Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

A tavasz tizenhét/három/akárhány pillanata

2012.05.08. 07:00 Vaczak2

A tavasz tizenhét három pillanata

 

Számomra a tavasznak három pillanata van.

Az első, amikor az elsőnek kibújó medvehagyma-levelet a kutya elől megkaparintva elrágcsálom a bágyadt télvégi napsütésben. (Van egy kis medvehagyma ültetvényem szigorúan házi használatra, rántotta mellé, kis pesztónak, stb. az északi előkertben, jó negyven méterre a hátsó kert gyöngyvirágaitól, mert ugye hülyül az ember, össze ne tévessze). A kutya bezzeg soha nem téveszti össze.

A harmadik pillanat az újrépából-zöldségből készített tavaszi zöldborsóleves csirkemájjal-zúzával, eperlevél tésztával, kint a teraszon fogyasztva, utána petrezselymes újkrumpli, fasírt, uborkasaláta, rozéfröccs.

Tiszta kispolgári idill, csöpög a biedermeier életérzés. Pakk, itt a nyár.

A második- középső- pillanat a húsvéti hányás.

A húsvéti hányás, amit jómagam már nem művelek,- kiváltképp nem szezonális jelleggel- viszont jól emlékszem, hogy az én időmben minden kamasznak a húsvét volt, amikor legálisan kékre ihatta magát. Hiszen hogyan mondhattunk volna ellent Erzsi néninek, aki a jó szívvel kínált sonka-kolbász-főttojás-torma-retek-kalács kombó mellé kitöltött félliternyi meggybort (saját!!)angyali mosollyal tette elénk. „Ez csak egy kis gyümölcsbor, vérszaporító, nem árt meg ez senkinek, sőt!”

Nem a túrót! A meggybor, és kisöccse a ribizlibor egyesíti a könnyen csusszanó édességet egy komolyabb vermut vagy portói erejével, de azok figyelemfelkeltő nemessége nélkül. Csak jön, megiszod, fejbe ver, gyomron rúg, elkaszálja a lábaidat. Nagyapáink partidrogja.

Vagy itt van Feri bácsi, aki inni nem nagyon iszik már, de pálinkát azért mindig kap-vesz-csinál valahonnan, ami persze nem fogy el, így rendszerető felesége időnként összeöntögeti az üvegeket (csak a port fogják ott a vitrinybe’). Így lehet, hogy amikor a kamasz gyerek beállít meglocsolni harmad-unokaángya-térgyekalácsát, Feri bácsi elővillant egy hatéves „valódi”szilva, „valódi”törköly, „valódi” vegyesgyümölcs küvével, amit nem illik visszautasítani még akkor sem, ha az első kupica gőzei marni kezdik a szemüvegünkön a tükrözésvédő bevonatot. Sőt! Könnybe lábadt szemmel bólogatunk, és kérünk még egyet. Ezután már életmentő az a vastag szelet, cipóban sült csülök, amit eléd tesz a megöntözött.

Pista bácsiék nagyvilági emberek. Operabarátok és gyakran járnak vendéglőbe még így nyugdíjasan is. Nem rokonok, de elvárják a locsolkodási cécót. Ők hozatják a húsvéti menüt, aszpikos kaszinótojást franciasalátával rozmaringos báránygerincet.  Itt, a franciasalátával nyer értelmet az az axióma, miszerint minden hányásban van répa. Pista bácsi külkeres volt hajdanán, bejárta a világot, a piák terén komoly jártasságra és gyűjteményre tett szert. Komoly készlete van mindenféle fehér, arany és fekete rumokból, tequilákból, whiskykből,  whiskeykből brandykból, weinbrandokból és konyakokból.

Csak őnála lehet megkóstolni az olyan, pórnép számára elképzelhetetlen egzótákat, mint a Charleston Follies, a Drambuie vagy a Southern Comfort. És bizony, ezeket az alkalmakat ki is kell használni.

És eljön az este, mikor az ember fia ziláltan, zúgó fejjel és háborgó gyomorral hazatér, lerogy egy konyhaszékre a töltött báránycomb és a kalács mellé, de nem néz rájuk, isten őrizz, a vécéajtót fixírozza aggódó tekintetű anyja háta mögött, de csak akkor indul meg sietős ámde bizonytalan léptekkel a mellékhelyiség oltalmazó magánya felé, mikor apja megkérdi, hogy a vacsorához bort kér-e vagy nyisson inkább egy sört neki.

A többi már egy következő pillanat.

 

  

 

360 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr894489022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélabácsi2 2012.05.08. 20:06:00

@PO: amit belinkeltem, azon egyértelmű, hogy gépi csontozású hús, ezt kétféleképpen lehet érteni, vagy kiszedi valahogy a csontot, vagy a másik, amit írsz és így már én is arra szavazok, beledarálja oszt jó van. A súrlódást értem, de miért van még a víz mindig benne a késztermékben? Vagy csöpögtessék ki vagy szárítsák vagy mittomén, de vizet húsárban veszünk lassan mindenhol. :( Jó hogy csatornadíjat nem kell fizetnem egy debreceni páros után :)))

bélabácsi2 2012.05.08. 20:12:27

@hajdul: hát ugye van a monda a kékfrankosról meg van az igazság, a mondát ismerjük, az igazságot meg nem tudjuk ;)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 20:18:20

@váj mí: Csak az öreg van itthon, ő meg dolgozik. Reggel ragaszkodik a mézeshez kávéval, délre szendvics, este meleg kaja. Én 2 napja tojást eszem gombával, kezd elég lenni. Ha ki kell dobnom 30 tojást mert megromlik, én abba belehalok. Nem szarrágó vagyok, csak ... nem na. Vagy mégis?
Ki fogsz röhögni, de mikor indulunk haza, az utolsó 2 szem maradék hagymát, krumplit ilyesmit is elviszem. A tojásoknak kidobtam a dobozát, ha meglenne nem lenne gond. Na mind1.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.08. 20:18:38

Szemüveges vásárlásról, meg a mindenféle adalékanyagról jut eszembe, hogy mozgalmat fogok indítani arra, hogy 50 körüli faszik félhomályban kell elolvassák a feketén fehérrel szedett vásárlói tájékoztatókat. Amit elolvasunk maradhat, amit nem mehet a kukába. Nem mindegy, hogy a boltban azt véled kibetűzni 90 % libazsír, majd otthon szembesülsz, hogy libaszart vettél.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.08. 20:21:43

@bélabácsi2: Amit én tudok: Napóleon katonáitól nem fogadták el a borért csak a kék színű királyi frankot.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.08. 20:23:00

A ribizliborról van némi tapas-talatom.

Volt apósoméknál, miután leszedtük a fekete ribizlit, belekezdtünk mindenféle szörp- és lekvárgyártásba. Ennek maradéka volt a kipréselt, főleg héjat és magot tartalmazó massza (mert a lé ment a szörpbe, lekvárba).

Apósom ezt a maradékot egy hagyományos nógrádi recept szerint felcukrozta, majd víz hozzáadásával borrá erjesztette. Nyilván ennek a feketeribizli bornak magas volt az alkoholtartalma, mert az ismeretlen receptkészítő elég magasra hangolta a cukorfokot.

Később én ezt a receptet úgy korszerűsítettem, hogy adtunk hozzá nem kevés egész szemet is, annak feltárását egy általam kifejlesztett fúrógépes turmixolással végeztük. Az eredmény: kevesebb munka, hagyományos ízvilág.

A Jóisten úgy alkotta meg az ideális alkoholos erjedés feltételeit, hogy megfelelő víztartalom+pH+cukor. Ennek ideális együttállása egyedül a szőlőmustban teljesül.

Ha valami nem szőlőlé, akkor cselhez kell folyamodni. A ribizlinél túl magas a savtartalom, tehát sok vízzel kell hígítani. Így viszont alacsony a cukorfok (ahhoz, h az alkoholos erjedés végtermék-gátolt folyamat lehessen), így adni kell hozzá némi répacukrot.

És mivel a répacukorból kiinduló alkoholos erjedésnél sokkal több metilalkohol keletkezik, ezért a borozás másnapja is egy számon tartott, jeles esemény.
Úgyhogy. :)

bélabácsi2 2012.05.08. 20:34:13

@Mitzi von Küche: én csak gondoltam egyfajta hibára, de mivel iPhone-t még életemben nem fogtam kézbe, nem tudlak kézen fogva vezetni benne.
Alapvetően milyen böngésző program van rajta?
Mondjuk Safari?
Annak a menüjében kellene előzményeket, sütiket keresni, ha van egyáltalán.
Fontos kérdés: más blog.hu címet megnyit?
Például malackaraj.blog.hu ? Ezt pontosítsuk.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 20:46:32

@hagyma: A blog kommentje, köszi.
Szerinted eddig hol volt?

bélabácsi2 2012.05.08. 20:48:44

@hajdul: igen, ez a monda járja. Egyesek azon az alapon cáfolják, hogy abban az időben inkább fehérbor termelő volt Sopron, így nem nevezhettek el kék szőlőt a kék frankról, persze minden lehetséges, akár több csavar is a történetben, de tudod mit, higgyünk a mesékben, sokszor jobb az úgy :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 20:53:14

@dömbi: hat nalam meg nem romlott meg tojas huttoben, bar sosem nezem a datumot
akkor meg van az, hogy kemenytojast fozol es az szallithato, vagy lehet tovabb elall a huttoben

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 20:53:43

@bélabácsi2: Safari-val megy. Töröltem a könyvjelző menüből az előzményeket. Minden mást megnyit, csak a Blogkocsmát nem, brühühü...:(

váj mí 2012.05.08. 20:56:05

@dömbi: Délre tojásos szendvics? ;-)
Különben megértelek, én sem szeretek kaját kidobni. Valaki már javasolta fentebb a száraztésztát. Ha ti az öregeddel nem is eszitek, ajándékba vihetitek. De ha csak a doboz a probléma, miért nem veszel valamelyik szupermarketben? Itt 10 cent a 6 darabos. Vagy ott csak tojással együtt kapni?

@hagyma: Gondolom, 3 hétre a hűtőt is áramtalanítja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 20:57:43

@váj mí: minek?
sot a kemenyutojast meg is lehet festeni jovo husvetra

váj mí 2012.05.08. 21:03:37

@hagyma: Hogy ne fogyassza feleslegesen az áramot, például.
Nu, azt a pirostojást edd meg te :-p

Pinka-Panka 2012.05.08. 21:04:05

Kaszinótojás? Egybesült fasírt, aztán befagyasztani. vagy meghívom a szomszédot is és lakmározunk egyet.

bélabácsi2 2012.05.08. 21:09:14

@Mitzi von Küche: tehát más akármi blog.hu -t is behoz csak ezt nem.
Ne onnan törölj, keress valami Beállítások menüt, azon belül böngészés előzményeit, és sütiket.

Másik, ami eszembe jutott:

1. Bele kellene nézni egy fájlba mondjuk megnyitni valami jegyzettömb segítségével.
A fájl neve: hosts
Helye: /private/etc/ utána néztem az előbb ott találod (windowsnál máshol van)
Szóval ezt megnyitni, és megnézni, hogy van-e benne olyan sor, amiben szerepel: blogkocsma.blog.hu ???
Ezt jelezd nekem vissza.

2. Fizikailag hogy kapcsolódsz a netre? Valami vezeték nélküli router vagy AP van-e vagy közvetlenül megy ki az iPhone? Ha van router vagy AP és azon lép ki az iPhone, indítsd újra a routert és vagy AP-t, táp ki-be.
(AP=Access Point)

Bocs, ha többet kérdezek, mint válaszolok, de nem látom mi van nálad :)

váj mí 2012.05.08. 21:10:59

@Pinka-Panka: Én nagyon szeretem a tojásos kajákat, de a kaszinótojás, na, az merénylet. Ha csak ránézek, megfájdul a gyomrom a töménységétől. Igaz, én majonézes kajákat sem nagyon eszem, mert visszaköszön vagy gyomorfájás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 21:11:12

@váj mí: hat en 3 hetre nem kapcsolnam ki,pirostojast nem eszunk az diszlet
megy a kukaba
a zseton a lenyeg

hat tobb otletem nincs, vagyis van
tojaslikor!!!!
ha mar nem tudnak megenni reggelire egy 30 tojasos szalonnas kolbaszos rantottat indulas elott....

Pinka-Panka 2012.05.08. 21:14:09

@váj mí: a tartár mártást nem tejöllel keverem, hanem 60%-ban kefirrel készítem...könnyebb úgy szerintem.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:20:36

@bélabácsi2: Köszi, hogy próbálsz segíteni! Beállításokból is letöröltem az előzményeket és sütiket. Itt megállt szerény tudományom. Ez a hosts nekem magas (google-ból néztem, mi ez, úgy látom, neki kell látnom elolvasni - de már csak holnap, friss fejjel).
Addig csak a PC marad, úgyhogy kevesebbet fogok tudni társalogni Veletek...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:21:29

@bélabácsi2: Köszi, hogy próbálsz segíteni! Beállításokból is letöröltem az előzményeket és sütiket. Itt megállt szerény tudományom. Ez a hosts nekem magas (google-ból néztem, mi ez, úgy látom, neki kell látnom elolvasni - de már csak holnap, friss fejjel). Vezeték nélküli router van.
Addig csak a PC marad, úgyhogy kevesebbet fogok tudni társalogni Veletek...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 21:21:36

@Pinka-Panka: hat a kaszinotojas nekem sem bejovos
az egybesult fasirt igen, de 30 tojasbol 2 es fel meteres fasirtot lehet csinalni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:25:40

@Mitzi von Küche: vagy alternatív megoldás: kerítesz egy 8-10 év közötti gyereke és rábízod a dolgot :) viccen kívül bámulatos, ahogyan leköröznek bennünket kütyük kezelése terén...mondjuk, este fél 10, ez csökkenti az esélyeket..:S

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:28:51

@anica inkognitóban: Van, ugyan kissé idősebb, de rá fogom állítani. SZörnyű, hogy napközben ne tudjam követni ezeket a fontos dolgokat..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 21:29:17

@váj mí: Nincs külön doboz.

Probléma megoldva, köszönöm a javaslatokat, különösen a főtt tojásra, és társaira. 1 év múlva majd beszámolok az ízéről, ha megmaradok.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.08. 21:32:01

@anica inkognitóban: Este fél tíz? Most van ám igazán élet a 8-10 évesek között. Az lenne a jó, ha a google ezt a posztot is kidobná, mint iphone beállítása :-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:35:54

@hajdul: elég szomorú.. jelzem, nekünk 8-kor volt takarodó, az enyémnek 9 óra, mert elég kicsi az alvásigénye, de ebből meg már én nem engedek. van olyan vele egyidős, aki kicsikora óta "nem bír" elaludni 11-12 előtt.. hát, nem tudom, mennyi tudható be abban az esetben a bioritmusnak, egyéni alvásszükségletnek és mennyi a rossz szoktatásnak....
ja, tényleg jó lenne, legalább az összes 12-13 éves Iphone-buzi ide járna :P:D kocsma és élménypark..

váj mí 2012.05.08. 21:36:54

@hagyma: Mikor Bécsben dolgoztam, és voltam olyan hülye, hogy egy ideig Pesten is fenntartottam egy lakást, nu, akkor én bizony mindent áramtalanítottam arra a 2,5 - 3 hétre, amíg nem voltam ott. Hidd el, meglátszott a villanyszámlán. Nem beszélve arról, hogy nem túl funnnnyyy egy kiégett lakásba hazaérkezni egy banális rövidzárlat miatt.
Viszont a tojáslikőr jó ötlet.

@Pinka-Panka: Az az én nagy bajom, hogy a gyomrom visszaküldi a majonézt meg a tartárt. A másik meg, hogy nagyon szeretem a franciasalátát. Szal, úgy oldom meg, hogy tojássárga, mustár, fűszerek, 3 teáskanál olaj és joghurt ... Tudom, szar ügy, mert a pörköltöt is szeretem, de a gyomrom belepofázik. Nem is ettem vagy 2 éve :-(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:36:55

@dömbi: szerintem postázd el jövő húsvét előtt egy-két héttel a segítőkész blogtársaknak ;) :D

bélabácsi2 2012.05.08. 21:37:01

@Mitzi von Küche: jó, ha mégis belenézel abba az egyszerű szöveges fájlba és van ott olyan sor, akkor töröld azt a sort nemes egyszerűséggel, majd mentés. Főleg, ha NEM az szerepelne mellette, hogy 217.20.131.8 mert akkor valami rosszat jegyzett meg a géped, felejtse el. Persze ez is csak egy tipp innen messziről. Ja, és a routernek sem árt néha egy kis felejtés áramtalanítással.

süllőcske 2012.05.08. 21:37:35

Egyszer süllők után szimatoltam egy holtágon, bekeveredtem egy tanyára. Péter bával belejőve a dumálásba, az öreg meggymurcival kínált, megmerítve egy söröskorsót. Megittam a pezsgő italt, mennénk le a partra, de nekem nem megy, oldalirányba húz valami. Megállék. Péter bá több példányban elkezd körbejárni engem, majd jön a posztíró által is jelzett dolog.
Namármost, engem nem lehet azóta ilyen cucc megivására rávenni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 21:38:14

@dömbi: azert a tojaslikor az igazan eloremutato es jo otlet volt, kar hogy elvetetted....

váj mí 2012.05.08. 21:44:46

Szerintetek lehet serpenyőben -kb. 24 cm- egy adagos lecsót készíteni? Fedő nincs.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:48:42

@váj mí: óvatosan, hogy ki ne kutyuld..:)fedő helyett takard le valami tállal, vagy boríts rá fejjel lefelé egy nagyobb lábast..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 21:50:37

@váj mí: l;ehet, de egyel inkabb egy rantottat paradicsommal meg paprikaval:)

süllőcske 2012.05.08. 21:51:35

@váj mí: Fedő helyett alufólia, zsírpapír, vagy megvajazott csomagolópapír is jó.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 21:52:55

@váj mí: Hát ja, tudod, a zseton...
Az üres hűtőt hűteni, meg a villanybojlerben 300 liter vizet 90 fokon tartani 3 hétig minek? Érkezés előtti napon a Házipapi mindent visszakapcsol, közben meglocsolja a virágaimat, ellenőrzi hogy minden rendben van-e, mi meg megköszönjük neki 1 szál kolbásszal.
Aztán meg itt létezik olyan is, hogy az ember vállal bizonyos kötelezettségeket a bérbe vételnél.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 21:54:31

@dömbi: én 10 tojgliból tutira piskótát sütnék. vagy csinálnék lekváros piskótatekercset és azt még simán útközben is be lehet tolni.:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 21:55:03

@anica inkognitóban: Fedőt? Ne már, a végén még lecsóleves lesz belőle, mint a lányom élete első főztje. Na azt meg férfi munka volt megenni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 21:57:19

@váj mí: OK szived joga
a huto nem eszi szerintem annyira az aramot meg eleg korulmenyes is kiuriteni a mgfelelo idoben
en nem szoktam, bar az is teny nem igazan megyunk el sehova 3 hetre
/ most is tele van, nem tudom,... nem erdekes en nem huzom ki
lecet:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 21:59:54

@anica inkognitóban: de 30-rol van szo
tojaslikor?
@süllőcske: tenyallas, en igyekeztem jobb otletet adni megfelelo eszkozok hianyaban...
az etel az etel
olyan igazi lecsot nem ettem 10 eve
lehet csinalok
mondjuk nekem van labasom is , fedom is
az a jo kis tv paprika hianyzik

bélabácsi2 2012.05.08. 22:02:04

@dömbi: hát bizony, a lecsót sütjük, nem főzzük

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.08. 22:02:49

@váj mí: szerintem lehet. Én tudnék. Bátran, te is!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 22:03:24

@dömbi: nem tudom, nekem még sosem lett belőle lecsóleves..:DD elfő az a végén, előtte meg csak a saját levében puhul.. de egyszer a fiúk rámszóltak még a karajon, hogy a lecsó tabutéma, mert felizzanak az ellentétek..:D

süllőcske 2012.05.08. 22:04:43

@hagyma: Jó lenne, tényleg, de messze még a szezonja, szabadföldi érésben az igazi az alapanyag.

BariKarika 2012.05.08. 22:06:46

@hagyma: na azt kellene kideriteni, hogy a tv paprika miert nincs sehol? pedig olyan szepecske, nagyon illatos, finom...miert? miert? Miert nincs? :(

süllőcske 2012.05.08. 22:07:59

@bélabácsi2: Mi bográcsban. Vagy grillezve, majd összeállítva.

BariKarika 2012.05.08. 22:07:59

@anica inkognitóban: ajjaj, de az am, el ne kezd! :)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 22:08:52

@BariKarika: n ézd már meg, hol kezdődött a lecsótéma, jó? marhára nem én kezdtem..

süllőcske 2012.05.08. 22:10:11

@bélabácsi2: Tudod, mint a padlizsán"krémet".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:10:43

@anica inkognitóban: en is lefedem , es ja jon az hogy meg kell -e hamozni a paradicsomot/en nem/ kell-e bele tojas meg stb/
@süllőcske: ez tenyallas
felenk mindig van szabadfoldi, de nem mindenhol...
a paradicsom meg csak csak de a parikaval nem vagyok annyira kibekulve
a zold hegyes az jo itt is/ mert en teszek bele eroset is naturlich/

bélabácsi2 2012.05.08. 22:11:40

@süllőcske: a bogrács jó, lehet hirtelen sütni, majd picit párolni, jó technika, a grillezős hogy áll össze? Vagy posztnak majd szezonban? :)

süllőcske 2012.05.08. 22:11:57

@anica inkognitóban: Nem ellentétek vannak, hanem mezsgyék.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:12:46

@BariKarika: gondolom nincs ra igeny, csak elszarmazott magyaroknak
amugy kezdek kibekulni a californiaival, de ketsegtelenul, nem lesz olyan:)
hagyma, paradicsom, kolbasz az OK

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 22:13:45

@anica inkognitóban: Te valamit tucc, amit én nem!
4 emeletes tortára fűztek meg, és 100 darab profiterolra, elfogy a madérapiskótához a tojás.

A lecsót én is inkább sütöm, sok házi kolbásszal, kevés paradicsommal, tojással, fedő nélkül. A serpenyőmbe 2 kiló paprika fér, 3 szál kolbász, 10-15 tojással. Kicsi lányom, még vízzel is felöntötte, meg fedőt is rakott rá, hát szörnyű volt. A pasim meg kényszerített rá, hogy megegyem. Azóta ha megkérdezi mit főzzön nekünk szoktuk mondani az öccsével, mind1, csak lecsólevest ne!

@bélabácsi2: Na végre valaki!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:13:48

na eppen eleget beszeltem, megyek vissza melozni, van egy vacsorank
jo etvagyat mindenkinek:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.08. 22:14:04

@süllőcske: neked hiszek, te legalább tudod, miről beszélsz :)
a dupla csapás egy estére nekem sok ;), úgyhogy megyek lábujjkörmöt festeni..:)
jó éjszakát!

bélabácsi2 2012.05.08. 22:14:24

@süllőcske: gondolom, padlizsánt én is sütök szabad tűznél parázson krémnek, nagy elszánással 10 tő padlizsánt palántoltam szabad földbe múlt héten ezzel a céllal, bár sok reményt nem fűzök hozzá, olvastam a meleg és vízigényét.

váj mí 2012.05.08. 22:14:44

@anica inkognitóban: Ha lenne lábosom, szerintem abban csinálnám ;-)

@hagyma: Mit keres a lecsóban a tojás?
Hát pedig meglátszik a villanyszámlán, hogy havonta 4 hétig van valami áram alatt vagy csak egy hétig.

@süllőcske: Köszi a tippet az alufóliával, azt hiszem, az lesz az.

@dömbi: A zseton, az biza .... ;-)
Ja, kötelezettségek itt is vannak, ha saját hülyeségből történik valami, kb. 2 000 euró a tűzoltó-mentő-rendőr kombó. És mindhárom kijön, mindig.

Hm, a Rewe éjfélig nyitva, lehet be kellene szereznem az alapanyagokat ....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:15:09

@bélabácsi2: nem art arra a fedo, hogy kicsit levet engedjen....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:16:59

@váj mí: sokan tojasosan szeretik
van akik rizsesen /brrrr/
nalam az a divat, hogy elsore siman esszuk, mondjuk vacsorara, masnap feldobom egy kis tojassal, mondjuk reggelire
en szeretem a tojasos lecsot is

bélabácsi2 2012.05.08. 22:18:39

@dömbi: bizony, először én is elkövettem a fedőhibát, de megtanultam a leckét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:18:51

@váj mí: hat szerintem egy honap alatt a huttom nem eszik tobbet 10 dollarnal es sokat mondtam
ehhez kepest valahova eltuntetni az osszes kajat?

na tenylleg lecelek

süllőcske 2012.05.08. 22:19:09

@bélabácsi2: Minden héjában grillezve, pucolva, szép rusztikusra nyesve, röviden befejezve. Nagyon élénk, finom füstös ízű.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.08. 22:21:10

@bélabácsi2: anicanak volt igaza
a lecsokerdes megoszto, mint a porkolt meg a gulyas
en a fedos tabort erositem

bélabácsi2 2012.05.08. 22:21:28

@hagyma: a paradicsom leve nekem elég szokott lenni, meg amit még enged a többi, bár én jó paradicsomosan szeretem, az igaz.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 22:22:17

@süllőcske: Igen, ezt mi is tudjuk, de ha nincs, és egész évben nincs? Akkor az ember ráfanyalodik néha a marokkóira is ám!

@anica inkognitóban: @BariKarika: Én voltam Váj-mival. Hamu, hamu, hamu fejemre.

A lecsó vitáról meg, kinek a Pap, kinek a Papné, nekem stipi-stopi a FIA!!! Természetesen!

BariKarika 2012.05.08. 22:24:53

@dömbi: tolem kezdhetted te is, mindegy, en jol szorakoztam anno a kommenteken, azota olvastam a karajt :))) Anica reagalasa meg no comment, nem is ertem....

BariKarika 2012.05.08. 22:25:31

@BariKarika: marmint ertem, a hangnemet kevesbe....

váj mí 2012.05.08. 22:25:44

@hagyma: Az életben nem ettem tojásosan. El sem igazán tudom képzelni. Ott van 4-5 liter lecsó, abba mégis hány tojás kell, hogy felismerhető legyen még, de mégsem tojásos-paprikás-paradicsomos rántotta? Anyám rizsesen csinálta (nem rossz az, csak arányok kérdése, hogy ne rizses egytálétel legyen), én kolbászosan szeressem

süllőcske 2012.05.08. 22:26:51

@bélabácsi2: Én is érett paradicsomosan szeretem, a grillezettnél, ha mindent felvágtál, a paradicsomvíz elég, hogy összefogja, kicsit belerotyogjon a végén.
Bálabá, az nagyon finom, tényleg.

bélabácsi2 2012.05.08. 22:30:56

@süllőcske: piszkálja is a fantáziámat rendesen :)

BariKarika 2012.05.08. 22:31:30

@hagyma: rizzsel, rizzsel, rizzsel!!! :)))

süllőcske 2012.05.08. 22:35:51

@bélabácsi2: Csiperke nyől az újszegedi parkban. Náladnál?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 22:36:12

@váj mí: Ha visszajöttünk főzök, és küldök róla fotót. Én tojásosan szeretem, és azért fedő nélkül, mert akkor a paprika héja nem lesz ehetetlen rágós, és a víz se kell alá, mert minek? Rizzsel még nem ettem, viszont 1 vadász ismerősnél fokhagyma mártással leöntve igen. Az isteni volt.

@hagyma: Még 1-szer elmondom. Minek hűtsem az üres hűtőt, akár 10 dollárért is? De annál több, mert én szar helyen lakom.

bélabácsi2 2012.05.08. 22:42:46

@süllőcske: holnapután tervezek egy kisebb szétnézést, azután majd hétvégén talán, képzeld esett 1 eső :)

süllőcske 2012.05.08. 22:45:10

@bélabácsi2: Lehet azért az Esőistennel is tárgyalni..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.08. 22:47:42

@süllőcske: Csak ne a mexikóival kezdjetek tárgyalni. Küldjek? Itt ömlik napok óta ismét.

bélabácsi2 2012.05.08. 22:51:57

@süllőcske: á, ez akkor sem fair, ez volt az első eső, más években azt mondanám, hogy 2 hét múlva vargányát szedek, indulna az első hullám, ha nem is tömegesen, de szoktam május végén már szedni, idén jósolni sem merek.

süllőcske 2012.05.08. 22:55:53

@dömbi: Bélabácsiék felé kanyarítsd, mostanában sokat mertem a ladikomat.

süllőcske 2012.05.08. 23:00:56

Megyek, megpucolom a háromkilós, alkonyi nádi pontyomat. Holnap halászlé lesz.

váj mí 2012.05.08. 23:06:21

Na, mivel annyi okosat mondtatok serpenyős lecsóilag, elmásztam a Reweig alapanyagokért. Aszongya, hagyma, zöldpaprika, húsos-paradicsom, füstölt parasztkolbász (bauernwurst, kissé nyers, ahogy nézem). Alufólia (azért külön visszamentem, mert elsőre elfelejtettem). Rizs és tojás nincs.
Valakinek meg is kéne csinálnia .....

BariKarika 2012.05.08. 23:06:24

@bélabácsi2: itt kepzeld a pucer csigak teremnek, szazaval, ezrevel...gombat nem lattam, esot kuldok ha kell :)

váj mí 2012.05.08. 23:09:04

@dömbi: Engem kerülj ki, ha kérhetem. Most éppen halbe-halbe nyomja.

tartetatin 2012.05.08. 23:16:36

@dömbi: Mon Dieu! még mindig nem csináltad meg a creme anglaise-t??
Fagyaszd le. A zselésedés ellen 4 tojás sárgánként fél tk só vagy cukor (attól függ, mire használod később)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.08. 23:32:02

@Mitzi von Küche: Nem én hibáztam? Csináltam új logót a mobilhoz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.09. 00:04:15

@BariKarika: azokat a pucér csigákat a fene enné meg ...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.09. 06:32:47

@Andrass9: valami prücök van. Tegnap már nekem sem jött be az iPhonon a blogkocsma. Most sem jön be. Más blog.hu blog viszont igen.

spájdernecc 2012.05.09. 06:50:27

Jó reggelt!
stresszmentes napot!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.09. 07:01:12

Jó reggelt!
Frontmentes napot! :)

bélabácsi2 2012.05.09. 07:36:38

@PO: @Andrass9: nem terítettek valami frissítést iPhonokra, és attól nem megy valami rendesen?
előfordul

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.09. 07:42:44

@bélabácsi2: én az elmúlt 2 évben semmit nem töltöttem rá, semmit nem frissítettem. Sztem fogadó oldalról az elmúlt napokban semmi nem változott.

bélabácsi2 2012.05.09. 07:51:02

@PO: tehát nincs ezekre automatikus (kérdés nélküli) frissítés sem, ami nem igényli a közreműködésedet? Rendszer, biztonsági dolgok...
Csak azért, mert ahogy mondjátok, egyikről a másik után "tűnik el" a blogkocsma, pont úgy, mintha valami szétszórt frissítés után lenne.
Van ezeken tűzfal, vírusvédelem? Az például mindig frissül ha van, mert egyébként mi értelme lenne.
Szóval én még nyitva hagytam ezt a frissítés kérdést.

Csak egy példa hasonlóra: vírusvédelem frissült egyik hétfő reggel rendelői gépeken, egy mozdulattal törölte az orvosi programokat, mert tévesen vírusnak nézte.