Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Saslik

2012.06.10. 07:00 Waka

 

Már pénteken megkezdem az előkészületeket, a piacon megveszem az alapanyagot. Karaj, hosszú, de azért ne nagyon tarjásodjon a vége, kenyérszalonna, füstölt kolbász, nem túl száraz, de azért némileg szikkadt, ne essen szét, ha elszakad a héja. Vöröshagyma, kisebb, lehetőleg szép kerek, aminek talán csak egy „bele” van. Hazacipekedek, karaj kicsontoz, vékonyan felszel, a Stubai szépen dolgozik, hoppá, Salvequick. Egy szeletből 4-6 „kocka” jön ki, ilyen-olyan fűszersó, be a frigóba, a holnapi viszontlátásra.

Egy ügyes TMK-s - a Nagy Gyárból - készítette a sasliksütő apparátust ráérő idejében (munkaidőben). Pillangós csavarral pillanatok alatt felállítható, összecsukható, szétnyitható, földbe leszúrós állvány, hozzá pofás nyársak, kis fanyéllel, a megfelelő helyen ellapítva, hogy ne forogjon el. Akkoriban még a faszenes grill valami úri huncutságnak tűnt, csak nem fogok egy erdő közepén faszénnel pöcsölni.

Szombat, második fázis. Kései reggeli, italnagyker, beszerzés, kis kóla, sok vörösbor, temérdek fehér. Mi az, hogy nem tudsz ötezerből visszaadni? Oké, elmegyek váltani B+. Kocsma, höhö, Rótcsildék unikumoznak? Jól van. Ötbetűs market. Egy pénztár, irdatlan sor, doboz cigi rendel. Néz rám, mint gyújtogató a vizes szalmára. Oké, akkor még egy Orbit. Hazafelé kocsmáros, pianepper kifizet. Nagy levegő, és hozzákezdek. A szalonnával nincs gond, felszelem, a kolbász sem problémás, aztán jön a hagyma. Kézben tartva óvatosan vékonyra szelem, hogy egyben maradjanak a karikák, persze szétesik pár. Kisfröccs, ide a nyársakat. Szalonnabőrke kezdésnek, utána a többi. Szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, kisfröccs, szalonna, hús, kolbász, hagyma, végére újabb szalonnabőrke. Cicába, elfogyott a hagyma, pedig kurva sokat vettem, boltba le, hozok egy kis biztonsági kolbászt is. Újra szalonna, hús, kolbász, hagyma, kisfröccsökkel tarkítva. Alig 2-3 óra, és hipp-hopp készen is vagyok a tizenöt nyárssal.

Összemálházom a javakat, ebéd, ejtőzés, aztán megjönnek a serpák. Igazságosan szétosztom a csomagokat, és megindulunk a Kiserdőbe. Ahol most az ötbetűs áruház terpeszkedik, akkoriban a VEMÉVSZER, vagy mi az ördög, még korábban meg VÁÉV 2. számú építésvezetősége volt. Na ez mögött, az erdőben lévő nagy tisztáson, a Kádercsúszda (volt pártiskola) mellett tartjuk a murit. A hajdani padokból és asztalokból akad még néhány, amit még nem gyújtottak fel, vagy vertek szét a helyi tahók.

 

 

 

Wise és Pocket már a tetthelyen van, és dévajul kergetőzik, láthatólag már nem szomjasak. Na, fütyikéim, ha ennyire tele vagytok energiával, éppenséggel szedhetnétek némi fát a tűzhöz, itt a balta. Gyorsan felhörpintenek egy nagy adag leót (VBK), és mennek is a susnyába. Előveszünk két műanyag zsákot, gyorsan összekapkodjuk a nagyja szemetet, ketten el is sompolyognak vele a lakótelep felé, hogy belecsempésszék valamelyik társasház kukájába. Összeállítom az állványt, a két rőzsegyűjtő előkeveredik egy nagy kazal fenyőággal. Idióták, ha azzal rakok tüzet, olyan lesz a kaja, mintha vasúti talpfát nyalogatnátok. Gyorsan isznak még egyet, én meg a baltát veszem el tőlük sebesen, rohamosan hanyatlik az állapotuk. Nem telik el öt perc, lelelkendezve jönnek vissza, egy kisebb TÜZÉP telepet cipelve. Valamelyik leleményes melós a kerítésen kívül készítette össze a dugárut: széldeszka, tetőléc maradék, gerendavég, csupa érett fenyő. Kaja alá ez sem igen jó, de majd meglátjuk. Szerencsére beesik A, az őserejű agrárértelmiségi, felkapja a baltát, és percek alatt új tisztást vág az erdőbe. Tüzet gyújtunk, rakjuk feszt, várjuk a parazsat.

A két töketlen közben kinéz egy fenyőfát, és felmásznak. Aztán ülnek fenn, és fingjuk nincs, hogyan kéne lejönni. Pocket végül nagy nehezen lekínlódik, pár négyzetdeciméter horzsolással megúszva. Wise-t rövid tanakodás után lerázzuk, A elkapja.

Megsül a saslik, papírtányér, kenyérke, hozzálátunk. Wise megragad egy nyársat, fogaival belemar, majd bebassza a bokor alá. Éktelen düh fog el, egy pillanatra majdnem elvesztem a józan eszem, ez a pöcs talán még életében nem állt ilyen közel hozzá, hogy valaki felkoncolja. Fél napig kínlódtam, szeleteltem, pácoltam, tűzögettem, ez a részeg barom meg eldobja. Leüvöltöm a fejét, kábé, mintha egy galagonyabokorral kiabálnék. Lassan megnyugszom, hagyom a picsába, leülök enni.

 

Wise meglehetősen sajátosan viszonyul az iváshoz, először gondosan seggrészegre issza magát. Rendes ember ugyebár ilyenkor elfekszik, na, ő nem, robotpilótára kapcsol, és iszik tovább, nagyjából ugyanolyan intenzitással. Részegebb nem lesz, csak orbitális baromságokat művel, és később semmire nem emlékszik. Teljes menetfelszerelésben 40 kiló, egyszer felcsatolta a karórámat a megfeszített bicepszére.

Falatozás után a tűz köré telepszünk, iszogatunk, beszélgetünk. Wise nem bír magával, lehántja magáról a susogós Sergio Tacchini tréningfelsőt meg a Lacoste pólóinget, és belevágja a tűzbe. A, remek reflexszel kidobja egy bottal a tűzből, és gondosan megtapossa, aztán hosszan anyázik, mert az olvadt műanyag ráragadt a csukájára. Rövid temperálódás után egy bicskával kinyiszáljuk Wise igazolványát és kulcsait az alaktalan poliészterből. Megered az eső, igazi nyári eső, a tűz fényében mintha megannyi kristály potyogna. A fűrészáruból megrakjuk a máglyát, ég, mint Zsana, nincs az az eső, ami eloltsa.

Wise-nak kisvártatva ismét elkezd mozgolódni a kukac a seggében, odamegy A-hoz, és a vállába bokszolgat. A a harmadik ütés után felkapja, és eldobja, persze a tűzbe, de Wise csurom víz, meg egyből ki is hengeredik a parázsból, semmi baja nem lesz. Kisvártatva velem folytatja a kekeckedést, nagyon elegem van már belőle, kapásból a vállába csapok, nagyot, az ütés lecsúszik az izzadt, vizes bőrről, és kegyetlenül állcsúcson baszom. Egy nyekkenés nélkül összeesik, betakarjuk, meg ne fázzon.

Oszolj van, a két szerencsétlen, aki Wise környékén lakik, felnyalábolja az ázott legényt, és elindulnak vele. Tulajdonképpen jóhiszeműen jártak el, de Wise felesége Vipi (vipera) miatt nem merték felvinni a negyedikre, letámasztották a kapuban: itthon vagy! Nagy baj végül is nem történt, nem volt olyan nehéz átlépni a nyeszlett Wise-t, aki reggel nyolckor ébredt fel a lépcsőház ajtaja előtt a lábtörlőn.

167 komment

Címkék: grill nyárs saslik

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr354565661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.10. 15:31:33

@Mitzi von Küche: mondjuk szerintem a vérzésnek rég el kellett volna állnia.

Pinka-Panka 2012.06.10. 15:40:33

@Mitzi von Küche: persze, az így van, de hidd el, nem látszik rajtad, hogy kórházban voltál - ami szerintem meg igenis nagy dolog:) Plusz kiló?? - nem vészes az sem:)

Pinka-Panka 2012.06.10. 17:33:05

Ó hát ma milyen egyedül iszogatok itt a kocsmában - itt a meccs mindjárt:) Jó szurkolást aki nézi...

Pinka-Panka 2012.06.10. 17:40:34

@1kutya: hát én meg magamat szolgáltam ki, alig tudtam a pezsgőt is kinyitni egyedül...innék az olaszokra, de félő, hogy zamekolnak:))

Pinka-Panka 2012.06.10. 17:51:30

@Mitzi von Küche: ők is győznek, már most tudom a ma estén:)

Imre apó 2012.06.10. 18:28:29

@1kutya: Jó kis házigazda vagy cimbi:):):)
gondolom este beájultál:):)

medvedr 2012.06.10. 19:28:59

Klassz a saslik. Az ilyen balfékek, mint amikre példát hozol az írásodban, ált. szórakoztatóak, egy darabig. Én spec. hamar megunom amikor valakivel minden buliban baj van, ápolni és/ vagy leverni/védeni kell. Szerintem az ilyen srácoktól (lányban nem láttam ilyet, de biztosann lehet) szabadulni kell, legalábbis a bulizást illetően.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 19:29:25

Hali!

Kérek szépen gyors segítséget! Valaki tudna gyorsan küldeni 1 linket? Állítólag a TV2-őn hamarosan lesz 1 riport amit nagyon szeretnénk látni!

medvedr 2012.06.10. 19:36:50

@BariKarika: Eű végzettségem nincs. Jódozd le, pld betadine oldattal kösd be, 3-4 naponta kötéscsere. Ha láttad az inakat vagy az ujjizület tokját, orvos! Az egyenes sebszél elég fájdalmas, de gyógyul. Ha főldes volt a vágóeszköz vagy a kés pld zöldségpucoló, akkor tetanusz szóba jöhet irány a doki. Ha nincs ilyen esetre biztosításod vagy 1-700 eurod az baj, mert egyszer akkorát fogsz szopni, amihez a képest 35 év a csavargyárban, az üdülés. Na mindegy, fel a fejjel mindenkit érhet baleset.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 19:41:26

@anica inkognitóban: KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!!

TE 1 TÜNEMÉNY vagy!!!!!!!!!

Imre apó 2012.06.10. 19:59:56

Úgy látom (nem látom) PO kolléga kidőlt, vagy gitározik, vagy ijjászkodik.....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.10. 20:04:14

@"Remy": na, ne csináljunk személyi kultuszt! :DD
puszi, Remy! :) most ajánlottam Apónak, hogy előkeresem a buktareceptet..:D akarsz buktát enni?:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.10. 20:09:33

@"Remy": oké, akkor rábeszéljük, süsse meg...:DDDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 20:31:13

Na, most akkor!
@Waka: Szuper írás, jó hogy vagy nekünk!
@Mitzi von Küche: Igazán csinos vagy!A frizurád olyan mint az enyém, csak más színű. 1000 ember közül is azonnal és biztosan rád mutatnék, hogy , ott az a hölgy tuti fogorvos!
@Babette_: Mi történt a vizsgán amitől ennyire ingerült lettél?
@BariKarika: Nahát-nahát Bari! Vigyázz magadra!!!
Küldenék a csodakenőcsömből, de mire odaérne, addigra kinőne a 6. újjad is.
@anica inkognitóban: Neked köszi a tudósítást!
1 szónak is 100 a vége, legközelebb én is ott akarok lenni!

Imre apó 2012.06.10. 20:34:34

@dömbi: Ha azt írtad volna, hogy "ott leszek", az lett volna az igazi:):):)

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:38:16

@Imre apó: ne vess meg érte, de én a nicked alapján egy idős úrra gondoltam:)

Imre apó 2012.06.10. 20:40:48

@Pinka-Panka: Ami igaz az igaz, csak annyi vagyok amennyinek érzem magam, 55 évesen már majdnem öreg, de még bírnám, csak a gerincsérvem nem:):)

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:42:18

@Imre apó: ennél nagyobb bajod ne legyen sosem, az pedig jó, hogy nem érzed magad annyinak - én sem, ez a szerencsém:)

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:42:59

Nagyon jó volt a meccs, végre egy lendületes mérkőzés:)

Imre apó 2012.06.10. 20:47:33

@Pinka-Panka: pedig vannak még, de azokról nem veszek tudomást:):)

Meccset nézni?????.......no no no :):) focizni inkább

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 20:47:58

@Imre apó: Igen, ha akkor lesz amikor én otthon leszek.

@Pinka-Panka+Apó, öreg az országút, meg a gyerekeink!

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:49:51

@dömbi:ígyy van, mi csak fiatalodunk:)
meggyógyult már az ajkad?

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:50:48

@Imre apó: én nem tudok focizni, de nézni még tudok:)

Imre apó 2012.06.10. 20:51:07

@dömbi: Akkor úgy kell majd tervezni, az ilyet nem szabad kihagyni. Jó ám azt tudni, hogy ki van a nikk mögött:):) :D:D:P

Az országútnak is rossz, csak nem tudja elmondani:):)

1kutya 2012.06.10. 20:51:10

no újfent jóstét.

@Imre apó: nem, Andrásékkal beszélgettünk a teraszon a vihar kitörtéig, aztán reggel 7-kor már fent voltam.

most kiteszem Daró posztját, még csevegünk:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.10. 20:51:47

@dömbi: az eleve vérforraló, hogy egy szóbeli vizsga úgy kezdődik, hogy írnod kell egy zh-t, és ha az sikerült, csak akkor állnak szóba veled.
aztán az is vérforraló, hogy a pontozásnál mínusz pontokat adnak.
továbbá mindennek nem tudod a szabályait, mert nem mondják el, és a papíron sincs rajta, hogyan pontoznak.
de az alábbi történet kiverte nálam az úrinő biztosítékot.
példa "húzd alá a felsorolásban a lófaszokat. ikszeld be a szamárfaszokat is."
mindezek után ha egy szamárfasz lófasz is, de te csak beikszelted, de alá nem húztad, nem ám úgy számol, hogy beikszelted +1 pont, nem húztad alá -1 pont. nem. az egész -1 pont.
és amikor halálos jómodorral rákérdezel, olyan pofát vág, hogy az anyja elővenné a sodrófát.
aki félig se töltötte ki a kérdéseket, bejutott, nekem emiatt a hülye felsorolás miatt nem lett elég pontom. szarízű béka, de lenyelném, ha legalább lenne vizsgaidőpont, vagy bővítenék a helyeket. de nem, mert "úgyis mindig lemondja valaki és nincs teli". de az istenit, én nem egy nappal előtte szeretném tudni, hogy megyek-e vizsgára. főleg, hogy jelentkezni csak előtte nap délig lehet, lemondani meg utána is.
most mesélték, hogy másik évfolyamon 23-ból ugyanebből a tárgyból mindenkit kivágtak.
ezért tart itt az ország, de tényleg. kurva közigazgatás.

egy méltóságteli legfelsőbb bíró tanár, meg egy ügyész meg olyan normális tud lenni, hogy elámulsz.

de ezek a geci hatalmaskodók, na ezek nem.

na, úrinő ON

Imre apó 2012.06.10. 20:52:38

@Pinka-Panka: Én nem tudok, de szeretek, de nézni azt nem szeretem, biztos azért, mert magam se szeretném látni amikor focizok:D:D:D

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:54:06

@Imre apó: de én megnézném azt is:) Jó sport az nagyon:)

Pinka-Panka 2012.06.10. 20:54:18

@Imre apó: de én megnézném azt is:) Jó sport az nagyon:)

Imre apó 2012.06.10. 20:56:59

@Pinka-Panka: Azt, hogy hogy focizik?? ne tedd ki magad annak a kihívásnak, mondjuk mulatni biztos lehetne rajtam:):):)

Pinka-Panka 2012.06.10. 21:00:40

@Imre apó: jut eszembe erről, hogy egyébként én egy ilyen meccsen nagyon jól szórakozom a szurkoló tábor örömén gól esetén - arról nem is beszélve aki lővi annak mámorát:)) Nagyon jó látni, ahogy tudnak örülni egy ilyen gólnak a férfiak:))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.10. 21:01:42

@anica inkognitóban: Anica, az almalekvárod olyan csodás, hogy desszertként fogyasztok belőle 1-1 kiskanállal - és hamarosan én is készítek néhány üveggel, hiszen a recepted immár közkincs ezen a blogon. Köszönöm!
@dömbi: Kedves vagy, de nem születtem annak.
Jó meccs volt, igazságos döntetlen.

Imre apó 2012.06.10. 21:04:44

@Pinka-Panka: A szurkoló táborokról megvan a véleményem, nem mindenkiről, de azokról tudod. Utoljára Apám vitt ki Vasas Dózsa meccsre a Fáy utcába 1966 --ban, na akkor voltam életemben először és utoljára:)

Pinka-Panka 2012.06.10. 21:07:19

@Imre apó: sajnos van aki olyan, én számtalan meccsen voltam anno - igen jó hangulatban és kedves emberekkel, igaz nem a B középben ültem:)
A mai meccsen öröm volt látni különösen a spanyolok örömittasságát a lelátón:)

Pinka-Panka 2012.06.10. 21:08:55

@Mitzi von Küche: az eperdzsem nekem is finom lett..
még sosem bontottam fel a frisset, de ma megtettem - hát finom lett nagyon:)

1kutya 2012.06.10. 21:11:52

@Imre apó: nah, poszt kitéve, milyen volt a pulykaparty?:)

1kutya 2012.06.10. 21:13:23

@Imre apó: ja, itt maradt bontatlanul a csokitorta! ha nem haragszol, a kisebb adagot elvitettem Andrással, a nagyobbat meg megesszük:)

susztertangó 2012.06.10. 21:14:07

@BariKarika: Konkrétan a lepisilésre gondoltam.:-))

Imre apó 2012.06.10. 21:15:16

@1kutya: Mi csak végig bámészkodtuk, aztán mentek egy kört a doggemmel, utána haza, nem tudom mi lett a vége, fáradtak voltunk. Sokan voltak, jó illatok ennyire emlékszem:):)

Imre apó 2012.06.10. 21:17:03

@1kutya: Amit adunk azt szívből adjuk, utánna a te dolgod, hogy mit csinálsz vele, egs, remélem finom:):)

1kutya 2012.06.10. 21:21:14

@Imre apó: ja, nem azért írtam, csak neked, vagy Remy-nek eszébe juthatott volna a slambuc után (bár úgy el voltunk telve, mint a fene:)

Imre apó 2012.06.10. 21:25:15

@1kutya: Hazafele eszünkbe jutott, de már messze jártunk, ne nem baj:):)

_Remy_ 2012.06.10. 21:27:06

@Babette_: Nem lehet, hogy te értetted félre? Húzd alá a lófaszokat, ikszeld be a szamárfaszokat, amennyiben a lófasz szamárfasz is akkor húzd is alá, meg ikszeld is be, de ha csak szamárfasz akkor csak ikszelni kell. :DDD Mert úgy már más a helyes válasz!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 21:35:02

@Pinka-Panka: Köszönöm, igen, minden rendben.
@Imre apó: Ezeket mondom én is...
@Mitzi von Küche: Ezt majd kifejtem, ha találkozunk.
@Babette_: Pedig mi kollektív szorítottunk ahogy csak bírtunk. A leírtakon én meg sem lepődök...

BariKarika 2012.06.10. 21:35:23

@medvedr: Citromolajos volt, az antiszeptikus :) Van biztositasom, de itt mindig kell az orvosnal fizetni, 50 juronal kezdodik, megmondja, hogy chest infection-od van, majd ramutatok, hogy szerintem meg tuszos mandulagyulladasom, mondja, jeee, tenyleg, ez itt az egeszsegugy :)
Nem latok inakat, csak nemi husit :P

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.10. 21:44:14

@BariKarika: Nem lesz semmi baj, csak nem kell sokat bántani, hagyni kell tiszta körülmények között gyógyulni. Bizony, a magyar egészségügy egyáltalán nem rossz a körülményeinkhez képest. Más (fejlett) országokban már sikerült lezülleszteni az átlagos ellátás színvonalát: elsőrendű ellátás csak nagyon drágán kapható.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.10. 21:55:13

@"Remy":

nyelvtanilag a "húzd alá a felsorolásban a lófaszokat. ikszeld be a szamárfaszokat is."
nem ugyanazt jelenti, mint a "húzd alá a felsorolásban a lófaszokat. a szamárfaszokat ikszeld is be."

de mondjuk én nyelvbuzi vagyok:)

süllőcske 2012.06.10. 21:55:49

Tiszteletem mindenkinek Szegedről. Köszönetem minden résztvevőnek, ki a tanácskozáson megjelent. Különösen a vendéglátónak +köszönésünk.
Nem dőlt ki PO sem, reggel már liba és csirkemelleket füstöltünk, ebédre pacalcsorba készült. Még kevéske gombát is találtunk, meg egy érdekes valamit, ami még egyelőre titok.
Csodás volt ez a három nap, vagyis csucsu.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 21:57:29

@1kutya: Az elkerülte figyelmét kategoria!
Hol a fotó a slambucról, a tortáról, a pitéről, és a halsalátáról????????????????????????????

süllőcske 2012.06.10. 21:59:58

@dömbi: Halsali:- posztocska.
Fotók tömege rostáláson.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.10. 22:00:48

@süllőcske: Na..., csak nem??? Mit találtál, tele bukszát, nyertes szelvényt?

süllőcske 2012.06.10. 22:03:18

@dömbi: Majd kiderül, még fel kell dolgozni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.10. 22:04:04

@Mitzi von Küche: egészségedre!:) cukorral tényleg lehet spórolni, de ezt mondtam is...
@süllőcske: te. atombomba, te! :)))))))))

1kutya 2012.06.10. 22:09:26

@süllőcske: örülünk, hogy épségben hazaértetek, finom volt a halsali (ha csinálsz róla posztot, nem lövöm le:), a műanyagokat majd kinyalva eljuttatom PO-nak:-DDD

süllőcske 2012.06.10. 22:23:59

@1kutya: Egy aprócska tévedésre hívnám fel a figyelmet. A képen egy durbincs(varsinta) tartózkodik. Ki ez a lükepék, aki megtéveszti a halakat megismerni vágyókat. (Kérésre halanatómiai részleteket szívesen elmondok).

Hurri Kán 2012.06.10. 22:27:19

Jó estét. :)
Látom, mindenki jól van a tegnapi megpróbáltatások után.

Ha jól tévedek, süllőnek és durbincsnak a hátúszója pl. egészen más, ami már ilyen törpe korukban is jól látható. :)

1kutya 2012.06.10. 22:32:31

@süllőcske: nem kell autentikusnak lennie, de jópofának láttam és passzolna:)

1kutya 2012.06.10. 22:33:13

@gyvy: az én avatarom se kutya (sic!):-DDD

süllőcske 2012.06.10. 22:34:51

@gyvy: Szia. Egy pötty oda. A süllőnek osztott hátúszója vagyon.
A szájsarkája pedig túlér a szeme vonalán. A szemecskéje lejjebb szokott lenni. Allkapcája alul erősebb. Törzse hosszabban hengeres. stb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.10. 22:37:14

Waka, nagyon tetszik a posztod. Azt a részeges disznót én valószínűleg felkoncoltam volna már az elején!
A saslikot imádom, de úgy, ahogy az örmények csinálják:
Birkahúst felkockáznak 3x3 cm darabokra. Nagy kondérba rengeteg hagymát vágnak rétegezve a hússal és alaposan megsózzák. És: rengeteg őrölt fahéjjal fűszerezik!!! Semmi más fűszerre nem emlékszem. Alaposan összekeverik (láttam helyet, ahol kevés borecettel ízesítették, de ez ritka volt) és a húst ebben a pácban hagyják állni vagy egy fél napig, majd az utcán kis faszenesen csak magában sütögetve árusítják. Tehát se hagyma, se szalonna, sesemmi - csak a hús hússal. Hasonlót ettem náluk étteremben is, ott kevesebb légy volt ...

Hurri Kán 2012.06.10. 22:37:34

@1kutya:
No de arra senki se mondta, akár süllő, akár durbincs. :)

@süllőcske:
És a durbincs legfőképpen nem nő meg 2 kiló körülire, amikor a legjobb a tepsiben.

süllőcske 2012.06.10. 22:38:23

@1kutya: Tényleg édes. Csak a két halnak más a "szellemisége", ezért inkább lerajzolom.(Már próbálgattam, de nem sikerült jól)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.10. 22:40:08

@dömbi: Halsaliról nem lesz, megettem az egészet időben :)

süllőcske 2012.06.10. 22:41:14

@Andrass9: Szia, Főnök. A churuttal találkoztál örményföldön?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.10. 22:44:42

@gyvy: Viszont cserében, ha fogtál egyet, menj haza - más halat ott már nem fogsz (legalábbis nekem ez mindig így volt)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.10. 22:45:22

@süllőcske: Fogalmam sincs, mivel nem tudom mi az :)

1kutya 2012.06.10. 22:45:24

@Andrass9: még van egy kevés a hüttőben, lefotózhatom:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.10. 22:46:32

@Babette_: Vége lehetne már ennek a vizsgaidőszaknak!

1kutya 2012.06.10. 22:46:55

@süllőcske: rajzolj! (a kések meg már beizzítva:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.10. 22:48:32

@1kutya: Erre te meg beletrappolsz .... Politika uram, politika! (A szó eredeti jelentése "udvarias" - legalábbis az angolban)

Hurri Kán 2012.06.10. 22:50:15

@Andrass9:
Durbinccsal még nem is annyira jártam így, mint törpeharcsával. Az tényleg istencsapása horgászat közben. Eddig ahol volt, mindenhol a hajam hullott tőle, mindegy, fenéken, vízközt, hol próbálkoztam. Szerencsére utóbbi időkben mintha kevesebb lenne belőlük, elég jó csapdák vannak már ellenük.

süllőcske 2012.06.10. 22:52:55

@Andrass9: A paptetű áradásban eszik, amikor a látására hagyatkozó süllő nemigen.
A churut spéci négy héten át kidolgozott aludttejet petrezselyemzöld darálékkal kevert, megszárított, afféle "leveskocka". Levesekbe reszelik, umami.

1kutya 2012.06.10. 23:00:37

@gyvy: gyere el sógor faterjának stégjére a keletire, foghatsz annyi törpét, amennyi jól esik! egyébként nálunk a gyerkőcök szeretik, tepsiben megsütve, minimál fűszerezéssel... (volt úgy, hogy a közel 2 kiló halból sógorral csak a szálkákat szopogattuk, a három törpe befalta mind:)

Hurri Kán 2012.06.10. 23:02:51

@1kutya:
Hát fogja őket, akinek két anyja van. :) Íze tényleg jó, kár, hogy nem szeretem, tehát ez sem motivál. :)

1kutya 2012.06.10. 23:07:30

@gyvy: így jártál:)

...esik...

Hurri Kán 2012.06.10. 23:14:50

@1kutya:
Ha lennének szép keszegek, netán sügér, esetleg csuka, persze minnyár más lenne a helyzet. :)

Hurri Kán 2012.06.10. 23:15:58

Nálam még nem esik. Tegnap volt egész helyre kis égzengés.

susztertangó 2012.06.11. 05:40:16

@Andrass9: A baszturma se kutya.Még "odaát" írtam, hogy szoktatok-e, de még Madár(?) is félreértette.Egyébként "odaátról" az jut az eszembe,hogy "....bár felül a gálya, s alul a víznek árja...".Más.
Pestieknek: voltam tegnap a Szimpla Kertben, Tök jó-bár azt nem láttam. 600 ft 4 cent Unicum, de, nyuggereknek féláron, juhé.@Imre apó:
WWW.PORCKORONG.HU.hu Lehet, hogy ez Neked nem újság,:-(( de MINDENKI MÁSNAK lehet hasznos.

Imre apó 2012.06.11. 06:05:23

@1kutya: indafoto.hu/imreapo/alap_album nekem is vannak képeim a slambucodról:):)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.11. 06:31:16

@Andrass9: Köszi! Azért egészségedre!

@Imre apó: Jó fotók, köszi! Az utolsón mi van?

Pinka-Panka 2012.06.11. 06:39:56

@dömbi: szép reggelt:)
én is azt néztem, egy töltött almára tippelek, de azok a szeletelt valamikre én se jövök rá.
Még reggel van és esik az eső is...

Imre apó 2012.06.11. 06:44:08

@dömbi: Hali

Az régi kép, májjal töltött alma:):)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.11. 06:49:28

@Pinka-Panka: @Imre apó: Nektek is szép napot, meg hetet. Itt azóta is ömlik az eső, még szellőztetni se tudok. Most már tényleg mehetne az aszályos területek felé!
@BariKarika: Hogy van a kezed?

Pinka-Panka 2012.06.11. 06:51:19

Nagyon jó kaja a saslik, bár amit mi csinálunk hurkapálcásat az inkább pintylik - már a terjedelmét tekintve.
Apró falatok egy jó mártással, zöldségekkel - nálunk nagyon megy:)

Pinka-Panka 2012.06.11. 07:04:54

@dömbi: a Medárd bejött úgy látszik egyes helyeken:(

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.11. 07:16:22

@Pinka-Panka: Na de itt már hónapok óta Medárd van...
Találj ki jobbat.
Ja, és itt nem is ismerik a Medárd bölcsességet.

Pinka-Panka 2012.06.11. 07:22:57

@dömbi: nálatok duplán van, leesik egyben most minden, ami eddig nem esett le...
engem az zavar, ha esik még hagyján, de ha beborult ég van egész nap, sötét- azt nem szeretem...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.11. 08:28:41

Hát akkor szomorkodjunk együtt, nemrégiben frissen vetettem (virágcserépbe, virágládába, és nem csak úgy szabadföldbe!) mindenféle saláta- és fűszernövényeket, rukolát, metélőpetrezselymet, egyebet... és a meleg, párás időnek "hála", megjelent a palántadőlés, pusztulnak a kis aranyosaim, viszlát legelés... nem lehetne valahogy ésszerűen beosztani az esőket ott fent?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.11. 08:48:13

@dömbi: Ami nálunk hiányzik, az hozzátok ment. Szerintem te vitted magaddal ....
@Pinka-Panka: A nyári setéten én sem szeretem, csak amig víz jön belőle.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.11. 08:50:02

@Andrass9: Igen, ezt mondja mindenki, amerre megyek viszem-hozom magammal a rossz időt.