Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Törökméz és pacalpöri

2012.04.26. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - anica inkognitóban

Elbaltázott napként indult: reggel nem bírtam időben felkelni, aztán rájöttem, hogy még főzni kéne valamit. Fél egykor a gyerek barátjának anyukája közölte, még most készülődik. Az idő borús volt, csepergett az eső.
A fejemet a falba tudtam volna verni, amiért bevállaltam ezt a posztot, de már annyi esélyem volt a kiugrásra, mint az országnak ’44-ben a világháborúból, úgyhogy miután jóllakattam a család férfitagjait, nagy nehezen elindultunk.

Pár évig zenéltem néptáncosoknak, szeretem ezt a kultúrát, de ez a város mindent a hagyományőrzésre szervez rá, ahogy egy ismerősöm megfogalmazta, itt más sincs, csak ez a „népi baszás”.  Szó ami szó, elég nagy dózisban kapjuk a pásztorokat, fazekakat, mézeskalácsot, ami ostorpattogtatással körítve nálam egy idő után kiveri a biztosítékot. Hogy konkrét legyek: utálni szoktam ezeket a búcsúba oltott falunap-jellegű, sportpályán zajló népi és össznépi rendezvényeket.

Ma eldöntöttem, megpróbálom kívülálló-szemmel nézni. Persze, nem ment.

Leraktuk a kocsit és elindultunk a pálya irányába, a permanens bográcsozás-illat irányába, miközben arra a kivire és banánra gondoltam, összeszorított fogakkal, amit ma ettem.
Na, ennyit az előzményekről, elvégre az én nyűgöm egyéni szocprobléma, lássuk azt a pásztornapot!

1 óra után értünk ki, lekéstük a főnök ünnepi nyitóbeszédét, amit valahogy túlélek, főleg mivel kb. 90%-os biztonsággal enélkül is el tudnám mondani, miről szólt.

A pályán az előző napokban már felépítették a sátrakat, ezekben kézművesek kínálják szebbnél szebb portékáikat, illetve cégek, civil szervezetek rendezik be főhadiszállásukat, bográccsal, üsttel, kondérral mint alapvető eszközökkel.

A1.jpg

Az egyik sátornál egy nagy cég második embere kötényben, játszósruhában, éppen népviseletbe öltözött asszonyán reklamálja , hogy fúj a szél. Természetesen az asszony a hibás, ki lenne más. Viszont a pacalpörköltjük illata olyan mint a Nokia: összeköt. Némi pálinkaaroma keveredik hozzá, az összhatás tökéletes.

A4.jpg

Arrébb Józsi bácsi Hortobágy-szerte híres slambucát rázogatja, ahogy kell, hogy 32-szer-e, azt nem tudja, nem is érdekli, forgatja, majd nekiül és belemeríti a nagy merőkanalat, azzal turkálja-kevergeti. Közben int a fejével két fiatalabb felé: én dolgozok itt helyettük.. neki most született gyereke, azt is rámfogja, hogy én csináltam helyette...

A7.jpg

A nyugdíjasklub bográcsának alján kevés maradék lé lötyög, elfogyott a gulyásleves csipetkével, úgyhogy itt már Karcsi bácsi chippendale-show-ja dobja fel a kedélyeket. Ez utóbbi magánszámot lefotóztam, de nem tehetem közzé, sajnálom, lányok.

A5.jpg

Cigányzenekar húzza az egyik büfésátorban, egyszer csettintgetni támad kedvem, két perc múlva úgy érzem, kiugrik az agyam tőle, majd megmozdul a lábam. Visszafogom magam, nem úgy mint az a középkorú asszony, aki egyedül nyomja a sátor közepén, kevés vérrel az alkoholjában.

A gyerekeink szekerezni mennek, 40 perc nyugalom, hamar megszavazzuk, hogy elengedjük őket. / A kocsis amúgy öregebb mint az országút, alig bír felmászni a bakra, de a férjem megnyugtat, az alapvető érzékszervei még működnek az öregnek.

A9.jpg

Valamit hall és kicsit lát is./ Persze, ilyenkor rohan az idő, kávéivás, cigi, két kör séta és már itt is vannak, kipirulva, feldobódva. Ilyenkor már túlpörögnek, de itt nyugodtan rohangálhatnak körbe-körbe. Kicsi a város, szinte mindenki ismer mindenkit, legalább látásból. Nem kell féltenünk a kölykőcéket, amíg kerítésen belül vannak.

Kiss csillapodás után az állatsimogató felé veszik az irányt. Ha magam maradok, sem fogom megérteni, milyen logika alapján gondolják úgy a szervezők, hogy erre itt vidéken, egy alapvetően mezőgazdasági jellegű kisvárosban szükség van. De bejön, pedig az a 3 mangalica, néhány kiskecske és bárány itt a normális ügymenet része. Mondjuk, nem nálunk, de amúgy igen.

A10.jpg

/Amikor néhány éve az állatkertben próbáltuk a gyerek és az unokatesók figyelmét a zsiráfra irányítani, akkor is a malacnak, birkának örültek, mintha nem látnának a nagyapjuk udvarán belőle. /

Eszünk egy fagyit, a fagylaltos elárulja, ő a maga részéről a Borsodi-ízesítésűre szavazna, de a gyerekek nem lennének odáig érte.
Megyünk 66 kört a pályán, ilyenkor mindenki folyamatos mozgásban van, néha megáll, beszélget pár mondatot azokkal, akikkel amúgy a hétköznapokon is ( a férjem például az anyjával, mert pár óra múlva majd otthon, az nem ugyanaz), bámészkodik, élvezi a friss levegőt, napsütést és slambucillatot.

Apropó: kaja. Az itt úgy van, hogy egy-egy társaság összeáll és főz valamit, amit ők maguk aztán közösen elfogyasztanak. Ezek az ételek versenyeznek, úgyhogy a zsűri is jóllakik, mire végigkóstolja az összeset.  Aztán van, ami megvásárolható, ez szintén házi jellegű, de azt profik főzik, az idén mintha csak a Vadászházat láttam volna kitelepülni.
És persze, minden sátornál vannak, akiket csak úgy etetni akarnak, mert kedves ismerős. Na, ilyen meghívásból ötre mondtuk azt, hogy köszönjük, de elég lesz, ha beleszimatolunk, lefényképezhetem. Tanulság: ne menj ebéd után és/vagy diéta közben főzősbuliba!

Egymással szemben lovagol egy csikósruhába öltözött csapat és egy lovasiskola elitalakulata, érdekes kontrasztot alkotnak, de nincs idő alaposan megnézni őket, mert a gyerekek kanyarodnak az íjászok felé. Míg ők bámészkodnak, megyek, meghallgatom a népi együttest, majd visszanézve még látom, ahogy egy mezítlábas cigánylány és két páros autentikus cigánymuzsikára táncol a színpadon.

A roma önkormányzat sátrával szemben egyébként a helyi Jobbik sátra van, egy focipálya elválasztja őket, de úgy egyébként még abban sem vagyok biztos, nem vittek-e egymásnak kóstolót.

Bő három és fél óra után elindulunk haza, csak előbb nyafogok a férjemnek, vegyen nekem törökmézet. A származás kötelez.

Elégedett képpel, egy tömb törökmézet szopogatva, kipirulva elindulunk haza.

Otthon még csináltam egy kis laskagombás, medvehagymás, füstöltsajtos, besamel-alapú mártást a csirkéhez.

Slambucot meg majd eszek Debrecenben.:)

349 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr44467149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.04.26. 20:44:13

@bélabácsi2: asszem tartanunk kéne ropit, akkor jönne:)

Benikuty 2012.04.26. 20:44:29

@1kutya: borsot a gyulaiba tesznek. Ami soká tart, az a paprika átrostálása, plusz a csípősé. Egy fej fokhagyma az töredéke annak, ami kell, a köménymag mozsárban törése, hidd el, maga a pokol. Mennyiségeket nem írnék, kísérletezzen más is közel harminc évig.

Hurri Kán 2012.04.26. 20:45:03

@Benikuty:
Piszkosul megérdemled. :)

Tanácstalan vagyok, segítsetek: becherovka ivás közben szabad é Jókai-bablevest főzni? :)

Öreg Sam 2012.04.26. 20:45:29

@1kutya:
Csipet kömény,csipet cukor nem megy bele?

Benikuty 2012.04.26. 20:45:38

@anica inkognitóban: múlt héten 176 kiló pukkant.

Benikuty 2012.04.26. 20:46:59

@bélabácsi2: igen, itt mindenki türelmesebb. Még én is:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 20:48:52

@anica inkognitóban: Szidtalak én valaha????
A legjobb pultos csajt?

Benikuty 2012.04.26. 20:52:03

@gyvy: kifejezetten ajánlott:)

1kutya 2012.04.26. 20:52:30

@Benikuty: ja tényleg a 10 kilónkénti 2 púpos evőkanál csípőspaprika kimaradt.

ezek szerint mi gyulait csinálunk:-DDD

fokhagymát áttörjük, majd ugyanannyi sóval vágódeszkán késsel homogenizáljuk. hidd el nagyobb meló, mint paprikát rostálni (minek is azt rostálni???)

@Öreg Sam: kömény + cukor a szalámiba...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 20:52:45

@PO: Te most szarkához hasonlítasz engem? Ne tedd, mert tényleg bezárom a párbeszédet...

Hurri Kán 2012.04.26. 20:55:34

@Benikuty:
Akkor megvan a holnap délelőtti italom. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 20:56:37

@gyvy: Azt soha! A Becherovka ivás az szent dolog!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 20:58:37

@anica inkognitóban: Tudom én, hogy hol a helyem :) - vagy, hogy mit kell mondani?

Öreg Sam 2012.04.26. 20:59:15

@Andrass9:
Ez örök paradoxon,mint a Talmud olvasása közben enni,vagy evés közben Talmudot olvasni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 20:59:20

Ropi meg van a polcon. Egy ilyen jó pultos mindenre gondol ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:00:07

@Öreg Sam: Talmudot olvasni és Becherovkát inni minden körülmények között szabad :)

Hurri Kán 2012.04.26. 21:00:12

@Andrass9:
Főzni csak szabad közben. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:01:04

@Öreg Sam: Talmudot olvasni és Becherovkát inni minden körülmények között szabad :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 21:02:08

@Andrass9: jól van na, az ujjammal nem fenyegettelek közben :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:02:18

@gyvy: Azt nem, de főzés közben iszogatni igencsak kedves a Becherovka szívének!

1kutya 2012.04.26. 21:03:37

@Andrass9: Talmud olvasás közben nem lehet Becherovkát inni!

viszont Becherovka ivás közben lehet Talmudot olvasni.:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:03:57

Ma elülettem egy meggyfát és 8 uborka palántát.
Ki az az okos, aki március végén rendel meggyfát házhozszállítással :(

Öreg Sam 2012.04.26. 21:07:03

@Andrass9:
Ölég elbaszott időpont a meggyfához... :)

1kutya 2012.04.26. 21:07:07

@Andrass9: Talmud olvasás közben nem lehet Becherovkát inni!

viszont Becherovka ivás közben lehet Talmudot olvasni.:-DDD

smithgerda 2012.04.26. 21:09:33

Ilyesmi rendezvény vajon Budapest környékén is van???
Amúgy aranyos kis írás, úgy értem, van hangulata, tetszik.
Becherovkát meg ne is említsétek ....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.26. 21:09:47

@váj mí: hat az nem baj, hogy nem birtadf a piramist , de a p.box az sulyos felreertes , meg P-t is Mobiltol loptak

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:12:38

@Öreg Sam: Volt rajta vagy 8 rügy - majd meglátjuk. Legfeljebb jövőre küldenek másikat hamarább, garanciában ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:13:24

@1kutya: Szóval akkor végül a Talmud űberelt mindent!!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.26. 21:15:43

@anica inkognitóban: 1elek meg, pedig annak szántam. :-{)
A karaj Bközépben ő adta a savát-borsát, mégha néha fizetett provokátornak neveztem is.
Te pedig itt vagy egy olyan (neeeeem provokátor! ez nem nyereségérdekelt blog) tyúkanyó-szerű tünemény, aki kell ide. KELL ide. :-*

@1kutya: vészhelyzetben olyan is szóba jöhet, akinek nincs két saját melle... ;-)

@váj mí: térdemre!!! :D Remekül megfogalmaztad, amit én csak kapisgáltam - nade én nem vagyok pszichológus, csak a húgom.
Ahogy Svejk mondta: "...szeretek művelt emberekkel társalogni..."
Én éreztem néhány megnyilvánulásában azt, h ő egy kicsit lenézi ezeket a vén szarokat, akik itt a többséget alkotjuk. Mi nekik egy kissé modorosak, régimódik voltunk - de ez már generációs különbségünkből fakad.

@Babette_: nagykalappal!!!!

smithgerda 2012.04.26. 21:16:09

@Andrass9: Na majd alert leszek az idén :)

Hurri Kán 2012.04.26. 21:16:10

@smithgerda:
Mi bajod a Becherovkával? Nekem abból egyedül a citromossal van bajom.

Öreg Sam 2012.04.26. 21:16:32

@Andrass9:
Háááát,én a küldőktől eleve lárázást kapok.
Annyi faiskolai lerakat van,hogy egymásba érnek,szeretem én kiválasztani,akkor biztosan időben is vagyok,meg olyan,amilyet szeretnék.

smithgerda 2012.04.26. 21:16:59

@gyvy: Semmi bajom nem volt, amígy egyszer ... a többit ki lehet találni :)

váj mí 2012.04.26. 21:20:35

@Babette_: Hm, máshol aktív. (Nem, nem követem direkt, de olyan blogokban szól hozzá, amelyeket én is olvasok)

@hagyma: A Vikidál hangjába akkor is szerelmes vagyok.

Hurri Kán 2012.04.26. 21:20:49

@smithgerda:
Naja... Tanulópénzt meg kell fizetni. :)

1kutya 2012.04.26. 21:21:07

@Andrass9: hát András (egyébként április még bőven a facsemete ültetés időszaka).

@PO: a rendes kocsmáros fő ismérve, hogy el lehet vele beszélgetni autóról, horgászatról, fociról, nőkről... a kécscss-ekről ez nem mondható el:)

váj mí 2012.04.26. 21:22:33

@PO: Ok, de miért pont a térdedre, hm? ;)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.26. 21:34:34

@váj mí: részemről ez egy olyan kedves, barátkozós gesztus volt :))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 21:39:46

@PO: Még egyszer elolvastam, én értettem félre, bocs.

váj mí 2012.04.26. 21:41:25

@PO: Ok, akkor csak nekem mocskos a fantáziám ;)

1kutya 2012.04.26. 21:49:15

@anica inkognitóban: én meg medwe üzemmód. holnap zűrös lesz...

smithgerda 2012.04.26. 21:49:43

@gyvy: az már rég a tanulópénz után volt, hihi :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 21:53:52

@Öreg Sam: Sajnos ezt nem én intéztem, és nekem feleségből már nem kell több - ezért nem fogom lecserélni :)
Amugy a szállítás/csomagolás tényleg profi volt, az árak sem rosszak.

Vándorpatkány 2012.04.26. 22:03:00

@Andrass9: tényleg, tapasztaltabb kertgazdák, segítsetek, van egy hely a kertben, ahonnan már a harmadik fa pusztult ki, mind más volt - júdásfa, nyárfa, vérszilva. Érdemes még valamivel próbálkozni, vagy törődjek bele, hogy ott egy lukban rálátni a lábszomszéd nem nagyon dekoratív disznóól-tetejére? (Abszolút nem a disznóól zavar, hanem hogy kb. 8 féle ipari hulladékból van összeberhelve, ha a mi udvarunkon lenne, engem sem zavarna.

1kutya 2012.04.26. 22:05:47

@Vándorpatkány: t a l a j f e r t ő t l e n í t é s ! ! !

Benikuty 2012.04.26. 22:07:34

@1kutya: mert ha 25 kilós kiszerelésben veszed, tuti, hogy helyenként összeáll, rostálni kell, mese nincs:)

bélabácsi2 2012.04.26. 22:09:44

@1kutya: számból vetted ki a betűket, de azért megkérdezném, milyen talaj? Mi élhet benne? Másik, hogy ugye disznó hígtrágya soha nem folyhatott oda nagyobb mennyiségben?

Benikuty 2012.04.26. 22:12:53

@Babette_: gondoltam, beásod a kertbe:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.26. 22:14:36

Andrass bátyámtól kaptam egy marék bélást, hogy etessem már a zenegépet, olyan punnyadt a hangulat!
Etetem, feltekerem hangosra.
A hangosan beszélő, ordibáló emberek megszomjaznak hamar --> többet isznak. :DD

DJ PO műsorát halljátok:

www.youtube.com/watch?v=lzZWXUfIyIs

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 22:17:53

@váj mí: milyen világ az, ahol pár éve fekete volt a legjobb teniszező, fehér a legjobb rapper, a németek nem akartak Irakban háborúzni és mi sokkal gyorsabban kapcsolunk, mint a pasik??:O:DDDD
@1kutya: holnap atomvillanás lesz Debrecenben, húzd be a nyakad (meg a többiek is)..:D de megígérem, gyorsan elhagyom a várost (mint Pataki Attila..:D)

Vándorpatkány 2012.04.26. 22:19:28

@1kutya: @bélabácsi2: lassan mondod, hogy megértsem? :)
Akár folyhatott is, mert már pár éve itt laktunk, mikor lebetonozták az alját, addig rettentő szag is volt meg pingponglabdányi legyek, azóta teljesen kulturált. Kölyökpatkányt mondjuk tavaly is fogott a macska hátul... az a helyzet, hogy ettől a bizonyos ponttól két méterre egyik oldalon bazi nagy hamisciprusok, másik oldalon burjánzó bodzabokor meg bangita (ó, egy Babits Bihály veszett el bennem) nő, és azoknak semmi baja. Halálsugár?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 22:20:14

@PO: jó üzletpolitika..:))
és szeretjük a kis cigót, jó zenéket csinál két cigi közt..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 22:39:22

@Vándorpatkány: Azt hiszem, pont meghatároztad a kihalás okát:
A hamisciprus 2 méterre nagyon letámadja a szomszédait. A bodza sem szeret osztozkodni. Ezek gyökérrel és árnyékkal támadnak. (A ciprus ezen kívül még atkával is tud). A bangita az hálás és szelíd mint Bihály volt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 22:40:33

@anica inkognitóban: Van annak valami előnye, ha az ember Pesten él .....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 22:41:14

@Andrass9: :DDDD óóóóóóó...brühühüüüüü...most rívok:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 22:41:44

@Andrass9: amúgy ott is szokott lenni, csak triplán...:) van két húgom :)

süllőcske 2012.04.26. 22:53:27

@PO: Sziasztok. Jó itt a zene, jól lemaradtam. De hát harcsát is kell fognia valakinek. És ha a harcsa sötétszürkületben jön a víztetőre, akkor 8 után kell wobblerezni, különben másnap sok krumplit kell pucolni a harcsátlansághoz. Így viszont lehet tippelni, mi legyen a hariból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 22:58:02

@süllőcske: Én paprikást ennék túrós csuszával, ha nem illetlenség.
Eddig harcsából a legjobbat Dunaföldváron ettem a resztelt harcsamájat. Az valami zseniális eledel!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 22:59:50

@süllőcske: arcátlanság lenne a harcsátlanság..:D
@Andrass9: anyósom úgy csinál isteni harcsapaprikást túróscsuszával, hogy ő maga utálja a halat..

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.26. 23:00:50

@süllőcske: harcsa káposzta ágyon.

pasztortuz.blogspot.com/2011/01/szekely-kinai-hatarfolyonal.html

Na, ez olyan Tomás volt, de sztem jó lesz egynek. Biztos nem kilósat fogtál, marad más étekhez is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 23:00:51

@süllőcske: Megkérhetlek, hogy tartsd a frontot, míg valami alkalmazott előkerül? Nekem el kell mennem pihenőbe - holnap virágvásár van a Kertészeti Egyetemen és korán indulunk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 23:02:00

@anica inkognitóban: A feleségem meg a világ legjobb tökfőzelékét fözi és ő is útálja.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.26. 23:02:56

@anica inkognitóban: akkor annak az ételnek nincs lelke :-/
Volt apósom egyszer így fakadt ki a tányér felett: "én még az életben ilyen finomat nem ettem!"
Az én hp-om volt, túróscsuszával. ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 23:03:15

@Andrass9: ezt sosem értettem.. hogy lehet így??:) de tiszteletreméltó :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.26. 23:04:10

@PO: de van, mert a halat nem szereti, de minket igen és mindig nagy szeretettel főz nekünk :)

süllőcske 2012.04.26. 23:04:42

@Andrass9: Végre valaki ismeri a harcsamáj az olymposzi menüből való származását.

süllőcske 2012.04.26. 23:11:38

@PO: Még füstölve is jó ám! Meg harikoczkák nyárson tandoorigyűrűben! A káposztás nagy klasszikus cigányétel, majd megmutatom az írásos forrását!

váj mí 2012.04.26. 23:13:51

@PO: Jóvanna, akkor kűgyé' pervoltot. :P

@anica inkognitóban: Azt nemtom, de én azon csodákszom, hogy a déliek oldalán elhunytak nem hozták előre a feltámadást Obama beiktatásakor.
A csillagköd meg röhög rajtunk, ha éppen erre néz :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.27. 04:50:04

@váj mí: a Mobilba jo is volt, a dinamit, meg a Box az felreertes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.27. 04:55:57

@anica inkognitóban: ez nem egeszen pontos es tulajdonkeppen ma is igaz majdnem
fekete a legjobb GOLFOZO
feher a legjobb rapper
es a nemetek nem akarnak haboruzni
fekete teniszezo mar volt a csucson reges reg, de a golf az tipikus feher sport
csak a rend kedveert
/ amugy amerikai standup-os mondta es valoban az iraki haboru idejen, a nevere mar nem emlekszem/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.27. 06:37:56

ja amugy latom, hianyzik a madaratok,n ekem ugy tunik annanal korrektorkodik es nem fer bele az ertekitletebe, hogy itt is jelen legyen
es most akkor sirjunk egyutt

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.27. 08:11:07

@hagyma: Hát ha ott korrektorkodik, akkor igencsak pocsékul végzi a munkáját. A cikkek nagy része olyan mennyiségű és súlyú helyesírási hibákkal van ellátva, hogy arra 1-est kapna az iskolában.
A malac tartalmat nem korrigál, igy azokat a hibákat nem kenem rá :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.27. 09:45:28

@Andrass9: hat en nem tudhatom, de a kovetok kozott mint korrektormlac szerepel, igy gondolhatom..
a helyesirast sosem csekkolom, mostanaban nem is irok oda mert mindig be kene lepni es mar a jelszavamat is elfelejtetettem, mert kicsit modositoottam a szokasoson/
erre mondta volna regen hajni vagy anna, hogy "anyatok",
en meg azt, hogy a tokom fog allandoan bejelentkezni

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.27. 13:21:55

@hagyma: igazad van, tényleg így szól és így is akartam írni, csak kicsit dekoncentrált voltam. köszi :)