Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Az első töltöttkáposztám

2012.05.19. 07:00 Andrass9

Régen volt, de ezt megörökítettem az utókor számára. Tekintettel arra, hogy ez volt az első, amit készítettem, a leírás jó lesz kezdőknek is, csak mindenki úgy módosítja, ahogyan neki tetszik. Persze az írás stílusa még nyomába sem érhet Poczok vagy Waka írásainak, de a káposzta jó volt úgy ahogy van. A képekre klikkelve egy új ablakban nagyobb felbontást is megnézhettek.

 

Összetevők:
kb 12 liternyi ételhez és 36 töltelékhez.

Elkészitési idő kb 3 óra,
Főzési idő kb 4-5 óra.

2 kg savanyú káposzta (ha nagyon savanyú, öblitsük ki egy kis vizben)

30-35 savanyitott káposztalevél (nekem 4 kisebb csomagot adott a zöldséges)

1 szép birsalma, lemosva, felapritva, kimagozva

Pörkölt:
  • 50-70 dkg bőrős süldő (de tarja vagy lapocka is megfelel) pörköltnek
  • 20 dkg apróra vágott és kisütött szalonna
  • 4 fej hagyma,1 zöldpaprika es 1 paradicsom
  • piros paprika
  • 1 db füstölt első csülök (ha füstöltebben szeretjük, akkor lehet hátsó csülök is)
  • Egész bors, babérlevél, borókabogyó a csülök főzőlevébe.
Töltelék:
  • 1,25 kg darált sertéshús (lehet fele marhából is)
  • 10 dkg apróra kockázott szalonna
  • 1 fej apróra vágott hagyma, dinsztelve a szalonnán
  • só, bors, majoránna
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00483.JPG Készitsünk elö egy nagy lábast (lehetőleg olyat, amit be lehet tenni a sütőbe). A lábas fenekére helyezzünk rács formában 4-6 lehámozott meggyfa vesszöt, ami távoltartja a káposztát az edény fenekétől, igy nem ég oda (valamint egy kis külünleges zamatot ad a káposztának).
Vékony rétegben szórjunk rá a savanyú káposztából, hogy egyenleteset lefedjük az edény alját.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00487.JPG Készitsünk sűrű pörköltet a húsokból. Ne sajnáljuk belőle a bőrkét sem! Ez a pörkölt nyugodtan rotyoghat, amig mi a káposztával vagyunk elfoglalva. Ne nagyon sózzuk, a káposzta valószinüleg eléggé sós. Nem kell ekkora edény hozzá, de később bele kell, hogy férjen a csülök is.

Amig a pörkölt rotyog, tegyük a füstölt csülköt kuktába, lehetőleg annyi vizzel, amennyi belefér, mert igy könnyebben tudjuk beállitani, mennyire legyen füstölt ize a kész ételnek, valamint a sótartalmat is egyszerübb lesz beállitani. A főző lébe tegyünk egész borsot, néhány babérlevelet, esetleg borókabogyót.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00489.JPG Tegyük keverő tálba a darált húst, a dinsztelt hagymát, a tojásokat és a főtt rizst (ezt a csülök előtt 10 perccel el tudjuk a kuktában késziteni). Sózzuk, borsozzuk a keveréket (a káposzta levéből nem igazán vesz át sót!). Tehetünk bele egy kis majorannát is izesitésül. Van aki talál sütnivaló kolbászt otthon - egy szálnak a húsát kinyomjuk a bélből és hozzákeverjük a töltelékhez. Mennyei adalék!
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00490.JPG Alaposan kevejük össze, hogy az összetevők ne váljanak szét, és jól kezelhető masszát kapjunk.
Rossz tapasztalatom szerint nem célszerü robot géppel keverni, túlságosan szétkeni a húst.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00492.JPG Készitsük elő a savanyú fejes káposztát. (Egyes szakácsok szerint édes káposztával is lehet csinálni, de én nem mertem igy csalni)
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00493.JPG A nagyobb levelekből vágjuk ki az erét, és igy két levélhez jutunk.
A levelek megtöltését kézben és deszkán is végezhetjük.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00494.JPG Kézi módszer:
Tenyerünkbe fektetjük a levelet, a puhább, vékonyabb részével felfelé.
Egy adag darált húskeveréket helyezünk belé .
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00495.JPG Jobbról és balról is ráhajtjuk a levelet.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00496.JPG Ezután a feslő, vékony levelet ráhajtjuk és óvatosan felcsavarjuk az alsó, vastagabb vége felé.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00497.JPG Körülbelül igy néz ki, ha ügyesek voltunk.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00498.JPG Ha a deszkán töltjük, akkor azzal az előnnyel is rendelkezünk, hogy mindkét kezünket tudjuk használni.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00499.JPG Itt is először a széleket hajtjuk fel, amit a körbecsavart levél jól lezár, és a töltelék nem tud kicsúszni a levélből.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00500.JPG Alaposan göngyöljük fel a levelet és tenyerünkbe véve nyomjuk ki az esetleg beleszorult levegőt (a kézben töltött módszernél ez természetes módon megtörténik, mert a tartó kezünk körbe veszi a tölteléket)
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00501.JPG A töltelékeket helyezzük a lábasba az első réteg káposzta fölé.

Vegyük ki a kuktából a csülköt, apritsuk fel, a bőrkét kockázzuk össze, és keverjük bele a pörköltbe. A levét szürjük le a füszerektől egy edénybe. Ezt a müveletet kb. 30-50 perc után célszerü megtenni, amikor a csülök már puha.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00502.JPG Igyekezzünk szorosan egymás mellé helyezni a töltelékeket, hogy főzés közben ne tudjanak szétcsuszkálni, valamint kifolyni (ha nem igazán sikerült a széleket lezárni).
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00503.JPG Szórjuk meg vékonyan káposztával a töltelék réteget.
A közbülső káposzta rétegeket igyekezzünk minnél vékonyabbra szabni, hogy maradjon a tetejére is!
A feldarabolt birsalmát is ebben a rétegben helyezzük el.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00504.JPG Egyenletesen osszuk el a pörkölt felét a káposzta teljes felületén.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00505.JPG Ismét egy vékony réteg kaposztát tegyünk a pörkolt réteg tetejére.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00506.JPG Nekem ennyi maradt meg a pörköltből az első réteg után.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00507.JPG Helyezzük az ujabb réteg tölteléket erre a káposzta rétegre. Nekem már csak ennyi levelem volt, igy nem tudtam a második réteget teljesen kitölteni, de itt is igyekezzünk azokat szorosan egymás mellé helyezni.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00508.JPG Újabb káposzta réteg.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00509.JPG A maradék pörkölt is.
Ezt a rétegelést addig folytatjuk, amig a tölteléket mind beraktuk.

Amennyiben maradt még a töltelék keverékből, akkor abból formáljunk kis gombócokat és óvatosan helyezzük el az utolsó pörkölt réteg szélére.
https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00510.JPG

Általában a töltelék fogy el először, ami a helyes eredmény, hiszen le is kell fedni az utolsó réteget.

Nekem szerencsém volt a káposzta mennyiségével, mert maradt a tetejére is.

https://m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/toltottkaposzta/DSC00512.JPG Készitsünk egy adag piros rántást (én kicsit lehütöm a rántásos edényt, amikor a liszt megpirult, csak hozzákeverem a piros paprikát, majd hideg vizzel engedem fel - igy nem csomósodik meg).
Öntsük fel a káposztát a fele csülöklével es annyi vizzel, hogy éppen ellepje. Keverjük bele a rántást is (óvatosan! a töltelékeket ne bántsuk!). Most megkóstolva eldönthető, hogy csülöklé vagy csak viz kerüljön még bele, mert a lének teljesen el kell lepnie a káposztát.
A tüzhelyen felforraljuk, majd ha van türelmünk, akkor át lehet tenni a sütőbe kislángra (130 C), de a kislángon is rotyogtathatjuk. Kb 3-4 órát kell igy főzni.
Jó étvágyat! A tálaláshoz tejfölt adjunk fel vele. A maradékot tegyük hűvös helyre (pince, kamra). Ügyeljünk, hogy Váncsa mester meg ne szagolja a rejtekhelyet! Több alkalommal is felmelegitendö fogyasztás előtt. Minnél többször forraljuk újra a kihült káposztát annál finomabb lesz az ize!

194 komment

Címkék: káposzta töltöttkáposzta töltött káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1004525142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:05:47

Na, megúsztam különösebb munkahelyi baleset nélkül:)
ott is mindenki bágyadt, lankadt volt:)
Ez egy ilyen nap:)
És 3 tányérral evett az uram a galuskából:))
Még életben is van, meg mi is:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 17:05:50

@bélabácsi2: ja nem is mondtam, 4 kiló lett.
az emberem nézett, hogy akkor most ezt meg kell pucolnia? pillogtam, hogy igen.
szerintem ő is kevesebbre számított.

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:06:57

@Benikuty: cirka 40 dkg liszthez adtam 2 tojást, az kevés lett volna??
Az a jó, hogy legalább @Pinka-Panka: te megismertél:))

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 17:07:23

@bélabácsi2: ugyan...van, akinek a véleménye nem számít...

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 17:09:17

@Pinka-Panka: az sok. egy elég.
valószínűleg túlfűzted, és/vagy nem mostad le utána hideg vízzel.

Benikuty 2012.05.19. 17:09:24

@anica inkognitóban: igen , ambivalens érzéseket szabadít fel, de vállalni kell, szeretni fáj. szeretni jó...

fernel 2012.05.19. 17:09:43

Kész a pörköltem!
Istencsászárkirályság!
Kösz a receptért, és a segítségért.

Benikuty 2012.05.19. 17:13:07

@Pinka-Panka: nem, valszeg a liszt a ludas.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 17:13:29

@Benikuty: az Élet sajnos, nem fekete-fehér...:(

/8-án lesz egy éve, hogy elveszítettünk egy barátot. Hatalmas ember volt, hatalmas szívvel és fájdalmasan fiatalon halt meg..az ő kedvence volt..meg az LGT-től az elfelejtett szó, amit az utolsó kareoke-partyn hajnalban kb. nyolcadjára énekeltünk el hárman.. ezek a zenék önmagukban is hatnak, de ezzel az emlék-többlettel ..../

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 17:13:44

@Benikuty: az a tésztánál van.
a nokedlit kell, különben tovább fő, és szar csirizes lesz.
persze nyilván lehet bele vagon tojást tenni ezellen, de nem kell.

én egyébként újabban nagynokedlit csinálok, deszkáról késsel. azt lehet rágni is.

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:14:54

@Benikuty: elképzelhető, de általában a gyermelyi lisztet használom, másnak jó volt...

medvedr 2012.05.19. 17:15:18

@Benikuty: Nem hiszem, a karaj PA blogja volt. a HH kapott "újságírói" állást mást csinált ilyesmi, gondolom én. A fura hogy mennyire nem sikerül, amit külön külön csinálnak

Benikuty 2012.05.19. 17:17:14

@anica inkognitóban: tudom, szürke, de igyekszünk, hogy pink legyen. igyekszünk;)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 17:18:59

na mondjátok gyorsan, ti hogyan csináljátok a rácpontyot?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 17:19:03

@Benikuty: az a baj, hogy néha vörösposztó, nem pink..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 17:20:13

@Babette_: hát, ponty az kell hozzá.. vagy ne ennyire az alapoktól??:DDDDDD
én rég csináltam, jó sok paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, tejföl ment bele..

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:20:54

@Babette_: a nagy nokedli sokkal jobb, gombapörkölthöz csakis s azt szoktam...

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:22:15

@medvedr: na, ezt jó tanácsot megtartom:)

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:28:57

@Babette_: segítenék, de ezt nem szoktam sajnos.. nálunk sütve, rántva kérik, meg halászlének...

Hurri Kán 2012.05.19. 17:34:03

@Babette_: @Pinka-Panka:
A liszt minősége sem egyforma, hiába van ugyanabban a csomagolásban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 17:35:16

@gyvy: én speciel a celldömölki malomból hozom...azóta nem kell külön kenyérlisztet vennem, bl55ből is tökéletes a kenyér.

Hurri Kán 2012.05.19. 17:37:46

@Babette_:
Elhiszem. Nekem is malomban mondták, igaz, itt Pesten, hogy néha egész "érdekes" az a búza, amit kapnak, amiből normális lisztet kéne őrölni.

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:38:30

@gyvy: ti mit használtok? nekem ebből jó volt a süti is , a palacsinta is...
Celldömölk meg messze van:(

Hurri Kán 2012.05.19. 17:40:56

@Pinka-Panka:
Passz... Amit a Sparban árulnak :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 17:41:26

@Pinka-Panka: szerintem van, amit nem kell túlspirázni, a maga egyszerűségében jó. Rakj le tepsiben krumplit (én félig megfőzve felkarikázom), rá a halat, amit ha beirdalsz, fokhagymával megtűzködhetsz. Van, aki mellé pakolja a hagymát, paprikát, paradicsomot, én a belsejébe, tejföllel meglocsolom, alufólia alatt megpuhítom, utána megsütöm. egy kis citrom nem árthat neki, meg esetleg rozmaring, vagy amilyen fűszerrel ti szeretitek a halat.:)
bár halban a fiúk lehet, jobb tanácsot adnak..:)
(egy karácsony este gyertyafényes vacsira ezt csináltam, de a férj javasolta, hogy kapcsoljunk villanyt, jobban járunk..:D)

Pinka-Panka 2012.05.19. 17:47:09

@anica inkognitóban: bár ez Babettének szólt, de az utolsó mondatod megállja a helyét:)))
Jól tettétek:PPP

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 18:03:32

Szombat délutáni életkép: sziesztaidőben az egyik szomszéd nyírja a füvet, amint befejezi, kezdi a másik. Most a szembeszomszéd szegélynyírózik, jó hangosan - kellemes a teraszon, mondhatom...

bélabácsi2 2012.05.19. 18:05:11

@anica inkognitóban: füstölt szalonnát hová tetted belőle? ;)

@Babette_: küldök priviben egyet innen a gépemről, én úgy szoktam, igaz nem sűrűn, süllőcske hol van, mikor szükség van rá? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.19. 18:15:52

@Mitzi von Küche: Megindult a kertszezon ... Én meg elővettem a permetezőgépet, hogy lefújjam a frissen kikelt fűről a tegnapelőtti vihar által ráhordott levelet. Igaz - csak 3 percig tartott. Erre a szomszéd is elővette a fűnyírót. Még mindíg megy. Hogy mi a francot nyír még???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.19. 18:18:03

@Mitzi von Küche: Porzása normális, csak legyenek méhek! De szerencsére relatíve későn virágzik, így nem kap fagyot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.19. 18:32:22

@gyvy: Az remek dolog, de még sohasem főztem. Viszont almát sokat, és van is pár liter birságyon néhány éve.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 18:35:09

@Andrass9: Miért nem lehet úgy, mint a németeknél, meg a svájciaknál, hogy fűnyírás ettől eddig ezeken a napokon, hétvégén tilos bármilyen hangos dolog a kertben (beleértve az autóporszívózást, stb). Eh, tudom, miért nem, csak idegesít. Most már garantáltan nem alacsony a tenzióm, mint délelőtt...

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 18:37:10

@bélabácsi2: köszönöm szépen. én is így szoktam, úgyhogy bingó:)
a trükköt is köszönöm:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.19. 19:03:06

@Mitzi von Küche: Csinálok neked egy Mojito-t friss mentával a tavamból. Az biztos lenyomja a tenziódat :)
Ami pedig a "csendrendeletet" illeti, én is szeretném, ha csak hétközben pöfögnének a gépek. Errefelé legalább avart nem lehet égetni hétvégén!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.19. 19:14:16

@Babette_: nekem van téli változat, amikor héjában főtt krumpli ágyra teszem az elősózott ponty szeleteket és lecsós masszát teszek rá, 30-40 percig sütöm.
A nyári változatnál nyers krumpli karikák, nyers, elősózott hal, paprika-hagyma-paradicsom takarás, 60-70 perc sütés. Ez az utóbbi nagyon pazar. Az előbbi meg téli finomság.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.19. 19:15:47

@Mitzi von Küche: Ebesen van olyan helyi rendelet, h vasárnap se flex, se fűnyíró, se úthenger, se bontókalapács.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 19:22:01

@Andrass9: Milyen jó ötlet. Köszi!
@PO: Ebes egy jó hely!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:09:00

@Pinka-Panka: ja, tényleg..:D bocs, kint ültem az udvaron a napsütésben, elég nehéz volt úgy forgatni a laptopot, hogy lássam is, mit írok..:D
@bélabácsi2: biztos megettem kenyérrel, lilahagymával..:D

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:17:44

@anica inkognitóban: sebaj, értettünk így is:))
holnapi menü?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:20:23

@Pinka-Panka: almaleves és bolognai maradék máról, anyóstól szállított töltöttkáposzta (:D) és spenótos-fetás lepényhalfilé (köretet nem tudom, de szerintem ez utóbbit csak én fogom enni, én meg holnap csak fehérjét..)
nálatok?

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:23:45

@anica inkognitóban: megrendelésre kértek zöldborsó levest már friss bortsóból, répából...
és alighanem gombás karajszeletet főzök, nem bakonyiasan, csak tejfölösen és valamilyen olasz tésztát főzök mellé és uborka salátát kért a férjem...
Tudom nem kell a tejfölös ételhez saláta, de mi ahhoz is eszünk:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:28:03

@Pinka-Panka: én a makarónira is teszek tejfölt is, nem csak sajtot magamnak. de uborkasalátába is szoktam belekanalazni, sőt, szentségtelenítettem már meg marhapörköltöt is vele..:)
gombát és karajt töltöttnek szoktam csinálni.. csak megdinsztolom egy kis hagymán minimál fűszerezéssel, bele a húsba és panír.
két hét múlva végetér a diétám, utána ehetek vegyesen (déltől, délig gyümölcs), már fenem a fogam egy-két finom falatra..:)

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:28:56

@anica inkognitóban: ja, finom a ti kajátok, bár én életemben annyi bolognait főztem a gyerekeknek, hogy én már nem vagyok oda érte...
Gyerekmenü bármikor, bármennyi = bolognai, húsleves, sült krumpli...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:29:13

@Mitzi von Küche: Ebes amúgy is: nincsenek etnikai villongások, mivel a roma népesség aránya 0,00%

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:31:46

@anica inkognitóban: még én sem ránthatok, így csak ilyen csusszanos ételeket főzhetek:(
Én is egy sajttal töltött, vagy kijevi csibemellet tudnék elképzelni magamnak...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:35:01

@Pinka-Panka: az a baj, hogy magamnak én is másképp csinálnám, de egy válogatós gyereket, meg egy gyerekkorban parasztkonyhára szocializált (bár rendkívül toleráns és befogadó típusú) férjet kell valahogy úgy beetetnem, hogy ne törjön ki lázadás, mindenki kapjon valamit, éhenhalás ellen és azért élvezeti értékét is érezzék a dolognak..:D

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:37:25

@anica inkognitóban: megértelek, hasonló a helyzet náélunk is, mi is ahányan vagyunk annyi félét ennénk, na ebbő találja ki a közös nevezőt...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:38:12

@anica inkognitóban: Részletezd már picit a lepényhal elkészítési módját. Nekem vörös sügérfilém van holnapra és még gondolkodom, hogy csináljam (de sütőben akarom, hogy ne kelljen állni mellette a melegben).
Ebes: igen, bizony. (Ismerősök ott vettek házat, gyönyörűen felújították, a partinak vége lett, a ház eladó...).

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:40:04

@anica inkognitóban: szerintem ma lazsálhatsz a pultban, az urak este rangadót bámulnak..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:42:02

@Mitzi von Küche: Mitzie-kém, ez annyira egyszerű lesz, hogy kiveszem a dobozból és beleteszem a fritőzbe..:D majd ha kezembe kerül egyszer nyersen, biztos kezdek vele valamit, de most ezt megláttam és 3 hívószó volt rajta(hal, feta, spenót), ami beindította a nyálelválasztásomat, nem gondolkodtam rajta, mit mondanának a "nagyok" :))
Ebesen kicsit magasak az ingatlanárak..ráadásul a férjem nem hajlandó innen költözni:(
@Pinka-Panka: én valamelyik nap a lóf×szt javasoltam egy ilyen vitás helyzetben.:) de nem kérték..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:43:04

@Pinka-Panka: az az urak baja, én nőtársaságban is elvagyok :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:45:23

@anica inkognitóban: Én még nem láttam készen ilyet, de rögvest megvenném (hol kapható?).

Jó szurkolást az uraknak!

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:46:14

@Mitzi von Küche: én pácolnám, elbírja a hagymaféléket jól (fokhagyma, újhagyma, snidling, petrezselyem, fűszerek, halfűszer, citromlé bőven.)
Olivaolaj és sütni, én teszek rá egy kis chilit is.

Pinka-Panka 2012.05.19. 20:47:15

@anica inkognitóban: Lehet az Ivó nap ennyire sikeres volt?:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 20:47:41

@Mitzi von Küche: Ladányban vettem Tescoban (Szoboszlón még nem láttam, vagy csak nem figyeltem), Royal Grrenland a márka, 250 gr, olyan 6-700 körül volt az ára, ha jól emlékszem.

váj mí 2012.05.19. 21:02:39

Na gyerekek, napokig nem voltam, nem tudom, mi történt kocsma-fronton. Előbb a másik bejegyzéshez szóltam, ennyire vagyok képben ...
Szóval, mi repül?

süllőcske 2012.05.19. 21:30:17

Süllőcske anyácskája szülinapján volt, ezért maradt le, például a ráczpotykáról. Ehhez még majd visszatérünk, most már nem aktuális, gondolom.

süllőcske 2012.05.19. 21:30:17

Süllőcske anyácskája szülinapján volt, ezért maradt le, például a ráczpotykáról. Ehhez még majd visszatérünk, most már nem aktuális, gondolom.

Hurri Kán 2012.05.19. 21:32:33

Eszem egy 3. tányérkával az uzsonnára főzött-sütött rakott tésztából. azt hiszem hamarosan rosszul leszek. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 21:38:58

én meg megpróbálom megdönteni a hátúszás világrekordját a kádban..:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.19. 21:40:03

@süllőcske: aktuális, mert késő lett, így holnapra maradt.

bélabácsi2 2012.05.19. 21:58:29

@gyvy: száraz vöröset neki, de ne csajt, hanem bort! ;)

Hurri Kán 2012.05.19. 21:59:47

@bélabácsi2:
Ez nem a Waka-mester féle változat, küldöm majd a receptet, ha az istenek tanácsa úgy gondolja, majd posztolják. :)

bélabácsi2 2012.05.19. 22:00:09

@Babette_: süllőcske kommentje megint kétszer jött, lehet mára ki is írta magát innen, mint múltkor :(

bélabácsi2 2012.05.19. 22:01:28

@gyvy: oké, ezektől kitelik, hogy posztolják, nyugodt legyél

bélabácsi2 2012.05.19. 22:02:01

@váj mí: söröskorsó? bálna? mikor mi...

smithgerda 2012.05.19. 22:03:29

Hehe, látom, meg lettem említve :) Nahát szóval, anyukám évente 1x főz töltött káposztát savanyú káposztából, és füstölt húst is tesz bele. Na és én olyankor bűnözöm, mert abból mindig szoktam enni egy kicsit, igaz, kenyér nélkül ... Pedig a sertéshúst amúgy utálom, de ebben valahogy nem érződik, vagy nem olyan.
De az Andrásé nekem tényleg túl tömény lenne, úgyhogy nem lesz vascső :D
De én ma olyan falafelt és hummuszt ettem, hogy csak na!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.19. 22:13:23

@smithgerda: én istenbizony ezért a néhanapján elkövetett bűnözésért jobban csíplek, mintha soha :)

süllőcske 2012.05.19. 22:14:12

@Babette_: Po jól írta az évszakos különbözítést.
Ha igazán csucsu rácpotykát szeretnél, azt javallanám, hogy filézve legyen a ponty, 5 dekásra vágva, vékony szalonnába tekerve. A csontossából,szalonnazsíron dinsztelt hagymából paprikából , paradicsomból főzött, rövid levű alaplevet öntsd rá az előfőzött krumplira. Reá a pontyszeletek, sütöd, tejfel, pirul, kész.

süllőcske 2012.05.19. 22:22:09

@smithgerda: Bűnözzél azért, mert a hummusz sem szegény energiában. Mennyiség is mérlegelendő. A hüvelyesek sem számítanak a legemberibb tápláléknak.
Jó a szárma, hummusz, csak ne túl sokat együnk belőle és legyen elég friss zöld aznapra.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.19. 22:33:27

@smithgerda: az a vascső valójában pisztolycső akart lenni :D
A hummuszt imádom, szerintem finomat szoktam készíteni. De a falafel valahogy mindig túl száraz lett, nem próbálkozok már vele. Pedig azt is szeretem.

@süllőcske: én meg azt hittem, csónakázol, 9 körül hívtalak, a varjaknak örvendezve :))

Pinka-Panka 2012.05.19. 22:34:29

alighanem hosszabbitás lesz:) németéknek szurkolok

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.19. 23:23:44

@süllőcske: Nagyon sok boldogságot anyácskád szülinapjára!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 00:04:33

@süllőcske: bocs, én ma nagyon figyelmetlenül olvasok, úgy látszik.. Még sokat és boldogat az anyukádnak! :)

@Andrass9: közben írom a mai alakításomat.. lassan kéne nekem egy rovat "hogyan lehet elrontani az elronthatatlan" címmel... több aspektusból is értek a dologhoz, de ma kajában "alkottam maradandót" ebben a kategóriában..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.20. 00:49:18

@anica inkognitóban: Pedig az lehetne egy poszt sorozat is, ahogy megismertelek!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 08:39:19

@Benikuty: pálinkásat! bár mint látom, tejes lesz...:P:D
@Andrass9: és akkor még csak a főzésről tudsz...:( sokoldalú tehetség vagyok pedig elrontásban...:)

Benikuty 2012.05.20. 08:48:27

@anica inkognitóban: volt annak e tejnek előzménye is;)
Korán kelt szépséged:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 08:52:25

@Benikuty: ajjaj, macskajaj??:D
csengetésre keltünk, de kivételesen kulturáltan reagáltam le vasárnap reggel 8-kor..ha látnád, mennyire fúj most ez a fej, törölnéd a mondatod végét..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 09:08:07

@Benikuty: az pedig nem jó...
egész komoly filozófiai eszmefuttatást tudnék véghezvinni Charlie száma alapján, de nem szeretném, ha csoportos harakirit követnénk el, úgyhogy inkább csak meghallgatom és kész :)

Benikuty 2012.05.20. 11:14:50

@anica inkognitóban: arra céloztam, hogy erősen visszavettem az alkoholból, mert öregszik a májam, nem úgy bont, mint régen.
Charlie-t amúgy nem szeretem, csak ide illett:)
(meg aztán utálatos, morgós vén faszi vagyok, előnyeimről nem tudok)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 11:26:39

@Benikuty: jaaa...hát, ha tudja az ember, mennyit tud inni úgy, hogy ne haljon bele másnap, az nem baj :)
én szeretem, csak lehet, át kellene állnom a gagyizene hallgatására, hátha nem gondolkodnék annyit.. :S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 11:48:02

@Benikuty: most, hogy jobban belegondolok, az utólag gondolkodás a káros, abban vérprofi vagyok..:DD
na, ne pszichoterápiázzunk már, nem is értem, miért vagyok itt, semmi problémám, doktor úr! :DDDDD

smithgerda 2012.05.20. 13:06:24

@anica inkognitóban: persze, nem vagyok én aszkéta, szoktam bűnözni, csak ritkán. Nálam nem úgy van, hogy minden alkalmat megragadok arra, hogy eltérjek a megszokott étkezéstől, és megmagyarázom magamnak, hogy most lehet, mert étterembe megyünk, vagy mert csajos este van, vagy céges nőnap, vagy kolléga szülinap, vagy házibuli, ilyenkor nem szoktam. Csak családi események alkalmával, ez jelenti az egyetlen kivételt, viszont olyankor mindig ;) Persze akkor is okosan :)

smithgerda 2012.05.20. 13:08:22

@PO: hááááát, én ezeket venni szoktam, nem készíteni. Annyira ritkán eszem, ráadásul egy kis adagot, hogy nem lenne érdemes. Férj nem szereti.