Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Fenyőalji barackok

2012.05.30. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - süllőcske

Elébb egy birkalegelőt jártunk be. Anahitámmal csipegettük a fű közül a szekfűket, nem voltak a legszebbek, Ruzsán inkább napsütés volt. Kicsit szikkadtak , de ennél a gombánál az még nem baj, a mosásnál már kigömbölyödik. A juhászt elkaptam, birkavásárlás ügyben, ez is sínen van. A kétliternyi szekfűt még megtoldjuk némi gyógynövénnyel, zsálya, cickafark, miegymás.

P1150413.JPG

P1150410.JPG

A hatalmas legelőt komoly homoki erdők szegélyezik, a feketefenyők felé vesszük az irányt. Gyanúm beigazolódik, a gyér vékonyszálú fű között, mohás, fenyőtűs, tobozos talajon, aranyokker-meleg világosbarna kalapú citromszín aljú duci gombák nődögélnek. Fenyőtinóru, én baracknak nevezem, színei és igen finom, gyümölcsös illata miatt. Van szépen, mikorra kezdenénk unni az avar csipegetését a ragadós kalapokról, Anahitám egy bokros horpadásban őzlábgomba telepre lel. Ideális érési stádiumban vannak ezek a büszke szépek, két nagy kosárral telik.

P1150436.JPG

P1150434.JPG

P1150429.JPG

P1150440.JPG

Este szekfűgombalevest ettünk, de a mai tinóruebédet szeretném megosztani veletek.

A fenyőtinóruk nem tartoznak a sztárgombák közé, éppen ezért  szeretném rehabilitálni.  Ezt a gombát nem lehet hirtelen, roppanósra sütni, könnyen lágyul, mint nemzetsége legtöbb tagja. Szaftos ételben kell gondolkodni, lágyságához illeszkedő kontraszt mellett. Leginkább egy rusztikus, franciás stílusú készítést szoktam bedobni, gyors, egyszerű, finom.

A gomba ragadós kalapbőrét le kell húzni, ez egészen könnyű, egy-két mozdulattal megvan. Szalvétával tisztítjuk, mosni nem tanácsos. Szeleteljük. Ez itt 60-70 deka.

P1150447.JPG

Finom kenyeret, bagettet, szép nagy kockákra vágunk, lehet tépkedni is, olyan 40 dekát.

P1150448.JPG

Veszünk két serpenyőt, izzítjuk, elfelezünk 10-15 deka vajat, ha kezd picit barnulni, beletesszük egyikbe a gombát, amoda a könyírt. A gomba a legnagyobb hőfokon, a habzó vajjal elkevert kenyér kis lángon megy. A gomba sót, borsot, a piruló kockák sok szeletelt fokhagymát, vágott petrezselymet kapnak.

P1150450.JPG

A tinórut ne süssük egészen zsírjára, mert a két tételt összekevervén, a forró, pirult kenyér magába szívja a szaftját és ez is a célunk. Különleges, roppanós, szaftos állagot, igazi, mély ízhullámokat fogunk elérni. A végén még adjunk neki petrezselymet, és savanyúsággal együk. Csak akkor készítsünk ilyet, ha jó előre gondoskodtunk elegendő rajnai rizlingről és társaságról. No, eszem még egy kistányérral.

P1150452.JPG

 

208 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr164551688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 18:48:38

@Pinka-Panka: á, csak hülyéskedünk,írásban nem jön át annyira...:)
teljesen rákattantam délután a madárcsicsergésre..:) mondjuk, templomkertre nyílik az irodám ablaka, onnan is hallom :)

Hurri Kán 2012.05.30. 19:26:50

Esti műszak még pihen? Vihar előtti csend? :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.30. 19:31:54

@susztertangó: jó estét! Rég láttalak! (szerintem a többiek is)
Érdekes lehet egy olyan kocsmába beesni, ahol még nem jártál, de mindenkit ismersz :))

1kutya 2012.05.30. 19:45:31

@PO: a kocsma régi, csak a falak újak.

Pinka-Panka 2012.05.30. 19:45:38

@anica inkognitóban: én is most tértem be, kiültem a cseresznyefa alá hallgatni őket, épp ma reggel húzigálta ki az uram a gazt, ami a szomszédból mindenáron hozzánk terjed - és idehívogatják egymást:)
öröm hallgatni őket...

1kutya 2012.05.30. 20:09:05

@süllőcske: haladunk a korral kérlekallásan.

Benikuty 2012.05.30. 20:13:59

@Pinka-Panka: két utánvétes csomagot kellett előkészítenem, papírok...stb. Nehezen emeltem fel a seggem, kiszívott a hat órás ácsorgás:(

süllőcske 2012.05.30. 20:14:17

@1kutya: Képviseljük a kórképet?
Hamvas szerint a sebeket a parlamentben osztják, a korcsmában gyógyítják.

Imre apó 2012.05.30. 20:16:12

@anica inkognitóban: Kitalált történet.

@susztertangó: Helló ember, idetaláltál? egy jó tömörítés:D:D:D

Hurri Kán 2012.05.30. 20:16:19

@süllőcske:
Ritkán mondott butaságot...

1kutya 2012.05.30. 20:18:07

@süllőcske: a kocsma egyben szentély is, nemhiába telepítették falun a templom mellé.

Benikuty 2012.05.30. 20:18:56

@Imre apó: ez kissé pszichedelikus felütésű, de attól még nagyon jó:)

Dömbi, Sam? Tudtok valamit?

Hurri Kán 2012.05.30. 20:20:28

@Benikuty:
Sam estére ígérte magát.

Benikuty 2012.05.30. 20:21:27

@Imre apó: két részeg hajnalban:
-Te, jön fel a Nap!
-Mé, azt is ittunk?

Benikuty 2012.05.30. 20:22:36

@gyvy: jó, csak mert hiányzik a fogatlan vén fasz:D

Hurri Kán 2012.05.30. 20:23:32

@Benikuty:
Más beszél hülyeséget, az már neked nem is jó? :)

Benikuty 2012.05.30. 20:24:04

@1kutya: azé tették oda, hogy a mise előtt a hívek áldott állapotba kerüljenek:)

süllőcske 2012.05.30. 20:24:37

@1kutya: A szentélybe csak a beavatottak léphetnek.

Benikuty 2012.05.30. 20:25:06

@gyvy: dehonnem, azért hiányzik:)

süllőcske 2012.05.30. 20:26:46

@Benikuty: Utána, nem? Jár nekik is a misebor.

Imre apó 2012.05.30. 20:27:10

@Benikuty: ez teccik jó nagyon:D:D:D szeretnék napot hányni?? nemhiszem:D:D:d

Sam holnap lesz tán, de Dömbiről nem tudok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 20:28:12

tehát, ha a kocsma szentély, akkor a kocsmárosné nemcsak aranyvirág, hanem na...na....??:DD úgy van, köszönöm :P:DDD

@Imre apó: sokat gondolkodtál rajta???:DDDD:P

Hurri Kán 2012.05.30. 20:29:34

@Benikuty:
Ja, az más. :)

@Imre apó:
Az a házmester. Este sört iszik, reggel havat hány. :)

Imre apó 2012.05.30. 20:30:13

@gyvy: hehe ezt még nem ismertem:D:D

Benikuty 2012.05.30. 20:31:23

@Imre apó: fészbukról is eltűnt, majd csak megkerül, ha elég szappant gyártott...:)

Imre apó 2012.05.30. 20:33:35

@Benikuty: Ezen egyfolytában röhögök:D:D

Imre apó 2012.05.30. 20:34:33

@1kutya: Na látom jó volt kicsit mulatni volni:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 20:36:14

@1kutya: szerzetes ruha, főkötő, piros combfix..:DDD ezt egy kollega már pedzegette...:DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.30. 20:36:42

Egy fél sima unicumot kérek, meg fél liter száraz vöröset.
Horror napom volt, hat órát ültem egy levegőtlen helyiségben egy-egy számítógép előtt másik kilenc szerencsétlennel, és próbáltunk működőképes terveket faragni.

Imre apó 2012.05.30. 20:36:50

@anica inkognitóban: Ez nem az volt, de van másik, majd mesélem, ha Robi még tartja a slambucfőzést:)

1kutya 2012.05.30. 20:36:52

@Imre apó: mulatás nem sok volt, hacsak ha azt nem tekintjük annak, hogy sógorral vasárnap este megittunk 3 pohár jófajta kékfrankost a délutáni borkóstolás után:)

Imre apó 2012.05.30. 20:37:39

@1kutya: Még inni, nem volt elég a kóstoló?

1kutya 2012.05.30. 20:37:49

@Waka: ilyen ez a popszakma!

1kutya 2012.05.30. 20:39:21

@Imre apó: vagy 4 helyen megkóstoltunk 8-10 féle bort egy fél délután, közben sajtoztunk, majd vacsiztunk a szállón, aztán kezdtünk borozni (úgy éjfélig).

süllőcske 2012.05.30. 20:41:55

@Waka: Csatlakozom, én is vöröset kérek, de szódát is hozzá. Mára elég a mintázásból. A táblát és szeget tartó mellékalakkal sok bajom volt, már azért alakul.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 20:42:07

@Waka: Isten irgalmazzon nekünk a terveitektől! :DDD
@Imre apó: csúnya lenne, ha nem....

1kutya 2012.05.30. 20:49:10

@Imre apó: szurkolni mentünk az jó volt (a borozás is természetesen).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.30. 20:55:14

@1kutya: Right! Ki milyet szakít, olyat szagol.
@anica inkognitóban: Nyugi, csak háború esetére...
Szeretem a vöröset.

susztertangó 2012.05.30. 20:59:55

@anica inkognitóban: :-))@Pinka-Panka: Ugye?@süllőcske: Az túl nagy.Meg szőrös.@PO: Otthonos.Ezzel kapcs.: van egy ház, ami katolikus legényegyletnek épült valaha. A 60 as években az Ifjú Gárda negyedkatonai ifi szervezet otthona és fegyverraktár.Az ötletről, hogy belelépjek Apám és Anyám akusztikusan lepofozott. Később 10 év múlva mégiscsak beléptem- igaz akkor a fegyvertár könyvtárként funkcionált az akkor már Ifjűsági Klubban. A fotó szakkör miatt jártam oda, elég sokat és sokáig, sokakat ismerve. Mostanság fizetős öreg otthon. Voltam benne látogatni. Na, az tényleg furcsa érzés volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 21:07:15

@1kutya: De??? most vagy valami nagyon wááá volt, vagy posztot írsz belőle????
@Waka: jó ízlésre vall..:DD
@susztertangó: jópár fizetős szoc.otthon olyan fullos, hogy sok fiatal örülne olyan lakáskörülményeknek..nálunk hatféle menü, egy-kétszemélyes szobák, szabad kijárás... élnek ám az öreglányok-öregfiúk..:DD

volt szerencsém résztvenni idősek klubja által szervezett főzőcskén, a hátam közepére nem kívántam, hivatalból muszáj volt.. hát, rég szórakoztam olyan jól! :D szakadtam a röhögéstől, a már emlegetett Karcsi bácsi és cimborája olyan bulit csináltak, közben körbeudvarolták úgy Marika nénit, hogy még én is belepirultam (pedig az nem túl gyakori) és mindent hallottam/tanultam tőlük, csak jót nem...:DDDDD

susztertangó 2012.05.30. 21:28:57

@anica inkognitóban: Azért az Ifjúsági klubban jobb szag volt.

1kutya 2012.05.30. 21:33:55

@anica inkognitóban: nem, most pótoltam be a kihagyott TCTV adást:)

Benikuty 2012.05.30. 21:37:51

@anica inkognitóban: szarba lettek vóna, ha Marika néni néni hagyta vóna:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 21:39:15

@Benikuty: Marika néni egy olyan úrinő, amilyet ti még nem láttatok...:))
@gyvy: már fel lettem homályosítva :)

smithgerda 2012.05.30. 21:40:47

Hehe, jók a viccek :D :D szétinjekciózták ma a fejemet, fáj a helye, arra talán egy pálesz? Bodza van?
Amúgy a recept nagyon ott van. Én régebben ettem ilyet, egy ex anyósnak való jóvoltából. Asszem hétvégén elkészítem teljes kiőrlésű kenyérrel. ha kapok ilyen gombákat a Fény utcai piacon. Vagy küld valaki fénypostával :)

smithgerda 2012.05.30. 21:43:29

@Imre apó: ez most komoly? de ha romlott volt, miért szolgálták fel? Fugu volt?

smithgerda 2012.05.30. 21:44:31

@anica inkognitóban: jaj, de figyelmesek vagytok :) Köszönöm :)akkor szörpöt is kérek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 21:44:48

@gyvy: már balladai..:DD

na, csobbanok egyet...:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.30. 21:47:11

@smithgerda: Elsőre úgy olvastam: szétinjekciózták ma a férjemet, fáj a helye. :D

Imre apó 2012.05.30. 21:47:24

@smithgerda: Ez egy kis történet, kitaláció, csak a humorért:):)

Mindent te se olvasol el he:):):)

Imre apó 2012.05.30. 21:48:33

@smithgerda: Ránctalanítás folyik?:D:D:D

Hurri Kán 2012.05.30. 21:49:10

@smithgerda:
Az nem romlottan is veszélyes, ha nem szedik ki a mérges részét :)

1kutya 2012.05.30. 21:51:50

@smithgerda: csak nem fogdokinál voltál?

smithgerda 2012.05.30. 22:06:27

@Waka: sok volt a borocska? :D
@Imre apó: nem, mert nincsen időm. De ha kitalált, akkor viszont nagyon cuki kis történet. Nem botox-on voltam, hehe, azt nem árulnám el, mit szólnátok?
@1kutya: de, és sok nagy szurit kaptam, fél napig zsibbadt a fejem o:
@gyvy: tudom, ettem már fugut o:

Hurri Kán 2012.05.30. 22:08:49

@smithgerda:
Finom egyébként? Én halból pisztráng, süllő, harcsa, meg sügér, ha sikerül akkorát fogni, amit meg lehet sütni, ennyi, amit megeszek. :)

smithgerda 2012.05.30. 22:12:03

@gyvy: vicceltem, nem ettem még. Viszont találkoztam egyszer valakivel, aki kóstolta, és azt mondta, finom, persze, de semmi különös íze nincsen.
Viszont sült bogarakat már ettem, az nem finom.

1kutya 2012.05.30. 22:12:55

@smithgerda: új fogsort csináltak, vagy mi?

smithgerda 2012.05.30. 22:14:58

@1kutya: nem, egy tömést cseréltek, de két nagyon hosszú szurit kaptam miatta. Leghátul, az állkapcsom környékére a hajlatba. Úgy érzem magam, mint akit jól állon vágtak. De a fog gyönyörű lett :D

1kutya 2012.05.30. 22:16:15

@smithgerda: ne is mond, egy hónapja kaptam 3 új koronát, 6 kezeléssel egybekötve:(

süllőcske 2012.05.30. 22:19:14

@gyvy: Szasimit lehet csinálni pisztrángból, süllőből, sügérből. Vagy kicsit pácolni, citromban, japán marinádban. A fugu nem kifejezett ízes hal. Viszont bizsereg.

Hurri Kán 2012.05.30. 22:20:55

@smithgerda:
Pedig tömény fehérje, egésséges. :)

@süllőcske:
Én csak simán megsütöm őket. :)

smithgerda 2012.05.30. 22:20:56

@süllőcske: bizsereeeg? hát az jó!!
szasimit csak marhából szeretem :D :D

1kutya 2012.05.30. 22:22:16

@smithgerda: nem tudom, viszont tudok vele most már normálisan rágni:)

smithgerda 2012.05.30. 22:22:29

@gyvy: inkább pótolom valami más fehérjeforrással :) Szasimit amúgyse csípem.

süllőcske 2012.05.30. 22:29:32

@gyvy: Világos, nem téríteni akarok, csak elmondom, ha nagyon jó, élő halam van, szoktam csinálni papírvékony szeleteket egy kis szasiminek, vagy perui zöldcitromos, lilahagymás salátának. Ízelítőnek.
És higgyétek el, hamar rá lehet kapni, mert iszonyú jó, friss, üde, egészséges.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 22:34:45

@smithgerda: meg hallottam valakiről, akinek a szomszédjának a nagybátyja unokasógora mesélte, hogy a keresztapja látta...:DDDDDD
@1kutya: és harapni, meg morogni?:DD
@Waka: és még hihető sztorit is lehetne köré építeni..:D

Hurri Kán 2012.05.30. 22:39:59

@süllőcske:
Biztos nagyon finom, friss halból rossz nem lehet.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 23:02:29

@Babette_: felszeletelve??:DDD
(ezekszerint ugyanaz mint a szushi??)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.31. 00:34:15

@Imre apó: Ez posztnak remek lett volna, de lelőtted a poént ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.31. 00:45:26

Látom mindenki alszik.
Szeretném megköszönni a tisztes társaságnak, hogy hozzánk jár!
Végigolvasva a mai kommenteket, úgy érzem érdemes volt ezt a blogot beindítani! Eszemet nem tudom, mikor éreztem ilyen jól magam.

Mégegyszer ezer köszönet - és maradjatok velünk!

spájdernecc 2012.05.31. 12:36:43

fenyőtinóru és rajnai rizling
el vagyok képedve
mintha én írtam volna :)

_Remy_ 2012.05.31. 16:41:08

@Andrass9: Ez úgy hangzott, mintha reklám következne:)
Igen, érdemes volt és a köszönet téged illet érte.

bélabácsi2 2012.05.31. 17:10:33

Szép étel.
A fenyőtinórú tulajdonságaihoz nagyon illik a pirítós kenyér. Akár melegszendvicsként is el lehet képzelni. (Ugyanez, csak a tálalás más.)

Öreg Sam 2012.06.01. 17:58:19

@süllőcske:
Én(hülye előre)mindig valamiféle tiszteletteljes borzongással néztem azokra,akik értik a gombákat.
Kb.ugy,mint az egyszeri indián a varázslóra :)
Minden formájában szeretem,élvezem,de azért volt orosz rulett is...:D
Volt egyszercsak egy barátom,aki azt mondta:mezei gombától legfelljebb okádsz,de nem halsz meg!
Erdei gombák a halálosak!
Szerinted???
Én még a Tescos csiperkével szemben is bizalmatlan vagyok :)

BigBuffalo 2012.06.01. 18:13:56

A mezőn is találhatsz halálos gombát.
Szerencsére kevés van. Tanuld meg a gyilkos galócát de azt nagyon, ha nem vagy biztos a dolgodban, hogy csiperkét találtál vagy nem akkor inkább hagyd ott és abból baj nem lehet. A mezőn jellemző még a szegfűgomba, elég jellegzetes de összekeverheted a parlagi tölcsérgombával vagy valamelyik susulykával, azok is tudnak bajt csinálni.