Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

A majdnem tökéletes steak avagy siker a hiperben

2012.04.25. 07:00 Andrass9

Történt, hogy a lányok elcsábítottak a madaras tecsóba, ahol kerti cuccokat akartam venni. (Ők mindenféle női cuccot vettek).

Soha nem tudom megállni, hogy a hentespultnál ne nézzek körül. Ott lőttem a multkoriban a tokaszalonnát is.

Most viszont belefutottam valamibe, amitől még a lélegzetem is elállt. Három szelet rostélyos csonttal - ahogy a cimke fogalmazott 1699Ft/kg áron:

DSC05539.jpg

Figyeljétek meg ezt a fantasztikus zsírral erezett húst. A steaknek pont ilyen húsból kell készülnie. (A képre klikkelve nagy felbontásban is megtekintheted.)

DSC05543.jpgNagy bánatomra a fenti marhábol csak 3 szelet volt, és nyomokban sem láttam további részeit.

A húsokat még délelőtt kivettem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre álljanak be. Megraktam a tüzet a grillen, és amig a faszén begyulladt,  lányom megsikált 9 közepes krumplit és becsomagolta alufóliába. A parázsló szenet beborítottam a grillbe és rátettem a rácsra a krumplikat, majd lefedtem a sütőt.

Ekkor gyorsan elmentünk szavazni, mert az állampolgári kötelesség (meg legalább nem látom, hogy ég el a krumpli a parázson).

Ráreszeltem egy kis szerecsendiót és feketeborsot a hús mindkét oldalára, majd a tűzre rakás előtt megszórtam kicsinyke sóval. A húst a parázs fölé tettem, mig a krumplik a másik szegletében melegedtek a kerek grillnek. Lefedtem és 4 percig hozzá sem nyúltam. Ezután megfordítottam a húsokat, és a megsült krumplikat egy zsomporba tettem. (két darabnak még sülnie kellett)

DSC05544.jpgÚjabb 4 perc, és a húsokat késznek nyilvánítottam. Kiraktam egy tányérra, amit lefedtem alufóliával és 10 (na jó, csak 4) percig pihentettem.

DSC05546.jpg

Kimartam magamnak a legvastagabbat, ami szép rózsaszínű volt a vágási felületen, de sajnos a lányok az övéket visszaparancsolták a parázsra további 5 percre.

Az enyém ilyen lett (a másik kettőt nem merem megmutatni):

DSC05547.jpg

A hajában sült krumplit kis vajjal, több tejföllel és snidlingel tettük ízesebbé, mellé pedig friss salátát feta sajttal ettünk. Ne feldkezzünk meg a Szekszárdi Bikavérről sem, ami nagyon harmonikus társasága volt a steaknek.

Kívánom, hogy nektek is legyen ilyen szerencsétek egy hiperben!

284 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr324466876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.04.25. 20:54:06

@gyvy: no ez már nekem magas, mint tehénnek a zongora:)

Hurri Kán 2012.04.25. 20:55:25

@1kutya:
Miért? Pedig eccerű, mint a fakocka :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 20:59:29

Két napja írom az új kommentet, végre blogképes.

1kutya 2012.04.25. 20:59:31

@anica inkognitóban: hát ennél a tekilaivásos módszerű pálinkaivásnál (én eddig még csak hörrnyóval ittam tekilát, de tudtommal az a só/citrom kombó a prosztós megoldás).

@gyvy: az nekem bonyolult! én ha kapok 2 vasgolyót, akkor az egyiket elhagyom, a másikat meg elrontom:-DDD

OFF: kérek linket a B-R meccshez! jó lesz azonnal is... ON

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:01:55

@anica inkognitóban: Nem tudja megkülönböztetni a két vasgolyót ...

Hurri Kán 2012.04.25. 21:02:07

@1kutya:
www.firstrowsports.eu/
Itten válogass.
És mit csinálsz a harmadikkal? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 21:03:07

@1kutya: jó, hát nem először jövök rá, hogy én sokszor inkább gondolkodom férfiaggyal (mivel?????na, mindegy), mint ti...:))))

@Andrass9: ahogy a kapcsolási sebességét és képességeit elnézem, lassan a sajátjait se...:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 21:03:10

@Andrass9: Bloody Mary with bacon in fruits of sea style.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 21:03:50

@Andrass9: Azt még nem látod, a pendrájvon van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:04:38

@Waka: Ezt szerintem anica szabadalmaztathatja a kocsmánkban - plusz bevétel!

1kutya 2012.04.25. 21:05:29

@Andrass9: én is, de azt kérdeztem megnézted e, nem azt, hogy köhög e a gyerek:)

@gyvy: az már sok.

1kutya 2012.04.25. 21:06:40

@Andrass9: ősz! basszameg:(

@anica inkognitóban: osztottam lapot?:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 21:08:47

@1kutya: Megbeszéltük.

Csipetke projekt megoldva, küldtem mélt a barátnőmnek, ha svájcban csipetkét akarnak enni hozzon magával, elfér a röpüllllőn.

Most szólt a gyerekem, hogy csütörtök este, átjönnek itt alvós bulira a cimborái, és még ennének utoljára 1 gulyáslevest.
@gyvy: Kicsit bizar ez a pia a paprikás hagymás szettel...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 21:10:24

@dömbi: Utoljára? Hova megy szerencsétlen gyerek? Szudánba?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:10:32

@dömbi: Elég gordiuszi megoldást választottál, de így a jó - nincs vele gondod .

Hurri Kán 2012.04.25. 21:10:44

@dömbi:
Lehet, de jó. Nagy sikere volt a fejlesztésünknek. :)

1kutya 2012.04.25. 21:11:41

@anica inkognitóban: nem. de elég nagy baj:)

@Andrass9: bár csak így működne. bár még mindig jobb, mintha kopasz lennék:)

@dömbi: és kapsz még szalonnát is, csak ne éhezz!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:13:20

@1kutya: Lassan belejössz, mint az a bizonyos 1kutya .. pardon .. kiskutya az ugatásba :)

1kutya 2012.04.25. 21:15:52

@Andrass9: pssszt! megsúgom belejöttem már, csak blogbohócnak is kell lenni valakinek (vagyis valamelyikünknek tetetni kell a hülyét, mert ez elengedhetetlen kellék:)

1kutya 2012.04.25. 21:16:30

@anica inkognitóban: nem hát! kormozok, mint állat (fentebbi hsz neked is:)

Hurri Kán 2012.04.25. 21:17:24

@Andrass9:
Eccer majd ha lesz rá alkalom, elkövetjük élőben is. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 21:22:34

@1kutya: dehát ez picsáskodás..:O:P:DDD
na, nekem mennem kell aludni, mert holnap több mint érdekes napom lesz....
(veled meg még számolok, csak nem döntöttem el, hogy ma, vagy majd holnap friss aggyal..:P )

Hurri Kán 2012.04.25. 21:24:00

@anica inkognitóban:
Egyedül nem megy a számolás? :DDD
Jóccak ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:26:58

@gyvy: Tequilát tisztán nem szeretem, de a szilvát meginnám még ezzel a körítéssel is. Különben is a lilahagyma és a paprika is egészséges - csak egy kis sót adjatok nekem hozzá.

bélabácsi2 2012.04.25. 21:32:20

@anica inkognitóban: aludd ki magad, nehogy holnap csütörtököt mondjál!

Hurri Kán 2012.04.25. 21:32:51

@Andrass9:
Tequilát én igazából sehogy nem szeretem. Néha, nyáron, sokak rémületére sok jéggel, kis citromlével megiszom.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 22:03:46

@gyvy: @Andrass9: keverjem, vagy még várjunk május végéig?
Akkor lesz kánikula.

tartetatin 2012.04.25. 22:11:31

@Vándorpatkány @anica inkognitóban: jelentem, hűl a zélesztőpástétom. Annyira lehetetlen ételnek képzeltem, hogy ki kellett próbálnom. Tej helyett vízzel csináltam, az már nálam kicsapta a biztosítékot :) Már melegen érdekes (finom?), fél óra múlva kenem :) Álmomban nem hittem, hogy ilyet elkészítek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:17:30

@tartetatin: Az angolok esznek hasonlót - Marmite néven van valami élesztőkrémük. Nem volt az esetem.
"Start with bread and cheese, add a touch of Marmite spread and what have you got? A cheese and Marmite sandwich. AKA Heaven." :
Végy kenyeret és sajtot és adj egy lehelletnyi Marmite krémet és mit kaptál? Egy sajt és Marmite szendvicset. Azaz a Menyországot.
Kivonat a www.marmite.com/love/ oldalról :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:21:42

@Andrass9: "Eat Marmite? You'd rather rip the wings off live chickens. You'd rather be stripped naked in public. You'd rather swallow rat's tails and snail shells... Enough already! We get the picture. And yes, you're in the right place...":

Marmite-ot enni? Te inkább kitépnéd az élő csirke szárnyát. Inkább pucérra vetkőzöl a nagyvilág előtt. Inkább patkányfarkat vagy csigaházat nyelnél ... ELÉG! Értjük, mit akarsz. És igen, a megfelelő helyre érkeztél ...
www.marmite.com/hate/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:25:44

@Andrass9: Na - most jól lejáratom magam. Ez bizony a sörgyártás mellékteméke és sörélesztőkivonat, nem pedig a receptben szereplő élesztő.
De hát igy mulat egy magyar úr!

Hurri Kán 2012.04.25. 22:25:59

@Andrass9:
Lehet, előítéletes vagyok, de ezt nem igen tudnám megenni...

tartetatin 2012.04.25. 22:29:13

@Andrass9: na az egy horror. Próbáltam. Dunsztom sincs, hogy eszik.
Ez meglepően jó, tényleg! Ki nem találnám, miből van. Azt hiszem, titokban tartom, mert párom lehidal legújabb kajáimtól. Napok óta újhagymaszár-retekszár (szezámolajjal, fokhagymával párolva)-rizs kombó... Ma szalma vagyok, úgyhogy mindjárt kanalazok egy kis gyömbéres chili csatnit.
Remélem, elmúlik...

tartetatin 2012.04.25. 22:36:13

@gyvy: ugyanezt gondoltam! Ahogy pl. a szójától kiszaladnék a világból. Persze nem valószínú, hogy a napi menűm része lesz, de kíváncsiaknak feltétlenül. És tele B vitaminnal. Próba!

Hurri Kán 2012.04.25. 22:38:18

@tartetatin:
Most nem tudom így fejből, miben van B vitamin, de biztos van olyanban, ami finomabb, mint ez.

tartetatin 2012.04.25. 22:39:37

@gyvy: én inkább azt nem tudom elképzelni, hogy a fenébe születik meg egy ilyen recept...
Talán olyan, mint a rántott leves, semmiből finomat. Most faltam be a második kört, semmi gond vele :)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:41:13

@tartetatin:
Rántott leves köménymaggal jó. :)

tartetatin 2012.04.25. 22:41:56

@gyvy: persze, máj, olajas magvak, banán, spenót és... élesztő, tojás

tartetatin 2012.04.25. 22:42:39

@gyvy: soha életemben nem csináltam, csak suliban és nagyanyám. Ez a kenőcs pont olyan kaja :) És én csináltam!

1kutya 2012.04.25. 22:42:58

@tartetatin: pedig de jó is tud lenni egy kis "üres" rántásos leves pirított zsemlekockával!

nem azt mondom, hogy minden nap, csak néha, mikor az emberfia ki van éhezve valami meleg lére (igen! leveses vagyok)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:43:34

@tartetatin:
Tojás, banán, spenót jöhet. :)

tartetatin 2012.04.25. 22:44:27

@1kutya: utoljára ilyen típusú kajából a tojáslevessel próbálkoztam... kicsit gazdagítandó 4-5 tojással, főzelék lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:46:54

@1kutya: Most lelőttétek a következő posztom témáját, pedig már elkezdtem írni :)

tartetatin 2012.04.25. 22:47:24

3. kör is megvolt :) Ha le kéne írnom, olyan, mint egy sűrű hagymás rántotta, anélkül, hogy a hagyma vagy a tojás dominálna :) az élesztőt egyáltalán nem érezni, zsemlemorzsa homogén, csak sűrít. Próbáljátok ki. Amúgy guglin is fent van csómó verziója.

Hurri Kán 2012.04.25. 22:48:12

@Andrass9:
Inkább egy jó spenót. :)

tartetatin 2012.04.25. 22:49:25

@gyvy: spenót minden nap bejöhet nálam is :)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:50:48

@tartetatin:
Eccer erről is lehetne egy posztot írni, egyik barátom elmélete szerint kétféle ember van, az egyik a sóskát szereti, a másik a spenótot.
No meg az egyiknek töltve van a pisztolya, a másik meg ás, de az egy másik sztori. :)

1kutya 2012.04.25. 22:50:54

@tartetatin: anno anyám csinálta ezt a köménymagos, tojásos, rántott levest úgy, hogy felvert 1-2 tojást, azt belecsorgatta, meg beleütött még annyi tojást ahányan voltunk (4). kegyetlenül szerettem.

1kutya 2012.04.25. 22:52:03

@Andrass9: írjad nyugodtan, helyettem is:)

itt a segédlet: @1kutya:

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:57:13

@gyvy: Most főztem frissen szedve a kertből :)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:57:50

@Andrass9:
Most egy kicsit irigy vagyok, komolyan. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:59:46

@1kutya: Nekünk nem tellett a további tojásra, csak az egyszem belecsurgatottra. De az remek volt!
@gyvy: Ez az elmélet nem bombabiztos - én mindkettőt szeretem. Vagy a kivétel erősíti a szabályt?

Hurri Kán 2012.04.25. 23:01:57

@Andrass9:
Nem hát, ezért kéne egy poszt erejéig körüljárni. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:02:28

@gyvy: Még az ősszel vetettem egy ágyásnyit, meg március elején egy másikat. Az ősziből eddig 4 kiló jött le és már a harmadik spenótot esszük. A tavasziból már loptunk baby spenót méretet salátának. Az egész család spenótimádó, ezért is vetek mindig. Árban kb ott vagyok, mintha a boltban venném, de az, hogy frissen szedem, és tudom mi van rajta, az megéri a plusz munkát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:04:07

@1kutya: Van aki ecettel is turbózza - azt nem szeretem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 23:04:22

@tartetatin: na, azt akartam, mondani, hogy aki soha nem cáfol rá önmagára, az valószínűleg soha nem gondolkodik (->Schopenhauer).

Tessék, egy vérbeli lassú:
www.youtube.com/watch?v=iLnVOyhqSi8&feature=related

Hurri Kán 2012.04.25. 23:06:59

@Andrass9:
Inkább valaki, aki tud írni. :)

1kutya 2012.04.25. 23:11:02

@Andrass9: nálunk mindig voltak tyúkok, tehát tojás is, így más környezet, de a csurgatott, köményes tojásleves alap a magyar konyhában.

a spenótot ki nem állom, de a sóska jöhet bármikor (tiszaparti gyerek lévén még ültetni sem kellett, termett a töltésoldalon annyi, hogy hányásig ehettem magam belőle)

1kutya 2012.04.25. 23:12:16

@Andrass9: azt én sem.

@gyvy: tudsz te ha akarsz!:)

Hurri Kán 2012.04.25. 23:15:29

@1kutya:
Meglátom. ;-)
Az a baj, honlapommal is haladni kéne, sose nincs kész az sem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:16:01

elso blikkre tul van sutve
baked potatossal az igazi
szerecsendio kizart
meg hat vekonka az teny...

1kutya 2012.04.25. 23:20:18

@hagyma: már vártuk a szakembert:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:23:11

@hagyma: Valóban - a lányok well done-ra kérték.
baked potatoval ettük.
füszerezés nem kritika tárgya, hanem izlésvilágé :)
és tényleg vékonyka volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:25:28

@gyvy: A nyitóoldalt megcsinálták nekem szívességből, a többi meg olyan amilyen. Nem nyúltam hozzá már évek óta ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:26:22

Na pizsamaosztás van nálunk. Jó éjt és ne törjétek össze a kis üvegasztalt!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:26:56

@1kutya: meg kis asparagusszal, de nem rossz krumplipurevel sem:)
ah meg nem olvastam a kommenteket atfutolag sem
melo van ezerrel
hala egnek nyert a Bayern is
lassan jon nalunk is a bbq szezon
krumplit nem fontos alufoliazni
mondhatnam minek?

amugy kifejezetten jol nez ki, kicsit kergesnek tunik, de az nem baj

1kutya 2012.04.25. 23:32:54

@hagyma: bayern-cselszi döntő. nem gondoltam volna! no mindegy is...

krumpli tényleg mehet simán is a parázsba, de legjobb, hogy előjöhet a tárcsalap:-DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:34:52

@Andrass9: en is sokszor ugy kerem
de minimum medium well legtobbszor
a fuszerezes az, de ahogy az elso komment is megjegyezte a szerecsendio megoszto lesz
en nem vagyok a "csak bors es so" oszt jo van hive
bevallom, bejaratott steakfuszersoim vannak, amit siman veszek boltba
amugy felreertes ne essek kurvara megennem most, nagyon kivanatosan nez ki
az abalt szalonnanal klasszisokkal szuperebb:)
a krumpli perfekt, bar meg sutottem volna:)
az egesz kaja perfekt, csak kukacoskodom:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:36:16

@1kutya: a fiam nagy madridos, egy kicsit oda huztam emiatt, de a meccset nezve a szimpatikusabb es jobb nyert
nekem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:40:19

@Andrass9: a 12 uncias az tokeletesen eleg, bar vannak nagyobb meretek

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.26. 13:56:18

@Andrass9: Az ilyenre szoktam ugrani:-) Amikor valaki azt mondja azért nem tart otthon csirkét, nem veteményez, nincs disznaja, mert a boltban olcsóbb. Na ezt nem hiszem. Amikor a disznó az ólban röfög, s egy filléred sincs a gázszámla kifizetése után, akkor miből lesz olcsóbb a bóti?