Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Sült csülök

2012.05.13. 07:00 Waka

Céges buli, naná. A közvélemény kutat ás. Jössz-e, mér' nem? Ugyanmá'. Mennyi? Ezeröt. Kaja, meg egy minimális pia. Plusz mindenki hozza a kedvenc italát. Kaja? Marhalábszárpörkölt francia csülökkel, tarhonyával, sült csülök, sós burgonya, friss csalamádé. De én egyiket sem szeretem, nem lehetne sült csirkecomb? De. Fésűkagyló szarvasgombás belugával nem kéne? Akkor én csak egy ezrest adok, és hozatok pizzát. Hozass b+.

Kalkulálok, sakkozok. Akkor lesz 28 főre pörkölt és csülök is, majd csak elfogy. Fejenként 800 HUF. A maradék pénzből Jé vesz italt. By feldob egy kocka sört, a másik kis pálinkát, Oldalkocsi diópálinkát ígér, csak összejön gyerekek.

Akkor esetleg kérném a suskát. Jajj, most nincs nálam, izé, holnap, ja, kiacsodát kiírták, nem jön mégse', de kár, hogy nem aznap szóltok wazze, hú, csak elmennék mégis, mert lefújták a templomavatást. Egy hét koldulás, és együtt a pénz.

Kész a bevásárlólista. Kedden megindulok. Három részre osztom: hentes, zöldséges, ÁBC. Az utolsót magam oldom meg. Az első kettőhöz két példányos táblázatot nyomtatok, megnevezés, mértékegység, mennyiség (14-es betűméret). Fejléc, 16-os (!) Times New Roman, 2012, április x Waka 12.00-kor jön érte! Irány a Csarnok. Hentes, szia Waka, miben tudok segíteni? Lista átad, (4 kiló lábszár, 1,5 kiló francia csülök, 7 kiló hátsó csülök), ez kéne szombatra. De lehetőleg pontosan ennyi, mert szabott pénzből gazdálkodom. Ó, rendben, de minek kell két példány? Hogy el ne keverjétek. Ne viccelj, idetűzöm a táblára, nem felejtjük el. Pofás parafatábla, hétfőtől szombatig felosztva, nyomban oda is tűzi a cédulámat. N a zöldségnepper az ételbárban ücsörög. Mizujs? Ez, meg ez kéne szombatra. OK. Két cetli? Legutóbb is kellett. Add oda Izékének a pultban, nem fogja elfelejteni. Jó, de a másikat tedd el te.

Csütörtök, kontroll hívások. Hentes: minden oké lesz. N: mindjárt szólok nekik, készítsék össze. Baszdki, szombatra kell. Ja! Majd mondom nekik. Péntek, hentes hív: a csülök csont nélkül legyen hét kiló? Nem, csontosan, de tudod mit? Legyen négy hátsó csülök, majd lesz valahogy.

A csapat egy része paintball csatába megy. Három hete folyik az eszeveszett szervezés, de még az utolsó napon sem biztos a helyszín. Fegyvert szereztek, okosba'. A lőszert neten rendelték, negyedannyiban volt, mint a boltban, viszont így fejenként 800 darab jutott. Nem baj, ellőjük. Ellőtték.

Szombat, Boss korábban jön értem, még szerencse, hogy idejében lementem a ház elé. Robogunk a csarnok felé, hívom N-t, foglalt. Mindegy, biztosan ott lesz. Félúton járunk, visszahív: Elfelejtetted mi? - üdvözlöm. Ó, már pakolják, mire ideértek, meglesz, csak mondd el mi kell, mert a papír elveszett. Mondom fejből: 1 kiló fejes káposzta, egy kiló uborka – közben diktálja valakinek – 1,5 kiló paprika, 1 kiló vöröshagyma, fél kiló lilahagyma, fokhagyma, kápia, 7 kiló krumpli, satöbbi. Csarnok, először a hentes. Akkor mi is kell? Ott a papír. Tényleg! Mérem is, lábszár 4 kiló hatvan, maradhat? Mondtam baszdki, pontosan kell, jó. Levág belőle, 4 kiló. Francia csülök? Másfél, szerintem. Egyhetven, maradjon. Csülök, négy hátsót, tudod. Jó, csak nem voltam biztos benne. Akkor az annyi, mint tizenpárezer. Fizetek, Boss kiviszi a járműhöz a cuccot, én meg felkeresem a zöldségneppert. Banános doboz a pult előtt, nézzük át. Káposzta, hagyma, fokhagyma, egy uborka. ? Ez van egy kiló? Izéke, mondtam baszdmeg, egy kiló uborka, odaslisszol, felkap két uborkát, bele a dobozba. Rendicsek, most már megvan minden, mennyi lesz? Majd megbeszéljük.

Megérkezünk a helyszínre, behurcolkodunk, kevés unicum az ijedtségre. Telefont feldugom a zajgépre. Befutnak a kukták, gyorsan kiosztom a melót, és nekilátunk. A főzési folyamatot, akár a nyárestét a szúnyogzümmögés, betölti a rendre elfogyasztott különféle párlatok sora. Este hétre minden kész (én is), a chafingekben a kaja, alattuk duruzsol az égőpaszta. Megjön a vert sereg a paintball csatából. Hú, ezt nézd, majd befosok, úgy fáj, az semmi, figyeld a fülem. Kész hadikórház, de legalább vidámak. Felmegyek a vendégszobába, letusolok, átöltözöm, sziszegős szappan, eau de cologne. Oldalkocsi jön a diópálinkával, kupica, épp ez hiányzott. Beesik a second big boss, köszöntő. Rávetik magukat az ételre. A pizzás gyorsan belapátol két adagot a nemszeretem pörköltből. A savanyúság hipp-hopp elfogy (5 kiló alapanyagból).

Leválok a kötelékről, és parkolópályára teszem magam. 23.00. Lenn a dühöngőben még szól a zene, de egyre kevesebben táncolnak. A kákabélűek elhúztak haza, kezdődhet a konyhaparty. Hajnalban valami miatt rendszeresen a konyhában tömörül a kemény mag. Előkerülnek a féltve őrzött szeszek, és hajnali háromig megy a kvaterkázás. 04.00. Összeszedem a hazulról vitt felszerelést, valamelyik köcsög elvitte a kedvenc teszkósszatyrom. By hazahurcol. Lehányok mindent a konyhában (nem úgy). Korsó jeges víz, alvás.

Reggel a konyhában síkos pocsolya, eltörött a pecsenyezsíros üveg, talán mégsem kellett volna akkora lendülettel...

Ja! Hogy a csülök:

Hozzávalók

    • Hátsó csülök

    • Egész bors

    • Egész kömény

    • Babérlevél

    • Borókabogyó

    • Kis ág friss rozmaring

    • Sertészsír

Elkészítés: A csülköt megmosom, ha finnyás vagyok, kivágom az állatorvosi pecséteket belőle. Kicsontozom, kettévágom, majd a bőrét keresztben bevagdosom (megsülve aztán ez mentén szelem fel a húst). Vékonyan besózom, majd a kőmozsárban először a babérlevelet őrlöm meg kevés sóval, aztán behintem vele a húst. Utána a borsot, és a köményt is külön-külön durvára őrlöm, és megszórom vele, kicsit bele is dörzsölöm. Egy két kanál zsírt teszek alá, húsos részével lefelé, rászórom a borókabogyót, végül a rozmaringot a tetejére teszem, és alufóliával lefedem.

 

 

Fólia alatt kb. 200 fokon másfél órát párolom. Leveszem a fóliát, a rozmaringot kidobom, és a zsírjával gyakran locsolgatva ropogósra sütöm. Sós burgonyával és friss salátával tálalom.

 

 

PS: a kalkulált összeg pontosan elég volt. kb. 3000 forint maradt, ami a zöldség árát fedezte volna, ha... Ja, egy falatot nem hagytunk.

227 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr244495002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 18:44:50

@smithgerda: Akkor most bajban leszek....
35 évig bagóztam, máig is napi üveg bor az adagom (néha kevesebb), nem használok margarint (csak a feleségem süt vele), az Arankára meg nem emlékszem (de Ötkert azt használok néha), utálom a kólát és az energiaitalokat, de imádom a kávét, viszont nem szólom meg a vegetahasználókat - az is csak egy fűszer, mint a curry vagy a garam masala
indianfood.about.com/od/masalarecipes/r/garammasala.htm

smithgerda 2012.05.13. 19:02:50

@Andrass9: nem leszel bajban, mert te viszont nem szólsz le másokat. Ez a különbség.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 19:56:29

én ezt nem értem.. a legtöbb cégnél most volt fizetés, a kocsma meg pang??:O:DD
ha ez így megy, makramézni fogok! :D /az pedig azért nemgyenge lesz/

1kutya 2012.05.13. 20:04:58

@anica inkognitóban: meg!

a kézimunkáról meg előbb kérdezd meg a zember (bár lehet értékelni fogja):-DDD

Hurri Kán 2012.05.13. 20:32:49

@1kutya:
Én nem engedtem volna, hogy eldugja. :)

1kutya 2012.05.13. 20:37:50

@gyvy: nem eldugta, hanem a dobozkát bepakolta a kosarunkba, jelentem mindjárt falok ódalast:)

@anica inkognitóban: én? mi a fennért aggódnék? úgy meccselitek le egymás között, ahogy akarjátok:-DDD

medvedr 2012.05.13. 20:43:24

@Babette_: Ezt most nem értem.@anica inkognitóban: Tudom és jó hallani! Tulajdonképpen azért én sem szeretem a sok mesterséges anyagot tartalmazó kaját, de ésszel, és ritkán használva meg lehet találni a helyüket.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 20:47:07

@medvedr: persze, egyébként is, szinte lehetetlen minden mesterséges anyagot kiiktatni akár kajából, akár az életünk más területéről.. és hát, valljuk be, néha pl. a félkész termékek is megmenthetnek a hirtelen éhhaláltól..:)

medvedr 2012.05.13. 20:50:32

@smithgerda: Ebben teljesen egyetértünk, ez elég durva volt. Biztosan van benne cukor, majd megnézem zacskóját, mindenesetre az egész valami 68g. Úgy vagyo vele hogy 4 embernek ez még elmegy. (Mostanában kevés édességet eszek, mert fogyasztok. Már 2 kg lement kb 10 nap alatt.9

medvedr 2012.05.13. 20:52:56

@anica inkognitóban: Ahol gyerekek vannak, és ebből a szempontból a 18 éves fiam is abszolúte gyerek, a hirtelen éhhalál réme elég gyakran feltűnik, és tényleg néha nincs más mód orvosolni a dolgokat.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 20:55:04

@medvedr: hogy senki nem fogja érteni a poént.
modnjuk PO megkérdezheti az asszonyától.

(itt hagyjuk abba:))

medvedr 2012.05.13. 21:03:01

@Andrass9: Szerintem nem azaz ember vagy, aki le és megszól másokat. Mondjuk a napi üveg bor az nem kevés, vigyázz a függéssel. Ez sem le- és/vagy megszólás, hanem baráti figyelmeztetés. Apai nagyapám parasztizált és a napi liter bor körül megitta az adagot. Soha nem volt részeg, hiszen elosztotta egy napra, mellette keményen dolgozott. Azonban amikor homokszem került a gépezetbe,és nem jutott hozzá, pld kórházi tartózkodás, azért kijöttek a tünetek. Szóval az az egy üveg mindennapra sztem azért az nem kevés.

medvedr 2012.05.13. 21:03:52

@Babette_: Ja! Hát tényleg nem értem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:05:13

Mielőtt medvedoki elpirul Babette gondolataitól:

Kedves poszttársak és vendégposztolók. Fogytán vagyunk ám a posztoknak, és bizony sírni fogtok, ha csak az én förmedvényeimet (abált szalonna), vagy extra kajáimat (thai leves) fogjátok olvasni. Van még receptem temérdek, valamint főzünk is - egy spagetti carbonara mindig készülhet, de nektek biztos jobb cikkeitek vannak a sublót aljában.

Szóval írjatok!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:06:40

@Andrass9: várj, várj! Látni akarom, ahogy a Doki elpirul!!!! :DDDDDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:08:24

@medvedr: Igazad van a borral kapcsolatban. Az az üveg általában 1/2 liter, de tényleg majdminden este elfogy. Kórházban csak akkor voltam, amikor két infarktusom volt - nem hiányzott a bor. Akkor sem hiányzik, ha megyünk valahová, miután mindíg én vezetek. A legkevésbé meg akkor hiányzik, ha van munkám, mert azt csak józanul tudom csinálni. Sajnos már ritkán van ...

1kutya 2012.05.13. 21:12:28

@Andrass9: nyugi, nálam is készül 1-2 poszt (gondolom a többieknél is) megoldjuk.
mondjuk a korábbi javaslatod - hogy át kell állni a 2 naponkénti frissítésre - sajnos előbb-utóbb be fog következni:(

@anica inkognitóban: gondoltam, hogy otthon is te vagy a főnök:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:13:56

@1kutya: Azért még néhány hónapot végig tudom csinálna napi frissítéssel (azért a kiba... napi 6 frissítést nem vállalnám)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:14:37

@1kutya: nem, ez nem így van :) a fontos dolgokban közösen döntünk és van jópár olyan dolog, (főleg, ha anyagi vonzata van), amiben a férj dönt, én rábízom.:)
( és nem, semmi szokásos marhaság, hogy fontos dolog még nem volt, meg ilyenek. ez tényleg így van.van, amiben lehet a látszatnak hinni és van, amiben nem :) )

Hurri Kán 2012.05.13. 21:33:03

@Andrass9:
Remélem a héten utolérem magam a "hivatalos" írnivalóimmal, akkor valamit megpróbálok ide is. :)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:36:20

@Andrass9:
Néhány recept-ötlet kipróbálása tervben van, azokra gondoltam, de lehet akkor csak leírom az ötleteket, a zúri közönség majd kommenteli.

1kutya 2012.05.13. 21:37:17

@Andrass9: pedig lenne az a pénz:)

@anica inkognitóban: fura, de nálunk pont a pénzben a feleségem a döntéshozó (holott én lennék a "bankár"). nálunk már akadtak fontos dolgok, amikben mi is együtt döntöttünk, de sztem ez lenne a normális (vagy nem?).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:38:40

@medvedr: Most meg én adnék baráti tanácsot. 2 kg 2 hét az egy kicsit gyors a tapasztalataim szerint. A radikális fogyó általában jojóhoz vezet. Az édesség elhagyása nem probléma, az nem kell a normál szervezetnek. Ha csak emiatt fogytál ennyit, akkor nincs egy szavam sem, de feltételezem más is közrejátszik :)
A végén még Gerda hívő leszek és téríteni fogok :) Csakhát én soha nem ettem sok édességet - nem kívánom. Kenyeret bezzeg megennék napi fél kilót is!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:39:15

@1kutya: de :) viszont feltételezted, hogy nem vagyok normális???:P:DDD

1kutya 2012.05.13. 21:39:28

@Andrass9: egyébként éppen kérdezni akartam, hogy a csak nagyon visítós "kaja" vonalat (kertészkedés, konyhatechnika stb...) mennyire erőltessük?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:40:53

@gyvy: Márcsak azért is jó gondolat, mert mások által elkészítve biztos, hogy kijönne belőle a maximum!
@1kutya: Lenne .... Ha ebből meg lehetne élni, és volna rá vevő, frissíteném én is hatszor naponta.

1kutya 2012.05.13. 21:41:02

@anica inkognitóban: nemnemnem!!! most komolyan kérdeztem és minden hátsó szándék nélkül.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:42:02

@1kutya: jól van, nem komolyan kérdeztem..:DDD
( a komolyhoz nyiss már egy gmailt, jó?)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:42:33

@Andrass9:
Ezt hogy érted, h mások által elkészítve kijönne belőle a maximum?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:43:30

@1kutya: Erőltetni semmit sem kell, de ha jön jó cikk-ötlet, ami a partvonalon van, az is befér. Gondolom. Száz és száz oldalt tudnék a kertemről, veteményesről, gyümölcsösről vagy a tavamról is írni, ha van olvasóközönség reá (mind az 1000 négyzetméterről :).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:46:02

@Andrass9: de nyugtass meg, nem egyenként, négyzetméterenként egy-egy posztot! :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:48:08

@gyvy: Hát ha valakinek megtetszik a recepted, leírásod (esetleg képekkel fűszerezve, de az nem fontos) és megcsinálja ő is, akkor el tudom képzelni az egyéni hangolást. Ez meg azt jelenti, hogy az alaprecept felértékelődik. Én sokszor főzök úgy, és nem is szégyellem, hogy rákeresek egy étel nevére, amit ennék. Elolvasok legalább 15-20 receptet a guglin és kondenzálom az információt egy majdnem tökéletes megvalósításba, ha érted hogyan mondom. Ez még nem jelenti persze azt, hogy egy MÁSIK kaját főzök, csupán az étel esszenciáját gyűjtöm ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:49:31

@anica inkognitóban: Nincs szerencséd - például a híd a tó felett mindössze 2,4 m2, de legalább 3 posztot tudnék róla írni :)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:49:36

@Andrass9:
Igen, így értem. Persze, hiszen a recept nem szentírás, ahogy ezt a bableveses posztom után is írtam, szinte mindig lehet variálni-cserélni egy-két összetevőt, fűszerezést.

Hurri Kán 2012.05.13. 21:50:21

@anica inkognitóban:
Mindenhol leül a kertben törökülésben írni, vagy hogy? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:50:26

@Andrass9: akkor a következő 3 évben nem kell aggódnunk, hogy nem lesz téma...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:50:58

@gyvy: hát tudom én?? Gyvy olyanokat kérdezel néha...:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:55:31

@gyvy: Nekem nincs olyan alkotmányíró kézi készülékem, tehát úgy nehéz lenne, de elég közel jársz az igazsághoz.

Imre apó 2012.05.13. 21:57:18

Valami vicces történet is jöhetne, mert egy kocsmában vannak vigyorgások is, ha persze lehet:)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:58:33

@Andrass9:
:)
Személy szerint a kis kerti halastóról pl. szívesen olvasnék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:00:00

@gyvy: Feleségem éppen sütött egy érdekes almás csigát. Mondom neki, lefényképezem, jó lesz blogba. Azt mondja: de hiszen ez egy recept, amit most olvastam egy újságban - azt biztos nem lehet kitenni. Kérdem én: szó szerint a receptet csináltad? Hát nem, pici gerdásítás van benne. Na látod, akkor ez egy turbózott, módosított, egészségesített recept, amit érdemes kirakni, mert ÍGY nincs meg másutt.
De látom te is érted.

Imre apó 2012.05.13. 22:01:22

@Andrass9: Mindegy, hogy mi a tartalom?:):)

Hurri Kán 2012.05.13. 22:01:51

@Andrass9:
Igen, ahogy leírtad, megvilágosodtam legalább ebben. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:06:08

Amikor a blogot kreáltam, gondolkodtam, hogy ne inkább "gasztrokocsma" legyen a neve, de úgy éreztem, nekünk nem kell ennyire beszűkíteni a témakört.
Gondoljatok csak Waka, Vaczak, Süllőcske, Mitzi, Anica vagy PO írásaira - az inkább irodalom, mint gasztro. (Az üzletvezetőt csak véletlenül felejtettem ki a listáról.)

Szerintem jól döntöttem :)

1kutya 2012.05.13. 22:06:28

@gyvy: ilyen alapon van vagy 1,2 millió négyzetméter földem, soha nem fogynánk ki a bejegyzésekből:-DDD

@Imre apó: na kocsmai történetem annyi van, mint ide mekka (szalonképesnek nem igazán mondhatnám egyiket sem, de mivel ez egy kocsma... hmmm...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:07:36

@Imre apó: Mondjuk a pornó nem biztos, hogy általános sikert hoz .... Politikával meg jó strucc módra foglalkozunk csak.

Imre apó 2012.05.13. 22:08:13

@1kutya: Akkor nyomjad őket:)

@Andrass9: Jó ez a kocsma:)

Hurri Kán 2012.05.13. 22:09:42

@1kutya:
:)))
Kocsmai sztorikkal nálam is hasonló a helyzet... Továbbá a legjobbakra nem okvetlen emlékszem. :DDD

Imre apó 2012.05.13. 22:09:43

@Andrass9: Egyiksenyert:):) Mást gondolok nem tenagersztorit:D:D Politika az meg mi??

1kutya 2012.05.13. 22:09:56

@Andrass9: véletlenül? direkt mi?! (hangosan röhög, úgy, hogy az emeletről leszóltak, hogy: Mi baj apa?):-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:10:41

@1kutya: Húúú azon mennyi mindent lehetne termeszteni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:12:17

Ti nyomjátok a katonasztorikat (én nem voltam katona hál istennek), mi meg beszúrunk pár receptet, hogy éhen ne haljatok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:14:51

@gyvy: jóó:)
@1kutya: "semmi, semmi, csak elgurult a gyógyszerem..":DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:16:48

@1kutya: 18+ vagyunk, de a decens szöveg jobban üt, mint a trágár.

1kutya 2012.05.13. 22:24:26

@Andrass9: 70ha kukoricát, 30ha naprát, meg 20ha búzát. tudod milyen unalmas?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:25:43

@1kutya: Közben átgondoltam - annyit egyedül nem tudnék művelni ...

1kutya 2012.05.13. 22:29:14

@Andrass9: ráadásul a tied már csak azért gyerek, mert - ahogy apósom szokott fogalmazni - még élnek a szülei! az enyém meg 10 éves:)

@anica inkognitóban: ilyet én nem mondok neki, pláne mert konstans olvassa a blogot és véleménye is van:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:35:02

@1kutya: Ott a pont. Ja amúgy 3 van, nem egy :)

1kutya 2012.05.13. 22:45:40

@anica inkognitóban: kutya (sic!) egy kis tyúkocska, de az én nevelésem (bár az anyja elég gyakran pöfög is miatta:) és nem mondhatok rá semmit:-DDD

@Andrass9: őszinte részvétem:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:48:30

@1kutya: szegény gyerek..:DD:P nem elég neki a genetika..:D

Hurri Kán 2012.05.13. 22:49:49

"Szeresd felebarátaid gyermekeit, mert lehet a tieid is köztük vannak."

medvedr 2012.05.13. 22:50:08

@Andrass9: Nem gyors, az a heti 1 kg. A diéta első hetében jobban megy a víz, ahogy megemeltem a kardiót, szerintem csak ennyi. Majd meglátjuk, ha gyors akkor úgyis lelassul.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:50:37

@gyvy: :DDD egy józanul (nem mondom, hogy józanon!:D) gondolkodó férfi...:D

1kutya 2012.05.13. 22:54:41

@anica inkognitóban: szerencsés gyerek! van egy szigorú anyja, meg egy liberális (tudom ez mostanság szitokszó) apja. majd hasznosít belőle, amit akar. egyelőre úgy látszik, egy cserfes, nagyszájú menyecske lesz belőle, aki nem aggódik semmin sem (átlép a gondokon?). pont te aggódsz ilyenen, mikor pont ilyen vagy? furcsa...:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:56:21

@1kutya: aggódjon az anyja meg az apja...:D:P csak empatikus vagyok..:DD

medvedr 2012.05.13. 22:57:04

@Andrass9: Akkor OK! Mondjuk 7 dl-re vettem az üveget, remélem nem bántottalak meg, kicsit félve is írtam ezt a hsz.-t, pláne egy kocsmában. Nem vagyok igazán feljogosítva arra, hogy ilyenekről szóljak, csak elcsodálkoztam a mennyiségen.

Hurri Kán 2012.05.13. 22:59:14

@anica inkognitóban:
Nem értem a zárójeles részt. :D

1kutya 2012.05.13. 23:00:28

@anica inkognitóban: empatikus? ezt a tyúkocskát hozzád kéne kötni!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:01:18

@1kutya: hozzám a világ legjobb pasija van kötve örökre..:)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:01:58

@anica inkognitóban: és már előre sajnálom, meg fogják tiporni a nők a lelkét... rák...

BigBuffalo 2012.05.13. 23:08:22

A csülök alatt ki szoktam bélelni a tepsit savanyúkáposztával és krumplikarikákkal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:11:41

@BigBuffalo: füstölt szalonna, paradicsom, paprika, tarja, krumpli,savanyúkáposzta, tejföl.. próbáld ki! :)

1kutya 2012.05.13. 23:13:20

@anica inkognitóban: nem érted, vagy csak kötözködsz?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:14:01

@1kutya: nem lehet néha nekem is kötözködnöm??:P:DDD

1kutya 2012.05.13. 23:18:31

@anica inkognitóban: lehet no! itt mindenképp:)

én el balfenéken, holnap nem leszek, vigyázzatok magatokra:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 23:56:54

@medvedr: Ha megsértődnék, az biztos jele lenne az alkoholizmusnak. Ezt szerencsére józanul tudom, így nem is sértődöm meg!!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 18:24:55

Ehhez a poszthoz kívánkozik egy olyan nóta, amelyet Waszlavik Gazember Petőfi Ulmannmónika Velorex Csülökcsapat László lovagtól idézünk fel:

youtu.be/0VefzvSx64U

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:18:23

@PO: csodálkoztam volna, ha te nem csíped Waszlavikot..:)))))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 19:56:16

@anica inkognitóban: oszt akkor most elmarad a csodálkozás? :-(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:57:15

@PO: megelőlegeztem a bizalmat, ezért nem csodálkozom :)

Sidec 2012.05.15. 21:34:43

@Waka: Mindenki nem finnya ott hejjjj!!! Emléxem valaki éjjel fél 1 magasságában még tolta be arcába a finom csülök"darabkákat"!! :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.16. 20:05:29

@Sidec: Amíg volt. :D De honnan emlékszel?