Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Koktélbár a csehóban

2012.04.14. 07:00 PO

Andrass9: Na, kerülj beljebb. Arról van szó, hogy kéne csinálni ezt a teás pultot. Ha már jelentkeztél, mennyire értesz a teákhoz?

PO: Hát, ilyen kocsma szinten elboldogulok.

1kutya: Na ne lazuljál már, ez véresen komoly. Tudod, hogy mi egy igényes kocsma vagyunk.

A: Akkor nézzünk néhány ellenőrző kérdést…

1: Casting ez, vagy mifene!

A: …úgy, úgy, pont ezt a szót kerestem! Szóval: milyen vízzel készíted a fekete teát?

P: Lobogó, forró vízzel, 3-4 perc állás után kiöntöm.

A: És a zöldet?

P: Azt 80 fokos vízzel, szintén 3-4 perc.

1: Tea with milk, please?

P: English breakfeast típusú fekete teából, erőset, teát öntöm a hideg tejbe és nem fordítva.

A: Campa megy?

P: Persze, árpát pörkölök, aztán…

1: Ne meséld el, látszik, hogy tudod, olyan stréber fejed van :)) Na és a csipkebogyó tea?

P: Langyos vízben kiáztatom.

A: Helyes. Szereted a mate teát?

P: Persze.

1: Genmaicha?

P: Azt is ismerem.

A: Na, ettől többet nem várunk, kocsma szinten ez biztosan eldöcög. Itt leginkább a pálinkás tea megy majd télen, amit a múltkor leblogoltál. Nyáron meg a hideg citromos tea, sok cukorral. Viccet mesélni szoktál?

P: Igen, szoktam.

A: Na, itt szokjál le róla. Ez egy komoly kocsma, majdnem irodalmi kávéház, már csak a hátrafésült agyú bölcsészek hiányoznak innen. Még csak az kéne, hogy elriassz valami hülye, nem píszí viccekkel néhány törzsvendéget.

1: Szerinted?

A: Szerintem csinálja. De úgy, hogy a koktélokat is bevállalod.

P: De hát én nem értek a koktélokhoz, csak egyet ismerek!

1: Az nem baj, a vendég rendel, Anicát kitúrod a laptop mellől, kigúglizod, rázod, vagy kevered, aztán odatolod. Mondom, olyan igényes kocsma szinten!

P: De hát a kedves vendégek bírják ezt cérnával?

A: Aki koktélt rendel, az szerintem bírni fogja. Aki türelmetlen, az egyen almát!

1: Hehe, ezt Anna írta a coq au vines posztban! J

A: Nem, a Poczok faterja mondta a kocsonyás kommentben, hehehe.

1: És mi az az egy koktél, amit ismersz?

P: Hát, ismerem a Margaritát, mert András posztolta.

A: Mertem remélni ;-)

P: Aztán meg szoktam csinálni Puszta koktélt!

1: Azt hogyan?

P: Ez egy olyan koktél, amit a walesi herceg ivott először. Amikor itt járt, egy fogadáson mondta, hogy szívesen megkóstolna egy magyar koktélt. Nem mondták neki, hogy ilyen nincs, hanem Marentsics Ottó, a Ritz igazgatója pattant: „Őfelsége, azonnal készítem a legjobbat, mégpedig személyesen!” Semmi perc alatt visszajött és kínálta a herceget, annak pedig nagyon ízlett. „Jó ez a koktél. Mi a neve?” „Puszta koktél.”

A: Ne csigázz már, mi van benne?

P: Fél deci száraz szamorodni, 3 cent barackpálinka, 2 cent Mecseki itóka, vagy valami keserű likőr.

A: Dobjál már gyorsan össze egyet, van hozzá minden! Kíváncsi vagyok!

1: Én inkább kihagyom, legfeljebb fröccs…

A: Hmmm… Ez pompás! Ezt Öreg Sam sem fog a padlóra köpködni! :D Anica, rendelj már légy szíves hozzávalókat, meg készíts egy előkalkulációt.

Anica: Főnök, én nem értek a számokhoz!

A: Hogy mertünk a pénztárgéphez engedni?! 1kutya, légy szíves…

1 Én sem értek!

A De te bankár vagy, nem?

1: Hát, a pénzt tudom számolni! :))

A: Bazmeg, még ezt is én csináljam... Nem úgy van az, hogy a levesből csak a husit eszitek ki!!

A: Van mixerkötényed?

P: Van.

1: Milyen?

P: Fekete.

A: Jó lesz. 

P: Ti itt csak iszogattok, dagonyáztok a langymelegben, oszt jól van?

A: kérlek szépen, a Blogkocsma egy alkotó közösség, az egyik megnyilvánulási formája, hogy főzögetünk, vagy ha nem főzünk, akkor legalább beszélünk róla. Majd néha dalra is fakadunk...

1: Ajjjajjjjj...

A: ...persze ennek hatásait még nem mértük fel. Italteszteket is végzünk.

P: Közösen főzögettek?

A: Lesz ilyen is. Legközelebb 1kutya kanyarít egy slambucot, neked az épp közel lesz.

P: Régesrég egy NDKs kocsmában láttam, hogy a falon voltak oklevelek, rajtuk afféle helyi rekordok. Hogyaszongya: "ma este H.J. Schneider megivott 14 korsó sört". Vagy "Ungarische Schüler Zsiráf egy este 4 piros ultit csinált".

A: Aha, jó poén. És te miket tennél ki a falra?

P: Hát, például olyanokat, hogy ma Anica színes kontaktlencséjét tizenöten dícsérték meg. Vagy: ma Öreg Sam nyolcszor írta le kommentjeiben, hogy vén fasz. Akár: ma ökörpöröly 11szer nyomta be a zenegépbe a Repül a bálnát, mielőtt pofán vágták. Szóval ilyeneket. Majd jönnek az ötletek!

1: Uraim, záróra, zárnám a kasszát, olvasnám a pénzt. Utána kiteszem a becsületkasszát!

A: Akkor fekete kötény, holnap este 6.

 

 

206 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr544387022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 18:01:08

Erről eszembe jutott egy igen hálás téma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.14. 18:02:33

Na most itt álok, mint bálám szamara vagy mi.
Elkészült az ebed már 4-re, amikorra a vendégek igérték magukat. Még mindig senki. A körítés lottyadt lesz, a leves kihült, a csirke kiszáradt ...
Damn..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.14. 18:03:54

@Waka: A hálás témákat le kell írni! A Pásztortűznél úgyis éheznek a népek :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 18:05:59

@Andrass9: Inkább ruháznám az ilyet, mint etetném. Mogyorófabottal. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.14. 18:15:43

@dömbi: Lehet valamelyik nap behozom, ami a levesből maradt. Minden esetre van egy-két kép, ami segít majd felidézni, miket is tettem bele ...
@Waka: Úgy nézem, tegnap etette őket.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 18:20:26

@Andrass9: @Waka: na, előkerültem. Most pakolom ki a Debreczeni Mangalicza Fesztivál képeit. Tehát még mindig nem eszünk, csak a fínomságokat nézegetjük.
Egy fokkal jobb, mint a rigófütty, nem? :-DD

bélabácsi2 2012.04.14. 18:22:07

@PO: már bocs, de szuper volt a rigófütty :) ne hallgass ezekre a kocsmai népekre, de azért együnk is :)
Chokolitza megvolt? :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 18:26:50

@Andrass9: Azt eszem már két hónapja reggelire, hajnalban folyton felvernek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.14. 18:28:20

@Waka: Nekem is itt kiabálnak az ablakomnál. Többet veszekszenek mint két nőszemély!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 18:29:29

Megvolt a diószüret, és a kajszira sem lesz gond, szerencsére a másik kertben van két iggggen korai fa, azok már két hete elvirágoztak. A cseresznye is kicsit megviselt, a meggy, alma, körte, szilva jól bírta. Eddig...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 19:05:36

@Waka: felétek most is fagyott?

@bélabácsi2: hát, láttam a csokotepertőt, mondtam is a sokat látott Imre komámnak, hogy "eszempluszfaszom"!

Na, kiraktam a debreceni Mangafest képeit. Éreztem, hogy necces ez a címválasztás, mert a gúgl ilyen találatokat hoz, hogy: "medzinárodný festival mangy, anime, japonskej...", meg csupa rajzfilmes cuccot. Hát, most színesedik a paletta! :-D
Mehettek, nézzétek micsoda fantasztikus hangulata van annak a helynek, ahol az embert mangalica kolbászok, gyönyörű szalonnák, csábító sajtok veszik körül. Nem is értem, a Kánaánban miért tejet, meg mézet vízionáltak! :-))

Hurri Kán 2012.04.14. 19:08:10

@medvedr:
A nálunk őshonos, "eredeti" formájú nyurga, avagy sodrófa pontyot hívják így.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 19:10:42

@PO: Ma reggelre nem, de szerdán kurv@ világ volt.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 19:17:39

@Waka: akkor volt nálunk -4 fok. Érdekes, akkor hajnal 4től dolgoztam, éjjel nem volt, csak -1-2, napkeltekor viszont lentebb ment!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 19:33:08

Na, összehoztam a napi penzumot.

bélabácsi2 2012.04.14. 19:36:58

@PO: én már kóstoltam a csokis tepertőt, és tudj isten, nem is rossz, kis nasi TV nézéshez :) de nem szerettem meg

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 19:38:56

@Waka: akkor mostmár a teádat is igyad, mert kihűl. Fekete teából csináltam, egy kis hazai rum (vajon az rum?) ment bele, meg két kanál cukor. Nem rázva, kavarva.
Tudtad, hogy életem legjobb rumos teáját a seregben ittam? Román rumaromával csinálták :-DD

Benikuty 2012.04.14. 19:51:06

@Andrass9: kösz a biztatást, ha így megkésve is. Három kávé volt, olyan kortynyi, jó erős:)...és eladtam az összes kolbászt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 19:51:21

@PO: Gyümölcsteát iszom éppen, citrommal és.
Nálunk nem volt divat a seregben a rumaroma.

Benikuty 2012.04.14. 19:57:40

-Anyaaa! B*sznak a kutyák!
-Ne törődj velük!
-De fáj!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 19:59:44

@Waka: nálunk se én hoztam divatba. Egyszer 6 hétig! építettük az április 4ei díszszemle tribünjeit, akkor bezzeg kényeztettek bennünket. Tényleg nagyon fasza kaják voltak. Este meg filmvetítés, színház, jól éltünk. A BNVn az A-pavilonban a 111 kocka alatt volt az ágyam :-)))
Utána meg egy hét alatt elpakoltunk ;-)

Kell-e mondanom, hogy akkor még egy másik szövetségi rendszerben harcoltam és kicsapott a láng a seggemből, amikor megláttam a tévében az amcsi katonákat???

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.14. 20:05:24

Addig emlegettétek a teákat, csináltam én is 1 vödör hibiszkuszteát agave sziruppal, meg kanalazom hozzá a gyömbérlekvárt.

@Benikuty: Gratula! Akkor ma jó napod volt.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 20:19:06

@Benikuty: volt ott az elején egy prognózisom. Szerinted tényleg fogod mondani, hogy kéne ebbe a kocsmába egy barista is, aki ha nem ért a gasztróhoz, meg a focihoz akkor legalább csaj legyen? :-))

@dömbi: te, ez már nem is tea, hanem koktél! :-D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.14. 20:37:59

Elhúzok mára, ki vagyok purcanva.

Hurri Kán 2012.04.14. 20:41:50

Jó estét. :)
Fröccs. :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 20:45:56

@gyvy: nem a szakterületem, de Anica hazagörkorizott, na, milyen legyen?

Hurri Kán 2012.04.14. 20:46:37

@PO:
Rozéval működöm. Köszönöm :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 20:53:53

@gyvy: mit bánom én a maguk italozási szokásait, most itt a tiszadobi Galambos kocsma definíciója szerint tessék rendelni, Világevő úr! Bocsásson meg, hogy nem ismertem fel kötény, bárd, birkafej, meg lézernézés nélkül! Nem tegeződhetnénk inkább, ha már így összefutottunk?

Hurri Kán 2012.04.14. 20:55:14

@PO:
Dehogynem. Részemről a megtiszteltetés. :)

Benikuty 2012.04.14. 20:59:50

@PO: le se szart a Korinthiában, nem úgy Lagzi Lajcsi! Még névkártyát is kért:)(Mautner Zsófi is)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:00:26

@gyvy: most időhúzás lesz, míg visszaér Anica, vagy fényt derítünk arra a jogilag releváns tényre, hogy nem ismered a Galambos-féle fröccsleírásokat. Végülis, bevállalhatod, nem ciki, nem világivó vagy te, hanem evő... ;-)

Hurri Kán 2012.04.14. 21:01:45

@PO:
Nem, Galambos-féle fröccsleírásokat valóban nem ismerem. Én csak azt ismerem, hogy ujjnyi bor, ujjnyi szóda. :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:03:39

@Benikuty: azért bazmeg, mert ilyen kutyákat teszel ki az avatarodba! Bezzeg engem megsüvegeltek a mangaliczafesztiválon, pedig most kalapban voltam! :-))))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:09:01

@gyvy: várjál már... Anica milyen borból szokta neked?

Benikuty 2012.04.14. 21:12:50

@PO: véletlen lett ez, még annak idején,aztán nem tudtam lecserélni, mostanság meg nem is akarom.Minnyá megnézem a képeket, remélem a süvegelősökről is tettél fel, mert ha nem, akkor neked annyi:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:18:17

@Benikuty: gondolod, hogy kalapemelésem közben tudok fényképezni? Tudsz te megsüvegelést méltóan viszonozni? Hordasz-e kalapot?
Engem nem kísér egy egész stáb, hogy megörökítse minden lépésemet, úgyhogy nincs ilyen kép... :-/ Én önkezemmel csinálok mindent, mint az egyszeri agglegény :-)) Vagy mint Anna a szerbijai riportjaiban.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:19:16

@gyvy: na várjál már. Szexárdi, ha jól emléxem... keresem... keresem...

Benikuty 2012.04.14. 21:22:11

@PO: Látom, látom, de azt mondtad, téged süvegeltek. Rájuk lettem volna kíváncsi:)
Van kalapom, nincs kalapom...

Benikuty 2012.04.14. 21:24:09

@PO: Netán Bodri rozé 2011? Ma összefutottunk. Jól esett, szép volt.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:31:25

@Benikuty: amikor süvegeltek, példás reakcióidővel én is emeltem a kalapomat. Na, ezér nincs ez dokumentálva! :-)))

@anica inkognitóban: na, jó hogy jöttél! Megpróbáltam mindenféle hülye kérdéssel sarokba szorítani, eddig húztam valahogy... @Benikuty említette ezt a Bodri rozét, majd derítsed mán fel. Mi van, ha egyszer tényleg ő is benéz?

Hurri Kán 2012.04.14. 21:32:37

@PO:
Türelmesen várok. :)

@Benikuty:
Hűűű... Bodri jó.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.14. 21:38:44

@PO: nem tudok egyszerre agonizálni, mangalicakolbászra ácsingózni és pultozni! :P:)
@gyvy: na, itt fröccsöd, egészségedre, kétszeres adagot kapsz, mert megböjtölted..:))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 21:39:10

@gyvy: várjál már egy percet, át kell adnom a kasszát Anicának. Anica megszámolgatja ezt a kevés bevételt.
Hallgasd meg addig ezt a dalt és mondd meg, mi az eredetije:
www.youtube.com/watch?v=N9rJCm9Ppk4&list=FLQWQw9FKHxueOAemaRXcZIQ&index=83&feature=plpp_video

Ha helyesen válaszolsz, elintézek neked még egy fröccsöt, vagy tehetsz egy pofonmentes megjegyzést Anica dekoltázsára. (Anicaaa! Te mindig így kipakolod???)

Hurri Kán 2012.04.14. 21:43:30

@anica inkognitóban:
Navégre. De jól fog esni. Hálás köszönet :)

@PO:
YT szerint Status Quo. Inkább a fröccsöt kérném, mindenképp jobb, mint egy pofon :)

Benikuty 2012.04.14. 21:44:15

@PO: ez egy korrekt, megnyugtató válasz, el is fogok bizton aludni. Csak Tivi szelleme kísért, nyilván fokozottan megbántottátok, mert lángoló elméje meg nem értett eszméket sugallt nékünk az újvilágból.
Nyomorultaknak.

medvedr 2012.04.14. 21:44:24

@gyvy: Köszi, a nyurgát ismertem. Fogtam is, még gyerekkoromban a tőserdőn és a DVCS-n is.

Hurri Kán 2012.04.14. 21:46:53

@medvedr:
Mostanában Gödöllőre járunk horgászni, szerencsére oda is már ezeket telepítik, és nagyon szép lapát dévérek is jönnek.

medvedr 2012.04.14. 21:49:39

@Waka: Apósomnál is frankón elfagyott a barack. (Kecskemét, Kisfái)

Benikuty 2012.04.14. 21:50:06

@anica inkognitóban: jó tudni, hogy van aki megért:D

Benikuty 2012.04.14. 21:51:02

@medvedr: mi? Elfogyott? Ilyen hamar?:(

medvedr 2012.04.14. 21:56:26

@gyvy: Az klassz lehet, ezek küzdősebbek mint a tükrös.

medvedr 2012.04.14. 21:57:24

@Benikuty: Ez a barackpálesz lesz a mi 4-es metrónk, úgy néz ki.

medvedr 2012.04.14. 21:58:10

@PO: Valamelyik Creedance Clearwater szám?

Hurri Kán 2012.04.14. 22:00:01

@medvedr:
Bizony. ÉS hálistennek szép, egésséges halak.

1kutya 2012.04.14. 22:03:51

@PO: kűttem mélt, nézd már meg!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 22:05:21

Tessék, itt van egy frankó:
www.youtube.com/watch?v=lIPan-rEQJA

Vagy két éve, nyáron épp a kertben csináltam valamit. Jött egy zápor, behajtott. Elővettem a gitárom, a teraszon elkezdtem ezt a nótát játszani. A feleségem az ajtóból hallgatta, hallgatta... aztán elállt az eső. ;-) Én meg önelégült arccal felálltam és visszamentem dolgomra. :-D

1kutya 2012.04.14. 22:07:38

@PO: te nem véletlenül egy indián sámán leszármazottja vagy?:-DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 22:09:14

@1kutya: nem, de néha megijedek magamtól. Most, ezen a hétvégén nem játszom el. ;-)

bélabácsi2 2012.04.14. 22:13:21

@PO: inkább valami ázsiai sámán, nem indián

süllőcske 2012.04.14. 22:13:46

@medvedr: Bocsánat, a pozsár nem a nyurga. Leginkább a balatoni tőpontyot nevezték így, ami majdnem kihalt, a legutolsó populációt a Kis-Balatonból mentették meg, tenyésztik, úgy emlékszem 15 éve.
A nagyon régi időkben a posár is a tőponty volt, olvastam "vizek sertése" becézéséről is, viselkedésére, táplálkozási szokásaira utalva, "kövérségére" is célzást tesznek, ami pláne nem a nyurgaponty sajátja.
A pozsár egy hosszú testű, de vaskos, erős alkatú ősi pontyféle, nem sodrófa.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 22:18:11

@1kutya: néztem hát! Válaszoltam hát! :-)

@bélabácsi2: mindenképpen ázsiai. Nem is tudok olyan kerek szemmel nézni, mint például Anica.

süllőcske 2012.04.14. 22:20:06

@PO: Semmi esetre se állítsd le, anélkül is elhiszem.

Hurri Kán 2012.04.14. 22:22:16

@süllőcske:
Eddig úgy tudtam, hogy bár régi elnevezése ez a pontynak, de nem kizárólag a Balaton környékén volt használatos.

Benikuty 2012.04.14. 22:25:29

@PO: Keress rá: Montanari egyenlet.
A gitárodat meg...
www.youtube.com/watch?v=594WLzzb3JI
...ne törd össze:)

bélabácsi2 2012.04.14. 22:40:09

@süllőcske: annál is inkább, mert itt még mindig porzik minden, a mai eső is csak mikrométerekben mérhető, nem lesz errefelé gomba, ha ez így megy tovább. Felétek mi a helyzet?

süllőcske 2012.04.14. 22:41:21

@gyvy: Igen, én is azt írtam, hogy leginkább, köszönhetően a hajdan hatalmas balatoni állománynak.
Olyan ez kicsit, mint a fogas, amiről régen a balatoni fogas jutott az ember eszébe, pedig süllő van mindenfelé. Mégis, a balatoni nagy fehér fogasok mások, mint csíkos, karcsúbb folyami társaik, a hosszú idő után megtalált 15-20 kilós bronzszínű, vaskos pozsárpontyokról készült felvételeket nézve értettem meg én is a dolog lényegét.

Hurri Kán 2012.04.14. 22:44:43

@süllőcske:
Igen, de fogas az kimondottan a balatoni süllő, illetve bizonyos méret felett, legalább is arról meg ezt olvastam. Na majd megfejtjük ezt is, most nem vagyok megfelelő szakirodalom közelében. :)

Ezzel a dallal kívánok mindenkinek további jó mulatást, ill. éccakát, nem kívánt törlendő. :)

www.youtube.com/watch?v=TWNpGUtJuz0

Hurri Kán 2012.04.14. 22:46:40

@süllőcske:
Még annyit, süllőről viszont nem olvastam, hogy színével alkalmazkodna az élőhelyéhez, csak csukáról, meg pontyról, ez utóbbiról láttam is. Fogtunk nem egy alkalommal eléggé eliszaposodott tóban szinte szurokfekete kölyök-pontyokat.

süllőcske 2012.04.14. 22:46:49

@bélabácsi2: Esik, hál Istennek. De nagyon féltem a micéliumkötegeket. Fűzfatüdőben még reménykedhetem, aztán meglátjuk.

süllőcske 2012.04.14. 22:53:34

@gyvy: Én is fogtam öreg bögék fekete óvizéből szurokfekete-arany süllőket, lenyűgöző látványt nyújtottak. Ilyen szép halakról festettem is néhány képet.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.14. 23:01:03

@Benikuty: tudom, ismerem, államvizsgáztam is belőle :-))

bélabácsi2 2012.04.14. 23:06:14

OFF: közben jót szórakoztam magamban, ezek a tengeri népek a Balmoral nevű hajóval mentek Titanicot nézni. Nehogy ezt meg eltüntesse Piszkos Fred valahol félúton... :)

süllőcske 2012.04.14. 23:18:44

@bélabácsi2: Vagy Rozsdás, mondván: Legyünk Radzeer!

bélabácsi2 2012.04.14. 23:24:38

@süllőcske: :)
nagyon "bizalom gerjesztő" kép van itt a Balmoralról alább:

cruiselinehistory.com/ss-balmoral-cruise-ship-to-trace-rms-titanic-route/

én inkább gyalog mennék, szegény utasok...
azon is elgondolkodtam, a konyhán a séf hogyan szeletel ilyenkor ? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.14. 23:53:45

@bélabácsi2: Virtuális Titanic : www.titanic3d.com - download the browser and take a peak. Darn - már magyarul is elfelejtek!
Szoval töltsd le a 3D böngészőt és látogasd meg a hajót. Ingyenes és szerintem nagyon jó (nem én csináltam - én csak az infrastruktúrát adom hozzá)

skylla 2012.04.15. 01:55:36

@Andrass9: engem az erdekelne, ki miert teatojasozik. fem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 07:03:49

@skylla: én teáknál egyáltalán nem tojásozok. Minek is? A zöldtea, a pattogatott rizsszem, a mate tealevél 23 perc alatt úgyis leülepszik. A kamilla más, azt meg kiöntéskor le lehet szűrni.

Viszont marha húslevesnél használok.

süllőcske 2012.04.15. 07:47:54

@PO: Ugyanezért én sem. Marhánál miért és mit tojásozol?
Tetszett a teás kocsmaszíned .

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:42:19

@süllőcske: köszönöm :-)
A jómúltkor valaki kommentelt a Karajon egy nagyon érdekes fűszerezést (babérlevél, szegfűszeg, bors, szegfűbors, gyömbér, szerecsendió), amit én egy kis csilivel, fokhagymával kiegészítve betojásozok. Kipróbáltam, nagyon tetszett, többször megcsináltam azóta.

süllőcske 2012.04.15. 09:04:16

@PO: Igen, egy lány jelentkezett a "valaki"-re, aki inkább olvas, de ha ilyeneket tud, írhatna is.
Figyelj csak! Anna megette az összes valaha volt karajkommentünket? Hozzászólás számaink szerint ezek nem is voltak. Előjöhetnek ezek valaha, vagy a levegőbe beszéltünk? Nem tudom, hogy is van ez?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 11:12:18

@süllőcske: Szerintem a kommentjeink előlünk örökre eltűntek. A régi posztok nem, mert előveszik majd őket, leporolják és a fény felé fordítják. De azt hiszem, ezt én is így csinálnám.
Iszonyat tempót diktál ez a tartalom, nem tudom, hányan fogják csinálni, de ennek fenntartásához sok munka kell.
Én a függöny összehúzásakor valami ilyen, többrétegű gasztromédiára gondoltam. Mint amilyen a totálkár.
Kíváncsi leszek, hol lesz benne a homokozó, ahol tutira hagyma fog először kommentelni :-)))

Benikuty 2012.04.15. 16:23:53

@PO: kommentel, vagy nem, halálsor az

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 21:15:30

@skylla: Én is teatojásozok. Van egy NAGY ALMA nagyságú is, amibe pl. paprikacsuma, fokhagymák, szerecsendióvirág stb. megy bele, ha nem akarom a levesből halászni később. Remekül átjárja a lé.

susztertangó 2012.09.08. 12:45:01

@PO: Megijedtél és meggyújtottad?(2012,04.14, 19:59:44)