2 nagy fej hagyma negyedkarikákra vágva, 3-4 evőkanálnyi olívaolajon már fonnyadozik a serpenyőben, 300g báránymáj, megszárítgatva, egyforma kb 2 centis csíkokra szelve mehet is bele, nagy lángon pirítva kevergeti Bari a rokon máját, a két duci gerezd fokhagyma is belekerül, egy ágacska apróra vágott rozmaringgal illetve emberes adag frissen őrölt borssal, egy negyed mokkáskanálnyi spanyol füstölt, őrölt, csípős paprikával egyetemben, majd egy pohárka fehérbor (vörös nincs itthon), lé elforr, máj zsírjára visszapirítva, és kész is, sózás csak a végén, elkészítési idő legalább 10 perc, szeleteléssel, mindennel együtt.

Bari idegei kisimultak, frissen sült máj illata lengi be a lakást, Ryan közlegény megmentődik, az élet szép de a lift...na az bekaphatja!

(kép nincs, kamera mondta: low battery, Bari mondta: sebaj, majd legközelebb :) )

336 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr574568307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BariKarika 2012.06.11. 21:37:55

@süllőcske: semmi bajom vele, imadom, de koktelban hidd el sz@r, pedig mar majdnem azon a szinten voltunk amikor tokmindegy mit iszol, csak legyen alkoholtartalma es szoritsa ki a maradek vert az alkoholodbol...:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.11. 21:39:07

@BariKarika: Az más, akkor azt csináld (az szövetnedv - gyógyul).
@1kutya: :DD

süllőcske 2012.06.11. 21:41:31

@1kutya: Konzekvens, hiteles horgász megvan?

1kutya 2012.06.11. 21:42:59

@süllőcske: meg, de még nem fogták ki soha!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.11. 21:49:18

@BariKarika: @LepkeReloaded: nekem van igazi szilvalekvárom, nem kell senkinek rajtam kívül. egyszer majd elmesélem első szilvalekvárom történetét, álmomban se jöjjön elő. a narancslekvárt imádom, meg a gyömbérlekvárt is, a kettő összekeverve isteni! Bizonyos dolgok képezhetnek cserealapot szilvalekvár ügyben, esetleg a múmiaporhoz is adhatnék a krémjeimből.
@Pinka-Panka: eperlekvárjából én kunyiztam először, kérem evidenciában tartani. és nálunk nagyon szeretik a fiúk a gyümölcslevest.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.11. 21:53:19

@Daró: nem lett olyan krémes, mint ahogy ígérték. Ne szívjál vele, mert lesz egy álmatlan éjszakád. Én is mindig felébredtem, ahogy a tűzhely hőkapcsolója ki-be-ki-be.

Azér az mekkora volt már, hogy a faterodat hívtam slambucozni, közben meg szóhoz se jutott, én meg csak nyomtam neki a meghívós dumát??? :DDD

Hurri Kán 2012.06.11. 21:57:28

@PO:
Még a rádiótelefon előtti időkben én is többször lebaxtam egyik barátom édesapját, hogy tegnap este már megint mit művelt. :D

@1kutya:
Ing, stb. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.11. 21:58:19

@1kutya: hát, ki, pedig kellet vóna! :D

@BariKarika: ez a chorizós-serranós-paradicsomos csicseriborsó leves elég gasztrosznob módon cseng... ismételgetem... ízlelgetem..., na, mindegy is.
Ha itt valamiért nem lehet poszt belőle, akkor keress, mert... ;-)

1kutya 2012.06.11. 21:59:58

kérdés 1 perce: "Ebben a blogban még mindig a hétvégi buliról van szó?":)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.11. 22:00:38

@gyvy: mi??? Téged a rádiótelefon korszak előtt már odaengedtek a vezetékeshez??? :P

Hurri Kán 2012.06.11. 22:02:35

@PO:
Néha, egészen rövid időre felügyelet nélkül hagytak. :)

1kutya 2012.06.11. 22:04:23

@gyvy: de gondolom a csati gondosan ki volt húzva a falból:)

Hurri Kán 2012.06.11. 22:09:58

@1kutya:
Néha arról is megfeledkeztek :)

Daró 2012.06.11. 22:11:39

@PO: mondta is, ha nem ismerne, azt gondolta volna egy részeges, korhely huligán vagy. Én meg mondtam neki, hogy lehet az is vagy, attól még hogy ismer
:-)
Küldtem neked sms-t, mentsd el a számom.

süllőcske 2012.06.11. 22:15:02

@PO: @Daró: Szereztem 10 kacsatojást, elindítom a 100 napos tojás készítését.

1kutya 2012.06.11. 22:22:29

@süllőcske: azt hittem kikelteted, felneveled, megtömitek és lesz finom kacsamáj.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 22:33:08

@BariKarika: A tizenkétlövetű csudapuskám naftalingolyókkal van betárazva, úgy hogy reszkess, Bárányka! :D Ennek ellenére tényleg hajlamos volnék tűzszünetet kötni Veled, gyapjas jószág, a posztot fogalmazgatom... a torta meg Guinness-ből vagyon, piszokul tömény, és piszokul finom! Úgy hogy kezdd el keresgélni az ásót, temessük el a naftalingolyókat, és boruljunk egymás vállára, kérlek... *nyamnyam, tiszta élő gyapjú... hammmmm!*
@dömbi: Éppen ma délután jártál az eszemben, kulturális happening van az én kicsi városomban, megjelentek a szappantortabioizé-árusok is, és kérlek ne nevess nagyon, de a püspökkenyér módjára szeletelt "kézműves szappanok" láttán azt kérdeztem magamtól, hogy vajon Te mit gondolnál minderről? A múmiaadalékról tárgyalhatunk, a gyömbéres marmalade pedig klasszikus... pikáns gyömbér jó, pikáns gyömbér szép! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 22:34:07

@1kutya: ... és kacsacomb és kacsamell és kacsanyak és kacsaaprólék és kacsakacsa.... *nyel*

süllőcske 2012.06.11. 22:34:17

@1kutya: Ez most vágottszemű étel lesz. Krisztus Urunk előtti időkből ismert kínai.

1kutya 2012.06.11. 22:38:17

@LepkeReloaded: @süllőcske: én ha nem haragszotok maradok a kacsamájnál, kacsazsíros pirítóssal.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 22:43:10

@1kutya: Tiéd vagyok, kérem a pirítóst kacsamájjal!

süllőcske 2012.06.11. 22:49:22

@1kutya: Én meg, ha nem haragszotok, nem vagyok maradós típus. Imádok új vizekben surranni, cserkészni, rabolni.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 22:52:22

@süllőcske: Kíváncsi, kutató állatka... hmmm? :D

1kutya 2012.06.11. 22:54:34

@süllőcske: éjszakai horgászat lesz?

@LepkeReloaded: ilyen olcsón ne add magad:-DDD

süllőcske 2012.06.11. 22:59:29

@1kutya: @LepkeReloaded: Mostanában sok rokonod metamorfózisával lesz dolgom. Kezdődik a tiszavirágrajzás.Minden rokonomat csak ez érdekli.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 23:03:51

@1kutya: Ah, az árfolyamom a platináéval vetekszik :D
@süllőcske: Boldogult apám szolnoki... mi létezhet a tiszavirágzásról, amiről nem tudok? *szipog*

süllőcske 2012.06.11. 23:11:48

@LepkeReloaded: Ne ríjj mán, kicsikém! Egy sárga szépet se bántanék. Különben bölcsőtök, az öreg hölgy, csúnya nagy áradásban van, erdőket hoz, iszapszín hullámai közt hogy lehet nászt repülni?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 23:19:36

@süllőcske: Héjanász, vagy éppen sárkánynász a... tomboló hullámokon? Emlékszem az öreg hölgy szeszélyeire, sok-sok mindent hozott-vitt, néha kitépett fákat, néha meseszerűen lebegő rokonságot, de úgy a piszkos hullámok, mint a mindenütt repülő sárga szépségek ma is feledhetetlenek.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 23:29:19

@süllőcske: ... egy Sander Lucioperca kalap nélkül...? A Fekete-tengerig terjedne a pletyka! Kérlek, helyezd vissza a fejfedődet, a további uszony- (és nem kalap-)lebegtetésekre pedig felettébb számítok. :)

BariKarika 2012.06.11. 23:34:07

@PO: Gasztrosznob a feneket!!! tok egyszeru, kiados es finom :) ha gondoljatok majd arrol is ertekezek egyet :) ( serranos-chorizos, egyszeru parasztleves :) )
@LepkeReloaded: ok, en elastam a csatagolyokat ;) De nem ehetsz belolem!!! :D Kulonben kitalalom a lepkeszarnyas baranybecsinaltat :)))
@süllőcske: Jezusom! Gondolj a szalmonella bacikra :S
@Mitzi von Küche: Most megnyugtattal, a szovetnedvvel, komolyan, azt hittem valami baci ragja :S

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 23:44:54

@BariKarika: *szárnyakat összekunkorítva pislog* OK, a gyapjacskád off limits, a lepkeszárnyas báránybecsinált borzalmasan hangzik, de lécci add meg néhány fogyasztható ír birka címét, vagy nyelhetem az éhkoppot... vagy élhetek eperlekváron, esetleg slambucmaradékon...?

süllőcske 2012.06.11. 23:45:28

@LepkeReloaded: Ugyan, csak kis képzelőerő kell ide.
Fejfedőm (fényre kissé érzékeny szemecskéim miatt), vízitök leveléből készült, de kedvelem a finomszálú fűzgyökér kucsmákat is, a gyékénylevél csákóm kellemesen hűsít, a hínárkoszorúk meg egyenesen a kedvenceim.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 23:57:29

@süllőcske: Uram egek, egy "Magyar népmesék"-epizód tökéletes bevezető leírása, szinte hallom Szabó Gyula hangját... vízitök-kucsma, gyékénykoszorú... végül is mi, szabadtéri lepkék, oly sok rokonnal bírunk, tán vannak távoli kuzinjaink a víz alatt, tán repkedhetnénk vízen innen és túl... tán a szirének, vagy a beszélő aranyhalacskák körében kutakodva?

süllőcske 2012.06.12. 00:10:16

@LepkeReloaded: Haverom, a Sebes Pisztráng mesélt egyszer változatos étrendjéről, hosszabban sorolta számomra szent és sérthetetlen rokonságodból készült fogásait, mint BB a rákkajákat.
Keservesen panaszkodott ugyanakkor, hogy polaroid szemüveges kétlábúat nimfa nedves legyekkel mily sok áldozatot szednek a pirospöttyes népből.

Daró 2012.06.12. 06:08:22

Lepke nem tudom te szívsz vagy szúrsz, de az anyag tuti, küldhetnél belőle. Élvezet olvasni. Ládd,még a süllő is leveszi kalapját.
100 napos tojáshoz bármennyire tudom hogy ennyi kínai nem hazudhat, nem lenne bizodalmam. Bár lássuk be, mutatós.
sincikonyhaja.freeblog.hu/archives/2010/12/13/100_napos_tojas_keszitese/

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 07:09:28

@LepkeReloaded: Épp a napokban Öreg Sam is ezt kifogásolta. Nem az alakjukkal van a baj! Azt már csak remélni tudom, hogy nem bioként árulják!
A rengeteg hazugság, hogy egyáltalán el tudjanak adni belőlük pár darabot.
Persze ezzel együtt az emberek igénylik a színt, az illatot, a formát. Képtelenség őket lebeszélni az illatokról!
Egyébként is, 100-ból 95-en, dísznek veszik, nem használatra, akkor meg nem mindegy?! Az én egyik szappanomat volt aki bekereteztette, felakasztotta dísznek a fürdő falára.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.12. 07:35:58

@Mitzi von Küche: hólyag hurutra jó még a cickafarkos ülőfürdő is.

tartetatin 2012.06.12. 10:15:45

@LepkeReloaded: ez nálam közelebb a 4:1-hez, sőt...? Most gondolkodom hasonló mennyiségű eperlekbárban, és én is minimalizálni akarom a cukrot (én is üvegkifőzős, konyharuhás, melegdunsztos).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.12. 10:16:27

@süllőcske: Képzelem, úgy nézhetsz ki a vízitök kucsmában, mint Hanyi Istók.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 11:51:18

@süllőcske: Hát, az öreg Sebesnél nagyobb gazember ritkán kelt ki édesvízben... és Neptun nem ver bottal, pontosabban Neptun horgászbottal veri az ilyesféle lepidopteragyilkosokat!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 12:00:02

@Daró: Fiam, megvénültem, a legdurvább anyag, amit még tolok, az a barnasör... viszont alapból van egy balmenetes agyam, úgy hogy nem kell nekem tudatmódosító ahhoz, hogy verbális KO-val padlóra küldjem a népeket. :)
@dömbi: Sajnos, bioként árulták a holmit... és elgondolkodtató, amit írtál. Néhanapján elmegyek egy Lus... szóval egy luxus(?)-drogéria előtt, lebunkózóan tömény illat dől ki az üzletből, olyan fürdőgolyót árulnak, ami előbb pezsegve habzik, majd kis csillámflitterek olvadnak ki belőle, és ez csak egyetlen termékük. Tudod, milyen számomra az álomszappan? Fehér, szagtalan, nem szárít, de leviszi a koszt. :) Ugyanakkor nézegetni meg szeretem a szép kézműves szappanokat, és nevess ki, de valahol megértem a bekeretezett szappanalkotást is. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 12:03:02

@tartetatin: Szívem szerint én is tovább csökkenteném a cukor arányát, csak akkor megszólal a fejemben a holt háziasszonygenerációk kórusa, hogy "Nem fog elállni, meg fog romlani, jajjajj, micsoda pazarlás". Ennek ellenére lehet, hogy rászánok egy kiló gyümölcsöt és befőzöm 1:4 arányban, legföljebb pálinka lesz belőle, ha megbuggyan. :D

süllőcske 2012.06.12. 12:09:04

@LepkeReloaded: A bölcs bort iszik. Különben is, miket beszélsz a népek szóval veréséről...Ejnye!
Arról nem is beszélve, hogy nem csak verbalitás létezik. ..mereszti háti tüskéit..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 12:22:56

@LepkeReloaded: Kényszert érzek újra és újra, hogy leírjam! A szappan nem lehet bio!!! NaOH vagy KOH nélkül nem lesz a zsírból olajból folyadékból szappan, és pont.
A nevezett drogéria termékeiről már nem is mondok véleményt sem, mert rengeteg információt lehet róla találni. Végre 1 normális ember, inkább lepke, akinek azt jelenti a szappan amire kitalálták. Ritka!!!
Jobban nem megyek bele, mert kivágnak innen, -teszem hozzá, jogosan- ez nem szappanos blog.
Ha érdekel még valami keress meg, vagy gyere a blogomra, ott bármiről kendőzetlenül írhatunk.

süllőcske 2012.06.12. 12:32:54

@dömbi: Az nem jó, ha kellemes szappanszaga van ?
Én azt szeretem, de nem értek hozzá.
Nemrég kaptam "bioszappant", nem tudom mivel büdösítve, a feredő szobában elviselhetetlen bűzt árasztott, akárhogy csomagolgattam, végül kénytelen voltam megszabadulni tőle.
Én ugyan senkit nem vágnék ki, mert vállal valamit.
Sőt, biztatnám, vállalja!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 12:59:44

@süllőcske: Ahogy öregszem, úgy esik egyre kevésbé jól az alkohol, a pálinkákat kerülöm, a bor sem esik igazán jól, a sörből a félbarna-barna... lehet, hogy B-vitaminhiányom van? :) És nem, nem "szóval verés", hanem knockoutolás, tudod, mikor valaki lyukat (jukat? yukat???) beszél a hasadba, Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl módjára. :D Az egyéb módszereket illetőleg pedig... *megfeszíti nem létező bicepszét*

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 13:02:59

@dömbi: Köszönöm :D És nem hiszem, hogy innen bárki elkergetne a szappan miatt, rengeteg mindenről locsogunk, éppen ezért nagyon sokat tanultam-tanulok a társaságtól, és nem csak a főzésről. Azt hiszem, a többiek is így vannak ezzel. :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 13:20:47

@süllőcske: Te most csak évődsz velem, vagy megint nem jól fogalmaztam?
Szappanszaga legyen, ne ismeretlen eredetű illóolajokkal borogassák tele. Plusz sokaknál bizonyítottan allergiát okoznak.
Én vállalom amit mondok, írok, teszek. Volt rá példa, hogy bírósági perrel fenyegettek meg többen is, nagy sajnálatomra elálltak tőle. Nem jól fogalmaztam az előbb. Bármikor mindenkinek segítek, elmondom amit tudok, de nem szeretném szétoffolni ezt a blogot. Azért ajánlottam a fenti 2 lehetőséget, mert nem biztos hogy másokat is érdekel ez a dolog. Bár..., az itteni ivócimborák közül sokan értenek pl. a halakhoz, ők mondjuk segíthetnének nekem kaviár ügyben (most ez a nagy sláger szappanokban, krémekben). A gombatudorokat kétszer is megkérdeztem, Téged még mailban is, hogy kell kivonni a tintát a gombából, és nem kaptam rá választ. Mondjuk azt se spagettire szántam volna.

süllőcske 2012.06.12. 13:21:11

@LepkeReloaded: Megfigyeltem, hogy néha nem értjük egymást, de szerintem majd elmúlik. Tudod, a fajok..
Szavaidban pirinyót bánt néha, hogy intellektusodra hivatkozol. Ha valóban megvan, nem kell rá felhívni a figyelmet. Anélkül még jobban szeretnélek.
Kommunikáció pedig sokféle van, érzékeny szemecskémről már szóltam. Most a Sírbatételt mintázom.
...hátúszók lesímítva, kimeresztett kopoltyúlemez ellazul..

süllőcske 2012.06.12. 13:29:18

@dömbi: Csak biztosítottalak arról, hogy én nem bánnám,ha itt beszélnél a szappan témáról.
A tintagomba fokozatosan tintává folyik szét, csöpög, fel kell fogni ezt a vízoldható tintát. Lehet, hogy elfelejtettem válaszolni, bocsáss meg.
A kaviárról mit szeretnél tudni?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 13:37:12

@süllőcske: Hosszú-hosszú történet az "én meg az eszem", semmiképpen sem lehet egy ilyen kis blogkaszliban, írásban elmesélni, nem is ide való, emellett a sztori megértéséhez kell a többi kommunikációs csatorna is, nem csak az írás. Majd egyszer valamikor, talán.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 13:49:11

@süllőcske: ÓÓÓó, köszi!
Szóval, arra lennék kíváncsi a tintával kapcsolatban, hogy ha színezőként rakom a szappanba, akkor a lúg mit csinálna vele. Ugye hülye vagyok kémiából, nincs laborom sem, ezért kizárólag a megfigyeléseimre, tapasztalataimra tudok hagyatkozni. Az olyan gyümölcsök zöldségek leve, szárított pora, mint pl. áfonya, cékla, bodza, stb. a masszába kerülve, már bocsánat, de igazi szarbarna lesz. Az alkanna macerátum gyönyörű sötét meggybordó, a masszában nekem bekékül, de annyira csodás kék, hogy az indigó se lesz szebb! Aztán lassan meglilul, majd kiszürkül, a végén piszkosfehér. Na ezt kiküszöbölni gondoltam a gomba tintáját, hátha...
A kaviár meg..., ugye mikor kapom a kérést, hogy csináljak belugakaviáros szappant, vagy krémet, a fejemet fogom. Ki az az elvetemült barom, aki ilyennel hülyíti a népet, na meg még aki ezt elhiszi...!? Mondom nagyon drága, nem igazán beszerezhető, hozza ide, megcsinálom, akkor én vagyok a hülye, persze!
Nekem nem tiszta, mi marad a kaviárban lévő "ható"anyagokból, miután a sóval tartósítják? Jó, a só tudom hogy mit csinál mennyire hasznos a bőrproblémákra, de az a só, és nem maga a kaviár.
Te, aki sokat horgászol, észrevettél valamit a bőrödön, amikor a hal belsőségeivel dolgozol?

süllőcske 2012.06.12. 13:49:13

@LepkeReloaded: Kecses félfordulat, visszakacsint.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 14:12:17

@Mitzi von Küche: Arra is gondoltam már, de nem jutok hozzá a frisshez, a zacskós tartósítottat meg nem akarom használni.

süllőcske 2012.06.12. 14:24:24

@dömbi: Növényi pigmentekben Anahita még inkább otthon vagyon, mivel ő textiles, fonalait maga festi, sokszor maga gyűjti a festőnövényeit. Ha hazaér, megkérdezem.
Festéstechnikákban léteznek szappanok, mint kötések, pl a viasszappan, de azokba földpigmenteket, fémsókat keverünk, esetleg növényi alizarint(krapplakk bordó).
Nemcsak a lúg, a fény is sokat változtat a növényi festékeken, aztán kérdés, hogy a bőrre milyen hatással vannak.
Speciális kérdéseidre válaszokat boszorkánykonyhám jegyzeteiben hátha találok, kis türelmedet kérem.
A kaviár kioldódása, sérülése nem lehet a legesztétikusabb látvány, szerintem. Csak a márnaikra mérgező voltáról tudok, a halvérek egy része mérgező.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 15:03:21

@süllőcske: Köszönöm szépen!
A dolog lényege, hogy ne kelljen bele semmi kémiai anyag. Tudod, ez az én rögeszmém. Mert a szappan nem gyógyít, ez hazugság! Az a feladata, hogy tisztítson. Ne legyen benne a lúgon kívül más kémiai anyag, mert ha van, akkor már nincs semmi értelme, akkor használhatod a boltit is. A bőrproblémákat leginkább a vegyszermentessége rendezi, nem az illata, a növénydarabok stb.
Kaviárról annyit még, hogy akiket megkérdeztem, elhajtottak, sztem azt hitték a gyártási folyamataikat akarom kilesni. A növények olajok hatása a bőrre tapasztalataim szerint inkább krémekben, pakolásokban fejthetők ki.

BariKarika 2012.06.12. 16:08:45

@dömbi: orulj neki, hogy nem a bika-ejakulatummal jonnek mint csodatevo szappanosszetevo :))) most kepzelt el magad ahogy beszerzed az alapanyagot :)))
Viszont en is kerdeznek, tudsz olyan szappant csinalni ami sos-dorzsis? lehetoleg sheavajas? nem szeretem a cukordorzsit, a sos jott be eddig a legjobban :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 16:18:17

@BariKarika: Van is olyanom mindig, az az egyik legjobb szappan szerintem.
Elfeküdnél a röhögéstől, ha elmondanám miket kértek már tőlem!
Ha érdekel leírom az érdekesebbeket.

BariKarika 2012.06.12. 16:39:14

@dömbi: ok, hallgatlak, nagyon rossz napom van, nevettess meg kerlek, es mindenkit,tehat ne priviben irj :) pliiiiiz! :) ez uis az en postom volt ;)

BariKarika 2012.06.12. 16:43:57

@dömbi: nekem egyszer sikerult vennem egy sos-dorzsi kremet, azota sem lehet kapni ( egyedul egy ausztral websiton lattam nyomat de az sem volt mar aktiv), sos, olajos, shea vajas cucc volt, igazabol meg azt sem mondhatom, hogy nagyon jo volt az illata... a lus*-rol annyit, hogy melysegesen hanyingerem van a bolt szagatol, tokmindegy, hogy hol vagyok, ams, cork, dublin, malaga etc...boaaaaaaa!!! ott egy jo termeket talaltam, a masszirozos olajos szappanformaju izet, megdorzsolod es masszazsolajja olvad, na az isteni ( en csak fahejas elojateknak aposztrofalom :D )

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 16:52:56

@BariKarika: A fahéjas előjáték nekem a tejbegríz meg a szilvásgombóc...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 17:19:31

@BariKarika: @LepkeReloaded: Na jó!
1 nőci kérte, mondjam el, hogy lehet vizeletből lúgot csinálni, és eskü, hogyha elmondom a titkot, nem fogja eladni a szappant, csak ő fogja használni. Valahol olvasta, hogy 2000 évvel ezelőtt az egyiptomiak ebből csinálták. Szóval, ez lett volna a pisiszappan! Mondtam, hajrá!-akkor ahol olvastad, ott kérd a receptet. Nem nyugodott bele, még kérte más blogon is, hát az első sokk után hemperegtünk a röhögéstől.
Bika spermájából is kértek már többen is, azért tőlem, mert én itt lakom, és a svájci tehenekben megbíznak. Ajánlottam keressék fel a svájci spermabankot, ott biztos van választék is, mert hogy én nem tudom hogy kell a szomszéd legelőn a bikákat spermaadásra kényszeríteni, sajnálom, nem értek hozzá!
Aztán volt aki az esküvőjére a menyasszonyának akart swarovski kristállyal kirakott szappant. Meghatározta milyen színű, méretű, csiszolásúak legyenek, hány darab, és persze a szappan színét formáját mindent. Nem volt piti a pasi, kb 2-300 ezer forintból kijött volna a cucc! Mondtam menjen vegye meg, hozza, és megcsinálom. Na itt jött az ördögűzés, hogy én mit képzelek, hogy majd ő ennyi pénzért vett cuccot a kezembe ad? Hetekig szidott mint a bokrot!
Szoktunk agyagos szappant csinálni, lett 1 látogatónk, az Agyagos Rózsi, ez lett a neve, kiokumlálta, hogy én milyen csaló vagyok, mert az erdőben az agyagos föld, pont jó lesz, és ingyér van, egyébként meg belinkelte a téglagyár honlapját, hogy onnan vegyen mindenki agyagot! Elmondom nektek, megindult a sok elmebajos agyagért a téglagyárba, ott meg rohamot kaptak, hogy meghülyült-e a nép? Nem tudtad nekik megmagyarázni, hogy nem véletlenül kerül ott 120 forintba, amit mi használunk meg 10-20 ezerbe!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 17:34:45

@dömbi: Nemigaz, nemigaz, nemigaz... pisiszappan... agyag....áááááá..... folytasd, ez megfizethetetlen! :D

BariKarika 2012.06.12. 17:39:17

@LepkeReloaded: azt erdekes lenne a pasijaimba masszirozni :)))

BariKarika 2012.06.12. 17:42:00

@dömbi: :D basszus, tenzleg alacsony az a rohadt kerites :D
egyebkent bikaspermat nem egyszeru szerezni, eloszor is szukseged van hozza egy honaljig ero gumikesztyure ...:)))

Hurri Kán 2012.06.12. 17:59:13

@dömbi:
Megnyugodtam, nem csak itthon idióták a megrendelők. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 18:00:15

@BariKarika: Te, sosem lehet tudni, ha igazi ínyenc a pasi, elalél a tejbegrízes masszázstól... meg azt le is lehet nyalogatni... no, itt megállok. :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 18:19:09

@LepkeReloaded: márpedigezmindigaz!!!

@BariKarika: csak nem gondolod, hogy majd nekimegyek a bikának? akinek kell, szerezzen! mondjuk, én vadul ajánlgattam, hogy olcsóbb, és egyszerűbb, saját pasit szerezni, aztán azt kenegesse magán ahova tudja, meg akarja.

@gyvy: ezek otthoniak voltak. itt el se jutsz velük idáig. itt megreked a dolog ott, hogy minimum 1 évig bizonygattam, az egyetlen cégnél, ahol lehet kapni lúgot, hogy nem vagyok szellemileg retardált, nem állok gyámság alatt, nem vagyok ön és közveszélyes, itt lakom, teljesen hivatalosan, ezért szépen kérem engedjék meg időnként, hogy itt vegyek NaOH-t. Mire ide eljutottam, addigra már kételkedtem a saját éppelméjűségemben is. Gondold el, mikor bemész a patikába, kérsz NaOH-t, mondod, hogy mihez kell, erre közlik veled, hogy, ha esetleg nem tudnád, akkor svájc fejlett ország, és itt lehet kapni szappant, meg tusfürdőt a közértben is, olcsón, az emberek itt már régóta azzal tisztálkodnak. Egyébként meg hogy gondolod, biztos azt se tudod, hogy az méreg, és ilyet itt nem adnak, csak különleges engedéllyel a gyárban.
Szóltak már rám, hogy nem szedhetek le a réten, ami itt legelő, 3 szál virágot, mert ha azt letépem, akkor az már nem virág, hanem széna, és mint olyan az minden esetben a teheneké! Egyébként cickafarkról volt szó!

Hurri Kán 2012.06.12. 18:23:27

@dömbi:
Azt hittem, amit írtál, kinti élmények. :)
Svájciakból amúgy simán kinézem ezt a mentalitást. Nem a rugalmasságuk miatt szeretjük őket. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 18:41:10

@dömbi: Tényleg folytasd, ez minden pénzt megér... a bikaanyagra vágyó alakot meg iiiiiistenien helyreraktad... megint nagyon nevetek!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 19:51:49

@gyvy: ja, azt még hozzátenném, hogy az említett gyárban, nem vehetek illóolajat, mert nincs aromaterapeuta végzettségem.
@LepkeReloaded: azt tudd, hogy ez így leírva jó poén, de képzeld el, mikor vadidegen embereket hetekig győzködsz, hogy köszönöd, de nem, nincs annyi pénze amennyiért én a bikáktól spermát intézzek, és sajnálom, nem, de még most sem tudom a hatását mert nem próbáltam még ki, és nem is fogom, egyébként meg ha hozzájutnék, eladnám valami bocicsinálónak.

Megkeresett 1 pasi, hogy, vérző aranyere van, mit csináljon vele? Mondom, menjen el orvoshoz, de dől a vér belőle, várjak, rögtön megmutatja! Ne röhögj! Mondom, JAJJJ NE!!!, de, ő igen, mert nagyon vérzik! Fél órán keresztül győzködtem, hogy mégis mit gondol, nem vagyok proktológus, 1100 km-re vagyok tőle, mit tudnék vele csinálni?
A végén a pasim elküldte a francba, és kinyomta a skypét.

BariKarika 2012.06.12. 20:37:42

@dömbi: :))) jajj, verzo aranyer! Skypeon!!! :DDD ez nagggyon komoly :DDD egyebkent nem tudom mit kattognak az "orokitoanyagon", tenyleg, ha kell valakinek akkor szerezzen pasit maganak, vagy menjen le egy buzibarba :)
ezek utan a Harcosok Klubja teljesen ok ( gazdag nocik zsirleszivasanak eredmenyebol fozott szappan, majd jo penzert nekik eladva) :)))
@LepkeReloaded: lehet bennem van a hiba, de a kajas sexre nem kattanok, marmint a tejbegrizesre :S a mezesre sem, egyszer baromi ejszakam volt miatta, reggelre kb ugy ereztem magam mint akit temetni keszulnek, mumifikalva ( ha, tenyleg, te mondtad a mezes mumiat! Na tessek!) ramcsavarodott es ramragadt a lepedo :S

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 20:47:57

@dömbi: Sajnos tudom, néha én is szembesülök a tömény emberi butasággal, nem mindig egyszerű kezelni a helyzetet... persze utána tényleg jó poén a legtöbb történet, de ott és akkor nagyon észnél kell lenni, hogy ne szakadjon el az a közmondásos cérna. :-/
@BariKarika: Háááááá... nem dolgozott precízen az a pasi, nem lett volna szabad maradéknak maradnia! Szégyen rá, utólag is... a "mézes bárány lepedőtekercsben" pedig nem lesz klasszikus recept, attól tartok.

BariKarika 2012.06.12. 20:51:48

@LepkeReloaded: banyeg egy egesz flaska mackomezet(!!!hihihi!!!) ellocsapocsaltunk! :D szerinted? ki tud annyi mezet megenni??? :D jajj istenem, most nagyon rohogok :D de reg volt :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 20:55:31

@BariKarika: Istenem, de extrahülye tud lenni az ember, amíg fiatal... *fátyolos szemekkel nosztalgiázva bámul a semmibe*

BariKarika 2012.06.12. 20:56:53

@LepkeReloaded: ah, en harmincon tul is nagyon hulye tudok lenni :)))

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.12. 21:05:19

@BariKarika: Nagyon helyes, a nevetés fiatalon tart, jobban konzervál, mint a méz! :D Amíg el nem felejtesz játszani, addig nincs túl nagy gond.

süllőcske 2012.06.12. 21:06:25

@BariKarika: Khmm, nincs egy pálinkátok? Nem baj, ha mézes is. Ezen még gondoláznom kell.

BariKarika 2012.06.12. 21:18:16

@LepkeReloaded: ja, igen, a nevetes, nagyon fontos..es igen, jatszani is kell...:) nincs is annal jobb, neha ugy erzem komolyabbnak kellene lennem, de keptelen vagyok ra! Nalam a humor egy vedekezo mechanizmus, de a csaladomnal is...( a nagyapam temetese utan kollektive leultunk es megneztuk a Shrek 2-t, igen, sirtunk es rohogtunk...gaz? szerintem nem, alszentkedhettunk is volna, de a nagyapo egy vicces figura volt es kesz :) )
@süllőcske: mi az a gondolaznod kell? Min? :)

mellesleg a buena vista filmet nezem ( hallgatom ) eppen, jajj ez a zene! Szerintem jovore megyek cubaba :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 21:19:04

@süllőcske: Nekem van, milyet kérsz?
@BariKarika: Hívjál, ha ráérsz, bár lassan jön a pasim, akkor vele kell foglalkoznom.
@LepkeReloaded: Konferenciaduma skypén, érdekli a Pillangókisasszonyt?

Ti is igyatok valamit, én fizetem! Nálunk ma nagy nap van!

BariKarika 2012.06.12. 21:23:07

@dömbi: bocs, most nem ok, filmnezes kozben a lakotars elmenybeszamol meg kepeket mutogat, most jott meg Perubol ( na az a hely sem semmi!)
De valamelyik nap megoldjuk ok? :) A sos szappanod nagyon erdekelne, most epp homemade borradirt hasznalok, rohogj ki de imadom, vanilias kremtusfurdo, mez, fahej es kavezacc ( a nespresso kapszulakbol), egyszeruen IMADOM!!! :) a babapopsi dorzspapir az enyemhez kepest ;)

süllőcske 2012.06.12. 21:30:33

@BariKarika: Nos, ezen a gazdag, női zamaton.

BariKarika 2012.06.12. 21:34:06

@dömbi: mi a nagy nap? szulinap? a tied? :)
@süllőcske: ok, gondolazgass csak, de a mentomellenyt ne feledd :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 21:49:16

@BariKarika: Kisfiam szülinapja. Nincs itthon, ezért ma engem ünnepelünk, mégiscsak én vagyok az anyja! Ok, a pasim meg az az apja, de az Anyja, ugye...!

BariKarika 2012.06.12. 21:52:05

@dömbi: boldog 'szules' napot :)))
Hu, szerintem posta lesz belole, majd megbeszeljuk a reszleteket ok? :) es ki sem rohogsz a testradiromert? kv-s cuccot te csinalsz egyebkent? :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 21:55:14

@BariKarika: Köszi, átadom.
Kávést persze hogy csinálok, szappant is, radírt is. Majd ha beszélünk mondom a receptet radírozáshoz.

süllőcske 2012.06.12. 21:55:56

@BariKarika: Gondolázni=dondolkodni, természetesen.

BariKarika 2012.06.12. 21:56:01

@dömbi: ok, nagyon koszi :) ( a boldog szulesnap az neked ment am ;)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.12. 21:58:05

@BariKarika: majd ha használt, akkor köszönd!
már nem tudok olvasni se, a fene belélyje!