Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Halfüstölés

2012.04.21. 07:00 Waka

Alapvetően két metódust különböztethetünk meg: a hideg és a meleg füstölést. Jómagam csak a meleg füstöléssel foglalkoztam – egy időben heti gyakorisággal füstöltem pisztrángot –, úgyhogy erről írok.

Létezik pár gyári füstölő, mely denaturált szesszel működik, az áruk viszont veszedelmes. Az alábbiakban megtudhatjátok, hogyan lehet olcsón összeállítani egy halfüstölőt, és hogyan érdemes használni. Természetesen, van számos házilag készült eszköz, az alábbi a személyes tapasztalataim alapján készíthető.

 

A sikeres halfüstöléshez be kell tartani pár igen fontos szabályt:

A meleg füstöléshez bármely hal alkalmas, de nem érdemes 30-40 dekásnál nagyobb halat választani, mivel nehéz vele bánni. (Erről később bővebben.) Figyelembe kell venni azt is, hogy a szálka nem sül/fől szét, mint a bő, forró olajban való sütésnél, ezért a szálkátlan halakat részesítsük előnyben (angolna, pisztráng, harcsa, tokfélék). Ha netán utána olajos halat készítünk belőle, és bő olajban konfitáljuk utána még egy jó ideig, akkor a keszeg vagy kárász is jó. Süllővel még nem próbálkoztam, de a magas víztartalmú és laza szerkezetű húsa miatt lehet, hogy nem is igazán alkalmas erre.

A hal tisztítása:

 

Először a kopoltyúfedőt hajtjuk fel – nem kell kitörni, ahogy a képen látszik, csak az érthetőség miatt rajzoltam így –, egy vékony pengéjű késsel átszúrjuk, majd a piros vonal (remélem látszik) mentén, a kopoltyúív mellet végigvágjuk, elmetszve a nyelőcsövet. Ujjunkkal benyúlunk, és egyben kiszedjük a kopoltyút.

 


 

Ezután a végbélnyílástól a fej felé felvágjuk a hasat, ügyelve, hogy a „nyakát” ne vágjuk át. Mivel a nyelőcsövet már elvágtuk, könnyedén ki lehet venni a beleket. Ezután célszerű még a hasüreg gerinc felőli részén lévő hártyát végigkarcolni a kés hegyével, hogy később könnyebben ki lehessen mosni azt a fekete valamit (vese). A pisztrángot természetesen nem pikkelyezzük le. Az angolnát, a kecsegét és a harcsát nem kell megnyúzni, füstölve szépen le lehet húzni a bőrt róluk.

 

Pácolás: A pisztráng pácolásához az alábbi pácot használtuk: 10 l víz, 1 kg só, 0,5 l száraz fehérbor, 1 deka őrölt fekete bors, 10-20 db összezúzott borókabogyó. Ezen kívül, ha volt, tettünk bele egy fél citromot, amit a pácban „nyuszkoltunk” össze. Ajánlom kipróbálásra a különböző zöld fűszereket (kakukkfű, rozmaring, zsálya), és a fokhagyma sem rontja el. A pácolás rozsdamentes vagy műanyag edényben kell, hogy történjen, a páclé legfeljebb 6 fokos lehet, és az egész nem tarthat tovább 10-12 óránál. A magas víztartalmú halhús egyszerűen szétmállik a hosszabb idejű pácolásnál. Az angolna húsa a magas zsírtartalom miatt „elviseli” a 24 órás pácolást is.

 

Vas- vagy acéldrótból hajlítjuk a kampót, és a hal „tarkója” felől a kopoltyúfedők alá akasztjuk. A kampó hegyei kissé kifele állnak, így a hal hasüregét is széttárják valamennyire. A halakat a kampónál fogva sorban felfűzzük egy pálcavasra.

 

A füstölő.

 

A 200 l-es lemezhordó tökéletesen megfelel a célnak, kb. 80 centiméter magas, az átmérője 60 centiméter. Alaposan mossuk ki használat előtt, és nem árt egyszer kiégetni sem. A hordó levágott tetejéből ki lehet alakítani a „fedőt”. A hordó tetején kell néhány vájatot készíteni a vaspálcák számára. Az aljától 10-15 cm-re kell elhelyezni a lángtörőt, amit perforált lemezből készül. A könnyebb mozgatáshoz tegyünk két fület is a hordóra. Néhány sor téglából építsünk tűzteret, amiben a tüzet megrakhatjuk.

A füstölés: A felfűzött halakat hagyjuk jól lecsepegni. A tűztérben már előre megrakjuk a tüzet, természetesen keményfából, hogy kellő parázs képződjön. Feltesszük a hordót, és gyenge, egyenletes tűzön „meglángoljuk” a halat. Ha nagy lenne a láng, maroknyi fűrészporral kissé kioltjuk. Fontos, hogy ilyenkor még nem szabad a füstölőt lefedni, ugyanis a keletkező gőz meggyengíti a húst, könnyen leszakadhat! (Ez főleg akkor fordulhat elő, ha túl hagy halakat választottunk.) Ha valamelyik esetleg lepottyanna, ne vesződjünk vele, nem lesz különösebb baja, viszont a nyúlkálással még többet leverhetünk. Ügyes kezű ezermesterek esetleg építhetnek olyan füstölőt, amin külön ajtó van a lángtörő magasságában. Nagyjából 1,5-2 óra alatt fől meg a hal a saját levében. Ha már tapintásra száraz, és egyenletesen aranybarna, fűrészporral elfojtjuk a lángot, és a füstölőt lefedjük. Folyamatosan figyeljük, ha fellángol a tűz, szórjuk meg fűrészporral. A parázsra dobhatunk pár szem borókabogyót. Száraz hideg, vagy meleg időben 4 óra alatt tökéletesen megfüstölődik a hal, párás, ködös időben több kell neki. Mikor kész, emeljük le a hordót, a füstölt halat hagyjuk teljesen kihűlni. Száraz, hűvös helyen fellógatva, „R” betűs hónapokban 3 hétig tartható el.

322 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1004461717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.04.21. 19:04:29

@anica inkognitóban: egy kétpálcikásat kérek!:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 19:12:37

@anica inkognitóban: bocs, kicsit félrevittem a dolgot, de emlékezhetsz rá, hogy év elején ez volt a marketing duma. Bérka. Különben most néztem, h te is kimaradtál a felsorolásomból. De azért, mert te konstans vagy :-))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 19:15:08

@bélabácsi2: be kell valljam, ez még megnézésre vár...kösz, így már be tudtam azonosítani :)

bélabácsi2 2012.04.21. 19:15:55

@PO: nem konstans, a pultoslány az origó, mármint a pult miatt :)

Imre apó 2012.04.21. 19:16:45

@anica inkognitóban: tessen mondani füstölthal az nincs, vagy csinájjak magamnak:):)
Hogy jártam!

Hamburgban volt egy halárus, aki tengeri kütyüket halakat füstölt. A reptérről hozta az árut ahol dolgoztam, kűldte neki a vietnámi üzlettársa, rendszeresen. Mikor kivittem neki, segítettem bepakolni a furgonjába. Megköszönte és azzal elment. Jött egy hónap múlva, és hozott egy nagy csomag füstölthalat,(több mint 2 kiló) amiben több fajta hal volt. Különböző ízvarázsok. Megkeresett és átnyújtotta. Egy ideig álltam, bámultam, majd megkérdeztem, hogy nekem? mire ő igen, és ha ma is segítenék akkor hoz megint. Nehéz volt nemet mondani, már hogy elfogadjam, de csak rám tuszkolta. Aznap 1 tonna hala érkezett, de megérte. Ezt folytathatnám, mert betartotta a szavát, sőt karácsony előtt, király garnélát hozott, ami odakint is jó drága volt, a boltban mindig sajnáltam rá a pénzt. Majd úgy 5 hónap után nem jött többé.

Imádom a füstölt halat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 19:19:30

@PO: az év elején én még itt sem voltam, úgyhogy kénytelen vagyok elhinni :)
@Imre apó: én is szeretem, de mit keresne egy kocsmában füstölt hal, heee??? szerinted lottón nyertük a működési engedélyt??:P:D

bélabácsi2 2012.04.21. 19:53:01

@PO: csak én érzem úgy, hogy meg-megbicsaklik a csaj hangja, vagy a zenegép öregszik :)

inkább:
www.youtube.com/watch?v=NkKR1NZFWB4&feature=related

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 19:54:02

@PO: na, ezért a szép zenéért áttolok neked egy kis frissen sült bundáskenyeret. fokhagymás-szezámmagos, nálunk nagyon megy :)
kepfeltoltes.hu/120421/P1090255_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Imre apó 2012.04.21. 19:57:40

@anica inkognitóban: Ezek közt van zsemlye is? Érzem az illatát:):)

Imre apó 2012.04.21. 19:59:59

Kűdök a zenegépnek egy dalt, had örűjjön:

www.youtube.com/watch?v=unKSFKhFr3M

1kutya 2012.04.21. 20:06:56

@PO: de ha már megígértem (mint a nyuszika a rókamamának/rókafiaknak:).

mint fentebb írtam lesz birka is, csak később...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 20:15:15

@1kutya: Köszi, köszi! Most olvasom a kommenteket, eddig a német adókon kerestem, de ott nem adják (csak 12 perc maradt ki).
@anica inkognitóban: Szerintem a csajok slambuc-pártiak inkább...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 20:17:30

@gyvy: utálom is..:)
@Mitzi von Küche: szerintem is, bár amúgy én megeszek bármit, csak már ne éljen, és azért elérje a törzsfejlődésnek egy bizonyos fokát :)

na, tényleg megyek, mert a férj ki fogja rúgni a mosogatólányt, ha a net előtt ülősztrájkol...:)

bélabácsi2 2012.04.21. 20:23:31

@gyvy: lesz az még másképp is!

Hurri Kán 2012.04.21. 20:29:47

@bélabácsi2:
Nézem, de egyelőre sok köszönet nincs benne.

Benikuty 2012.04.21. 20:34:03

@bélabácsi2: úgy van. Reggel benézek:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 20:37:48

@anica inkognitóban: nagyon guszta! Legközelebb kipróbálom szezámmaggal, te meg próbáld ki curryvel!

1kutya 2012.04.21. 20:42:03

@gyvy: ezt pofázom fél napja!

bélabácsi2 2012.04.21. 20:42:31

@gyvy: túlkombinálták ezt...

smithgerda 2012.04.21. 20:43:52

Én nem tudom, hogy megyek-e, de a birkát utálom, az biztos :)
@PO: hát képzeld, rajta van Debrecen a világtérképemen :D Voltam is már ott.
És köszi a kimerítő választ :) Cuki vagy.

Benikuty 2012.04.21. 20:44:24

Kivettem a jégről a 190 kilós gyesznó hátsó csülkit, pékné módra gyalázom holnap cserépedényben, lesz hozzá hagymás krumpli kicsiny párolt zőccség. Felvezetés liba aprólék leves. Jó éjt, felborultam, mint lisztes zsák.

Hurri Kán 2012.04.21. 20:44:57

@1kutya:
Tudom! Csak azt hittem, este tíztől lesz.

@bélabácsi2:
Valamit csak kezdenek magukkal...

Egy klasszikus. :)
www.youtube.com/watch?v=YA49Fzes0Ek

bélabácsi2 2012.04.21. 20:46:50

@Benikuty: finom lesz! kedvenc menüm...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 20:51:07

@gyvy: @bélabácsi2: Hajrá Barca (bár mintha nem menne úgy, mint kéne)!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 20:59:29

@smithgerda: Mitzi is mondta, h a csajok inkább slambuc-pártiak. Az lesz. Gyere! ;-)

just 4you:
www.youtube.com/watch?v=6C0VFYBPtDU&feature=related

Milyen bort hűtsek be neked?

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:00:26

na mizu? megjöttem, megyek olvasni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:12:11

@gyvy: őszintén szólva nekem pl elég kényelmetlen érzés ez..

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:13:24

@Babette_: tudtad, h Barca B-közép is vagyunk? :-D Ezek elvonultak meccset nézni. Én meg főzök, közben be-beugatok.

Hurri Kán 2012.04.21. 21:14:17

@Mitzi von Küche:
Sajnos nem. :)

@anica inkognitóban:
De jó. :D

@Babette_:
Olvass kicsit értőbben. Irónia volt, semmi komoly. :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:18:46

@PO: mondjuk ez az első netes társaság, ahova szívesen mennék, nem csak azért, hogy ki ne maradjak
pedig nem ma kezdtem...
és akkor ez a világ végén van
töxar

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:19:40

@Babette_: nade miért? Akarsz róla beszélni? Közben nedvesítsd a torkodat egy kis aszaltszilvás Unicummal...

Közben bepöccentem a zenegépet!
www.youtube.com/watch?v=yzKOpodwbug

Hurri Kán 2012.04.21. 21:19:44

Az abszolút bátor ember az, aki a hashajtóra altatót vesz be...
:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:21:40

@gyvy: na azér'! Komolynak kicsit vicces volt! ;-)
Debrecen egy geopolitikai realitás. Na.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:23:13

@PO: azt a micinéni honnét veszi?? birka a legjobb.

Hurri Kán 2012.04.21. 21:23:19

@PO:
;-)
Legközelebb minimum 17 szmájlit teszek mögé. :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:23:40

@gyvy: az egyik kezemmel egy halászlevet, teljesen a Süllőcske hatása alá kerültem :DD
A másikkal meg 4 velőscsontból egy pikáns csontlevest. Azzal a fűszerezéssel, amit egy csaj még a karajon emlegetett, teljesen rá vok kattanva, azóta azt csiszolgatom.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:23:56

@PO: az valami foci, ugye?
@gyvy: részemről komoly.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:24:23

@PO: nem iszom alkoholt, nem akarok én meghalni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:26:09

@bélabácsi2: kívülállónak érzem magam tőle.

Hurri Kán 2012.04.21. 21:26:12

@PO:
Hajrá. :)
Ha az a fűszerezés beválik, kéretik kiblogoltatni.

@Babette_:
Fölöslegesen.
Ja, akik nem isznak, ugyanúgy meghalnak. :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:26:49

@Babette_: ha enni kell, én is a birkát preferálom. De a slambuc is nagy kedvenc. Ha főzni, akkor is. A slambuc tízszer annyi munkát igényel.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:27:42

@gyvy: persze, d enem öt perc múlva.

Hurri Kán 2012.04.21. 21:29:07

@Babette_:
Káros anyagok nincsenek, csak káros mennyiségek.

bélabácsi2 2012.04.21. 21:31:39

@gyvy: Ronaldo, ennyi... zseniális a gyerek

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:33:21

@gyvy: lesz belőle egy poszt. A szimbádos tányéromban fogom fotózni! :D

@Babette_: igen, valami olyasmi. Akkor gy rooibos teát, így estefelé?

Mai intelmem:
Soha többé ne vegyetek feleségül kentucky-i nőt és ne vegyetek kerámia lapos tűzhelyet!

Hurri Kán 2012.04.21. 21:34:38

@PO:
Egyik sem volt még. :)

1kutya 2012.04.21. 21:36:08

@PO: azért vállaltam be! baripörit főzni snassz:)

smithgerda 2012.04.21. 21:45:46

@PO: ez nagyon jópofa :)
Fehérborból a nagyon száraz, ropogósat szeretem, rozéból a könnyű gyümölcsöset, vörösből a testeset.

bélabácsi2 2012.04.21. 21:48:05

@Babette_: egyet nem hiszek, azt, hogy ez a társaság kirekesztő lenne, sem a bloggazdák, sem a debreceni és környéki vagy oda kötődő kommentelők nem ilyenek, ahogy én látom.
Én személyesen is mindig örülök, ha jössz.
Véletlenül egy bokorból valók vagyunk itt páran, néhol még az utca, környék is stimmel, pedig soha nem találkoztunk "élőben", ez egy véletlen. Óhatatlanul vannak tehát köztünk utalások, kapcsok, témák, amikhez nem tud más szólni, de mint látod mindegy mi a poszt, be lehet dobni egy témát és hálásan elbeszélgetünk róla. Blogkocsma.
Te is hozhatsz ide bármit, posztot vagy kommentet, nem én vagyok a blog gazda, de hiszem, hogy így van! Így indultunk el!!!
Hogy is lennél kívülálló, nézd csak mit írtam Benikutynak, azt neked is.
1kutya partyja meg már a novemberben téma volt a karajon, amikor még mi sem tudtuk egymásról, hogy mennyien vagyunk egy bokorból.
Nehogymá' na!
:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:49:04

@gyvy: már 3 centtől is fél óráig haldoklom.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:49:52

@PO: a teát meg nem szeretem.
valami süti nincsen..?

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:51:08

@bélabácsi2: a z én érzéseimről beszéltem...
nem ti tehettek róla.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 21:56:25

@Babette_: hát, egy kis beszbuszát csináltam... de nagyon sok cukor van benne. Más nincs, a többiek bevitték a tévé elé és befalták meccs közben :-/

@smithgerda: ez a beszéd! Vettem! :-)

@bélabácsi2: ne magyarázd túl, valójában Babette-nek a távolság fáj, nem a kirekesztés. Érted? Nincs kirekesztve, de a távolság miatt mégis olyan, mintha ki lenne.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.21. 21:58:51

@PO: beszebusza azmiaz? jó édes=jó finom:)

látod, te érted, mire gondoltam.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.21. 22:06:32

@Babette_: értem :-) A focihoz viszont nem értek. De jobb ez így.

Várjál már, teszek be vmi zenét.
www.youtube.com/watch?v=68r6fV_Vnt4&feature=related

A beszbusza egy közel-keleti édesség. Búzadara, kókuszreszelék, joghurt, némi cukor, sütőpor.
Összegyúrom, be a sütőbe. Amikor megemelkedett, kiveszem, forró citromos sziruppal locsolom, úgy nem lesz száraz. A tetejébe egy szem mandulát nyomkodtam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.21. 22:08:04

@gyvy: de tényleg az :DD úgy nyerítettem, mint egy díjnyertes versenyló a győztes futam végén..:DDD

bélabácsi2 2012.04.21. 22:08:43

@PO: akkor már értem Hagyma miért érezte itt magát kirekesztve, a távolság miatt :)))

Nem. Nem ilyen egyszerű.

@Babette_: értsük meg egymást, nem mondtam, hogy mi tehetünk róla, mert nem gondolom úgy.
Lefordítom, amit Benikutynak is írtam: az marad kívül, aki nem jön be. Az csak plusz, hogy itt meg aztán tényleg szívesen is látnak. Itt a törzshelyed :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.21. 22:32:24

@smithgerda: Tartsunk össze, mert a debreceniek megesznek minket vacsorára!!

smithgerda 2012.04.21. 23:39:16

@PO: uhh, ez nagyon vadul hangzik!
@Andrass9: ja, még beleraknak valami nagy bográcsba, aztán megfőznek :)

smithgerda 2012.04.22. 00:06:27

@PO: nem, dehogyis!! A recept.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.22. 00:09:33

@smithgerda: hát, az tényleg az. Én nem is szoktam enni belőle, mert egyrészt igyekszem vigyázni az alakomra, másrészt a GI-je van vagy ötezer :-)) A kolléganőm kérte, h készítsek néha, mert neki sehogy nem sikerült.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.22. 00:11:45

@Andrass9: @smithgerda: Albertfalva-Kitérőiek, egységben az erő! Fogjatok össze, vagy álljatok egymás hegyébe, mint a Kismalac és a farkasban a farkasok, mert így tényleg gubanc lesz! :-DD

smithgerda 2012.04.22. 00:20:39

@PO: Héééélo. Albertfalva pont ellenkező irány :)
Ilyen durva dolgokat én sem szoktam enni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 00:24:26

@bélabácsi2: O is amerikaban lett nagy kiraly, bar nekem a kedvenc filmem a tuz van babam,, azt meg otthon csinalta
a Szall a kakukk nagyon jo film, de ahhoz nagyon kellett Jack Nicholson is
az Amadeust nem kedvelem
a Hair az nagyon utott, akkor, ott, a mi korunkban, europaban,
amerikaban alig ismerik
a zenejet kicsit jobban
a mozifilm nem volt siker /akkora/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 00:28:12

@PO: hala Madrid
nem vagyok igazan nagy "kulfoldi focirajongo" , a mi korunkban mi magyar csapatoknak szurkoltunk, de a Barcelona semmikeppen, es vegre nyert a Madrid
/a komolyabb meccseket azert elolvasom, sot a Fradi is nyert, nede en meg voltam Fradi-Liverpoolon az Ulloin:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 00:30:32

nem favorit a fustolt hal, de tiltolistan sincs
ilyen fuztolore eselyem sincs, sot veeni sem konnyu keszen
szoval nem favorit na
ruszli, konzervek barmikor, valamint a hotelunkben forgalmazott halacskak, a kedvenc a harcsa meg mindig
egy jo halaszleert fizetnek annyit mint egy steakert

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 00:41:29

@bélabácsi2: en nem erzem magam kirekesztve, de csetszobara nincs idom, tudom, mar csinaltam, meg regen, tiz eve
oda- ide az ember napi rendszeresseggel jar, es naponta tobbszor, mert irsz, valasz jon, valaszolsz stb.
most eppen van idom, elolvastam a bejegyzest
gyorsolvasassal a kommenteket
es mivel otthon elmult ejfel nem kell kattingatnom, hogy valaszolt-e valaki
holnap OFF-os vagyok es rakottkrumpli lesz
utana 6 nap melo:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 00:44:59

@smithgerda: vorosbol en inkabb a karcsu, kicsit szeploset

BigBuffalo 2012.04.22. 13:13:54

@hagyma: Füstölőt szerintem sokkal könnyeben veszel, mint mi.
A cabelas-nál a "smoker"-re elég sok találatot adott, 120-140 dollárért már adnak egyet...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 16:43:54

@BigBuffalo: fustolt halra gondoltam, hogy nincs minden sarkon, fustolo biztos van, de egyszeruen, most vegyek es mennyek el horgaszni?
vagy fagyasztott halbol is lehet fustolni
szoval nem opcio

BigBuffalo 2012.04.23. 00:20:48

@hagyma:
Te élsz ott, nem akarok veled vitatkozni. De azt azért látatlanban lefogadnám, hogy egy valamirevaló hypermarketben van halaspult nálatok is, és friss pisztrángot, lazacot, seafoodot az év bármely szakában tudsz venni. Ugyanott füstölt halat is.
Csak keresni kell. Egyszer.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.24. 20:00:43

@BigBuffalo: Azért egy bolti füstölőben nem fogsz 3-4 kiló halat egyszerre megfüstölni.

BigBuffalo 2012.04.24. 20:11:38

@Waka:
Így igaz. Nem is arra való. Mivel a forró füstölés 15-húsz perc, nem tragédia, ha többfordulós a játék.