Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Édeset... gyorsan... röviden...

2012.05.25. 07:00 1kutya

A törpe ma este (05.22) 6-kor felsírt, hogy "Apaaa!!! Palacsintaaa!!!"

Mivel nem hagyom magam megvesztegetni - mint András a múltkor -, elkezdtem előkaparni az emlékeket a nemlétező szürkeállományom mélyéről:)

...és beugrott: a franciák sütnek valami lepényfélét palacsintatésztából, amit far (ejtsd: 'fár') néven neveznek!

Gyorsan megtúrtam a mélyfiókot és a hűtőt, össze is jött egy maradék zacsek liszt (35dkg), került hozzá cukker (20dkg), 5 tojás, 7dl házi, forralt tej. A lisztet és a cukrot egy tálba porcióztam, ráütöttem a tojásokat, majd kevergetés közben hozzáöntöttem a tejet. A művelet végén egy viszonylag sűrű palacsintatésztát kaptam, ezt 2 csomag vaníliás cukorral ízesítettem (az egyik csomag kiváltható egy rúd vanília kikapart belsejével, de ilyen növény most nem termett a fiókban:).

Egy közepes tepsit kivajaztam és 1,5-2cm vastagságban beleöntöttem a palacsintatésztát. Elméletileg most jönne a  rumba áztatott aszalt gyümölcs, vagy mazsola, de ez szintén nem volt fellelhető a telekhatárokon belül, ezért belekerült egy rúd fahéj kikapart belseje ( http://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw :)

A 180 fokra melegített sütőbe toltam a cuccot, kb. 30 percig sütöttem légkeverésen, majd úgy 2-3 percig színeztem a tetejét felső sütésen.

Mivel hiányoltam belőle a gyümölcsöt, ezért gyorsan 2 púpos evőkanál - Imre apó által már megénekelt - ribizlilekvárból, egy evőkanál cukorból és egy deci vízből öntetet/szirupot főztem hozzá.

És voilá:

002_1.JPG

No, ezt Anka úgy betermelte, hogy mire magamnak vágtam egy szeletet, már a hátam mögött állt, hogy: "Apa. Itt a tányérom, ne mosatlaníts!":-)

248 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr44532617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:15:32

@Pinka-Panka: Kicsit részleteznéd ezt a sütőbe dobást (zsiradék, lefedés, stb.)?

Benikuty 2012.05.25. 19:18:33

@anica inkognitóban: ejnye:) közepes kockára, zsírra rá, fedő kicsit, aztán sütni, dobva keverni, tűzről le, rá a petrezselyem, dobva keverni. Próbáld ki, csodálkozni fogsz, mint a tarka...:)

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:22:08

@Mitzi von Küche: na, én karikára vágom, a tepsiben (teflon) zsiradékot teszek és a kruplit besózom, vafgy van egy fűszer krumplira azt is rászórom...
Betszem a sütőben egy kicsit fólia van rajta, míg megereszkedik és onnantól csak sütöm, a végén szórom rá a petrezselymet.
És fontos, hogy rázogatni szoktam...

Ha már nagyobb krumpli lesz később, azt megfuttatom 3 percre SÓ NÉLKÜL - ez fontos forró vízben, lecsöpögtetem nagyon és a zsiradékkal kikent tepsiben sütöm pirosra a végén sózom és zöldelem...

Egy hotelben dolgozó fiútól (szakács)- van a recept...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:23:51

@Mitzi von Küche: anyu mindig így csinálta,ezért én is... igaz, az alját mindig odasütjük, mert a dinsztolás közben már elkezd kicsit kapni, de utána a saját levében párolódik meg.mindjárt meg is mutatom.. szétsül, de finom! :)

itt dinsztolódik zsíron:
kepfeltoltes.hu/120525/P1090411_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és kész (bár a vaku miatt világosabb mint élőben)
kepfeltoltes.hu/120525/P1090413_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:26:24

@Benikuty: @Pinka-Panka: oké, kipróbálom :) a miénk attól a miénk, hogy mi bizony kavarjuk, még ha csontja törik is :)) de a tiétek biztos gusztusosabban néz ki..:D

Benikuty 2012.05.25. 19:28:44

@Pinka-Panka: a végén sózást kihagytam. Így igaz:)

Benikuty 2012.05.25. 19:32:10

@anica inkognitóban: ezek már nüanszok, ha akarod, kipróbálod. A só meg tényleg a végén a nem kívánatos dehidrálása miatt.

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:32:42

@anica inkognitóban: összetörik ez is csak kényelmesebb:) és a sült krumpli helyett jobb, mert nincs annyi zsír rajta, vagyis nem szippant be annyit...
Ettől függetlenül szoktam én ezt sült krumpli módon is serpenyőben sütni --az is finom, csak összeesik nagyon még:(

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:33:15

@Benikuty: ott a pont, holnap lesz kedves uram?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:33:47

@Pinka-Panka: össze, a fene egye meg.. a banán olcsóbb, csak abból nem olyan jó a petrzselymeskrumpli:D
@Benikuty: ki fogom, a következő adagnál.:)

Öreg Sam 2012.05.25. 19:34:28

@anica inkognitóban:
Kurva jól néz ki,de hol van a húúús???

Benikuty 2012.05.25. 19:35:52

@anica inkognitóban: 170-ért vettem ma, igaz apró, de semmi jelentősége. Banán 390, azt nem hoztam:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:36:09

@Öreg Sam: András és Nándi kétfogásosat ebédelt (étterem menüje, ill. suli), én meg ma nem eszem húst, úgyhogy vacsira ez elég így.:) ha ebédre lenne, akkor lenne mellette húúús meg paradicsom-, vagy uborkasaláta:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:36:58

@Benikuty: nálunk drágább..de hármónknak 1 kiló, mire megfő...

tényleg: tojásos krumplit szoktatok??

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:38:53

@Pinka-Panka: Köszi a részletezést, pünkösdhétfőn lesz kipróbálva a módszer.
@anica inkognitóban: nagyon guszta ez is, de félek, hogy nekem túl zsíros lenne.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:39:48

@Mitzi von Küche: hát, valóban nem kalóriaszegény..:)zsiradék nélkül nagyon leragadna..

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:40:58

@Benikuty: Én csak 300-ért kaptam (és direkt az aprót válogattam). Banánt nem vettem én sem, de egy ananászt igen - tudod, zsírégető!

Öreg Sam 2012.05.25. 19:42:36

@anica inkognitóban: Miért nem eszel????
A vacsora fontos! :DD
Anyósom mondotta volt régen:aludjatok a kajára,ugy ragad! :DD

Benikuty 2012.05.25. 19:43:40

@anica inkognitóban: szoktunk ám. Petrezselymes, összerázva kevés apróra vágott fokhagymával, snidlinggel turbózott felvert tojás rá, tejfölös ecetes salátával:))

Benikuty 2012.05.25. 19:46:45

@Mitzi von Küche: ez az ár nem túl jó, érthetetlen a vidéki városok piaca (az egrin szoktam kiakadni, ha otthon járok)

Benikuty 2012.05.25. 19:48:23

@Pinka-Panka: Magának éjjel-nappal. Ha most szól, tíz perc múlva a piacon vagyok;)

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:49:24

@Mitzi von Küche: nagyon szívesen:9 linkelek egy ilyet, mert ez is hasonló:...

GASZTRO
Tepsiben sült petrezselymes újkrumpli

Lila Füge

2009. június 2., kedd 10:41

|

újkrumpli/vega/köret Kezdjük a legegyszerűbbel. A petrezselymes krumpli és a tepsis krumpli találkozik ebben a szuperszimpla, ámde egyszerűségében nagyszerű receptben.
Hozzávalók 4 személy részére
• 1 kg újkrumpli
• 1 nagy csokor petrezselyem
• 3 ek olaj
• 1 tk finomítatlan tengeri só

A krumplit tisztítsd meg a héjától – elég, ha folyó víz alatt alaposan megdörzsölöd –, és vágd karikákra. Egy tepsi aljára önts 1 ek olajat, dobáld rá a krumplikarikákat, hintsd meg sóval, és locsold rá a maradék 2 ek olajat.

Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig, 2-3 alkalommal keverd át egy nagy fakanállal. Akkor jó, ha aranybarnák a krumpliszeletek, és néhány egészen ropogósra sült.

Vedd ki a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és ha kell, még egy kis s

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:50:47

@Benikuty: de kedves:) holnap megyek:)

Öreg Sam 2012.05.25. 19:52:05

@Benikuty:
Node melyik piacon Bolhás???
Legyél 10 perc mulva a debreceni piacon!!
Ottan majd rádmorgok! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:00:57

@Öreg Sam: eszem, csak ma húst nem.. :) majd meglátod, hogy ha egy hónapig nem ennék is alig látszana rajtam, nyugi, nem vagyok olyan oldalról mint egy plazmatévé...:DDDD
@Benikuty: igen! fejes salátával! ahhoz meg az dukál :))
@Mitzi von Küche: ugye, hogy felénk drága? :(
@Pinka-Panka: reméljük, Beni még elolvasta, mert ha már elindult az előbbi felajánlása nyomán, kicsit várnia kell rád..:DDD

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:03:57

@anica inkognitóban: :DDD
jól mondta mindössze 10 percre lakunk egymástól, gyalog mesztiláb is:)

Hurri Kán 2012.05.25. 20:07:51

No kérem... de megeredtek mindenkinek az ujjai. :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:08:22

@anica inkognitóban: a főnökei szabadságon vannak??:)

Daró 2012.05.25. 20:08:46

@Mitzi von Küche: A két étel különböző. Nekem a főzött volt újdonság, de nem rossz. A sütöttre meg esetleg rá lehet ütni 4 kevert tojást, mikor megsült, aztán lezárni, összekeverni, tojás a krumplitól kellőképp szilárdul, olyan krémesre... aztán lesz csak erő meg izom mindenhez!

Benikuty 2012.05.25. 20:11:13

@Pinka-Panka: nekem két főnököm van. Az egyik a feleségem:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:11:26

@Benikuty: :DDD (és megállom, hogy ne szóljak be valami pikírtet :P:DD )
@Pinka-Panka: Andrásst nem tudom, Kutya Sopronban..
ja, úgy könnyű..:P:DDDDD
@gyvy: isznak...:DD
látjátok, @Daró: a földim, megmondta a tutit, ez így is isteni finom cucc:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:12:33

@Benikuty: ja, én meg azt hittem, a fiúkat kérdezi Panka :) bocs, hogy belekotyogtam :))

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:13:09

@Benikuty: nekem meg a férjem és én meg magamnak:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:13:24

@gyvy: :DDDDDD
nem: isznak, aztán beindul a beszélőkéjük :DD

Benikuty 2012.05.25. 20:13:35

@anica inkognitóban: feladtam a labdát, ha akarod, leütöd;)

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:14:48

@anica inkognitóban: én a fiúkat kérdeztem, de már tudjuk Beninek is vannak:)

Hurri Kán 2012.05.25. 20:15:05

@anica inkognitóban:
Jól van. Megnyugodtam, hogy nem az ujjuk rúg be. :)

Benikuty 2012.05.25. 20:15:51

@anica inkognitóban: azért ne reméld, hogy bármit kidumálok:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:16:22

@Benikuty: tudok néha disztingválni..:P:DD
@Pinka-Panka: jól csináltad...:DDDDD
@gyvy: :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:17:57

@Benikuty: ha tudnád, mi mindent hallottak már ezek a kocsmafalak! :DD

Daró 2012.05.25. 20:20:06

egyébként megint hamarabb írtam mint végigolvastam a hozzászólásokat...rossz szokás hogy ha iszok, mindíg közbepofázok, dehát ez egy kocsma...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:23:35

@Daró:nem vetted még észre, hogy itt mindenki egyszerre beszél??:DD meg hogy néha olyanok vagyunk mint a 3 nővér??:DDD kicsit szétfutnak néha a gondolatok...:D

Daró 2012.05.25. 20:24:41

ja és hogy a címhez is passzoljak: édesem, gorsan egy rövidet!

Benikuty 2012.05.25. 20:27:19

@anica inkognitóban: most azt hallják, kérnék szépen egy vékony szelet sváb disznósajtot, citromlében úszva lila hagymával, kukoricás kenyérrel. kákabélűek nézzenek félre:)

Benikuty 2012.05.25. 20:30:03

@Daró: így igaz, mert kiér a tanyagazda a vasvillával, és megint ottmarad a gatyám, meg a fél cipelém:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:30:23

@Daró: :DDD
@Benikuty: a fene azt a jódolgodat! :P:DDDDD van ízlésed, hallod-e! :DD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:37:20

@Öreg Sam: Én már x-szer mondtam Beninek, hogy jöjjön Debrecenbe a kolbászaival, de fütyölt rá.
@Daró: Pedig a újkrumpli főzve hozza ki szerintem a zsenge ízét, egy pici vajon petrezselyemmel vagy kaporral összeforgatva mennyei (nálunk többen nem bírják a zsírosabb kajákat - ez mindenkinek tökéletes).

Benikuty 2012.05.25. 20:40:01

@Mitzi von Küche: drága Mitzi, nagyon messze vagytok, és nem tudok fütyülni:(

Daró 2012.05.25. 20:42:21

@Mitzi von Küche: hohó drága, félre tetszett érteni, én csak azt mondtam hogy kétféle étel, és én a főttet nem ismertem jó ideig, de mikor megismertem (vaj, petrezselyemzöld) nagyonis ízlett!
A csajszi aki főzte lengyel származású volt, azt mondta ez feléjük majdhogy nemzeti eledel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:43:21

@Benikuty: @Mitzi von Küche: de ha bizniszelni akartok és a pénzügyi részét lerendezitek egymás közt, mi arról a környékről jövünk hazafelé július 5-én, elhozzuk :) akár még Benit is, egy hely lesz a kocsiban :)

Daró 2012.05.25. 20:43:29

beni: sváb típusú "fehér", sütni való kolbászokban is otthon vagy?

BariKarika 2012.05.25. 20:44:53

@anica inkognitóban: jol nez ki, jol nez ki, de en meg radobnek vagy ket csokor petrezselymet ( maniakusan imadom a petrezselymet!) :) de ezt a modszert en sem ismertem, en fozom a krumplit ( nem hamozom, kicsit ebben ir lettem :) ) a serpenyoben vajat melegitek, elzarom a gazt, ra a petrezselyem + fel gerezd reszelt fok(g)hagyma ( tenyleg hol van Hagyma??? :( ) atforgatom a serpenyoben, ha kell egy kicsit alagyujtok, so, bors es kesz is :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:45:10

@Daró: igen, meg a rengeteg zöldség, sok répa, hagyma, isteni finom ecetes hal, a sütijeik pedig isteniek.a vodkáról nem beszélnék, odavág.. és ipari mennyiségben isszák és itatják..:D

Daró 2012.05.25. 20:49:39

@anica inkognitóban: és ott is szépek a lányok. Mondjuk ez abban az időben jelmondatunk volt, mindenhol szépek a lányok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:52:28

@Daró: :DDD hát, érthető a speciális látásmód részedről :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 21:04:30

találtam, elmentettem.. nem mintha sznob akarnék lenni, de azt nem bánom, ha értem, miről beszélnek mások:
www.diningguide.hu/hirek/etterem-informacio-7994

1kutya 2012.05.25. 21:08:42

na derűs jóccakát, illetve jóestét jószurkolást!

innen a hotel lővérből jelentem, hogy egy vesztes és egy győztes meccs után (kiskereszt utőbbin 4 pontot dobott és 6 lepattanót szerzett) minden oké!

holnap este jelentés a soproni borfeszkóról, most szunya:-DDD

BigBuffalo 2012.05.25. 21:13:51

@smithgerda:
Anyukám, ha nem neked címzek egy hozzászólást, akkor ne válaszolj rá. Pláne ne válaszolj, ha-mint állandóan hangoztatod-nem érdekel a véleményem(bár én nem a véleményemet írtam le hanem tényeket).
Azt meg nem te fogod megmondani, miről írhatok itt.
Úgyhogy pofát súlyba, majomkodj tovább.

1kutya 2012.05.25. 21:18:51

@BigBuffalo: gyerekek! nagyon jó kedvem van! de ha elrontjátok moderálok. tessék mindenki véleményét tiszteletben tartani!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 21:20:16

@1kutya: moderálj, cspj az asztalra! látni akarom! :P:DDDD

BigBuffalo 2012.05.25. 21:21:29

@1kutya:
Moderálj ki ha akarsz, de azt nem tűröm, hogy ez a szánalmas plázapicsa kioktasson.

Hurri Kán 2012.05.25. 21:26:01

@1kutya:
'stét :)
Gyógygödör holnap ki ne maradjon :)

1kutya 2012.05.25. 21:27:13

@BigBuffalo: ha szerinted ő egy szánalmas plázapicsa és te egy komoly úriember vagy, akkor kérem olvasd vissza a 21:13:51-es hozzászólásodat és gondolkodj el rajta!
mi férfiak kéretik önmérsékletet tanúsítani! (itt legalábbis:)
ugord át, ne olvasd, ne reagálj... értelmes embernek gondoltalak, ne rontsd el a renomédat:)

1kutya 2012.05.25. 21:30:47

@gyvy: kizárt! szürkebarát balfi vízzel kihyagyhatatlan:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:30:59

Most tegye el mindenki gyorsan a bicskát. A véleménye miatt sértegetni valakit enyhén szólva udvariatlanság. Had ne kelljen erősebb kifejezést használnom.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:33:02

Jó estét! Itt megint esik. A héten negyedszer, de már nagyon ránk fért. Hétfőn ültettem ki a paradicsomot, megkapta a magáét.

BariKarika 2012.05.25. 21:35:07

@BigBuffalo: nem picsazunk! Itt nem! azert vagyunk itt, hogy okorkodjunk, jol ellegyunk, nem kell ez a hangnem...ha nem birod, hogy kioktatnak akkor szerintem ne provokald ki...ennyi :) szal ne cakkozd magad legyszi, inkabb igyal egyet! :) )

BariKarika 2012.05.25. 21:36:05

ja, el is felejtettem, hozzank megerkezett a hohullam ( komolyan, igy mondtak be a tvben) ma 21 fok volt...lehet rohogni :D

BariKarika 2012.05.25. 21:37:02

de ugy latom vasarnapra minden visszazokken a rendes kerekvagasba, eso, 14 fok :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:39:28

@Daró: Én is tőgykenőcsöt használok a fájós lábamra, és bejött.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:40:13

@BariKarika: Jöhet, holnap reggel megy a csili is a kertbe.

1kutya 2012.05.25. 21:42:01

@BariKarika: itt meg ahogy elnézem megint front van:(

Hurri Kán 2012.05.25. 21:45:25

@1kutya:
Balfi víz??? Szomjas vagy, vagy koszos? :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:46:12

@1kutya: A radaron nem látni semmi komolyat, felettünk megy el egy kisebb felhő.

1kutya 2012.05.25. 21:47:53

@gyvy: egyszer próbáld ki! nagyon jó nyári szomjoltó kombó.

@Waka: itt van front a blogon megint.

smithgerda 2012.05.25. 21:48:20

Én most már átmentem sajnálatba a jó neveltetés és jómodor nyilvánvaló hiánya miatt. Oda a mélybe leereszkedni már nem fogok többet :D
Anica, elég hideg már a ciderem? ;)

BariKarika 2012.05.25. 21:49:09

@Waka: mi mehet? a 21 fok vagy a vasarnapi eso? :D
@1kutya: marmint idojarasi vagy masmilyen front? :)

BariKarika 2012.05.25. 21:57:38

@anica inkognitóban: a te szemed homero? :D

Ok sracok, akkor feldobom a hangulatot:
Hir kovetkezik, gasztro temaban, gyors nyersforditasban:

Egy 22 eves japan fiatalember lemutette az intim testreszeit ( aszexualis, nincs szuksege rajuk), majd ezt a kesobb ( lefagyasztottak a cuccost a mutet utan) sajat kezuleg megfozte ( gombaval es petrezselyemmel koritve) es 5 fizeto vendegnek felszolgalta ( tudtukkal termeszetesen)...ezt nem is folytatnam...betegek az emberek :S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 22:01:54

@BariKarika: nem..:) úgy érzem...így helyes...

jó éjszakát, ne öljétek meg egymást, mert akkor bezárják a kocsmát mint bűnügyi helyszínt...

süllőcske 2012.05.25. 22:07:55

@1kutya: Ott a szöveg, névtelen néven.

süllőcske 2012.05.25. 22:07:55

@1kutya: Ott a szöveg, névtelen néven.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 22:11:00

@BariKarika: Volt valami észrevétel a fogyasztók részéről?

BariKarika 2012.05.25. 22:32:27

@Waka: igen, azt irjak gumiszeru es izetlen volt :)))

BigBuffalo 2012.05.25. 23:44:01

@1kutya:
Soha, sehol nem állítottam, hogy úriember vagyok.
A renomém sem érdekel.
Viszont a tönkölybúzás hozzászólásom nem ennek a nőimagazinokon szocializálódott szánalmas baromfinak címeztem meg nem is a tökéletlen barátnőjének, mégis megkaptam mindkettőtől a kioktatást, hogy itt mi a szokás meg mihez tartsam magam. Szemmel láthatóan képtelenek elfogadni, ha valaki nem a trendi egyengondolkodást választja.
A "picsázásról" meg annyit, hogy aki megveszi azt a fehér vizet amiből már mindent kivontak és "zsírszegény, laktózmentes tej"-nek nevezik, megveszi a kimondottan sz@r tönkölylisztet, édesítőszerrrel mérgezi a családját ahelyett, hogy pl. mézet használna...szóval összeszed mindent amit a trendi életmódmagazinok diktálnak az üresfejű hülyék megkopasztásának miatta, ráadásul el is dicsekszik vele, az az én szememben egy szánalmas, hülye picsa marad akármennyire tetszik is itt pár kapuzárási pánikos debreceni betyárnak mint pl. PO barátom...

Öreg Sam 2012.05.25. 23:55:41

@BigBuffalo:
A stilus!-barátom,a stilus!
Fennebb én is kifejtettem ellenérzéseimet,de ironiába/humorba csomagoltam.Igy ugyanaz,csak nem fáj annyira :)
Olvass vissza,és megérted miről beszélek!

BigBuffalo 2012.05.25. 23:57:59

@Öreg Sam:
Olvastam. Nem vagyunk egyformák.

bélabácsi2 2012.05.26. 00:33:15

@BigBuffalo: PO-nak kapuzárási pánik??? :))) Na látod, annyi haszna volt ennek az egésznek, hogy ezt megtudtuk :))) Több nem.

bélabácsi2 2012.05.26. 00:55:45

@1kutya: tudósíts a Vadászkürt étteremből, ott van a Lővérekben, van az étlapjukon Barramundi is.

Benikuty 2012.05.26. 05:21:19

@Daró: sajnos nem, de Gerdén van egy sváb hentes ismerősöm, majd kérek receptet.

Látom elszabadultak az indulatok, még szerencse, hogy akkor már vígan húztam a lóbőrt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.26. 06:53:29

Jó reggelt!
Látom, nem mindenki tud szordínót tenni a szájára, pedig mennyivel szebb lenne az élet. Szerencsénkre a többség értelmesen áll a kérdéshez.

Benikuty 2012.05.26. 13:50:19

@Andrass9: lehet, hogy szebb lenne, de unalmasabb is. El kell fogadni, hogy nem vagyunk csinovnyikok...de tényleg hagyjuk:)