Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint 2.600.000-an töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Dikusz: @Andrass9: Nem ijedek meg tőle. :))) Olyan, mint amikor az egyszeri ember elgondolkodik. és azt m... (2019.08.24. 08:44) Tócsni cukkíniből sütőben
  • Waka: @kobold63: Jó, de úgy kell becsomagolnod, hogy ne száradjon ki. Ilyenkor kisebb rothadás beindulha... (2019.08.23. 19:19) Lila leves
  • Kumari aki Nilüfer: @Dikusz: Én is a családi videókat sajnálom, a filmek lassan pótlődnak., már amit meg lehet szerezn... (2019.08.20. 18:01) Készítsünk zsemlemorzsát házilag
  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Már megtaláltam :) (2019.08.18. 13:58) Cukkínispagetti al' Arrabbiata
  • MadMary: @kobold63: OK :-) (2019.08.17. 13:16) Öltött csülök

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (7) A1 marinád (4) A1 szósz (3) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (66) alma (29) almaecet (14) almalé (2) almaszósz (3) Ancho Gigantea (5) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (34) babérlevél (34) bableves (3) bacon (33) Balaton (2) balzsamecet (12) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (19) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (45) bazsalikomsó (7) BBQ (12) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (9) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (20) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (4) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (24) bőrősháj (2) bors (233) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (15) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (12) cérnametélt (2) cheddar (8) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (64) citromfű (12) citromhéj (28) citromlé (35) citromnád (11) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (48) csilipaprika (43) csilipaszta (24) csilipehely (4) csilipor (3) csiliszósz (4) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (18) csipetke (13) csipsz (3) csirke (23) csirkeaprólék (2) csirkecomb (21) csirkecomb filé (7) csirkemáj (8) csirkemell (16) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (10) csodahüttő (10) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (18) cukkini (10) cukor (113) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (6) dara (4) daragaluska (2) darálthús (31) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (26) disznózsír (2) ecet (18) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (50) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (9) fahéj (33) fánk (3) farhát (4) Farkas András (19) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (20) fehérbors (44) fehérhagyma (7) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (88) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (355) fokhagymapor (2) fokhagyma granulátum (10) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (12) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (4) garnéla (11) garnélarák (7) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (38) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (61) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (6) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (3) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (72) gyömbér (97) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (265) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (3) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (18) jalapeno (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (2) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (7) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (35) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (4) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (68) kakukkfű (36) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (8) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (13) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (23) karalábé (24) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (20) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (5) kelkáposzta (17) keményítő (7) kemény sajt (2) kenyér (23) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (4) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (2) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (23) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (12) kömény (65) köménymag (12) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (20) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (132) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (16) kukoricadara (6) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (14) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (2) lángolt kolbász (2) lapcsánka (2) lapocka (10) laskagomba (9) lazac (9) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (10) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (9) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (16) lilahagyma (37) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (90) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (23) majoranna (71) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (6) marhalábszár (3) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (20) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (45) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (62) mustármag (17) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nacho (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (4) olaj (12) olajbogyó (6) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (103) orda (2) ördögszekér (6) oregano (45) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (7) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (24) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (116) paradicsomlé (23) paradicsompüré (25) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (4) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (29) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (128) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (35) pirítós (3) pirospaprika (66) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (23) pörkölt (10) portobello (4) prézli (29) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (8) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (35) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (4) rizstészta (2) rókagomba (5) római kömény (37) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (61) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (45) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (41) salsa (3) San Marzano (3) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (131) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (9) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (218) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (16) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (27) spenót (39) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (56) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (21) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (30) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (7) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (53) szerecsendióvirág (40) szezámmag (10) szezámolaj (7) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (29) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (76) tejfel (53) tejföl (75) tejszín (81) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (5) tócsni (2) tofu (2) tojás (182) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) trappista (7) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (39) újkrumpli (13) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (192) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (14) vargánya (15) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (14) vörösbor (15) vöröshagyma (107) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (20) yuba (2) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (32) zellerlevél (28) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (65) zöldség (3) zsálya (37) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (6) zserbó (2) zsír (51) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

hogyan süssünk rántott húst sütőben

2012.06.08. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Babette

 

Gyerekkoromban klasszikus vasárnapi ebédek voltak, húsleves, rántott hús, sült krumpli. Pedig szegények voltunk, hét közben gyakran volt hús nélküli étel, meg nemmondjukkianevétse főzelék.

 

 

Sose felejtem el, egyszer nagymamám melegítette az olajat, és túl forró lett, füstölt, mire gyorsan rátette a fedőt, én kiabáltam, hogy jajnemertmeggyullad,

és akkor meggyulladt.

Már nem emlékszem, milyen volt az íze, de biztosan jó, mert jól tudott főzni. Én tőle tanultam mindent.

De a rántott húst több okból nem szeretem sütni.

 

Süssük hát sütőben.

 

Mert miért ne. Mert nincs olajszag (zsírszag), nem szívja magába a hús a zsiradékot,

nem kell mellette állni, nem kell lecsöpögtetni, és nem kell cserélgetni.

Az én szempontjaim között az is volt még, amikor „kitaláltam”, hogy így biztosan átsül a hús a csont mellett is.

Szóval.

A húst bepanírozom a szokásos módon. Hozzáteszem, párizsi bundával, palacsintatésztával is működik, de utóbbit sűrűbbre kell csinálni, hogy ne folyjon szét a tepsiben.

 

003.JPG

 

 

Mivel mi szeretjük a fűszeres rántott húst, gyakran teszek a panírba fűszereket: rozmaringot, gyömbért, őrölt borsot, szerecsendiót, őrölt chilit. Mikor mit.

A tepsibe sütőpapírt teszek, mert utálok odasült/égett dolgokat súrolni.

Ha csirke, akkor a bőrös felével felfelé, hogy a bőrből kisülő zsír átjárja. Ha nem elég zsíros a csirke, lehet megpermetezni egy kis olajjal.

Félidőbe fordítunk, akkor visszafolyik.

Disznóból és halból ugyanígy működik, de azokat mindenképpen meg kell spriccelni egy kis olajjal.

A húsok átsülnek, a permetezés csak azért kell, hogy a szokásos sült panírt kapjuk. Zsiradék nélkül száraz mihíjják lesz csak belőle.

És igen, lehet ilyen sűrűn rakni a tepsiben, úgyis összesül menet közben.

 

009.JPG

259 komment

Címkék: rántotthús rántott hús olaj nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr774563579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 07:27:33

PO blogjám már beszóltam, hogy legközelebb, ha rántott bármis poszt lesz, üzenjetek előtte, hogy küldejk illusztrációnak fényképet. :-)

Kocsmában vagyunk, lehet beszólni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 07:39:49

@hajdul: miért akarod az én rántott húsomat a te húsoddal illusztrálni, he?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 07:49:25

@Babette_: Mert már megint első vagyok, lusta banda :-) Frusztrál, hogy egyedül kellett innom kemény 12 percig.
Már beszéltünk róla, hogy ki lészen próbálva eme verzió.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 07:50:30

A hétvégi blogtalin nem tudok részt venni, mint már írtam, ezért a LiveAID-hoz hasonló akciót fogok elkövetni. Én itt főzők marhapörköltet.

Öreg Sam 2012.06.08. 08:01:01

Jóóó reggelt,kellemes piálást!
@Babette_:
Végre egy élő ember,aki valóban csinált már ilyet!
A multkor valahol rákérdeztem,de rövid uton elküldtek a p..Nosalti-ra,de hiteles receptet ott sem találtam.
Hány fokon sütöd?
Előmelegitett,vagy hideg sütőről indul?
A csirke pl.kb hány perc?

1kutya 2012.06.08. 08:05:52

@Babette_: meg lehet kérdezni, hogy ez a 14 szelet hús hány főnek készült?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 08:18:10

@hajdul: semmi baj a valódi dolgokkal..
@Babette_: azért nem mertem még ezt a tepsiben sütős rántott macerát kipróbálni, mert szeretjük a bundáját olyan ropogósan... így is olyan?? :)

Vaczak2 2012.06.08. 08:50:26

Slambuc-Fest sajna nem jön össze, viszont Hajdul kolléga mintájára - LiveAID - kedves barátomnál fogunk egy kecskét forgó mozgásra bírni a parázs fölött, "Balkán-1.0" villanymotoros Parázs Általi Hőközvetítő Apparát segítségével.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:06:50

@Öreg Sam:
nem tudom, hány fok, egyelőre régi gázsütőm van, de a legmagasabbon.
hidegbe teszem be, rögtön magas állásra.
nem tudom, hány perc, én érzésre sütök, de nem több fél óránál.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:07:37

@1kutya: főleg az emberemnek, meg nekem. egy kimaradt, mert nem fért el, azt az anyamacska kapta.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:08:28

@anica inkognitóban: ami szélrül van, az ropogós, ami középen, az puha. szar gázsütő:(
süssed lassan, akkor nem ropogósodik meg.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:10:24

@anica inkognitóban: ööö, félreolvastam: szóval ropogósan szeretitek. nem tudom, milyen a sütőd....

Daró 2012.06.08. 09:19:25

@Babette_: jó kis cikk, ki is próbáljuk a hét végén.
Valahol olvastam hogy talán kukoricapehelybe forgatják darált kenyér helyett, akkor tuti ropog :-) egyébként azt is ki fogom próbálni, egy tepsiben elfér a kétféle cucc, a két szárny ami az enyém meg elbírja.
Bár a kislányom is rákapott a szárnyra mostanság. Nem is értem, én gyerekkoromban ( kéményseprő fia: gyerek koromban) a combját szerettem, szigorúan a hosszút)
Végy egy villanysütőt ha lehetőséged lesz, egyszerűen fenomenális. A légkeverés és az egyenletes hő Isten ajándéka.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 09:28:29

@hajdul: Ne izélj, öt óta fent vagyok, csak nem tudtam mit hozzászólni.
@Daró: Valahol én is olvastam a Kellogg's-szal történő panírozást: izgalmasnak tűnik.

Daró 2012.06.08. 09:29:46

@Mitzi von Küche: hazaengedtek végre? Remélem jól vagy.

BariKarika 2012.06.08. 09:31:00

@Daró: en nyeles combnak hivtam :))) nekem is az volt a kedvencem :)
@Mitzi von Küche: Jobban vagy? :)
A Kellogs megjegyzem rem egeszsegtelen, raadasul nem finom, ha ropogossagra vagytok akkor panirozzatok tisztan szezammagba :)

Daró 2012.06.08. 09:35:23

@BariKarika: ? Miért egészségtelen a kukoricapehely? Én szeretem a pelyheket. Vagy kizárólag a Kellog's egészségtelen?
Mai ebéd: spagetti carbonara (tojásos tészta pirított sonkával, parmezán nélkül mert az nincs itthon)

Daró 2012.06.08. 09:41:12

@BariKarika: Mondjuk most olvasom a Wikin hogy Kellog szerint a szex egészségtelen és kerülendő.
Valamint cukrot tett a kukópehelybe. A gondolkodásmód sem egészséges.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:43:17

@Daró: tudom, olyanom volt.
és ilyenem lesz:
www.bosch-home.com/hu/term%C3%A9kek/s%C3%BCt%C3%A9s-f%C5%91z%C3%A9s/szabadon%C3%A1ll%C3%B3-t%C5%B1zhelyek/HGV645220R.html?source=browse

viszont csak akkor, ha elkezdődik a konyha felújítása, mert a vezetékeket akkor a végleges helyükre tesszük.
(teljes vezetékfelújítás kell, mert ez egy 1934-es ház)
viszont csak akkor kezdődhet el, ha lebontottuk a kemencét.
a kemencét viszont akkor tudjuk lebontani, ha építünk egy új kéményt, mert a jelenlegit a kemence tartja értelemszerűen.
ez min. másfél millió forint:)

1kutya 2012.06.08. 09:43:53

@Babette_: akkor az emberednek van étvágya rendesen:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:44:40

tegnap este egyébként pontyot sütöttem így, de elfogyott a prézli (váratlanul!), így paprikás lisztbe forgattam csak.
hát kurva finom lett:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 09:47:40

@1kutya: hát inkább ruházom. főleg hogy itt falun nem kell rongyrázni:)
eszméletlen. de nem a legrémisztőbb
(hanem egy medve:D)
hanem hogy állandóan azzal kínoz, hogy egyek vele. de én nem tudok annyit és annyiszor ennyi, ráadásul én a könnyű kajákat szeretem inkább, csak hát kétfélét macerás. főleg kbsztt vizsgaidőszakban. olybá tűnik nekem néha, az egész egy nagy vizsgaidőszak.
na mindegy ,ez mellékszál...

szóval az anyagcseréje minimum háromszor gyorsabb, mint az enyém.

1kutya 2012.06.08. 09:50:19

@Babette_: ez egy 22-es csapdája:) írhatnál belőle kisregényt:-DDD

1kutya 2012.06.08. 09:54:18

@Babette_: nálunk is van olyan családtag, aki miután megeszik egy fél disznót, közli, hogy még soha életében nem lakott jól:)

Hurri Kán 2012.06.08. 09:57:31

Jó reggelt. :)
Jól néz ki... Ez így kb. mennyi idő alatt készül el?

BigBuffalo 2012.06.08. 09:58:14

@Daró:
A fitnesszmaca paníroz kukoricapehelybe, mert az olyan trendi. Hogy aztán az a pehely mikor készült és kukoricán kívül még mit tartalmaz, arról nem írnak az életmódmagazinok. Szvsz inkább kukoricadara, nekem a halnál legalábbis bevált.

BigBuffalo 2012.06.08. 09:59:56

@Babette_:
Jobb a hal paprikás lisztben mint rántva. ha rántod, a panírban inkább párolódik a nagy víztartalma miatt, a paprikás lisztben viszont sül. Én a paprika mellett borsot is rakok a lisztbe.

Öreg Sam 2012.06.08. 10:10:03

@1kutya:
Nem te lennél az a családtag netán??? :)

süllőcske 2012.06.08. 10:16:43

@Öreg Sam: @1kutya: @anica inkognitóban: mitzi, andráss,po: Ha van jóféle bicskátok, hozzátok el, készítünk egy bicskás deszka szimbolikus fotót.(BB, Waka bicskái jók.) Még jobb lenne, ha a bicsakok tájjellegűek lennének.

süllőcske 2012.06.08. 10:19:10

@süllőcske: Az enyém természetesen halas bicska.

1kutya 2012.06.08. 10:20:19

@süllőcske: nekem vadásztőröm van, ha nem gond:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 10:22:22

@1kutya: kérlek, kiadós vacsora után éjjel fölébred arra, hogy éhes...és kimegy enni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 10:23:07

@BigBuffalo: csakhogy én szeretem a ponty zsíros "lábát", ami belül vajpuha, kívül meg a ropogós panír....

BigBuffalo 2012.06.08. 10:27:08

@Babette_:
Ezt még valahogy meg tudom bocsátani... :-)

Öreg Sam 2012.06.08. 10:28:34

@süllőcske:
Sajna,az én apámtól örökölt hosszu szalonnázóm Kecskeméten lapul az asztalfiókban,a 23cm-es bőrtokost meg a fiamnak ajándékoztam.
Lányok! Nem vihogni,a kés pengéje volt annyi! :D
Hanem!
Bmeg, mehetsz munkanélküli hajléktalannak a hid alá!
Ma reggel hallom az egyik rádióban,hogy OKJ-s szobrász kurzus indul!!!
Konkrétan beszartam-már bocsánat,a konkrét szó kicsit durva volt... :D

süllőcske 2012.06.08. 10:30:06

@Babette_: Jó a lakomád. Toma is szokta így, és én is.
Csak egyetlen dolog nem teljesül ennél a módnál. Az a bizonyos levegősség, buggyosság, ami a borjúbécsi panírjának dísze, illetve a teljes burkolás ismertető jele. Az csak akkor zárul be igazán, ha hirtelensül a tojás, a forró zsiradékban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.08. 10:31:24

@Babette_: Ezt én is kipróbálom. Ruházni mogyorófahájjal. :D
@BigBuffalo: Én csak sima lisztben szoktam a halat megforgatni.
A lencsegulyás már rotyog, a diós kalács tésztája a paplan alatt dagadozik.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 10:31:39

@süllőcske: ez így van. én azért vagyok szerencsés, mert utálom ha elválik a panír a hústól.

süllőcske 2012.06.08. 10:31:59

@Öreg Sam: A híd alatt mindig akad egy két süllő(cske).

1kutya 2012.06.08. 10:36:49

@Waka: csak nem szabadságon vagy?

süllőcske 2012.06.08. 10:42:37

@Babette_: Hát, utálni, azért azt nem kell.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.08. 10:45:09

@1kutya: Momentán hat órás munkakörben vagyok, hétfőtől csütörtökig nyolc órát nyomok, pénteken meg lógok, ilyenkor elintézem a bevásárlást meg a főzőcskézést hétvégére, szombat-vasárnap meg nyugodtan kertészkedem.

Benikuty 2012.06.08. 10:45:23

@süllőcske: próbáld ki úgy, hogy a tojáshoz libazsírt keversz. Akkor nem ázik el a prézli, és a bunda csodás lesz. Természetesen szép hólyagos is...

Hurri Kán 2012.06.08. 10:47:08

@süllőcske:
Az úgy ér, ha az enyémről küldök egy fotót? (Mármint a bicskámról :DDD)

süllőcske 2012.06.08. 10:47:52

@Öreg Sam: Oké, van egy debreceni bicskám is, viszem.
De embör, bicska nélkül? Egy konyhakéssel nem is lehet rendesen enni.

Benikuty 2012.06.08. 10:53:58

Figyelem, 18+
-Doktor úr, segítsen! Állandóan azon jár az eszem, hogy bele kéne dugni a farkam az uborkaszeletelőbe.
-Gondolja meg jól, mert annak borzasztó következményei lennének, visszavonhatatlanok...adok nyugtatót, jöjjön vissza egy hét múlva, de nehogy ostobaságot kövessen el!
Egy hét múltán...:
-Hogy van, ugye nem csinált butaságot?
-Rosszul, doktor úr. Mind a kettőnket kirúgtak...

1kutya 2012.06.08. 10:54:36

@Waka: ja, így könnyű!:)

@süllőcske: a swejcibicska nálad bicskának számít? mert az is van egy otthon, sőt swejcben vettem. a vadásztőr meg norvég, egyenesen a husqvarna gyárában készítették!

BariKarika 2012.06.08. 10:55:52

@Daró: lattad a Promenad a gyonyorbe cimu filmet? nezd meg :D
www.filmkatalogus.hu/Promenad-a-gyonyorbe--f2596

egyebkent tenyleg nem egeszseges az a vacak, viszont sokan szeretik, hatasosak a reklamok...:(
Ha megnezed, 30g az ajanlott adag, na annal mindenki tobbet eszik belole, 1g rost van a 30gramban, lokuko! egyel inkabb egyt kanal lenmagpelyhet vagy zabkorpat, jobban jarsz :)

Öreg Sam 2012.06.08. 10:55:53

@süllőcske:
Jóvanna!
Van itthon egy svájci bicskám,(für alle felle)de ugyebár az egy napon nem emlithető a korábban felsoroltakkal.(nekem kb.1 kategória azzal,mikor a juhászt 10m-es környékben Denim illat lengi be) :DD

BariKarika 2012.06.08. 11:05:08

@BigBuffalo: kenytelen vagyok egyeterteni veled, kukoricapehely nem is finom, nem is jo, de aki azt szereti az egye...itt a csaladi bevasarlokosarakat ha megnezed heti szinten kb 5-6 orias doboz pelyhet vesznek az emberek, termeszetesen a cukros,csokis vackokat.
Pedig van nekik porridge ( zabpehely vizben-tejben fozve, talan aprobbra van torve mint a magyar fajta), mondjuk azt is sokan eszik, itt a kantinban 70cent egy adag :)

Benikuty 2012.06.08. 11:05:43

@Öreg Sam: svájci bicska nem bicska. Haszontalan holmi...

Öreg Sam 2012.06.08. 11:12:30

@Benikuty:
Én magam is igy gondolom,azért is emlitettem félve :))
Ami mindenre jó,az semmire se jó!

BariKarika 2012.06.08. 11:18:58

@Öreg Sam: hogy van a tudogyulladasod Oreg? :0 ja, az anyukam kuldi a lobalzsamot, remelem nem lopjak el a postasok :)

1kutya 2012.06.08. 11:20:37

@Benikuty: hogy mondhatsz ilyet!? kiválóan lehet vele pölö aprócsavart behajtani:-DDD

Öreg Sam 2012.06.08. 11:30:12

@1kutya:
Emlékeim szerint egyszer használtam dugóhuzó üzemódban,akkor is félrement :)
@BariKarika:
Köszi az érdeklődést,már nemigen tüdőgyuszi,valamiféle virusos nyavalya.
Vigyázat,a lóbalzsamból 2 féle van!
1.a hideg,mentolos verzió(ezt nem tudom mire ajánlják)
2.a kapszaicines meleg féle,én ezt használom.
(tényleg meleg érzésed van felkenés után)

BariKarika 2012.06.08. 11:33:39

@Öreg Sam: ugye nem ugy erted a meleg erzest, hogy rogton csipkes bugyit huzol, meg elkezded a fiukat nezegeetni? ( na jo, ez vacak volt) ok, irok az anyunak, hogy paprikasat vegyen :) koszi a tippet, egyebkent visszajottem meloba szerdan, azota megint faj a hatam :( de allva nem tudok dolgozni :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 11:46:46

@Babette_: majd rápróbálok, köszi :)
@süllőcske: a bicska férfiszerszám.. de elkunyerálhatom a férjtől valamelyiket:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 12:38:41

@Daró: @BariKarika: Hazaengedtek. Ebédre megfőzök egy Aldis szalvétagombócot (lesz, ami lesz).
@süllőcske: Nekem is csak svájci bicskám van (inkább a fúróválasztékom nagy).
Bari, jó ötletet adtál. A szigeten nagyon ízlett a zabkása-reggeli, vízzel szerintem diétás is - kipróbálom.
@Öreg Sam: Én is vettem Neked lóbalzsamot, de hűtőset - akkor az nem jó :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 12:41:44

@Mitzi von Küche: jó lesz az még valamire.. ha Sam nagyon felhevülne, kéznél lesz a hűsítő..:D

Benikuty 2012.06.08. 12:43:39

@anica inkognitóban: majd én jól feldühítem, ti meg kenjétek a fejére:)

BariKarika 2012.06.08. 12:44:45

@Mitzi von Küche: hu, azert olvass utana,nehogy baj legyen... vagy nagyon sokaig fozd, en mindig vizzel teszem fel foni, neha teszek a vegen bele tejet, neha nem, emesztes szempontjabol a tejmentes a jobb :)
Orulok, hogy jobban vagy :)
@Babette_: jonak tunik a suto, egyet nezz meg, hogy a legkeveresen kivul van e also-felso (hagyomanyos) suto opcio is, mert anelkul gaz, jo a legkeveres, de nem mindenre...

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 12:48:24

@süllőcske: Csak magam tudom ismételni. Igazi férfiember módot talál arra, hogy akár a tejberizshez is használjon bicskát.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 13:04:33

@Daró: Te! Az olaszok csak azért szórnak parmezánt a tésztáikra, mert nem tudják, hogy milyen kiváló gumi trappista is létezik. Szemben a mi 15 nap alatt kész trappistánkkal képesek évekig baszakodni a sajttal, ami végül olyan pocsék, hogy éppen csak tesznek az ételre.

Benikuty 2012.06.08. 13:07:14

@hajdul: Én úgy szeretem, ha bőven van rajta:)

Daró 2012.06.08. 13:10:31

@hajdul: Én sznob fütyi meg inkább nem tettem rá semmit, csak 2 tojást meg nagy halom őrült borsot, még a főzővízből is maradt alatta. Elqrtam?
Dolgoztam vagy 15 éve egy nyarat Berettyóújfaluban egy tejüzemben. Ott gyártottak egész ehető juhsajtot is, amiből a dolgozók egész emberi áron vehettek.
Mondanom se kell, senki nem vette az érett íze miatt, inkább sopánkodtak hogy miért nem trappista...

1kutya 2012.06.08. 13:23:39

@hajdul: persze hogy használ! azzal eszi mellé a szalonnát.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 13:24:30

@Daró: Ez a link tipikus példája annak, hogy mi kiötlünk valamit, s a fránya nyugat learatja a babért. A mi technológiánk (tabletta) még jobb is.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 13:25:19

@1kutya: Meg a foga közül azzal piszkálja ki a rizsát...

1kutya 2012.06.08. 13:34:24

@hajdul: meg azzal nyitja utána a dobozossört:)

smithgerda 2012.06.08. 13:38:09

@BariKarika: imádom a zabkását :) van a sparban saját márkás aprószemű zabpehely, abból nagyon finom. A kukoricapelyhet én sem csípem. (Nézz át PO blogjára ;) )

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 13:51:23

@1kutya: én meg bzdmg, húzgálom lefelé a paradicsomhéjat, hogy ne rókázz...grrr.....:P:D

1kutya 2012.06.08. 13:54:28

@anica inkognitóban: nem szoktam tőle rókázni, nemes egyszerűséggel - gusztustalanul - kipiszkálom éskitolom a tányér szélére:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:16:36

@Benikuty: de utáltam gyerekkoromban.. most meg azt teszek a buktába..

BariKarika 2012.06.08. 14:16:58

@smithgerda: hehe, a tema uaz :)))
@anica inkognitóban: @1kutya: ne rohogtessetek mar! :)))

BariKarika 2012.06.08. 14:20:44

@Mitzi von Küche: oh, mi a fene az az aldis szalvetagomboc???

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.08. 14:20:44

@1kutya: Akinek meg nincs bicskája, a fülecskét tépdesi.

Benikuty 2012.06.08. 14:21:44

@anica inkognitóban: az akkor kész bukta:)
Gyerekkoromban a napköziben egyik nap téliszalámis zsömle, másik nap hitlerszalonnás vajas kenyér volt az uzsonna. Utóbbi feltét kiválóan alkalmas volt arra, hogy a másik székére rakjuk, hogy szépen belecsücsüljön:)

Benikuty 2012.06.08. 14:22:48

@BariKarika: ezt én nem mertem megkérdezni, mert kiderült volna, milyen egy vidéki vagyok:D

Benikuty 2012.06.08. 14:25:49

@hajdul: meg a körmöcskéjét tördeli:)

BariKarika 2012.06.08. 14:27:17

@Benikuty: ugyan-ugyan, fordulj hozzam ilyenkor bizalommal, en mindig kerdezek :) lehet, hogy azok a nemet ize gombocok, arra gondol Mitzi?
Vagy meg mindig dietaznia kell es csak gombocca gyurt szalvetat eszik??? textilt vagy papirt? :S

BariKarika 2012.06.08. 14:28:26

@Benikuty: es aruld mar el legyszi, hogy milyen kolbaszokat csinalsz? en teljesen lemaradtam roluk :S kulfoldre is szallitod oket vagy csak otthon? azt a csiposet kiprobalnam...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:28:33

@Benikuty: az :) tényleg sütök is valamikor.. kis csiniket szoktam csinálni, kábé fele-harmadakkorák mint a bolti.

süllőcske 2012.06.08. 14:31:14

@hajdul: Régebbi. Csatári.
@Mitzi von Küche:
A svájci bicska nem ér, inkább a fúrókészlet.
@Benikuty: Hallottam már erről. Kipróbálom.

Öreg Sam 2012.06.08. 14:35:07

@Mitzi von Küche:
Aranyos vagy,majd kiókumuláljuk,hogy hova kell kenni :)

Benikuty 2012.06.08. 14:35:21

@BariKarika: Csemegét, és enyhén csípőset. Csabai fűszerezés, inazott sertés lapocka és húsos tokaszalonnából. Vékony és vastag változatban.
Szerintem írj priviben, megcsőrözzük:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:35:46

@BariKarika: Imádom a knédlit, de nálunk nem kapható, viszont hasonlít rá a Tante Aldi-féle Serviettenknödel. Némileg ízesítve van, könnyű elkészíteni (és úgy tűnik, nem árt meg).

BariKarika 2012.06.08. 14:36:04

@Daró: ok, akkor ha valaki nem mer valamit megkerdezni csak irjon egy privit nekem, este megnezem es felteszem a kerdest helyettetek :)))
Beszari banda! :DDD
bar vannak kerdesek amit nem nagyon kellene feltenni ( pl az ugyfelem: ''hm, angliaban nem euroval fizetnek ugye? Liraval ugye?'' na ezt nem kellett vna :))) )

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:36:25

@BariKarika: Imádom a knédlit, de nálunk nem kapható, viszont hasonlít rá a Tante Aldi-féle Serviettenknödel. Némileg ízesítve van, könnyű elkészíteni (és úgy tűnik, nem árt meg).

Benikuty 2012.06.08. 14:37:39

@anica inkognitóban: ilyen melegben felfűtöd vele a konyhát?

BariKarika 2012.06.08. 14:37:50

@Benikuty: ok, csak el ne kobozzak a vamosok :S a tesom meg 98-ban koltozott ide, akkor meg union kivul voltunk, 6 evig a vamosok ha meglattak, hogy mo-rol jon, mar nyittattak is a borondot ki, es lenyultak a fele teliszalamit, kolbaszt etc :)

BariKarika 2012.06.08. 14:38:58

@Mitzi von Küche: ahhh, ok, ertem, mondjuk ha nem fel oldal szalonnabol keszult porccel eszed akkor az egy tok jo kimelo kaja :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:39:56

@Benikuty: nem ma fogom, mert ma a pite sül, kb. 70 fok van a konyhában.. de egyébként simán..:) van páraelszívó+ablak-ajtó, majd kimegy a meleg, szírszag, pára stb.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:42:15

@Mitzi von Küche: +1 :) néhány napja megőrülök tőle..blog.hu főoldalt pl. egyik este nem volt hajlandó beadni egyáltalán..

Hurri Kán 2012.06.08. 14:47:06

@anica inkognitóban:
Az nem a net hibája. Az azért van, mert fejlesztik a blogponthut. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:47:50

@gyvy: oké értem, szerverhiba stb., de nem ez volt az egyetlen.. máshonnan is lelökdösött...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 14:53:12

@gyvy: harcolt a gép..na, mindegy, lehet ráférne egy alaposabb vírusirtás is, meg az is lehet, hogy észre sem vettem és túl messzire másztam a wifi-routertől.. ki szoktam ülni este a teraszra, aztán van, hogy elgyengül :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 15:04:32

@gyvy: a kezemen lassan már nincs bőr..kétszer fogtam meg a forró sütőrácsot..ma kár volt felkelnem..

1kutya 2012.06.08. 15:08:40

@anica inkognitóban: majd holnap lekezeljük pálinkával:)

elmentem beszerző körútra, majd jövök!

Daró 2012.06.08. 15:13:20

@1kutya: én reggel küldtem neked egy üzenetet. Nem kaptad meg, vagy csak simán utálsz hogy nem válaszolsz? Hm? :-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 15:18:34

@Daró: csak kelekótya...én hetente egyszer meg szoktam ezért sértődni :D
@1kutya: az a minimum..:DD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.08. 15:43:19

@Daró: ugyan már, engem 3 hónapja nem igazol vissza a f@szbukkon. :DD

@Babette_: itt is tanultam ma egy érdekes panírt. Nem véletlen lesz neked Pásztortüzes pólód! ;-)

A végén megtanulok rántotthúst készíteni! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 16:13:50

@süllőcske: Nekem meg csak olyen menzai késem van, az is jó???

1kutya 2012.06.08. 16:19:53

@Daró: válasz ment!

@anica inkognitóban: sicc te cica, csúnya cica!:-DDD

@PO: pont tegnap néztem és egy árva visszaigazolni valóm sem volt. próbáld már meg mégegyszer, mert lehet elkavarodott/elkavartam valahova.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 16:21:03

Na, hazatérésem örömére eltettem még némi eperdzsemet (ki tudja, lesz-é még a jövő héten eper, ahogy az ára alakul).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 16:21:49

@1kutya: :P:DDDD
@PO: én legalább 50 embert nem jelöltem vissza.. nem is akarok...megnézem, kit engedek be az életterembe.

1kutya 2012.06.08. 16:21:54

@Andrass9: a hétvégén vettem az aldi nevezetű műintézményben egy fasza kerámiakést, úgy vág, mint a fene!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 16:23:19

@1kutya: Lehet, nem is Téged jelölt be, csak azt hiszi...

1kutya 2012.06.08. 16:28:17

@Mitzi von Küche: például, de az is lehet, hogy egy-egy belépéskor feljön 5-6 visszaigazolásra váró, egyet véletlenül átugrok és azt az FB úgy veszi, mintha nem akarnám jelölni és nem hozza többet.

BariKarika 2012.06.08. 16:31:34

@1kutya: megjegyzem en is megtalaltalak fb-on, de nem jelollek :P

1kutya 2012.06.08. 16:36:59

@BariKarika: felőlem jelölhetsz is. éppen nem zavar, hogy 1-el több ismerősöm van, mert szinte semmire nem használom az fb-t...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 16:37:32

@BariKarika: én sem jelölnék magamtól pasit, max. volt osztálytársa, ilyeneket..:)

1kutya 2012.06.08. 16:39:12

na jó, megyek pakolni, takarítani, hogy ne a lomiba gyertek ide holnap:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 16:47:36

pitém szebb lett sokkal mint a múltkori, ÜV lemeózta fotón, azt mondta , vihetem..:)))

@PO: mondjuk, elég jól összehangoltátok ezt a mai napot a tepsis rántotthússal....

BariKarika 2012.06.08. 16:56:12

@anica inkognitóban: ugyan, most nezz mar ra Kutyara, hat pasi o??? :D Velem fordult mar elo, hogy pasit jeloltem, de nem tok ismeretlenul, jellemzoen nem talalnak meg pl az irek, mert van egy ekezet a nevemben :P tuti modszer, ha nem akar az ember nemkivanatos ismerosoket :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.08. 17:20:12

@anica inkognitóban: már régebben megkértem Gerdát egy ilyen tepsis posztra. Meg is volt már, de láttam, hogy itt is be volt már táblázva.
Ha előbb kiteszem, szemétség.
Ha egyszerre teszem ki, veri korrekt.
Ha később, úgy meg már semmi értelme részünkről.
Nemde? :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 17:22:00

@PO: jaja, így volt a legjobb :)

na, én készülődöm az estére, mi ma is bulizunk, súlyos hétvége lesz...:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.08. 17:30:03

@anica inkognitóban: én meg várom Süllőcskééket. Már úton vannak.
Ők nem tudják, de nektek elmondom, hajdinás palacsintával várom majd őket. Benne juhtúrós spenót, mellé füstölt tojás, YEAH! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 17:33:35

@PO: hú..:)))) reméljük, nem olvassák útközben..:)

smithgerda 2012.06.08. 17:40:25

@PO: Pont így volt jó :) amúgy is különböző a két poszt, bár egy témáról szól. Így mindenki megtalálja a kedvére valót, ugyebár.

1kutya 2012.06.08. 17:53:43

@PO: a maradékot hozd el holnapra:)

Ps: sajnos a radeberger nem jött össze, úgyhogy staropramen-t fog kapni a sörkedvelő tömeg:-DDD

Daró 2012.06.08. 17:55:32

@anica inkognitóban: akkor holnap megint sírós leszel?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 18:04:14

@Babette_: zsír, csak úgy látszik, diszgráfiás lettem..:DDD
@Daró: csak nem tán.. :D

Hurri Kán 2012.06.08. 18:04:56

Nahhh... Megy az EB. :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 18:10:11

off
azt szeretném, ha holnap reggel, amikor hétkor elolvassátok a posztot, megmostátok a fogatokat, és elindultok pártira, akkor nyolckor erősen gondoljatok rám.

én nem hiszek az össznépi erősgondolásban, de hátha ettől átmegyek a vizsgán.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 18:10:13

@Babette_: téééényleg??:O:)))
mit tudom én, csak egy pultoslány vagyok...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 18:11:19

@Babette_: oké, szorítunk.a Kínai Népköztársaság egész éves szervesanyag-cuccát egy nagy kalapba!

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 18:19:22

@anica inkognitóban: tiéd maradhat a szar, már mondtam, nekem szerencsét kívánjatok, az jól jön.
és holnap!

@Benikuty: mondom holnap nyolckor!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 18:23:09

@Babette_: Azért vizsga után elugorhattál volna.
@1kutya: Francért takarítasz, nem vendégségbe megyünk, hanem gasztroblog-megbeszélésre.

Imre apó 2012.06.08. 18:23:57

Jóestétet:)

Babette! ügyes vagy. szeressük arántotthusit mi is:) Finom még más-harmadnap is. Benike a fijunk rengeteget tud enni 7 éves léttére rhusit magába.

Öreg Sam 2012.06.08. 18:24:00

@Babette_:
Hajrá!!!
Azért a lesz*rom tablettát vedd be,abból baj nem lehet :D

1kutya 2012.06.08. 18:25:26

@Babette_: én reggel 8-9-ig, krumplipucolás közben csak a kecskésjányra fogok gondolni:)

1kutya 2012.06.08. 18:26:14

@Mitzi von Küche: azért minimális rendnek lennie kő (nomeg ugye hetente egyszer amúgy is szoktunk:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.08. 18:28:09

@Mitzi von Küche: úgy nagyjából este hétre oda is érnék....:P
@Öreg Sam: nehéz. ez nagyobb szopatás lesz, mint a csavargyár.
@1kutya: helyes. cseresnyés képet láttad?

Imre apó 2012.06.08. 18:28:27

@Babette_: Sok szerencsét napocska, holnap a fogmosás után is:D:D

Imre apó 2012.06.08. 18:31:04

@anica inkognitóban: ha átkuksiznál a másik oldalra is jó lenne (FB):):)

BariKarika 2012.06.08. 18:36:22

@Daró: :D ugyvan :D aranyos amikor az ugyfeleim mondjak, hogy Bari-ba repulnek ( ugye az Bári kiejtve, de alt lemarad az Á betu :D)olyankor mindig mosolygok egy jot magamban :)))

BariKarika 2012.06.08. 18:42:47

@Babette_: huh, az nalunk 7 ora, este ceges buli, de ha alvasi szokasaim nem valtoznak meg egy nap alatt akkor mar fent fogok kukorekolni akkor, hajra!!! :) Ugyes lany vagy te, megcsinalod :)

Daró 2012.06.08. 18:43:47

@BariKarika: eszem a szíved csak nem akarod megmondani hogy hívnak. Mivel ékezetes, feltételezem Klári, ezentúl így hívlak jó? (Persze csak viccelek)
Apuék egyik birkája Barbi (Nem Barbie, csak Barbi)
de az nem ékezetes. Ráadásul Barbi stílusosan kos, most tanul öklelni. Te feltételezem nem vagy az.

BariKarika 2012.06.08. 18:48:19

@Daró: ebbe beletenyereltel, kos vagyok, viszont nem Klari :D Hivhatsz Dórinak ;) a Dorkat is szeretem, bar nem az a nevem, viszont sokszor megtalal ( pl a lengyelek Dorkaznak, meg apam is, anyam Lujzazik, nem tudom miert, illetve nevem jelenteset kicsavarva isten átkának hiv, hiaba no, anya csak egy van :P :D)

Daró 2012.06.08. 19:04:19

Isten ajándéka ez a gyerek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:20:38

Babette! Ez nagyon jól hangzik. Egy nappal korábban jön, kipróbáltam volna cukkinivel és karfiollal, mert azt rántottam a lányoknak. Dolgoztam vagy egy órát, hogy az olajat, indukciós sütőt és a jó bonyhádi zománcos lábast kitakarítsam az akcióra. Minderre semmi szükség nem lett volna.
Fura ... hallottam róla, de soha nem próbáltam. Most a képek láttán kezd megjönni a bizalmam :)
Köszi, hogy megosztottad velünk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:21:28

@Daró: Én azonnal kapok választ ... Kiválasztott-e vagyok-e én?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:22:21

@1kutya: bahhh - aztán csak lesd, amikor leejted ... (sárga irígység beszél belőlem)

_Remy_ 2012.06.08. 19:22:28

Régebben olvastam erről a tepsis változatról, de csak pár hónapja próbáltam ki. Sajnálom, hogy nem hamarabb. Tényleg más íze van, de finom. Még csak csirkét rántottam így de biztos működik mással is. Én a tojást keverem össze olajjal és forró sütőbe teszem. Sülés közben igazán kellemes illata van, a bő zsiradékban sütés szagától rosszul vagyok.

A tegnapihoz ill. a holnapihoz annyit fűznék hozzá, hogy ha Imre apó viszi a feleségét, akkor én is megyek.:DDD
Ez coming out volt.

BariKarika 2012.06.08. 19:22:48

@Daró: en is ezt mondom neki mindig...:P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:23:57

@PO: Húúú - nekünk bezzeg nem adsz belőle ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:27:08

@Babette_: Remélem akkor már a volán mögött ülök, így nem mérgelődéssel, hanem drukkolással töltöm az elkövetkezö 3-4 órát.
Ahogy az utánad szóló mondá: Kína teljes termése súlyegyenlőségben!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:29:33

@BariKarika: Lujza! Tudtam én, hogy van igazi neved is! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 19:31:46

Miután jól szétoffoltam Babette posztját, megyek és felkészülök a premierre!
Terv szerint 8-kor, gyakorlatban 1/2-10kor indulunk. Érkezés feleséggel kiszámíthatatlan, de biztos!

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:35:02

Olyan hihetetlennek hangzott ez a tepsiben sült hús, de így elolvasva . szuper lehet. meg kell próbélnom.
Köszi Babette:)

BariKarika 2012.06.08. 19:37:37

@Pinka-Panka: aha, nem hittel a fulednek de most hiszel a szemednek :)
Egyebkent tenyleg finom igy a husi, en is szeretem.
Itt elore "gyartott" bundat is lehet kapni, olyan zacsiban van mint a tasakos levesek meg a fuszerek, meg nem probaltam, nem is fogom, maradok a hazinal :)Panirnal is, palinkanal is :)

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:39:34

@BariKarika: elég maradi felfogású vagyok és eddig csak az ácsorgós, serpenyős sütögetésban hittem - a fritut is feldobtam a padlásra. de ezt kipróbálom tényleg.

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:40:42

@Benikuty: szia beni:) ne is mond 14 üveg lett - boldog -boldogtalannak fogok adni belőle:)

Benikuty 2012.06.08. 19:41:41

@Pinka-Panka: az csak zabálja az olajat.
Rántott húst bő házi zsírban kell sütni.

Benikuty 2012.06.08. 19:42:29

@Pinka-Panka: ne má! Barterezünk. Kolbász dzsemért!

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:42:50

@Benikuty: ahogy mondod, nem is kedvelem
bocs az elütésért Beni, nagy betűt akartam írni:)
elnézést

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:43:40

@Benikuty: majd összeülünk:) remélem holnap tudok menni a piacra...

Benikuty 2012.06.08. 19:45:10

@Pinka-Panka: lsz. korán, amikor még lehet dumálni.

Daró 2012.06.08. 19:46:02

Olyan magányos dolog egyedül bezárt ajtó mögött tanulmányozni az örvényszivattyúk Q-H görbéit míg a család odakinn fürdéshez készül...mi sem írhatná ezt le jobban ennél:
www.youtube.com/watch?v=DnGdoEa1tPg

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 19:47:07

@Imre apó: És Te tudtál erről? Mert ha nem, az lenne az igazi lepetés. (Elgondoltam, hogy az én férjem..., de nem lehet, mindig morog, h a nettel rontom a szememet.)

BariKarika 2012.06.08. 19:47:19

@Pinka-Panka: Helyes, a fritu tenyleg csak eszi az olajat es marhara maceras takaritani ( huu, de hsz evvel ezelott mekkora dolog volt, aztan szepen mindenki felpakolta, elpakolta :) )
@Benikuty: Igen, a nagyanyam is ugy sutotte, egyszeruen olajban nem lesz olyan ize pl a csirkecombnak, jajj, de hianyzik az az iz! :( Es nem is tocsogott a zsirban mert a Mama szaraz kenyerre szedte ki a husokat, a kenyeret meg kesobb felkockazta, megpiritotta es az ment a bicikli levesbe, hiaba no, haborus korosztaly, mindent hasznositottak :)

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:47:31

@Benikuty: tudod, hogy nem rajtam múlik:)
oszt a bevetés sikerült tegnap?:)

BariKarika 2012.06.08. 19:48:23

@Benikuty: @Pinka-Panka: Single maltot kuldok dzsemert es kolbaszert, de meg kp-rol is szo lehet :D vagy ir vajat :)

BariKarika 2012.06.08. 19:49:02

@"Remy": Komolyan? :) tok jo! :) ket gepetek van? :)))

Hurri Kán 2012.06.08. 19:50:35

@BariKarika:
Az a kis cserépedénykés Tullamore ugyan nem single malt, de attól még egészen iható ;-)

BariKarika 2012.06.08. 19:50:55

Egyebkent kocc mindenkinek, sauvignon blanc-t iszom, uj-zelandit, meses :)

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:51:24

@BariKarika: minden gép a háztartásban nem válik be. Én az elektromos késsel is így vagyok, ott lapul a fritu mellett az is:)

BariKarika 2012.06.08. 19:51:56

@gyvy: ok, mid van? ;) egyebkent ki a fenenek kell a cserepedenyke??? soha nem ertettem pl a diszdobozos dolgot sem :S

Benikuty 2012.06.08. 19:52:14

@BariKarika: egs. Én rajnai rizlinget.

Imre apó 2012.06.08. 19:52:51

@Mitzi von Küche: Hát.... izé....eltartott egy darabig mire Remy lebukott, mert nem volt elég óvatos, de ez lett volna holnap a meglepink.:):)

Hurri Kán 2012.06.08. 19:54:24

@BariKarika:
Jelenleg lúdtalpam. :D
Ha pedig telefonálok, jóféle körte, törköly, meggy, illetve birspálinka. Bár valamelyik lehet, már csak ősszel majd.

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:54:45

@BariKarika: egészségedre én meg jó vizet iszom hideget:)

Gyv -el már egyszer írtunk erről, hogy mindenkinek kéne ajánlani mit hol vesz, s elindulhat a csere kereskedelem a kocsmatöltelékek között. Mindenki dobna be valamit a közösbe:)

Pinka-Panka 2012.06.08. 19:55:38

@Benikuty: pedig holnap is nehéz napod leszen:(

BariKarika 2012.06.08. 19:56:48

@Pinka-Panka: ahhhh, az elektromos kes, egyik kedves irom irta, hogy-nem tudom pontosan idezni- de mire valo az elektromos ketyere, pl ha apu hazajon vadaszatbol es egy t-rexet lott ( vagy rinoceroszt? mar nem emlekszem) akkor azzal fel lehet apritani :)))
Erdekes, iszony lovet elkoltottem az elmult tizegyneheny evben konyhacuccokra, ha most hirtelen megvennem almaim hazat almaim konyhajaval nem tul sok ketyere lenne benne...a legdragabb darab a suton-huton-tuzhelyen kivul egy kitchenaid lenne :) a tobbi felszerelesrol ne is beszeljunk :) egy dolog tuti diszhelyet kapna, a nagymamam bakelit bors(fuszer)orloje, imadom, jott velem irorszagba es mindenhova :)

Benikuty 2012.06.08. 19:57:31

@Pinka-Panka: túlélem. Kemény vagyok, mint a Rolling Stones:)

BariKarika 2012.06.08. 20:05:11

@gyvy: ok, johet, de nem kapsz cserepedenyt :D csak a belevalot :D
@Benikuty: kostoltal mar uj-zelandi bort? elkepeszto, ok a legjobbak feherben, olyan mint ..hm...szaraz de amikor iszod egy nyari naplementeben uszo gyumolcsoskert ize, illata robban a szadba, tenyleg meses :)
@Pinka-Panka: a viz is finom, en szeretem :)

Hurri Kán 2012.06.08. 20:08:56

@BariKarika:
Na de hát pont az a lényege a dolognak, hogy abból öntögetem. De egye fene, ha minden kötél szakad, nagy duzzogva a Bushmillst is lenyelem. :)

BariKarika 2012.06.08. 20:13:11

@gyvy: az a legjobb! illetve a blackbush, azt meg csak ugy tudnam jellemezni marmint az ivasa elmenyet, ellentetben a tobbivel, melyek karcolnak, na szal mintha egy selyemsalat nyelnel le, nem karmol, lesiklik az ember torkan mint egy kigyo, eszre sem veszed csak a jo erzes marad meg, majd elkezdi melengetni az ember gyomrat...lelket :)

Hurri Kán 2012.06.08. 20:14:54

@BariKarika:
Hát eccer törzshelyünkön valami Bushmills promóció volt, elég sokat lenyeltünk... Volt ott még másnap is mindenféle érzés. :)

BariKarika 2012.06.08. 20:18:15

@gyvy: ok, de en a blackbushrol beszeltem :D jameson a legmenobb itt is, ok koltenek legtobbet reklamra, mondjuk a 12 evestol felfele eletkorut en sem kopom ki :P aztan masnap meg jon a Jajj! Macska! vagy Roka vagy miafene! :D

Hurri Kán 2012.06.08. 20:21:40

@BariKarika:
Az nem a fekete Bushm.? Vagy másik? Gugli minnyár megmonnya.
Az volt az érdekes, nem voltunk tőle a szó klasszikus értelmében másnaposak, igen jót aludtunk, ébredéskor inkább még aznap volt :D

BariKarika 2012.06.08. 20:23:16

ok, akkor ezt is megosztom...ma megafos ido volt, 10 fok reggel, eso, viharos szel, szokasos irish summer...most is fuj a szel, viszont kisutott a nap, fel11ig vilagos lesz, az uj apartmanbol ralatok a tengerre illetve a szemkozti dombra amin zoldell a fu, bocik legelesznek rajta es marha szep minden :) ( lehet nem ehgyomorra kellett volna azt a pohar bort meginnom??? :S :D )

Hurri Kán 2012.06.08. 20:25:34

@BariKarika:
Elég jól csúszott, na. :)

BariKarika 2012.06.08. 20:28:05

@gyvy: Mondom en! :))) tudnak ezek az irek valamit! :)

Hurri Kán 2012.06.08. 20:29:37

@BariKarika:
Éghajlatukat és konyhájukat leszámítva nincsen is bajom velük. Whiskeyjük, zenéjük, tweed-szövetük is jöhet. :)

BariKarika 2012.06.08. 20:31:45

@gyvy: eghajlattal egyetertek, a konyha..hm...erdekes, szar a konyhajuk ez teny, de van egy-ket kajajuk ami nagggyon jo! pl az ecetes sultkrumpli ;) nem-nem, ettem mar itt nagyon jo stew-t, a marhahusuk elkepesztoen finom pl :)

Hurri Kán 2012.06.08. 20:33:07

@BariKarika:
Az igaz... Jó marha-leves, sült, azon kibírom egész sokáig. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 20:39:13

@Pinka-Panka: Egsedre, én egy kis San Benedettot kortyolok...
@BariKarika: Az é elektromos késemet az első parámból vettem :), és azóta is a hűsvéti sonka szeletelésére használom. Rengeteg cuccom van nekem is, köztük sok felesleges, több különböző generációs fritőzt dobtam ki... De egy Kitchen Aidre mindig fájt a fogam (azt hiszem, Dömbinek van), de az olyan tartós, hogy már kár megvennem...

BariKarika 2012.06.08. 20:44:39

@Mitzi von Küche: a kitchenaid orokolheto ;) csak viccelek, nekem az za almom, most tv-t vettem de ha lesz meg szebb konyham akkor jon az orokolheto darab ;) orulok, hogy jobban vagy :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.08. 20:57:27

@BariKarika: Á nem, csak összevesznének rajta a gyerekek:)

Daró 2012.06.08. 21:05:55

megnéztem mi ez a KitchenAid...hát, gyerekek, én opellel járok, nekem a ferrari csak álom. Vagy még csak az se...

Benikuty 2012.06.08. 21:10:04

@Daró: pár hete vevőm volt a magyar importőr, jelentős árengedményt ígért. Nem bírt meghatni;)

Benikuty 2012.06.08. 21:11:57

@BariKarika: jelentős restanciáim vannak a hazai borok tekintetében, de tudom, arra is kiváló borok készülnek?)

1kutya 2012.06.08. 21:25:52

@Imre apó: várjuk, várjuk!!! hozhatod a legkisebb közös többszöröst is, Anka örülni fog neki:)

Imre apó 2012.06.08. 21:29:34

@1kutya: Na ezt megkérdezem, mert a nagytesóval, már holnapra megegyeztek, de a lányod nem csak délig lesz odahaza?

1kutya 2012.06.08. 21:33:32

@Imre apó: kettőig, de öt körül visszajön (elmegy közben szülinapi bulit tartani a játszóházba, de Edit szerintem elviheti magával, mert eleve 3 kis osztálytárs visszamondta a bulit). mindjárt megkérdezem (igaz most mosolyszünet van, de hát, aki bírja, az birka:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.08. 21:44:44

Csókolom!
@Mitzi von Küche: Örülök, hogy jobban vagy, és már otthon kortyolgatod a vizet.
@BariKarika: Az én Kichen Aidomat már örökül hagytam, a többi tortás, meg szappanos kellékeimmel együtt. Persze komoly feltételek szabtam a végrendeletemben.
@Benikuty: A pasim hagyta magát meggyőzni, szerencséjére épp fél áron hajították utána.

Kevés konyhai kütyüm van, de ezt oda nem adnám semmiért sem.

Hurri Kán 2012.06.08. 21:46:27

Valaki legyen olyan drága, és világossíjon már fel, mire jó ez a kitchen-aid? Guglin láttam, hogy mi az, valami nagy gonosz szerkezet, de mire jó? :)

medvedr 2012.06.08. 22:18:51

A tepsiben sült rántotthús felénk úgy megy hogy nagyon forró olajban mindkét oldala fél percig majd tepsibe és úgy a sütőbe.
Valaki írták a késeket. Nekem mindig van a zsebembe egy svájci bicska és van egy coldsteel master tantoo. Simán szétvág egy borjút (dögöt). Ne próbáljátok ki otthon, de tényleg. Itt egy kis demo anyag róla.
www.youtube.com/watch?v=-auenQ2ywvk

medvedr 2012.06.08. 22:22:35

@gyvy: Világéletemben büszke voltam didaktikus, feltáró, és átfogó magyarázataimra. Sajnos kevesen hallgatják végig, és az idők folyamán kénytelen voltam leszokni arról, hogy a nálam erősebbeknek magyarázzak, de azért mégis szeretek ilyenfajta magyarázatokkal és lényeglátásokkal élni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 22:24:37

@Benikuty: Klasszak vagytok. Én mit csináljak barterért? Füstölt zöldborsót?

Hurri Kán 2012.06.08. 22:25:32

@medvedr:
Ez elég jó kis pengének tűnik. :)
Svejci bicska az nálam is mindig van.

Hurri Kán 2012.06.08. 22:27:07

@medvedr:
Jogos. Kár ragozni, amit egy-két szóval el lehet mondani.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.08. 22:28:47

@gyvy: Jaja, mindenre! Leginkább használom minden nap dagasztásra, habot ver, minden cukrászati műveletre alkalmas, + még kolbásztöltő fej is van hozzá, reszelők, stb. Sztem háztartási ipari gép.
@medvedr: Ez komoly kés lehet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 22:33:53

@Imre apó: Most ez igy hogy? Miért rontottad el a meglepit?
@BariKarika: Sok kitchen gadgetet vettem már, de egy KitchenAid az már majdnem az álmom. Kivéve, hogy találtam egy Braun-t ami kenterbe veri. Kemény $20-ba került garage sale-en. 1 lovas (750W) és mindent tud. Azóta vettem pótalkatrészt eBay-en itthon. MINDENT azzal csinálok - kivéve amit nem !
Mint kiderült, ez a gép lett az évszázad legjobb tervezése, és a legnagyobb múzeumokban van kiállítva!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 22:38:31

@Benikuty: Vigyázz vele, mert sajna az átlag termék nagyon gyenge. 300W-os motorral semmire sem mész! Amikor tényleg jót akarsz, akkor a gatyád rámegy!
Láttam a Metro áruházban ipari kategóriás gépeket sokkal jobbakat és olcsóbban.

1kutya 2012.06.08. 22:42:21

@Andrass9: @Remy átvert minket, mint xart a palánkon, dehát így jártunk:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 22:44:09

@dömbi: Neke van, tehát már késő gondolat, de azoknak, akik Európában akarnak igazi robotgépet:
www.google.com/search?q=braun+km32+kitchen+machine&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Gondoljatok bele, 1960-as években csinálták és ma sem találok jobbat!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 22:44:55

@1kutya: Azt kell mondanom, nagyon ügyes volt! Minden elismerésem az övé (meg is kapja holnap!)

susztertangó 2012.06.08. 23:03:18

@anica inkognitóban: Sütő rács megfogás...Egyszer azt gondoltam, hogy még nem meleg az olaj csak langyos és mutató ujj bedugással ellenőríztem. Elég meleg volt.:-(( Utána elgondolkodtam, nem-e mégis csak a gebines boltvezetőnek van igaza aki bele pö
kött és úgy ellenőrizte...kisűl.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.09. 05:08:50

@Andrass9: nekem ez van 1000Wosban.
www.moulinex.hu/moulinex/prodhu.aspx?k=78&i=9468
mióta megvan, kicsit szűnt a kitchenaid utáni vágyakozásom.
egyszerűen lenyűgöző.
egyedül kenyeret nem merek vele dagasztani.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.09. 05:09:40

köszönök nektek mindent, érezzétek jól magatokat.

én elindultam a vágóhídra.

Benikuty 2012.06.09. 05:33:29

@Andrass9: az már ráment másra!
@Babette_: majd jól összeszorítom a sheggem nyolckor:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.09. 07:20:08

@Andrass9: Azt nem ismerem, de a Kichen Aid, meg A Kirby porszívó verhetetlen. Ma már európában is mindent lehet kapni hozzájuk. Engem már kiszolgálnak életem végéig.
@Babette_: Hajrá!

BariKarika 2012.06.09. 10:56:25

@Babette_: ok, bevallom elaludtam, de drukkolok am ezerrel, almomban is :D Hajra!!!!!!!!!

Erezzetek nagyon jol magatokat, ide is megerkezett a napsutes ( nem tudom ki kuldte, de koszi nagyon :) )

Pussszzz!!!! :)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.09. 12:20:30

@dömbi:
A zepter vizes porszívó szerintem verhetetlen. Könnyen kezelhető, a por vízbe szívódik, és ha rendesen cserélik a vizet, akkor a levegőbe alig fúj vissza port.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.09. 12:25:38

@látjátok feleim szümtükkel: Tudod, kinek a pap, kinek a papné, nekem ugye a fia! Meg a Kirby!