Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Madársaláta

2012.04.12. 07:00 Waka

Madársaláta

 

Madársaláta, galambbegy saláta (Jókai saláta galambbegy néven említi (csak, hogy a műveltségem is csillogtassam kicsit)). A rendszertani adatok okán kérem, nézzen után, akit érdekel. Az egész mérsékelt-égövi Európában elterjedt, Franciaországban igen népszerű, ezt állítólag XIV. Lajos udvari szakácsának köszönheti, nagy mennyiségben termesztik. Igénytelen, mint a lápi görény, a szárazságot és a hideget jól bírja.

 

 

Ez a példány már kezd felmagzani kicsit, de még éppen jó.

 

Tartalmaz többek között B9-vitamint, béta-karotint, folsavat, vasat, cinket, magnéziumot, foszfort (nem kell, hogy világítson, elég, ha feláll), gazdag A- és C-vitaminban, kalóriatartalma igen alacsony. Tehát igazi tavaszi vitaminbomba, (brrr..., tiszta stáhlkonyhája, meg dzsémiolivér, szinte hallani a szélcsengettyűket), szóval, ha van némi hely a kertben, olcsón friss salátához juthatunk. Íze – állítólag – a dióéra emlékeztet, szerintem madársaláta íze van.

Hajdan édesapámmal vadon termő példányok magvait gyűjtöttük be, és abból lett a mai állomány (jobb boltokban vetőmag is kapható). Minden évben hagyok néhány tövet, amely elszórja a magját. Tavaly szedtem némi magot is az ismerősöknek, abból vetettem egy új helyre, egyszerűen belegereblyéztem a felásott földbe. Szeptember-októberben kell vetni, lehetőleg olyan helyre, amit nem bolygatunk meg nagyon kora tavasszal, szőlősorok közé vetve talán a legjobb. Először becsüljük meg nagyjából, hogy mennyi magot kívánunk vetni, aztán vessük el a negyedét. Ha sűrű, nagyon apró marad, márpedig egyébként sem nő nagyra. Általában már ősszel kikel, áttelel, és a tavaszi meleg hatására gyorsan kifejlődik, március-áprilisban már fogyasztható. Igénytelensége ellenére a tápanyagban gazdag földet, és szárazabb tavaszokon az öntözést meghálálja. Virágzás előtt érdemes szedni, később eléggé markánssá válik az íze.

Szedéskor közvetlenül a föl színe alatt vágjuk le, váltott vízben többször meg kell mosni (rengeteg földet tudunk vele hazavinni), és a sérült, fonnyadt leveleket valamint a gyökeret leszedni. Salátacentrifuga erősen ajánlott, ugyanis vizet is sokat meg tud tartani a rengeteg apró levél. Hűtőszekrényben napokig friss marad.

Bár főzve is készítik, véleményem szerint nyersen az igazi. Sajt vagy egy jó sonkás szendvics mellé, salátának pirítóssal vagy barna kenyérrel, esetleg más salátafélékkel keverve. Jól illik hozzá a mogyoróolaj, az olajos magvak, a pirított szalonna, esetleg a belekevert, enyhén ízesített kruton.

Madársaláta-saláta: 2-3 dkg füstölt, húsos szalonnát, esetleg zsírosabb sonkát nagyon apróra vágok, serpenyőben ropogósra pirítom. Mikor langyosra hűlt, a zsírjával együtt kisebb befőttesüvegbe töltöm, ráöntök 2 evőkanál borecetet (esetleg citromlét) és 4 evőkanál extra szűz olívaolajat, nem kell a salátának az öntetben tocsogni. Közvetlenül tálalás előtt nagyon-nagyon összerázom az öntetet, és a salátára öntöm, majd összeforgatom. Ha a kisült zsír kissé összeállna, mikróban vagy a tábortűz parazsa mellett kissé meglangyosítom.

 

 

436 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr474386388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.04.12. 21:04:18

@gyvy: oldtimer expo + velodrom idén jáccik?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 21:05:27

@Waka: volt egy kedves barátunk, politikus volt szegénykém, tavaly halt meg (szerintem a debreceniek talán ismerik A.Sanyi ogy.képviselő nevét). Még mezítlábas múzeumigazgató korában egy asztali Lenin-szobor belsejében tartotta a konyakot..:DDD

Hurri Kán 2012.04.12. 21:05:53

@1kutya:
Ha a futóművem is úgy akarja, igen, erősen tervbe van véve. Őszi Velodrom nagyon jó volt, ki nem hagynám ezt sem :)

bélabácsi2 2012.04.12. 21:06:13

@Waka: @PO: Á, emberek ez méltatlan, az egy külön poszt vagy egy egész tematikus hét, hogy miként kerül be a laktanyába az alkohol, ne lőjétek le, a sinya hétnél biztos jobban fogunk szórakozni!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:06:56

@bélabácsi2: Hát nem egészen, egy kis szelet egy hamisítatlan 80's KISZ túra történetéből.
@anica inkognitóban: A 18+-hoz néha fel kéne tenni párzó szarvasbogarakról készült képeket.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.12. 21:07:35

Na, még egy nóta:
www.youtube.com/watch?v=e6vlSw0i5AI&list=FLQWQw9FKHxueOAemaRXcZIQ&index=86&feature=plpp_video

1976 egyik nyári szombat délutánján üldögéltem a nánási étterem presszójában, valaki ezt a nótát nyomta a zenegépen. Engem, kis pöcsöt (mármint nem erektált állapotban) a nagyobb birkózó haverok vittek oda, bele az élet sűrűjébe, nyomtak a kezembe egy kólát. Ültem révetegen-bávatagon, az egyik fiatal párocska nyomott egy fergeteges rokit. Néztem, néztem a lány hosszú fekete haját, karcsú alakját, villámló fekete szemeit, bizony mondom, megkívántam! (jóval később egy karcsú, fekete hajú tangózó lányt és a tangót kívántam meg, de az egy másik történet. lapozzunk)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 21:10:49

@PO:
www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A

@Waka: nem mellette akartam érvelni, csak megosztottam az infóimat...:))

bélabácsi2 2012.04.12. 21:12:10

@anica inkognitóban: ha a 18+ -ra jobban kattintanak, majd bedobjátok itt magatokat lányok ... :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.12. 21:13:57

@Waka: hát, ez nem semmi!!! Pedig én is alkalmaztam néhány olyan cselt, amit azóta is tanítanak a nívósabb katonai akadémiákon, de ebben is van okosság! Nemhiába vagy a stratégiai partnerem! :-DD

Imre apó 2012.04.12. 21:18:42

@bélabácsi2: Libresszós voltam vannak tapasztalataim a szesz becsempészéséhez az ütin keresztül:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:18:59

@anica inkognitóban: Oksa, nem értettem félre.
@PO: Légierős alakulat, egy pillanatig nem akadtak fenn azon, hogy valaki könyvvel lófrál. (Természetesen nem akarom a többi fegyvernemet fikázni.)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.12. 21:19:00

@anica inkognitóban: báóváó!!! Ne provokálj, erről a filmről három filmnyi élményt bírnék felidézni! :-)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 21:21:20

@PO: a világ legcsodálatosabb filmjeleneteinek egyike..:)
/nem tudsz te semminek sem örülni! :PP:D /

Imre apó 2012.04.12. 21:25:50

@anica inkognitóban: Az bizony annak aki Csínót szereti:D:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:26:48

@Waka: Ki tudod kapcsolni a poszt elesitesekor :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 21:27:32

@Imre apó: ó, komolyan elgondolkodnék, kell-e nekem Brad Pitt, de valószínűleg elhajtanám a fenébe és helyette inkább hagynám magam vezetni a táncparketten az öregfiú által..:)

1kutya 2012.04.12. 21:29:19

@gyvy: oké. majd megbeszéljük (nagyon függ a dolog a WTCC-től, mert azt meg én nem hagynám ki).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:29:36

@Andrass9: Legközelebb, most debütáltam. :)

Imre apó 2012.04.12. 21:30:52

@anica inkognitóban: Elhiszem neked, én örülnék annak is, hogy kezet fogjak vele:) De egy Ford mustangot szívesebben vezetnék:):)

1kutya 2012.04.12. 21:31:12

@Andrass9: hogyan, ha automatikusan élesedik?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:31:40

@anica inkognitóban: Meglátjuk, mennyire lesz stabil, illetve jonnek-e újabb látogatók is. Egyelőre nincs kedvem reklámhoz (mert utálom!)

Hurri Kán 2012.04.12. 21:32:45

@1kutya:
Rendben. WTCC akkor lesz itt a Hungaroringen?

1kutya 2012.04.12. 21:32:56

@Imre apó: össze tudom neked hozni, ha az a ford mustang = a mostani műanyag vacakkal.

1kutya 2012.04.12. 21:34:35

@gyvy: nem, az május 5-6. a probléma, hogy minkét hétvégén el tudok é szabadulni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:35:06

Annahoz meg annyit hozzatennek, hogy azt mondta, az olvasoinak kb 1-2 %-a kommentel
/szoval jelzem a penzt nem az hozza, ha mondjuk 15 ember nyit egy csetszobat mint pl ez, hanem ha a blogot latogatjak/
ha meg van a latogatottsag, akkor az index hirdetesre ajanlottnak minositi
na onnan azutan elvalik a szar a majtol, hogy lesznek-e hirdetok, vagy nem, meg hogy mennyi
es ugye temerdek blog van, egy igazan jo es nivos bloghoz nagyon-nagyon sokat kell melozni

szoval csak ezt akartam mondani, hogy ez az egy-ket tucat ember aki ide ir es nem akar annanal olvasni az egy csepp a tengerben
en termeszetesen fogom olvasni, engem oszt nem bantott meg semmivel:)
na en is kiannaztam magam utoljara

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 21:35:14

@Andrass9: igen, megértem.:) marha idegesítő,hogy mindenhol ömlik az emberre kéretlenül a reklám...
@Imre apó: nem lehetnek egyformák a kívánságaink..:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:35:32

@1kutya: Pontositok - bármikor ki tudod kapcsolna bejegyzésenként.

Imre apó 2012.04.12. 21:35:48

@1kutya: Megnéztem Rob Huffnak a Mustángját, vazze, ótó:):)

Imre apó 2012.04.12. 21:38:24

@anica inkognitóban: Mi is lenne vajon:):)

@1kutya: A műanyag vacak is jó, de egy cobra lenne az álmom, de benne vagyok azonnal, holnap??????

1kutya 2012.04.12. 21:39:31

@Imre apó: ja! egyik barátomnak egy mustang gt a szolgálati kocsija (legalábbis 1 éve még az volt).

@Andrass9: hogyan?

skylla 2012.04.12. 21:39:57

@hagyma: de videot inkabb nem nezek meg töle

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:40:32

@hagyma: Azért azt se felejtsd el, hogy az olvasók - ha csak a posztot olvassák - önmagukban nem generálnak mérhető letöltést. Azok viszont, akik a kommenteket is olvassák, azok igen. Magyarul: ha van egy jó kommentelő csapat, az szépen emeli az olvasottságot.
A blogkocsma 8 napos korára generált már 12000 letöltést és több, mint 200 olvasót. Ebböl mindössze 30+ a kommentelő tag.

Hurri Kán 2012.04.12. 21:41:00

@1kutya:
Hát azt mondom, Velodromot ne hagyd ki :)

1kutya 2012.04.12. 21:41:05

@Imre apó: nem debreceni, gödöllőn lakik, az egyik világcég közép-európai hr igazgatója, de ha nagyon akarod összehozom.

Imre apó 2012.04.12. 21:41:13

@1kutya: Ha a cimbid benne lenne, meg se tudnám hálálni:)

1kutya 2012.04.12. 21:42:14

@hagyma: senki nem mondta, hogy nem fogjuk olvasni.

@gyvy: de a Norbit se akarom!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 21:42:35

na jól van, kisfiúk, játszatok a kisautókkal szépen, én megyek aludni, mert ma kinyiffantam
jó éjszakát! :)

1kutya 2012.04.12. 21:43:24

@Imre apó: megbeszéltük. 2-3 havonta szoktam vele beszélni, legközelebb egyeztetek vele.

Imre apó 2012.04.12. 21:45:08

@1kutya: Jó, kösz:):)

@anica inkognitóban: mennyé csak aludni, ma úgyse sokat pultoztál, rád fér a pihi:):):)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:47:22

@hagyma: Biztosan igazad van, de azt hiszem egyelőre nem hajtunk nagyobb dicsőségre. Van új játszóterünk, jól elvagyunk. Előbb-utóbb az is kiderül, hogy Annát követik-e az olvasók. Magam részéről én is befejeztem.

Hurri Kán 2012.04.12. 21:48:31

@1kutya:
Hát azt is megértem. :)

@anica inkognitóban:
Neked is! Aludd ki magad, holnap nem szeretnék megint annyit várni a reggeli kávémra. :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:49:22

@Andrass9: csak nem mindegy az a 12 ezer letoltes hany embertol szarmazik
az en blogom, amig irtam atlagban 2-3000 olvasot hozott, ami rettenetesen sok egy amator blognak
ugy remklik anna es amalckaraj olvasoi 20 ezer folott voltak stabilan es ugye az napi blog volt nem heti, mint pl az enyem
de ez nem tema, csak azt akartam mondani, neki
edes mindegy hogy ez az 'ahhoz kepest par ember"-t elvesziti

ettol fuggetlenul Te csinalhatsz egy remek blogot es legyen is ugy
nem mondom, hogy elolvasok minden hozzaszolast, de be-benezek en is

@skylla: de azert igyekszik, egyeni hangszine es hanglejtese van az teny, de nem is szinmuvesz:)
O mare vek ota foallasu blogger azt ne feledjuk es aki huszonezer olvasot ossze tud hozni, ott valami csak mukodik
de ha csak tizenezer, akkoris, reg volt elfelejtettem a szamokat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:50:02

@1kutya: Tévedtem, a blog tervezője nem volt elég előrelátó. Csak általánosan tudod ki/be kapcsolni, hogy az általad irt poszthoz érkezett kommentekről emailt kapj. Ezt a Profil/blog.hu/beállitások-nál tudod megtenni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:51:14

@1kutya: dehogynem:) de hat ez maganugye mindenkinek
@Waka: miert ne kovetnek? ha jo lesz az uj hely, biztosan meg lesz a kozonsege
Peter Anna ma mar egy nev, azt ne feledjuk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:53:06

@hagyma: Igaz - és 8 nap számaiból meg semmire sem lehet következtetni. Túl kicsi a minta.

1kutya 2012.04.12. 21:54:11

@Andrass9: de nálam ott ki van kapcsolva, tehát valami máshol lehet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 21:55:47

@1kutya: És te kapsz róla értesítés? Mert én nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:55:49

de en nem ez ellen a blog ellen beszelek, szerintem a kettonek semmi koze egymashoz, azonkivul, hogy huszonember arrol a blogrol ismeri egymast
en se talaltam volna ide az eletbe sem ha nem talalkozunk a karajon

szoval nekem bejott a malackaraj, az ide irok zomenel joval regebben voltam olvaso es iro
abban az idoben voltak 25-30 kommentes blogbejegyzesek is

1kutya 2012.04.12. 21:57:05

@hagyma: persze!

én fentebb említettem nem kisebb nevű két autós "bloggert", akit nem követtek (Farkas Peti F-1-es körökben semmivel sem kisebb név, mint Péter Anna gasztrokörökban, sőőőt!!!)

1kutya 2012.04.12. 21:58:27

@Andrass9: kapok (ha mindent jól beállítottam, akkor ezek után nem a céges mélre, hanem az alternatív gmailosra).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 21:58:47

@Andrass9: latod, ennek ellenere en Ot nem ismerem P. Annat meg igen:)

ha komolyan sikeres blogot akarsz akkor idokozonkent cimlapra kell kerulni aindex blogketrecbe, ez nem kerdes
kozepesen sikereset lehet csinalni annelkul is de abbol penz nem nagyon lesz

skylla 2012.04.12. 22:01:55

utolso belasommal elnezest mindekitöl, ha tegnap tönkretettem volna a zenegepet:

www.youtube.com/watch?v=Bn5tiuZU4JI&feature=related

jo ejt nektek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 22:03:36

@1kutya: en sem csak a neve miatt kovetem
megnezem milyen a formaja, a tartalma, a kinezete stb. ha jo akkor maradok olvasoja, ha nem akkor nem
amugyis most mar ez a harmadik blog az enyemen kivul amit olvasok rendszeresen es ez mar sok, ennyire nincs idom

az en fejem attol faj, hogy az origot is meg az indexet is nem lehet egyutt latogatni
keptelenseg

kiderul, adok az origos annanak 2-3 het eselyt, es gondolom sokan masok
/az erdekes volt ugye kapasbol a sonkatesztjenel az origosok ugy hurrogtak le a kommentekben, hogy
mi ez a szar, Index szinvonal?:)/
ugyhogy nagy faba vagta a fejszejet

kárpátia56 (törölt) 2012.04.12. 22:04:27

fú sziasztok, röviden itt én ismeretlennek számítok, hát hello-hello. érdekes ez a kaja, sajnos itt nem ültetnek, itt minden hobbikert, pázsittal és fenyővel, macskákkal és mókusokkal, hogy legyen egyensúly.
@1kutya: jééé, ezek ott vajon természetesek? kár értük, ha nem. Rájuk férnék. node, bocs. és ma hülye egy nap van, kettős front és lenéniztem egy 35 éves aranyos tanszéki előadónőt. szokott itt lenni kaja idiótáknak rovat? akkor visszanézek. csóki mindenkinek, 10 óra múlt.

bélabácsi2 2012.04.12. 22:05:17

@hagyma: na látod ez a lényeges dolog, a blogketrecbe kerülni kétféleképpen lehet, ahogy Magyarországon bármilyen más jó pozícióba, egyik: tudással, szellemmel, kitartó munkával, másik: pinával.
Azt hiszem a blogkocsma tulajdonosai nincsenek választási helyzetben ez ügyben. :)

1kutya 2012.04.12. 22:08:57

@hagyma: azért 1-1 forma egyes futam után olvasd már el FP Görbe Tükreit, hogy képbe legyél a színvonallal (régebbiek az a5-ön, újabbak az origon). a szint nem változott, sőt! de míg az origosokat elolvassák, addig az a5-ön volt többszáz komment is.
tehát itt nem a kattintásszámról (sőt kifejezetten nem arról!) van szó, hanem a blogkultúráról. ami jelenleg az origon nincs.
pénz van (Ruppert Marci barátom szerint legalábbis) és sajnálatos, hogy Anna eladta magát:(

skylla 2012.04.12. 22:11:03

@kárpátia56: itt viszont ültetnek, csak azt @anica@anica inkognitóban szokta, es inkabb szet

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 22:12:59

@kárpátia56: Welcome! Ne nénizzél le senkit - attól idegesek a lányok!
Itt többé-kevésbé mindenki kaja idióta, úgyhogy hazataláltál ...

kárpátia56 (törölt) 2012.04.12. 22:13:04

van rigó is, veréb meg cinege, hamár madársaláta. egyszer kipróbálnám valamelyiket, leginkább a rigót, az olyan kínai fílinges lenne. fúj cancel

Hurri Kán 2012.04.12. 22:15:24

@1kutya:
Pénz beszél, ezt sajnos tudomásul kell venni, egyetérteni nem kell vele.

bélabácsi2 2012.04.12. 22:15:26

@kárpátia56: 10 óra múlt, és? köpött a Maci? :)
idiótát biztos találsz itt, kaját is, valahogy majd összepárosítod :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 22:16:10

@hagyma: Mondjuk az a sonkateszt olyan is volt ... Az aludtej teszt sem volt sokkal jobb.

Természetesen én is megnézem hogy boldogul. Sok jót tanultam tőle gasztrofronton és még többet arról hogy hogyan NE viselkedjünk - bár ez utóbbi lehet, hogy a koromnak is köszönhető.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.12. 22:21:52

Elköszönök. Zuhanyzás közben támadt egy jó ötletem, papírra vetem gyorsan.

kárpátia56 (törölt) 2012.04.12. 22:22:47

@skylla: régen a telken mindenünk saját és önellátó volt. de a város, még ha ez a része olyan is, mint egy kellemes falu, mezőgazdaság nincs. Anica nagy ültető-plántáló? ezt nem is mondta. @Andrass9: köszi! az idiotizmus szükséges és elégséges feltétel számomra. :) csak nagyon ritkán nénizek, a durva, hogy villamoson helyátadásnál a 60+os nőket is hölgyezem, és nem használom a "tetszik (leülni)" szófordulatot.

Hurri Kán 2012.04.12. 22:26:10

@kárpátia56:
Igen. Engem még saját magam mellől is el akart ültetni. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 22:26:41

@1kutya: ez nem megy mert nekem a forma 1 kozvetlenul a golf mellett a vilag legunalmasabb sportja:)
szamitanak a kommentszamok is ezet nem mondtam, de annal fontosabb, hogy hanyan olvassak magat a posztot
en legalabb napi 2 orat "magyar internetezek" es csak kb 3 bloghoz szolok hozza, most ez a negyedik de , mondjuk egynel tobbszor csak a homaron /ma mar oott sem/ meg a karajon szoltam hozza, meg mostanaban itt, viszont mellette elolvasom a fel indexet
azert kar itelkezned, nem ismered te annyir Peter Annat, hogy megtehesd, de ha CSAK a tobb penzert ment at, azt is maximalisan toleralom
ha holnap igernek 2-300 dollarral tobbet csekkenkent, mar ugrok is at:)

@Andrass9: hat, en is megkritizaltam, mert nem tetszett, csak most en arra akartam utalni, hogy neki mint indexesnek duplan nehez lesz

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.12. 22:29:19

Én bizony a Karajon is a kommenteket szerettem, azért olvastam. Valahogy összerántódott jónéhány hasonló ízlésű, korú (40+, 50+, vagy még több) és gondolkodású ember. Örülök ennek az új helynek is!
Könnyű vacsora a Txapela baszk tapas-bárban, txakolival (baszk fehérbor), majd egy csésze csokoládé, ami úgy feldobja az embert.

1kutya 2012.04.12. 22:29:20

@gyvy: mi is beállunk a sorba. sajnos:( ilyen világot élünk.

@Waka: csak rajta! bennem is fogalmazódik itt egy-két dolog.

Hurri Kán 2012.04.12. 22:30:34

@1kutya:
Nem nagyon van más lehetőség. Ha csak nem nyitsz új sort :)

1kutya 2012.04.12. 22:34:21

@hagyma: természetesen én is így teszek és egyet értek veled, mondjuk 2-300 dolcsiért én nem nagyon ugrálnék, de lelked rajta (2-3 ezerért már igen:)

tartetatin 2012.04.12. 22:35:47

@Babette_: jó egészséget, sok boldogságot a kecskemaminak és a kecskebabáknak :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.12. 22:48:48

@1kutya: 300 dolcsi 2 hetente plusszban
hol elsz Te ember?:)
600 dolcsi eleg a havi rezsinkre, kaja, pia, villany tv net telefon:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 22:51:42

@hagyma: Sajnos az Indexes háttér meglátszik a munkán. Most végignéztem az összes cikket, ami a főoldalukon van. A hiányzó fokhagyma cikket reggel még megtaláltam (most 404) és egész jónak ítéltem - Anna jegyezte.
Susánszky Iván cikkei becsületes újságíró munka eredménye, érdemes olvasni. A Tafelspicc jegyezte receptek katasztrofálisak - ennél a karaj jobb volt.
A pastrami nincs befejezve, szintúgy az "Áztassam, ne áztassam" cikk.
Mivel állítólag csak 17-én kezdenek, ezeket betudom a rohammunkának és visszanézek 17-én újra.
Még csak csalódott vagyok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.12. 22:53:58

Korai pizsamaosztás - jó éjt mindenkinek!

Wakka 2012.04.13. 02:15:22

a kis pultos punit bírom, meg a micikét is, ahogy próbálja idevarázsolni európát, fizettem mentem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.13. 03:01:45

@Andrass9: en egyelore nem, nem is tudom miert kellene annak lennem, nem vettem ra jegyet, ha jo olvasom, ha nem klik klikk

/magarol a posztrol szo sincs itt, itt 16 ember beszelget/
nem baj ez, csak mondom:)
ez egy tipikus csetszoba, az meg egy blog

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.13. 03:10:36

amugy az origon meg reges reg volt egy hasonlo "blog" meg lehet meg is van
valami kv-haz dagikanak
200 ember eltoltotte ott a napot
es minden nap ugy kezdodott
kv-t kerek!!!!!!!
stb
ezzel sincs baj, csak nevezzuk neven a gyereket
csetszoba, virtualis kocsma felnotteknek:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.13. 03:12:23

es en most egy idore el is tavolodok, mert gondolom gyulolt ember lettem es nem szeretnem magam megutaltatni meg jobban
jo szorakozast:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.13. 03:13:57

es nem kerek se kv-t reggel se rumosfroccsot:)
17-e utan visszanezek
holt tart ez es hol anna
oszinten elmondom majd a velemenyemet:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.13. 05:35:34

@spájdernecc: szasz spájdernecc! Jó reggelt mindenkinek!

Csak azért késtem le a nyitást, mert kimentem az udvarra és kamerás-mikrofonos-színes-szélesvásznú okos mobiltelefonommal rögzítettem a madarak ordítását. Telefonos csengőhangként kívánom felhasználni az így keletkezett félperces digitális állományt.

Nem kérek kvt, már benne vagyok a teakészítésben.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.13. 05:58:32

Tegnap firtattátok, hogy mi az az ayran. Emlékeztem, hogy a Palócprovance-on olvastam róla nemrég:
palocprovence.blogspot.com/2011/08/ayran.html

Pinka-Panka 2012.04.13. 06:30:21

@PO:igen, ez az
nálunk van egy török gyorskajálda
ott kapni valódi török yoghurtból
finom ital...:)

Öreg Sam 2012.04.13. 06:46:31

Jóó reggelt kocsmázók!
Hagyma kolléga jól leugatta ugyan a fejünket,de remélem ez nem keserit el senkit! :)

spájdernecc 2012.04.13. 06:48:21

@PO:
tegnap kurrogott két holló a fejem fölött
csengőhangnak pont kó lenne :)

spájdernecc 2012.04.13. 06:53:56

@Öreg Sam:
szerintem, bár nekem kurva magas a toleranciaküszöböm, nem tűnt leugatásnak
inkább rávilágításnak a realitásokra.
a címlapre kerüléshez nem elég a meló
vagy olyan kuriózumot írsz, amilyet senki más ÉS éppen valamelyik szerkesztőt is érdekli
vagy valamilyen módon csókossá válsz
vagy éppen nincs semmi más, mert minden más blogger másnapos és pillanatnyi diszgáfiában szenved :)

spájdernecc 2012.04.13. 06:55:05

a betűlopó- és cserélőmanókat meg asszem nyakon vágom

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.13. 07:00:43

@Öreg Sam: szerintem Hagymának az lenne a méltó büntetése, hogy nem vennénk kioktatásnak és nem utálnánk meg! :-)))

Öreg Sam 2012.04.13. 07:12:33

@PO:
Én személy szerint nem utálom őt,nincs miért.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.13. 07:23:48

@Öreg Sam: pedig már megelőlegezte magának :-)) Tivadar, ne mártírkodjál! :-D

bélabácsi2 2012.04.13. 11:53:23

@hagyma: mégiscsak sós volt az a sonka, felment a vérnyomásod? Hé, nem utál itt senki, még én sem! :) A te véleményed ugyanolyan súlyú itt, az asztal körül, mint bárki másé, ha nem így lenne, felborulna a kocsmaasztal. :)