Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Anyám szerint hídd Vegyes Pörkűttnek.

2012.05.15. 07:00 Andrass9

Meséltem anyámnak mit főzök, mert meg szoktuk vitatni a menüt. Különben is: tőle tanultam főzni! (Sütni nem, abban én vagyok a jani). Történt, hogy már napok óta körömpörkölt ehetnékem van. Nem vagyok várandós, de azért vannak ilyen napjaim... Kivadásztam a fagyasztóból két szép adag körmöt, mert a szomszédasszonyt is meg akarom vele örvendeztetni, hiszen legutóbb Ő főzőtt nekem körömpörköltet!

DSC05677.JPG

Még az akciós időkből való a köröm, amikor 99 Ft volt kilója (NEM - ez nem a múlt században volt - a zacskón ott a dátum!!!) Találtam némi csontnélküli tisztított csülköt is (hát nem fantasztikus egy varázsdoboz a mélyhűtő??), valamint egy nagy adag oldalast - az meg a feleségem bűne, aki felirat nélkül pakol a frigóba :(. Ez utóbbit nem terveztem bele eredetileg, de gondoltam egy jó oldalas is fínom, ad húst is a cupákhoz. Na azt már eldöntöttem, hogy ebből pörkölt lesz, de "minek nevezzelek" ?

Anyám szerint hívjam vegyes pörköltnek. Jó, legyen. Csak nem fogok egy anyával vitatkozni? Amúgy sem találtam jobb elnevezést az ételre.... Hasonló ételt, mintha láttam volna pincepörkölt néven, de még nem ettem.

Akkor lássuk a receptet:

  • 2 kg tisztított, perzselt és aprított sertésköröm (elég jól meghatároztam?)
  • 40 dkg csont nélküli csülök, viszont az összes bőrrel, ami volt neki.
  • 2 kg sovány sertés oldalas (vannak csodák, amikor ilyet is kap az ember lánya) - a képről lemaradt.
  • 5 nagy fej hagyma apróra vágva
  • kb 15 dkg füstölt szalonna, amit a szomszédtól kunyeráltam, mert már nem volt itthon.
  • 15 dkg bacon - mert az viszont VOLT a hűtőben.
  • 2 pici fej (FEJ!) fokhagyma
  • 2 ek csípős bátyai paprika,
  • 2 ek édes valamilyen piros paprika - ez is tájjellegű, csak nem emlékszem, honnan van.
  • 2 ek só
  • 2 ek majoranna
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 1-2 üveg száraz vörösbor. A mennyiség a szakács huzatára van méretezve.

 

Az apróra vagdosott szalonnát, bacont és a szalonna héját egy szép nagy fazékban kiolvasztottam. Amikor már pörcre sült a szalonna, akkor beleaprítottam kis füstölt sonkát és valamennyi csípős kolbászt, amit szintén a mágikus hűtőben találtam, ezt később megbántam, mert nem nagyon illett a pörkölt ízéhez, dehát a jó pap is folyton tanul, nemhogy én.

DSC05678.JPG

Úgye, nem is sok? Valameddig kavargattam,, de az energiáimat a sok hagyma aprítására kellett szentelnem. Ha pörkölt, akkor nálam SOK hagyma - attól is sűrűsödik a szaftja.

DSC05681.JPG

Az is elkészült, és ment a sonka-kolbász mix után a fazékba. Most jól megsóztam, és fedő alá kényszerítettem az ízeket. Érdemes volt, mert a hagyma szépen megpárolódott és a füstölt áru is megfőtt.

 DSC05685.JPG

A neheze most jön: a hagymás-sonkás keverékhez hozzá kell adni a pirospaprikákat valamint a fokhagymát, ami könnyen odakozmál. Ha valaki nem szereti olyan csípősen, akkor a csípősből elég egy evőkanál is. Megpirítottam, majd adtam hozzá 1 dl  száraz vörösbort (nekem is meg kellett kóstolni egy pohárral). Ezt addig piritottam, amig elpárolgott. Az akciót megismételtem. Harmadszor már nem mertem, mert túl sok csordogált le a gigámon menet közben.

 DSC05686.JPG

A fazék most már kész volt a körömre és tartozékaira. Először belezúdítottam a tisztított köröm darabokat. Jól megforgattam a paprikás-hagymás zsíron, hogy csak úgy sercegett! Amikor már nagyon sercegett fogyasztottunk mindketten egy kispohár vörösbort. Kétszer is! Ilyen szépre pörköltem:

DSC05690.JPG 

Amikor minden szép piros volt, akkor belement egy cseresznyepaprika (opcionális, mert csíp, és síma zöldpaprikával is helyettesíthető), valamint egy közepes paradicsom (ez utobbi mostanság elég vacak, lehet ki kellett volna hagyni). Fűszernek meg 2 ek majoranna, 1 kk őrölt kömény és 1 kk frissen darált bors ment bele. Sót annyit tettem, ahogy én szeretem.

Kavargattam még, hogy piruljon. Ki tudja meghatározni, hogy éppen megpirult? Mert nekem még nem sikerült! Moshatja szegény feleségem az ingemet ...  Most éreztem úgy, hogy megérett az idő az oldalas stratégiai elhelyezésére, amiről persze már nem készült kép. Egy ideig még kavartam, de végül forró vízzel öltöttem fel. Jó alaposan összekevertem, ízre teszteltem kanállal.

DSC05691.JPG

Most pedig - éjfél lévén - rotyoghat reggelig, Nem fogom pesztrálni!

Reggel 8, ébresztő fel! mégy volt lélekjelenlétem a fazekat lefotózni:

DSC05698.JPG

 De már a tányért, amiből reggeliztük ezt a csodát, már elfelejtettem. A szomszédasszony is megkapta a szép adagját, a maradék pedig dobozokban a mélyhűtőben landolt. Anyámnak is van félretéve egy szép dobozzal, elvégre keresztanyja lett az ételnek.

Most is kinéztem az éjjel a tavacskámra, ami dzsungellé akar változni:

DSC05674to.jpg

 Hiába kritizáljátok a receptet, nem kaptok belőle! Még Gerda sem!

321 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr734504993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 19:42:24

@1kutya: na most melyik? diplomás paraszt, vagy mi a szösz?? tudod: a szösz, az olyan kis izé...:DDD

1kutya 2012.05.15. 19:44:54

@anica inkognitóban: na, ha ma még le is kis izézel, akkor egy hétre el leszek látva bókokkal:)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.15. 19:51:42

Ha tojáspörkölt témához még hozzá lehet szólni. Valaha volt egy olyan sorozat, hogy "Főzőcske, de okosan". Ebben mutattak be mindenféle hülyeséget. Szerintem a tojáspörkölt diadalútja is innen származik, ami emlékeim szerint egy keménytarhonya, vagy paprikáskrumpli(burgonyapörkölt) közé dobott főtt tojásokat takart.

Hurri Kán 2012.05.15. 19:54:56

@hajdul:
Volt, aki azt csak úgy emlegette, hogy főzőcske, de okádósan. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 19:59:31

@1kutya: nem emlékszel a telefonos tudakozó reklámra pár éve? abban volt...:D
nem venném a lelkemre, ha meghízna a májad..:PPP:D

@gyvy: áááááá, ritkán szól, de odavág...:DDDD

1kutya 2012.05.15. 20:03:14

@anica inkognitóban: tudom, honnan van, a májam meg perpill nem attól hízik:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.15. 20:03:52

@váj mí: Ez jó is lenne, csak a fuvar , tudod , ....
Nem lehetne inkább átküldeni abból az esőből egy kicsit?
@anica inkognitóban: Nem értem mit mondasz, mert zörög a sárhányó!!!!
@Imre apó: Ahogy 1kutya mondja: mindegyik. Lapocka, dagadó kifejezetten jó. És szalonna akkor is kell, ha csak zsíros húst használsz (gondolom, de Benikuty majd kijavít).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:04:18

@1kutya: jól van, nem látok a fejedbe...
azt is akartam írni, csak gondoltam, inkább hagyom, hogy önkritikát gyakorolj..:P:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:05:46

@Andrass9: kontrázz, Zsiga! upcca, uppcca, upcacca..:D

1kutya 2012.05.15. 20:06:29

@Andrass9: majd ha jöttök, kapsz (lesz annyi, hogy még vihettek is belőle:)

Hurri Kán 2012.05.15. 20:08:14

@anica inkognitóban:
A kommentelés rovására megy a munka :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:10:10

@gyvy: ismerős...:)mondjuk, én közben simán dolgozom, tudok egyszerre kétfelé figyelni, ha már nem, akkor kicsit abbahagyom.. a munkát..:D

váj mí 2012.05.15. 20:11:00

@bélabácsi2: Az a szomorú, hogy a bozgorozás nem tűnt el Csauval együtt. (Az új román kormány épp most irtotta ki a magyar nemzetiségű prefektusokat és alprefektusokat a megyékből. Sőt, az előző kormány megbuktatására is a marosvásárhelyi orvosi kar magyar nyelvű tagozatait használták ürügyként).
Köszönöm, hogy kívülállóként elmagyaráztad a "kínomat", mert én ezt nem igazán tehetem, mivel általában kész a sztereotip válasz, hogy csak sajnáltatom magam. Pedig egy ilyen irl elkövetett hazátlanozás miatt van évek óta tömés az első fogaimban. Az "ellenfélnek" meg ferde nézése, ugyanis szinte szó szerint kikapartam a szemét.
A stílusomra nem vagyok túl büszke, de akkor azt hozta ki belőlem, úgy mindennel együtt.
Beni, a témában való tudatlansága miatt mondtam, hogy legyen fegyverszünet. De elnézést nem fogok kérni azért, mert lebozgorozott.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.15. 20:19:03

@"Remy": Mondtam én, hogy csak a boszikat kell hívni!!

váj mí 2012.05.15. 20:19:10

@Andrass9: Te, én szuggerálom már napok óta az esőfelhőket, hogy húzzanak pi-be, de rá kell döbbennem, hogy Esőisten mégsem volt a felmenőim között. Így aztán nem is hallgatnak rám :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.15. 20:19:46

@gyvy: Láttad te már munka közben a pultost???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.15. 20:22:33

@"Remy": Megtanult ez a csaj énekelni, mióta utoljára hallottam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.15. 20:22:45

@süllőcske: Velem pont az ellenkezője a baj, én - mások ízléséhez képest - sótlanul fűzök. Anno az isiben tanultuk halhúsfeldolgozás órán, a túl sok hagyma édesít. Ha már pörkölt, én inkább kissé lecsósan készítem.
@1kutya: Ha csirkepörkölt, én mindig egész csirkéből, keze-lába, füle-farka. Nekem volt már laska, nagyon bejött.
@bélabácsi2: Ott volt, tuti. Azon a környéken, volt, hogy egy óra könnyű sétán szedtem kilónyi szegfűgombát, gyerekfej méretű vargányát, egyszer annyi kései pereszke volt, hogy nem lehetett tőle menni. A tengerit learatták a telep mellett, ősszel kijött a tarlón a csiperke, fehér volt az egész.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:27:40

@Andrass9: amíg behozom, amit itt elmarháskodom, addig nincs baj :)
ja, hogy itt? szavatok sem lehet: meg tudok különböztetni egy fénymásolót és a kávégépet, kevés habbal öntöm a sört és nem sztrájkolok, pedig cafeteria sincs...:P:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:28:31

@Waka: laskából nekem pörkölt, vagy rántott..

1kutya 2012.05.15. 20:30:21

@Waka: nekem is (szokásos fél méteres nyárfarönk leásva, egy 5 centis korong lefűrészelve, közé a kence, egy százasszeggel a korong visszarak, majd fóliával, földdel takar 3-4 hónapig). most azon filózok, hogy após kertje végébe "ültessem" a rönköket (szeretnék 5-6-ot), vagy az erdőben lévő nagynyiladékban csináljam a telepet!?

1kutya 2012.05.15. 20:31:11

@anica inkognitóban: pörkölt, rántottat csakis őzlábból.

_Remy_ 2012.05.15. 20:31:25

Én is megkedveltem Benikutyot, és hiányozna ha nem jönne vissza. Pedig kezdetben rámmorgott, hogy ne szóljak hozzá:)

@váj mí: Nekem is van pár ismerősöm, akik megérttették velem, mit jelent a bozgor. Te eljöttél már , Magyarországról is továbbmentél. Onnan a távolból, már nem kellene olyan sértőnek tűnni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:31:58

@1kutya: azért én ehetem rántva i?:D őzlábam nincs, mert karcsú ugyan, de nem szőrös...:DD

Hurri Kán 2012.05.15. 20:39:19

@Andrass9:
Már hogy ő van munka közben, vagy én? :)

@1kutya:
Erdőben nem szedik le a többs... megélhetésiek?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.15. 20:45:04

@anica inkognitóban: Mikor "beütött", annyi volt, még fasírtba is kevertük.
@1kutya: Az első adag a kilencvenes éve elején, a környékbeli diófák letarolása után lett "beoltva". Az akkori "bármire vállalkozók" kivágtak mindent, amit érdemes volt, a javát vitték, a többi maradt. Innen hordtuk el a gombának valót. Valamilyen gabonára volt oltva a gombacsíra, leástuk a kuglit alá egy réteg, rá a másik, fólia, föld, öntözés, ősszel kitakar, és terem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:45:57

@Waka: gyerekkoromban nagy divat volt..:) közvetlenül a nutria előtt.. vagy után...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 20:54:25

@gyvy: kérnék egy kis szakmai segítséget.. rádírok más vonalon, less már rá, légy szíves.

váj mí 2012.05.15. 20:54:27

@"Remy": Akár igazad is lehetne, csakhogy ez nem távolság kérdése. Amikor a teljes gyerek- és kamaszkorodban azért szívsz, mert másodrendű állampolgár vagy a saját hazádban, nem ilyen egyszerű. 6 évesen hajnalban arra ébredni, hogy a securitate épp házkutatást tart nem engedélyezett magyar nyelvű könyvek miatt, szintén nem egyszerű. 2-3 évenként több száz kilométereket kényszer-költözni a "bozgor" mivoltod miatt, megint nem egyszerű. Ez az érzés, ami a teljes szocializációs korszakodat áthatotta mély és megfizethetetlen akár Ausztráliából is. Minden másra ott a Mastercard ;)
Ja, és azt a gombás tojáspörköltet kipróbálom majd. Bár lehet nem kellene ...

süllőcske 2012.05.15. 20:55:53

Először is: Beni egy rendes és nagyon is okos ember.
Jómagam például kifejezetten adok és vágyom a véleményére.
Másodszor: Ha ilyen tapasztalt ember szól, nem volna hátrányos némi tiszteletet mutatni, elsajátítani.
Akárkivel is veszekszik, az mögött jócskán van tapasztalat. Ha túllendül néha a véleményében, talán gondolkázni kéne, nem visszavágni egyből.

_Remy_ 2012.05.15. 20:59:42

@váj mí: Nem is a fizikai távolságra gondoltam.

süllőcske 2012.05.15. 21:00:41

@Waka: Világos, hogy jó főző embör vagy.
Mit szólsz a pásztortűzön sütött balinokhoz?

1kutya 2012.05.15. 21:02:59

@anica inkognitóban: felőlem... tudod!

@gyvy: vannak helyek, amiket nem ismernek (én viszont igen:)

@Waka: igen, a technológiát ismerem, most csak az a dilemma, hogy az erdőben, vagy a kert végi garádban helyezzem el az "ültetvényt"?

@süllőcske: sztem olvasd vissza az ominózus esetet, nem egyértelmű a helyzet. aztán lett valamilyen békülés is, de ennek ellenére Beni közölte ma, hogy többet ide soha. nemtom...

1kutya 2012.05.15. 21:04:41

Babette meg nem tud kommentelni és nem tudom megoldani a problémáját:( szar ügy...

süllőcske 2012.05.15. 21:06:04

@1kutya: Visszaolvastam. Ha nem jön, az ő hibája. Mi szerintem mind szerettük volna , ha marad.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 21:07:57

@1kutya:én itt adom a jutalomfalatkát, te meg most morogsz??:)vagy csak ha rád hallgatok, azt csinálok,amit akarok?:)
/amúgy úgyis..:D/

1kutya 2012.05.15. 21:15:33

@süllőcske: most ráírtam, hogy legalább olvasson, de füle botját se mozdítja. így járt...

@anica inkognitóban: azt!

@gyvy: nem könnyű, melós! de megéri:)

bélabácsi2 2012.05.15. 21:19:24

@1kutya: egy pár dolgot már kizártunk... holnap reggel megint kiderül majd valami az új poszttal

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.15. 21:21:27

@süllőcske: Nagyon tetszik, de a véleményemet kétszer is elnyelte a világháló.
@1kutya: Szerintem erdő, mi anno a késői, szürke fajtát termesztettük.

1kutya 2012.05.15. 21:26:20

@Waka: a garád is igazából egy akácfasor, de attól félek, hogy onnan a kisebbségiek meglovasítják, úgyhogy szerintem is inkább az erdő. fajta szempontjából meg sztem mindkettőt megpróbálom.

1kutya 2012.05.15. 21:27:13

@bélabácsi2: ja, hogy veled is üzletel! én mondtam neki, hogy Andrást keresse, de dafke nekem írogat.

váj mí 2012.05.15. 21:27:28

@"Remy": A lelki-, pszichikai meg már túl mélyen rögzült. Sajnálom, ez a szellemi fogyatékosságom. Akárhol éljek is a világban, mindig erdélyi magyar maradok, és román állampolgár. Nem, az állampolgárságomról sem mondok le, és nem is veszek fel mellé másikat. Az a hazám, oda születtem, még ha nem túl szerencsés korszakba is.
Node, azt hiszem, ez már túl komoly ide.

A tulajok meg interjúvolják meg szerintem a pudlit, hogy vissza méltóztatik-e jönni a csehóba, ha pionír-becsületszavamra esküszöm, hogy többé a környékre nem jövök. Ha ez az ára a lelki békéjének .....

bélabácsi2 2012.05.15. 21:28:30

@süllőcske: @1kutya:

süllőcske, figyelj, 1kutya most árulja el hová menjünk gombászni! :)

bélabácsi2 2012.05.15. 21:29:15

@1kutya: tudod, megfogadtam, hogy nem segítek senkinek...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.15. 21:31:26

@süllőcske: Sikerült keresztülszuszakolnom a mindenféle miacsodán a kommentem. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.15. 21:33:00

@1kutya: Ha késeiről van szó, szerintem mindegy, októberben már nem fogja bántani a nap.

1kutya 2012.05.15. 21:51:30

@bélabácsi2: dafke nem árulom el, hol nőnek a legszebb őzlábak:)

@Waka: tudom, ezért gondolkodom...

1kutya 2012.05.15. 21:53:34

@váj mí: nem kell menni, majd megbékél (legfeljebb nem szól hozzád). van itt erre most is példa, nem részletezném, ha nem muszáj...

süllőcske 2012.05.15. 21:55:16

@Waka: Köszi. Képzeljétek, feleségem palacsintatésztában sütötte a spárgát, és jóóóóó!

Hurri Kán 2012.05.15. 21:55:21

@1kutya:
Itt felénk, a Pilisben. :)

süllőcske 2012.05.15. 21:57:10

@1kutya: Hogy hol őznek a legszebb nőlábak? Az titkos, szent hely.

váj mí 2012.05.15. 22:01:41

@süllőcske: Figyelj, biztos tapasztalt, és a blog sokkal jobban járna vele, mint velem. Én sem szeretném, ha valami ovis dacból, amolyan 'nem-igazán-volt-igazam-de-azért-jól-megsértődöm' alapon nem jelentkezne. Értelmesebbnek feltételeztem, de úgy látszik tévedtem.
A legtapasztaltabb méhész is mellé szokott nyúlni, pl. darázsfészekbe ...

tartetatin 2012.05.15. 22:01:57

@hajdul: a keménytojás nevében kikérem magamnak :X

tartetatin 2012.05.15. 22:03:33

@váj mí: engem lehet bozgorozni bátran :)) (életemben nem hallottam ezt a kifejezést...)

bélabácsi2 2012.05.15. 22:03:44

@váj mí:

Széken voltunk egyszer, a szekusok figyelték, hogy melyik házba megyünk be, figyelték az utolsó buszt, ebből tudták, hogy ott maradtunk éjszakára, ami tilos volt. Tudta ezt a vendéglátónk is, miután jól bepálinkáztunk, kivitt éjfélkor a szőlőhegyre, egy öreg diófa alatt kellemesen aludtam reggelig, közben az ő házát feldúlták a szekusok, hogy hol vagyunk.
Mikor elmentek az öreg értünk jött és folytattuk vidáman, ahol abbahagytuk.

(Bacsó Péter: Te rongyos élet című film éjszakai házkutatása ismerős valakinek?)

tartetatin 2012.05.15. 22:04:46

@1kutya: rántottat pöfetegből!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.15. 22:05:48

@1kutya: a józsai mg boltban van laska és shi-take oltóanyag is. Magyar gyártmányú, a legmegbízhatóbb helyről.

1kutya 2012.05.15. 22:05:58

@bélabácsi2: na, most erre, meg az én beszólásomra Babette is megsértődött! komolyan, kitépem a hajam:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 22:06:54

@1kutya: majdnem én is.. de azt már megszoktad..:D

1kutya 2012.05.15. 22:10:15

@tartetatin: abból is jó!

@PO: ennél a váradi cégnél állítólag többféle cucc van, különböző kiszerelésekben, ha sikerál beiktatni, akkor hétvégén megnézem (kint leszünk Toboliu-ban főzni, remélem el tudok szakadni 1-2 órát)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.15. 22:11:45

@bélabácsi2: én ezt ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a 13 almafa főszereplője szétszívatja a román csendőröket. Akik jönnek, h begyűjtsék tőle a puskát. Ő elindul, hogy elvezesse őket a rejtekhelyre. Átmennek vagy 5 hegyen, egy fél napon át. Végül megáll egy nagy fa alatt, ahol vagy 5 méter magasan egy nagy odú, benne egy kibaszott darázsfészek. Mondták, h vegye elő a puskát. Ő válaszolta, h vegyék elő a csendőrök, neki már nem kell. Végül a csendőrök feladták.
Visszafelé a magyar csendőr odasúgta neki, h miért kellett ez a nagy séta, amikor odvas darázsfészek sokkal közelebb is volt. "Így figurásabb volt." válaszolta a főhős :DD

Daró 2012.05.15. 22:11:50

@PO: Nekünk meg van millió szecskázmányunk, ha létezik ilyen szó (faapríték, egész kis frakció) azon gondolkodom szerzek zsákot és beszövetem, csak nincs hol tároljam. A szomszéd házban van egy megfelelő pince, a bérlővel még egyeztetek.

süllőcske 2012.05.15. 22:12:25

@bélabácsi2: Ismerős.
@váj mí: Bárcsak maradnátok mindketten. De mögmondom Neked, úgy , ahogy van, nem nagyon szeretnék veled vitázni. Az én elképzelésem a vitáról picit más.Különben megértelek, a bozgor kifejezés miatt főleg.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.15. 22:13:12

@anica inkognitóban: egy vízműtelepen, meg egy húsüzemben :)
Szakmailag ;-)

Hurri Kán 2012.05.15. 22:13:58

@PO:
A húsüzemet még csak-csak megértem. :)

Daró 2012.05.15. 22:14:06

@PO: a 13 almafán könnyesre nevettem magam párszor. Van más könyve az öregnek amin sírni kellett, ezen nevetni.

váj mí 2012.05.15. 22:26:11

@1kutya: Ha nem szól hozzám, az nekem tökéletesen megfelel, mivel én még egyszer sem szólítottam meg, csak reagáltam. Node, minden csehónak megvannak a primadonnái, ugye ...

@tartetatin: Boldog ember ;) És a pöfeteget imádom, persze fehér állapotában. Gyerekkoromban mentek a nagy gombászások, keserűgomba, őzláb, rókagomba, pöfeteg ... és, igen, mindez egymáshoz nagyon közeli területekről. Nomeg, a békafogások. Csirke? Milyen csirke? Béka! ;)

@bélabácsi2: Nekem az életből, amikor a szomszéd milicista feljelentett. '90 januárjában az első dolgom volt szarrá verni a nálam 3 évvel idősebb hímnemű kölykét.

süllőcske 2012.05.15. 22:27:20

@Andrass9: Zöldspárgát sütött, csak símán, bemártva, ledöbbentem, milyen kiváló állaga lett. Mártás kötelező mellé, le vagyok nyűgözve. Finom!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.15. 22:30:41

@Daró: amit én ajánlok, azokat rönkbe kell oltani, utána szabadtéren tárolni. A rönköt tavasszal, az intenzív nedvkeringés időszakában kell kivágni, áztatni, majd oltani.
De van olyan figura is, h egy Kft. a csirkenevelő szalmás trágyáját elszállítja, felgőzöli, zsákolja, beoltja. Ilyen cuccot forgalmaznak, úgy tudom, laska, csiperke változatokban.

@gyvy: a vízmű is fontos volt. Oda meg vízér' mentem! :-O

süllőcske 2012.05.15. 22:30:57

@tartetatin: Óriásból? Különben, tapasztaltam, mindegy, hogy lófinggomba, bimbós, vagy óriáspöfi, jó rántva. Is.

Hurri Kán 2012.05.15. 22:35:56

@PO:
Értem... Meg köllött mosni a ebül szerzett jószágot. :-)))

váj mí 2012.05.15. 22:42:49

@süllőcske: Pedig velem most már lehet, most, hogy megvan az A-sarkam. Most már tudható, mikortól megyek át parasztba ;)

1kutya 2012.05.15. 22:45:35

@váj mí: én folyamatosan ott vagyok (mármint: parasztban:)

süllőcske 2012.05.15. 22:46:57

@váj mí: Csak nem gondolod, hogy odáig mennék?
Neked se kelljen, azt kívánom.

bélabácsi2 2012.05.15. 22:53:01

@süllőcske: akkor Orly módra is jó, na nem arra gondolok, hogy sörrel, hanem a tojásfehérje külön felverésére mint technikára.

1kutya 2012.05.15. 23:01:14

@süllőcske: mibe? én büszkén vállalom a paraszt nevet. elméletileg gumicsimmás mérnök lennék, meg még súlyosbító tényezőként az is vagyok:)

süllőcske 2012.05.15. 23:01:32

@bélabácsi2: Tuti, hogy jó Orly módon is. Nem is jutott eszembe, hogy ilyen csucsu lehet a spárga.
Este nyolcig dolgozott asszonyom, mondom vettem spárgát, erre 15 perc múlva hozza, így.

bélabácsi2 2012.05.15. 23:08:41

@1kutya: @süllőcske: szerintem menjetek aludni, süllőcske váj mi-nek szánta a választ, de 1kutyának ment véletlenül, 1kutya erre reagált, süllőcske persze nem érti...
Záróra :))))

Hurri Kán 2012.05.15. 23:10:26

Ez van, ha nem isznak rendesen a népek. :)

1kutya 2012.05.15. 23:11:20

@anica inkognitóban: elfordítottam a kulcsot... (nehéz nap volt)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 23:11:26

@bélabácsi2: a vicc jutott eszembe, amikor az oroszok kizavarják a németeket az erdőből. azok visszajönnek, kizavarják az oroszokat az erdőből. aztán jön az erdész és kizavar mindenkit...:D Bélabácsi a tiszteletbeli erdész ma este :DD
(remélem, Kuty, nem sértődsz meg..)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 23:12:07

@1kutya: belülről vagy kívülről??:DDDDD
na jó, kész..:D

váj mí 2012.05.15. 23:12:48

@1kutya: Milyen jó is az, az állandóság ;) Én most olyan vagyok, mint a szovjet csapatok: "ideiglenesen ott tartózkodó"...

@süllőcske: Hát nem is egy szűzleányos virágkarnevál. Tudatosan ki is kerülöm, hacsak nem nyomják a képembe, ugye.

süllőcske 2012.05.15. 23:14:57

Tüske, az nincs. Már rég kihúztuk, azt hiszem. Vigyázza álmotokat az Öregisten. Jó éjt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 15:54:35

@PO: még jó, hogy másik VF-számmal kezdtem a posztot...:D bár így is nagyon vigyorogtam az este..:D Ez is nagyon-nagyon nagy kedvenc!!!! :))