Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Az éjféli túrós palacsinta

2012.04.27. 07:00 Andrass9

A nagy steak evéstől elnehezült lányok nem vacsoráztak. Jómagam sem, mert a doki eltiltott a vacsorától. Feleségem csak nem állta meg, hogy valami sütivel ne kedvezzen hétvégére hazajött kisebbik lányunknak, hát bekevert egy túrót valami tölteléknek.

DSC05520.jpgÖsszetevők:

  • 1/2 kg tehéntúró
  • 2 tanyasi tojás sárgája
  • citromhéj reszelve
  • fél citrom leve
  • cukor izlés szerint
  • mazsola izlés szerint

Már este 11 óra volt és még mindig az ebédtől pihegett a család, amikor felfedeztem a túrókrémet. Nosza ment a kérdés: túrós palacsint? valaki?

Rossz kérdés! Persze, hogy ugrottak rá!

Hamár palacsinta, 40-50-nél alább nem adom, mert mindenki szereti. Szóval:

  • 4 szép nagy tojás
  • kb 7 dl tej
  • 50-60 dkg liszt
  • 1 fél kk só (fontos!)
  • 2-3 dl szénsavas viz

A tojást, sót és fele tejet robotgéppel elkezdjük keverni. Amikor szépen eloszlott, lassanként hozzáadunk fél kiló lisztet, ami egy erős nokkedlitészta állapot felé viszi el a keveréket. közben persze elkezdjük a tej maradékát is beleönteni. Ezt a trükköt azért csinálom, hogy ne legyen csomós a tészta. A tej elfogytával még annyi lisztet adagolok, hogy nagyon sűrű palacsintatészta legyen.

DSC05517.jpgAmikor elkészült, annyi szódavizet adok hozzá, hogy a fentebb látható módon legyen folyós.

A palacsintasütőket még újkorában beavattam disznózsírral a tábortűznél: addig égettem bele a zsírt, amig teflonszerű bevonatot képezett a vas sütőn. Azóta vizet nem látott az edény (pedig ez nem tegnap volt!).

Néhány ökölszabály:

  • Soha víz nem érheti, legfeljebb papírszalvétával törlöd ki.
  • Mindig legyen forró, de soha ne füstöljön benne a zsiradék. Talán ez a legnehezebben betartható szabály - jól bejáratott gáztűzhely kell hozzá.
  • Soha ne használd zsiradék nélkül - ami olaj is lehet, de zsírral finomabb. 45 palacsintához nekem elég egy bő evőkanál zsír (ha magamnak sütöm - a lányok elméletileg olajat követelnek. Sajnos elvi ketyerével nem lehet ...)
  • A munka végeztével kicsiny zsiradékkal/olajjal kenjed meg mindenütt pl egy papírtörölköző darabbal.

 

DSC05512.jpgAz én sebességemhez max 3 palacsintasütő passzol, de akkor már nem jut idő közben fröccsöt keverni, vagy palacsintát tölteni, igy mindíg kettőt használok.

Ha nem ilyen hirtelenjében készítek palacsintat, az első 10-12 darabot mindig sajtos tejfölös sósra csinalom, aminek felét meg is eszem sütés közben. Amikor megfordítom a palacsintát, akkor teszem rá a sajtot, így éppen felolvad, mire kiteszem és már csak a hideg tejföl és a só kell neki. Régen készült sonkás is, de arról leszoktam.

Persze menet közben jutott időm töltögetni is:

DSC05518.jpg

Most egy kicsit kevesebb lett, igy 42-vel kellett beérnünk:

DSC05521.jpgAmi a 42-ből hiányzik, az menet közben elfogyott.

Éjfélre kész is lett, ami nem rossz idő a gondolattól az evésig :)

Kimentem még a kertbe, és olyan szép volt a tó, hogy megosztom veletek (ha ráklikkelsz, láthatod vakuval bevilágítva is):

DSC05535.jpg

328 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr304469446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.04.27. 20:44:49

@süllőcske: szedd le, edd meg! (nekem a kiskertben volt tegnapelőtt kettő, sajna a kukában végezték, mert nem tudtam velük mit kezdeni)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 20:46:37

@Babette_: az az igazság, hogy Gyvyvel bő féléve kommentelünk néhány közös blogba (ebből a VV eléggé pörgött, mondjuk, egyikőnk sem nézte, de ez nem zavart), és az a helyzet, hogy belőle annak alapján, amit "ismerek belőle", simán kinézem az ilyesmit is...:D

1kutya 2012.04.27. 20:48:00

@gyvy: posztot megírtad róla? várom!

Hurri Kán 2012.04.27. 20:48:38

@anica inkognitóban:
A valóság ennél sokkal durvább. :D

1kutya 2012.04.27. 20:49:05

@medvedr: még szép! merthogy jó:)

medvedr 2012.04.27. 20:49:14

@Babette_: Ivartalaníttasd ki őket, mindenkinek könnyebb lesz.

Hurri Kán 2012.04.27. 20:49:26

@1kutya:
Vacsorázom, aztán megírom, ha hagynak. Ha nem, holnap küldöm.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 20:49:48

@gyvy: pláne..:DDD
@1kutya: féllábra ne állj, míg odaér...:))))

1kutya 2012.04.27. 20:50:45

@anica inkognitóban: dzsordzs egy jó faszi! szeret enni, szereti a régi autókat:)

Hurri Kán 2012.04.27. 20:50:58

@anica inkognitóban:
Ha nem baj, nem neveznék meg referenciákat. :DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.27. 20:51:03

El. Kutya fáradt vagyok, holnap agrokémia a hegyen.

bélabácsi2 2012.04.27. 20:51:03

@süllőcske: legyen sok belőle neked! Én itt egy kucsmát találtam az is kiderült, hogy a nagyapámé, és műszőr, szóval hiába főztem 20 percet, nem volt sikerélmény :)
Képzeld volt egy eső a héten, akkora, de akkora volt, mint egy kisebb locsolás, de a tuják alja száraz maradt, ahogy az erdei avar alja is. Ez volt az egyetlen eső 2012-ben itt. Ehhez szólj valamit!

süllőcske 2012.04.27. 20:52:15

@1kutya: Kettőt nem, de egy tepsirevalót érdemes megtöltögetni valami izgalmassal.

1kutya 2012.04.27. 20:52:36

bazmeg itt ülök a teraszon, és a kertszomszéd flexel! és ne basszak át egy kézigránátot...:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 20:53:03

@1kutya: nem vonom kétségbe egymás iránti érzéseiteket, de nekem más kritériumok szabják meg az általad említett kategóriát..:D

1kutya 2012.04.27. 20:53:50

@süllőcske: én is arra gondoltam, mikor megláttam őket, de felturtam az egész udvart és nem volt több.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 20:53:57

@Babette_: hogy bárkit megenne nyersen, sütve stb..:D

1kutya 2012.04.27. 20:54:59

@anica inkognitóban: ha mind egyformák lennénk, milyen unalmas lenne a világ...

süllőcske 2012.04.27. 20:58:00

@bélabácsi2: Ez hihetetlen. Inkább mi szoktunk így járni, itt, délkeleten, miközben Zalában folyton esik. Az orvos sógorom meg ajándékul kapott regiment vargányákról mesél.
Szép esőket kívánok!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 21:03:44

@1kutya: Szóltál volna, nekem kellett volna az a két kucsmagomba!

bélabácsi2 2012.04.27. 21:08:38

@PO: @Öreg Sam:

A Lapos. A Laposban, az Ibolya utca elején még a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején is ment este a maradékosztás az önkiszolgáló étterem részen, ami délelőtt napközis menza volt, és ami estére harmadosztályú csehóvá alakult!
Ma puccos hely, valami spanyol jellegű falatkákat adnak aranyárban a merdzsós meg béemvés közönségnek, meg játékterem. Fideszközeli haverom odajár, meg oda szervezte az osztálytalálkozónkat is, amire a túl sok fideszközeliség miatt el sem mentem.
A múltkori 600+ régi debreceni kép között, amit linkeltem, van egy kép a Lapos teraszán. :)

bélabácsi2 2012.04.27. 21:10:55

@süllőcske: ezt már én sem hiszem el, a hóolvadás óta az első eső esett ezen a településen és környékén, döbbenet. Pedig az avatorom innen nem messziről származik, hát az idén nem lesz már az tutti.

süllőcske 2012.04.27. 21:12:23

@anica inkognitóban: Sógorom nagyon jó háziorvos, jópár zalai falu egészségéért dolgozik, nem keveset.
Csongrádi sarj és nagyon tud halászlét főzni, a dunántúliak csak néznek.

süllőcske 2012.04.27. 21:13:57

Nejem megfordította a pontyot a tepsiben, jelentem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 21:14:50

@süllőcske: akkor nagy tisztelet jele lehet a dolog, aminek a hagyományai azért még oda nyúlnak vissza, amikor az értelmiség még igazán megbecsült volt. mára ez talán már csak a kis közösségekben maradt meg.

1kutya 2012.04.27. 21:21:30

@süllőcske: ha kész, küldhetnél egy szeletet fénypost!

bélabácsi2 2012.04.27. 21:33:58

@anica inkognitóban: ott sem, vagy főleg nem, de hagyjuk is...

süllőcske 2012.04.27. 21:35:10

@anica inkognitóban:Ahogy mondod.
@bélabácsi2: Egerszeg és Sümeg között.
@1kutya:Ha tudnám, hogy kell..Hú, jól kinéz!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 21:37:46

@1kutya: Ízemlékeimben él cári nagymamám darált hússal töltött kucsmagombája, finom, enyhe ízű tejszínes mártással. Azóta sem ettem hasonlót.

bélabácsi2 2012.04.27. 21:38:03

@1kutya: ahogy Mitzit ismerem, legalább valami díszítést csinált volna valami kurva kifinomult tengeri herkentyűs ételhez 2 db kucsmagombából, képes rá! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 21:38:46

@bélabácsi2: elég szomorú...jó, rendben, nem dolgozunk...

1kutya 2012.04.27. 21:39:13

@süllőcske: nebazz! Lüke Aladár tudta, te meg nem?:-DDD

1kutya 2012.04.27. 21:40:11

@anica inkognitóban: dolgozni csak pontosan és szépen...

...ahogy a csiga megy a réten:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 21:42:18

@1kutya: neked is mindenre van egy hülye válasz a zsebedben..:DDDD

Imre apó 2012.04.27. 21:46:27

@1kutya: Ez van tovább: de csak lassan és szépen.

Nálam a jövő héten lesz nagyfestésb@xsza+, de muszály:):)

1kutya 2012.04.27. 21:46:35

@anica inkognitóban: ilyen az agyam, nem tehetek róla! tessék szülőknél reklamálni, ha hülye a gyerek:-DDD

1kutya 2012.04.27. 21:48:50

@Imre apó: ne tudd meg! végül az egész gyerekszoba plafonját le kellett verni, olyan por van az egész házban, hogy szilózist lehet kapni. most a teraszon ülök, de itt meg annyi a csererovar, hogy percenként seprek le egyet a monitorról:(

1kutya 2012.04.27. 21:49:58

@Imre apó: egyébként ez inkább azt jelenti, hogy lassan és céltalanul (én maradéktalanul betartom:)

Imre apó 2012.04.27. 21:51:34

@1kutya: Ne is mond, Én hála az égnek végeztem az előmelóval, emelet, asófluor, konyha. A szépítés ezutt majd. Jóasszonyom szabin lesz, így segíteni fog, imádom:)(nem a festést)

1kutya 2012.04.27. 21:54:52

@Imre apó: én festetek, nem festek, de holnapután a takarítás az enyém, meg a zasszonyé. utálom:(

1kutya 2012.04.27. 21:57:49

@gyvy: köszi, applikálom.

1kutya 2012.04.27. 21:58:46

na, balfenéken el... reggel 7-kor kelés, jönnek a mester úúúrak:(

süllőcske 2012.04.27. 22:03:33

@1kutya: Gondolod, hogy jó lenne Nektek, ha tudnám?
De ha mégis kibírnátok valahogy a kajáimat, segíthetnétek szegény fejemnek, hogy kerül az asztalomról ide, a kocsmába a kép?
Anica, valami savanykásat kérek, menten szomjan hal a hal!
De tényleg, nevessetek ki, de segítsetek egy vázlattal!

bélabácsi2 2012.04.27. 22:07:52

@süllőcske: lemaradtam ma a kommentek olvasásával, egészen pontosan miben is segítsek? merthogy szívesen bármiben!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:09:30

@bélabácsi2: Netene! Nem eszek én minden nap tengeri herkentyűt (csak szeretnék). Megbecsülöm én bizony a jó gombát.

süllőcske 2012.04.27. 22:11:36

@bélabácsi2: Köszi. Szóval számítógépanalfabétizmusom következtében nem tudom teljesíteni 1Kutya ötletét, hogy a most kisült halamat megnézzétek a kocsmában.

bélabácsi2 2012.04.27. 22:12:23

@Mitzi von Küche: :) Te két apró kucsmagombával is tudsz mit kezdeni, nekem ne játszd meg itt magad :)) Mondom, ha más nem, akkor díszítesz vele, merthogy szép.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:12:38

@süllőcske: e-mailben próbáltam :) viszont lehet, hogy Bélabácsi verziója lesz a jó, mert én női gondolatmenettel dolgozom ( a különbségre ma már rájöttem vagy kétszer, hasonló témában)

bélabácsi2 2012.04.27. 22:16:40

@süllőcske: értem, az sajnos nem is fog menni, én is próbáltam már nyomára jutni, de a kommentek szövegébe nem lehet képet elhelyezni, ez csak úgy működne, ha elküldöd kutyának a képet pár sorral emailben és ő kirakja mint posztot. Ez nem a mi tudásunktól függ, a blog.hu programozói nem szeretnék, ha mi képeket kommentelnénk, ez van. Nem szeretjük.
Az index fórumain például lehet képet kommentbe szúrni, itt nem.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:19:02

@bélabácsi2: Az a kucsmagomba, amire gondolok, nem kicsi - ha egyszer töltve volt. Lehet, hogy van nagyméretű válfaja is?

süllőcske 2012.04.27. 22:20:20

@PO: Küldeném, ha jórészt meg nem ettük volna. De tényleg, ne legyek már Lüke Aladár, kell ezt nekem tudni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:24:07

@anica inkognitóban: Vagy nem a gomba volt nagy, hanem én voltam kicsi.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:24:46

@Mitzi von Küche: ez de aranyos mondat :))

na, jó éjszakát, további jó csevegést! :)

bélabácsi2 2012.04.27. 22:25:41

@Mitzi von Küche: sokféle kucsmagomba van, ezek közül a legértékesebb úgynevezett ízletes kucsmagomba a többihez képest nagyobb, jól tölthető kalappal rendelkezik, viszont nem tudjuk, hogy 1kutya mit is talált, mert ha az esetleg a jóval gyakoribb cseh vagy hegyes kucsmagombát, akkor az nem igazán tölthető a mérete miatt, legalábbis nem érdemes, de süllőcske majd megmondja a tutit, mert ő több kucsmagombát látott, mint én, szerintem.
Reméljük, nem papsapka gombát nézett kucsmának ugye. ;)

süllőcske 2012.04.27. 22:26:21

@bélabácsi2: Aha, mondom, hogy lüke vagyok. A Karajon tehát Tivadar megoldhatta, Madár küldhetett tortát stb, itt nem lehet. Akkor mélben valamely alkalmazottnak?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:27:46

@süllőcske: jaj, ha nem annyira akadtál el, mint gondoltam, elnézést.. csak magamból indultam ki, nekem 4 hónap kellett, míg rájöttem, hogy a laptopon van egy "lyuk" a memóriakártyának.. addig veszett módon kerestem, hová pakoltam el a fényképezőgép átjátszókábelét..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:28:42

@süllőcske: a két fiú jöhet szóba, én nem vagyok admin (hímsoviniszta világ..:D)

süllőcske 2012.04.27. 22:31:09

@bélabácsi2: @Mitzi von Küche: Igen, most a cseh jön inkább, az nem olyan nagy, de azért megteszi, ha nem is annyira érdemes tölteni.Finomak ezek.

bélabácsi2 2012.04.27. 22:33:42

@süllőcske: ja, admin jogokkal megtehetnek olyat, amit mi nem

bélabácsi2 2012.04.27. 22:35:07

@süllőcske: pedig naptár szerint is az ízletesnek lenne ideje, nem?

süllőcske 2012.04.27. 22:37:33

@anica inkognitóban: A kártyadolog rendben van, igyunk egy uccsót, gyere! 1kutya hazavisz bennünket, az egy darab savanyúvíz nem hatott rá.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 22:41:40

@süllőcske: engem nem vihet haza, mert akkor neki nem lenne még kutyaháza sem..:D
de nekem jó a taxi is..:))

én már rég elindultam aludni..:))

süllőcske 2012.04.27. 22:41:51

@bélabácsi2: Úgy ám! És tök új helyeken van, ami van.
A gombatrükkök mindig újulnak.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.27. 22:43:14

@süllőcske: ezért mondtam, h küldd el, ki tudom tenni. Persze csak az én régebbi posztom végére, más írományába nem akarok belekavarni.

bélabácsi2 2012.04.27. 22:43:32

@süllőcske: kiszámíthatatlanságukkal nyűgöznek le sokszor

bélabácsi2 2012.04.27. 22:45:59

@PO: kommentbe tényleg nem tudtok beleszúrni képet adminként sem? én nem ismerem a felületet, amit ti láttok, de html és egyéb kódokat fejből, amit ezek a böngészők végrehajtanak, szóval admin joggal se menne szerinted?

süllőcske 2012.04.27. 22:52:05

@bélabácsi2: Mostanában egy szegfűgomba hasonmás adja fel a leckét. És közékeveredik a folyásnak, mintha tudná, hogy mit csinál.

bélabácsi2 2012.04.27. 22:59:28

@süllőcske: pedig a szegfűgomba annyira jellegzetes, hogy hihetetlen, hogy bármi hasonlítson rá. ilyenekről érdemes képet készíteni, és bedobni a közösbe, lássuk mi is az! esetleg valami fülőke faj? (nem a téli)

bélabácsi2 2012.04.27. 23:04:26

na eldőltem én is, elég volt ebből a hétből, jó kocsmázást tovább, aki még bírja támasztani a fejét az asztaloknál...

süllőcske 2012.04.27. 23:10:29

@bélabácsi2: Tavaly láttam először, anyám hívott, vigyázat, ne szedjük, mondták neki a szakik, dolgoznak rajta, mi a fene ez?
És tényleg, totál ugyanaz a kalap, a lemezek totál, csak a tönk lágyabb egy kicsit, és egyértelműen csöves. De a különbséget csak akkor látod, ha alaposan megnézed, elsőre szegfűt látsz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:11:55

@bélabácsi2: Kommentből semmilyen html kódot sem hajt végre a blog motorja. Ez egy teljesen jogos védekezés, és te lennél a legidegesebb, ha mindenki képekkel és videókkal töltené meg a gépedet.
A forumokon ez sokkal megengedettebb, de pl ezért nem olvasok fórumot :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:13:46

@bélabácsi2: Nekem a kertben van két spot, ahol valami szekfűgombaszerűség nő. Ha legközelebb is kikel, teszek fel képeket róla, hogy kidobjam-e vagy ehető ... Sajnos a hiányos színlátásom miatt soha nem tanultam meg a gombákat (se).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:15:26

@PO: Csináljunk esetleg egy általános posztot, ahova ugyan nem lehet kommentelni, de oda felrakhatnánk a kapott képeket valami azonosítóval, hogy tudjunk rá hivatkozni?

süllőcske 2012.04.27. 23:21:36

@Andrass9: Lehet, hogy beválna, egyéni posztokat zavarhat, ha oda van tuszkolva valami más.
A témától kissé eltérő, de aktuális felvétel kommenttel párhuzamosan gazdagíthatja a kocsma népének vízióit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:24:57

PJ time. Aludjatok ahogy tudtok, de jók ne legyetek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:27:09

@Imre apó: Ez olyan sikeres volt, hogy szegény azóta egyáltalán nem tud kommentelni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:35:40

@medvedr: A spatulával való fordítás teljesen a helyén van. A leragadás max az első palacsintával fordulhat elő, amit a dolgozó villámgyorsan eltüntet a szájában! Amúgy a megfelelően preparált palacsintasütőbe soha nem ég le a palacsinta.
Ökölszabály:
Soha víz nem érheti, legfeljebb papírszalvétával törlöd ki.
Soha ne használd zsiradék nélkül - ami olaj is lehet, de zsírral finomabb. 45 palacsintához nekem elég egy bő evőkanál zsír (ha magamnak sütöm - a lányok elméletileg olajat követelnek. Sajnos elvi ketyerével nem lehet ...)
A munka végeztével kicsiny zsiradékkal/olajjal kenjed meg mindenütt pl egy papírtörölköző darabbal.
Mindig legyen forró, de soha ne füstöljön benne a zsír. Talán ez a legnehezebben betartható szabály - jól bejáratott gáztűzhely kell hozzá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 23:44:01

@Andrass9: Ez olyan jól sikerült, hogy belefűzöm a posztba :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.28. 04:02:06

@Andrass9: fiatalkoromban napi vendeg voltam a tejivoban
azota megszuntek a tejivok en meg most mar tobb sort iszom, mint tejet
neha a zert megkivanom reggelire

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.28. 04:13:07

@smithgerda: na latod meg talan azt az almas variaciot kedvelem a legjobban ha mar feltetlen kell ennem edesseget
ecsanyam pongyolanak hivta@Benikuty: fujt, mint a grizeteszta is@hajdul: szalonnas tejfolos sos csusza a kazamataban egerben, ahogy letette a pincer szolt, hogy forro a tanyer, de ez mindig egyidoben volt azzal hogy igazitottam a tanyer helyzeten, ujjeges nelkul sosem ettem csuszat

Öreg Sam 2012.04.28. 06:18:44

@Imre apó:
Vettem köszönettel.
A hosszu hétvégén(vagy mi ez) ha beledöglök is...
@Mitzi von Küche:
Egy pszichiáter soha nem látott mélységeit tárná fel a személyiségednek!Szeretni a csukamájolajat???Ez valamiféle perverzió is lehet ám :DD
@bélabácsi2:
A Lapos is megvan,bár az egy későbbi történet.
Nekünk kissé kiesett a mindennapi strand-Pálma cukrászda-Simonyi uti hársfasor-Vig mozi rutinból :))

BariKarika 2012.04.28. 09:25:18

@Mitzi von Küche: megoldom, baratokkal talalkozom, vasarlas, etterem, ez-az. Valoban esik, de nincs hideg, mondjuk irlandahoz kepest kanikula van :) Tegnap este meg gyorsan felfedeztem a spanyol disznosajtot, uh!!! nagggyon joooo!!! Nem olyan fuszeres mint a magyar de tele van nyelvvel,ezzel azzal :)Cabeza de jabali iberico con pistachos, igy hivjak, igen, lelsz benne egy-ket szem pisztaciat is :) nem hoztam a kiskonyvem jegyzetelni :(

BariKarika 2012.04.28. 09:29:59

@BariKarika: es a legfontosabb, a baratnom csak disznochips-nek hivja :) Torreznillos, szarazra sutott teperto mas neven, neha enyhen fuszerezik:

www.fritossevilla.com/productos_ampliados/snack/Torreznillos_de_Jamon_Iberico_1kgrs.jpg

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.28. 12:24:38

@hagyma: Az ilyen túrós csusza fém tálcára tett ovális jénai tálfedélen jött mindig. Szövegértés: látszik, hogy vidéki csávó vagy, mert sokáig nem értettem mit fújt meg a túrós palacsinta. Most már értem , hogy fojt. :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.28. 17:31:34

@hajdul: igy van, azon jott es a jenai tyzforro volt, na azt igazgattam en abban a pillanatban amikor a pincer szolt
nagymamam maklari szarmazasu /egerbe ment ferjhez, tole tanultam, hogy Ot fujtja a grizesteszta es nagyon tetszett es tetszik ma is , igy megtartottam, mert tenyleg fujt
a konyakot gonyagnak hivta, felevente egyszer megivott kb 2 centet, mosolygott es mondta, hogy jo gonyag:)