Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Variációk egy témára

2012.05.24. 07:00 1kutya

No, ott kezdődött az egész, hogy pár éve alapítottunk egy kis céget Romániában és elkezdtünk ott is gazdálkodni. Elég jó viszonyt ápolunk a helyiekkel, így aztán a két érintett település, Toboliu (Vizesgyán) és Cheresig (Körösszeg) polgármestere felkért minket egy helyi dzsemborin történő részvételre. A feladatunk a népség ellátása volt, így aztán három 50 kiló élősúlyú, 3-5 éves beerka lett áldozata a bulinak.

A péntek délutáni pakolás és a szombat reggeli logisztika és határátlépés után úgy 10 körül érkeztünk meg a vizesgyáni iskola udvarára, ahol a gyors terepszemle után előkerültek a bográcstartók, eszközök, üstök, alapanyagok, fűszerek és beindult a nagyüzem (meg kell említenem, hogy a helyi koporsókészítő cégtől kaptunk egy utánfutónyi tüzelőanyagot, de ez konkrétan a bárányokat a húsos ládában már nem igen érdekelte:)

121.JPG 

127.JPG

 

A dolog pikantériája az volt, hogy 3-an főztünk (gyakorlatilag ugyanazokból az alapanyagokból) birkapaprikást/pörköltet és mindegyik különbözött a másikétól. A kommentelők/bloggerek eldönthetik, hogy kinek melyik a szimpatikus, álljon hát itten a 3 recept (figyeltem, nekem könnyű volt:):

ad1: No ez lenne Robi! Tudom, „Én a szamár előre!”, de mivel a minimalista, „sziki” stílust képviseltem, úgy gondolom ez a recept kell, hogy a legelső legyen:

-          25-30 kg birkahús

-          2 liter disznózsír

-          1,5 kg hagyma

-          30dkg porpaprika (perpill háziszőttes:)

-          3-4 evőkanál darált paprika

-          6-8 db egész, szárított fűszerpaprika

-          só, ízlés szerint

 

137.JPG

140.JPG

143.JPG

156.JPG

 

ad2: Ez volt a Sógor, ő már variált egy kicsit (nem hiába végezte Szolnokon az „iparművészetit”:). Ez már inkább pörkölt, mint paprikás:

-          25-30 kg birkahús

-          2 liter disznózsír

-          1,5 kg hagyma

-          3 üveg lecsó (házi, mi ketten főztük be, anyósom csak szemmel verte:)

-          20dkg porpaprika

-          5-6 evőkanál darált paprika

-          10g bors

-          1 tubus piros arany (csemege)

-          fél tubus piros arany (csípős)

-          4-5 db egész, szárított fűszerpaprika

-          1 fej fokhagyma

-          só

 132.JPG

136.JPG

139.JPG

142.JPG

 

ad3: a Feri bácsi (üzlettárs). No ő furtai léttére rettyintett egy olyan igazi paprikást… Véleményem szerint kicsit túlspirázta, de döntsétek el ti:

-          25-30 kg birkahús

-          1,5 liter disznózsír

-          1 kg hagyma

-          5-10 paradicsom, apróra kockázva

-          5-10 tévépaprika apróra kockázva

-          20dkg porpaprika

-          1 tubus piros arany (csemege)

-          fél tubus gulyáskrém (no ekkor hagyta el a számat az első watafakk!)

-          1 zacskó (25g) bors

-          10-15g őrölt kömény (???)

-          3 db csöves, csípős paprika apróra kockázva

-          1 fej fokhagyma

-          só

138.JPG

141.JPG

144.JPG

147.JPG

Estére hazaérvén Sógorral azért kitárgyaltuk az esetet és arra a következtetésre jutottunk, hogy a szikinek volt birka íze, a lecsós lett olyan pörkölt féle, a Feri báét meg ippeg meg lehette volna főzni marhából is (birka íze konkrétan nem volt). Bár ez fogyott el legelőször, mert mint a képekből kiderül, üstben főtt, gázon, így előbb készült el és a plakátragasztó csajok/fiúk ebből halámoltak, mert indultak vissza Váradra.

Ps: a Sógoréból maradt valamennyi (a várt 200 ember helyett úgy 150 jött el csak), a hazaúton kiborult a bográcsból a futóra, így aztán a 3 kutya birkapaprikást vacsorázott:)

295 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr224530472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.05.24. 20:46:36

@1kutya: igazad van, nem is paprikásnak hívom hanem pörköltnek :-)

Hurri Kán 2012.05.24. 20:48:03

@PO:
Annak, aki nem bunkerfocit jáccik :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 20:48:31

@PO: na, csakhogy beszélgessek magammal, megvan!
Június legvégén!
www.programturizmus.hu/tdestination-karcag-birkafozo-fesztival-info.html

Öreg Sam, nem jössz te is?

bélabácsi2 2012.05.24. 20:48:59

@1kutya: a birkák hamvai hogy kaptak beutazási engedélyt? nem keresték köztük Ny.J.-et?

süllőcske 2012.05.24. 20:50:21

@PO: Június uccsó hétvégéjén lösz. Lali nem főz, hanem Ádám fia, aki fiacskám évfolyamtársa a képzőn.
Tavaly harmadik lett. Az öregek nem kosárba töltötték a levest..

Benikuty 2012.05.24. 20:51:43

@Pinka-Panka: bővül a függők száma, hála a bekevert titkos vegyületnek;)

smithgerda 2012.05.24. 20:56:09

A birkát nagyon nem szeretem. A marhát viszont annál jobban, pláne bográcsban :)
És a kamattyolást, hm hm hm... :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 20:58:57

@smithgerda: felétek mit jelent ez a khmmm... kamatyolás? :-O

bélabácsi2 2012.05.24. 21:00:44

@PO: írjad csak a blogodat! ne csúfolkodjon ennyi ideig ott az a címlap!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:04:42

@PO: Hát a spanyoloknak (bár idén neccesebb lesz, mint két éve). Lóhalálában rohantunk haza a reptérről, hogy valamit lássunk a döntőből, a 90. percre értünk haza, szerencsére hosszabbítás lett.
(Bejön már a tüzecske. Mi történhetett?)

1kutya 2012.05.24. 21:08:13

@bélabácsi2: nem nézték meg a vámosok:) állatorvosi papír egyébként lett volna, cmr nem:-DDD

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:09:23

@smithgerda: nahát, nahát:) ez jó hír:)

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:10:28

@Benikuty: ennek örülök...:)kolbászfüggők lettünk:)

bélabácsi2 2012.05.24. 21:12:36

@Pinka-Panka: vigyázz, ópiumot kever bele, egyre több kell majd belőle... :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:13:48

@süllőcske: tudom :)

a gyerek a Naruto című mesét nézte az előbb. a mai rész Gasztronindzsákról szólt....:D

Benikuty 2012.05.24. 21:13:55

szép álmokat, borulok, édeskék...

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:14:15

@bélabácsi2: jámbor ember az, nem hinném:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:14:51

@Pinka-Panka: olaszoknaaaak??? Egykor birodalomnyi harcos - ma félszigetnyi divattervező :-/

@Mitzi von Küche: spanyoloknaaaaak??? (na, ezekre nem tudok ilyen szellemes fikázást, de az ő konyhájuk is jó, olvastam blogokban ;-)
Szerintem az van, hogy a menő bloggerek megutáltak, azér, mer a legmenőbb sztárkommentelők nálam is szoktak kommentelni, náluk meg nem annyira, oszt meghekkelték a blogomat. Finomutalásféleképpen.

bélabácsi2 2012.05.24. 21:16:00

@süllőcske: ez a birkafőző karcagi rendezvény olyan, hogy messziről jött ember is belekóstolhat az ételekbe, vagy csak csorgathatja a nyálát, miközben mások esznek???? néztem a kiírást, nem látom a választ erre a lényeges kérdésre!

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:18:06

@PO: pedig ennek kell, vagy annak akit Mitzi ajánlott - csakis - az ő játékos focijuk a legjobb:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:18:20

@Benikuty: kapcsolatba kerültem egy kis húsüzemmel. A tulajdonos mesélte, h van egy debreceni fickó (találkoztam is vele, neki is fasza kalapja van), aki rendszeresen vásárol tőle 3-4 mázsa füstölt kolbászt, címke nélkül. Kiderült, h a Dunán túl az már átlényegül mangalica kolbásszá :)))
Mondják is szakírók: még ennyi tönkölyt, mangalicát, bivalymozzarellát! :DD

Hurri Kán 2012.05.24. 21:20:28

@PO:
Blogspot, ahol a blogod lakik, az Google-érdekeltség? Ha igen, nem biztos hogy hekkeltek, gugli is képes csodákra.

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:27:31

@anica inkognitóban: holnap délután szabad vagyok és körmölök:)

bélabácsi2 2012.05.24. 21:28:15

@PO: csak szeretnéd, hogy ez legyen az oka a blogod átmeneti elérhetetlenségének!
Olyan vagy mint Bástya elvtárs a Tanúban, mikor olvassa az előre megírt vallomást: "Mi az! Engem már meg sem akarnak ölni?"
:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:29:13

@Pinka-Panka: de nem szakmát váltasz??:D értem amúgy..:))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:32:05

@Pinka-Panka: @Mitzi von Küche: döntöttem: HR. Mégiscsak ezer évig egy hazában. Meg ők is kis ország, kis nemzet. Ha már törökök nincsenek, azokat nagyon bírom pedig... hakansükür, haszansas, emre...mansiz!

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:32:51

@anica inkognitóban: néha nem ártana, zsong a fejem a sok trécstől és nyávogástól:)
Szerintem mi nagyon jó csajok vagyunk itt mind:):PP

Hurri Kán 2012.05.24. 21:33:44

@PO:
Rüstü? Ümitdavala? ;-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:34:03

@bélabácsi2: mi az, Bástya elvtársat már meg sem akarják ölni? :DD

süllőcske 2012.05.24. 21:34:46

@bélabácsi2: Szekfűgombaleves, igen az a vacsi. Küldöm a képeket a gombászásról.

bélabácsi2 2012.05.24. 21:35:48

@PO: @gyvy: össze kellene hozni egy barátságos mérkőzést a magyar és a török válogatott között, mondjuk a mohácsi focipályán...

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:36:01

@PO: jól fociznak a törökök, nem vitás - de én mindig ezeknek a szép fiúknak szurkoltam - van is vita itthon. Foci dinasztia vagyunk a nők olasz pártiak nagyjából a férjek, fiúk, apák, barátok fújjolnak:))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:36:26

@Pinka-Panka: így van! És én mind szeretlek titeket! :)) Különben megfigyeltem, hogy a blogokon a csajok majdnem mind cukik. Kevés kivétellel. A fickókat meg... [legyint] hagyjuk... :-/

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:37:01

@Pinka-Panka: végülis dícsérgethetjük egymást meg magunkat, de ezt szerintem nem mi tudjuk eldönteni :)
műkörmösként ugyanazt hallgatnád, valszeg.. bár mi pl. az enyémmel nem pletyizünk...
@PO: azt szeretem a pasikban, hogy mindig észérvek alapján döntenek :P:D

bélabácsi2 2012.05.24. 21:37:24

@süllőcske: fájdítsd csak a szívemet... ;)
a birka fesztiválos kérdésemre nem tudod véletlenül a választ?

Hurri Kán 2012.05.24. 21:37:50

@bélabácsi2:
Asse baj, ha némi főzéssel egybehúzva. :)

@Pinka-Panka:
Igaz, én nyilván más szemmel nézem, az olaszok csúnya bunkerfocit jáccanak :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:40:17

@Pinka-Panka: én nagy nőikézilabdafan vagyok, de ilyen alapon nem tudtam még csapatot választani. Minden csapatban van néhány jó csaj. A legnagyobb fájdalmam, hogy Gro Hammerseng, akit 2004-ben Debrecenben 3 meccsen is élőben biztattam - leszbikus lett. Sztem akkor, amikor megtudta, h már foglalt vagyok. :-{

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:41:41

@anica inkognitóban: látod PO már el is döntötte, amit köszönök is, s én is szeretem, hogy teljesen máshogy látnak mindent mint mi:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:43:22

@bélabácsi2: vagy az egrin, ehehehhhh :D

@anica inkognitóban: oszt mér?

Ez a döntés nagyon is érzelmi alapon történt. Ha tudnád, h mennyire nem értek a focihoz! :D Azt az afrikai vébét például vasalással töltöttem, néha felnéztem a meccsre...

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:45:26

@PO: én sem ez alapján döntöttem el, nekem ők a jók:) Csak a férfiak hiszik ezt nálunk:)
Igaz az apám is nekik szurkolt, akkor tényleg könnyebb látványosabb focit játszottak az olaszok. A védekezős, gól nélküli meccseket nem szeretem és a durvaságot sem....
Nem is csodálom, ha az lett én is az lennék:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:45:28

@Pinka-Panka: ez így jó :)
@PO: nem hallottad az idézőjeleket..:D

bélabácsi2 2012.05.24. 21:47:36

@PO: én Észak Koreának szurkoltam. Hogy túléljék...

süllőcske 2012.05.24. 21:52:55

@bélabácsi2: Majd kitalálunk valamit, megoldjuk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:53:00

@bélabácsi2: én meg a vízilovakkal vagyok :DD
(édes istenem, de jó, hogy a férjem nem focirajongó!)

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:53:32

Ehhez a pörkölthöz mit ettek, ezt nem tudjuk?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:54:47

@anica inkognitóban: hát, nemigen :DD

@Pinka-Panka: jajjj, ne mongyad már! :D

@gyvy: az. gúgl. :-/ Ezeket is utolérte a MS igénytelen trehánysága. Egy szoftverfejlesztő konferencia nyitó beszédében hangzott L 1998ban, hogy ha a régi idők építészei úgy végezték volna a munkájukat, mint a mai idők szoftverfejlesztői, akkor egy harkály az emberi civilizációt 1 nap alatt lerombolhatná. Nincs szmájli.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 21:55:57

@Pinka-Panka: főtt kolompírt. Szerintem. Vagy, ahogy odaát mondják, pityókát.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 21:56:50

@Pinka-Panka: krumplit igencsak, birkapörihez az dukál. meg kenyeret. és jóféle házi savanyúságot.

Pinka-Panka 2012.05.24. 21:57:23

@PO: igen ehhez ez illik, meg egy jó saláta..
italt azt nem tudom, de én bort innék hozzá...vöröset:)

1kutya 2012.05.24. 21:58:39

@PO: engem érdekelne az a szer, amivel ma este éltél:-DDD

süllőcske 2012.05.24. 21:59:22

@PO: Utoljára Urugvay tetszett a legjobban, az alázatos foci volt, csodás csapatmelóval, jó vezérekkel és zseniális produktumokkal.
Nem értesz a focihoz? Haggyámá.

1kutya 2012.05.24. 22:00:04

@anica inkognitóban: savanyúságot csak nyáron a zsíroskenyérhez a mezőn:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 22:00:20

@gyvy: nálunk az csirkéhez és marhához... de ahány ház, annyi szokás..
@1kutya: ugye??:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 22:00:57

@1kutya: úrinő nem kapál..:DD
(te most sztrájkolsz e-mailben??:PP)

Hurri Kán 2012.05.24. 22:01:51

@1kutya:
Csak megerjedt az a köles. :D

süllőcske 2012.05.24. 22:03:32

@gyvy: Pityóka vagy könyír a birkához.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 22:06:06

@Pinka-Panka: saláta nem játszik itten. Anica feletted nagyon jól írta: krumpli/kenyér. Házi savanyúsággal (el is maradhat). A vörös bor, főként, ha száraz, cönogasztronómiai szempontból nagyon rendben van.

@süllőcske: komám, milyen az az alázatos foci? He? Látod, tényleg nem értek hozzá, ezt a fogalmat a fociban nem is tudom értelmezni. :-/

@1kutya: szeer? Ne szívass mán! :D

smithgerda 2012.05.24. 22:07:14

@PO: hát semmi esetre sem azt, amit Pinka Pankánál, vagy @Pinka-Panka: nálatok is több jelentése van? :)

1kutya 2012.05.24. 22:15:27

@anica inkognitóban: most veszekszem az asszonnyal, nem érek rá ilyen apróságokra.

1kutya 2012.05.24. 22:16:54

@süllőcske: paraguay barátom, paraguay!:-DDD

1kutya 2012.05.24. 22:21:06

azt egyébként el is felejtettem, hogy a közel teljesen román faluból bejött egy magyar öregasszony és Feribának azt tanácsolta, hogy hoz egy megpucolt csirkét a paprikásába:-DDD

bélabácsi2 2012.05.24. 22:21:53

@1kutya: valami "boza", ott van a blogján! :)))

1kutya 2012.05.24. 22:24:48

@bélabácsi2: bebozázott? jó szöveg:-DDD

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.24. 22:36:20

Na itt vagyok...
Ha én pörköltet főzök, akkor a húskockák méretét és, hogy milyen részeket teszek bele, a közönséghez igazítom. Ha sok gyerek van, akkor több "húsnak kinéző" dolog van benne, s kisebb a hús, mert az sokkal nagyobb sikerélmény, ha a 3-4 éves gyerek morcsos szájjal azt mondja vigyorogva, hogy kér még. Véleményem szerint annak oka egyébként, hogy a gyerekek sok ételt nem esznek meg, az az, hogy főzés közben nem vagyunk tekintettel rájuk.

Hurri Kán 2012.05.24. 22:37:05

@süllőcske:
Pityókától fáj a térdem. :)

1kutya 2012.05.24. 22:38:47

@hajdul: nem tudom, de az én gyerek és a két kereszt a csontos, de húsos cuccokat szeretik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 22:39:32

@hajdul: meg hogy elkényeztetjük őket, meg van miből válogatniuk.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 22:46:18

@1kutya: ne szívózzál, mert lebarantázlak!!! Grrr! :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 22:48:33

@hajdul: László te populista vagy, nemdebár? :DD

süllőcske 2012.05.24. 22:59:43

@1kutya: Kösz a javítást. Kűttem a képeket. Nem jók, de legalább frissek és igazak, mán volt kóstoló is.

süllőcske 2012.05.24. 23:02:50

@gyvy: A nokedli, meg nokedli az erős, csontoss birka duplafalatokhoz.

süllőcske 2012.05.24. 23:04:29

@PO: Na, melyik fegyvernemmel harcolnál?

1kutya 2012.05.24. 23:05:58

@PO: ha elég közel tudsz hozzám jönni, mielőtt kibiztosítanám a merkelt, felőlem...:-DDD

@süllőcske: lesem!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.24. 23:06:07

@süllőcske: errefelé elég sok birkát főznek, de az életben nem hallottam, hogy nokedlájjal.:O

1kutya 2012.05.24. 23:08:53

@süllőcske: hova küldted? (se gmailon, se free-n nem találom?)

süllőcske 2012.05.24. 23:10:44

@anica inkognitóban: Azt mondom én is. A tikpörihez köll a nokedli.

süllőcske 2012.05.24. 23:16:57

@1kutya: Basszus, elszúrhattam. A gmail tárból jelöltelek ki, az nem veszi be, ugye? Hogy csináljam?

1kutya 2012.05.24. 23:17:07

na, én el szunyálni! reggel indulni sopron, majd jelentkezem...

süllőcske 2012.05.24. 23:18:07

@süllőcske: Vagyis a válaszértesítőkből, az lesz a hiba.

süllőcske 2012.05.24. 23:24:14

@PO: Abban nem mennék neked, íjban sem. Szablyát, árkányt,szekercét, botot, dobókeresztet, tőrt vállalok.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.24. 23:28:06

@PO: Azért gondold el mekkora dolog a 4 éves szöszi keresztlányodnál bevágódni.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.24. 23:29:36

@süllőcske: Tyúk és kakaspörkölthöz krumpligombóc (prézlisen, hogy ne csak a hagyma égesse a böndőt)

skylla 2012.05.24. 23:30:31

@gyvy: ma este tojasos nokedlit csinaltam, nesze:)

skylla 2012.05.24. 23:46:07

@gyvy: csak vigyazz a pocakodra :P

Pinka-Panka 2012.05.25. 05:32:09

@PO: · pasztortuz.blogspot.com 2012.05.24. 22:06:06
@Pinka-Panka: saláta nem játszik itten. Anica feletted nagyon jól írta: krumpli/kenyér. Házi savanyúsággal (el is maradhat). A vörös bor, főként, ha száraz, cönogasztronómiai szempontból nagyon rendben van.

Igen, igazad van, megint csak a kis konyhámra gondoltam, ahol persze mi ennénk hozzá, de kint a jobban illik a savanyúság. Mi mindenhez tudunk enni salátát, savanyút, kompótot...