Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A majdnem tökéletes steak avagy siker a hiperben

2012.04.25. 07:00 Andrass9

Történt, hogy a lányok elcsábítottak a madaras tecsóba, ahol kerti cuccokat akartam venni. (Ők mindenféle női cuccot vettek).

Soha nem tudom megállni, hogy a hentespultnál ne nézzek körül. Ott lőttem a multkoriban a tokaszalonnát is.

Most viszont belefutottam valamibe, amitől még a lélegzetem is elállt. Három szelet rostélyos csonttal - ahogy a cimke fogalmazott 1699Ft/kg áron:

DSC05539.jpg

Figyeljétek meg ezt a fantasztikus zsírral erezett húst. A steaknek pont ilyen húsból kell készülnie. (A képre klikkelve nagy felbontásban is megtekintheted.)

DSC05543.jpgNagy bánatomra a fenti marhábol csak 3 szelet volt, és nyomokban sem láttam további részeit.

A húsokat még délelőtt kivettem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre álljanak be. Megraktam a tüzet a grillen, és amig a faszén begyulladt,  lányom megsikált 9 közepes krumplit és becsomagolta alufóliába. A parázsló szenet beborítottam a grillbe és rátettem a rácsra a krumplikat, majd lefedtem a sütőt.

Ekkor gyorsan elmentünk szavazni, mert az állampolgári kötelesség (meg legalább nem látom, hogy ég el a krumpli a parázson).

Ráreszeltem egy kis szerecsendiót és feketeborsot a hús mindkét oldalára, majd a tűzre rakás előtt megszórtam kicsinyke sóval. A húst a parázs fölé tettem, mig a krumplik a másik szegletében melegedtek a kerek grillnek. Lefedtem és 4 percig hozzá sem nyúltam. Ezután megfordítottam a húsokat, és a megsült krumplikat egy zsomporba tettem. (két darabnak még sülnie kellett)

DSC05544.jpgÚjabb 4 perc, és a húsokat késznek nyilvánítottam. Kiraktam egy tányérra, amit lefedtem alufóliával és 10 (na jó, csak 4) percig pihentettem.

DSC05546.jpg

Kimartam magamnak a legvastagabbat, ami szép rózsaszínű volt a vágási felületen, de sajnos a lányok az övéket visszaparancsolták a parázsra további 5 percre.

Az enyém ilyen lett (a másik kettőt nem merem megmutatni):

DSC05547.jpg

A hajában sült krumplit kis vajjal, több tejföllel és snidlingel tettük ízesebbé, mellé pedig friss salátát feta sajttal ettünk. Ne feldkezzünk meg a Szekszárdi Bikavérről sem, ami nagyon harmonikus társasága volt a steaknek.

Kívánom, hogy nektek is legyen ilyen szerencsétek egy hiperben!

284 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr434466876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiperPerabo 2012.04.25. 07:25:01

No ez tetszik.
Bár a szerecsendió erősen megosztó lesz szvsz..))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 07:28:06

@PiperPerabo: jó fűszer az, csak módjával :)

András, muszáj velem ezt tenned korán reggel? :D Ínycsiklandó...:)

1kutya 2012.04.25. 07:49:09

éhes lettem...

el is fogyasztok egy szem karamellát:)

Hurri Kán 2012.04.25. 07:49:47

Húhh... de nagyon jól néz ki. Szerecsendiót mellőzném, személy szerint nem szeretem az ízét, másnak nyilván bejön. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 08:08:12

@anica inkognitóban: Estig nem lennél éhes, ha ennél egy ilyen szeletet.
@PiperPerabo: Ez így igaz.
Amúgy megtanultam a fűszerek mérsékelt használatát, hogy nem nagyon tudod megmondani mit tettem az ételbe, csan nagyon finom.
Nem curry ez, hogy csak azt érezzem :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 08:15:22

Csókolom!
Gyönyörű kaja, és jó a szerecsendió a sült húsra is.

Képzeljétek, végre SÜT A NAP!!!!

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.25. 08:23:18

hmm, ez szép hús.
eszek is gyorsan egy kis diótortát.

1kutya 2012.04.25. 08:32:40

@Andrass9: kérdezni akartam már korábban is, hogy miért is van "majdnem" a címben?

Vándorpatkány 2012.04.25. 08:45:15

Nagyon jól néz ki, a hosszú hétvégén nálunk is kerti sütés-főzés lesz, feltéve, ha nem kell majd ernyőt tartani a bogrács fölé.
@anica inkognitóban: nagyon finom lett az élesztőpástétom, nálunk nagyon mennek tízóraira mindenféle kencék, most éppen szezámkrém (teljesen tepertőkrém-íze van) meg zöldborsókrém ment a vacsora-maradék naan-ba, remélem nem eszik el előlük az osztálytársak, az ilyen jellegű kajákat el szokták kunyerálni.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 09:02:08

Nekem tetszik (tetszene!) ez a hús.
Én is szeretem ezt a halovány fűszerezést követni, szerintem jó hozzá a szerecsendió.

@Vándorpatkány: én is szoktam szezámmagot pirítani-darálni, olajjal-citromlével kikeverni. Ezt használom a hummushoz, de magában is nagyon szeretem. Te hogyan fűszerezed?

@anica inkognitóban: milyen az élesztőpástétom?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 09:03:18

@1kutya: szerintem hekkeld meg a címet: hagyd benne a majdnemet, csak húzd át! :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 09:04:43

@anica inkognitóban:
Na annyira meleg nincs, de legalább az eső meg a hó nem esik végre. Szeretném ha ilyen idő maradna, mert pénteken jönnek a barátnőmék, felhős időben csak engem fognak látni, persze annak is fog örülni, de még nem voltak itt, jó lenne ha tudnánk menni valamerre.

bélabácsi2 2012.04.25. 09:04:54

Ez szép.

Csak nálunk 3 szeletért nem szokás tüzet gyújtani se, ez a 3 szelet itt az én adagom lenne, ha nem vagyok nagyon éhes, és most nagyon ráéheztem. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 09:06:10

@1kutya: Mert ém már ettem tökéletes steaket is, és ez nem az. A hús túl vékonyra volt vágva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 09:07:51

@bélabácsi2: 40 deka/szelet azért elég kiadós tud lenni, pláne loaded baked potato-val :)

BariKarika 2012.04.25. 09:10:08

hmmm, jol nez ki, a szerecsendiot en is kihagynam...bar nem lehet rossz :)

@dömbi: na akkor lehet eldugulni, a mai a legesosebb nap itt az evben, mindjart felkotom magam, jottem meloba a telikabatomban, 5 fok volt, a viharos szel+eso miatt ereztem vagy minus 5nek :( de penteken este mar jo lesz, malaga var :)(bar most ott sincs jo ido...)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 09:12:42

@PO: majd előkeresem neked, valahová itt leírtam. amúgy röviden válaszolva rém egyszerű és finom :)
@dömbi: varázsolok nektek jó időt, oké?? várjál, behunyom a szemem, csiribú-csiribá... 20 fok elég lesz?:D

bélabácsi2 2012.04.25. 09:13:11

@Andrass9: sütve nem 40 deka az, mínusz a csont!

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.25. 09:18:47

off
tudja valaki, hogyan kell ejteni a Llewellynt-t?

bélabácsi2 2012.04.25. 09:23:30

@Andrass9: másik, hogy például krémesből egy darabtól is rosszul vagyok (lásd film Koltai Róbert: Sose halunk meg, krémes evés fogadásból jelenetét) de húsból a kép alapján ez nem telítő mennyiség :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 09:24:33

@PO: elküldtem neked üziben.
@1kutya: te legalább már megvilágosodtál. nekem még nem sikerült..

1kutya 2012.04.25. 09:30:58

@anica inkognitóban: vékony volt a hús (András szerint legalábbis). gondolom jobban átsült, mint szerette volna.

BariKarika 2012.04.25. 09:37:13

@Babette_: Llywelyn (Welsh pronunciation: [ɬəˈwɛlɪn]) is a Welsh personal name...
ok, ez azt jelenti, hogy tokmindegy, ugysem jol ejted...Lu(w)elin vagy Li(w)elin...az e-t sem nagyon ejted, komplikalt :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 09:37:18

@anica inkognitóban: @BariKarika:
Hetek óta esik vagy az eső, vagy a hó.
Csak erre a pár napra hagyja abba, aztán kezdheti elölről. A hőmérséklet nem számít, csak felhő ne legyen, meg csapadék.

És kellene segítség.
Gulyáslevest kértek csipetkével. Csütörtökön ha lecsipkedem a tésztát, és külön vízben megfőzöm ha péntek éjjel hazaérünk az úgy jó? Csütörtökön kell főznöm, mert péntek reggel mennünk kell Milánóba a reptérre, a gyerek gépe délben indul, ők meg este 10-kor érkeznek oda. Kell valami különlegeset tudnom a csipetkéről?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 09:37:29

@Babette_: sztem ez jónak tűnik:
http://translate.google.com/?hl=en&sl=en&tl=hu#en|hu|Llewellyn

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 09:41:12

@dömbi: szerintem ne csipkedd ki, csak gyúrd meg és egy zacskóban tedd be e hűtőbe.
Majd a csajok is mondanak erre vmit.

Végre kikísérleteztem egy egészen jó tönkölybúza kenyeret! És nem a sütőgépben, hanem a sütőben sütöm! Ebből poszt lesz! :D

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.25. 09:41:55

@dömbi: szerintem gyúrd be, takard le és tedd a hűtőbe. utolsó pillanatban kifőzheted, pár perc, és mégis finomabb lesz úgy.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.25. 09:43:30

@BariKarika: de ez Llewellyn...:)

@PO: ez szerintem jó lesz nekem:)

süllőcske 2012.04.25. 09:44:53

@Andrass9:
Szép, finom.
A szerecsendió a mély marhaízzel jól vegyül, továbbviszi, mégpedig a vadhús karakter felé. Csak igen keveset szabad használni, különben kesernyés érzetet ad és túl domináns lesz.
Szóval, finom bölény rostélyost ehettetek.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 09:48:40

@Babette_: @anica inkognitóban: Várjatok, este 10-korjön a gép, ha minden oké, nem késik, stb. éjjel 1 óra, mire hazaérünk.
A kérdés, hogy ha előző nap este kifőzöm a tésztát, és hűtőbe teszem, vagy akkor éjjel főzzem ki? Éjjel nem állok neki csipkedni az ezer százalék.
Egyébként sem értem, minek bele csipetke?

süllőcske 2012.04.25. 09:49:14

@dömbi: Ahogy PO mondta, szerintem is úgy csináld.

süllőcske 2012.04.25. 09:53:26

@PO: Anahitámmal érdemes elővenni a témát. Különben ő kézzel, fatekenőben, fehér kendővel a fejecskéjén, hajnali, gőzölgő konyhában... Ilyen asszonyért aztán érdemes élni!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 09:54:40

@süllőcske: láttad a tegnap esti pótjátékot? Feltettem a kérdést, h mit főzzek 7végén a vendégek tiszteletére, egész jó brainstorming követte.
Mondjuk azt nem tenném, h lovat főzök és csak utána mondom meg ;-)

süllőcske 2012.04.25. 09:54:49

@dömbi: Lisztes deszkára csipkedd akkor.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 09:58:29

@süllőcske: a mangalicza fesztiválon volt olyan faárus sátor, ahol láttam jó kis nyárfateknőket. Most nem voltam felkészülve, h veszek egyet, de egyszer lesz még olyanom.
Az a baj, h a legkisebb is akkora volt, h legalább 2 kiló lisztet kell hozzá elővenni.
Ugye, jól emlékszem, h nagyanyám a dagasztó teknőt nem használta másra?

süllőcske 2012.04.25. 10:01:19

@PO: Ha vendégeket várok, mindig fontolóra veszem, hogy hátha ők is szeretnének a főzés élményében részt venni, messzi földről érkezve, feltöltekezve így a hely és a vendéglátó szellemével, izgus, magas szintű játék ez. És soha nem tartok attól, hogy valamit nem szeretnek, ami szeretettel készül, besugározza befogadóját is.

1kutya 2012.04.25. 10:04:11

@PO: jól, az enyém se. használaton kívül fel volt akasztva a spejz falára.

süllőcske 2012.04.25. 10:06:16

@PO: Mert benne volt a mikroorganizmusok, a kovász, az egész kenyérkészítés misztériuma.

BariKarika 2012.04.25. 10:06:58

@Babette_: na jo, megtalaltam neked :) tessek a lejatszas gombra tenyerelni :)

www.pronouncenames.com/pronounce/llewellyn

BariKarika 2012.04.25. 10:08:57

@dömbi: a nagymamam ha nem hasznalta el egybol a csipetket ( ritkan de elofordult) akkor max egy napra de betette egy dobozkaba, meghintette liszttel, hogy ne ragadjanak ossze, de ha belefozod a gulyasba egy nap alatt semmi baja nem lesz a hutoben :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 10:14:02

@Andrass9: Ínycsiklandó. A fűszerek spórolós használatában max. egyetértek.
@BariKarika: Malagában jó idő van (én csak nyáron megyek legközelebb). Fritura malaguena-t ne feledd! Meg a Clandestino éttermet...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 10:14:22

Előre is elnézést kérek attól, akit ki fogok moderálni! :D
Nem vagyok én egy láncfűrészes helikoffer (csak B kat jogsim van), de amikor a telefonomon olvasom a kommenteket, ott is felajánlja a "moderál" funkciót. Könnyen előfordul, h az ímél törlése helyett a moderálás sikerül.
De ha direkt moderálnék, akkor ott lenne nyomjelzőnek, h "nana!". :))

Pinka-Panka 2012.04.25. 10:31:22

Legjobb kaja ez, jó hogy itt a nyár, szinte ezen lehet élni:)
Szép lett András:)

BariKarika 2012.04.25. 11:02:31

@PO: jutyube le van tiltva a cegnel :(

@Mitzi von Küche: ismerem, voltam mar ott, de ha igazan jot akarsz enni, akkor legkozelebb a La Rebana-ba menj ( www.larebana.com/ ) illetve a Matahambre-ba torremolinosban, illetve az El Pimpi kotelezo ( www.bodegabarelpimpi.com/galeria_eng.html ), ott van Banderas bacsi alairt hordoja is :)
Jajj, alig varom! Most kaptam egy tippet egy steakbarra az benalmadenanal van a parton, oda is el kell mennem, illetve torremolinosnap a playamaron van egy csaladi paellas, ott szoktunk enni, valaki elrobog, megrendeli a kajat, megyunk 40 perc mulva es hozzak ki az egyik legjobb paellat ( oreg neni fozi, gyerekek, unokak felszolgalnak etc...papa felugyel az itokaja mellett :) )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 11:05:49

@bélabácsi2: Mániákus méregető vagyok. Sütés után 264 gramm volt, és 78 gramm a csont, szóval még így is 186 gramm erősen rostos hút ettem meg. Kíváncsi voltam, mennyi zsir sül ki belöle, mert beáztatva nem volt a hús. Az USA-ban a nyers súly szerint kapod a jobb steakhouse-okban az adagot. 12 oz (340 g) már komoly adagnak minősül, 1 lbs (452 g) meg teljesen megtölt (engem).

BariKarika 2012.04.25. 11:07:36

@Mitzi von Küche: fritura malaguena jo, de nem a kedvencem, nehol nagyon rosszul csinaljak, nem vagyok nagy halas de itt a rioja style white fish-t ( szerintem tokehal lehet paradicsomos, paprikas szoszban) imadom...altalaban tobben vagyunk ( sok baratom el lent) 6-8-10 fo, akkor tapa-kat nyomunk, en azt szeretem, mindent megkostolni :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 11:10:48

@PO: IPhone-on sem jön be, majd otthon.
@BariKarika: Ismerem, a Pimpi előtt le vagyok fotózva is (fb). A Torre-it még nem próbáltam, ott az Avenida-ba járunk főleg.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 11:13:28

@Andrass9: Akkor mit szólsz az argentinai 1 kilós steakekhez? Nagyon bírtam...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 11:14:05

@dömbi: Eláll az a hűtőben másnapig, ne aggódj. Nálunk valahányszor rántot valami készül, mindig marad tojás. A "pamóka" "pumukli" akármi csak nekem és a kutyának izlik, így mostanában lesz belőle csipetke, amit kiszárítva egy kupakos befőttes üvegbe teszünk. Nagyon jól jön hirtelen főzéskor, bár sokkal tovább kell főzni, hogy megpuhuljon. (Én szoktam kis borsot darálni a csipetke tésztájába - remekül megbolondítja!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 11:17:31

@Mitzi von Küche: Csak egyszer próbáltam, és kifogott rajtam, pedig én húst hússal fajta vagyok!
Az argentin steak nekem kicsit száraz, sajnos amerikai Angus marhához szoktam, ami szépen márványozott. Kobe marhát egyszer ettem kiküldetésben Tokióban. Arról meséket lehetne írni (meg az áráról is). Párszor vettem Sergiotól uruguayi bélszínt, az finom volt, de a bélszín már nem az első a listámon.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 11:18:20

@BariKarika: A Playamar-i paelleria nevét megadhatnád (több is van). Fritura az Avenida- ban remek, Malaga-ban valóban olykor csalódás drága helyeken is. Jó tapas-os: Pepa y Pepe.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 11:18:46

@PO: Talán jelentkezz ki, és akkor nem kapod a moderálás opciót? Ha kommentezni akarsz, még mindíg bejelentkezhetsz.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 11:22:25

@Andrass9: Buenos Aires-ben kis heliyi étteremben zaftos vastag kilós steak magában. Amikor a hotelrecepciós megtudta, merre jártunk, hüledezett, hogy mertünk oda menni (közbizonság miatt, mert a steak világbajnok volt).

Öreg Sam 2012.04.25. 11:32:15

@Andrass9:
A számból vetted ki...
A csipetkét ugyanugy ki lehet száritani,mint bármelyik más tésztát,anyámnál vászonzacskókban lógnak.Ő ugyan már nem csipkedi,hanem a legnagyobb lyukon reszeli (87 éves)
Nem is értelmezem igazából Dömbi gondját :)

1kutya 2012.04.25. 11:36:05

@Öreg Sam: ezen én is csodálkoztam, mert anno mikor még nagyanyám gyúrt tésztát (ált. vasárnap délutánonként) mindig megcsinálta a csipetkét is. való igaz, akkor tovább kell főzni.

süllőcske 2012.04.25. 11:38:04

@Mitzi von Küche: Hihetetlennek tűnik a kilós húsdarab.
Pedig egy busman tízszer annyit is meg tud enni, ezt egy japánról nem mondhatnánk el. Laurens van der Post könyvében olvastam, hogy egy busman nő eltévedt valahogyan, kissé megszomjazott, adtak neki vizet, mire tizenvalahány litert lehúzott.
A pampák gauchói a szűkös növénykínálat mellett növelt húsadagja így válik érthetővé: Különbözőek vagyunk, mi, emberkék.

BariKarika 2012.04.25. 11:40:21

@Mitzi von Küche: ok, felirom a nevet, remelem nyitva lesznek, talan hetfon vannak zarva, mar nem emlekszem...Ayo-nal voltal? Nerja , Playa Burriana...6 euro evek ota a paella es annyit eszel belole amennyit akarsz :) nem a legjobb paella, de nagyon finom es megeri :) Mellesleg a burriana a legszebb partszakasz, minden evben felszedek egy kerek, hofeher lapos kavicsot ott...gyulnek szepen :)

süllőcske 2012.04.25. 11:40:40

@PO: Tán rosszat mondtam? Lehet, csak annyit kellett volna, hogy: öhömmm!!

BariKarika 2012.04.25. 11:42:11

@Mitzi von Küche: oh a matahambreban ( torremolinos) dolgozik egy magyar lany, bar ha beszelsz spanyolul akkor nem kell segitseg :) ( en nem beszelek, de a kajaneveket nagyjabol tudom :) )

smithgerda 2012.04.25. 11:46:45

Hmmmm, ez fincsi lehet. Szerecsendiót még nem próbáltam, de ki fogom. A sztéket jó véresen szeretem, és max egy kis saláta mellé, vagy párolt spenót.
De most cukkinifőzeléket fogok enni roston csirkemellel.
@Andrass9: dobsz egy ímélcímet?

süllőcske 2012.04.25. 11:48:00

@BariKarika: Soha nem voltam Ibériában. De nagyon vágyom, főleg baszkföldre. Azoknak elképesztő konyhakultúrájuk van.

Vándorpatkány 2012.04.25. 11:56:19

@PO: szezámmagot szárazon megpirítom, ledarálom, hozzá só, bors, fokhagyma, mustár és annyi víz, hogy kenhető legyen. Szakács végzettségű szomszédunk simán megette tepertőkrémnek, igaz, a végén megkérdezte, hogy rosszul tudja-e, hogy én vega vagyok... Ugyanezt tökmagból is, esetleg pici tökmagolaj hozzá, ha van, barátnőmmel ezt elneveztük prosztatakrémnek. Van még a barbikrém, ez meg reszelt főtt cékla vajjal kikeverve, durva színe van. A zöldborsókrémet nagyon szeretik a gyerekek, de nemes egyszerűséggel trolltakony a neve. (az óvodában szépítőkrémnek hívták az óvónénik.)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 12:01:28

@süllőcske: nem, dehogy. Csak a figyelmemet szétmorzsolta a telefonálgatás. Amit mondtál, az jó és megfontolandó! Csak ehhez ki kell derítenem a pontosabb menetrendet.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 12:03:47

@Vándorpatkány: köszönöm! A prosztatakrém is jó 5let! :D

Vándorpatkány 2012.04.25. 12:05:23

@PO: a citromos is jól hangzik, meg van véve.

Öreg Sam 2012.04.25. 12:08:34

@Vándorpatkány:
A trolltakony egyenlő a félkéz piros teritett reduchmarsal!
Konkrétan magam alá könnyeztem :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 12:13:11

@Öreg Sam:
Ha lenne anyám, mint neked, én se értelmezném, mert lenne honnan 2 marék csipkedett szart hoznom. Tudom, hogy ciki, de nem főzök tésztát semmilyen leveshez, kivétel a húsleves, cérnatésztával. Nem szeretjük, ráadásnak nem akartam, hogy a gyerekem elhízzon. 1 évesen 18 kiló volt, ezért sok levest kapott, tészta nélkül. Tésztát tudok gyúrni, a kifőzés idejével nem voltam tisztában, mert még nem csináltam ilyet, ezért gondoltam megkérdezem.
Ki kell tennem magamért, most muszáj!

BariKarika 2012.04.25. 12:17:22

@süllőcske: ott meg en sem voltam, de szeretnek nagyon elmenni, sajnos ott ismeros nincs, a szallas meg nagyon draga, a baszkok jo fejek, tegnap pont az egyik kollegammal beszelgettem ebed kozben, mondtam is neki, hogy te Anna, nem is nezel ki spanyolnak, mire felcsilan a csaj szeme ( ami kek) hogy persze, mert baszk vagyok, koszi :D
A masik aranyos story uerrol az ebedrol az indiai szermazasu kollegina aki angol, kerdeztem, hogy eszik e marhat, mire a valasz, azt nem, de a burgert imadja :D vicces volt :)))

süllőcske 2012.04.25. 12:20:08

@dömbi: Többször jártam már úgy, hogy alábecsültem a csipetke főzési idejét és a többi elem túlment az ideálison. Erre figyelj azért.

Öreg Sam 2012.04.25. 12:21:55

@dömbi:
Ezért szeretlek! :)
Ha tésztát tuds gyurni,meg csipetkét is tudsz,akkor már nagy gond nem lehet!
Én arra utaltam volna a magam egyszerü módján,hogy no para,akár 3 nappal az illusztris vendégek érkezése előtt is megcsinálhatod,kvázi csuklógyakorlatként. :DD
Ajánlom figyelmedbe az anyám humán energiatakarékos megoldását!Nem csipkedünk,,reszelünk! :)
Ha esetleg valami kifogás lenne,nyugodtan fogd rám!:DD

süllőcske 2012.04.25. 12:27:03

@BariKarika: Aha, de jó sztorik!
Képzeld, nekem meg olyan lányismerősöm van, aki vállalt baszk, egyébként hispán származék. És magyar zenész fiú a férje. Nagyon szabad és tehetséges emberek.
A lány kedves étele a halászlém.

Öreg Sam 2012.04.25. 12:29:09

@süllőcske:
Te csak ne betlizzél!
Te duchmarsra vagy predesztinálva!
Az álszerénység nem müfaj...:D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 12:36:14

@süllőcske: Külön gondoltam kifőzni.
@Öreg Sam: Gondoltam rá, de csak ez a modern reszelőm van, ami vékony hosszabb csíkban reszel.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 12:54:47

@süllőcske: @BariKarika: Hát lehet, hogy írok majd baszkföldi "tapas"-talataimról is...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 12:58:47

@dömbi: ne főzd külön - nem szokták, te se szokjad.

@süllőcske: és miazhogy a férjének nem?? ;-)

@BariKarika: Kiszeltünde meg a puliszkát nem szereti, a polentát viszont igen! :-O

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 13:02:20

Minden ellenem van!!!

Megjött a főn, persze erről sem szólt nekem senki!
Elromlott a kávégép! Komoly gondot okoz, hogy beleállítsam a baltát, vagy csak simán lelökjem a pultról?
A pasim eltörte a csaptelepet a zuhanynál, elfelejtett szólni a házibácsinak szerelőért.
A lapitopim is szemétkedik, összecsukom, de visszafelé!

Öreg Sam 2012.04.25. 13:05:58

@dömbi: Ne add fel a csüggedést!
Lesz még rosszabb! :D

1kutya 2012.04.25. 13:11:23

@dömbi: ilyenkor szoktam én magamban morogni, hogy : "No ezért kár volt felkelni!":-DDD

tartetatin 2012.04.25. 13:23:57

@PiperPerabo: hajrá szerecsendió, sőt -virág! Most raktam a tejfeles-újkrumplis-pulykaragulevesbe is.

tartetatin 2012.04.25. 13:25:48

nekem még nem sikerült nem rágósra sütnöm grillen... :(

tartetatin 2012.04.25. 13:27:06

@Vándorpatkány: milyen az az élesztőpaté? Titok?

tartetatin 2012.04.25. 13:29:27

@BariKarika: errefelé 30 fokot jeleznek hétvégére (így igazságos :)

tartetatin 2012.04.25. 13:32:59

@PO: szerintem meg csipkedd ki, és hagyd egy tálcán száraz-hűvös helyen :)

1kutya 2012.04.25. 13:36:09

@tartetatin: én is néztem az időjárás előrejelzést. nagyon királyságos lesz, lehet menni motorozni!

tartetatin 2012.04.25. 13:37:34

@dömbi: az egyetlen házitészta, amit szoktam gyúrni. Ki is lehet szárítani, semmi probléma. Lisztbe rázogatva tálcán hagyni pár napra, aztán papír/vászonzacsi.

tartetatin 2012.04.25. 13:41:51

@Vándorpatkány: trolltakony!!!! :DDDD azt hiszem a koriander pesztómat átkeresztelem, úgyis mindenki utálja :)

tartetatin 2012.04.25. 13:54:03

@anica inkognitóban: ...hát ezen elméláztam egy darabig :) de ki lesz próbálva

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 14:06:05

@tartetatin: Azt én inkább mezeipoloska kenőcsnek hívnám, ha meg nem sértődsz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 14:10:19

@tartetatin: @dömbi:
Ez a pontos módja. A kiszáradt csipetkét is a végleges helyén kell kifőzni, semmi esetre sem előre! Számíts rá minimum 20 percet.
Oka: a csipetkében nincs egyáltalán víz, csak liszt és tojás. A tojás, ha megszárad, nehezen veszi fel a vizet újból (ezért is áll el a száraztészta olyan sokáig).

tartetatin 2012.04.25. 14:28:05

@Andrass@Andrass9: végleges helyén, haha :) (ezt a mezeipoloskáért)

BariKarika 2012.04.25. 14:32:09

@tartetatin: nem, ez egyaltalan nem igazsagos!!! Telikabatban jottem es aprilis vege van! :(
A korianderes pesto az halal lehet, belegondoltam es osszeborzongott meg a sonka is a gyomromban :S felnott ember vagyok tehat nem fogom azt mondani, hogy fuuuuuuuj!!! de azert boaaaaaaa :S

BariKarika 2012.04.25. 14:48:41

@1kutya: igen az :D honnan tudtad? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 14:50:40

@tartetatin: Jó jó jó!! Én sem vagyok tökéletes, de a poloskát továbbra is állítom! Tudod te milyen nehéz nekem magyarul írni egy alapvetően angol háttérrel?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 14:51:28

@tartetatin: a koriander pesztod hogy készül? én imádom a koriandert minden formában.

Vándorpatkány 2012.04.25. 14:54:21

@tartetatin: anica osztotta meg velünk pár napja, remélem nincs ellene kifogása, ha besmittelem, mert elmentettem: "2,5 deci tejbe belemorzsolsz 2,5 deka élesztőt (vagy egy fél csomag szárítottat, de én a frissre szavazok) és belekeversz 5 evőkanál zsemlemorzsát, hagyod pár percig pihenni, addig egy fej hagymát (én jó nagyot) megdinsztolsz olajon, só, bors, pirospaprika megy bele, ráöntöd az élesztős cuccot, addig főzöd kis lángon, folyamatosan kevergetve, míg elválik az edény falától (mondjuk, én megvártam, míg pár percig bugyogott, a fene se akarta leégetni),beleütsz két tojást és elkevered,én bazsalikommal is megnyomattam. összerottyantod..langyosan kenyérre kenve már isteni (ezt az előbb teszteltem le), de elvileg pár órára hűtőbe kellene tenni, hogy összeérjen (csak nekem nincs önuralmam és nem bírom kivárni a pár órát). hamis velőpástétomnak is hívják."

Vándorpatkány 2012.04.25. 14:56:45

@anica inkognitóban: jaj, csak most látom, hogy te is... bocsi, nem baj, annyira finom, hogy lehet kétszer is.
@dömbi: a koriander legalább olyan megosztó, mint a pacal, én szeretem, de ki van tiltva a házból, mert rajtam kívül mindenki utálja :(

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 14:59:57

@Vándorpatkány:
Nálunk én döntöm el, hogy milyen étel, vagy konyhai dolog van kitiltva. Ha nem tetszik, max. kitilthatnak engem, aztán kereshetnek maguknak valakit helyettem. Ez eddig még szóba sem került.

Vándorpatkány 2012.04.25. 15:00:02

Bár lassan a medvehagymát is kezdik nagyon utálni, itt mifelénk van egy titkos lelőhely, és sose tudom megállni, hogy ne hozzak ipari mennyiséget. Az évek során már rájöttem, hogy nem szabad ilyenkor a családra ráömleszteni, inkább rakok el olajban, meg diós pesztónak, apránként adagolva szívesebben megeszik. Spenótba pl egész évben azt teszem fokhagyma helyett.

Vándorpatkány 2012.04.25. 15:03:07

@dömbi: nálunk az a helyzet, hogy én nagyon szeretek főzni, de enni nem. Úgyhogy olyat, amit csak én szeretek, nem főzök emiatt. Sajnos nagyon válogatós is vagyok, meg el is felejtek sokszor enni, meg ha kicsit stresszesebb az életem (most éppen az), akkor nem tudok egyáltalán enni és nagyon gyorsan fogyok. Nem vidám dolog, de sajnos ez
van.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 15:06:28

@Vándorpatkány: Végre valaki, bár nálam nem vagy válogatósabb, olyanról még nem is hallottam.
Látod, ezért eszem én a rengeteg édességet, hogy ne fogyjak, legalábbis ezt hazudom.

tartetatin 2012.04.25. 15:13:02

@dömbi: www.manjulaskitchen.com/2007/02/04/cilantro-chutney/
ezt joghurttal higítva mindenhez lehet, lepénykenyér, paradicsomsaláta, mártogatós.
Mélyhűtőben szoktam kis adagokban.
Egyébkén a legjobb indiai receptek vannak itt (szerintem). Ja, húsmentesek :)

tartetatin 2012.04.25. 15:13:46

@Vándorpatkány: te biztos ismered manjulakitchen-t?

Vándorpatkány 2012.04.25. 15:15:00

@dömbi: sajnos az édességeket pláne nem szeretem, gyerekkoromban nagymamám volt, hogy szülinapi torta helyett egy szép kerek jénaiban sütött rakott krumplira rakta a gyertyákat :)
Ha nagyon éhes vagyok, bármit megeszem, kivéve a paradicsomos káposztát, de ritkán vagyok nagyon éhes; egyszer egy (allergia miatti éves szokásos) egyhetes böjtöt képtelen voltam megtörni, 15 nap után szinte erőszakot kellett tenni magamon, hogy elkezdjek enni. Teljesen olyan érzés volt, mintha nekem soha többet nem kellene ennem.

Vándorpatkány 2012.04.25. 15:18:41

@tartetatin: nem ismertem, belenéztem, nagyon jó, köszi! Tegnap nagyon multikulti vacsora sikerült, volt naan kenyér meg hagymás-almás chutney, ez jelképezte Indiát, egy kis avokádókrém Dél-Amerikát, volt egy jó kis olaszos fűszerezésű zöldségragu mint Európa, és coleslaw saláta Észak-Amerika kedvéért. Nem direkt, így alakult.

tartetatin 2012.04.25. 15:24:03

@Vándorpatkány: manjulából rengeteg dolgot megcsináltam, az összes receptje "életszerű", kipróbált. Sokáig kerestem :)

süllőcske 2012.04.25. 15:38:06

@PO: A férj szerelmetes tápláléka a zeneszerzés, a hallé csak második.

Benikuty 2012.04.25. 16:00:04

Jónapot!
Szép a hús. A hölgyek talán nem rakatták volna vissza a parázsra, ha a sütést a csontos élére állítva kezded. Már ne vedd okoskodásnak, szimpla empíria.

Hurri Kán 2012.04.25. 16:08:26

Jó reggelt. :)
Egy munka utáni frissítőt kérek. Lehet rum is :)

Benikuty 2012.04.25. 16:10:52

@dömbi: szerintem valami durranást vártál. Szívesen:)

Öreg Sam 2012.04.25. 16:20:26

@Andrass9:
Attól tartok,hogy családod hölgytagjai gyanusan fognak rád nézni,ha ujólag sztéket akarsz sütni.
Visszatenni a tüzre=(ön)gyilkosság :))

Benikuty 2012.04.25. 16:22:52

@Öreg Sam: felénk úgy mondjuk: "Na ezt már megbaszta a kutya":D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 16:23:55

@Benikuty:
Megtudnád Te is, mekkora durranás, ha itt laknál. Csak szikkadt olasz, meg svájci kolbászokat látok, szalonnát meg nem is. Hozni se lehet sokat, mert a vámosok ész nélkül ugranak.

Benikuty 2012.04.25. 16:25:52

@gyvy: a nyolcvanasra gondolsz? Én egyszer egy este megittam fél litert, hozzá egy doboz Marlborot elszívtam. Annyira soha nem haltam meg...

Benikuty 2012.04.25. 16:26:45

@dömbi: mire? Tilos a szalonna?

Öreg Sam 2012.04.25. 16:29:57

@Benikuty:
Node melyik kutya???
Én vagyok az erősebb! :DD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 16:38:42

@Benikuty: Nem, csak itt nincs, egyedül a kochspech, kinézetre bacon, ízre nem tudom. Nem rossz, de nem a nekünk megszokott füstölt íz, tehát "használhatatlan". Pácolt szélben szárított sonka, marhából, lóból, disznóból, de az is más.
A határom fejenként fél kiló hús, a többire büntetővám, több mint 100 frank. Na ennyire jól még itt sem megy. Érdekes a halra nem pampog a vámos, azt meg ide minek hozzak? Tele van pisztránggal minden.
Itteni barátok, ismerősök nyígnak, hogy hozzunk paprikás szalámit, de vámot egy se akar fizetni.

Benikuty 2012.04.25. 16:43:06

@Öreg Sam: Te tudod, mit bír el a faxod:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 16:44:37

@Öreg Sam: Sajnos mindketten ragaszkodtak az @overdone@ állapothoz :(

Öreg Sam 2012.04.25. 16:47:46

@dömbi:
A kocka svájci vámos azt se tudja,mi az a szalonna!
Volt szerencsém hozzájuk egy Marseille-Luzern-Vaduz-Innsbruck-Bp.úton.Direkt kerültem arra,akartam látni a tavat,ott akartam enni halat(mármint Luzerni tó partján egy kis szállodában)
Ottan az általam ismert és nem ismert nyelvek egyikén sem besszélnek!A szálloda konyhája nagyjából a jól megfőzött radirgumi/parafa körités kombináció volt.Ha legközelebb megyek(megyek)betárazom a hütőtáskát!(A kenyér jó volt:))

Öreg Sam 2012.04.25. 16:50:20

@Benikuty:
Napról napra kevesebbet bazmeg!
De mi lenne velem,ha már a pofám se lenne nagy???:D

Benikuty 2012.04.25. 17:13:06

@Öreg Sam: ez van, kolléga. Ha nem megy, legalább beszélni kell róla:D

Benikuty 2012.04.25. 17:17:33

@dömbi: pedig kűttem volna kóstit. Stockholmba, Sheffieldbe, Prágába, több német városba már ment.
Derbecenbe nem, el lettem utasítva:(

Öreg Sam 2012.04.25. 17:20:29

@Benikuty:
Ez nagyjából az egyszeri sirfeliratra hajaz:
Itt nyugszom én,olvasod te.
Olvasám én,nyugodnál te..:DD
Hááát,semmi sem tart örökké!

Hurri Kán 2012.04.25. 17:20:58

@Benikuty:
Káros anyagok nincsenek, csak káros mennyiségek. ;-)
Amúgy jó ital, de mivel nincs olyan hideg már, így jó lesz helyette valami fehérrum is. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 17:42:14

@gyvy: Van itt egy kis kubai - egészségedre!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 18:09:26

@dömbi: teccett volna valami kulturált európai országba költözni! :P

@Benikuty: ki volt az? Na, hát ő ne kapjon! :-O

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 19:30:45

'Sza meg a vörös seggű ördög. Elszállt a cicába a komment.
@dömbi: Szerintem csipkedd ki, aztán fagyaszd le (ad absurdum). Lobogó levesben majd' olyan hamar kifő, mint a friss.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 19:38:02

@Waka: Ez a fagyasztás jó ötlet!
Amúgy meg a blogmotor monnyonle ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 19:49:13

@Waka: Úgy látom, a pultos kisasszony már megint svarcol valamit. Csak rozé fröccsöt tudok adni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 19:50:04

@Andrass9: Teringette! Egye kukac, jöjjön az a rozé.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 19:51:46

@dömbi: láttad, h Balage aka Waka "lobogó leves"t mondott?

bélabácsi2 2012.04.25. 19:58:40

nem tudom hol tartott már ez a csipetke téma, de ha lisztezve tesszük el, az esetleg kelleténél jobban besűrítheti majd a levest, bele kell számítani mindenképpen...

Hurri Kán 2012.04.25. 20:26:18

@anica inkognitóban:
Hú... Ez nagyon jól néz ki. Van ehhez passzoló italról képem. Minnyár meg is keresem :)

1kutya 2012.04.25. 20:37:38

@Öreg Sam: én meg az okosabb (bazmeg):-DDD

jössz haza, szappanér' cserébe kapsz háziszalámit. legfeljebb kocsiba eldugod valahova.

@anica inkognitóban: mi a szösz ez drága?

1kutya 2012.04.25. 20:38:47

@1kutya: ja, közbülső hsz @dömbi: -nek ment.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 20:39:09

@anica inkognitóban: Jól látom, hogy shrimp és bacon a Bloody Mary-ben??? Nem hangzik rosszul, bár ma már 4 tányér paradicsomlevest betermeltem :)
@Waka: Választhatsz a fröccs és a kisasszony ajánlata között ...

1kutya 2012.04.25. 20:40:18

@anica inkognitóban: békönös koktél? olyat még nem pipáltam (nem mintha életembe a fröccsön, meg a konyakredbullon kívül más koktélt ittam volna...)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 20:41:43

@gyvy: Az átlátszó italt csak íz-illat alapján lehetne azonosítani. A lilahagyma, paprika (vagy bors? én vörösvak vagyok) biztos jó párosítás valami töményhez.

Hurri Kán 2012.04.25. 20:43:23

@Andrass9:
Ez kérem magyaros tequila. Szilvapálinka, előtte a pirospaprika, utána a harapás lilahagyma. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 20:45:45

@gyvy: mi ez? szilva, vagy vodka??
@Andrass9: ez nem a kisasszony ajánlata, én itt még olyat senkinek :P ez a ház ajánlata, Főnök :P:)
@1kutya: ez még bocsánatos bűn lenne éppen..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 20:50:16

@anica inkognitóban: még a végén sexual harrasment miatt feljelentesz ....

1kutya 2012.04.25. 20:50:27

@gyvy: ezt akkor ugye prosztó módon úgy kell inni, hogy hagymalevet csepegtetsz a kézfejedre, megszórod pirospaprikával és a pálesz ledöntése után lenyalod?:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 20:51:01

@gyvy: Nem merten hangosan mondani, de ez jött be elsőre :)

Hurri Kán 2012.04.25. 20:51:43

@1kutya:
Majdnem. Kezed megnyal, rá a paprika, lenyalod, pálesz, majd harapás hagyma. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 20:51:59

@Andrass9: A kisasszony ajánlata marad, imádom, ha ajánlatot tesznek nekem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 20:51:59

@Waka: Mintha még egy nagy garnélarák is lenne benne, de tévedhetek.

1kutya 2012.04.25. 20:52:44

@Andrass9: OFF vasárnapit megnézted? ON

1kutya 2012.04.25. 20:54:06

@gyvy: no ez már nekem magas, mint tehénnek a zongora:)

Hurri Kán 2012.04.25. 20:55:25

@1kutya:
Miért? Pedig eccerű, mint a fakocka :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 20:59:29

Két napja írom az új kommentet, végre blogképes.

1kutya 2012.04.25. 20:59:31

@anica inkognitóban: hát ennél a tekilaivásos módszerű pálinkaivásnál (én eddig még csak hörrnyóval ittam tekilát, de tudtommal az a só/citrom kombó a prosztós megoldás).

@gyvy: az nekem bonyolult! én ha kapok 2 vasgolyót, akkor az egyiket elhagyom, a másikat meg elrontom:-DDD

OFF: kérek linket a B-R meccshez! jó lesz azonnal is... ON

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:01:55

@anica inkognitóban: Nem tudja megkülönböztetni a két vasgolyót ...

Hurri Kán 2012.04.25. 21:02:07

@1kutya:
www.firstrowsports.eu/
Itten válogass.
És mit csinálsz a harmadikkal? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 21:03:07

@1kutya: jó, hát nem először jövök rá, hogy én sokszor inkább gondolkodom férfiaggyal (mivel?????na, mindegy), mint ti...:))))

@Andrass9: ahogy a kapcsolási sebességét és képességeit elnézem, lassan a sajátjait se...:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 21:03:10

@Andrass9: Bloody Mary with bacon in fruits of sea style.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 21:03:50

@Andrass9: Azt még nem látod, a pendrájvon van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:04:38

@Waka: Ezt szerintem anica szabadalmaztathatja a kocsmánkban - plusz bevétel!

1kutya 2012.04.25. 21:05:29

@Andrass9: én is, de azt kérdeztem megnézted e, nem azt, hogy köhög e a gyerek:)

@gyvy: az már sok.

1kutya 2012.04.25. 21:06:40

@Andrass9: ősz! basszameg:(

@anica inkognitóban: osztottam lapot?:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.25. 21:08:47

@1kutya: Megbeszéltük.

Csipetke projekt megoldva, küldtem mélt a barátnőmnek, ha svájcban csipetkét akarnak enni hozzon magával, elfér a röpüllllőn.

Most szólt a gyerekem, hogy csütörtök este, átjönnek itt alvós bulira a cimborái, és még ennének utoljára 1 gulyáslevest.
@gyvy: Kicsit bizar ez a pia a paprikás hagymás szettel...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.25. 21:10:24

@dömbi: Utoljára? Hova megy szerencsétlen gyerek? Szudánba?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:10:32

@dömbi: Elég gordiuszi megoldást választottál, de így a jó - nincs vele gondod .

Hurri Kán 2012.04.25. 21:10:44

@dömbi:
Lehet, de jó. Nagy sikere volt a fejlesztésünknek. :)

1kutya 2012.04.25. 21:11:41

@anica inkognitóban: nem. de elég nagy baj:)

@Andrass9: bár csak így működne. bár még mindig jobb, mintha kopasz lennék:)

@dömbi: és kapsz még szalonnát is, csak ne éhezz!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:13:20

@1kutya: Lassan belejössz, mint az a bizonyos 1kutya .. pardon .. kiskutya az ugatásba :)

1kutya 2012.04.25. 21:15:52

@Andrass9: pssszt! megsúgom belejöttem már, csak blogbohócnak is kell lenni valakinek (vagyis valamelyikünknek tetetni kell a hülyét, mert ez elengedhetetlen kellék:)

1kutya 2012.04.25. 21:16:30

@anica inkognitóban: nem hát! kormozok, mint állat (fentebbi hsz neked is:)

Hurri Kán 2012.04.25. 21:17:24

@Andrass9:
Eccer majd ha lesz rá alkalom, elkövetjük élőben is. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.25. 21:22:34

@1kutya: dehát ez picsáskodás..:O:P:DDD
na, nekem mennem kell aludni, mert holnap több mint érdekes napom lesz....
(veled meg még számolok, csak nem döntöttem el, hogy ma, vagy majd holnap friss aggyal..:P )

Hurri Kán 2012.04.25. 21:24:00

@anica inkognitóban:
Egyedül nem megy a számolás? :DDD
Jóccak ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 21:26:58

@gyvy: Tequilát tisztán nem szeretem, de a szilvát meginnám még ezzel a körítéssel is. Különben is a lilahagyma és a paprika is egészséges - csak egy kis sót adjatok nekem hozzá.

bélabácsi2 2012.04.25. 21:32:20

@anica inkognitóban: aludd ki magad, nehogy holnap csütörtököt mondjál!

Hurri Kán 2012.04.25. 21:32:51

@Andrass9:
Tequilát én igazából sehogy nem szeretem. Néha, nyáron, sokak rémületére sok jéggel, kis citromlével megiszom.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 22:03:46

@gyvy: @Andrass9: keverjem, vagy még várjunk május végéig?
Akkor lesz kánikula.

tartetatin 2012.04.25. 22:11:31

@Vándorpatkány @anica inkognitóban: jelentem, hűl a zélesztőpástétom. Annyira lehetetlen ételnek képzeltem, hogy ki kellett próbálnom. Tej helyett vízzel csináltam, az már nálam kicsapta a biztosítékot :) Már melegen érdekes (finom?), fél óra múlva kenem :) Álmomban nem hittem, hogy ilyet elkészítek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:17:30

@tartetatin: Az angolok esznek hasonlót - Marmite néven van valami élesztőkrémük. Nem volt az esetem.
"Start with bread and cheese, add a touch of Marmite spread and what have you got? A cheese and Marmite sandwich. AKA Heaven." :
Végy kenyeret és sajtot és adj egy lehelletnyi Marmite krémet és mit kaptál? Egy sajt és Marmite szendvicset. Azaz a Menyországot.
Kivonat a www.marmite.com/love/ oldalról :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:21:42

@Andrass9: "Eat Marmite? You'd rather rip the wings off live chickens. You'd rather be stripped naked in public. You'd rather swallow rat's tails and snail shells... Enough already! We get the picture. And yes, you're in the right place...":

Marmite-ot enni? Te inkább kitépnéd az élő csirke szárnyát. Inkább pucérra vetkőzöl a nagyvilág előtt. Inkább patkányfarkat vagy csigaházat nyelnél ... ELÉG! Értjük, mit akarsz. És igen, a megfelelő helyre érkeztél ...
www.marmite.com/hate/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:25:44

@Andrass9: Na - most jól lejáratom magam. Ez bizony a sörgyártás mellékteméke és sörélesztőkivonat, nem pedig a receptben szereplő élesztő.
De hát igy mulat egy magyar úr!

Hurri Kán 2012.04.25. 22:25:59

@Andrass9:
Lehet, előítéletes vagyok, de ezt nem igen tudnám megenni...

tartetatin 2012.04.25. 22:29:13

@Andrass9: na az egy horror. Próbáltam. Dunsztom sincs, hogy eszik.
Ez meglepően jó, tényleg! Ki nem találnám, miből van. Azt hiszem, titokban tartom, mert párom lehidal legújabb kajáimtól. Napok óta újhagymaszár-retekszár (szezámolajjal, fokhagymával párolva)-rizs kombó... Ma szalma vagyok, úgyhogy mindjárt kanalazok egy kis gyömbéres chili csatnit.
Remélem, elmúlik...

tartetatin 2012.04.25. 22:36:13

@gyvy: ugyanezt gondoltam! Ahogy pl. a szójától kiszaladnék a világból. Persze nem valószínú, hogy a napi menűm része lesz, de kíváncsiaknak feltétlenül. És tele B vitaminnal. Próba!

Hurri Kán 2012.04.25. 22:38:18

@tartetatin:
Most nem tudom így fejből, miben van B vitamin, de biztos van olyanban, ami finomabb, mint ez.

tartetatin 2012.04.25. 22:39:37

@gyvy: én inkább azt nem tudom elképzelni, hogy a fenébe születik meg egy ilyen recept...
Talán olyan, mint a rántott leves, semmiből finomat. Most faltam be a második kört, semmi gond vele :)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:41:13

@tartetatin:
Rántott leves köménymaggal jó. :)

tartetatin 2012.04.25. 22:41:56

@gyvy: persze, máj, olajas magvak, banán, spenót és... élesztő, tojás

tartetatin 2012.04.25. 22:42:39

@gyvy: soha életemben nem csináltam, csak suliban és nagyanyám. Ez a kenőcs pont olyan kaja :) És én csináltam!

1kutya 2012.04.25. 22:42:58

@tartetatin: pedig de jó is tud lenni egy kis "üres" rántásos leves pirított zsemlekockával!

nem azt mondom, hogy minden nap, csak néha, mikor az emberfia ki van éhezve valami meleg lére (igen! leveses vagyok)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:43:34

@tartetatin:
Tojás, banán, spenót jöhet. :)

tartetatin 2012.04.25. 22:44:27

@1kutya: utoljára ilyen típusú kajából a tojáslevessel próbálkoztam... kicsit gazdagítandó 4-5 tojással, főzelék lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:46:54

@1kutya: Most lelőttétek a következő posztom témáját, pedig már elkezdtem írni :)

tartetatin 2012.04.25. 22:47:24

3. kör is megvolt :) Ha le kéne írnom, olyan, mint egy sűrű hagymás rántotta, anélkül, hogy a hagyma vagy a tojás dominálna :) az élesztőt egyáltalán nem érezni, zsemlemorzsa homogén, csak sűrít. Próbáljátok ki. Amúgy guglin is fent van csómó verziója.

Hurri Kán 2012.04.25. 22:48:12

@Andrass9:
Inkább egy jó spenót. :)

tartetatin 2012.04.25. 22:49:25

@gyvy: spenót minden nap bejöhet nálam is :)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:50:48

@tartetatin:
Eccer erről is lehetne egy posztot írni, egyik barátom elmélete szerint kétféle ember van, az egyik a sóskát szereti, a másik a spenótot.
No meg az egyiknek töltve van a pisztolya, a másik meg ás, de az egy másik sztori. :)

1kutya 2012.04.25. 22:50:54

@tartetatin: anno anyám csinálta ezt a köménymagos, tojásos, rántott levest úgy, hogy felvert 1-2 tojást, azt belecsorgatta, meg beleütött még annyi tojást ahányan voltunk (4). kegyetlenül szerettem.

1kutya 2012.04.25. 22:52:03

@Andrass9: írjad nyugodtan, helyettem is:)

itt a segédlet: @1kutya:

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:57:13

@gyvy: Most főztem frissen szedve a kertből :)

Hurri Kán 2012.04.25. 22:57:50

@Andrass9:
Most egy kicsit irigy vagyok, komolyan. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 22:59:46

@1kutya: Nekünk nem tellett a további tojásra, csak az egyszem belecsurgatottra. De az remek volt!
@gyvy: Ez az elmélet nem bombabiztos - én mindkettőt szeretem. Vagy a kivétel erősíti a szabályt?

Hurri Kán 2012.04.25. 23:01:57

@Andrass9:
Nem hát, ezért kéne egy poszt erejéig körüljárni. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:02:28

@gyvy: Még az ősszel vetettem egy ágyásnyit, meg március elején egy másikat. Az ősziből eddig 4 kiló jött le és már a harmadik spenótot esszük. A tavasziból már loptunk baby spenót méretet salátának. Az egész család spenótimádó, ezért is vetek mindig. Árban kb ott vagyok, mintha a boltban venném, de az, hogy frissen szedem, és tudom mi van rajta, az megéri a plusz munkát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:04:07

@1kutya: Van aki ecettel is turbózza - azt nem szeretem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.25. 23:04:22

@tartetatin: na, azt akartam, mondani, hogy aki soha nem cáfol rá önmagára, az valószínűleg soha nem gondolkodik (->Schopenhauer).

Tessék, egy vérbeli lassú:
www.youtube.com/watch?v=iLnVOyhqSi8&feature=related

Hurri Kán 2012.04.25. 23:06:59

@Andrass9:
Inkább valaki, aki tud írni. :)

1kutya 2012.04.25. 23:11:02

@Andrass9: nálunk mindig voltak tyúkok, tehát tojás is, így más környezet, de a csurgatott, köményes tojásleves alap a magyar konyhában.

a spenótot ki nem állom, de a sóska jöhet bármikor (tiszaparti gyerek lévén még ültetni sem kellett, termett a töltésoldalon annyi, hogy hányásig ehettem magam belőle)

1kutya 2012.04.25. 23:12:16

@Andrass9: azt én sem.

@gyvy: tudsz te ha akarsz!:)

Hurri Kán 2012.04.25. 23:15:29

@1kutya:
Meglátom. ;-)
Az a baj, honlapommal is haladni kéne, sose nincs kész az sem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:16:01

elso blikkre tul van sutve
baked potatossal az igazi
szerecsendio kizart
meg hat vekonka az teny...

1kutya 2012.04.25. 23:20:18

@hagyma: már vártuk a szakembert:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:23:11

@hagyma: Valóban - a lányok well done-ra kérték.
baked potatoval ettük.
füszerezés nem kritika tárgya, hanem izlésvilágé :)
és tényleg vékonyka volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:25:28

@gyvy: A nyitóoldalt megcsinálták nekem szívességből, a többi meg olyan amilyen. Nem nyúltam hozzá már évek óta ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.25. 23:26:22

Na pizsamaosztás van nálunk. Jó éjt és ne törjétek össze a kis üvegasztalt!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:26:56

@1kutya: meg kis asparagusszal, de nem rossz krumplipurevel sem:)
ah meg nem olvastam a kommenteket atfutolag sem
melo van ezerrel
hala egnek nyert a Bayern is
lassan jon nalunk is a bbq szezon
krumplit nem fontos alufoliazni
mondhatnam minek?

amugy kifejezetten jol nez ki, kicsit kergesnek tunik, de az nem baj

1kutya 2012.04.25. 23:32:54

@hagyma: bayern-cselszi döntő. nem gondoltam volna! no mindegy is...

krumpli tényleg mehet simán is a parázsba, de legjobb, hogy előjöhet a tárcsalap:-DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:34:52

@Andrass9: en is sokszor ugy kerem
de minimum medium well legtobbszor
a fuszerezes az, de ahogy az elso komment is megjegyezte a szerecsendio megoszto lesz
en nem vagyok a "csak bors es so" oszt jo van hive
bevallom, bejaratott steakfuszersoim vannak, amit siman veszek boltba
amugy felreertes ne essek kurvara megennem most, nagyon kivanatosan nez ki
az abalt szalonnanal klasszisokkal szuperebb:)
a krumpli perfekt, bar meg sutottem volna:)
az egesz kaja perfekt, csak kukacoskodom:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:36:16

@1kutya: a fiam nagy madridos, egy kicsit oda huztam emiatt, de a meccset nezve a szimpatikusabb es jobb nyert
nekem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.25. 23:40:19

@Andrass9: a 12 uncias az tokeletesen eleg, bar vannak nagyobb meretek

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.26. 13:56:18

@Andrass9: Az ilyenre szoktam ugrani:-) Amikor valaki azt mondja azért nem tart otthon csirkét, nem veteményez, nincs disznaja, mert a boltban olcsóbb. Na ezt nem hiszem. Amikor a disznó az ólban röfög, s egy filléred sincs a gázszámla kifizetése után, akkor miből lesz olcsóbb a bóti?
süti beállítások módosítása