Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Négysajtos bmv pite

2012.05.10. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica (csak így röviden:)

 

Tudok főzni, szeretek is, de soha nem leszek olyan gasztrofenomén, aki művészi szintre emeli a különleges hozzávalók és eljárások használatát, nekem elég, ha jóízű az étel, és örömöt okoz nemcsak az elpusztítása, de a készítése is.

Jókedvűen álltam neki főzni, a szokásos improvizatív-eklektikus stílusban.  2 napja éheztem meg a bmv-pitére – az ihletet a maradékról szóló poszt adta - és végül nem is bírtam megvárni a gyümölcsnap végét, csütörtök este lemondtam a virtuális kocsmában töltött időről egy jó vacsi kedvéért.

Az alapötlet nem az enyém, még ha szeretném is, anyám egyik gyűjtögetős mappájában olvastam egyszer, aztán pár év múlva eszembejutott és sütöttem valami hasonlót. Meg azóta párszor.

Nem igazán szoktam receptből főzni, legalábbis úgy sosem, ahogy egy ismerősöm: 25 éve háziasszony, de ha a szakácskönyv azt írja, hogy a húslevesbe 3 répa kell, akkor abba annyi kell, ő annyit rak bele. Nem kettőt, nem négyet, szigorúan hármat.

Én sajnos, fegyelmezetlen vagyok ebben is, receptet csak ötletszerzésre, esetleg arányok saccperkábé belövésére használok, egyébként „érzés szerint” fűszerezek, ízesítek. Így került már húsételbe kókuszreszelék és így fordulhatott elő, hogy amikor életem párája egyszer keresztülnézett a vállam fölött a lábasba és megkérdezte, mi lesz ebből a jóillatú valamiből, minden jószándékom ellenére is csak azt mondhattam: nem tudom, mire megfő, kiderül.

Nos, a négysajtos bmv-pite így készült (most éppen, legközelebb máshogy):

Kivettem a fagyasztóból a mirelit leveles tésztát, amit aztán a végén vissza is tettem, de erre a rejtélyre nemsokára fény derül. Míg a tészta olvadt, addig odanyomattam a zenének vagy 600000000 decibellel és egy fél csomag felkockázott füstölt bacont olajon megpirítottam, félúton egy fej felkarikázott lilahagymát és egy marék kockára vágott pritaminpaprikát adtam hozzá, egy kevés keleti szárítottfűszer-keverékkel, amiben újhagyma, petrezselyem, citromfű, zöldbors, koriander, fokhagyma, gyömbér, piros jalapeno csili és kurkuma van.

a pepecsmunka.JPG

Só nem kellett bele, a bacon éppen eléggé ízletes. Amíg a jó apróra összesült bacon által uralt keverék hűlt, keverőtálba tettem kb 2-3 deci tejfölt, belenyomtam egy sonkás ízesítésű tömlős sajtot (közben eszembe jutott a Tescos óvszerről szóló poén, ezen röhögtem egy sort magamban, a maradék sajtkrém kiszopogatása közben), belekockáztam egy adag edamit, egy kis rántanivaló sajtot (azt amit olyan szalámirúd alakúra formázva árulnak kifejezetten ecélra) és nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajttal megbolondítottam.

alakul a massza.JPG

A massza most kapott egy pici sót és fehérborsot –a tejfölnek nem árt - , egy  marék nyers lilahagymát és pritamint (más íze van mint a megpároltnak  és mindkettőt szeretem, döntésképtelenségem okán határoztam úgy, hogy mindkét állapotában kerül az ételbe), majd a sajtos massza frigyrelépett a szalonnással.  Belevágtam fél-fél marék madár-, és rukkolasalátát… és itt megálltam. 

belemegy az indiai szósz.JPG

Legutóbb, ha jól emlékszem, valóban mindenféle maradék cuccból, mustáros-tejfölös masszát csináltam, de ma olyan vadulhatnékom volt. Úgy vágytam valami másra, valami új ízre!  Benéztem a hűtőbe: paprikás szalámi, nem. Mustár, nem. Olajbogyó, basszus, megromlott az üvegben, tehát nem.

És akkor AHA-élményem volt, azaz megvilágosodtam. Ott volt előttem egy üveg, nemrég „valamibe biztos jó lesz” felkiáltással vásárolt indiai Tikka Masala szósz.  A számban összefutott a nyál és már nyúltam is érte. Belenyaltam, tetszett, úgyhogy vagy másfél decit bele is zuppantottam a töltelékembe. Már csak egy tojást kapott, hogy egy kicsit összefogja majd és félretettem.

Egy jénait kibéleltem leveles tésztával, az alját és az oldalát is. Ja, nem azzal, amelyiket éppen olvasztottam kifelé, hanem azzal, amelyikről elfelejtettem, hogy megvettem és amely előhűtött, tálcásként tengette eddig  földi életét abban a szent hitben, hogy szezámmagos szalag lesz belőle.

A nap hibája amúgy az volt, hogy a jénai oldalát kivajaztam, úgyhogy a tészta elősütés közben lecsúszott, de ennyi belefér. Az elősütés nem lenne muszáj, de pár pizzasütés tanulságaként én inkább rászánok pár pluszpercet, mint hogy nyers-érzete legyen a tésztának. Amikor a megszurkált, elősütött tésztán láttam, hogy már nem nyers, beleöntöttem a tölteléket, majd a maradék tésztát kinyújtva ráterítettem a töltelékre. Ha a bélelésre használt tészta nem csúszott volna le, akkor vizes kézzel a jénai oldalára kihajtott részekre rányomkodtam volna a „borító” szélét, ujjal még mintát is lehet bele nyomkodni, ha az ember nagyon kreatívkodni akar, vagy szimplán dilis napja van.

Így viszont a lelógó részeket levágtam a tésztáról, jobb híján rudakat sodortam belőle és a masszát fedő tésztán vágott lyuk szélére applikáltam virág alakban (mondjuk, megsülve inkább hasonlított a Mitzie-féle tengeri herkentyűkre szerintem). A fedőtésztára azért kell a lyuk, hogy a forró levegő ott el tudjon illanni, fogalmam sincs, mi van, ha bennmarad, talán a forró gőztől visszanyersül a tészta. Lehet, hogy felrobban a Fehér Ház, vagy Kiszel Tünde-valóságsó indul, vagy ilyenek, nem tudom, de nem kockáztatok.

A tészta tetejét megkentem tojással és a jénait betoltam a sütőbe, míg elkészült, addig elpakoltam az edényeket, megetettem a férjjel a töltelékből kimaradó bacon-ös alapot, lebonyolítottam két telefonbeszélgetést és aláírtam a gyerek csillagos ötösét környezetből.

megsütve.JPG

Nos, elkészült a mű, ami melegen és hidegen is isteni. Persze, mi azonnal nekiestünk. A ropogós tészta, a négyféle, nagyrészt megolvadt sajt, a bacon  és az indiai szósz együtt valami fantasztikus. Holnap reggel belecsipegetek hidegen is.

jó étvágyat.JPG

 

Az olvadozó levelestészta pedig holnap este átlényegül valami sós sütivé. Mi a második adag töltött pite fölött olvadozunk:)

 

371 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr624489129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2012.05.10. 20:29:03

@BariKarika: sokkal jobb, mint a bagarol;)

Bajkál 2012.05.10. 20:29:48

@anica inkognitóban: ami mostanában igazán hozzám illő avatar lenne, az egy méretes valag. Hol tudok ilyet lementeni magamnak, ahogy Imre apó ajánlotta, vagy kiböjtölöm, amíg lefogyok oszt' leszek hópelyhecske

@1kutya: nálad mintha Debrecen rémlene jelenleginek.
Namény ... hát az marha jó volt. Tisza-part, Ugornya, bulik. Már az én időmben is elit helynek számított a megyében, amikor még kötelezően le kellett voksoljunk szinte az Illés-Omega-Metró szentháromságból valahova.

Tiniként én persze Kóborért voltam oda, bár hangja már akkor sem volt és a fene sem gondolta, hogy a hosszú lábaival a kilométeres szökdécselést sörénylobogtatással felturbósítva egy Mick Jagger nevű ürgétől ötletelte, hiszen én éppen George Harrisonért veszkődtem egy konkurens zenekarból külföldi címszóval:)))
Jó, tudom, fiú vagy, nem dobnak fel eme hímnemű kövületek:D

1kutya 2012.05.10. 20:29:49

@anica inkognitóban: azt mondod szellőztetni kéne a Korányi Frigyesre néző szobámban?

1kutya 2012.05.10. 20:31:06

@Bajkál: jelenleg igen. 20 évig ugornya:)

BariKarika 2012.05.10. 20:31:11

@1kutya: Ne legy csacsi, hat persze, hogy igen de ezt te tudod, csak szeretnem titokban tartani :P
@Benikuty: valoban...es ez csak a cseresznye a habon, akkora okorsegeket csinaltam meloban is, hogy az mar nekem is fajt :S

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.10. 20:32:15

@1kutya: Devecserben, vörösiszap áztatta, erjedt gabona, uszkve 10 mázsa, vödörrel, na az finom volt.

Pinka-Panka 2012.05.10. 20:32:29

@Benikuty: az baj:( Hogy sikerült a tegnapi töltős napod?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 20:35:04

@gyvy: nem dicsekedtél el, milyen mackód van?:DDDD;)

Pinka-Panka 2012.05.10. 20:35:32

@Benikuty: jól bírtad:):P
akkor lesz utánpótlás...:)

1kutya 2012.05.10. 20:40:41

@BariKarika: imádlak!:-DDD

@anica inkognitóban: tudod egyáltalán miről beszélek?

@Waka: az se kutya (sic!)

Hurri Kán 2012.05.10. 20:41:31

@1kutya:
Bíztam benne ;-)

@anica inkognitóban:
Mind közönséges baszómackó. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.10. 20:41:56

Szerintem ez jópofa, kis iróniával vállalható, persze, ha túl nagy, keresek kisebbet: 3.bp.blogspot.com/-a-XTga3D7Ps/TwpxFB5_OaI/AAAAAAAABPQ/bukI36gFXpg/s1600/big_butt_girl.jpg

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 20:43:14

@Imre apó: Hijj, apó, Te többet tudsz, mint én (nekem ez eszembe sem jutott). Hacsaknem az a fránya tudatalatti...

Benikuty 2012.05.10. 20:46:16

@Pinka-Panka: volt más is, nem csak töltés.

1kutya 2012.05.10. 20:48:07

@1kutya: bocsánat, a kép lemaradt

http://api.ning.com/files/tfAOLeI1danwalMfB6E-xnJ0lklMxrBqT-qYS3-7rDyh-lNAX9KCs76d2BvyHK*XHmejCEVXOaiFP0FSKrg7FJEzXrgoCK8*/27301big_butt.jpg

Imre apó 2012.05.10. 20:48:41

@Mitzi von Küche: Többet biztos nem, csak fantáziáltam a felhő nyugtató hatásával:D:P

@Waka: Amiket felkínáltál az beszxarás, lágyra mosolyogtam a szemem:):)

1kutya 2012.05.10. 20:48:46

@anica inkognitóban: nem vagy hülye, csak kérdezem, hogy tudod, hogy mire értettem?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.10. 20:52:24

@Imre apó: Próbáltam olyat keresni, ami jópofa.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 20:52:30

@1kutya: @anica inkognitóban: spec én Pesten a Klinikákra, onnan is az ideg-elmére.. de úgy látom, ma nem vagy vevő a humoromra, lehet nincs is. hagyjuk.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 20:58:47

@Imre apó: De! Most láttam meg a felhő formájában egy jó csücskös alsó hatost...
Ha elmondom, mit vacsoráztunk, megköveztek? (Tippelni nem ér, annyira biztos...)

Bajkál 2012.05.10. 20:59:39

@Waka: dehogy sértődtem meg, inkább megtiszteltetés, hogy feltételezed, nekem a hátsóm méretéhez képest ilyen vékony derekam van.Nem, sajna nem, sőt...

Nem bánnám viszont, ha valaki főzne valami nem szénhidrátosat, gondoltam szombat-vasárnapra a lányom+fiúja miatt mégiscsak csinálnék valami tisztességeset.
Gomba, spárga ilyesmiben gondolkodnék és ajánlásaitok miatt én nem zabálok mellé szénhidrátos köretet, sőt, a rakott zöldséges összedobálmányaimhoz kötelező 20-30 dekányi füstölt sajtocskát is minimalizálhatom esetleg, nem említve a majdnem liternyi tejfölöcskét, amit ilyen esetekben rá- és rétegesen- bele szoktam kenegetni. De akkor mitől lesz íze, erre is gondoljatok!

Szóval, valami normális spárgás - v. gombás kaját írhatnátok szombatra szegény éhezőnek. A piacra mindenképpen kitolatok holnap. Egyetek jót és helyettem is!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:06:40

@Mitzi von Küche: a szakmai ártalom..:)))))
@Bajkál: nem aprózod te sem, úgy látom..:))

1kutya 2012.05.10. 21:08:20

@anica inkognitóban: jó, mielőtt megsértődnél (meg megterhelnéd az agykapacitásodat): nagykállóban van egy un. sárgaház - Napsugár Szálló - no, az a fent említett utcára néz. no, oda van protekcióm, majd a gyerekem oda dug be, ha agyilag leamortizálódok:-DDD

Pinka-Panka 2012.05.10. 21:08:42

@anica inkognitóban: Megvettem mindent a tészta kivételével, hétvégén meglesz nálunk is:) Köszi a vidám írást, jókedvem lett tőle.
további szép estét, sziasztok!

Imre apó 2012.05.10. 21:11:11

@Waka: Mit gondol a kollega rólunk,:D:D

@Mitzi von Küche: Na ugye ugye mondottam:D:D

igaz tudom, hogy fogász vagy:):)

1kutya 2012.05.10. 21:12:08

@Bajkál: van egy ötvenesem, hogy valamelyik itt sunnyogó kocsmába járó felhívta a figyelmedet erre a blogra. véletlenül ilyen tudású/hozzáállású ember nem talál ide:-DDD

smithgerda 2012.05.10. 21:14:04

Elolvastam a kommenteket! Hejj, nagyon ismertek már ... fagyis, tejszínhabos jegeskv-t biztos, hogy nem innék a világért sem. Szeretem a jegeskávét, de csak simán tejjel, szerintem úgy is nagyon finom.
@Bajkál: drasztikus fogyókúra nem jó, csak lassan, ésszel. Tudod, fontolva haladni...
@Mitzi von Küche: mit vacsoráztatok, naaaa???

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:14:46

@1kutya: azt hiszem, belevágok a slambucodba 30 deka sót, meg két marék fahéjat, míg elfordulsz :PP

Imre apó 2012.05.10. 21:16:13

@anica inkognitóban: NA NA mi is ott lennénk oszt majd kapsz:D

1kutya 2012.05.10. 21:19:33

@anica inkognitóban: só nem gond, a fahajat meg szerintem előbb szórják a fűbe, minthogy a bográcsig elérnél vele:)

1kutya 2012.05.10. 21:20:41

@anica inkognitóban: látod, még meg is védenek:) @Imre apó: köszi:)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.10. 21:22:10

@Bajkál: A spárgával az a baj, hogy olyan kis leheletnyi kaja, mindenképpen fel kell dobni valami tartalmassal is, az meg ugyebár nem nagyon fér bele a kalóriaszegény kategóriába. A gomba csipet sóval grillezve eszményi, de ki a fene tud megfizetni 3 kiló gombát. Feltéve, ha nem akarsz ebéd után egy órával a frigóban kotorászni. igazából olyasmi lenne jó, amitől jóllaksz, de nem visz be plusz kalóriát. Sok rost, magas víztartalom.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:26:09

@Imre apó: csitt! :)
@1kutya: a gyenge agyi kapacitásommal csak megoldanám, ne félts!
amúgy meg nem téged, hanem a kaját védik..:D

1kutya 2012.05.10. 21:32:38

@anica inkognitóban: nem felhúzni magad, poén az egész! tudod, megbeszéltük...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:33:47

@1kutya: én tudom. más is tudja, aki olvassa?? hmm??

1kutya 2012.05.10. 21:35:42

@anica inkognitóban: nem, de ez a poén az egészben:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:39:00

@Imre apó: Hát, ahonnan sokan vagyunk itt a blogban. Mintha Te is ott laknál...
@smithgerda: Beugrottam a Metroba és olyan gyönyörű friss garnélarákot láttam (nem fagyasztott, nem előfőzött), hogy elcsábultam,vettem egy 1/2 kilós dobozzal - remek minőségű. Hozzá egy kis bazsalikomos tagliatelle, saláta (igen, a pitypangos). Ünnepi vacsora hétköznap.

1kutya 2012.05.10. 21:41:21

@Mitzi von Küche: könnyű neked, közel a tuskó.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:42:51

@Bajkál: Ha az avatar Rólad készült, akkor elmondhatod, hogy igen vékony a derekad :) Egyél spárgát, fehéret, párolva, csöpp hollandi mártással - semmi kalória (remélem, szombaton én is összehozok valami spárgásat).

medvedr 2012.05.10. 21:44:22

@Benikuty: Izsáki rozét honnan? Sárfehér hazája az. meg a kombinátos fajtáké rajnai rizling bianca,, ami bírta a kordont, de a pezsgőhöz mindig volt valamennyi sárfehér, kellett a savtartalmához. Tudtak eszméleletlen jó pezsgőt is csinálni még akkor is amikor a szovjet piacra ment a tömegáru akkor is. Sajna én nem nagyon kedvelem apezsgőt.

BariKarika 2012.05.10. 21:48:43

@Bajkál: liter tejfol kivalthato mondjuk fele joghurttal, fustolt sajtbol eleg a fele is, en is moho vagyok hidd el de egy ido utan rajon az ember, hogy nem eri meg :)
Amit en nagyon szeretek a rakott cukkini, egyszeru, gyors, a husit lepiritom ( sovany sertes vagy pulykamell, comb daralva) hagymaval,soval borssal a vegen beleteszem a fok(g)hagymat( tenyleg, hol van Hagyma???), szeletelt cukkini, ra a husi, joghurt es sovany tejfol osszekutyulva egy tojassal, keveset a husira kanalazok majd befedem a maradek cukkinikarikakkal, ra a maradek tejfolmix es ha dietasra csinalod egy kis parmezan, vagy esetleg sovany sajt ( ovari tokeletes) suto, pirosra sut es kesz is :) ebbol ehetsz, nem hizol, oh, elfelejtettem, hogy egy mokkaskanal olivaval kend ki a jenait es ne morzsat szorj ala, hanem zabkorpat ( es nem, nem szar a zabkorpa, pont olyan mint a morzsa, mielott valaki fujjolna!)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:51:17

@1kutya: szólj a gyereknek, kezdheti az ügyintézést..:P:))
@Mitzi von Küche: polippal??:DDDDD

1kutya 2012.05.10. 21:52:00

@Mitzi von Küche: hát, hogy neked ott a tesco (tuskó:) a szomszédban (nekem meg a fél várost át kell szelni érte).

BariKarika 2012.05.10. 21:54:34

@smithgerda: Hidd el, hogy a granizadot imadnad! a texturaja, az ize jajjj....azt az egy bunt kovettem el most spanyolorszagban, egyszeruen nem birtam ki, hogy ne igyam meg :)
@Bajkál: jo az avatarod :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:55:01

@1kutya: úgy ismersz?:DD
@Mitzi von Küche: máshogy van összeszerelve az agya...

Bajkál 2012.05.10. 21:55:28

Köszi mindenkinek a képes segítséget!

Igazából a körtesegg tetszett volna, de a nyomorult avataros panel a kiterjesztés miatt nem fogadta el. Pedig marhára büszke voltam magamra, hogy gond nélkül le tudtam menteni a körtéset. JPG és PNG vagy mi lehet csak a kiterjesztés, értelmes népek biztos értik, én tuti csak azt, hogy mostanáig küszködtem vele. Na, ennyit az ilyen tudású/hozzáállású emberről, kedves jó

@1kutya,
de bekönyvelem oda, ahova való: a szegről-végről földinek szóló, de azért igen jóleső pozitív konteonak:))
De legalább lett avatarom, ha a dereka aránytalanul vékony is hozzám képest.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 21:58:17

@BariKarika: Tetszik az ötlet, van is két cukkinim. A darált húsért nem vagyok oda, nem lehetne szeletekben előpirítani mondjuk csirkemellet és úgy lerakni a cukkinivel vegyesen? Tetejére persze parmezán.
@anica inkognitóban: Több nap, mint polip! De van itthon polip meg tintahal kis műanyagdobozkában (olajban vagy valami fűszeres löttyben), intersparból, majd hétvégi vacsorára.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 22:00:11

@Mitzi von Küche: döbbenetes vagy..:D rákattantál rendesen a tenger gyümölcseire..:))

medvedr 2012.05.10. 22:00:15

@BariKarika: Azért az ára húzósabb, de egy nagyon egészséges valami!

BariKarika 2012.05.10. 22:00:54

@Mitzi von Küche: szerintem lehetne, csak akkor maceras szeletelni...szerintem...es ha vekony kis szeletkekre vagnad? hm..nem is rossz otlet, legkozelebb ugy csinalom :)

BariKarika 2012.05.10. 22:01:36

@medvedr: marmint minek huzosabb az ara?

1kutya 2012.05.10. 22:02:34

@Bajkál: naggggyon jóóóó!!! (mármint az új avatar) a konteókat meg szeressük:)

@anica inkognitóban: nem lehet véletlenül, hogy egyszer a ti agyatok van máshogy összeszerelve?:)

holnap sok dolgom van, úgyhogy mindenkinek 'ccakát!

smithgerda 2012.05.10. 22:02:48

@Mitzi von Küche: uhhh, bejönne, mondjuk ebédre, és tönkölylisztes tésztával :)
@BariKarika: jó, én is szoktam bűnözni néha ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 22:03:46

@1kutya: nem hallom, mert zörög a sárhányó! :DDDD
jóccak KK ! :PPP:D;)

BariKarika 2012.05.10. 22:04:19

ok, akkor most mondjatok meg nekem, hogy miert nem kuld ertesitest 5 perce ez a vacak a mailemre, hogy valaki valaszolt...hm? :(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 22:04:47

@1kutya: Tuskóba (most már értem) nem járok, minden közel van :)
@BariKarika: Megjegyeztem! Hogy lehet, hogy sosem próbáltam még? (De a créma catalana fagylalt sem rossz.)
@anica inkognitóban: Ez a rákattanás nagyon régi eredetű, mondhatni congenitalis és ember is ilyen pontosan...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 22:06:14

nekem meg oda megjött, csak itt nem látom...

medvedr 2012.05.10. 22:06:45

@BariKarika: Hát a zabkorpának, a morzsához hasonlítva.

BariKarika 2012.05.10. 22:08:53

@medvedr: valoban, de mennyi kell belole? egyebkent csak csendben jegyzem meg, hogy magyarorszagon van pofatlanul tularazva, nem tudom miert, pedig egy baromi jo dolog....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 22:10:15

@Mitzi von Küche: na, megvan már itt is..
akkor zsák a foltját..:) az nagyon jó.. nálunk én vagyok a kísérletezőkedvű, ráadásul anyám mindenféle töltött, rakott csodát megcsinált világéletében, változatosan kajáltunk. a férj paraszti konyhán nőtt fel, anyós azóta fejlődött sokat, mióta étteremben dolgozik. viszont határozottan sokat fejlődött. egy olyan pasi, aki a káposztáskockába darabolta szalámit, mert abban nincs hús (akkor elgondolkodtam, hogy noooooormális?) eljutott odáig, hogy igényli a zöldsalátát, z szerintem megcáfol mindenféle előítéletet a férfiakkal szemben :)

BariKarika 2012.05.10. 22:11:23

@Mitzi von Küche: oh es a cukkinit nem kell sem elosutni sem elofozni, akkor randa puha barna lesz :S

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.10. 22:14:44

@anica inkognitóban: Akkor innen van a tehetséged, amivel pl. a mai posztot is összedobtad. De igaz, ami igaz, a férfiak húst akarnak enni ( plusz még jobb esetben halat meg herkentyűt), zöldség az ne nagyon legyen benne...

BariKarika 2012.05.10. 22:18:17

@anica inkognitóban: szerintem ez tok jo! :) a nagyapam 80 evesen anno tologatta a salatat kicsit a tanyerjan, kerdezte savanyu nincs? mondtam papa, most en foztem, egyed csak, lesz utana makos teszta...hat nem megette a lelkem a salatat mind egy szalig? :)))

süllőcske 2012.05.10. 22:31:26

Csucsu kis hangulat van ebben a vendéglátó egységben.
Már megint a Tisza hátáról pattantam be ide, fogtam 3 balint. Ötöt, csak van mennyiségi korlátozás is, helyesen. Csodálatos az alkonyban csurogni a csónakkal a selymes vízen, szívni a kristálytiszta, akác, fűzillatú levegőt, közben pöccintgetni a műcsalikat a bokrok alá, küzdeni a "villámkeszegekkel".
Bajkálnak azt üzenem, a kivajazott tepsibe daraboljon hagymát, kevés almát, tegyen rá egy jó nagy darab befűszerezett halat, töltsön alá illatos bort, nyomja be a sütőbe és süsse 45 percig. Háromszor locsolja meg a szaftjával, nem lesz gondja a szénhidráttal.

Daró 2012.05.10. 22:34:20

@Bajkál: khm...seggről-végről...bocsánat, nem bunkóságból, csak kibukott az avatar és a hozzászólás láttán.

Wakka 2012.05.10. 22:39:34

Bajkál milyen jó fej, úgy látom mindenkit lenyűgöz.

Na, elolvasom a posztot.

süllőcske 2012.05.10. 22:45:05

@Mitzi von Küche: Oda vagyok a zöldségekért, de tapasztaltam, hogy a fiúknak nem egyszerű föladni, hogy fogyjon is. Történt egyszer például, hogy a pisztrángot dekoratívan, fokhagymás, gyömbéres, halpikkely mintázatba rendezett uborkatalapzaton tálaltam a kollegáknak, nem is foglalkoztak vele, maradt a tányéron. A szaftban, a töltelékben, fehérjével pirítóson még hagyján, talán bejön.

tartetatin 2012.05.10. 22:49:14

@BariKarika: muffin top :)) na ezt kerestem :)
És tejeszacsi a felkaron (soványkán is ám) ?

Mi ez az avatar forradalom? Csak kapkodom a fejem...
BarIkon lettél?

tartetatin 2012.05.10. 23:06:13

@Daró: bagoly mongya.
A segget legalább látom, de a tied csillagászati látcsővel sem. Valami tarrbélás jelenetnek tippelem.

Daró 2012.05.10. 23:16:19

@tartetatin: Tarrbélásnak csak akkor igazán tarr bélás, ha legalább hat percig csendben nézed, miközben fú a szél.

Hurri Kán 2012.05.10. 23:17:32

@süllőcske:
Most irigyellek. Nem annyira a halakért, mint az esti tiszai csónakázásért a tavaszi levegőben. :)

BariKarika 2012.05.10. 23:45:54

@tartetatin: na ez az, olyanom is van :) csaladi orokseg, fekvotamaszozhatok ezerrel akkor is van :) nem nagy de eleg :)))
Barikon, igen, igy nyer ertelmet a "karika" :))) Mar regota tartogattam :) a sajat arcomat megsem tehetem ide, nem vagyok en PO, nincs szep bajuszom :)))

BariKarika 2012.05.10. 23:47:08

@tartetatin: viszont vissza az avatarod tortacska!!! Plíííííííííííííííííz!!! annnyira de annnyira szeretem a jol megszokottat ...naaaaaaaaaaaaaa:)

tartetatin 2012.05.10. 23:48:22

@BariKarika: én is szerettem, ahogy röpködtél :X Főleg, amikor Mitzi mellett volt a kommented. Bünti.

BariKarika 2012.05.10. 23:49:47

@tartetatin: okok, viszont rajottem, hogy azt a kepet nem mentettem el :( majd elokeresem, szerintem tudom hogy talalom meg...:) de ez annyira kis cuki (fuj de utalom ezt a szot!) szal ez olyan kis cukker :P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.11. 00:47:59

@1kutya: Csaképpen Mitzi a METRO-ban vette a finomságot (ahol kiváló a halaspult!!!!), nem a tecsóban :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.11. 05:54:38

annyit szurtem le a fotok alapjan, hogy nagyon szerethet a ferjed:)
a negyedik kepen az meg egy P.Mobil logo, nem tengeri ize
az otodik, az egy masnapos rakottkrumpli

tuti nagyon joizunek kellett lenni mert ha mar a kullem nema z igazi, legalabb a belbecs legyen az:)

Benikuty 2012.05.11. 06:10:55

@medvedr: felhozzák Rákospalotára, korlátozottan lédig is.
gedeonbirtok.hu/index.html

Benikuty 2012.05.11. 06:23:02

@medvedr: most is tudnak jó pezsgőt, köszönhető a Gedeon birtok borászának, ott pezsgő mester, Knábel Laci.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.11. 06:47:56

szűzanyám, mennyi komment...