Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A lecsóvita-indító lecsó

2012.06.06. 07:00 PO

Egyszer rég, egy falunapon, főzőversenyen történt. Készítettem egy élvonalba sorolható szürkemarha gulyást, néhány meghívott íjászcimbora tiszteletére. BigBuffalo komám megkóstolta, majd felpillantott a szemüvege felett és azt mondta, hogy „ez nagyon ott van!”

A zsűri is érdeklődéssel kóstolgatta, a szürkemarha, meg a messziről jött vendég okán. A zsűri elnöke – aki maga volt a Lecsókirály! – csak üveges tekintettel nyammogott és egyre csak pillogott, viszik-e a népek az ő tüzes lecsóját?

Akkor és ott elhatároztam, hogy király nemigen leszek, mert akkor jó időben is ilyen cifra fehér kabátban kellene szívnom, de lecsóügyben egyszer én is megmondom a frankót!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt éveket nem töltöttem tétlenül. Kipróbáltam sok érdekes dolgot. Tudom, micsoda különbség van egy téli rácponty, meg egy nyári, friss zöldségekkel készült változat között. Tapasztaltam, hogy a megszokott alapanyagok mellett érdemes bevonni a játékba a padlizsánt, esetleg cukkinit is. Leszoktam arról, hogy erős ízű kolbásszal csapjam agyon a zöldségek ízharmóniáját, vagy hogy marketing okokból lecsókolbásznak nevezett kútmérgezést tegyek az ételbe.

Nos, arra jutottam, hogy a Tökéletes Lecsó tág fogalom. De van néhány dolog, ami nélkül nincs tökély, ezeket felemelt mutatóujjal és felhúzott szemöldökkel mesélném:

A Tökéletes Lecsó...

  • az évnek abban az időszakában készíthető, amikor a hozzávalókat már nem a földgolyó másik oldaláról kell idecipelni, nem is a fűtött fólia alól, hanem szabadföldi termesztésből jönnek.
  • nem nélkülözi a paprika-paradicsom-hagyma meghatározó szerepét.
  • indítása sertészsíron történjen. Na jó, lehet olajról is, ha nem eltökélt cél a Tökéletesség.
  • elsősorban az én serpenyőmből kerül ki, de más is elérheti a Tökéletességnek azt a fokozatát, amit - nyilvánvalóan udvariasságból - én is tökéletesnek neveznék.

Egy barátságos, biztató folytatást ígérő fotó a hozzávalókról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így készítsük:

Végy 1-2 szelet füstölt szalonnát és 1-2 szelet húsos szalonnát (lehet sózott szalonna és füstölt húsos szalonna is). Felkockázva kezdd el izzítani, először a zsírosat, később add hozzá a húsos szalonnát. Ha sok zsír sül ki, le kell önteni belőle. Én nem használok egyszerre kétféle füstölt szalonnát, ne legyen túlzottan füstízű az étel.

Dobj hozzá 2-4 felkockázott hagymát és párold. Amikor üveges, adj hozzá két meghámozott, kockára vágott padlizsánt. Dobj hozzá 2 babérlevelet, adj hozzá egy mokkáskanálnyi frissen őrölt borsot. Sózzad. Addig párold együtt fedő alatt, amíg a padlizsán meg nem puhul. Néha meg kell kevergetni.

Amikor a padlizsán már menthetetlen, dobj hozzá 2-4 szem paradicsomot, 2-3 pritamin paprikát, ízlés szerint kockázva/csíkozva. Lényegesen érdekesebb, ha belekarikázunk egy cső csípős zöldpaprikát is. Később néhány evőkanál házi paradicsomsűrítmény is adható hozzá.

Amikor minden alkatrész megpárolódott, a lecsó sűrűsödött, érezhető a zakuszkára jellemző illat. Ha a zöldségek leve is nagyrészt elfőtt és a társaság is igényli, akkor üss rá néhány tojást. Ezzel lehet a tömeget növelni, a várakozók számától függően. Tehát: a Tökéletes Lecsó is elbírja a tojást, de nem szükséges tartozéka.

Jó étök lészön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen egy tojás nélküli, ún. vendégbarát változat látható. Ebbe láthatóan nem, vagy csak kevés csípős paprikát tettem. De a tányérra még helyeztem néhány karikát.

198 komment

Címkék: tökéletes lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr494558057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiperPerabo 2012.06.06. 07:20:15

Ha ez Index címlapos blog lenne, akkor most tódulna a nép. Itt azonban egy naaagy család ért egyet többnyire. Tehát bármennyire is megosztó téma, nem lesz itt túl nagy vita.
A padlizsán az gáz!...))

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.06. 07:21:17

Mielőtt kimennék a piacra, beköszönök. Soha nem értettem mitől jó anyám lecsója, s mi hiányzik máséból, mondjuk az enyémből: CUKOR!!!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 07:28:53

A tökéletes lecsóba kell a Beni kolbásza, és pont!

Pinka-Panka 2012.06.06. 07:29:14

@hajdul: sziasztok:) Én is odamegyek és lecsó lesz ma:)

Pinka-Panka 2012.06.06. 07:31:46

PO ezt a változatot nem ismerem, de nem lennék semmi jónak az elrontója:)) Finom lehet nagyon.
Klasszat rittyentettél:)

skylla 2012.06.06. 07:37:36

izgalmas.

egyszer fözök szimultan cukrost es cukor nelkülit, hogy vegre megtudjam, tenyleg jobb-e

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 08:03:33

Jó reggelt!
PO, mindig ínycsiklandóakat írsz, fotózol.:)
A lecsókolbászt én sem csipázom..
@skylla: @hajdul: cukorral még az életben sem.. de meglátjuk...

1kutya 2012.06.06. 08:08:04

"az évnek abban az időszakában készíthető, amikor a hozzávalókat már nem a földgolyó másik oldaláról kell idecipelni, nem is a fűtött fólia alól, hanem szabadföldi termesztésből jönnek" egyetértek!

a recepié pedig tökéletes, bár a padlizsánt én kihagyom, amikor már vannak olyan uborkányi, friss, gyenge cukkinik, akkor azzal bolondítom...

skylla 2012.06.06. 08:10:40

@anica inkognitóban: csak csipetnyi cukorra gondoltam, ami kihozza az izeket ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 08:11:43

@skylla: hát gondoltam, hogy nem félkilóra...:DDDD

Daró 2012.06.06. 08:14:01

@PiperPerabo: @hajdul: Mindkettőtökkel egyet kell értsek. Lecsóba nem kell a padlizsán, az a ratatuille. Amit egyébként szeretek, de nem lecsó.
Lecsóba kell a cukor, nem sok de muszáj.
Egyszer majd megmérkőzünk jó? Az idősebb iránti tiszteletből elismerem hogy te fogsz győzni :-)

BariKarika 2012.06.06. 08:15:00

kell az a cukor, nem sok, egy kiskanálnyi :)
Padlizsánnal nem, cukkinivel igen, de inkább magában illetve RIZZSEL!!!! :D

1kutya 2012.06.06. 08:17:17

@anica inkognitóban: ki gondolta volna?:-DDD

@Daró: lehet szombaton lecsófőző versenyt kéne rendezni?:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 08:18:35

@1kutya: igazad van, senki nem gondolatolvasó :P:))
amúgy nekem tökmindegy, mivel, csak lecsó legyen

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 08:18:57

@anica inkognitóban:
Van még egyáltalán lecsókolbász? Na nem mintha kéne.

BariKarika 2012.06.06. 08:19:12

@1kutya: küldtem neked valamit :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 08:21:03

@dömbi: szerintem van.. én sem ettem ezer éve, apu valamiért szerette, de ezzel egyedül maradt a családban..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 08:21:46

Nagyon jó recept, egyszer meg kellene nekem is főzni. Szeretem a padlizsánt, pritamin paprikát, bár csak zakuszkában ettem eddig együtt őket.
A kis cukor pedig minden paradicsomos ételbe jót tesz - szerintem :)
Ezen kívül természetesen a jó lecsót is szeretem!

Daró 2012.06.06. 08:21:51

@1kutya: sajnos 22.-re el kell készítsek egy 200 meg egy 50 oldalas házit, amiből 20 oldal van kész, így nem lehet szó sem versenyről, sem jelenlétről.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 08:24:04

@dömbi: Még létezik, 480 Ft kilója. Képzelheted miból van :(

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 08:25:58

@anica inkognitóban:
Én sosem ettem, nem volt bátorságom megkóstolni, akkora mócsingok rágcsák lógtak ki belőle, meg a szaga...

@Andrass9:
Nekem volt olyan szakács kollégám, aki mindenbe rakott cukrot, persze picit, még a húslevesbe is. Gondolhatod, 25 évvel ezelőtt mit szóltak hozzá akik látták.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 08:28:43

@Andrass9:
Nem merem...
Az a szörnyű, hogy megveszik, mert erre telik, vagy mert megszokták az ízét.

Vándorpatkány 2012.06.06. 08:31:17

Nagymamám, anyukám is cukorral (nem fél kiló, csak csipet :) csinálta a lecsót. Sose szerettem. Aztán mikor elkezdtem főzni, akkortól nem tettem bele cukrot, és most már szeretem. Hát ha ratatuille, akkor legyen ratatuille, én is padlizsánnal, cukkinivel. Sőt, töklecsó megvan?
Lecsót mindig annyit csinálok, hogy kiveszek belőle egy jó nagy adag csatninak valót, oszt mehet hozzá a nagyon édes meg a nagyon csípős adalék. Egy kis jó házi sült túrósajttal, frissen sült naan-nal... multikulti.

Vándorpatkány 2012.06.06. 08:33:14

Csurka írt a kettes kolbászról, amikor még tudott írni szegény. Emlékezetes fejtegetés a különféle fellelhető "kolbásztárgyak"-ról :)
Ajánlom Beni figyelmébe, bónuszként elrejthetne ilyeneket a termékeiben, és a szerencsés megtaláló beküldheti jutalomért.

Vándorpatkány 2012.06.06. 08:36:17

Én még rossz lecsót nem ettem, mindegy, hogy kolbász vagy virsli, tojás vagy rizs, vagy minimál. Egyszer túrán annyira odaégett az alja a 30 liter lecsónak, hogy tíz centis aktívszén-szűrő keletkezett az alján. Mindenki dicsérte, hogy milyen jó intenzív füstölt íze van :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 08:37:05

@Vándorpatkány: Ez diszkrimináció! Találj ki jobbat!
Ha én találom meg, mire innen visszaér, addigra már rég másik játék-akció lenne.

Hurri Kán 2012.06.06. 08:55:39

Jó reggelt!
Zsírral egyetértek, padlizsánt részemről nem szoktam erőltetni benne. De egyszer megpróbálom.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.06. 09:01:16

@skylla: jó a cukros. megszelídíti a savakat, összhangot teremt, szelídséget.

Vándorpatkány 2012.06.06. 09:05:00

@dömbi: oké, akkor maga a talált tárgy lenne a nyeremény. Madzagdarab, rozsdás szög, fél mumifikálódott egér, ilyesmikre gondoltam.

BariKarika 2012.06.06. 09:09:05

@Babette_: pont ezt akartam mondani, csak te sokkal szebben foglamaztad meg :)

1kutya 2012.06.06. 09:21:05

@gyvy: a kabátgombot kihagytad!

BigBuffalo 2012.06.06. 09:31:41

@dömbi:
Aki a jó kolbászt beleteszi a lecsóba, az minden gazságra képes...

Daró 2012.06.06. 09:36:07

Csirkecsőr és toll? Az smafu?

Daró 2012.06.06. 09:38:48

Lecsó: füstölt szalonna,darabok, kisütve, leszedve. Hagyma fonnyasztva. ' kg friss házi paradicsom hámozva, 1 kg fehér paprika karikázva, só, cukor. Kicsi cukor.
Végül a szalonnadarabokkal a tetején tálalva.
Nekem ennyi a lecsó...kolbászt nem szeretem benne, a rizst viszont igen.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 09:42:59

@Vándorpatkány: Jó! Akkor ez legyen a ti örömötök, erről az akcióról nem kérek hírlevelet.
@Daró:Csaknem csinál baromfikolbászt...
@BigBuffalo: Nem is állítottam az ellenkezőjét!

Hurri Kán 2012.06.06. 09:45:43

@Daró:
Az a jó húslevesbe kell :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 11:04:00

@1kutya: Milyen szappant ígértem neked?
És milyen színű a fürdőszoba? Gyorsan válaszolj!

1kutya 2012.06.06. 11:09:03

@dömbi: valami kecsketejeset, olyan drappos.

Imre apó 2012.06.06. 11:14:56

PO a mester, elismerem:) Mi több hagymával csináljuk, nem tudom miért, de klassz. Padlizsán nem, de cukkini igen, néha:)

@Daró: Így így, kolbi nincs.

Imre apó 2012.06.06. 11:19:49

Majd este benézek, most irány a csontdoki:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 11:22:10

@1kutya: zöld, rózsaszín, fehér legyen? vagy indigókék? illat nincs ugye?

1kutya 2012.06.06. 11:24:45

@dömbi: nekem mindegy, rád bízom:)

Pinka-Panka 2012.06.06. 11:41:00

Szerintem a ratatuille-nek ehhez köze nincs. Ennek ez ételnek neve lehet: lecsó a'la Po...:)
A francia lecsóhoz többféle zöldség kell és nincs hús benne.
És a lényeg, hogy egyenként külön-külön kell sütögetni az alapanyagokat ÉS A VÉGÉN ELEGYITENI.
ÉN ÍGY TUDOM:)

Vaczak2 2012.06.06. 11:46:10

szép, konzekvens recept.
nálam több a hagyma a paprika fehér és zöld, nincs benne kolbász, se tojás, se rizs, se cukkini, se padlizsán, van viszont egy marék gomba, ha van. És csíp, kötelezően.

akkor ez gombcsó (vagy lemba)

1kutya 2012.06.06. 12:31:46

@Pinka-Panka: ne kiabálj, halljuk:)

@dömbi: oké!

bélabácsi2 2012.06.06. 13:44:04

@Vaczak2: vagy szimplán csak gombás lecsó :)

@Pinka-Panka: igen, úgy kell

PO, a babérlevelet mivel magyarázod?

1kutya 2012.06.06. 13:57:01

@bélabácsi2: beleesett a fáról?:-DDD

Daró 2012.06.06. 14:01:22

Po idenyomintotta a lecsót aztán meg elhúzott, ej.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 14:18:00

PO: +
Ha szeretném a lecsót, ily módon enném.
(még midig nulldiéta, pár korty vizet má szabad inni.)

BariKarika 2012.06.06. 14:18:32

@Vaczak2: nekem is a hagyma mennyisege tunt fel, szerintem tobb hagyma kell bele.

Talan egy Horvath Ilonaban olvastam az egy fej hagyma+50-50 dkg paprika ill paradicsom receptet...Na kerem, a jo lecsorecept ugy kezdodik, hogy vegy marha sok hagymat, meg legalabb annyi paprikat es paradicsomot...( a pesszimista lecsorecept meg ugy kezdodik, hogy vegy egy kozepes hosszusagu hajszalat :P )

BariKarika 2012.06.06. 14:19:22

@Mitzi von Küche: mi tortent veled Mici? bocs lemaradtam az elmult nehany napban, betegeskedtem :S

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.06. 14:26:18

@PiperPerabo: mi az, hogy a padlizsán gáz?!

Moderátoooooooooooooooort!!!

:DD

@Babette_: ez egy Süllőcske iskolájú szép mondat volt :)) Ezek után tényleg ki lesz próbálva ez a cukor...

@Vaczak2: ez a gomba nagyon jó tipp.

@bélabácsi2: a babérlevél eredetileg a zakuszka egyik fűszere. Szeretem, ha a lecsó arra akar hasonlítani. Ha cukkinivel csinálom, akkor nincs babérlevél benne.

Este jövök és kimoderáltatom 1kutyával a tökéletlen recipéket :DD

1kutya 2012.06.06. 14:30:33

@PO: ki tudod te is! nehogy má' a mocskos munkát velem csináltasd meg:-DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 14:50:19

@BariKarika: Én is...
Padlizsán mindenbe jó, olyan selymes ízt ad az ételnek (istenem, mikor lehet majd...).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 15:24:07

@1kutya: Kb. péntek du-ig. (Látott már sebész, gastroenterológus, de valószínűleg most nem operálnak.)

BariKarika 2012.06.06. 15:29:41

@Mitzi von Küche: ne feszegess mar! Mi tortent??? Epe? :( kuldok neked energiat, csak mondd meg hova, ha az nem mukodik akkor egy csomag jamon serranot :)

susztertangó 2012.06.06. 15:41:38

A lecsó jó. feltéve,hanem Vili barátom módra ,kuktában és passzírozva készül.Hehe.Azaz szeretem, ha még roppan a paprika a fogam alatt. Ekkor persze, csak hosszában lehet vágni-és így a kukucok is elkerülik a felmetélést.Az alapokon -lehetőleg akkor sütött szalonna zsír, hagyma, paprika, paradicsom-túl minden más csak ráadás.Számomra irányadó Erdei Ferenc borotvája...:-))Ennek van egy szeliditett változata, télire eltett lecsóból,( ami csak zsíron párolt paprika, paradicsom és, hogy friss (?) legyen, a hagyma és a szalonna elkészítéskor kerül bele,) itt nem árt darabolni a paprika szeleteket és rövid szaftra sütni. Venni friss stanglikat tetejüket levágni belsejük egy részét kikaparni, megtölteni a lecsóval és pár percre a forró sütőbe tenni, hogy a pékárú is ropogós legyen.Aztán begyűjteni a hódolatot.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 15:44:00

@BariKarika: Pancreatitis (vszínűleg epekő okozhatta), már jól vagyok, de 0 diéta 2 napja...

BariKarika 2012.06.06. 15:55:59

@susztertangó: Passziroznam en Vilit a kuktaba ha ilyet tenne elem, boa! :S

@Mitzi von Küche: oh, akkor megiscsak energiat kuldok :) basszus, az nem jatek :( Az anyum tavaly az epeje miatt volt bent a korhazban, 8 napig no kaja, a 3. nap behisztizett, majd egyre jobban lett :) Kitartas baranykam felhoje :)

susztertangó 2012.06.06. 16:08:01

@BariKarika: A kuka mega paszír csak költői túlzás-én szoktam neki ajánlani, ha leszólta a lecsómat, hogy nem főtt puhára a paprika.Az már lecsófőzelék lenne.De barát, ő szoktatott rá az Unicumra.(Meg az összes többire...)

BariKarika 2012.06.06. 16:14:28

@susztertangó: Vili nekem nem lenne baratom az tuti :D Inkabb a palinkara szokj ra, az jobb mint az unicum.
Lecsora vissza, en is jobb szeretem, ha meg egy kicsit haraphato a paprika, nem szeretem a 'kremesre fott' zoldsegeket,a eredetileg zold szinu barnara fozott zoldsegek az emberiseg es az ovodasok ellen elkovetett buntett ( spenot barnan,brokkoli barnassargan,cukkini barnalekvarkent, boaaaa, mire asszocial csori ovis? na mire???) Lecso frissen, nem tulfozve, enyhen csiposen hmmmmmmmmmm :)

susztertangó 2012.06.06. 16:19:52

@BariKarika: Szerintem egy külföldi focistára asszociál:Kaká
Na és a lecsóval töltött kifli, mint vendégkaja?

BariKarika 2012.06.06. 16:27:59

@susztertangó: mondanam, hogy megbizsergette a fantaziam, de sajnos nem eszem kenyeret :)de egyebkent jol hangzik :)
Kaka nevu focistat sem ennek :P

medvedr 2012.06.06. 17:29:04

Libazsíron indítani nagy gáz? Tök v. cukkini igen, padlizsán nem, azt idegennek érzem, pedig szeretem nagyon. Rizzsel is, jó.

1kutya 2012.06.06. 17:33:22

miva'? mindenki elment gombát szedni?

Hurri Kán 2012.06.06. 17:34:19

@1kutya:
Én nem. Bárhogy is néztem, egy darabot se' láttam itt a Madách téren. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 17:34:21

Amúgy lehetne már harcolni is: paprikát vagy a paradicsomot teszed bele elsőnek? Én pl. a paradicsomot, mert szeretem, ha a paprika roppanós marad, de a paradicsom bőre már bepöndörödött!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 17:35:33

@medvedr: Libazsír pöpec, ahogy az öregek mondanák :)
@gyvy: Átköltözött a Kalefra ...

Hurri Kán 2012.06.06. 17:35:50

@Andrass9:
Én a paprikát, paradicsom nem bánom ha nem nem esik teljesen össze.

1kutya 2012.06.06. 17:43:55

@Andrass9: én meg a paradicsomot bőr nélkül, apróra kockázva, hogy lehetőleg teljesen szétfőljön, a paprikát viszont roppanósan...

Hurri Kán 2012.06.06. 17:52:14

@1kutya:
Mi több, mikor odarakom, ugyanúgy aprítok egy-két fej hagymát és dinsztelem a zsíron, mintha pörköltet csinálnék.

BariKarika 2012.06.06. 18:22:08

@medvedr: Dehogy gaz Doki! Viccelsz??? Libazsiron nagyjabol minden csuszik, kiveve talan a csokipudingot :)
@1kutya: na, akkor aruld mar el nekem, hogy ennyire raersz? hamozgatod a paradicsomot??? de miert is? megakad a hej a seggeden? ( ezt a nagyanyam kerdezne megjegyzem :) )

en egyebkent hagymaval kezdek,paprikat is sutom kicsit, de csak epphogy, sajnos a paradicsomok vizize miatt sokszor kenytelen vagyok jobbfajta olasz parikonzervvel rasegiteni :( kiskanal cukor, es igen, egy teaskanal piros paprika ( na most kovezzetek meg! :D)

medvedr 2012.06.06. 18:43:15

@susztertangó: Ser? hogyne kóne, megisszuk!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 18:58:03

@BariKarika:
Alakul az a lecsó alakul! Pirospaprika nálam is, meg a cukor is, kolbász, a végén tojás, és lé nincs alatta.
Itt egész évben marokkoi paprikából, mert az van.
@Mitzi von Küche: Gyógyulgass, mert közeledik a buli! De hogy könnyebben viseld a diétát, elmondom, hogy én is éhezem, szomjazom, mert leégett a bőr a számról, még beszélni se nagyon tudok.

Tudtok valamit Öreg Sam-ről?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 19:00:27

@gyvy: meg ne kövezzetek, de én is!
@BariKarika: Rohadt válogatós vagyok, csak akkor állok neki, ha jó illatú a paradicsom!
@1kutya: Minden részvétem a tied a hámozásért - bár sikerült egy nagyon gyors technológiát kialakitani ezügyben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 19:03:34

@gyvy: Na látod! Így kell kezdeni a csatát. PO nem véletlenül adta fel a padlizsános ratatuille-t, mint kezdő témát. Attól elvileg mindenkinek fel kéne állnia a szőr a hátán.
Ahogy viszont @PiperPerabo: is megjegyezte - mifelénk ritkán kerül elő a bökő ...

Hurri Kán 2012.06.06. 19:04:13

@BariKarika: @dömbi:
Édes az a paprika, vagy erős? :)
Én egy kis erőset nem sajnálok belőle. Márha nincs benne eleve pár darab bogyiszlói, akkor nem kell. :)

@Andrass9:
Akkor már kettőnket kövezik majd.
Néha egyébként egy kis majorannával is megkínálom, ízlés szerint.

Hurri Kán 2012.06.06. 19:06:06

@Andrass9:
Amíg meg tudom úgy készíteni, ahogy én szeretem, nekem nem áll fel a szőr a hátamon. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 19:11:46

@dömbi: Szerintem megint vett egy új monitort, hogy kijavítsa a netjét ... (meg ne ölj, bundás!)
Nekem az olasz paprika volt az USA-ban néhány évtizedig. Bár Hagyma máig sem talált rá, kb olyan az íze, mint itt a TV paprikának, csak éppen zöld, nem fehér (mondja egy színvak). Azt szoktam megtölteni is (kis cukorral!) és akkor itthon éreztem magam ...

BariKarika 2012.06.06. 19:13:26

@dömbi: mitol is egett le a szad??? :S
@gyvy: csipos az a paprika, csakis, de nem szabad nagyon elerosozni, mert az mar az izek rovasara megy...
@Andrass9: itt akkor soha nem allnal neki :( allati szepek a paradicsomok, csak nem finomak, kiveve azt amit ugy arulnak, hogy rajta van meg a zold agacskan, furtokben, kb a cserko es az almapaprika kozott van meretre, nem romlik meg a hutoben ket hetig, csak akkor ha leszeded a szarrol.
Viszont epp a hetvegen vasaroltam harom to paradicsomot ( kulonbozo fajtakat, san marzano,gardeners delight es moneymaker..haha, jo nev!!!) illetve egy habanerot meg egy jalapenot, kivancsian varom mi lesz beloluk, kenyelmes nagyon, ontozni nem kell oket, minden nap esik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 19:19:40

@BariKarika: San Marzano nyerő, azt szeretni fogod. Gardeners delight - mediocre, moneymaker - őszinte vagyok, nem ismerem. Habaneroval bajban leszel. Olyan erős, hogy épeszű ember nem eszi - legfeljebb PA állítja, viszont rengeteget fog teremni (fiamnak van egy tő a melóhelyén: nem győzik osztogatni - és utána gyógykezelni a megajándékozottakat!) Jalapeno jó választás volt. Ecetesen elteszed, még télen is finomat eszel a TexMex kajádhoz!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 19:33:57

@Andrass9: Remélem csak ez a baja.
@gyvy: Édes, erős csak a tányéron a fiamnak, és nekem.
@BariKarika: Ráfröccsent az oldott lúg.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.06. 19:43:17

Anno csak sima volt, olajon párolt hagyma, paradicsom, TV paprika. A csajom cukorral ette, a fene a gusztusát. Manapság egy jó adag kolozsvárival indítok, kicsiny zsír, ha igényli, a hagyma vele pirít, pirospaprika, aztán bele a paradicsom (finnyáknak hámozva), mikor levet ereszt, mehet hozzá a paprika, végül a karikára vágott füstölt kolbász (akár többféle), kicsit rottyant, puha kenyérrel lehet lapátolni befelé.

BariKarika 2012.06.06. 19:43:54

@Andrass9: huh, koszi az infot :) a gardeners delight olyan furtoske tipus, azt szeretem, kerdes, hogy beerik e, ha az idei nyar is olyan lesz mint a tavalyi akkor szivas...egy szep szombati napra esett...Paprika temaban majd beszamolok, elegge birom az eroset, de csak akkor ha nem nyomja el a kaja izet, sajnos a nem magyar erospaprikakkal az a gond, hogy izuk nincs, viszont rohadtul erosek :(
@dömbi: meg sem kerdezem hogyan tortent :( jajj!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 19:56:21

@dömbi: Mi a francnak vacakolsz lúggal! Az egész társaság szarban van, amikor ezt hallja! Itt a kocsmában odafigyelünk ám egymásra!! Gyógyulj gyorsan és fájdalommentesen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 20:04:11

@Andrass9: hogy a fenében csinál szappant lúg nélkül szerinted???? csak kérdezem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 20:09:21

@Waka: Nem fogod elninni, de "horvátba" - azaz Horvátországban csináltam életem legsikeresebb lecsóját! Egy pirinyó szigeten laktunk (Krapanj), és bementünk a szárazföldre a piacra. Kevenc szomszédasszonyom családjával voltunk, szóval őróluk már hallottatok. Találtam a piacon császárszalonnát! Na ez döntötte el a vacsora receptjét. Sok zöldpaprika és paradicsom (isteni illattal!!), valamint a kerítést alkotó rozmaring bokor adta meg az alaphangulatot. A csapat persze a tengerben lubickolt, amig én főztem, de hát kit bánt az ilyesmi, amikot ALKOT! (Süllőcske lesz a tanum).
Szóval kezdődött az eledel kb 50 deka császárszalonnával, amit apróra vágtam és pirítottam. Amikor mát igencsak piros és koppanós volt, zúdult bele vagy két kiló apróra vágott hagyma. Én hagymabolond vagyok az ilyen étkekben!
Közben a paradicsomot pucoltam, és hámoztam (lehet köpködni, de így finomabb volt). Amikor már átlátszó volt a hagyma, ment bele a hámozott paradicsom, vagy 3 kilónyi. Rotyogott ám istenesen az apartman kis konyhájában, de a rezsó bírta a gyűrődést. Úgy láttam, sűrűsödik a lé (sok hagyma jó szaftot csinál!), hát beleaprítottam bő 3 kiló zöldpaprikát. Olyan fehéret, ami itthon is van. Fél óra, és jött vissza a csapat a fürdésből. Hát mit mondjak. Kb 20 percig tartott és üres volt a lábos.
Aki nem hiszi, kérdezze a szomszédasszonyomat!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 20:09:58

@anica inkognitóban: Ne csinálj szappant ....
Bocs, de nincs jobb ötletem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.06. 20:18:30

@Andrass9: Szerintem az együl sülő füstölt szalonna és hagyma illatának nincs párja. Mondjuk, azért a paradicsom:paprika arányt nagyjából 1:4 szoktam alkalmazni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 20:24:53

@Andrass9: Köszi!
A szappan készítéséhez kell az NaOH, vagy KOH, mert anélkül nem lesz szappan a zsírokból olajokból. Nem halogathattam tovább, mert fogytán a készlet, űzött a kíváncsiság, mert megérkeztek a különleges alapanyagok pl. feketesó, epermag, babasszuolaj, stb.

@BariKarika: Nem a megszokott edénybe oldottam a lúgot, kicsit magasról öntöttem az olajokba, és rámfröccsent. A baj az volt, hogy kivételesen nem készítettem oda tálba vizet, mert abba azonnal belelógathattam volna a pofázmányomat, és akkor nincs baj, vagy jóval kisebb! A maszkot sem vettem fel. Ezekért 1 tanulónak leordítanám a haját, és rögtön eltanácsolnám. Persze maszk, meg víz nélkül bele sem kezdhetne!
@anica inkognitóban: Kerestek már meg azzal, hogy mondjam meg hogy kell vizeletből szappant készíteni, és eskü, hogy nem adja el. Ne röhögj!

Benikuty 2012.06.06. 20:26:34

@Waka: értettem úgy is.
Az én lecsóm annyira ortodox, hogy le sem merem írni a receptet, mert máglyára vetnétek.

Hurri Kán 2012.06.06. 20:30:12

@Benikuty:
Csak ha kész a következő adag kolbász, utána. :)

1kutya 2012.06.06. 20:30:26

@Waka: nem finnya, csak minden paradicsomból készültet megeszek de a héjára algériás vagyok, sőt nyersen még ki is hányom. valszeg az állaga nem tecc, így aztán forró vízbe mártom és lehúzom a borítást róla, mielőtt felhasználom. ha ez nagyon nagy gasztrobűn, akkor református létemre meggyónok, de akkoris...

Benikuty 2012.06.06. 20:33:21

@dömbi: jobbulást. Nekem négy ujjam több menetben sikerült lemetélnem, pedig jobb kezes vagyok, meg a tenyeremből is kifordítottam az izmot zsírszövettel együtt. Ha vigasztal, nem csak te vagy balfácán:)

Benikuty 2012.06.06. 20:35:03

@1kutya: próbáld meg főve kihányni, úgy biztos könnyebb;)

Benikuty 2012.06.06. 20:37:28

@gyvy: pozitív hozzámállásod teljesen lenyűgöző:D

Benikuty 2012.06.06. 20:40:45

@1kutya: teljesen jogos,a lecsóban semmi keresni valója, bár alapvetően az a záloga a másnap reggeli könnyű, laza...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 20:42:00

@Benikuty: Köszi, neked is!
Ezt mikor tudtad magaddal elkövetni?
Azt az ortodox receptet szívesen venném, ha nem titok.
Máglyára vetni? Micsoda finomkodás? Legyen még 2 felesége annak aki...
hihihi

Hurri Kán 2012.06.06. 20:43:48

@Benikuty:
Én visszatartom a tömeget a máglyától, ha elárulod a "teljesen" ortodox lecsóreceptet :)

BariKarika 2012.06.06. 20:45:06

@dömbi: te tiszta Fight Club ez a sztori! :) Ok, tudom, nem vicces...megmarad a helye? :(
@1kutya: ok, elfogadjuk a valaszt, hamozgasd csak :P

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.06. 20:53:58

@Benikuty: Tegnap próbáltam:nem.
@dömbi: A szakmád áldozata lettél:(

BariKarika 2012.06.06. 20:54:45

@Benikuty: basszus, most nagyon rohogok, csak most lattam a fozve probald cimut :DDD
@1kutya: Jajj dehogy, tavol alljon tolem...ah dehogy, nem, tenyleg nem...:')

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.06. 20:55:49

@1kutya: Nem bűn, dehogy. Csak éppen engem egyáltalán nem zavar, viszont, ha másoknak is főzök, nem tudhatom, kinek milyen az ízlése, ezért többnyire hámozom. Ugyanezen okok miatt szedem ki az inakat a húsból, kerülöm a bőrkét, használok kevesebb zsírt, satöbbi. Szeretek tekintettel lenni másokra, de azért titkon finnyáknak hívom őket.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.06. 21:01:09

Kicsit el, verziót frissítek, remélem nem hány be a gép.

Benikuty 2012.06.06. 21:01:30

@dömbi: az elmúlt tíz évben. Aztán rájöttem, ha kissé be vagyok baszikálva, és alkothatnékom támad, lánckesztyűt húzok a balabbik kezemre. Abból baj még sosem lett.
Az ortodox recept visszatérés a faék alapokhoz.
Csak semmi cicó, köretnek pedig kézi tarhonya.
( kolozsvári szalonna kakastaréjra sütve, kevés zsírra egy rész hagyma dinsztelni, hozzá két rész tv paprika, kemény lángon pirítani, végül egy rész kockázott paradicsom, úgy hogy maradjon egy kis nyers húsa. tányérban rá a sült szalonna, desszert a röfögés)

Benikuty 2012.06.06. 21:03:32

@1kutya: mit vártál, bilicsörgést?:D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 21:03:40

@BariKarika: Remélem nem.@Mitzi von Küche: Ááá, a saját figyelmetlenségemnek.

Hurri Kán 2012.06.06. 21:04:48

@Benikuty:
Ez a recept tökéletes. :)

Benikuty 2012.06.06. 21:08:09

@gyvy: én úgy gondolom, hogy aki f*ngani akar, az tuti bef*sik, de ennek ellentmond, hogy bátraké a szerencse. Más baromság nem jut épp eszembe, de dolgozom rajta:)

Daró 2012.06.06. 21:08:26

Én pedig azt találtam ki, ha vége a vizsgaidőszaknak, sört fogok főzni itthon. Ha már Orbán a punk megengedi. Mit szóltok? A következő találkozóra kész is lesz :-D
Valaki próbált már otthon tudatmódosító szereket előállítani?

Benikuty 2012.06.06. 21:10:57

@Daró: jaja! Tökfőzelék a neve.

1kutya 2012.06.06. 21:14:48

@Daró: máktea, spanglitekerés, pálinkafőzés...

BariKarika 2012.06.06. 21:15:10

@Benikuty: ez tokeletes! Imadom az aranyaidat ha foglamazhatok igy :)

@Daró: aha, a batyam, edzocipo az eloszobaban, megprobaltunk lemenni a pincebe ( eloszobabol nyilt a lejaro), anyam is, en is, feluton a cipedli odorje modositotta a tudatunkat, nem akartunk a pincebe menni...

Hurri Kán 2012.06.06. 21:18:45

@Benikuty:
Véleményem szerint néma gyerek anyja sem esik messze a botjától, szóval lehet valami abban abban, amit mondasz. :D

medvedr 2012.06.06. 21:18:47

@@dömbi: Ez milyen kegyetelen!
Mivel szoktad a lúgégést kezelni?

susztertangó 2012.06.06. 21:19:36

@Andrass9: Napokban írtad, hogy nem találtál elég csípős kolbászt. Most az exKaiser'sban direkt vettem 10 dkgt Tóalmási Tüzesből és elég is volt. Nem mondom, egy jó bablevesbe elférne egy szál és nem kell bele más erős.Sok kenyérrel tudtam csak megenni.

Hurri Kán 2012.06.06. 21:19:49

@Daró:
Tavaly születésnapomon összekevertem a műanyagüvegeket, és egy deci bort felhigítottam kettő deci pálinkával.

smithgerda 2012.06.06. 21:20:26

A padlizsános az nem ratatujjj? A lecsó az tv paprika, paradicsom és hagyma, oszt kész. Vagy írta má' valaki? Nem olvastam kommenteket.

smithgerda 2012.06.06. 21:25:04

De amúgy én is szokok ilyet, olívaolajon, szalonna nélkül és rozskenyérrel eszem. Férjnek kell hozzá tojás is, meg fehérkenyér.
Zakuszkát csak igazi erdélyiek által készítve, akik szabad tűzön grillezik hozzá a padlizsánt, mindent külön megsütnek hozzá, azután átpasszírozzák, aztán.... tovább nem tudom, de hosszú és bonyolult folyamat.

Benikuty 2012.06.06. 21:28:46

@susztertangó: a csípős kolbászban nem az a lényeg, hogy levigye a parókát. Azt az arányt kell megtalálni, hogy a szádban ne csípjen, ne fedje el a fűszereket (vagy egyéb nem oda való galádságot), sőt, mint ízfokozó dolgozzon. Aztán, ha lenyelted, na akkor ott egy kicsit odacsípjen, olyan játékosan, huncutul. Nem egyszerű, de néha sikerül:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 21:29:26

@Benikuty:
Ez a recept teccik nekem. Lehet az én fejemre is kellene húzni valamit. Talán 1 zacskó megtenné?!
@Daró: Hajrá Daró!
Mézsör annak számít? Ecetet viszont bármikor még olajból is.

1kutya 2012.06.06. 21:30:48

@Benikuty: 2 ek csípőspaprika/10kg hús! nem egy nagy ördöngösség...

Benikuty 2012.06.06. 21:35:35

@1kutya: mennyire csípős paprika?:) egzakt módon lsz.:D

Benikuty 2012.06.06. 21:37:46

@dömbi: ne röhögtess, mert cserepes a szám:D

Benikuty 2012.06.06. 21:40:47

Jóccakát, holnap bevetésre megyek. Prénteken jövök, kellemes fenyegetettséget;)

1kutya 2012.06.06. 21:42:51

@Benikuty: olyan normál, házi (nem macskapöcse style).

Hurri Kán 2012.06.06. 21:43:32

@1kutya:
Ha volna kétszer egymás után ugyanolyan csípős paprika :)

1kutya 2012.06.06. 21:46:47

@gyvy: na jó, jártunk már mi is úgy, hogy a Mirci szisza a kolbászdarabkára csak legyintett egyet és azt mondta pfff..., de azért tízből kilencszer összejön:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 21:47:58

@medvedr: Azonnal hidegvíz, ha borsónyinál nagyobb felület, szem, akkor futás az orvoshoz, víz után énszappannal lemosás, utána sheavaj, ha van aloevera növény levelének a belseje, ha még mindig fáj, húzódik, akkor jön a speciális krémem.
A vadasodért megadom a pontos receptjét ha kéred, de 1-2 nap türelmedet, mert pesten van a recept.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 21:50:34

@Benikuty: Hö-hö, akkor mit mondjak én? Bár az enyémen most nincs bőr, kopasz.

Hurri Kán 2012.06.06. 21:51:19

@1kutya:
Különben is, sose a paprika sok, a hús kevés hozzá. :D

susztertangó 2012.06.06. 21:55:50

@Benikuty: :-))Ollé, akkor már szóba állhatok veled?A múltkor letiltottál.

Benikuty 2012.06.06. 21:55:52

@gyvy: ilyen apróságokkal küzdünk, mert állandónak kell lennie.
Jó éjt, ötkor kelés, és egyszer biztos ki kell vinni éjszaka öreg kutyámat. Azok a fránya záróizmok:(

susztertangó 2012.06.06. 21:58:49

@Benikuty: Egyébkén meghalt Mátyás, oda az igazság alapján, meghalt a Nagyanyám, azóta se ettem "olyant". Na persze 1963 óta.

1kutya 2012.06.06. 22:00:15

@gyvy: no meg az is igaz, hogy beletenni még lehet, de kivenni belőle...

Hurri Kán 2012.06.06. 22:03:30

@1kutya:
Ez is igaz... Emiatt van, bármit is főzök, mindig kóstolgatok közben.
Meg hogy ne álljak fejre a piától. :D

BariKarika 2012.06.06. 22:07:14

Gyerekek, ez hihetetlen, a tv-ben a vacsoracsata vagy mi a fene ir megfeleloje megy...a birodalmi lepegeto alkatu csaj egy ultraronda napszemuvegben apritja a hagymat, kb 5x5cm-es kockakra....jajj B+ !!!Most mutogatja a marharonda viszont piszkosul draga porcelan teaskeszletet...most a tescos sajtot vagja fel eppen....sajttalnak, es berakta oket a hutobe!!!!!!! ahhhhhhhh!!!!!!! es most gumikesztyut huz mert kozolte, hogy a gyonyoru baranybordat fuj megfogne es az gusztustalan ( marmint a nyers hus!) Ahhhhhhhhhh! anyam borogass!!! es meg csak harom perce nezem!

Hurri Kán 2012.06.06. 22:09:25

@BariKarika:
Megnyugodtam, a ker. tévék mindenhol egyformák. :)
Amúgy rettenet...

1kutya 2012.06.06. 22:12:18

@BariKarika: én megfognám a báránybor...

(inkább nem mondok semmit)

1kutya 2012.06.06. 22:14:15

@gyvy: pálinkafőzés közben necces:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.06. 22:15:04

@BariKarika: Nyugalom a hosszú élet, meg a ránctalan arc titka. Persze ráncügyben fordulj hozzám bizalommal.

BariKarika 2012.06.06. 22:17:31

@gyvy: most fogadta eppen a vendegeket, szepen feloltozve, kepzelj el egy sertesdagadot pink ruhacskaba passzirozva, fekete(!) harisnyaval, jajj!
@1kutya: elfelejtettem emliteni, hogy a liba nem akarmilyen gumikesztyut huzott, olyat ami szerintem prosztatavizsgalatoknal hasznalatos :S

Ok, levessel kezd, gombakremlevessel, passzirozott higfosas, jezusom!!! hol van ilyenkor a 18as karika????

Hurri Kán 2012.06.06. 22:17:45

@1kutya:
Azt nem főzök házilag. Node egy rendes marhapörkölt is vagy két óra, inkább 3 mire rendesen megfő. Nem lehet, hogy az ember nem kóstolja meg, viszont a tűzhelynél meg meleg van, szóval... :)

Hurri Kán 2012.06.06. 22:19:08

@BariKarika:
Ez biztos, hogy főzőműsor, és nem valami gasztro-fétispornó? :D

BariKarika 2012.06.06. 22:20:23

@dömbi: ah, nincs rancom, meg nem indult be a rancreakcio, de azert koszi :)

Ja, a barany egyebkent jol nez ki, mondjuk azt nem ertem miert kell megmorzsazni...ah, a fenebe, tulsutotte! a vendegek ragjak, es ragjak...aha, ez egy dietas barany, fel oraig ragsz egy falatot...

BariKarika 2012.06.06. 22:20:39

@dömbi: ah, nincs rancom, meg nem indult be a rancreakcio, de azert koszi :)

Ja, a barany egyebkent jol nez ki, mondjuk azt nem ertem miert kell megmorzsazni...ah, a fenebe, tulsutotte! a vendegek ragjak, es ragjak...aha, ez egy dietas barany, fel oraig ragsz egy falatot...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 22:21:57

@Benikuty: Félre ne értsd, de most jöttem be a kertből. Bűzlök, mint egy füstölgő gyökér. Rohadt jól érzem magam a nyárson sült szalonna után!!! (OK - egy kis kékfrankos segített)
Nem is emlékszem, mikor sütöttem szalonnát.

BariKarika 2012.06.06. 22:22:19

@gyvy: haaaat, a fene sem tudja, fura nepek ezek az irek...oh, vajon mi lesz a desszert??? ideerhetne mar a vendegem...:S

BariKarika 2012.06.06. 22:22:33

@gyvy: haaaat, a fene sem tudja, fura nepek ezek az irek...oh, vajon mi lesz a desszert??? ideerhetne mar a vendegem...:S

BariKarika 2012.06.06. 22:23:25

@Andrass9: epp most nem? mielott bejottel a kertbol :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 22:25:28

@susztertangó: Akkor velem baj lehet, mert a Tóalmási nekem ... szóval ... gyenge.
Beni kolbásza másnap már adta azt a csípést, amit vártam!!

Hurri Kán 2012.06.06. 22:28:11

@BariKarika:
De legalább nem énekel a főzősműsorban Bangó Margit :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 22:28:46

@Benikuty: Ettől szerettem meg a kolbászt, amit csinálsz! Nem durva és támadó, hanem hátulról jön :)
Más szóval: Az íz akkor jelentkezik, amikor nem várod és nem erőszakos - csak ott van!

1kutya 2012.06.06. 22:30:16

@BariKarika: azt szerencsére még nem tudom milyen, olyan öreg még nem vagyok (bárhogy is erőlteted:)

@gyvy: pedig pályinkát mindenből lehet főzni:-DDD

BariKarika 2012.06.06. 22:35:00

@1kutya: egyaltalan nem eroltetem...felreertettel :) nem, nem vagy oreg :)
Ok, vege a musornak, idojarasjelentes, szerintem egy honapra elore felveszik, esik, meg esik, meg esik...:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 22:39:06

@BariKarika: Nem értem, de ne zavarjon.
@Benikuty: Nehezen képzelem el a dolgot lánckesztyü nélkül! Különös tekintettel a röfögésre :) Jó a humorod - tetszik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 22:40:52

@BariKarika: "egy honapra elore felveszik" leköptem a képernyőt!!!

BariKarika 2012.06.06. 22:43:56

@Andrass9: de most komolyan! Aigner Szilard itt sosem tevedne! :S

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.06. 22:48:32

@BariKarika: Nem tudsz egy kis vizet átküldeni? Porzik a kertem.

Hurri Kán 2012.06.06. 22:50:32

@Andrass9:
A tegnap előtti eső nem áztatta meg kicsit?

BariKarika 2012.06.07. 00:36:06

@Andrass9: ok, mennyi kell? hova kuldjem? :D de cserebe napsutest szeretnek es legalabb plusz 5 fokot erre az atlag 12-15fokra :)

Pinka-Panka 2012.06.07. 05:13:48

Jó reggelt:)
A lecsó a legjobb étel. Még Michael Flatley, amikor hazánkban koncertezett - külön megemlítette a szalonnás, csípős lecsót. Kiváltképp ízlett neki, friss kenyérrel és vörösborral, elmondása szerint jól bepakolt belőle, aztán táncolhatta is le - de meg nem bánta:)
Szóval tudjuk is, hogy a legjobb kaja, nyáron megunásig esszük:)

susztertangó 2012.06.07. 07:10:23

@dömbi: Csak tudatlanságom eloszlatandó kérdezem, az ecetes víz nem használ? Csak mert a történelem hajnalán raktárosként fogtam egy mércés üveg edényt, amibe egy nálam idősebb szaki töltött ecetsavat,fele mellé, fele bele alapon. Így jó sok jutott a kezemre. Nagyját bő vízzel leverettem, majd addig mostam a kezem sima szappannal, míg nem abba hagyta a túrósodást és habzani nem kezdett.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.07. 08:12:32

@1kutya: @gyvy: igaz, először kicsit furcsa vele a palacsinta...:DD

Pinka-Panka 2012.06.07. 08:13:02

@Benikuty: igen, volt egy nő, elutazott és kimentem megcsinálni:)

Pinka-Panka 2012.06.07. 08:16:24

@anica inkognitóban: nő volt ezért igen:))) nem egy herceg:PPP
hú most rossz voltam:)

Pinka-Panka 2012.06.07. 08:19:14

@anica inkognitóban: helyesbítek Anica:))
Nem lenne baj:DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.07. 11:15:17

@susztertangó: Azt hiszem nem értem pontosan mi a kérdés. Ha arra gondolsz, hogy arra tegyek ecetet ahol ráfröccsent a lúg, akkor na azt már aztán nem! Kb. azonnal ordítanék a fájdalomtól, gondold el, rögtön leégeti a bőrt a lúg, arra még az ecet...?

tartetatin 2012.06.07. 11:38:52

@PO: padlizsán igenis naggyon gáz ! ;P az ratatujj vagy akármi.
Ráadásul a kalifpaprika is túl édes, bizony :)
Kicsit punnyadt lecsó/tévépaprika.
És remekül indítható olívaolajon.
A többi okés :)

ja nem, ehhez szigorúan Fehérkenyér és nem gerdakenyér!

susztertangó 2012.06.07. 20:12:44

@dömbi: Ezt nem tudtam. Arra gondoltam, hogy az ecet esetleg semlegesíti-de így érthetően nem lehet.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.07. 21:01:53

@susztertangó: A kémiai folyamatba nem mennék bele, mert nem vagyok benne 100%-osan biztos, de így nem működik, ez tapasztalat.

medvedr 2012.06.07. 22:23:32

@dömbi: Köszi, a receptet köszönettel venném!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.08. 22:17:21

@tartetatin: Háááát - kicsit más véleményen vagyok!
Lecsóba én sem keverek semmit a 3 alapdolgon kívül (paprika, paradicsom, hagyma - na jó, húsos szalonna és kolbászféle is jöhet).
Viszont a kenyér nem alap összetevő - finom, igaz, enném is nap mint nap, de azért egy jó lecsót önmagában is megennék - kenyér nélkül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.08. 21:49:17

@Andrass9: kenyer marpedig kell a lecsohoz
ez a tok, vagy krumplifele nem
az a ratatujba kell
az en lecsom a tokeletes
villaval nem is lehetne enni cask kanallal
kell hogy legyen szaftja
szoval padlizsan kilove
a friss lecsoba a tojas is
kozben mar keszul:)
süti beállítások módosítása