Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Nyírségi gombócleves

2012.05.16. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - anica inkognitóban

 

„A bánat, a bánat feltámad, és nem menekülhet el senki.

Jajj, de nehéz most boldognak lenni. Vasárnap

csak nyomom az ágyat, és nem nyújthat vigaszt már semmi,

túl gyenge vagyok, pedig erősnek kellene lenni,

túl gyenge vagyok, pedig erősnek kellene lenni.

Könnyek tengere, keserűség vize patakzik arcomon,

folyjon csak - sajnálom magam.

Engem nem érdekel, hogy mit akarsz tőlem,

egyedül maradtam, ne kérj belőlem már többet.

 

Úgy fáj! Hogyha kimondom, fáj, mert véresre sebzi a számat.

Úgy fáj! Hogyha magamban tartom, mert beteggé tesz már a bánat.”

http://www.youtube.com/watch?v=hphzI7Ubl1k&feature=related

 

És akkor, miközben együtt ordítottam a Vad Fruttikkal az elmúlt időszak minden elröhögött szomorúságát, elkezdett ömleni a könnyem. Pár perc múlva, mire felkockáztam a nagy fej hagymát, éreztem, a legjobb pillanat volt elkezdeni ezt a levest.

Szeretek hagymát pucolni, mert ilyenkor nem látszik, ha másért sírok. Elég sok hagymán induló ételt készítek ennek okán, viszont két étel között a családom is ritkán lát bömbölni, megtartom magamnak fájdalmaim jelentős részét. Vagy kiírom. Adott esetben összekötöttem a kellemetlent a hasznossal. Így legalább kaptok egy receptet, amit másnaposság ellen is nyugodtan bevethettek, jó gyógyírt jelent.

A bánatom oltárán feláldozott hagymát olajon megfuttatom feldarabolt sok sárgarépával, petrezselyemmel, temérdek gombával, kukoricával, majd liszttel megszórva kicsit pörkölök rajta. Szeretem ezt a részét a főzésnek, olyan Élet-illata van az ételnek ilyenkor, ami magadhoztérít, visszapofoz a valóságba, a répa édes illatáról eszedbejut, hogy azt a ki tudja, mennyi időt édesen kell megélni, mert ha odakap, nem biztos, hogy helyre tudod hozni. Bekúszik az orrodba a petrezselyem aromája, mosolyogva beleszippantasz, otthon-illat. Kicsi sava-borsát megkapja az étel, néha az „Ördög Fűszere, a delikát” is ízesít csipetnyit rajta. Tudod, hogy káros, tudod, hogy nem kéne, de nem lehet szabályosan élni minden pillanatban, mert felőröl.

A hús öröme áthatja felnőttlétünket, nem maradhat ki a levesből sem. Ahogyan, amit eszel, sokat elárul rólad. Jóízűen habzsoló ember láttán mosolyra húzódik a szád, még az emlék is kedves, bár nincs idő elmerengeni. Mehet a sertéscomb vagy tarja felkockázva a zöldség mellé, kicsit pirulnak együtt, keringőt járva a fazékban, kényszerű társbérlőkből ölelő szeretőkké válva végül.

Mikor a hús kifehéredett, kevés kakukkfüvet, bazsalikomot, vagy más illatos fűszert teszek bele, facsarok rá citromlevet, kevés vízzel felengedem, utánaízesítem, és míg fő, végiggondolom, hogy tulajdonképpen mi is az óriási baj,  ami megint arculcsapott, hiszen

http://www.youtube.com/watch?v=5lizUtII0Yg&feature=relmfu

Mire harmadjára meghallgatom, rájövök, hogy megint hagytam, hogy a stressz, a fáradtság és a talán túlzott érzékenység majdnem elvigyen a végpontig, ami a sírógörcsből sírógörcsbe tántorgással zárul. Persze, szigorúan kétszemközt.

Mire átértékelem magamban a dolgot, megfő a hús és a zöldség, felönthetem tejjel – és olykor egy kis plusz kalóriaként tejszínnel is – a levest, majd összeforralom. Jó sűrű, zöldséges-tejes-savanykás leves, megnyugtatja a testet és az elgyötört lelkeket.

Grízgombóc járna bele, juszt sem teszem, sikerélményt még nem adott és én kudarckerülő vagyok. Zsemlegombócot főzök inkább, arra szedem tányérba a zöldséges csodát.

Míg megterítek, rájövök, túlélésre születtem. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy visszatért az életkedvem, mert ez az én dalom:

http://www.youtube.com/watch?v=ttVaRKd6Mbg

 

 

 

 

264 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr34509269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.05.16. 21:37:55

@Imre apó: szóltál volna, megyek hangulatot csinálni:)

1kutya 2012.05.16. 21:42:13

@anica inkognitóban: hát mondjuk Lajos apósnál a kamrában a 3 füstölt csülök, 20 oldal szalonna, 20 szál szalámi, meg pár szál maradék kolbász! ezen kívül 3 fagyó tele (1 húsos, 1 zöldséges, egy vegyes)... no az a valami! (a vegyes hűtőben van ráadásul folyamatosan 3-4 liter jégkrém! erre a törpe ugrik, mint a nikkelbolha:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:45:00

@1kutya: úgy látom, legnagyobb félelmed az éhhalál lehet..:P:D
(na, nem poénkodom már, mert ma nem vagy vevő rá, aztán mehetek borogatásért anyámhoz:P..)

1kutya 2012.05.16. 21:52:04

@anica inkognitóban: nekem ugyan nem! nekik...:-DDD

egyébként hogy a fityfenébe lehet másképp évente 3-4 2 mázsás röffencset, 20 tást, 40-50 kukorikotkodát meg fél hektárnyi kert ajándékát elhelyezni?

süllőcske 2012.05.16. 21:52:11

@1kutya: Szíveskedjél az otellóból most nekünk is tölteni, már a balinsült okán is. Nagyon jól sikerült, mindig mondtam, hal, só, citrom, joghurtos, fokhagymás, gyömbéres uborka olyan elválaszthatatlan cimborák, hogy hajnalig veregetik egymás vállát az otellofröccs mellett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 21:54:44

@anica inkognitóban: Ez egy paprikás szaft, amibe keménytojást is szeleteltél a nokkedli tetejére.
Finom kaja, de nem tojáspörkölt. Szerintem. Elnézést.
És mit keres a bazsalikomcsomó és a snidling rajta?
Bajban vagy, mert imádom a nokkedlit (és én csinálom itthon), a paprikást is (azt az asszonyom főzi, de én eszem) a bazsalikom és a snidling pedig kebelbarát a kertből.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:55:06

@süllőcske: szerintem szívesebben odaadná a húsosfagyasztó egész tartalmát, mint a fröccsét..:D

1kutya 2012.05.16. 21:57:01

@süllőcske: parancsolj! egészségedre! (majd 06.09-én vihetsz egy butéliával az ilyen rendkívüli eseményekre)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:57:10

@Andrass9: az én anyámnál egy ilyen paprikás-tejfölös szaftban van a szeletelt tojás, kettőt csak a fotó kedvéért raktam külön ki sterilen. A bazsalikom és a snidling pedig egyrészt fotózáshoz, másrészt bármihez meg tudom őket enni.. így is tettem :)
bajban lennék, ha nem burkoltam volna be kétpofára...:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 21:58:02

@süllőcske: Figyelj mán! Ez egyenesen terrorizmus, hogy ilyen finom ízekkel kábítod az olvasókat!!!!

1kutya 2012.05.16. 21:58:53

@anica inkognitóban: dehogy adnám! inkább csinálnék csígert a montból, minthogy valaki a fagyót, meg a füstölőrudat elvigye! hogy képzeled!!! (:-DDD)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 21:59:20

@anica inkognitóban: Hmmm - úgy látszik én válogatósabb vagyok, de egészségedre!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:00:52

@Andrass9: úgy látszik..:)
@1kutya: ezt fordíts már le, ha kérhetem, mert nagyon ügyes voltál, sikerült úgy leírnod, hogy ne értsük..:)

süllőcske 2012.05.16. 22:04:57

@Andrass9: A múltkor valaki megemlítette a haltepertőt. Kélek szépen, lehet, hogy mi csináljuk a világon a legjobb a legjobb haltepertőt. Ezt szeretném megírni posztnak. Lehet-e?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 22:07:00

A Szakállas Bácsik blogon új poszt van. Legalábbis elkezdődött ;-)

1kutya 2012.05.16. 22:07:15

@anica inkognitóban: mont=kipréselt szőlő, csíger=mont+víz+cukor->bor. így érthető?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:08:06

@1kutya: Azt hittem bográcsban készül ....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:08:49

@1kutya: hát kkor miért nem ezt írod, kicsim??:PPP:D dájrekt???:P:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:11:36

@Daró: Először is gratula a 200-hoz. Másodszor meg ... lehet, hogy én vagyok a főnök?

1kutya 2012.05.16. 22:12:09

@Andrass9: az nincs, drót, meg vájdling van...

@anica inkognitóban: azért nem írtam, mert azt hittem ilyen alapvető borászati alapfogalmakkal tisztában van a publikum.

Imre apó 2012.05.16. 22:14:37

@1kutya: Millen szép Magyar:):) mint a "foltos nyakorján":):)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:15:08

@1kutya: phewww - csak szinkronizáltam magam veletek. Szóval te az Öhönt vájdlingban készíted drótra függesztve?

Daró 2012.05.16. 22:16:07

@bélabácsi2: Névnapja a kisfiamnak. Az oviban is.@Andrass9: A főnök is én vagyok, olyan faszául tudom osztani a melósokat, ha ti azt látnátok :-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:16:26

@PO: Namost én is szakállas bácsi vagyok. Hol keressem az említett posztokat?

süllőcske 2012.05.16. 22:17:09

@1kutya: Köszönöm! A balinszürke hétkoznapokra nem is pazarolnám. Most, hogy tisztul a víz, mágikus süllőket cserkészek, na , a süllő vajban, paradicsomsalátával, emmá nuel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:18:01

@Daró: A ciki az, hogy errefelé nincs melós, akit oszthatnék. Van egy üzletvezetőm, akinek nagyobb a hangja, mint a hátulsója és egy tündibündi pultosom, aki hol jön, hol nem. Most mi legyen?

1kutya 2012.05.16. 22:19:02

@Andrass9: nem, bográcsban, csak miután rákérdeztél... azért mertemvolt említeni a vájdlingot, mert kb. akkora bográcsban fog készülni a slambuc (öhön, öhöm, krumplistészta, ki minek hívja).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:19:21

@1kutya: én kérek elnézést, amiért műveletlen vagyok :/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:20:23

@Daró: Amúgy boldog névnapot a fiadnak!
Nekem soha nem volt névnapom... illetve annyi volt, mintha nem is lett volna.

1kutya 2012.05.16. 22:21:19

@Andrass9: liberális is vagy és a gyerekeket is szereted? ajaj...:-DDD

süllőcske 2012.05.16. 22:22:10

@Andrass9: Ahol én is ténfergek, a szobrásszakállammal, meg Waka, az öreg halász és a tenger karakterével. (persze, nem öreg)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:22:39

@1kutya: Nekem is a kedvenc bográcsom valaha egy 40 literes vörösréz szilvalekvárfőző alkalmatosság volt. Mostanság az utcabuli bográcsa főleg gulyásra vagy annak palóc változatára. Lyuk még nincs rajta, de 12-es betonvas a bográcsállvány.

1kutya 2012.05.16. 22:23:04

@anica inkognitóban: műveletlen a tsz földje szokott lenni (ezt neked tudnod kéne:), elnézés meg az, amikor...

1kutya 2012.05.16. 22:24:59

@Andrass9: a vájdling olyan 15-20 literes, amiről te beszélsz, az az üst.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:25:10

@1kutya: ki ne mondd, hogy bocs, még letörne a nyelved!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:26:08

@1kutya: A mi vájdlingunk münyanya és csak 10+ literes ...

_Remy_ 2012.05.16. 22:28:29

@Andrass9: Többször voltak már utalások más blogokra. Szerinted nem lehetne nyíltan ajánlani, esetleg belinkelni egy-egy érdekesebb cikket. Úgyis említettétek, hogy nem lesz elég anyag a napi frissítésre.(Idővel esetleg büszkék lehetnek a gasztroblogok, ha írnak róluk a Blogkocsmában!:D)

süllőcske 2012.05.16. 22:29:46

@1kutya: @Andrass9:
A gimnáziumi rendezvényekre csináltattunk egy 40 litkósat k. vastag korracélból, az is komoly.

1kutya 2012.05.16. 22:33:04

@anica inkognitóban: BOCS! (így jó, vagy írjak nagyobb bötűkkel?)

@Andrass9: a régi bádogvájdlingok is akkorák...

@süllőcske: az a baj, hogy a keretes bográcstartóra nem fér (van olyan is kettő, a hétvégi főzésről majd tudósítok, ott látszani fog).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:34:25

@1kutya: itt nem tudsz nagyobbal:P:D jó, oké, csak ma olyan hülye vagy..bocs :P:D

1kutya 2012.05.16. 22:38:30

@anica inkognitóban: én ilyen szélsőséges állat vagyok (hol a tegnapi idegbeteg, hol a mai hülye, hol a sztenderd nyugis).

1kutya 2012.05.16. 22:41:04

@süllőcske: fotók is jönnek. bár, ha jól tudom szombaton Toboljuban birkapörköltet és marhagulyást kell főznünk (sógor lesz a főnök, neki szakmája)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:47:05

@1kutya: én ilyenkor szólni szoktam a családnak is, kollegáknak is: ma kerüljetek el, mert hülye izgága vagyok :)
jól van na, téged így kedvelünk, csak néha nehéz követni, bajod van, azért lököd a szót, vagy csak..

1kutya 2012.05.16. 22:52:18

@anica inkognitóban: nekem soha nincs bajom. alapvetően nyugodt vagyok, mint nyúl a hurokban:)
én hol ilyen vagyok, hol olyan, bámulatosan tudom változtatni az alakom... :-DDD

1kutya 2012.05.16. 22:55:28

(lehet nevet kellene változtatnom? Picurnak is olyan echte dekoltázsa van:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:01:11

@1kutya: mondjuk, azért a csajok odabent szétröhögnék az agyukat F.Pom-pom kollegán: papucs orrán...:DDD
Picur dekoltázsa mondjuk, nem kötötte le a figyelmemet.. dehát nekem van mentségem..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:02:32

@"Remy": Nem tudom miért ne lehetne más blogokat is reklámozni. A Pásztortűz nem konkurrencia, inkább társblog, bár jóval idősebb és ismertebb. Mi valahol mind ugyanazt szeretnénk, hát miért bántanánk egymást?

1kutya 2012.05.16. 23:04:25

@anica inkognitóban: hát papucs már vagyok, miért ne lehetnék bojt! kéremszépen ez negatív (vagy pozitív?) diszkrimimittoménmi! kikérem magamnak a fél szilvámat... és nem fizetek! aztaleborulóshétszentségitneki!!!:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:05:41

@1kutya: Üzletvezető úr, kérem fizesse ki a fogyasztását! Nem otthon van ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:06:21

@1kutya: jól megmondtad! :DDDD mióta szilvázol?:O:D
/na, megértetted a magyarázatot amott?:P:DDDD /

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:06:44

@Andrass9: ne adj neki tippeket, még ideköltözik..:D

1kutya 2012.05.16. 23:08:17

@Andrass9: ül, fekszik, kulturáltan szórakozik...

értem...:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:08:21

@anica inkognitóban: Ahogy megismertelek, kibírod ....
@1kutya: Legyen szíves a 18-as karikát is kitenni, ha ilyeneket mond!

1kutya 2012.05.16. 23:09:37

@anica inkognitóban: nem ittam szilvát vagy fél éve, csak úgy tudok röhögni a reakciókon...:-DDD

1kutya 2012.05.16. 23:11:03

@Andrass9: milyen 18-as barikát?:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:11:39

@1kutya: én visszafogott vagyok:D az eredeti nem ez lett volna, csak az nem szalonképes...:D
bár, nem tudom, figyelsz-e, a főnök hogy generálja a kommentszámokat, irányított beszélgetést folytat velünk.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:15:31

@anica inkognitóban: Nem is!!! Néha összevonom a regulákat egy kommentbe!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:15:38

@Andrass9: gyerekem a múltkor nyavalygott, hogy unatkozik.. mondtam, szedjen hangyát bokszkesztyűben.. azt mondta, nem vicces...:D szerintem de..:D

1kutya 2012.05.16. 23:16:51

@anica inkognitóban: ügyes, ügyes...:)

én mentem leteszem a lantot egy időre (gyerek pont most köhögte szét magát odafent), holnap vagy leszek, vagy nem... (a ma esti ámokfutást tekintsétek tárgytalannak).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:17:17

@Andrass9: szerintem Kutya most felmetéli az ereit ...:P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:17:52

@anica inkognitóban: Nálunk erre a pitypangszedés volt a feladat, de azzal kiakasztottam Süllőcskét, így nem hivatkozom rá.

1kutya 2012.05.16. 23:18:33

@anica inkognitóban: még jó, hogy nem azt mondtad, hogy szopogasson zsilettpengét...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:18:47

@1kutya: Jóccakát és kúráld a gyereket!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:18:59

@Andrass9: :D a verd a hátsódat a földhöz az teljesen oké helyette..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:19:43

@1kutya: apám: szurkáld a szemed tűvel..de erre anyám beígért neki egy csonkítást..:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:21:08

@Andrass9: fú, ez hülye vicc...
de másnak se ;) <kárörvendő vigyor >

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:21:11

PJ time - szép álmokat mindenkinek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:23:08

@Andrass9: az más..:DDP
jóccak!

asszem, én is megyek, bár a napközbeni 5 óra alvás miatt kicsit nehezen fog menni, de hátha mégis..

medvedr 2012.05.16. 23:38:12

Nme olvastam el a kommenteket, biztosan mondták mások is nagyon jó poszt, nagyon jó volt elolvasni, köszönöm.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.17. 07:57:57

@Andrass9: nem szeretem a konyakot, utoljára fősulis koromban (még az elsőn) ittam, azóta sem bírtam megkívánni, akárhány csillag is minősítse..
@medvedr: én kösz, doki :)

vörösbor(de)minőségi 2012.05.17. 10:41:08

@Mitzi von Küche: 2007óta nicknév azonos(amióta pc-m van),kutya 2005ös évjárat azt sem változtattam:))csak ritkán szólalok meg-inkább élvezem a csörtéket.nem is tudom miből gondolhattad azt amit...

süllőcske 2012.05.17. 12:36:58

Nincs kommentablakom! Máshol működik, csak a friss posztban nem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.17. 12:59:59

@süllőcske: vagy bélabácsi (ha épp erre jár), vagy kutya biztos segít mindjárt, írtam neki sms-t... nyugi..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.17. 13:05:28

@süllőcske: Kutya nem tud segíteni, azt mondja, kitiltva nem vagy (:D), ráír Andrásra, de ajánlotta konzultálásra Bélabácsit is...

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.17. 13:19:08

@süllőcske: nyugodj meg, holnapra elmúlik.
a fiúk nem tudnak mit csinálni. nekem se tudtak.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.17. 19:34:46

@Pinka-Panka: Jó érett anyag került bele, cirka öt éves, kábé 30 %.

Pinka-Panka 2012.05.17. 21:33:54

@Waka: én szurkolok, hogy nőjenek és jó termés legyen:)