Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Az elrontott abált szalonna

2012.04.23. 07:00 Andrass9

Életemben nem készítettem még abált szalonnát. Enni már ettem többször is és igencsak kedvelem. Megláttam a boltban egy dupla tenyérnyi 75 dekás tokaszalonnát benne a Poczok2 úr féle rózsaszín felhővel, és nem tudtam ellenállni neki. (sajnos a nyers állapotról nem készült kép).

Pesti gyerek létemre ritkásan jutottam disznóölésre, így PA blogjához folyamodtam alapötletért, no meg "google is your friend". Sikerült is leszűrni a recept esszenciáját (mármint hogyan készítsük, ha nem disznóölésen vagyunk).

Fogtam egy pontméretű fazekat, amibe:

  • 1,5 l vizet tettem.
  • 10 deka sóval pont a 6%-os sóóldathoz jutottam, ami ideális ezen ízesítőanyag bejuttatására mindenféle húsokba. Dobtam még bele
  • 6 babér levelet,
  • 30 szem fekete borsot és
  • 5 szem boroka bogyót bárddal megroppantva,
  • egy kisebb vörözhagymát négybe vágva
  • egy teljes fej fokhagymat letisztítva és összezúzva
  • pici marék mustármagot

amikor ez a keverék felforrt, a szalonnát óvatosan belehelyeztem, megvártam, amig ismét felforr, majd a legkisebb lángra állitottam a tűzhelyet.

DSC05448.JPGkicsit később megfordítottam

DSC05449.JPGLefedtem (gondolom, erről nem kell kép) és beültem a gép elé veletek traccsolni. Mire eszembe jutott kérdezni, hogy hogyan tovább, persze eltelt vagy 3 óra és kaptam a jelzést Öreg Sam-től, hogy szarrá is főzhetem. Rohanás a konyhába, ahol ez fogadott:

DSC05451.JPGSzínre szép, de rettentő puha lett. Sebaj.

Egy másik fej fokhagymát is összezúztam, elkevertem pirospaprikával (kevés csípőssel is), 2 ek sóval és két ek vízzel (olajjal-zsírral jobb lett volna, de most az elrontásról mesélek).

DSC05452.JPG

A rózsaszín felhőcske is szépen látszik

DSC05453.JPG

A szalonnát persze be kellene irdalni, hogy a piros massza minél több helyre eljusson.

DSC05456.JPG

A szalonna olyannyira túlfőtt, hogy ez majdnem lehetetlen feladat elé állított. Azért lettek rajta rések, amikbe ebből a kencéből tölteni lehetett és az egész szalonnát is be tudtam vele borítani.

DSC05458.JPGBecsomagoltam alufóliába és be a hűtőbe.

Kihülve viszont már formálható volt egy jó késsel, és nem kellett három nap hozzá, hogy a szomszéddal kettesben meg ne ettük volna túfőzés ide, túlsózás oda.

Tanulság: Előbb kérdezni, mint csacsogni, ha valamit nem tudok.

349 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr764463832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.04.23. 21:44:09

@gyvy: dehát azok is észak-norvégok:-DDD

@Andrass9: mert az ubuntu az, amikor földet is kell hoznod?

bélabácsi2 2012.04.23. 21:44:25

@Andrass9: és jut eszembe programoztam c64-est Basic-ben, egy időben nagyon érdekelt a téma, azután lemaradtam ebben. Ez is ér valamit? :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.23. 21:44:26

@Andrass9: Tényleg nem érdekel a dolognak az a része amely átlagos felhasználói szintnél nagyobb szakértelmet igényel. Ha netán ilyen gondom lenne, fenntartunk egy komplett informatikai központot, egy tucatnyi szakemberrel, csak segít valaki (bár eddig nem volt rá szükség), feltéve, ha szeretne fizetést kapni az illető. :D

Hurri Kán 2012.04.23. 21:51:06

@1kutya:
Nem a Keleti felé eső vége. ;-)

A szomorú az egyébként, hogy ott csomó házban meg utcában már szinte arabok meg kínaiak vannak többségben, mégis különbül néznek ki azok a házak/ utcák, mint itt a belső rész, ami állítólag világörökség része...

Daró 2012.04.23. 21:52:34

Megboldogult gyermekkoromban dolgoztam a tigáznál, back office jelleggel. Volt egy vevő, Paraszt Mária, na azt kellett volna felhívni.
Többszöri próba után sem sikerült, helyette vinnyogva röhögtünk. Tudom, nem is vicces, de végül rugalmasan megoldottuk a dolgot, írtunk egy levelet. (Tisztelt Paraszt Mária úrhölgy...)

Imre apó 2012.04.23. 21:53:14

Jó estét:):)

1. Boldog Bélákat még sokáig:):):)

2. Süllőcskének Boldog Szülinapot

3. Andris a cucc jó, és mivel elfogyott, nem lehetett elrontva. Vagy rossz kaja nincs, csak éhes ember?:D:D

Elnézést PO, Anica, de a hétvége a kedvesemnek rövid volt, így idehaza maradtunk. Nem vagyok nagyon jól.

Mentem is, majd bekukkantok:):):)

skylla 2012.04.23. 21:55:38

@Daró: en meg ismerek egy fekete barnat

Hurri Kán 2012.04.23. 21:57:03

@Daró:
Volt barátnőm háziorvosát hívták dr. Paraszt Szilviának. Még fénykép is van a névtáblájáról, mert sokan nem akarták elhinni. :)

Imre apó 2012.04.23. 22:00:33

@Benikuty: Jók a kolbik, a szalonnák, látom értesz hozzá:):)

Imre apó 2012.04.23. 22:05:31

@Benikuty: remélem megérem még azt is:) örömmel

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.23. 22:10:08

Az én döbbenetem, mikor évekkel ezelőtt láttam a tévében kiírva, hogyaszongya,
KOLOMPÁR DZSENIFER.
És Keoma név létezik, és pont! 25 éve volt egy mosogatónő kolléganőm, az ő fia volt Keoma névre törzskönyvezve, és vigyázz!!!-fehér ember volt.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.23. 22:11:01

@Benikuty: Én is szeretném nézni. Nekem miért nem mutatod meg?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 22:11:59

hat lehet udvariaskodni de tenyleg borzasztoan nez ki:)
attol meg izre lehetett tokeletes
amugy szerintem nem kell bevagdosni, eleg siman bedorzsolni fokhagymaval es pirospaprikaval / nalam a viz, olaj zsir stb. sem jatszik/
aztan be a huttobe
a 3 ora tenyleg sok, amiatt lett ilyen kinezete
max 1 orat tudok elkepzelni
de a lenyeg, hogy izre jo volt
/azt nem ertem mi a baj az elemer nevvel????/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 22:13:09

@dömbi: jaja ,ha az FB-n fent van, miert nincs itt is?

1kutya 2012.04.23. 22:20:17

@hagyma: feb 29-én született a szerencsétlen és feb 29-én elemér nap van. és szökőnap! wágod, vagy menjek vissza a gergely naptár elejéig?

1kutya 2012.04.23. 22:22:04

@Imre apó: bocsásd már át ennek a folyamatosan bújócskát játszó csapatnak a fb elérhetőségeit, mert a fene sem vadászik rájuk! köszi...

bélabácsi2 2012.04.23. 22:23:08

@1kutya: kezdjük ott, hogy a babilóniaiak a 60-as számrendszert használták, de ehhez kérek egy sört... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 22:25:45

@1kutya: csak gyorsolvastam es ugy tunt hogy az elemer nev , mint nev fikazasa tortent
es asszem jol tunt, mert azutan jottek a kolompar winnettouk
nem mondom, hogy kedvenc ferfinevem, de nincs vele bajom
/amugy kivancsisagbol megneztem 5 db elemer nevnap van a naptarban..../

1kutya 2012.04.23. 22:26:24

@bélabácsi2: radeberger van. jó lesz (mint volt endékás szamócaszedők legalább tartsunk össze)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 22:26:54

amugyis miert szerencsetlenseg februar 29-en szuletni???
dogojjek meg ha ertem

bélabácsi2 2012.04.23. 22:27:31

@1kutya: hát nem tudom, hamár berliner nincs...

1kutya 2012.04.23. 22:27:36

@hagyma: tudom, de a srác folyamatosan ezt hangoztatta (egyébként echte észak-norvég volt, úgy jött ide).

Hurri Kán 2012.04.23. 22:27:55

@bélabácsi2:
Hűha... Dőljünk hátra, érdekes téma ez. :)

bélabácsi2 2012.04.23. 22:28:43

@hagyma: csak mert ritkán van szülinapja az illetőnek, és ettől még nem fiatalabb...

1kutya 2012.04.23. 22:29:00

@bélabácsi2: van, csak azt Anica süti:-DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 22:29:59

@1kutya: en egy elemert ismerek az is cigany,de a jobbik fajtabol Dr. Magyar Elemer, es ugyved
remelem jol van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 22:31:00

@bélabácsi2: na es?
gondolom ha be akar csecselni a szulinapjan, azt megteheti 28-an is...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 22:31:57

@bélabácsi2: Komoly elismerésem illet, mint kívülállót!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 22:33:12

@Waka: Ez a lényeg. Akkor nem is úntatlak vele.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 22:34:14

@Imre apó: Kúráld magad, nehogy már beteg legyél itt nekünk!!!!

bélabácsi2 2012.04.23. 22:36:22

@hagyma: ilyen értelemben az év bármely napja rendelkezésre áll :)

@gyvy: basszus nem számítottam ekkora hallgatóságra, jobban fel kell készülnöm :)

@1kutya: Berliner az sör, te kutya! Ne mondd, hogy nem emlékszel a zöld címkére medve fejjel, nekem akkoriban jobban bejött, mint a Radeberger.

Hurri Kán 2012.04.23. 22:37:45

@hagyma:
Nincs az naphoz kötve. :)

@bélabácsi2:
Annyira felkeltette érdeklődésemet a téma, megvárom az előadást, ha holnap lesz akkor is. :)

1kutya 2012.04.23. 22:40:27

@hagyma: vááá... Tivi! még mindíg nem esett le, hogy a svéd, meg az észak-norvég a szlengben a cigányt jelöli? azta...

@bélabácsi2: drága doktor úr! mivel édesapám (akinél éppen ma állapítottak meg 2. típusú zuckerbetegséget) 1979-től kocsmárosként tengeti az életét, szerinted nem tudom mi az a berliner? ne vicceljünk kérem!:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 22:41:15

@bélabácsi2: Haggyad Imre - ha ismered a homáros szólást. Hagyma csak kekeckedik ma. Csalánra pisilt.
NDK meg csak látogatás szintjén volt meg. Különféle híres német írókat vizitáltunk anyám jóvoltából (ha jól emlékszem, Günther Grass volt NDK-s, de már nem vennék rá mérget) Akkor még nem söröztem (pláne, hogy én vezettem)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 22:43:22

@1kutya: Nekem meg közel három hónapja, és az apád is lehetnék (kell nekem egy ilyen gyerek???). Azóta nincs vacsora, kenyér, tészta. Van viszont körömpörkölt és abált szalonna :) Lehet a végén jó üzletet csináltam?

1kutya 2012.04.23. 22:51:30

@Andrass9: neked kell dönteni:) a fatert egyébként sajnálom, 33 éve éjjelnappalizik, volt már köszvényes, túlélte... volt már vérnyomásos, azt is... most a cukor... (az anyja 62 éves korában lett az, 80 évesen abba halt bele hogy bekómázott és nem tudták visszahozni). bár legjobban innentől kezdve attól félek, hogy ez valami öröklődő és a kislányom... (magamat magasról leszarom).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:12:43

@1kutya: A mi korosztályunk tipikus túlélő - így szocializálódtunk. Kérdezt csak meg Öreg Samet is.
2-es típusu cukor elég jól kezelhető, karbantartható. Ha túlsújos a papád, a fogyás a legjobb gyógyszer, de tablettával kezelhető a betegség. Egyre több helyen olvasom, hogy a pocakban lévő belső háj nehezíti a szervezet reagálását az inzulinra. Az elmúlt időszakban újabb gyógyszert nem kaptam, de fogytam 7 kilót és a reggeli cukorszintem beállt normálisra. Szóval jó esély van a kikezelésére.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:13:37

@smithgerda: Szerbusz szomszéd. Adhatok valami rostosat? Frissen facsartam néhány almát.

bélabácsi2 2012.04.23. 23:14:59

@1kutya: ez van, nem megy át rajtunk az élet következmények nélkül, szomorú, de ami mégis jó, hogy könnyebb ma "kézben tartani" a cukorbetegséget, mint pár évtizeddel ezelőtt.
Öröklődhet, de inkább életmód függő, értsd, hiába van hajlam, ha az életmód megfelelő, akkor ki se derül, másban hal meg az illető.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:15:59

@bélabácsi2: Én nem tudtam ilyen jól megfogalmazni - csak átélni tudom.

bélabácsi2 2012.04.23. 23:17:21

@gyvy: na, most már kötelező lesz :) most én mondom, hogy hűha :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 23:18:18

@bélabácsi2: igen, valoban...
@1kutya: ez mibol kovetkeztetted ki? abbol, hogy egy elemert ismerek es az IS valoban cigany?
azta...
@Andrass9: egyaltalan nem kotekszem, nem ertettem, mi a baj a nevvel, hogy elemer...
az abaltszalonnadat meg fel sem ismertem volna ha nem irod le, hogy minek nevezed
ezek tenyek
de attol meg lehetett finom, ezt fenntartom

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:18:45

@hagyma: Ahány ház, annyi módszer, de abban igazad van, hogy rémesen néz ki :) Kifagyasztva már nem volt ilyen ijesztő, de arról meg nem csináltam képet.

bélabácsi2 2012.04.23. 23:20:59

@Andrass9: innentől az életmód a kulcskérdés

smithgerda 2012.04.23. 23:21:15

@Andrass9: jöhet az almalé :) Este 11kor almát facsarsz??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:22:26

@hagyma: Én is ismertem egy Elemért. Akkor az a nagy jó szívem befogadta, mert nem szerették az osztályban. Később is sokat beszélgettem vele. Tudod, vannak nevek, amikhez a tulajdonosuk valahogy idomul. Nem bántásiból, de ez van.
Amúgy nem erre vonatkozott a kötözködésed, hanem a februar 29-re, amit szándékosan nem akartál megérteni ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:25:57

@smithgerda: Az még csak hagyján, de most fejeztünk be bő két liter citromlé előállítását és jégkockává varázslását is. Minden reggel éhgyomorra egy pohár citromos viz. Most elfogadhato a citrom ára, és a mélyhűtő meg elbija ilyen zacskós jégkockacsinálóban. Lett 168 citromlékocka! Azzal kihúzza a feleségem őszig, amikor ujra van olcsóbb citrom.

smithgerda 2012.04.23. 23:27:29

@Andrass9: Uhhh. Szedtek valamit? :D

smithgerda 2012.04.23. 23:28:16

Én elrakom magam holnapra, jó éjt :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.23. 23:28:57

@smithgerda: szia Gerda! Kínálhatott volna abált szalonnával is ;-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 23:31:51

@Andrass9: igen, foleg szerintem folosleges volt ilyen meylen felvagni fagyasztas eloptt, szerintem eleg kicsit beirdalni a tetejet es ugy bedorzsolni fokghagymaval es pirospaprikaval
en ertettem, csak szerintem meg tok buli feb 29-en szuletni:)
amugy nem akarok kotozkodni tenyleg, de peldaula a bela nev igen sok hunor forrasa /foleg a film utan ugye a belaim stb.
szoval a bela meg a sanyi szvsz gazabb
nalunk ez szolas volt, hogy ne legyel mar bela v. sanyi:)
elemerrel nem poenkodtunk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:34:01

@smithgerda: Ha most azt mondom, hogy reggel 16, délben 4 és este 10 tabletta van kitéve kettőnknek ... Szerencsére ezek egy része vitamin és hasonlók, de a fele legalább ténylegesen gyógyszer.
A citromlé viszont nem a gyógyszerek miatt kell, hanem mert lúgosít és a feleségem szereti azzal kezdeni a napot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 23:34:19

@Andrass9: ez most tenyleg komoly kerdes
semmi kotekedes
a citromnak otthon van szezonalis ara???
tehat mint mondjuk a paradicsomnak, meg aborsonak stb...?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.23. 23:35:54

@Andrass9: ezt viszont nem tudtam, hogy lugosit, az ram ferne
iszok is egy limonadet izibe
mondjuk osszekeverem sorrel

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:36:08

@hagyma: Mi meg a Jenőn nevetünk. Korosztály kérdése.
Az irdalásban igazad van, de mivel életemben először csináltam, hát a lehetséges hibáknak legalább a felét el kellett követnem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:39:00

@hagyma: Igen, az is szezonális gyümölcsnek minősül, mert ahol most érik, onnan drága a szállítása. 150 és 500 között változik szezontól függően.
A lúgosító hatást feleségem igazolhatja. Savtúltengésre szedett gyógyszert, de a limonádé óta nem kell neki. (Apropó, ezt cukor nélkül kell inni, különben gömbölyödni fogsz)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:40:48

@PO: Ennyire azért már kiismertük Gerdát! Az almalé, mint látod, talált :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.23. 23:43:29

Szép álmokat mindenkinek. Kulcs a lábtörlő alatt, ha még jön valaki.

1kutya 2012.04.23. 23:53:19

@Andrass9: jövök, zárok, nem haragszok:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.24. 00:00:53

@Andrass9: en meg sosem csinaltam, de kedvet kaptam, csak l;egalabb 1 ora kocsival a serteses bolt... talan jovo heten
mar nincs hova gombolyodnom, de egyaltalan nem fogyasztok cukrot, viszont tenyleg szet vagyok savasodva, ugyhogy elhiszem es probalkozom a dologgal
natur citromle megy a sorbe ezerrel mostantol

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 07:37:48

Jó reggelt!
Valaki világosítson már fel, mi a lónak a fasza csúnya ezen a szalonnán? Nekem a legcsúnyább benne, hogy nem az én tányéromon van!
Az egyik barátunk fiának most volt a 4. igazi szülinapja, és rohadtul nem tetszik a 16 éves srácnak, hogy febr. 29-én született, mert szerinte snassz. De van olyan barátunk is, aki dec.31-én született, és Szilveszter a neve, na az is kitolás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.24. 07:45:12

@dömbi: nem xsunya, cak a ha a szovegkornyzetebol kiveve csak az utolso kepet nezem, nem biztos , hogy rajovok, hogy ez abaltszalonna
/mondjuk kifagyasztva biztos jobban hasonliott hozza/
februar 29-en szuletni tenyleg snassz lehet:):)
atokomert nem vart meg egy napot a pocaklako:)
az meg egyenesen botrany ha valaki dec 31-en szuletett es meg Szilveszternek is hivjak
ilyen teherrel nehez lehet elni

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 08:06:33

@hagyma: Te is írtad tegnap, hogy "lehet udvariaskodni, de tényleg borzasztóan néz ki".
Hát szerintem meg nem. Bár én nem értek hozzá.
A nevekről meg... kinek a pap, kinek a papné.
Nekem a fia természetesen.
Érdekes hallani, mikor anyuka sipítja a gyereknek, hogy Kevinkeeee, Ronaldóóó, Bodzácskaaa, Kökényecskeee stb.
Érdekes, Dzsót még nem hallottam, az biztos snassz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.24. 08:17:50

@dömbi: en az elemert vedtem meg
es tenyleg borzasztoan nez ki

süllőcske 2012.04.24. 09:17:48

@dömbi: @hagyma:
A kiskutyafülit, ez az étel tokaszalonnának néz ki amely még meleg, kihűtve más a textúra.
Nem akar másnak látszani. Nagyon helyes.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.24. 09:30:02

@süllőcske: az órákon keresztül elkészített ételfotózások és a tökéletességet sugalló reklámok világa elrontott bennünket..:(
én sem szeretem a művi dolgokat...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 09:41:01

@hagyma:
Neked! Nekem meg jól, vita lezárva.

@süllőcske: én csak azt kértem valaki magyarázza el, hogy miért randa, mert én hülye pesti vagyok, és nem értek hozzá.

A kollégiumos történetek meg jöhetnek, hátha megváltozik a negatív véleményem, meg röhögök is egy kicsit.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.24. 09:42:26

@dömbi: nem randa.:) szerintem guszta, az én nyálelválasztásomat legalábbis beindítja..:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 09:50:54

@anica inkognitóban: Na végre..., legalább nem vagyok már egyedül.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.24. 09:59:32

@dömbi: a tökéletlenség nem hiba...:)
Egyedül születünk és egyedül halunk meg. De a köztes időben hogy lennél egyedül? :)
ahányan vagyunk, annyifélék, számtalan saját tapasztalással, asszociációval, értékrenddel, különbözőséggel, ez adja minden emberi közösség színességét.:)te elég toleráns, befogadó személyiségnek tűnsz, de kiállsz a véleményedért, ez egy jó kombináció, én legalábbis kedvelem az ilyen embereket. szerintem itt sosem leszel egyedül :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 10:24:41

@anica inkognitóban: Te egy tündér vagy, igyál valamit gyorsan!
A toleranciámmal vannak problémák, ezért is szeretem a blogodat, reménykedek, hogy nálad ragad rám valami tolerancia. A véleményem mellett kiállok, sőt!
Igazából a karajra is, és ide is azért járok, mert rengeteg mindent nem tudok, mert pesti vagyok, vidéki rokonok nélkül. Életemben egy igazi disznóvágáson voltam, 6 hónapos terhesen, a szagok miatt végig hánytam az egészet. Ott se láttam, hogy készül a tokaszalonna. Hálás vagyok minden információért amit leírtok, (mégha nem is látszik) mert ezt nem tudom könyvből megtanulni.
Nekem fontos, hogy a főztöm szép, gusztusos legyen, és nem tartom cikinek megkérdezni, hogy ez az étel hogyan lesz az, vagy mi az amit én nem látok, nem veszek észre rajta.
Ha érdekel benneteket, egyszer írok őszintén arról, hogy aki nem vidéken nő fel, hogy áll az élelmiszerekhez, és szerintem miért lehet eladni a szart is nekik. Nem kizárólag az ára miatt, ez nagyon nagy tévedés.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.24. 10:44:20

@dömbi: szerintem a két fiú örülne neki, ha megírnád :) annyira már ismerjük őket, hogy ezt kijelenthetjük a nevükben:)
a disznótor elejét kerülöm, igazából csak főzésbe és pálinkaöntésbe szoktam beszállni anyóséknál..meg a friss pecsenyehús elpusztításába..:D

süllőcske 2012.04.24. 10:45:03

@dömbi: Kávét, kicsi Dömbi? Képzeld, tök finom lett az olajban eltett macihajma, csináltam mini próbaüveget, isteni.
Én is azért kanyarodok be ide, mert imádok dolgokat megismerni. Meg mert tündérek vannak itt.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 11:12:08

@anica inkognitóban:
A második bekezdésnél hörögve kapnának a fegyvereikhez, és gyalog indulnának levadászni engem. Ez tuti.

@süllőcske:
Igen kérek, sok cukorral, tejjel.
Majd írd meg, meddig áll el, mert nálunk mindig elfogy, és sokan kérdezik, de nem tudom a választ.
A hagymát is szedheted még, az is finom. Pénteken jön a barátnőm, már naponta hívogat, hogy ne felejtsem el, medvehagymát szedünk, és pitypangmézet csinálunk, és kankalint szedünk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.24. 11:15:19

@dömbi: az a jó :D na, az én pásztorünnepes írásom sem csöpög az áhítattól és ámulattól, szerintem simán belefér a kritika.:);)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.24. 11:19:36

@anica inkognitóban: Ha levadásznak engem, az a jó?
Csak szólok, 1 darab van belőlem, ha sikerül nekik...?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.24. 11:20:38

@dömbi:
1: az is lehet jó ;)
2: ha nem sablonos az iromány, az a jó :D

smithgerda 2012.04.24. 11:50:43

@PO: ugye tudja ő, hogy mit kell nekem kínálni :)
@Andrass9: nem akartál kiüldözni a világból az abált szalonnával ;)
egyszer majd írok egy posztot arról, én hogy táplálkozom ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.24. 14:16:00

@smithgerda: Légy szíves írjad meg egyszer. Kell az ellenpélda is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.24. 14:18:29

@dömbi: Egy kis vadászat az egészséges! A nagy rohanás segít elégetni azt a tejecskét és cukrot amit a KV-ba teszel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.24. 14:27:50

@dömbi: Amúgy én sem vidéken nőttem fel, csupán a nyarakat töltöttem egész kicsi koromban a nagyanyámnál. Rózsadomb, értelmiségi/művész szülők, nyaranta Balatoni bérelt villa, később Dömös, majd dömösi saját parasztház. Itt tanultam meg gázzal hegeszteni és ezzel némi autokarosszéria lakatosságot. Az étel az nekünk csak úgy volt. Anyám nem tudott sütni, azt nekem kellett még kora tizenéves koromban megtanulni nagyanyámtól, és rendszeresen kelt tésztákat készíteni. Az igazi ételt Bacher Mihály zongoraművész és Rózsa György festő tanították-mutatták meg nekem kamaszkoromban. A húsok elkészítését, egy jó lecsót, stb. Ti valószínűleg csak a gyerekeiket ismeritek.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.24. 23:19:43

@smithgerda: lehessen már egy ikerposzt, h nemcsak a blogkocsmában, hanem egyszerre a Pásztortűzön is! :-))

smithgerda 2012.04.25. 14:54:58

@PO: most ezt úgy érted, hogy neked is küldjem el azt a posztot, hogy kitedd a blogodra? :)

smithgerda 2012.04.25. 18:23:55

@PO: András május 1-én teszi föl. Ha ő nem bánja, akkor részemről oké :)Játsszátok le :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.26. 08:31:29

@smithgerda: elolvastam, jó lesz! Ha beleegyezel és Andrass is, akkor én is kiteszem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.26. 09:22:08

@PO: Persze! Jó a poszt, legyen mindkét blogon is.

smithgerda 2012.04.26. 11:19:33

@PO: persze, akkor kiteheted. De hol olvastad el? :D